Biseda telefonike me Wilson Boldewijn nga De Telegraaf: seri rreth teorive të konspiracionit

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 22 Maj 2019 18 Comments

burimi: bukmanmanagement.nl

Dje pasdite kam pasur një bisedë telefonike me Wilson Boldewijn të Telegraaf pas një kërkese prej tij për të marrë pjesë në një seri mbi teoritë e konspiracionit. Në përgjigjen time e-mail kam raportuar se unë nuk besoj në teoritë e komplotit. Ai mendoi se mund të ishte një përgjigje e jashtëzakonshme, prandaj pata rënë dakord ta thërrasja përsëri për të dhënë më shumë shpjegime. Ai gjithashtu do të shpjegonte pse ai donte të më interviste dhe çfarë do të ishte lënda dhe qasja e një interviste të tillë.

Në bisedën tonë, të cilën unë botoj shkurtimisht për të gjitha hapjet, Wilson jep përshtypjen se është interes i pastër personal që ai të më afrohet. Interesi që u ngrit për shkak se ai filloi të ndiqte faqen time në kontekstin e serisë së tij. Megjithatë, në fund të bisedës tonë ai pranon se është qartë një treg që duhet të prekë. Prandaj duket se ai është udhëzuar pak a shumë për të mbyllur rrjedhjen; rrjedhje nga grupi në rritje i njerëzve që janë të interesuar për artikujt e mi kritikë.

Wilson heshtje pranon se gazetarët tashmë janë të njëanshëm nga edukimi i tyre dhe gjithashtu beson se lajmi i rrejshëm nuk vjen vetëm nga Rusia, por mund të vijë kudo. Ai gjithashtu thekson qartë në bisedë se imazhi i tij i Rusisë ishte paraprakisht i anshëm nga fryma e luftës së ftohtë në të cilën ai u rrit. Ai gjithashtu raporton se ai ishte shumë pro Amerika, por ai tani e urren atë vend. Megjithatë, ai me siguri e mohon rolin e mediave holandeze si propagandistike, por duke pranuar se natyrisht do të ishte shumë e jashtëzakonshme për dikë që është krejtësisht i varur nga të njëjtat media. Mendoj se Wilson është veçanërisht aq kritik në kritikat e tij për edukimin e gazetarisë dhe për ndryshimin e botëkuptimit të tij, sepse ai është shumë i vetëdijshëm (sepse e përmenda këtë me email në lidhje me Giel Beelen, shih më poshtë) që kam regjistruar biseda telefonike dhe ai i pëlqen dëshiron të fitojë pak kredi me grupin kritik gjithnjë në rritje (dëgjimi). Çfarë mund të jetë më mirë që si një gazetar i medias kryesore mund të jepni përshtypjen se nuk jeni duke marrë gjithçka për të mirë. Kjo megjithatë krijon iluzionin se gazetarët kritikë ende ekzistojnë.

Natyrisht, sipas kontratës së tij të punës, Wilson kurrë nuk mund të pranojë se mediat po ndikojnë në emocionet e njerëzve. Prandaj ai e ndërron atë (që unë mendoj se është një zgjuar - dhe e nevojshme për të - twist) tek politikanët e sotëm, të cilët i përgjigjen emocionit që gjenerohet gjatë ngjarjeve të mëdha. Më pas ai thotë se ai dëshiron që në ditët e politikanëve si Helmut Kohl; politikanët e vjetër të qetë dhe të lehtë që bënë zgjedhje më të informuara. Nëse Wilson pranoi se ka pasur bashkëpunim midis qeverive, gjyqësorit dhe mediave, ai natyrisht do të shkarkohet menjëherë nesër. Ai përpiqet të tregojë se nuk duhet të veshin një kapak që është shumë i lartë për, për shembull, punonjës të OM-së, sepse ai i ka përjetuar ato afër (nga të cilat do të doja të dija më shumë). Ai gjithashtu thekson se PsyOps (operacionet psikologjike) do të kërkonte shumë njohuri nga shumë njerëz. Kritika ime është se kjo nuk është e domosdoshme, sepse dosjet janë aq të ndara, saqë secila formon vetëm një radar të vogël në tërësi dhe vetëm kryesuesi menaxhon linjat kryesore. Edhe këtu unë besoj se do të ishte katastrofale për karrierën e tij për ta pranuar këtë.

Sigurisht Wilson sigurisht e di se në faqen time kam folur shpesh për opozitën e kontrolluar. Në fund, ai fshehurazi pranon se duhet të përfshijë në tregun në rritje të mendimtarëve kritikë. Ndjenja ime thotë se duhet të ngrihem në bord; në kontekstin e nëse nuk mund ta rrahni 'em' të bashkohen me ta. Në fillim të bisedës që do të dëgjoni mua, i referoheni përpjekjes së Giel Beelen nga 2015 për të lidhur mua me bastisjen e studios të NOS nga Tarik Z. Sipas mendimit tim, kjo ishte një përpjekje e fundit për të më eliminuar përmes një skenari bastisje në atë studio dhe angazhimi i Giel Beelen për të bërë lidhjen me Martin Vrijland. Kjo dështoi. I referova kësaj në emailin tim të përgjigjes për Wilson.

Siç mund ta dini, unë u thirra nga Giel Beelen një herë për një intervistë lidhur me rastin Tarik Z. (peng i studios NOS, 2015). Ai më tha në atë kohë që unë jetoj në transmetim, por kjo nuk u bë e vërtetë. Në transmetimin aktual, i cili pasoi një orë më vonë, përgjigjet e mia u copëtuan, kështu që një tablo tjetër doli nga ajo që unë thashë. Për fat të keq për Giel, unë e kisha regjistruar vetë telefonatën. Botoja atë regjistrim në YouTube. Sidoqoftë: meqë Gieli ka më shumë dëgjues se unë ndonjëherë do të jem në gjendje për të arritur përmes kanalit tim në YouTube, imazhi tashmë është bërë (në dëm të personit tim).
Edhe pse në bisedën më poshtë mbetem simpatizues dhe i butë ndaj Wilson, dua të sqaroj edhe një herë se një seri rreth "teorive të vjetra të konspiracionit" të tilla si ulja e hënës, John F. Kennedy dhe të ngjashmit, mund të synojnë kryesisht të heqin dorë nga disinformimi i ndërtuar në mënyrë të qëllimshme dhe të vazhdojnë të përqendrojnë vëmendjen tek ato lëndë të vjetra. Sa i përket meje, është koha që të tërheqim vëmendjen ndaj rolit të rremë propagandistik të të njëjtit median (për të cilin punon Wilson) në këtu dhe tani. Në fund të fundit, lexuesi që ka ndjekur këtë faqe për një kohë më të gjatë ka qenë në gjendje të zbulojë gjithnjë e më shumë se mediat janë me të vërtetë pjesë e operacioneve psikologjike dhe se pjesë të mëdha të mediave alternative kontrollohen opozitën.
Wilson thotë në bisedë se ai ka çdo liri për t'iu afruar njerëzve; me një përjashtim. Ai po flet për Micha Katin dhe pëshpërit diçka në drejtim të Willem Oltmans (që kujton një kërkesë për dëmet ndaj shtetit holandez). Kjo mund të nënkuptojë që unë kam qenë e drejtë gjatë gjithë kohës në lidhje me grabitje të shtetit holandez përmes familjes Poot dhe dosjes Demmink, por që mënjanë. Kjo gjithashtu mund të thotë se De Telegraaf mund të ketë ndjekur vijën e atij shteti holandez (përndryshe Wilson nuk do të ishte dhënë ky detyrë).
Unë jam shumë kurioz nëse do të marr një ftesë për të marrë pjesë në serinë dhe në çfarë mënyre do të redaktohet diçka e tillë. Unë thjesht nuk e di nëse mund t'i besoj Wilsonit. Kjo është e natyrshme në faktin se ai është i varur nga mediat kryesore në jetesën e tij. Sidoqoftë Wilson mund të duket dashamirës, ​​i talentuar dhe i angazhuar në mënyrë strategjike; megjithatë mirë unë mund të imagjinoj se ai është një intervistues i paguar mirë dhe menaxher i perceptimit; Unë vazhdoj të mendoj për atë thënie të vjetër "Buka që ha një fjalë e tij flet". Dhe le të jemi të sinqertë: nëse e dini thellë se jeni një propagandist shumë i paguar, i cili kontribuon drejt drejtimit të shoqërisë drejt gjithnjë e më shumë shteteve të policisë përmes strategjive propagandistike dhe në këtë mënyrë plotëson edhe xhepat tuaj në mënyrë të konsiderueshme, një copë gjobë të mirë në kokë. Unë me të vërtetë nuk mund të imagjinoj njerëz si Wilson (dhe shumë nga kolegët e tij) duke qenë të vetëdijshëm për këtë. Është kënaqësi me një llogari bankare të mbushur mirë dhe sigurinë e mbulimit nga lart.
Me falje Menaxhimit të Bukmanit për të përdorur foton me këtë regjistrim zanor. Unë nuk mund të gjeja një pamje më të mirë për ilustrim dhe unë shpresoj që ju të mos dërgoni një kërkesë, siç e bën zakonisht ANP-Leje Machine John de Mol.

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (18)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Guppy ka shkruajtur:

  Ata do të duhet të shkojnë së bashku me të, ka thjesht shumë njerëz që zgjohen dhe gazeta e Holandës nuk mund të qëndrojë prapa.

  Mos lejoni që të jeni të shtyrë poshtë në një ose në një seri të komplotit. Në ditët e sotme është e lehtë për të marrë një palë njerëz të çmendur të vërtetë për të vrarë subjektet serioze. A janë ata gjithashtu të mirë në powned.

  Nga rruga, do të jetë sfida e tyre më e madhe për t'ju angling diku në bord 😉

  Gjithashtu një shenjë e mirë, ata kanë filluar të mbyten.

 2. Riffian ka shkruajtur:

  ndoshta z. Boldewijn ff duhet të kërkojë përkufizimin e komplotit ose edhe konspiracion më të mirë dhe jo jo në tullac e dale

  1: akti i komplotit së bashku
  Ata ishin akuzuar ose komplot për të kryer vrasje.
  2a: një marrëveshje midis konspiratorëve
  zbuloi një komplot kundër qeverisë
  b: një grup konspiratorësh
  një komplot i përbërë ose aristokratë të pakënaqur

  ndodh sipas çdo minute të ditës, mendoni mirë për formimin e kartelit

 3. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Të dashur Wilson, ju lexoni së bashku

  Ju ishit në at5, vitet e tetëdhjeta ishin vite të turbullta.
  Ne nuk do të flasim për hënën, sepse ndoshta është një hologram, që thuhet edhe kështu, nëse le të jemi atje me një makinë me katër rrota që ishte më e madhe se vetë kapsula, nuk do të "flasim për të" dhe, siç thoni në lidhje me tokën e sheshtë, nuk ka rëndësi. Nëse Stanly Kubrick gjithashtu filmoi Poelenburg ha ha, kontrolloni atë jashtë

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=al6ZgDnyDNk

  Sulmi Rob Scholte, i cili thuhet se duhej të kishte një ndërhyrje mjekësore, çka do të bëjmë për këtë? Ky Mickey Hogendijk nuk ka një gërvishje, por Robbie humbi të dy këmbët, sa është e mundur, njerëzit gëlltisin gjithçka! Ju keni qenë në AT5, ata dinë gjithçka ...

  http://www.mokums.nl/bomaanslag_robscholte.html

  hidhni një sy në rastin Annas ose rastin Vaatstra që Kat ndoshta e dinte gjithashtu se ishte një ps ps dhe përdoret si grabitje, si dhe mut Demminck

  Ejani të dashur Wilson, po shkojmë në rrugë dhe po nuk do ta përdor fjalën "gjithashtu" siç keni menduar në bisedën telefonike, por gjithashtu jeni një gazetar i ndershëm dhe me të vërtetë filloni të hetojnë. Ne po shkojmë me ju këtë verë

  https://www.martinvrijland.nl/category/anne-faber/page/2/

  Wilson, kërkoni Sulmën për veten tuaj (gazetarët nga telegrafi), do të thotë ndërtesë Telegraaf, ne mendojmë së bashku me ju,

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/aanslag-telegraaf-gebouw-bewezen-onmogelijk-tenzij-slagbomen-openstonden/

  Ashtu si Charlie Hebdoo, sulmi i rremë për të luajtur përsëri rolin e një viktime, huilie huilie, FAKE FAKE, por po, ndoshta redaktori juaj nuk duhet të vendos ndërgjegjen tuaj mbi urdhërat.
  Wilson, eja, ti je një person i cili nuk është autist, prandaj nëse thoni se të gjithë janë gazetarë të vërtetë, ejani të hetojmë mirë Wilson,

  Asnjë konspiracion> thjesht hulumtim transparent, i sinqertë dhe i sinqertë në mënyrë që të mund të merreni me mjedisin tuaj dhe familjen tuaj me një ndërgjegje të pastër ...

  https://www.martinvrijland.nl/tag/charlie-hebdo/

 4. danny ka shkruajtur:

  Më kujton një program televiziv disa vjet më parë "Komplot apo jo?"
  Boldewijn sigurisht di më shumë se ai sugjeron, ai është gjithashtu vazhdimisht duke iu shmangur pyetjeve.

  Por sigurisht njerëzit me pozita të larta në media dhe gazetari nuk janë vetëm gënjeshtarë, por gënjeshtarë profesionistë, pa ndërgjegje, ego të mëdha dhe njohuri të nevojshme të NLP-së.

 5. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Wilson Boldewijn ka një pikë të çuditshme në intervistën me Martin Vrijland, çështjen De Stint
  Vetëm dëgjoni intervistën, Wilson e gjen një gjë të çuditshme që emocioni është ushqyer dhe të gjitha karrocat duhet të shqyrtohen nga ministri për shkak të një aksidenti të tmerrshëm,
  Stint është një mjet shumë i mirë transportimi, por pastaj përsëri, është e mundur, pavarësisht nga shkaku

  Mirë, Wilson, si e keni marrë një deklaratë të tillë? është e tmerrshme që katër fëmijë kanë vdekur në një aksident, ju shpjegoni më tej, aq shumë dhe them, që duhet të hetohet, unë jam kurioz për përgjigjen tuaj

  Wilson mendoi se ishte një ekzagjerim që të gjitha këto karroca duhej të qëndronin të qetë, dhe duhet të ketë një shpjegim për atë në komplotin e Wilson, shpjegoni këtu Wilson, është e tmerrshme që vetëm katër fëmijë janë vrarë, mendoj se një hetim ia vlen, nëse Wilson nuk vjen me argumente të tjera.

  https://www.parool.nl/nederland/monument-voor-slachtoffers-ongeluk-stint~b41bd076/

 6. heray ka shkruajtur:

  Biseda interesante. Kushdo që ndjek në mënyrë kritike mediat sheh se ata mund të shërbejnë në mënyrë të sigurtë një substancë shumë të dyshimtë si një vakt me tre yje. Merrni, për shembull, vrasjen e Els Borst. Në autopsinë e parë, ishte e paqartë nëse ajo ishte vrarë ose kishte vdekur në një aksident në garazhin e saj. Ju mund të mendoni se, derisa më vonë të dëgjoni se ajo u vra me thika 41 thikë. Kjo me të vërtetë nuk mund të ngatërrohet me një rënie në lojën e saj të hokej mbi çimento, siç thotë gazeta.

  Mediat duhet të jenë mbikëqyrëse e shtetit demokratik kushtetues, por ata nuk janë aspak tani. Pyetje kritike në raste të ndjeshme shpesh nuk janë pyetur, siç është vrasja e El Borstit.
  Kjo është arsyeja pse mediat alternative janë të nevojshme për të inkurajuar mediat kryesore për të vepruar si një funksion vëzhgues. Fakti që Wilson Boldewijn po kërkon kontakt mund të tregojë se diçka po ndryshon.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Sidoqoftë, mund të tregojë se ata duan të stigmatizojnë zërin kritik në kategorinë e 'mendimtarëve të konspiracionit' dhe duan të tregojnë se ato teori janë plot me 'supozime të gabuara'. Për më tepër (siç e tregova në bisedë dhe kam argumentuar gjerësisht në disa artikuj), pjesë të mëdha (nëse jo të gjitha) mediat alternative kontrollohen opozitën. Njerëzit përpiqen të tërheqin mua në 1 me ato media të kontrolluara alternative, por natyrisht nuk do të lejoj që të ndodhë.

   • heray ka shkruajtur:

    Kjo është me të vërtetë e mundur, mbetet të shihet se si do të shpëtojnë. Por mendoj se kërkesa e Boldewijn është e saktë se ka shumë diskutime për këtë lloj teme në redaksitë. Do të ketë gjithashtu njerëz që punojnë me mediat MSM të cilët në fakt do të donin të angazhoheshin në gazetari kritike dhe mendoj se ata gjithnjë e më shumë po dëgjojnë zërat e tyre. Ata gjithashtu e shohin se në afat të gjatë ata nuk do të merren seriozisht nga askush tjetër. Një numër në rritje i njerëzve po pranojnë se media funksionon si departamenti i PR i BV Nederland dhe jo si kujdestar i ligjit dhe demokracisë. Por ka ende një rrugë të gjatë për të shkuar, kështu që mediat alternative mbeten të nevojshme.

   • heray ka shkruajtur:

    Rastësisht, unë gjithashtu mendoj se opozita e kontrolluar me siguri do të ndodhë. Një shembull është faqja e internetit - "Unë pastaj ndjek diskutimin për 9 / 11 pak. Vendi është gjoja skeptik, por shumë i qartë, por skeptik në një drejtim. Kjo është një shfaqje e turpshme për një mendimtar të vërtetë të pavarur.
    Megjithatë, ne nuk duhet ta nënvleftësojmë fuqinë e së mirës. Ka edhe të famshëm kritikë, si George van Houts. E di se është diskutuar këtu se ai do të ishte gjithashtu një opozitë e kontrolluar, por nuk kam gjetur prova për këtë. Ai është me të vërtetë një person kritik i cili ndodh të jetë i njohur. Ashtu si Jeroen van Koningsbrugge. Ata ende talleshin nga turma, por fakti që 'teoritë e konspiracionit' po diskutohen hapur tashmë është një ndryshim. Kthesa shpesh shkon me hapa të vegjël.

    • Martin Vrijland ka shkruajtur:

     Unë e kuptoj se jeni i ri këtu dhe një reklamë e vogël e poshtër për faqet e tjera është gjithmonë i dobishëm, por ju lutemi përdorni fushën e kërkimit këtu në faqe dhe lejoni emrin George van Houts në ajb

 7. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Wilson Boldewijn ka zbuluar një bandë të re.
  Ata flasin për simbolet e tyre, pëllumbin e bardhë nga sindikatat e krimit të Bagdadit

  Deri më tani, vetëm një gazetë e vogël në internet ka thënë diçka për këtë.

  Fake ose Real? Shko kërkojeni

  https://www.telegraaf.nl/video/3676340/gewelddadige-motorbende-van-asielzoekers-ook-in-nederland

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Ju mund të thoni nga titujt dhe nga zërat që edhe ata vetë e dinë se po tregojnë një histori të trilluar përsëri.

   Lajme të rreme

   Al Salam haha ​​se si ata e bëjnë atë

   Bërë mirë John de Mol!

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Atëherë pse lajmi i rremë?

    Epo, sepse duhet të ketë legjislacion që mund t'i ndalojë klubet më lehtë.
    Çdo formë e kundërshtimit të organizuar potencialisht ndaj shtetit totalitar të policisë duhet të ndalohet paraprakisht dhe kështu ata krijojnë bandat e tyre motorike, në mënyrë që ndalimi të mund të organizohet herët në këtë mënyrë.

    Në fund të fundit, sapo njerëzit të fillojnë të zbulojnë se kanë ardhur për të jetuar në një shtet të tmerrshëm policor, ata nuk mund të organizohen dhe çdo formë e rezistencës është më e lehtë për të shtypur.

    Përveç kësaj, përdoret për të ushqyer fushën e majtë kundrejt forcës së djathtë; është gjithashtu i dobishëm për këtë.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Ju më mirë të hyni në '5G' në fushën e kërkimit këtu në vend, në vend që të dëgjoni të gjitha bisedimet e kontrolluara të opozitës (sigurisë). Ato kanë për qëllim vetëm të maskojnë rrezikun e vërtetë (atë të 'trurit dhe ADN-së në internet')

 8. IBERI ka shkruajtur:

  Me 5G dhe AI, ndër të tjera, ata janë të aftë për një marrëveshje të madhe. Do të jetë tmerri.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër