Demonstrata e madhe kundër Thierry Baudet që po vjen

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 25 Mars 2019 23 Comments

burim: nieuwsblad.be

Ne kemi parë shumë demonstrata kohët e fundit. Për shembull, ishte një demonstrim në Londër kundër Brexit dhe ne pamë një demonstratë të krahut të majtë që thotë "Nëse doni të xhironi Thierrin, faleminderit!" për të pyetur veten se sa mirë mund t'i besosh imazhet në TV. Shumë njerëz mund të jenë pak shaka për këtë, por me të vërtetë ka kuptim që të jetë pak më kritik ndaj imazheve që shihni në TV. Ne tentojmë të besojmë gjithçka që na është paraqitur nga mediat, por harrojmë se rrjetet e mëdha të lajmeve janë në duart e njerëzve që kanë të gjitha paratë dhe burimet për të shtuar pak gjëra. John de Mol, për shembull, është pronar i agjensisë holandeze të shtypit ANP.

Hidhni një sy se sa njerëz morën këtë demonstratë të madhe:

Sigurisht shumë do të argumentojnë që ju nuk e vendosni një gjë të tillë në skenë, sepse gjithmonë ka dëshmitarë të cilët mund të konfirmojnë se një demonstrim në të vërtetë ka ndodhur. Për shembull, ju mund të thoni se sigurisht duhet të ketë qenë qindra mijëra njerëz që marrin pjesë në demonstratën më poshtë në Londër, për shkak se BBC nuk do të bëjë diçka të tillë? Dhe ende duket shumë realiste. (Lexo më tej nën video)

Tani unë nuk do të them se nuk është e mundur që britanikët të ngopen me Brexit dhe për këtë arsye të dalin në rrugë. E gjithë procesi i Brexit ishte, nga këndvështrimi im, që nga fillimi të jetë në gjendje të etiketojë grupin kritik në shoqëri si partia që shkaktoi katastrofë. Referendumi Anëtarësimi Mbretëria e Bashkuar dhe Gjibraltar Bashkimi Evropian nuk ishte menduar të ketë sukses dhe Therese maj duhet të kuptojnë këtë dështim dhe njerëzit në mënyrë frustruese për të siguruar Evropën do të shohim se nacionalizmi dhe kritikat e BE-së (të tilla si rryma e krahut të djathtë të dalë nga Evropa, Thierry Baudet përfshirë) edhe një herë duhet të ketë përfunduar.

Ajo që ka rëndësi për mua është se thjesht e kuptoni se një turmë nuk duhet të jetë aq e madhe sa duket dhe se mediat kanë të gjitha mjetet dhe mjetet për të ekzagjeruar rastin deri në një farë mase në favor të rendit të ditës. (Lexo më tej nën video)

Nëse gjërat në media ndoshta janë paksa të ekzagjeruara ose edhe pjesërisht ose tërësisht të vëna në skenë, ju natyrisht kanë nevojë për njerëz që janë në dispozicion për të marrë pjesë në këtë. Gjatë viteve, qeveritë kanë pasur kohë të mjaftueshme për të ndërtuar një rrjet të madh Inoffizieller Mitarbeiter. Kjo fjalë u huazua nga epoka e ish DDR-së të Gjermanisë Lindore. Në fakt, këta janë njerëz që thjesht lëvizin në shoqëri, por që e bëjnë veten të disponueshëm për shtetin në këmbim të një avantazhi. Prandaj mund të jetë se ata janë të ftuar të marrin pjesë në një demonstrim, për shembull për t'u larguar nga detyrimi për të aplikuar ose për të gëzuar më shumë 'paqe financiare' përmes përfitimeve të tjera të pa u vënë re nga qytetarët e tjerë. Fqinji juaj ose fqinji mund të jetë thjesht një inbalator Mitarbeiter, pa ju vërejtur apo pranuar ndonjëherë. Shpesh janë njerëz që shkojnë në mediat sociale dhe u përgjigjen kudo sa të jetë e mundur për të tallur artikuj të tillë si këto dhe për të anulluar çdo kritikë në favor të axhendës së shtetit. Kjo gjithashtu mund të jetë axhenda polarizuese e e majta kundrejt fushës së forcës së djathtë, të cilën ne e shohim të ndezur sot.

Dhe në qoftë se, për shembull, në një marshim të tillë të heshtur ose demonstration're duke shkuar për të parë dhe ju kujtohet disa njerëz, por jo shumë, atëherë ju mund të mendoni se ju jeni vetëm jo në kohën e duhur ishte aty ose më vonë më shumë njerëz janë të vijnë. Ndoshta ishit në vendin e gabuar. Ose ndoshta ishte vërtet i zënë. Sidoqoftë, demonstrata të tilla si ajo më poshtë duket se i shërbejnë agjendës së majtë kundrejt të djathtës, dhe skenari duket të jetë i dukshëm edhe këtu. Axhenda ku e drejta pa provën e duhur si të padëshirueshme ose si 'jo mendimin e grupit të madh"është reflektuar. Unë kam thënë për vite që fusha e majtë kundrejt forcës së djathtë ka për qëllim që në fund të fundit të lidhë të drejtën për dështim. Qëllimi i kësaj është të gjendet në faktin se e drejta lidhet me "kritikën e rendit të vendosur" dhe "teorive të konspiracionit" (asaj që quhet). Nëse ju mund t'i shërbeni grupit të popullsisë përmes presionit të grupit dhe lidhjes drejt të djathtës ekstreme plus keqësimit ekonomik, ju keni trajtuar definitivisht kritikat ndaj rendit të vendosur. Rendi i vendosur që dëshiron të përmbushë dëshirën e superstatit dhe dëshiron të zbatojë censurën mbi "teoritë e konspiracionit" - ose "çdo lloj kritike". (Lexo më tej nën video)

Me softuerin e thjeshtë për shtëpi-kopsht dhe kuzhinë nga Adobe, ju mund të bëni një demonstrim më të madh se ai në fakt është në shtëpi pas laptopit ose PC-së tuaj. Lexuesi mund ta gjejë këtë të gjitha të ekzagjeruar, por thjesht i vë në dukje mundësitë dhe kam parë me sytë e mi se si demonstratat janë tërësisht nën kontroll. Unë pashë në Hagë se si policia Antifa protestuesit mbanin në një (i mbyllur në atë ditë të veçantë) Burger King vendin, për lirimin e tyre mbi protestuesit PEGIDA për arrestimin e tyre menjëherë në frontin e kameras. Arrestimi i një frontali të Pegidës ishte gjithashtu plotësisht i vepruar. Ata thjesht nuk ishin të vetëdijshëm se po ecja aty me një aparat fotografik dhe atë arritën të kapnin. Dhe shumë ende nuk më besojnë, sepse nuk duam që ne të mashtrohemi nga mediat. Unë marr pozitën se njerëzit po nxiten dhe luajnë dhe se diskutimi mbi mediat sociale drejtohet edhe përmes ushtrisë së trollit tek Inoffizieller Mitarbeiter i cili është i gatshëm të zhyten në çdo diskutim. (Lexo më tej nën video)

Mediat janë të vetëdijshme se njerëzit duan të shohin prova dhe kështu na tregojnë imazhe. Lexojeni ky artikull përsëri në të cilën unë tregoj me imazhe se si, për shembull, të gjithë vloggersrel në Zaandam (2016) u vendos plotësisht në skenë. Është e mundur dhe ndodh. Megjithatë, për shkak se jemi kaq të prirur vizualisht dhe kemi shumë besim tek qeveritë dhe mediat, ne vazhdojmë të besojmë atë që shohim. "Nëse është në ekran do të jetë e vërtetë"Është përfundimi i pavetëdijshëm. Për fat të keq, kjo nuk është më e thjeshtë. Nëse është në ekran, mund të ekzagjerohet ose të krijohet. Është e rëndësishme që të ketë, sepse ju jeni të prirur ndryshe këtë vetëdije të dorëzohej ndaj presionit të kolegëve, sepse ju jeni të bindur nga imazhet që shumica përfaqëson një mendim të caktuar dhe si kafshë grupit "ju jeni të prirur për t'u bashkuar me atë grup. Për fat të keq, imazhi bindës që mediat ju paraqit nuk mund t'i besoni më 100%. Mbajeni atë vetëdije.

Ne kemi ardhur në një kohë kur mediat në lidhje me ushtrinë këndoj në mediat sociale janë përdorur për të luajtur të majtë kundrejt fushën e duhur forcës, në mënyrë që njerëzit të nxitemi për nga partitë e krahut të djathtë si Thierry Baudet apo edhe për të votuar majtas. Duhet të shkaktojë ndjenja të zorrëve, sepse njerëzit janë të ngopur me diçka. Ajo që votuesit vazhdojnë të harrojnë është se nuk ka rëndësi se çfarë votoni. Sa zgjedhje duhet të kalojmë në mënyrë që t'i mbyllim sytë me premtime që nuk janë dorëzuar kurrë? Brexit është ndoshta shembulli më i mrekullueshëm. Unë parashikova që në fillim se Brexit nuk kishte për qëllim të kishte sukses (shih këtu en këtu). E vetmja gjë që duhej të arrinte ishte se aktorët që u lejuan të përfaqësonin këtë lëvizje politike mund të tregonin se dalja nga BE do të kthehej në një fatkeqësi financiare. Kjo lojë është e shpërndarë gjatë viteve dhe mbi një shumë të mbulimit mediatik të grindjeve politike, por kjo është fundi. Nëse rezultati i zgjedhjeve rezulton të jetë fitim nga e djathta, kjo është për shkak se ky është një fitim i dëshiruar 'me një mision'. Mediat dhe mediat sociale në kombinim me të gjitha të dhënat e mëdha i japin atyre që janë në pushtet një mjet i shkëlqyeshëm për të drejtuar në drejtimin që ata dëshirojnë. E vetmja rezultat i dëshiruar është më shumë pushtet drejt Evropës, edhe pse duket se humbet përkohësisht fuqinë. A kanë bërë ndonjëherë referendumet që kemi pasur në Holandë? Jo, natyrisht jo.

Hegeli përshkroi si teza dhe anti-teza gjithmonë çojnë në sintezë. Kjo përshkruhet më lehtë si polet plus dhe minus në një bateri. Çfarë ndodh kur krijoni dy të kundërta? Pastaj ju keni hedhur themelet për gjenerimin e një rrymë të drejtpërdrejtë. Dhe kështu lejoni që drita të futet. Kundërshtarët në shoqëri krijohen me vetëdije dhe sillen në tension të lartë në mënyrë që në fund të fundit të kuptojnë rrjedhën në një drejtim të dëshiruar. Ky është një ligj shumë i vjetër që përdor fuqia e vërtetë prapa skenave. Kjo është pikërisht ajo që shfaqja e demokracisë mbush nëpërmjet aktorëve të trajnuar mirë në fushën e forcës politike. Ata ju ofrojnë shijen e të kundërtave, të cilat në këtë mënyrë sigurojnë rrjedhën e drejtpërdrejtë në drejtimin e dëshiruar.

Natyrisht, ne të gjithë duam të besojmë në demokraci. Ky është sistemi i vetëm që funksionon. Kjo pikë e parë unë e kuptoj plotësisht, por në qoftë se ne do të shohim se demokracia në Evropë ka ndërtuar asgjë më shumë se një demokraci mashtrim, bazuar në parimet hegeliane, ne duhet së pari të zhdukur barërat e këqija në rrënjët e saj të me fletë të pastër të fillojë.

A nuk është koha të shkojmë e të shohim veten të nxitur për të forcuar fushën e forcës hegeliane në polaritetin e saj të ri? Ju në fakt ndihmoni për të plotësuar polet plus dhe minus nëpërmjet shijeve më të reja të ofruara. Nëse duam të lëvizim drejt një sistemi të zbatueshëm, duhet së pari të ndalojmë të ecim në votime dhe në këtë mënyrë t'i japim legjitimitet sistemit ekzistues. Aktorët që ushtrojnë shenja që mbushin pamjen e majtë dhe të djathtë, nuk janë asgjë më shumë se një maskë në fytyrën e një demokracie të njëjtë, e cila vetëm nxit dhe kap ndërgjegjet e ndryshme në shoqëri. E vetmja mënyrë për të ndryshuar diçka është që të mos i japë legjitimitet një sistemi që nuk punon. Nuk ka më shumë vota dhe nuk po kandidon prapa këmbëve të sigurisë. Nëse do të ishte një demokraci e vërtetë, ju mund të ndryshoni diçka. Për sa kohë që hedh vetëm votën tuaj në këmbësorë të kontrolluara të opozitës, ju vetëm budallen. Ju e mbani sistemin duke e pritur atë nga lart. Running pas ushtarake politike të pushtetit është sinonim me dhënien e legjitimitetit në fushën e forcës që me vetëdije luan dialektikë hegeliane e poleve plus dhe minus. Asnjëherë mos e shkoni në votime përsëri dhe nuk e mbani sistemin ose e prisni atë nga sipër është fillimi i vetëm i saktë. Një sistem i prishur mund të rifillojë vetëm nëse është prishur plotësisht dhe është rrënuar. Kjo nuk do të ndodhë nëse ju drejtuar pas një strategisti të ri të rrjetit të sigurisë (shih për shembull ky shpjegim rreth Thierry Baudet si peng ushtarake Clingendael).

Nëse ka një demonstrim kaq të madh përsëri në lajme ose nëse një demonstrim kundër Baudet ose kundër të majtës është planifikuar, mos merrni pjesë në atë polarizim. Mos përziheni me Mitarbeiter Inoffizieller. Ju pastaj mund të përdorni procesin e polarizimit. Në vend të zgjidhni një revolucion të vërtetë.

Fundërri Ja se si të bëjmë revolucionin e vetëm dhe të vetëm mund të fillojë sot. (Lexoni me të vërtetë!)

Etiketa: , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (23)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Ju paguani shumë në taksa dhe primet, votoni si një skllav i mirë civil ... ju gjithashtu pritet që të mendoni në mënyrë kritike 🙂 çfarë është jeta me të vërtetë e vështirë ...

 2. shmangem ka shkruajtur:

  Më goditi në katastrofën "MH17". Se ka pasur njerëz që do të kishin humbur një të dashur dhe që reaguan ashpër nëse thashë diçka për dyshime të rreme.

 3. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Shtrirë sikur të ishte shtypur ...

 4. Zonnetje ka shkruajtur:

  Zekers, mirëpritur në Madurodam. Korruptuar atë mirë, por pothuajse të gjithë kanë gjalpë në kokën e tij. Llogaritja e qytetarit, duke llogaritur qeverinë. Ligjet zbatohen vetëm nëse ato bëhen të vërteta.
  Ne duhet të heqim dorë nga kjo demokraci e rreme, si një republikë. Funksionet e bazuara në kapacitete dhe mosdhënie ose nepotizëm, favorizim, etj. Të gjitha funksionet zyrtare duhet të jenë të përkohshme. Kështu që vlen edhe për shërbimin civil hacked. Rrotullimi është vetëm demokraci dhe siguron transparencë dhe parandalon cliqet nga kontrollimi i pushtetit.
  Por hej, popullata e zakonshme nuk është duke pritur për këtë. Unë nuk mendoj se kam shumë vota nga skllevërit.

 5. johan hagës ka shkruajtur:

  Është me të vërtetë shfaqja e fuqisë së medias. ENG !!!

  Kështu edhe Utrecht!

  Unë ende dua të shoh një kontrast të mprehtë.
  Pyesja veten pse policia mund të vepronte kaq shpejt dhe le të përfundonte ashtu siç ishte.

  Sulmuesi natyrisht qe i njohur dhe i disponueshëm dhe çdo gjë ishte planifikuar paraprakisht.
  E vetmja gjë që ju pyesni është se nëse njerëzimi prej shumë kohe ka hequr dorë nga besimi i tyre në politikë dhe administratë / policinë, pse nuk i pyet ata këtu.
  Apo është se ata që bëjnë pyetje, kanë frikë të dalin me këtë dhe e vetmja alternativë është të votosh 1 çdo aq shpesh?

  Por tani kontrasti.

  Fundjavën e kaluar kam ecur nëpër Scheveningen dhe u bllokua në rrugën e biçikletës nga një furgon francez që në mënyrë të qartë nuk kishte ndërmend të më jepte prioritet.
  Unë jam i kënaqur me biçikletë, por vini re se unë jam afruar nga prapa. ajo ishte furgoni francez që erdhi shumë afër dhe më goditi me pasqyrë, duke thyer mbulesën e pasqyrës.
  Shoferi u hodh dhe u përplas me shpejtësi përmes të kuqes.
  E gjithë kjo ndodhi në stacionin e policisë në Scheveningen.

  Mendova se do ta raportoja këtë me rrezikun e frustrimit?

  Gjithsesi test.

  Shkoj në zyrë dhe një grua e vjetër e policisë së mërzitur vjen tek unë me pamjen e "nuk e kupton se është absurde të vijë këtu"
  Jo plotësisht i mërzitur, tregoj historinë time dhe pyes nëse mund ta gjurmojnë francezin me imazhet e kamerës.
  Ajo thotë se nuk mundemi, nuk mundemi.
  Unë vazhdoj të këmbëngul dhe të them, kjo mund të ketë përfunduar ndryshe, thotë zyrtari: a keni çfarë? Unë them që nuk mendoj kështu dhe ajo u përgjigj: Po, atëherë!

  Unë them, jam i hutuar, duke ndaluar, ajo e thërret në kolegun e saj, një njeri pothuajse të moshuar.
  Ai përsërit atë që thotë zonja, por ai mendon se është e keqe për mua.

  Për fat të keq, zhgënjimet e imagjinuara erdhën tek unë.
  Për mua, kjo ishte prova e papërshkueshme nga uji që Utreht u ekzekutua me paramendim.

  Çfarë mund të bëjmë me këtë?

  asgjë

  Gjithashtu nuk ka më rëndësi se kush vjen në pushtet. Kjo gjithmonë do të mbetet mënyra e menaxhimit

  • Zonnetje ka shkruajtur:

   Ka rëndësi, por është e vështirë të heqësh qafe një Klubi të caktuar. Ata nuk lënë vullnetarisht dhe nuk ulen në çdo pjesë të shoqërisë gjoja veç e veç, por punojnë së bashku në një mënyrë të poshtër.

 6. keazer ka shkruajtur:

  Ndoshta unë jam i thjeshtë, por pse askush nuk ka ndërmarrë asnjë veprim kundër Rutte-s?
  Gjithkush tani qesh në 3 herë.

  Ajo që unë gjithashtu gjej kaq të veçantë në intervistë janë rusët !!!! pse dikush duhet të udhëtojë deri në Rusi, në mënyrë që budallai të mund të bëjë pyetje rreth mënyrës së njohur. që nuk ka të bëjë asgjë.

  • Skllavi i pagave ka shkruajtur:

   Sipas mendimit tim, nuk ka kuptim të ndërmarrim veprime "kundër" Rutte-it ose "kundër" demokracisë ... ose "kundër" policisë ose "kundër" sundimit të ligjit ... ose "kundër" çdo nënsistemi që është pjesë i përket të gjithë sistemit që e mban njerëzimin në skllavëri.

   Njerëzit nga populli janë të ndarë mes tyre dhe klubi që mban pushtetin bën gjithçka për të mbajtur njerëzit që i përkasin popullit të ndarë. Zgjedhjet janë një shembull i qartë se njerëzit janë të ndarë mes tyre në injorancën e tyre. Prandaj demokracia nuk ka të bëjë aspak me solidaritetin, por me ndarje të ndërsjellë, me ndarjen dhe politikën e sundimit. Zgjedhjet e fundit kanë treguar se sa e lehtë është të manipulojë njerëzit që i përkasin popullit për të votuar për një parti të caktuar dhe në këtë mënyrë të stimulojnë ndarjen e përbashkët.
   Njerëzit jetojnë në "ishullin" e tyre, duke marrë propagandën dhe indoktrinimin si një tortë e ëmbël në papafingo e tyre, të cilën ata e quajnë shtëpi. Në fund të fundit, në çdo shtëpi ka një ekran dridhës që, së bashku me arsimin e detyrueshëm dhe indoktrinimin dhe propagandën kryesore, formon realitetin e njerëzve që jetojnë në ishullin e tyre dhe bëjnë gjithçka që munden për të ruajtur ishullin e tyre. Ndonjëherë njerëzit u japin disa euro një pale të tretë, sepse ata e shohin se në disa ishuj gjërat janë duke shkuar shumë keq ose janë shkatërruar. Shkaqet e problemeve nuk eliminohen nga këto të ashtuquajtura bamirësi, por mbahen më mirë.

   Marrja e veprimit "kundër" do të thotë që rendi i vendosur me sistemet që ata kanë krijuar vetëm fiton më shumë pushtet në kontekst të mbajtjes së rendit publik ... i cili rastësisht nuk ka ekzistuar kurrë në "qytetërimin demokratik" aktual. Marrja e veprimit "kundër" do të thotë që njerëzit ende jetojnë në ishullin e tyre dhe varen nga sistemet e krijuara nga elita e pushtetit.
   Venezuela është një shembull i trishtuar dhe shumë i mirë për këtë. Njerëzit janë të uritur atje, ndërsa është një vend shumë pjellor me një klimë të mrekullueshme për rritjen e ushqimit me ndihmën e permakulturës. Në vend të trajnimit të qeverisë për t'u mësuar njerëzve se si të rriten ushqimet e veta, zyrtarëve të caktuar u jepen armë më të rënda për të mbajtur nën kontroll njerëzit e zemëruar dhe të uritur. Këtu në Francë dhe Hollandë nuk është ndryshe; ne gjithashtu kemi një kthesë!

   Çfarë duhet të bëjmë atëherë?
   Faqet e internetit të Martinit dhe minave përpiqen të tregojnë se çfarë po ndodh ... pse është një rrëmujë e tillë sidomos në vendet e perëndimizuara. Njerëzit pothuajse gjithmonë përpiqen të gjejnë zgjidhje për problemet, me ç'rast zgjidhjet nuk janë gjë tjetër veçse një variant i sistemeve ekzistuese, të cilat janë shtyrë me kujdes poshtë fytit të njerëzve përmes indoktrinimit që nga mosha e hershme.
   Ekziston vetëm një zgjidhje: të vihen në dispozicion sistemet ekzistuese, në mënyrë që gjuetarët e fuqisë të jenë gjithashtu të lënë anash. Për të ardhur në këtë, solidariteti i vërtetë lokal duhet së pari të lindë mes njerëzve. Vetëm një grup i madh njerëzish (vendas) mund të ndalojnë të ashtuquajturat "zbatues" të ligjit dhe të llumit tjetër. Një rebel i vetëm është vrarë pa mëshirë nga njerëzit që "thjesht bëjnë punën e tyre" ose thjesht e bëjnë jetën të pamundur, ndërsa turma joshëse hipnotizuar në kafazin e tyre duket në ekranin dridhës.

   Sonte birrë, futboll dhe drama përsëri ... dhe dicka të mrekullueshme sipërfaqësore, sepse ne nuk mund ta ndihmojmë dhe ne duhet të jemi pozitivë!

   • Zonnetje ka shkruajtur:

    Pjesë e mirë. Sa i përket meje, sistemi ekzistues mund të ndahet në rrënjë me një sistem të ndryshëm menaxhimi ku të dyshuarit e zakonshëm mund të punojnë vetëm në miniera. Problemi, situata, është se skllevërit mbajnë sistemin ekzistues dhe do ta mbrojnë atë me të gjitha duart e tyre. Ata nuk mund të kenë rrezik që modifikimi i sistemit të rrezikojë futbollin ose patate të skuqura.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër