Cili është saktësisht problemi i azotit, pse ankohen fermerët dhe pse ulja e shpejtësisë?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 7 nëntor 2019 12 Comments

burimi: nos.nl

Duket se është një plagë e vërtetë! Të gjithë fermerët papritmas duhet të zvogëlojnë azotin. Kjo fjalë 'azot' tashmë ka në vetvete fjalën subliminale 'mbyt' dhe kështu e bën njeriun mesatar në rrugë të mendojë se kemi të bëjmë me një substancë për të cilën do të lodhemi. Me sa duket shumë gjithashtu e lidhin fjalën me CO2 dhe ndryshimi është i panjohur. Azoti është në thelb një grimcë elementare në natyrë. Prandaj, termi 'azot' i referohet një atomi që mund të ndodhë vetëm në natyrë si një formë e lidhur (si një molekulë). Kjo është arsyeja pse, si fermer, nuk mund të zvogëloni azotin. Ju mund, për shembull, të zvogëloni amoniakun. Amoniaku NH₃ është në të vërtetë i matshëm dhe gjendet, për shembull, në jashtëqitjet e lopëve. Se shteti dëshiron të bëjë diçka për zvogëlimin e azotit është qartë kryesisht një zgjedhje e NLP (Neuro Linguistic Programming) për të luajtur njerëzit në nivelin subliminal. Ulja e azotit në të vërtetë nuk do të thotë asgjë. Farë zvogëloni gaz azoti, amoniakor of një nga shumë substanca të tjera në të cilën ndodhet elementi i azotit?

burimi: indiamart.com

Ju ndoshta e dini më së miri azotin nga ajo lëndë që është nën presion të lartë në një shishe dhe duhet ta derdhni me doreza të trasha (ose si në foto nga një shishe e izoluar), sepse përndryshe gishtat do të ngrijnë: gazi i azotit (N2). Kjo përdoret për shembull për të hequr lythat. Sapo azoti del nga shishja me presion të lartë, ai fillon të ziejë dhe avullon. Ajo ka një temperaturë të vlimit prej -195,8 ° C dhe kjo është temperatura në të cilën azoti është i lëngshëm. Gazi i azotit është pra shumë i ftohtë dhe menjëherë fillon të avullojë në ajër të hapur. Mbajtja e tij nën presion të lartë në shishe të çelikut të fortë e bën atë të lëngshëm. Ky është një ligj fizik.

Ne tashmë e dinim se duhet të zvogëlonim CO2. CO2 nuk ka asnjë lidhje me gazin e azotit (N2). CO2 do të thotë dioksid karboni. Pra, ajo fjalë është e strukturuar si kjo: di-oksidi qëndron për oksigjen 2x. Një atom karboni me dy atome oksigjeni të bashkangjitur me të. Dioksidi i karbonit prodhohet nga djegia e karburantit që përmban atome karboni. Benzina, vajguri dhe naftë përmbajnë të gjitha atomet e karbonit. Molekula e karburantit prandaj përbëhet, ndër të tjera, atome karboni dhe, kur digjet në ajër (oksigjen, duke qenë gaz O2), CO2 krijohet me djegie të plotë dhe monoksidi i karbonit (CO) mund të lindë me djegie jo të plotë. Kjo e fundit ndonjëherë ndodhte në ngrohje me gaz në një shtëpi, duke shkaktuar mbytje. Aty mund të shihni gjithashtu lidhjen subliminal midis azotit dhe CO2. Kimikisht dhe në botën reale, të dy nuk kanë absolutisht asnjë lidhje me njëri-tjetrin.

Nëse fermerët duhet të zvogëlojnë azotin, ata duhet të zvogëlojnë diçka, përcaktimi i të cilit nuk është plotësisht i qartë. Kjo për faktin se fermerët nuk prodhojnë gaz azoti. Gazi i azotit është gazi më i zakonshëm i pastër dhe përbën 78,1% të vëllimit të përgjithshëm të atmosferës. Vini re se një atom mund të gjendet vetëm në natyrë në lidhje me atomet e tjerë. Ashtu si një atom oksigjeni (O) vetëm nëse, për shembull, gazi i oksigjenit (O2) ose në ujë ndodh (H2O). Komponimet e azotit shkëmbehen vazhdimisht midis atmosferës dhe organizmave të gjallë. Azoti së pari duhet të përpunohet ose "fiksohet" në një formë të përdorshme bimore, zakonisht amoniak. Amoniaku është ajo që prodhojnë fermerët (të paktën bagëtitë e tyre). Amoniaku është i dobishëm dhe i dobishëm për bimët, kjo është arsyeja pse fermerët përhapin plehra mbi tokën e tyre.

burim: wikipedia.org

Kur amoniaku thithet nga bimët, përdoret për sintetizimin e proteinave. Këto bimë treten më pas nga kafshët që përdorin komponimet e azotit për të sintetizuar proteinat e tyre dhe nxjerrin mbeturina që përmbajnë azot (amoniak). Më në fund, këta organizma vdesin dhe dekompozohen, pësojnë oksidim dhe denitifikim të baktereve dhe mjedisit, duke lëshuar gaz të azotit të lirë (N2) në atmosferë. Një cikël i mrekullueshëm i dobishëm dhe i nevojshëm.

Ashtu si CO2, në të vërtetë nuk ka asgjë toksike ose të rrezikshme në lidhje me gazin e azotit. Në fakt, gazi i azotit është një gaz 'inert' që nga natyra nuk është i prirur të hyjë në një reaksion kimik me substanca të tjera. Prandaj është i padëmshëm, jo ​​toksik, pa erë dhe ne e thithim atë gjatë gjithë ditës; ashtu si oksigjeni. Ai oksigjen që prodhohet përsëri nga pemët si rezultat i thithjes së CO2. Si CO2 ashtu edhe gazi i azotit janë gazra pozitivë dhe të mirë, dhe politika tani (dhe grupet aktiviste) pretendojnë se ato janë të rrezikshme. Kjo për faktin se qeveritë në shkallë globale kanë kompromentuar shkencëtarët që ta bëjnë historinë të besueshme, ndërsa asnjë shpjegim i arsyeshëm biologjik, kimik ose fizik nuk mund të jepet. Raportet që do të tregonin se kishte më shumë CO2 në ajër gjatë periudhave më të ngrohta në Tokë, tregojnë se CO2 është pasojë e aktivitetit diellor dhe jo shkaku. Ne jemi dëshmitarë të magjisë së shkencës për të futur një sistem global taksash dhe një sistem ku shpenzimet e të gjithëve mund të gjurmohen (pra, paratë e bllokuara).

Që nga 2015, fermerët janë mbajtur në PAS (Programi i Qasjes së Azotit). Ne shohim protestat e javëve të fundit për shkak të imponimit të kërkesave që janë të vështira ose të pamundura për t’u zbatuar, gjë që çon në fermerë të falimentuar. Fakti që Mark Rutte kaloi një ditë dje duke dëgjuar fermerët (duke folur me lesh dhe më pas duke bërë asgjë) është pothuajse i njëjtë me nxjerrjen e gazit të Groningen dhe tërmetet që rezultojnë: nowdo herë e më pas një politikan viziton pjesën e tij të aktrimit. dhe lërini njerëzit të hedhin avull. Rutte mund të shkojë në një takim të tillë të fermerëve me besim, duke e ditur që shteti Hollandez ka investuar për vite me radhë në një rrjet të pawns në çdo profesion; një rrjet i Inoffizieller Mitarbeiter si kontroll i pengut të opozitës në çdo shtresë të shoqërisë. Si një aktor që mund ta quajë veten "kryeministër", ai nuk ka pse të ketë frikë nga sulmet e vërteta, sepse fermerët që do të kursehen nga të gjitha mjerimet janë ndoshta edhe në mesin e këtij grupi dhe ata do të heshtin.

Për shkak se nuk mund të matni emetimet e azotit, nëse nuk keni përcaktime të qarta se kush ose çfarë lëshon azot, ju keni një problem. Për shembull, a lëshon një lopë gaz azoti kur piqet? Jo, ekziston një përbërës azoti në urinë dhe në poo, por një lopë nuk lëshon gaz azot. Gazi i azotit përdoret ndonjëherë nga fermerët, për shembull për të parandaluar rritjen e sanëve ose për të ruajtur frutat, por kjo nuk thotë shumë dhe, për më tepër, gazi i azotit është i padëmshëm dhe një gaz i mirë. Prandaj fermerët duhej të merrnin një mjet llogaritjeje, me të cilin shteti përcaktonte për ta me të cilin bëjnë ndotje të azotit. Në fund rezulton të jetë gati amoniakor dhe për këtë arsye për atë që është në plehun dhe urinën. azot mbetet një fjalë e zgjedhur për arsye propagande dhe për programim subliminal "se ju mbytni". Pse nuk eshte ashtu ndotja e amoniakut përmendur dhe a e dëgjojmë gjithmonë emrin që na kujton mbytje? Siç është shpjeguar: kjo është ajo që ne e quajmë 'programim subliminal'.

Planet e fundit nga shoqata e aktorëve Hagë janë që shpejtësia maksimale në rrugë duhet të zvogëlohet. Dhe atëherë kishte diçka tjetër për ndërtimin? A e merrni akoma? Me sa duket duhet të ketë më pak fermerë, sepse ne duam të jemi në gjendje të ndërtojmë më shumë shtëpi dhe infrastrukturë, dhe kështu që shpejtësia në rrugë duhet të zvogëlohet, sepse shteti mund të shpenzojë disa miliardë shtesë në gjobat e trafikut. Logicdo logjikë mungon në çdo diskutim dhe kjo duket se është qëllimi. Thjesht futen terma që nuk prekin asgjë më shumë se një ndjenjë të zorrëve (por në të vërtetë vazhdojnë të shkojnë në breg). Nuk bëhet fjalë më për logjikën dhe përmbajtjen; gjithçka në botën e mediave, politikës dhe ambientalizmit është gjithçka ndjenjat e zorrëve. Ndërkohë, ka vetëm një efekt dhe kjo është se të gjithë duhet të vendosin shumë para në të ose thjesht (si fermerët) falimentojnë.

Shell, ju e dini se ndërmarrja në të cilën familja jonë mbretërore ka një pjesë të konsiderueshme (e fshehur pas të gjitha llojeve të ndërtimeve të bukura) filloi në komponimet e azotit 2009 në për të shtuar karburantet e saj. Kjo do të ishte që emetimet e motorit të bëhen më të pastra. Në fakt, duket se është e kundërta dhe mund të themi se problemi i është shtuar karburantit nga ndërmarrjet e naftës. Problemi për të cilin qeveria Rutte tani po përpiqet të arrijë një zgjidhje përmes uljes maksimale të shpejtësisë nga 130 në 100 në autostradat. André L. Boehman (i cili tani do të jetë guvernatori), profesor i shkencës së karburantit, shkencës së materialeve dhe inxhinierisë në Universitetin Penn State në New York, raportoi në 2009 në New York Times:

Karburantet e pasuruara me azot kanë qenë 'në përdorim për një kohë'. Ai tha se termi "azot i pasuruar" nuk thotë asgjë për një person mesatar që nuk është i vetëdijshëm për kiminë e aditivëve. Ajo që e pyes veten si ekspert i karburantit është: "Pse shtuan më shumë azot, sepse kjo në përgjithësi do të rrisë emetimet NOx?"

Shtimi i komponimeve që përmbajnë azot në karburant është pra shkaku. Prandaj, zgjidhja duhet të gjendet atje: me ata që furnizojnë karburantin; Ju e dini se miliarda dollarë të drejtuar nga ajo familje që jeton në pallate dhe të cilëve ne paguajmë taksat në iluzionin e quajtur demokraci. Thjesht hiqni aditivët e përbërjes së azotit!

Measuredo masë që ne shohim tani njerëzit që fluturojnë përreth është e pastër dhe e bazuar vetëm në propagandën e zorrës së ndjerë të mbështetur nga ekspertë të punësuar në Jeroen Pauw dhe programe të tjera të menaxhimit të perceptimit. Nuk ka asnjë kritikë të plotë ose një themel të fortë shkencor. Dhe nëse ka kritikë, censura do të sigurojë që njerëzit nuk e shohin atë. Ka të bëjë me ndjenjën e zorrëve, programimin subliminal dhe aktorët me pagë të madhe që ju futin në lesh me një gungë. Sipas mendimit tim, kërkesa e azotit për fermerët sillet rreth landjepik, me anë të së cilës shteti dëshiron ta bëjë atë sa më të vështirë për fermerët. Aq e vështirë që disa falimentojnë dhe fqinjët e tyre fermerë mund të marrin tokën dhe pjesa tjetër e tokës mund të shkojë në shtet për projekte ndërtimi dhe infrastrukture. Fakti që shpejtësia maksimale po zvogëlohet ka të ngjarë të rezultojë në miliarda dollarë shtesë (nga gjobat), nga të cilat ato infrastrukturë të re dhe projekte ndërtimi mund të financohen. Fakti që disa fermerë po hyjnë në shishe do ta bëjë shtetin rrëmujë. Këta fermerë mund të shkojnë mirë si shërbëtorë me fqinjin e tyre. Nuk ka të bëjë me mjedisin; bëhet fjalë për para dhe më shumë rregullore (lexoni: më shumë kontroll, më shumë gjendje policie). Hollanda si një terren testimi për pjesën tjetër të Evropës dhe pjesën tjetër të botës.

Fundërri vazhdoni këtu

Lista e lidhjeve burimore: nytimes.com

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (12)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Matthijs van den Brink ka shkruajtur:

  "Heath u rrit mirë dhe vjollcë", thanë fermerët, kështu që nuk mund të (me sa duket) të ishte shumë azot. Që sugjeron që gjithashtu mund të ketë shumë azot. Apo është kjo më shumë për shkak të acidifikimit të tokës për shkak të shumë amoniaku? Dhe jo kaq shumë azot? Por, atëherë gjithashtu shpërndarja e vazhdueshme e plehut organik nuk është e mirë. A nuk keni asnjë pikë (edhe nëse termi azot është i pasaktë)?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Amoniaku në vetvete nuk është acid, por themelor; dmth neutralizon acidin.
   Termi azot shpjegohet në artikull dhe nuk ka asnjë lidhje me atë që lopët kanë në jashtëqitjet e tyre përveç se atomi i azotit është pjesë e amoniakut. Amoniaku është i dobishëm dhe i mirë për bimët.

   Sigurisht që mund të thuash që gjithçka që thotë too shumë ’nuk është e mirë, por axhenda politike duket se sillet rreth parasë dhe pronësisë së tokës (ose duke i marrë ato), me këto kërkesa mjedisore si alibi

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Historia është se Hollanda ka shumë bagëti dhe për këtë arsye gjithashtu shumë emisione të plehut organik dhe amoniak. Nëse kjo vendoset në tokë, atëherë bimët që e duan tokën e dobët - dhe nuk mund të përpunojnë kaq shumë azot - vuajnë prej saj. Bimët që lulëzojnë në tokë të pasura me azot, të tilla si bari dhe hithra, marrin dorën e sipërme.

   Kjo është ligjërata zyrtare ... po të kujton hyjnen e "shiut acid" të disa viteve më parë. "Bimë që e duan tokën e varfër ...", "bimë të rrezikuara" .. po, po .. Përsëri e shohim fjalën azot dhe tokë të pasura me azot. Fjala azot mbetet e pajustifikuar. Azoti ndodh vetëm në përbërjet siç thuhet në figurë në artikull.

   Unë them: ka të bëjë me paratë, më shumë rregullore dhe rrëmbimin e tokës

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Pra, leximi zyrtar është se amoniaku do të ishte i keq për disa bimë në rezerva të caktuara natyrore.
   Padyshim që do të jetë që shumë nuk është mirë, por gjithçka duket se i ngjan shkatërrimit të blegtorisë në Hollandë. Mjedisi si alibi për të marrë më shumë para larg popullatës.

   Mund të jetë pak më pak, por duket se ka të bëjë kryesisht me futjen dhe vendbanimin në sistemet e kontrollit totalitar dhe për paratë.

   Ne gjithashtu pamë metodën e mirënjohur të 'shkencëtarëve që kundërshtojnë ligjëratën zyrtare të marrin një promovim dhe të tjerët që mbështesin tregimin marrin promovim' në tregimin CO2. Pyetja është nëse ky është edhe rasti këtu.

 2. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Ju lutemi vini re:

  Vendosja e një ulje në emetimet e aminoemit është një hap i vogël drejt një ulje të konsumit të mishit. Si kontrolloni se sa mish blejnë dhe hanë njerëzit? Përmes 'internetit të gjërave' (5G) dhe konsumit të gjurmueshëm. Kjo kërkon një sistem parash të bazuar në blockchain dhe gjëra të tilla si metra inteligjentë në shtëpi (frigorifer për të matur atë që futet, tualet i zgjuar për të matur atë që del).

  Alibia "azotike", së bashku me hipotekën CO2, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të futur sistemet e kontrollit totalitar.

 3. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Dhe nëse një fermer atëherë del me zgjidhje, atëherë kjo ndalohet logjikisht, sepse nuk përshtatet me axhendën mbarëbotërore 2030. Kufizimi i lirive dhe hyrja në një plantacion si skllav ..

  https://www.rtvoost.nl/nieuws/320525/Ondernemer-uit-Almelo-Mijn-biologische-ammoniakfilter-wordt-bewust-tegengehouden

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Zgjidhje e bukur. Dikur fillova një biznes me shumicë në zeolitë dhe ishte i pari që sillja ato gjëra në Evropë nga minierat nga Turqia dhe Australia. Fatkeqësisht, në një moment të caktuar një blerës i madh nuk ka paguar faturat, kështu që unë nuk mund të shpëtoja kompaninë. Pronari i ri që e bleu atë nga falimentimi ka të gjitha tekstet e shkruara nga unë në atë kohë akoma në faqen e internetit. Më e mira tani është milioner dhe më falënderoi për të gjithë punën me një telefonatë.

   Zeoliti, dhe në veçanti Klinoptiloliti, filtron amoniakun nga pikat dhe është i rigjenerueshëm përmes një banjë kripe. Klinoptiloliti që kam furnizuar gjithashtu është aprovuar nga BE si një shtesë dietike. Unë isha i pari që e dërgova këtë në fermat e kuajve dhe shtëpitë e mëdha (të lirshme) të pulave.

   Një zgjidhje tjetër që funksionon. Por njerëzit nuk duan zgjidhje, ata duan të prishin industrinë dhe të marrin një kontroll më të mirë.

 4. danny ka shkruajtur:

  Vini re gjithashtu se bumi filloi me "vendimin e azotit" nga këshilli i shtetit.
  Klubi që Willen-Alexander është shefi i saj.
  Pra, është e qartë nga cili rast vjen kjo sherr.

  • Zonnetje ka shkruajtur:

   Gjithçka, veçanërisht gjërat që janë të rëndësishme për djemtë në skenar, janë drejtuar në përsosmëri. Prandaj nuk ka kuptim të shkosh në gjykatë në 'gjykatat' e tyre.
   Nuk e kuptoj se fermerët, bota e ndërtimit, etj. Nuk punojnë së bashku? Mbetet rreziku që organizatat që duan diçka të thellë, të thellë, janë infiltruar nga fshehtësi të shumta. Farë vendi Për fat të mirë ne jetojmë në një 'rregull të ligjit'.

 5. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Dhe gazeta më e madhe e propagandës në Hollandë tani mund të fillojë të bëjë kontrollin e dëmeve, tani që po bëhet e qartë (sepse matja po di, të dhëna të mëdha) që njerëzit nuk po i marrin ato

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1439735619/doorgeslagen-onbegrip-over-groene-maatregelen

  (falas për të lexuar në modalitetin Incognito, por më mirë të mos shohësh atë marrëzi)

  Njerëzit vazhdojnë të flasin për azot, por nuk bëhet fjalë për azot. Ky është një emër propagandistik, për të dhënë përshtypjen se po piqesh!

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër