A je edhe ti budalla?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 2 Shtator 2019 7 Comments

burimi: tenor.com

A je edhe ti budalla? Po ti? Rreth faktit të thjeshtë që pothuajse të gjithë rreth jush ende besojnë se politika është çështje e besueshme. Njerëzit me të vërtetë mendojnë seriozisht se demokracia ekziston. Epo mund të mendoni:Epo, besoj edhe unë. Mund të mos shkojë gjithmonë ashtu siç duhet, por ne vërtet jetojmë në një demokraci". A mund të kërkoj nga ju që të vazhdoni të ngjitni kokën në rërën e butë të ngrohtë me pjesën tjetër të Hollandës? Apo ende lexoni pak më tej, për shkak të kuriozitetit tuaj të papërmbajtshëm?

Reallyshtë vërtet koha për ta parë botën ashtu siç është. Pamja juaj e botës është plotësisht e ngjyrosur. Nga djepi te 'këtu dhe tani' jeni programuar me një botëkuptim që nuk është i gabuar. Kjo fillon me prindërit tuaj që kanë programuar vetë dhe kanë transferuar programimin e tyre tek ju. Edhe nëse ata ishin ndoshta rebelë kundër kishës së tyre tradicionale ose partisë politike. Ndoshta ata vetë kaluan nga PvdA në Groenlinks ose ishin hipje të vërtetë.

Ju keni qenë programuar gjatë gjithë jetës suaj me një botëkuptim që përcaktohet nga edukimi, media, muzika, filmat, revistat, radio, interneti, Facebook, etj. Nëse tani mendoni:Po, kjo ka kuptim. Ne të gjithë jetojmë në të njëjtën botë, kështu që të gjithë shohim pak a shumë të njëjtat gjëra. Më së shumti nga një kënd tjetër; nëse keni lindur në një vend tjetër, por ne të gjithë jetojmë në të njëjtën botë". Mund të jetë koha që ju të shihni se gjithçka që sytë dhe veshët tuaj kanë zhytur gjatë jetës tuaj përcaktohet vetëm nga një grup relativisht i vogël. Ndoshta miliona njerëz punojnë për atë klub të vogël, por ata miliona njerëz varen nga puna e tyre dhe të gjithë ata punojnë në një pjesë kaq të vogël sa të mos e anashkalojnë pamjen e madhe. Por mbi të gjitha, ata vetë janë programuar që në moshë të vogël që ata nuk e dinë më mirë dhe, si ju, besojnë në këtë realitet të rremë kolektiv.

Ju ndoshta gjithashtu besoni se shtëpitë mbretërore nuk kanë asgjë për të thënë. 'Shtëpitë mbretërore janë vetëm ceremoniale. Ata kanë një funksion të rëndësishëm të marketingut, sepse nganjëherë ata shkojnë në një mision tregtar në një vend tjetër dhe më pas marrin menaxherë nga kompani të mëdha për t'u rikthyer në marrëveshje të mëdha. Ata janë shumë të rëndësishëm në këtë. Ato në të vërtetë janë shumë të dobishme për vendin tonë.'A e përshkrova mirë imazhin tuaj të familjes mbretërore Hollandeze? Nëse jeni grua, mund të keni ëndërruar për Hirushen dhe princin mbi kalin e bardhë, dhe nëna juaj mund të ketë shikuar karrocën e artë dhe Ditën e Princit në TV me një gotë të hidhur portokalli. A mund të raportoj akoma dhe përsëri këto që vijojnë? Ju jeni programuar me një imazh që është krejtësisht në kundërshtim me realitetin.

Agentdo agjent, avokat, ushtar, nëpunës civil, gjyqtar, ministër, oficer i jashtëzakonshëm hetues (BOA) - e kështu me radhë - betohet për besnikëri ndaj kurorës. Kështu në familjen mbretërore. Nënshkrimi i kujt është nën çdo ligj? Po, ajo e mbretit. "Po, por ato ligje janë bërë përmes proceseve demokratike dhe ka shumë diskutime për këtë dhe në fund të fundit do të arrini me diçka që është rregulluar sipas një marrëveshjeje midis partive më të mëdha politike. Dhe ato parti përfaqësojnë zërin e njerëzve pas rezultateve të zgjedhjeve". Ju akoma besoni se, apo jo? Sa vjeç jeni Sa qeveri keni parë më parë? Por ju akoma besoni?

A besoni gjithashtu se diskutimet në radio dhe TV, të tilla si me Jeroen Pauw, Eva Jinek ose DWDD, janë plotësisht autentike? Ju nuk besoni se kjo mund të çojë në njëfarë udhëzimi? Ju e dini me siguri që ata njerëz në tryezë nuk janë në një mision atje dhe se diskutimi është vetëm atje për të mbështetur shfaqjen e kritikës ose për të larguar diskutimin nga pyetja kryesore kryesore?

Ne jemi padyshim shumë të rafinuar, duhet të pranoj. Për shembull, unë e dija nga ngritja e Forumit për Demokracinë (FvD) të Thierry Baudet se kjo ishte një gur i fuqishëm i arsimuar i pushtetit. Dikush që mund të ketë një kundërshtim shumë të besueshëm. Kur shihni një program diskutimi në TV, vërtet mendoni se është autentik dhe se më në fund ekziston dikush që guxon të bëjë kritika serioze. Jo për të goditur në gjoks, por unë po ju them vetëm këtë si një ilustrim. Në fund të fundit, unë kisha parashikuar se ngritja e FvD ishte vetëm dhe kishte për qëllim vetëm të rrëzonte kritikën në shoqëri, duke e lidhur atë me 'të drejtën, të menduarit e komplotit, nacionalizmin dhe mosmiratimin e gruas', dhe më pas për ta hedhur bombën në ajër. për të aktivizuar fundin e dyfishtë. Tani jemi duke parë të njëjtin proces në të gjithë botën. Lexoni më parë ky artikull dikur tërësisht.

"Mjaft e bukur Vrijland, gjithë ajo kritikë, por çfarë duhet të bëjmë atëherë?"Nëse më pyet dhe për të filluar, është koha që ju filloni të shihni se imazhi juaj i botës është vetëm një imazh me ngjyra krejtësisht të jashtme: një imazh i programuar. "Po, mirë dhe !? Unë jetoj në këtë botë, kështu që ka kuptim?"Po, ka kuptim, sepse të gjithë ne i jemi nënshtruar programimit. A do të thotë kjo se është mirë? "Po, por nuk dua të jem as vërtetues. Më lejoni të vazhdoj të marr pjesë me pjesën tjetër!”Mund, por keni përshtypjen se bota po bën shumë mirë? Unë nuk po flas për ato festa të këndshme që vizitoni gjatë sezonit të verës dhe atë festë të këndshme 2 javë dhe gjithë atë birrë dhe të tillë. Unë po flas për trendin global në drejtim të pagimit të taksave, mjedisit, luftërave, sëmundjeve etj. A mendoni se gjërat po shkojnë mirë dhe se Hollanda është sigurisht një vend shumë i bukur me një strukturë mjaft të këndshme.

Po, ndoshta ju jeni në atë sistem besimi: "Ne holandezët kemi gati rrjetin më të mirë rrugor në të gjithë Evropën. Kemi rregulla shumë të mira për shembull për çështjet e ndërtimit, kanë rrjeta të mira të sigurisë shoqërore dhe një nivel të shkëlqyeshëm të cilësisë së kujdesit. Ne jemi sipërmarrës të mirë ndërkombëtarë dhe politika dhe kontabiliteti janë të shkëlqyera". Unë me të vërtetë nuk e pres (nëse mendoni kështu) që përfunduat këtu në faqe, por mund të ishit lexuesi. Të njëjtët njerëz që në të vërtetë besojnë në këtë shpesh kanë vështirësinë më të madhe për të përmbushur fundin dhe shumë në Hollandë vuajnë nga ilaqet kundër depresionit, por krenaria për të pranuar se diçka nuk është në rregull diku mund të jetë dëshmi e 'skllevërve më idealë'. Edhe pse rraskapitja është afër: ne vazhdojmë të tundim flamuj portokalli në Ditën e Princit dhe vazhdojmë të besojmë në sistemin që vë aq shumë tendosje mbi ne.

Përmbledhja më e shkurtër që unë mund t'ju jap, të cilën ju me të vërtetë do të duhet të merrni me ju, është:

Botëkuptimi juaj është i ngjyrosur nga një grup i vogël që ka fuqi mbi të gjithë arsimin dhe median dhe mban iluzionin e lirisë së zgjedhjes nën emrin e demokracisë. Politikanët janë të gjithë aktorë të trajnuar mirë që dinë t’i përgjigjen nevojave dhe shijeve të shoqërisë. Media mund të ngjyrosë ato aromë dhe të ndihmojë në kategorizimin e tyre. Media dhe media sociale janë atje për të udhëhequr perceptimin tuaj dhe hedhja e votës nuk është gjë tjetër veçse një masë se sa efektivisht funksionojnë teknikat e ndikimit. Mediat sociale monitorohen gjithashtu nga një ushtri e tërë 'reaguurers ’të cilët ndoshta do të kishin të drejtë Inofizieller Mitarbeiter në ish-RDGJ. Reagimet në Facebook dhe Twitter shpesh kontrollohen nga ajo ushtri, e cila fshihet pas profile të thella. Imazhi juaj për botën është i ngjyrosur në kohë të plotë nga media, revista, radio, TV, filma, muzikë, etj. Ju jetoni në një kolektiv Trumanshow; një realitet i rremë.

"Unë thjesht nuk besoj në Vrijland atje. Kjo është shumë pesimiste për mua. Ju nuk do të më thoni që kaq shumë njerëz marrin pjesë në gënjeshtër". Ata njerëz nuk e dinë që po bashkëpunojnë, sepse plotësojnë vetëm një nën-zonë shumë të vogël dhe askush prej tyre nuk e mbikëqyr tablonë e madhe. Nëse do të hynit më thellë në të (për shembull përmes artikujve në këtë faqe në internet), atëherë do të zbuloni se botëkuptimi juaj ishte kryesisht i pasaktë. Kujdes, sepse mund të jesh i joshur në rrjetat e sigurisë së bashkësisë së së vërtetës. Blloku i vogël i pushtetit që kontrollon botën ka edhe kundërshtimin në xhep. "Mënyra më e mirë për të kontrolluar opozitën është ta udhëheqësh vetëCredshtë kredo e tyre. Unë e përshkrova atë, ndër të tjera ky artikull.

Nëse keni marrë telashe për të lexuar artikujt nën lidhjet blu (ato janë vetëm 4), atëherë ne vijmë në pyetjen se si duhet ta shohim botën. Si ndërtohet realiteti i vërtetë nëse përfundimi është i saktë se jemi mbajtur në një lloj të botës së ëndrrave gjatë gjithë kësaj kohe? Kam shkruar disa artikuj për atë temë, por do të gjeni më të rejat nën titullin "Informacion për jetën e shpëtimit për jetën tuaj të tanishme" dhe nën kjo lidhje. Unë do të doja t'ju them se po bëj gjithë këtë përpjekje për t'ua treguar këtë gjë pa ndonjë interes. Madje më kushtoi shumë në jetën time. Nuk ka asnjë motiv fetar pas tij (Unë besoj se feja është kontroll i mendjes) dhe nuk ka asnjë motiv financiar pas saj. Unë e bëj këtë sepse mendoj se është me të vërtetë mënyra e vetme për të ndryshuar. Prandaj, lexoni artikujt nën lidhjet blu dhe më lini të dëgjoj ato që mendoni.

Etiketa: , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (7)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Dik Klein Oonk ka shkruajtur:

  Një tjetër artikull i mirë i qartë, Martin. Mund të pajtohem plotësisht me të. Prandaj e ndarë në Twitter dhe FB.

 2. Willem S ka shkruajtur:

  Demokracia është një mashtrim.

 3. Kornizat ka shkruajtur:

  Ndoshta është mirë që së pari të kuptojmë se ashtu si në Mbretërinë e Bashkuar, forma jonë e shtetit nuk është një demokraci por një monarki kushtetuese. Mbreti / mbretëresha ka një rol në këtë. Një shembull i mirë është në Mbretërinë e Bashkuar ku Johnson gjoja kërkoi një pezullim parlamentar. A është kjo situatë apo është kjo skenar me ngjyra për ne? Mund të jetë që kushtetuta është zbatuar kur e ashtuquajtura Këshilli Privey ka vendosur pezullimin e parlamentit. Ky është një skenar më realist se ai për të cilin ne jemi paraqitur.
  Ndoshta jo aq sa Martin përshkruan të gjithë teatrin në mënyrë të përsosur, por ende ……. Mendova se ishte një shembull në të cilin të gjithë neve na paraqitet një fotografi që ndonjëherë mund të jetë e pavërtetë.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Shtë një pjatë sapuni.
   Shihni kush është ulur në fron në Bruksel (futni 'Ursula' në fushën e kërkimit në këtë uebfaqe).
   Aristokracia sundon dhe fshihet pas shfaqjes së demokracisë (kontradikta të dukshme) të shitur nga media (makineritë e propagandës) dhe aktorët që ne priremi t'i quajmë "politikanë".
   Brexit u inicua vetëm për t'i treguar pjesës tjetër të Evropës që anti-globalizimi çon në mjerim dhe ndëshkim financiar DHE për të sjellë paundin dhe euros në të njëjtin nivel.
   Loja luhet për një kohë: për besueshmërinë.
   Johnson mund të jetë ngurtësuesi për një kohë.
   Nuk është gjë tjetër veçse aktrimi.

 4. Guppy ka shkruajtur:

  Ajo që ata bëjnë çdo herë është të hedhim një top me shpresën se do ta pranojmë. Ne kemi pranuar aq shumë në brezat e fundit saqë tani jetojmë në një botë të pabarabartë dhe të padrejtë.

  Për sa kohë që ushtarët (duke shitur greqisht për shpirt) janë ende duke luftuar për mbretin e tyre (fetar), lufta do të vazhdojë të ekzistojë. Këta janë viktima që prodhojnë energji negative. Nuk ka më pjesëmarrje në ritualet përkujtimore, duke e përqendruar energjinë tuaj këtu dhe tani.

  Mashtrimi (mashtrimi) për të cilin ne bie ka ngecur në të kaluarën. Kjo quhet mëkat, mëkat i kohës

 5. Willem S ka shkruajtur:

  Epo që ne jemi një demokraci që nuk besoj më për një kohë të gjatë, jetojmë në një gjendje kriminale.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër