Ekipi i Përbashkët Hetimor (JIT) MH17: Pse instalimi i BUK-ut trajtoj orët 3 dhe 165 km?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 29 Shtator 2016 14 Comments

buk-mh17Ekipi i Hetimeve Përbashkët (JIT) erdhi dje me dëshmi bindëse se MH17 u eliminua poshtë nga një raketë Bük nga Rusia. Dhe duhet të them se është artikuluar në një mënyrë kaq mbresëlënëse bindëse se ju do të ndiheni fajtorë nëse nuk e besoni atë. Megjithatë, unë jam duke shkuar për të marrë një sy kritik në imazhet animacion dhe provat e pretenduar të disa filmave që JIT do të ketë në dispozicion. Do të jetë përsëri në faqen e internetit të NOS.nl përmbledhur mirë. Ajo që është veçanërisht e habitshme janë pamjet e pakta të instalimit BUK në një rimorkio të një kamioni Volvo. Ne nuk do të pyesim veten nëse këto imazhe mund të prodhohen thjesht nga punonjësit e shërbimeve. Kjo do të ishte shumë e dukshme. Ajo që është interesante është animimi i rrugës së kamionit dhe çezmat telefonike që e shoqërojnë, gjë që do të mbështeste këtë histori. Ju pyes veten nëse rebelët në fakt komunikojnë me një telefon ose me anë të mjeteve të komunikimit ushtarak. Ata nuk janë aq të trashë për të përdorur një rrjet celular tregtar në dijeni se të gjitha komunikimet janë përdorur në ditët e sotme. A nuk është Edward Snowden diku në Rusi? A janë këta separatistë atëherë budallenjë që kishin harruar zbulesat e Snowden?

Por ka diçka shumë më interesante për të raportuar mbi këtë "dëshmi bindëse" të JIT-it. Ju nuk i kushtoni shumë vëmendje kur dëgjoni tregimin duke treguar zërin e zjarrtë dhe bindës të prezantuesit të videos. Separatistët kanë bërë një kthesë të madhe. Ata u rrahën me orë 3 dhe 165 km. E gjithë kjo kërkohet për të verifikuar që është për të futur emrat e vendeve në Google Maps. Pastaj burrat gjithashtu do të kishin ndaluar 2 herë në Donetsk. Këta njerëz kanë marrë mjaft rrezik. Ata nuk qarkullonin nëpër qytet me një kositës, por me një instalim BUK. Dhe pse nuk kanë më shumë njerëz të filmuar atë instalim? Duhet të ketë qenë një shfaqje mjaft e habitshme. Më poshtë mund të shihni rrugën që burrat me instalimin e BUK do të kishin bërë sipas JIT. Fotoja e dytë është rruga që ishte shumë më e shkurtër sipas Google Maps.

buk-routemh17_jit

fig.1: instalimi i rrugës BUK sipas JIT

Buk-mh17-route_jit-më të mirë rrugë

fig.2: instalimi më i mirë i rrugës BUK sipas Google Maps

Ju mund të thoni se JIT nuk e ka përmendur këtë, sepse ajo ishte e parëndësishme dhe sepse ata u përqendruan në "provat" që ishte në dorë. Ndoshta zona e rrugës më të shkurtër ishte shumë e pasigurt. Por duket më e logjikshme që të ketë qenë se pjesa lindore e Ukrainës (në lindje të Donetsk) drejtë në duart e separatistëve dhe që ishte rruga kështu që do të kishte qenë më e sigurt sipas definicionit. Apo ndoshta separatistët donin të japin përshtypjen se instalimi i BUK-ut erdhi nga Ukraina. Ndoshta nuk donin të ndaleshin, por pse po udhëtoni nëpër një qytet si Donetsk dhe ndaleni dy herë? Dhe kështu që ne mund të spekulojmë pak më gjatë. Linja e fundit është se distancat nuk janë të emëruara nga JIT dhe prandaj nuk janë të vërtetuara. Përveç kësaj, ajo duket se përdorimi i një telefoni komerciale nga ushtarët (separatistëve), me rrezikun e gjakderdhje shumë e vështirë. Ju duhet të jeni dikush me një trajnim ushtarak për të qenë në gjendje të veproni me një instalim të tillë BUK. Prandaj duket e pabesueshme që ushtarë të tillë të përdorin një telefon celular për komunikim. Ata do të përdorin mjete ushtarake të komunikimit. JIT qartë tregon në videot e tij se ekziston një çështje e matjes së pllakave GSM komerciale. Me pak fjalë; thirrjet telefonike të përgjuara janë tepër të padukshme dhe prandaj mund të fabrikohen. Përmbajtja e bisedave vetë gjithashtu bën një përshtypje shumë të padurueshme. Prandaj mund të themi se ajo që JIT nxjerr si 'prova bindëse' sigurisht që nuk është bindëse për këto pika.

Mjaft e mrekullueshme, instalimi BUK bën një tjetër rrugë në rrugën e kthimit sipas JIT. Në këtë rast Donetsk është rreth rrahur dhe bërë një kënd të pazakontë i cili është i shmangen sërish drejtim të konsiderueshme Luhansk, por shumë më pak se në rrugë. Pse të mos merrni rrugën më të shkurtër në Luhansk? Është një histori jashtëzakonisht e shquar e këtij raporti JIT!

shkarkimi i rrugës-buk instalimit

fig.3: rruga mbrapa instalimit të rrugës BUK sipas JIT

Nëse ne shikojmë për shembull tej në provë që është bërë për të simuluar efektet e një ndikim prej një raketë Buk në kabinë, atëherë u përgjigj ende nuk nëse ishte përgatitur rrëzimit të avionit në organizim laboratorike, e cila përdor pajisjen e MH370 është (siç është shpjeguar dhe vërtetuar në të artikulli i mëparshëm). Me pak fjalë, JIT ka 4 skenarët e mundshëm të rrëzimit të avionit studimi, ku të shtënat poshtë të një luftëtar ose ndikimin e një rakete Buk 2 mundësitë e mbetura ishin të konsiderojnë seriozisht. Ndikimi me një raketë BUK duket simuluar me anë të një simulimi kompjuterik, siç tregohet në ky film e (Çmimi Machiavelli) Komiteti i hetimit OVV. JIT sjell në 1 e filmave, siç mund të shihet në faqen e NOS.nl, se si një raketë BUK është shpërthyer në një konfigurim rrethor eksperimental. Prandaj mund të thuash që mund të bësh të njëjtën gjë me një avion në dispozicion për të simuluar ndikimin e ndikimit. Në fakt; ju mund të shpërtheni një raketë BUK pranë një avioni në një organizim laboratorik dhe të përdorni mbeturinat për të hedhur poshtë në fushë. Të paktën, kjo është sigurisht një ide shumë e çuditshme, por kjo ide vjen në mend kur të shihni se një dëshmitar i orës së parë vjen me vëzhgime shumë të çuditshme (shih videon më poshtë). Me pak fjalë; JIT duhet të ketë hulumtuar një tjetër skenar 5e, përkatësisht atë të një flamuri të rremë apo më mirë një 'shaka'. Në këtë rast, i gjithë fatkeqësia është vënë në skenë. Por që JIT do të hetojë, kjo natyrisht është përjashtuar. Kjo do të ishte e krahasueshme me një hajdut i cili do të ekspozojë vjedhjen e tij; vjedhësi i bankës i cili do të tregojë dëshminë e grabitjes së tij. Jo, nuk duhet të presim këtë. Të gjitha dëshmitë që JIT ka treguar në raportimin e saj mund të fabrikohen po aq mirë. Dhe sigurisht që kurrë nuk do të zbulojmë.

Lista e lidhjeve burimore: nos.nl

Etiketa: , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (14)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Lidhje ka shkruajtur:

  I dashur Martin,

  Njëlloj nuk ka lidhje me të gjitha analizat e një raporti që synon të hedh rërë në sytë e kësaj dhe atë, për ta bërë atë kaq të komplikuar që njerëzit të braktisin, si në vijim.

  Ju lidhin këtë raport, i cili është argumentuar ridiculously e keqe, me Facebook si një furnizues i madh i të ashtuquajturës provë në asnjë mënyrë për suksesin e Rusisë dhe ushtrisë siriane në Aleppo? Mercenarët e elitës janë të mbërthyer atje, Obama ka manovruar në një pozicion ku bëhet e qartë se ai dhe Kerry kanë qenë të shtrirë dhe ende bëjnë. Dhe ku është motivi i Rusisë për ta bërë këtë dhe si mund të jetë që një nga autorët potencialë ka kontributin më të rëndësishëm në këtë raport, shërbimin sekret të Ukrainës? Nga java e keni shkruar përsëri se kjo është një lojë mes SHBA-së dhe Rusisë dhe sot ju do të ktheheni në atë. Ka një gënjeshtër në një shkallë aq të madhe sa vetëm një fatkeqësi e madhe mund të shkëpusë vëmendjen nga këto gënjeshtra.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Unë nuk do të kthehem në asgjë. Ka një dallim në mes të 'akuzuar njëri-tjetrin në fushën e dukshme (media) dhe të angazhohen reciprokisht në propagandë' dhe duke qenë të vetëdijshëm për axhendën më të madhe prapa skenave. Unë kam referuar në disa artikuj në linjat e gjakut të faraonit. Nëse dy palët në tabelë shahu akuzojnë njëra-tjetrën për informacion të pasaktë, kjo është vetëm një pjesë e lojës së ndarjes dhe sundimit. Ka për qëllim që disa njerëz të besojnë se Rusia është djalë i mirë dhe Amerika është djali i keq. Është qëllimi që nuk ka qartësi në këtë histori apo në ndonjë histori çfarëdo. Kjo është baza e mbarështimit në të cilën faraonët mund të luajnë lojën e tyre.
   Kështu luajnë gjithmonë lojën e tyre. Për shembull, shikoni zgjedhjet në SHBA. Ka shumë shpresa për të dy kandidatët dhe të dyja mund të thuhet se kanë një erë. Kampet gjithmonë janë të nevojshme dhe luftimi gjithmonë është i nevojshëm. 'Ndani dhe sundoni' është loja e faraonëve.
   Lidhur me luftën në Siri, 1 është e vetmja gjë që më shqetëson: të gjitha informatat që kemi hasim përmes mediave ose mediave (kryesore) alternative. Pra, sa e vlefshme është që informacioni vërtetë? Një gjë që ne e dimë me siguri dhe kjo është se ne vetë nuk jemi atje për të provuar atë në mënyrë të sinqertë dhe kështu ata mund të na bëjnë të gjithë të mençur me imazhe dhe histori nga gazetarët. Unë nuk guxoj të lundroj verbërisht në këtë informacion. Lufta në Siri mendon se ka një fund të dyfishtë. Por unë nuk do të shkruaj një letër të tërë këtu në 1. Unë shkruaj artikuj për këtë.

 2. Pablos ka shkruajtur:

  Duket se ata vazhdojnë të bëjnë gjithçka për të mbajtur fajin për rusët, dhe tani rusët vetë dalin me një version tjetër ... Strange

 3. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Një reagim që ishte në spambox tim email, por unë ende të marrë një vend

  Përshëndetje Martin,
  Shumë mirë që pavarësisht nga problemet tuaja, ju vazhdoni të rrini me faqen tuaj te internetit.
  Prezantimet e Bordit Holandez të Sigurisë dhe prezantimi i JIT të mërkurën e kaluar në lidhje me MH17 ishin sigurisht të shkëlqyera. Është shumë bindëse!
  Për shikuesit kritik dhe ndjekësit dhe me interpretimin e njerëzve si ju dhe disa të tjerë në mediat alternative ka shumë më tepër dhe arsye për dyshim dhe madje edhe dyshim.
  Disa gjëra që më kanë goditur;
  - Nuk ka mundësi për të bërë pyetje vitin e kaluar nga Bordi i Sigurisë Hollandeze. Një kryetar i cili dha interpretimet e tij pothuajse menjëherë pas kësaj.
  - tani një mundësi për të bërë pyetje. Në momentin kur një gazetar pyeti pyetje nga RT, u bë një tranzicion i qetë në shpjegimet e NOS-it.
  - lëvizjet e pavolitshme mbrapa dhe mbrapa të instalimit të pretenduar rus të Bukit. Ju e reflektojnë me saktësi këtë; krejtësisht jo logjike.
  - Nëse doni të luftoni një buk ruse në Ukrainën lindore me një mision shumë delikat, atëherë kjo ndodh me transportin e fshehtë dhe të fshehtë.
  - Sistemi Buk mund të veprojë në mënyrë efikase vetëm në lidhje me një automjet komandues dhe një automjet radar. Goditja e një avioni në lartësi 10 km nga një instalim i vetëm është më së shumti "shtënat e çmimeve". Profesionistët mund ta konfirmojnë këtë.
  - kontrollimi i të gjitha këtyre telefonatave celular duket shumë i mençur. Asnjë ushtarak modern nuk do të komunikonte me një celular në raste të ndërlikuara. Përveçse për të manipuluar çështjet. Rusët tashmë kishin akses në pajisjet e rekrutimit në luftën e ftohtë, e cila tani është përmirësuar shumë herë.
  - të gjitha instalimet e raketave ushtarake për qëllime të qitjes në ajër dhe në lartësi të larta janë të pajisura me një sistem për njohjen e aviacionit civil. Duhet të jetë e lehtë për t'u ndjekur nëse një Buk i pavarur gjithashtu ofrohet. Me numrin e madh të lëvizjeve civile të trafikut ajror mbi Ukrainën, kjo duhet të njihet nga personeli ushtarak i të gjitha partive.
  - Instalimi Buk është testuar në Finlandë. Duket mbresëlënëse. Asnjë imazh ose informacion i rëndësishëm. A kishte edhe një model të një Boeing? Imazhet e të ashtuquajturit model të ndikimit?
  - Një avion me shumë më tepër 3 / 4 të ngarkesës së karburantit do të ishte shpërthyer plotësisht nga një ndikim Buk kur goditi të gjitha ato grimca me energji të lartë. Nëse nuk është kështu, për shembull, karburanti përfundon me krahë në tokë. Për shkak të një zjarri gjigant të vajzës. Çdo gjë rreth tij është bashkëdjegur. Kështu nuk duken këto foto dhe të gjitha ato viktima në foto.
  - viktimat e djegura nuk mund të prodhojnë më ADN të njohura, është supozimi im. Përkundër kësaj, ekziston pothuajse një ndeshje totale me përjashtim të njerëzve 2!
  - Vejusha e pilotit do ta kishte parë bashkëshortin e saj përsëri në arkivolin si i vdekur, i bukur dhe shumë i njohur. Një histori në internet. A është kjo e saktë? Pastaj ende nuk përputhet me një ndikim Buk-pak metra larg! A kanë qenë ndonjëherë në gjendje të njohin të afërmit e tjerë, ose a janë mbyllur të gjitha rastet dhe a nuk duhet të ketë inspektim?
  - pse ende nuk ka detaje publike të të ashtuquajturave kuti portokalli? Kjo zakonisht ndodh me katastrofa të tjera ajrore. "Nuk ka të dhëna relevante" nuk është e pranueshme.
  - Ukraina është një partner në hulumtim; por edhe bashkë-të dyshuar të mundshëm. Kjo do të thotë që të gjitha të dhënat e ofruara nga Ukraina janë shumë kritike.
  - Federata ruse është hedhur poshtë si i dyshuar menjëherë pas fatkeqësisë. Duke lënë anash të dhënat e ofruara nga kjo palë nuk është e pranueshme.
  - dhënia e provave nga të tjerët pa të dhëna aktuale nuk është e pranueshme. Të dy amerikanët dhe agjencia evropiane e hapësirës tani do të kishin dhënë prova konkrete. Vetëm duke parë është duke besuar!
  - Në prezantimin e JIT, raketa Buk nga juglindja vjen në zonën e separatistëve. Aeroplani erdhi nga perëndimi. Normalisht Buk shpërthen në atë qasje super të shpejtë të MH17 në anën e djathtë të pajisjes! Kjo nuk është aspak e vërtetë me prezantimin e Bordit të Sigurisë Hollandeze duke përdorur skeletin. Atje raketa që quhet detonuar në 3m (?) Distanca e sipërme e majtë e kabinës!
  - Mijëra copëza të Bukit do të kishin zbehur krejtësisht kabinë dhe dy pilotët në një distancë të shkurtër nga kabina. Kur ekziston një efekt i dukshëm i copëzuar, një shpërthim absolut i pajisjes direkt në ajër me lartësi maksimale 10 km.
  - "Kush përfiton" është pyetja më e rëndësishme. Më shumë skenarë janë të mundshëm në lidhje me këtë. Le të mos përjashtojmë një parti paraprakisht. Akuzat e separatistëve dhe federatës ruse nga reagimet e para janë të paarsyeshme, jokompetente dhe gjithashtu në asnjë mënyrë nuk janë materiale.
  - çuditërisht qëndrimi i largët i përfaqësuesit të Malajzisë në JIT.
  - Hollanda tani është zotuar shumë për deklaratat e bëra me Bordin e Sigurisë Holandeze dhe Jit. Për momentin, kjo mund të duket e parakohshme në konsideratë kritike. Pamja dhe vizioni i tunelit nuk përjashtohen. Edhe rastet para gjykatave tregojnë se gjithçka nuk është siguri absolute për të vërtetën.
  Nëse historia dhe akuzat janë përmbushur, atëherë ka një arritje të mrekullueshme si në gjetjen e së vërtetës ashtu edhe në drejtësi.

  Martin, ka akoma më shumë për t'u bërë. Ju jeni të mirë në këtë.
  Mund të supozojmë se gjithçka që merrni do të lexohet gjithashtu. Shpresojmë se punonjësit e përfshirë do të përfitojnë nga kjo në kuptimin e gjetjes së së vërtetës.
  Sidoqoftë, mund të fillojmë nga synimet e këqija që shkaktuan fatkeqësinë me MH17. kush dhe cila parti është përgjegjëse për këtë; një mister i ndërlikuar! Një aksident pothuajse i pakuptueshëm ose një rregullim i gabuar ende është një skenar i mundshëm. Është e mundur që disa parti të jenë të pakëndshme.
  Shumë mirë që përpiqeni të derdhni "anën tjetër të monedhës". Ndodh që kohët e fundit krimet gjatë veprimeve të policisë tani vijnë në përmasa të vërteta. gati 70 vite ne jemi keqinformuar nga ata që janë të përfshirë, nga qeveria, nga një laborator-shtyp, etj. MH17 nuk duhet të ngatërrojë 70 për vite.
  Mbani në studimin e Martinit!

  Përshëndetje
  Cas

 4. NoNWO ka shkruajtur:

  Për të kapur deri në atë e-mail, e cila rastësisht e përshkruan në mënyrë të përkryer se ka kaq shumë çështje në lidhje me MH17 që as nuk shfaqen në hulumtim. Detajet që janë me rëndësi të madhe, rastësisht. Është pak zhgënjyese me një studim që ka marrë vite 2.

  Për shembull, një instalim BUK është pothuajse i verbër pa një komandë dhe një automjet radar. Pse këto makina kurrë nuk janë parë diku?

  Firing një BUK nuk është sikur keni ndezur një raketë. Njohja dhe trajnimi minimal duhet të jenë në gjendje të kontrollojnë pajisjen në mënyrë korrekte. Dhe sigurisht (!) Kur bëhet fjalë për një aeroplan që fluturon në lartësinë 10km.

  Dhe çfarë ndodhi me pilotin e Ukrainës, duke pretenduar se atë ditë ai kishte kryer një mision me pasoja të mëdha ndërkombëtare?

  Tani thuhet se ky lloj i MIG nuk mund të marrë lartësinë e një avioni pasagjerësh, është e drejtë, por ky lloj i MIG është përmirësuar (dekada më parë), gjë që e bëri më të lehtë për të marrë lartësinë e një avioni të pasagjerëve. Dhe këto aeroplanë janë dërguar edhe në Forcën Ajrore të Ukrainës. Kjo vetëm shpjegon rrënimin e hulumtimit të JIT (i cili ka zgjatur vitet 2). Dhe pastaj e lë emailin tek Martin jashtë.

  përfundimi; ne jemi përsëri të shtruar dhe të gënjyer në të gjitha anët. Dhe aktorë si Rutte dhe bashkë. të cilët pastaj i thërrasin; Gënjeshtrat rreth MH17 duhet të ndalen. Wow, ironi! Informacioni që vjen në veshët tanë përmes MSM ... .të kundërta është e vërtetë. Këtë mund ta themi.

 5. Bartsch ka shkruajtur:

  Mua më mungon në komentet e mësipërme që dallimi i mrekullueshëm në mes të fotove origjinale facebook (RC), foton më vonë Reuters (RD me copë nga prerja D) dhe sigurisht rrënojat .. Apo ka ndërkohë një shpjegim për të cilin kam humbur?

  ndoshta diçka tjetër do të dalë nga kjo:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4388542/2016/10/03/Toch-Russische-radargegeven-voor-MH17–onderzoek.dhtml

 6. Kamera ka shkruajtur:

  @BartSch

  Asnjë Bart nuk i është dhënë një shpjegim për këtë në të ashtuquajturat media të zakonshme (NOS VARA VPRO BNR FD CNN VARA TROUW etj, grupi TMG dhe mediat e kontrolluara)

  Populli i kllapa media të rregullt do të marrë një gërvishtje të mirë prapa veshëve deri ku ata tani ndjehen të lumtur me të. duke mos shitur gënjeshtra apo duke bërë të vërtetën. Ne do të konsiderojmë gazetarët duhet të kontrolloni me një institucion i pavarur ... dhe më hapur në rrugë ata duhet të ndjehen dhëmbi, për fat të mirë ndodh gjithnjë e më shumë.

  Më poshtë është një shpjegim shumë i mirë i pamundësive që shtypen nga mediat tona kryesore (plus të kontrolluar, Niburu Dëshironi të dini, Ne jemi Ndryshim etj). Rn ata largohen me të (ende)

  • PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

   Si dreqin mund ta keni postuar këtë reagim në 15 nëntor 2016?
   Papritmas ndiej efektin e Mandelës. ????

   • Kamera ka shkruajtur:

    @rvhs
    thanks sharply (çfarë një rrëmujë!)
    Unë ende e kuptoj këtë reagim, por YT është e çuditshme nuk mund ta imagjinoj që e kam vendosur, të çmendur, mund të imagjinoj që do ta kisha vendosur më poshtë, e vendosët një herë dhe është shumë e mirë për njerëzit të cilët vërtetë duan të shohin ...

    https://www.youtube.com/watch?v=rZsCfsT8ZDU

    en deze

    • Kamera ka shkruajtur:

     Dhe pastaj diçka për të qëndruar ende .............

     Një koment nga një shikues në YouTube në filmin youtube më poshtë

     125.678 views

     "" "" Diego Khan2 vite më parë

     Unë jam 15 vite vetë Unë do të vdisja në qoftë se nëna ime do të vdiste dhe unë duhet të flas asnjë fjalë nga goja ime të merrni respekt të vërtetë të madh!

     Diego Khan2 vite më parë

     Unë jam 15 vite vetë unë do të në qoftë se nëna ime do të vdesin dhe unë duhet të flasë asnjë fjalë nga goja ime të marrë respekt të vërtetë të madhe! "" ""

     • Kamera ka shkruajtur:

      Pastaj vetëm sjellja e padiskutueshme e një ministri që pas ngjarjes lë vetëm vendin në këmishën e tij dhe larg (l) aadt

      nuk ka më komente ...

    • Riffian ka shkruajtur:

     me fjalë të tjera, kostoja juaj është blerë ose ju duhet të jeni psikopat / sociopat dhe të parazitoni mbi ndjenjat / emocionet e të tjerëve.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër