E vërteta e fundit nuk ekziston?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 18 Maj 2019 6 Comments

burim: typepad.com

Sipas hostit të mirënjohur Max Igan (në radiot e transmetuara më poshtë, shiko videon në YouTube), mund të gjesh dëshmi për secilën teori dhe në fakt nuk ka asnjë qëllim për të kërkuar më shumë të vërtetën. Për shembull, ai pohon se ka prova për tokën e sheshtë, ashtu si për tokën e zbrazur ose tokën e rrumbullakët ose për ekzistencën e të huajve. Në fakt, deklarata e tij është se ju në parim mund të krijoni dëshmi rreth ndonjë teorie. Videoja vlen të dëgjohet në këtë kuptim, sepse ai citon gjëra të dobishme dhe tregon se si ne duket të joshemi pa pushim në 'Alice in Wonderland' vrimat e lepujve.

Ajo që Igan nuk arrin të raportojë është se kontrolli i informacionit është aq i fortë sa edhe zbulimi se media alternative është infiltruar nga, për shembull, komuniteti i vërtetë i tokës së sheshtë mund të jetë përsëri një mënyrë e mençur për t'i kapur njerëzit drejt një rrjet i ri i sigurisë. Qeveritë kanë të gjitha analizat e mëdha të të dhënave që duan të zbulojnë se ku është formuar një vrimë në një rrjet sigurie, në mënyrë që ata të krijojnë një rrjet të ri sigurie ose një strateg i vjetër i rrjetës së sigurisë mund të marrë një drejtim të ri për të kapur përsëri peshkun që ikin. për të kapur.

teoritë

Shumë teori që qarkullojnë në internet janë nisur qëllimisht për të lidhur mashtrimin e vërtetë të politikës dhe medias me këto lëvizje, në mënyrë që ata të mund të kthehen në fund të fundit. Ju lejoni që rrjedha të rritet në fund të fundit të provojë se disa teori që lidhen me një komunitet të vërtetë dalin të jenë të pakuptimta. Për shembull, ju mund të lidhni një komplot të tillë si 911 në 'lëvizjen e tokës së sheshtë'. Nëse pastaj tregoni se kjo teori e tokës së sheshtë është e pakuptimtë, mund të shërbeni çdo gjë tjetër në të njëjtën kohë. Është strategjia e 'pista e ujit të banjës' në mënyrë që ju të mund ta hedhni fëmijën në fund me ujin e banjës. Ne gjithashtu kemi parë metodën e përfshirjes së të vërtetave gjysmë të vërteta ose gënjeshtrave të vetëdijshme, të shoqëruara me zbulesa reale. Ju ndërtoni ato gjysmë të vërteta ose gënjeshtra në fund të anijes së sigurisë për të aktivizuar bombën në momentin e duhur dhe të jeni në gjendje të ngresh përsëri në bordin e njerëzve të mbytur të anijes së mbytur. Shpalljet e vërteta janë kaq të pista dhe grupi që besonte në to tani është gjysmë i mbytur, saqë kurrë nuk do të duan të digjen gishtat përsëri; talleshin nga pjesa tjetër.

Sistemet e besimit

Ajo që ne mund të vërejmë të paktën është se ne shpesh përballemi me falsifikimin e historisë dhe se nuk kemi asnjë ide se sa ndërtesa historike janë ndërtuar (siç përmend Max Igan në videon më poshtë). Fakti është se shumica e teorive bazohen përfundimisht në një sistem besimi. Sidoqoftë, ajo që Max Igan bën me shumë mjeshtëri (me mënyrën e tij të njohur hipnotike të të folurit) është tërheqja e vëmendjes suaj në marrjen e njohurive mbi ndërtesat e vjetra historike dhe falsifikimin e historisë. Megjithatë, sipas mendimit tim, ky shtrembërim i historisë është vetëm 1 pjesë e metodës për mbajtjen e një rrokjeje mbi masat (shpesh përdorën argumente të rreme). Nëse ndjekim vetëm gjendjen e përditshme të punëve në media, së shpejti zbulojmë se jo vetëm historia po manipulohet, por edhe çështjet aktuale. Në fakt, mund të arrini në përfundimin se ky manipulim i historisë na stimulon të vazhdojmë të gërmojmë.

Prandaj është një analizë shumë e besueshme që Max Igan vjen me, por unë ende kam një ndjenjë të fortë që Igan përdor teknikat e bisedës hipnozike, të kombinuara me imazhet e njohura të blicit dhe se ai është në të vërtetë duke vënë një shishe të re shishe / kavanoz.

Në fakt, tashmë kemi arritur në fazën ku bombardimet e ndërtuara në fundin e dyfishtë të shumë 'komuniteteve të së vërtetës' tashmë janë aktivizuar. Shumë njerëz kanë zbuluar se teoritë që ata ndoqën ishin të pasakta dhe prandaj mbetën të zhgënjyer. Disa prej këtij grupi përsëri lidhen mirë me mediat kryesore dhe me politikën, sepse ata janë të ngopur me "vrimat e lepujve" dhe vazhdojnë të zbulojnë se diçka nuk është e gabuar me një teori. Të tjerët duhet të kujdesen nga burrat e përparshëm të cilët i kanë stimuluar ata që të zhyten në këto "vrima lepuri" për vite me radhë (si vetë Max Igan).

njohuri

Igan kërkon që ne të përqendrohemi tani në kërcënimin ndaj rrjeteve 5G, sepse sipas tij ne po lëvizim drejt një sistemi ku të gjitha njohuritë kontrolluar (që do të thotë që ne kurrë nuk do të kthehemi më e vërteta gjeni historinë). Unë besoj se është rasti Niet kërcënimi përfundimtar pas ndërtimit të rrjeteve 5G. Rreziku i 5G është kombinimi me ndërfaqen e reve të trurit dhe mundësinë për të manipuluar ADN-në njerëzore nëpërmjet metodës CRISPR-CAS12 nga reja (shih këtë rëndësi toelichting). Ku, sipas Max Igan, rrjetet 5G do të na pengojnë që ndonjëherë të zbulojmë historinë e vërtetë të ekzistencës sonë, ai përqendron vëmendjen tonë atje në mbledhjen e njohurive të vërteta. Rrjetet 5G do të sillnin 'mbylljen e njohurive për grupe të caktuara'. Sipas mendimit tim nuk ka të bëjë me atë njohuri. Nuk ka të bëjë me njohuritë e ruajtura për historinë e botës sonë. Kjo histori e ashtuquajtur "e mbajtur e vërtetë" është pikërisht shurupi që duhet të të joshë drejt tenxhereve të shurupit të "dijes së vërtetë". Kjo e ashtuquajtur "njohuri" që na ofron interneti është vetëm Apple nga Kopshti i Edenit: tundimi për pemën e dijes (e së mirës dhe të së keqes).

Është tundimi i 'njohuritë që ofron interneti"kjo duhet të na japë iluzionin se ne jemi"njohuritë e fshehura'mund të gjenden në qoftë se kemi pasur qasje të lirë në të gjitha informatat origjinale (të cilat Igan në të vërtetë promovon). Ne, sipas Igan, do të kishim qasje në të tek të jenë në gjendje të fitojnë njohuri (nëpërmjet internetit). Në të vërtetë, Igan duket se dëshiron të na inkurajojë për të hyrë në internet e gjithë Apple i njohurive në vend të pickimi i vogël nga Apple (shihni logon Apple) që ne kemi qenë në gjendje të shijojmë deri më tani. Në fakt, duhet të kemi qasje në të gjithë pemën e dijes.

Nëse ju bëni megjithatë rreziku i vërtetë e 5G dhe thjesht thekson se rrezatimi është i rrezikshëm dhe më pas thotë se ky rrjet do të na mbyllë definitivisht për "njohurinë e vërtetë", nuk përmend faktin se e internetit si një e tërë në të kundërtën, është manipuluar për të arritur situatën në të cilën kemi pothuajse zbarkuar. Është qëllimi që ne të jemi të lidhur me atë pemë të dijes. Ne duhet të jemi të lidhur me pemën e dijes, ashtu siç ju lidhni një prerje me një pemë. Truri i njeriut dhe ADN-ja njerëzore duhet të hyjnë re vijnë të ul receptorin e telefonit.

Kërkimi për "historinë e vërtetë" duhet të na tregojë në drejtimin e Pemë Apple në mënyrë që të mund të jemi të lidhur në mënyrë të pazgjidhshme me të. Megjithatë, videoja e Max Igan-it vlen të shikojë. Mbani mend, megjithatë, se kërkimi i njohurive të vërteta (të fshehura) është pikërisht shurupi që duhet të tërhiqni drejt pemës së dijes (duhet tunduar të qëndroni në pemë). Kështu që Igan luan rolin e gjarprit nga historia e 'Kopshti i Edenit' këtu.

Unë me vetëdije shkruaj fjalën mollë lart si Apple, sepse atëherë ju mund të shihni pse ky emër është zgjedhur për Apple iPhone tuaj

manipulim

Do të doja t'ju theksoja gjithashtu mundësinë që ende mund të ketë një mashtrim të madh të pazbuluar të njerëzimit. Ju gjithashtu mund të thoni se kjo është edhe një rrjet tjetër sigurie. Megjithatë, nëse shohim falsifikimin e historisë dhe sa njerëz të zënë duket se po e fshehin historinë e vërtetë, përsëri po përqendrohemi në një nën-zonë. Nëse zbulojmë se ngjarjet e tanishme po manipulohen gjithashtu (dhe për këtë arsye jo vetëm që historia është manipuluar), ne gjithashtu mund të konkludojmë se manipulimi është shumë më i plotë sesa që kemi menduar më parë. Prandaj unë dua t'ju jap konsideratë se e gjithë "realiteti" ynë është një perceptim i manipuluar. Nëse fizika kuantike (nëpërmjet eksperimentit të dyfishtë të prerjeve) tregon se ne jetojmë në një simulim, mund të argumentosh që në një simulim, si historia ashtu edhe ngjarjet aktuale mund të manipulohen në kohë reale. Nëse nisni nga një simulim 'multiplayer', ju duhet të siguroheni që jeni në gjendje të bindni të gjithë lojtarët në të njëjtën kohë përmes të njëjtave teknikave të manipulimit.

Ideja që ne mund të jetojmë në një simulim, në të cilën 'shpirti' është vëzhguesi / lojtari (në një lojë multiplayer), mund të konsiderohet si tërësisht i shqetësuar ose vetëm si një gabim tjetër (një vrimë e re 'lepuri'). Megjithatë do të doja të theksoja se kjo mund të jetë përgjigja e të gjitha pyetjeve tuaja dhe mund të lajmërojë fundin e të gjitha kërkesave tuaja. Sidoqoftë, është e rëndësishme që të zbulojmë se nuk jemi përfshirë në mënyrë të përhershme në "pemën e dijes", prandaj është e rëndësishme që ne të mos zhytemi gjithmonë në një vrimë të re "lepuri".

Wie zijn wij?

Het eksperimente të dyfishta tregon se një vëzhgues nevojitet para se të materializohet bota (për 'syrin' e atij vëzhguesi). Është e rëndësishme ta kuptojmë mirë këtë parim. Kjo është për shkak se vëzhguesi është jashtë kësaj bote të materializuar (kjo perceptim i manipuluar). Mund ta definojmë atë vëzhgues si "shpirt" ose çfarëdo që ne duam ta quajmë. Është ajo që shumë mendojnë se ringjallet dhe besimtarët e feve të ndryshme besojnë se po shkon në qiell apo në ferr. Ky vëzhgues i jashtëm është atëherë, ashtu siç ishte, personi i ulur në divan me kontrollorin në dorë dhe bota e materializuar është ajo që shihni në ekranin tuaj kur luani në lojë tuaj PlayStation.

Nëse fillojmë nga modeli i simulimit, ka të dyja ndërtues i simulimit si lojtarët. Një lojtar është ai që merr vendime; personi me kontrolluesin në dorën e tij që e sheh vëzhgimin në ekran dhe kontrollon kukullën në ekran. Kodi burimor i programit përcakton mundësitë. Këto mundësi janë të përcaktuara në ligjet që lidhen me simulimin (duke supozuar se ne jetojmë në një simulim). Për shembull, duhet të merremi me ligje natyrore si graviteti ose shpejtësia e dritës dhe ne bëhemi më të vjetër, mund të sëmuremi ose të vdesim. Këto janë rregullat e lojës.

Kur ne fillojmë ta shohim këtë, ne kuptojmë se nuk jemi Jantje, Pietje, Marieke apo ndonjë tjetër, por trupi dhe truri ynë janë vetëm kukullat në lojë (një simulim mutilografësh). Kush jeni në fakt është një shpirt vëzhgues (pjesëmarrës / luajtur) në një realitet simulues në të cilin gjithçka mund të manipulohet.

Merrni një rrokje

Ajo që me siguri jam dakord me Max Igan është se ne duhet t'i marrim gjërat në duart tona. Është e rëndësishme që së pari të kuptojmë thelbin e realitetit tonë. Prandaj unë rekomandoj ky artikull lexoni atë tërësisht. Në të, unë shpjegoj modelin e simulimit në detaje dhe gjithashtu shpjegoj pse ligji i vullnetit të lirë duhet gjithmonë të zbatohet. Nëse me të vërtetë merrni kohë për ta bërë këtë, mund të zbuloni se zgjedhjet tuaja janë vendimtare për rezultatin. Kjo do të thotë që ju keni për të kthyer një qëndrim (ndoshta) pasiv në një qëndrim aktiv. Epo, nuk duhet, por do të ishte "e mençur". Përveç kësaj, nëse zbulon se është me ndikim të rëndësishëm që zgjedh ti bën në jetën tënde, gjithashtu do të kesh dëshirën dhe dëshirën për ta bërë këtë. Gjithmonë mbani në mend kush jeni me të vërtetë. Ju nuk jeni avatarja njerëzore që po e lexon këtë artikull në një karrige. Kjo është vetëm kukull në lojë që ju (shpirti juaj) perceptohet.

Mendoni për këtë dhe merrni një rrokje! Merreni përgjegjësinë për jetën tuaj dhe mos prisni më 'nga lart'.

Etiketa: , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (6)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. mb. ka shkruajtur:

  Jo duke filluar me teorinë, por me faktet.

 2. Guppy ka shkruajtur:

  Planerët e sheshtë me të vërtetë dalin me teori të bazuara. Ata mezi flasin për atomet, protonet dhe neutronët që unë mendoj se janë thjesht të rrumbullakëta. Nëse ata ishin katror atëherë gjithçka dukej ashtu si minecraft. Toka dhe qelizat e trupit lëvizin kaq shpejt sa nuk mund ta perceptojmë atë në gjendjen tonë të tanishme. Nëse keni një kovë me ujë të shtrirë, uji qëndron vetëm në kovë.
  Përveç kësaj, qelizat mund të marrin të gjitha format, thjesht përshtatni kodin. Ashtu si nëpërmjet televizorit dhe kabllit të internetit, mund t'i vëzhgojmë të gjitha format e ekranit.

  Teoria juaj se ne kemi kapur mollë para se të përshtatet në mënyrë të bukur me këtë. Unë jam gjithashtu i bindur se e kemi përjetuar këtë më parë. Ishte Atom dhe Evë, ajo filloi me shpejtësinë e dritës që ngadalësohet, kështu që tani (përkohësisht) e perceptojmë këtë botë materiale. Nuk është për asgjë që një orë quhet watch, time = watch / observe.

  Ju nuk keni për të provuar këtë, vetëm besoni atë.

 3. Guppy ka shkruajtur:

  Më vjen mirë që vazhdoni!

  Ka pak njerëz që zbulojnë gjëra që me të vërtetë kanë rëndësi. Kur njerëzit fillojnë të kuptojnë atë që shkruani, nuk ka më kuptim për të luftuar për fenë tuaj apo çfarëdo qoftë. Pastaj e shihni se disa njohuri janë mbajtur qëllimisht për të na mbajtur në një kuti të pavetëdijshme.

  Ne nuk luftojmë kundër njerëzve të tjerë, por kundër mbajtësve të simulimit të padukshëm.

  Ata na mbajnë të ëmbël dhe larg origjinalit tonë me atë që ju thoni Apple në mënyrë që ne të kthehemi në një adroid dhe më larg nga origjinali ynë. Nëse ktheheni, ju merrni të keqen.

  • Kamera 2 ka shkruajtur:

   @guppy

   Plotësisht dakord, një mëshirë se sistemi arsimor dhe për këtë arsye
   edukimi i pothuajse të gjithë njerëzve në tokë shoqërohet me rregulla të vendosura. e mira / e keqja është gjëja e parë që mëson.
   Për fat të keq, nuk mund të flasim mirë. Fuqia është në kontroll të programit të edukimit dhe njerëzit po presin pagën e tyre të pagave nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe i tregojnë pasardhësve pikërisht atë që pushteti i përshkruan atyre, çfarë duhet të bëjmë?

   Por interesant ne po luftojmë "jo" kundër njerëzve të tjerë, por kundër rojeve të simulimit të padukshëm,
   A janë ata mbajtës të simulimit mirë njerëzore ose të huaj apo po çfarë luftojnë nëse nuk janë njerëz.

   • Guppy ka shkruajtur:

    Unë vetë mendoj se Luciferi dhe ndihmësit e tij janë shpirtra, duke i quajtur ata të huaj është keqkuptuar. Shanset janë që ne mund të punojmë në rrugën tonë përmes kësaj bote për të lënë pas të keqen. Luciferi mund të punojë vetëm me duart tona dhe kreativitetin. Nëse zvogëloni veten në tifozin e tij të frekuencës ju hapni vetveten për t'u abuzuar. Ne nuk kemi asgjë për të frikësuar nëse e kuptojmë se jemi këtu përkohësisht dhe duhet të hyjmë në frekuenca më të larta. Pa frikë!

    Siç pa dyshim keni parë, kënga në nder të Luciferit ka fituar.

    Të më duash është një lojë e humbur. Ai nuk e këndon veten, por lejon që Duncan ta bëjë këtë, ndoshta Duncan nuk ka asnjë ide se çfarë po promovon.

    Ai e pranon atë vetë, nëse jeni mbret nëse fituesi në këtë Holandë nuk do të thotë që ju do të liroheni nga ky nëntokë.

 4. Guppy ka shkruajtur:

  Alien është një tjetër fjalë për të huajt. Ne jemi jashtëtokësor dhe Luciferi është tokësor.

  Ata kthejnë gjithçka rreth!

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër