Facebook, YouTube, Twitter dhe Microsoft do të punojnë së bashku në censurë

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 6 Dhjetor 2016 23 Comments

lajme facebook feedDe Telegraaf vetëm titujt: 'Gjigantët e internetit së bashku kundër ekstremizmit'. Nëse është e nevojshme për të zbatuar një shtet policor, gjithnjë duhet të ketë një problem, kështu që njerëzit mendojnë se shteti (ose në këtë rast kompani të mëdha) duhet të marrë masa. Në Francë, një numër sulmesh terroriste u kryen për atë që, për ata që kishin vështirësi për ta hetuar atë, ngjanin "të paracaktuar". Mënyra më e mirë për të zbatuar një shtet policor militarist është për të frikësuar njerëzit përmes kërcënimit të terrorit. Kjo tren me avull ka marrë tashmë një fillim të mirë dhe në Francë gjendja e rrethimit ka qenë në vend për muaj të tërë. Natyrisht që nuk do të vëreni se kur të shkoni në lokalet e buke për të blerë një briosh ose të blini pazar në Paris, por në vendet më strategjike uniformat me armë automatike dhe që njerëzit mund të merren pa përgjigje, janë karakteristikat që zbatohen për një shtet dëgjoni nga rrethimi. Kjo është shumë e mirë nëse ka një "reformë" ekonomike në derë. Gjatë viteve të fundit ka pasur shumë trazira në Francë kundër reformave ekonomike. E gjithë kjo është sigurisht diçka më e mirë për të shtypur nën një gjendje të tillë të rrethimit.

Interneti është një vend i shenjtë ku qeveritë nuk kanë qenë në gjendje të ushtrojnë mjaft 'gjendje të rrethimit'. Deri tani, ishte një rrjet ndërkufitar ku të gjitha teknologjitë tashmë ofruan mundësinë për të kryer censurë, por pritja ishte ende një kohë derisa të gjithë ishin bërë 'të varur' dhe 'të varur' nga Facebook dhe aplikacionet e mediave sociale. Nëse mbani të gjitha kontaktet tuaja nëpërmjet Facebook dhe WhatsApp, nuk doni të humbni ato kanale. Tani që të gjithë janë në atë web, ju mund të filloni censurimin; duke ditur se njerëzit nuk janë më masivisht kalimi në një sistem tjetër; edhe nëse tregoni haptazi të gjitha ato që bëjnë ata monitoruar dhe shikuar mund të jetë. Dhe këtu, gjithashtu, "terror" ose "portali i terrorit" përdoret si alibi për të mbrojtur njerëzit, nën emërimin e "luftimit të ekstremizmit". De Telegraaf raporton [quote]: Facebook, YouTube, Twitter dhe Microsoft do të punojnë së bashku në luftën kundër ekstremizmit. Ata ndërtojnë një bazë të dhënash të përbashkët të hashave (gishtave digjitale) të videos dhe fotove që janë hequr për shkak të përmbajtjes. Në këtë mënyrë ata e informojnë njëri-tjetrin. Kompanitë vendosin për veten se çfarë do të jenë në bazën e të dhënave. Një film që është hequr në një faqe nuk fshihet automatikisht në vende të tjera. "Shpresojmë që bashkëpunimi të çojë në më shumë efikasitet në luftimin e përmbajtjes terroriste në internet". Përderisa rastet e tilla ndodhin në kombinim me fjalët 'lufta kundër terrorizmit' ose 'luftimi i ekstremizmit', masat e pranojnë pa kundërshtim. Lajme të këqija në një paketë të këndshme.

sondazh facebook

Rrjeti gradualisht mbyllet. Imazhi juaj për realitetin ose "e vërteta" juaj së shpejti do të diktohet gjithnjë e më shumë nga lart. Megjithëse menaxhimi i perceptimit deri në ngritjen e internetit ishte krejtësisht në duart e mediave kryesore si gazetat, radiot dhe TV, interneti ka hedhur çelësat në vepra. Ju do të gjeni vende si kjo. Ata ju tregojnë një anën tjetër të tregimit. Ju keni mësuar të mendoni në mënyrë kritike. Kjo u tolerohet për një kohë, kështu që ju mund të bëheni të varur nga të gjitha ato media të dobishme sociale, por tani që jeni në atë faqe ju duhet të rifitoni përvojën tuaj të së vërtetës. Ju keni qenë duke studiuar dhe duke kërkuar shumë gjëra që ju do të kishit qenë më mirë të hiqni dorë nga lajmet. Orari i lajmeve paralajmëroi shtatorin e kaluar që ju nuk duhet të lexoni ndonjë lajm në mediat sociale (shih këtu). Fushata zgjedhore në SHBA dhe fitorja e Donald Trump tani po përdoren në SHBA dhe gjithashtu në Evropë për të thënë se të ashtuquajturat "lajm i rremë" ka ndikuar në ju. Facebook tashmë ka paralajmëruar për artikujt e lajmeve si artikuj nga Martin Vrijland, por tani një sondazh ka filluar të vlerësojë nëse ende dëshironi ta lexoni këtë lajm. A merrni edhe administratori i faqes rezultatet e sondazhit? A tregohet se kush u përgjigj pyetjes? Jo, natyrisht jo. A nuk tregohet faqja e askujt nëse sondazhi nuk ka "fare". Ju jeni të shtyrë në sfond në një mënyrë të zgjuar. Kjo është faza paraprake për kufizimin e lirisë së fjalës. Nëse edhe videot dhe fotografitë largohen, sepse Facebook dhe Google mendojnë se përmbajtja është 'ekstremiste', ne e quajmë atë censurë. Kush përcakton rregullat e lojës në fund të fundit?

Në tim artikullin e djeshëm Unë tashmë tregova se si një skandal që u ngrit rreth Hillary Clinton dhe udhëheqësi i saj i fushatës, John Podesta, pas postës elektronike të publikuar nëpërmjet Wikileaks, përdoret për të zbatuar paralajmërimin 'lajme të rreme' në të ardhmen. Në fakt, kjo do të thotë që ju mund ta përcaktoni më pak e më pak të vërtetën tuaj. Shumica e peshqve vetëm vërejnë se ata notojnë në një kurth kur rrjeti është bërë shumë i ngushtë për t'u kthyer. Opozita ndaj shkrimtarëve të pavarur tashmë është shumë e madhe. Ka dhjetëra faqe që zien Martin Vrijland. Në nivel ndërkombëtar, ne tani shohim edhe nisma të tilla si www.propornot.com në të cilën çdo vend me një mendim tjetër të idesë kryesore merr një shenjë negative të cilësisë. Nëse doni një pamje të ndryshme të lajmeve dhe nëse doni që analizat kritike të vazhdojnë të ekzistojnë, tani mund të ndihmoni për bashkimin e forcave. Ju ende keni mundësi të bëni diçka për këtë. Kjo mund të bëhet duke shkëmbyer në mënyrë aktive artikuj nga kjo faqe, në mënyrë që ato të lexohen gjithsesi (edhe nëse Facebook nuk do t'i tregojë më ato në "lajmet"). Pra, ndani një artikull nëse e keni lexuar atë. Gjithashtu ndihmon shumë që të bëhet një anëtar i kësaj faqeje, në mënyrë që të krijohet një hapësirë ​​më e madhe financiare për të siguruar futjen e pluginsave të internetit që bëjnë një buletin të mundshëm. Por anëtarësimi juaj është gjithashtu i nevojshëm thjesht për shpenzimet e internetit dhe jetesën. Liria e shprehjes jo vetëm që mund të mbrohet me sa duket nga një agjent i provokatorit si Geert Wilders i cili thërret se ai dëshiron më pak marokene. Kjo ka të bëjë me lirinë reale të shprehjes. Mbështetje tani dhe bëhuni anëtar.

Do të doja të dëgjoj nga të gjithë ndjekësit e Facebook nëse do të shihni artikujt e mi që shfaqen në ushqimin tuaj të lajmeve. Ju mund ta tregoni këtë në anketën e mëposhtme:

Etiketa: , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (23)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Averroes ka shkruajtur:

  Teknologjia SMART është një rrezik dhe një kalë trojan, kompanitë si IBM, Siemens etj. E promovojnë atë me fjalë të tilla si 'siguria kibernetike', 'qëndrueshmëria' për Axhendën 2030 / Horizon 2020 etj.
  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/horizon-2020

  Google (Alfabeti / Yt), Facebook, Twitter, Microsoft, Apple janë duke u gjithnjë e më shumë me ngjyra dhe tregojnë pendët e tyre aktuale. Kompanitë e para për komunitetin e inteligjencës nuk janë të gjitha të bazuara rastësisht në Sillicon Valley shpesh në afërsi të zyrave të CIA-s.
  https://www.quora.com/Is-it-true-that-the-first-Apple-computer-sold-was-for-666-66

  http:// http://www.nu.nl/internet/4296332/frankrijk-eist-excessieve-dataverzameling-windows-10-stopt.html

  http:// http://www.nu.nl/internet/4361357/google-opent-groot-datacenter-in-eemshaven.html

  Akti Patriot e ka bërë më të lehtë mbledhjen e të dhënave (meta) dhe NSA po punon shumë përmes SkyNet. Hapi tjetër është përdorimi i të dhënave dhe implorimi i sistemit për të njohur modelet e ashtuquajtura algoritme.
  1 + 1, prandaj nuk është kaq e vështirë të shohësh se ata që kanë përdorur të dhënat, çfarë informacioni është bërë (intel), do ta përdorin këtë në një mënyrë të caktuar. Dhe kjo nuk është për të krijuar një parajsë utopike në tokë që unë mund t'ju them.

  përsëris pas meje, po ICANN. Ne jemi të gjithë goyim për këto psikopate:

  • ZalmInBlik ka shkruajtur:

   qesharake që e prisni këtë vetëm një video të veçantë nga IBM. Hapi deri në Era Njohëse me Watson për Cyber ​​Security. Njohja është aftësia për të fituar njohuri përmes vëzhgimit dhe përpunimit të informacionit që rezulton nëpërmjet të menduarit. Por nëse kjo tashmë ju është paraqitur nga Watson, atëherë kjo nuk duhet domosdoshmërisht të jetë 'e vërteta':

 2. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Kur Frans Timmermans fillon të ndërhyjë, ju e dini se fundi i fjalës së lirë po afrohet

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27194269/___Algoritmes_gevaar_democratie___.html

 3. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Sapo lexova artikullin vijues në lidhje me Google (Chrome) dhe mendoj se kjo ka pasoja për faqet e internetit që nuk kanë një certifikatë. Ata do të bojkotohen:

  "Faqet që nuk kanë lidhje https do të etiketohen si të pasigurta në shiritin e adresës së shfletuesit.
  shenjë paralajmëruese

  Google tregon se ky është një shenjë paralajmëruese. Në fund të fundit, të gjitha faqet e rregullta HTTP duhet të këmbejnë në https. Faqet që nuk e bëjnë këtë janë gjithashtu të etiketuar si të pasigurtë. "
  http://www.nu.nl/internet/4363138/nieuwe-versie-chrome-browser-waarschuwt-duidelijker-onveilige-webshops.html

  Unë besoj se CAcert.org ka të bëjë me certifikatat
  http://www.cacert.org/

 4. Riffian ka shkruajtur:

  BËRË: Google dhe Bertelsmann nisin iniciativa të aftësive të lëvizshme digjitale me Udacity - 10,000 bursa Android të disponueshme për zhvilluesit e BE

  Gjë e madhe për web është se ajo mundësojë bllok dikush - nga kudo, e çdo moshe dhe çdo skillset - për të filluar një biznes të ri, rritet një ekzistues, të bëhet një sipërmarrës, një zhvillues apo një krijues përmbajtje ose grihë një aftësi të re. Nga Berlini në Birmingam ne kemi qenë me njerëz në të gjithë Evropën të cilët janë pikërisht kjo - zhvillimi i njohurive dixhitale të nevojshme për të arritur ëndrrat e tyre.

  https://blog.google/topics/google-europe/google-bertelsmann-udacity-digital-skills-android-scholarships/
  Pikërisht siç tregoi Averroes, Bertelsmann AG (RTL) dhe Google bashkojnë forcat.
  Ata fillojnë iniciativa për të kontrolluar rrjedhat e lajmeve.

 5. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Një artikull interesant që dëshmon se Googles, facebooks, microsfts dhe Twitters e kësaj bote jo më shumë se derëtarë janë gerciht kundër fjalës së lirë përfundoi në teknologji "progresive". Dhe situata aktuale në Evropë dhe në Hollandë në veçanti po fillon të më nxjerrë nga koka ime. Realizimi se ne jemi gjithmonë në dorë në më shumë liri dhe që brezi i ardhshëm është gebrainfuckt tillë në ndërrim pikëpamjesh fabrikat ne nuk do të përmendim shkollat, paraqet një tablo mjaft të zymtë për të ardhmen. Nëse Hollanda nuk largohet nga ky përbindësh i quajtur BE në dy vitet e ardhshme, atëherë unë u largova me familjen time:

  Google, Facebook, Microsoft dhe Twitter Bëhuni Gatekeepers

  Rreziku është i qartë. Lojtarët janë të njohur. Injorimi i fakteve do të përfundojë në shtypjen e tmerrshme të lirisë dhe rritjes së krizës. Unë kontribuoj në një duzinë ose më shumë nga faqet e mediave të pavarura që janë në shënjestër. Sputnik, RT, NEO, Global Research, dhe disa aspekte të tjera të analizave dhe raporteve të mia, dhe unë nuk jam gati vetëm. Ata prej nesh me disa aftësi në Facebook dhe rrjetet e tjera të mediave sociale do të kenë gjithashtu objektiva, nuk kam asnjë dyshim. Nga ana ime, nuk jam aq i shqetësuar. Ndihma në mënyrë kuptimplotë për të ungjillizuar dhe për të zhvilluar pjesën më të madhe të peizazhit social dhe teknologjik që shihni. Unë jam i tmerruar për implikimet më të mëdha të këtyre lëvizjeve. Aksionerët e Facebook, Microsoft, Twitter, duhet të peshojnë me kujdes audiencën këtu. Unë dua ta përfundoj këtë raport në një shënim kuptimplotë. Pra, këtu është lutja ime më e mirë për ju që të kuptoni gënjeshtrën para jush.

  Facebook, Microsoft, Twitter dhe YouTube janë duke pretenduar, dhe këtu është dëshmi e përsosur. Ndërsa teza social korporatat luftoj lëvizjet vijnë kundër "ekstremizmit" janë të bazuara në altruizmit dhe korrektësi, e vërteta zbulohet në veprimet e tyre të arsyeshme. Shembulli më i mirë që mund të jap është rasti i një Nedā Āghā-Soltān. Disa do kujtojnë zemërim mbi një video në YouTube tregon një grua e re iraniane që po vdes në frontin e kameras. Shkrepur nga një snajper, mbytur me vdekje para syve tanë. Videoja përshkruar vdekjen e tmerrshme në mbarim të saj, padrejtësi në mizori e saj banal, dhe më e rëndësishmja e shëmtuar ka ardhur Internet për të përfaqësuar. Nga ana ime, errësira dhe errësira e shpirtit të jetës që dilte nga kjo grua, shqetësoi gjumin tim. Bëni asnjë gabim, kam parë shumë herë më parë, por asnjëherë nuk u katalogua aq intrusivisht. Në fund, megjithë një protestë mjaft të rregullt për të hequr videon, Google refuzoi. Aspektet politike të vdekjes së Nedës në qitjes, natyra viral i vdekjes në Twitter dhe YouTube u promovua në fakt, shumë njerëz për plaçkitjen e saj nga momentet e saj të fundit ishte një mëkat. Tani kemi një zë në skenat më të tmerrshme, dhe kjo ishte me dizajn.

  Ne jemi të desensitizuar për pothuajse çdo gjë tani. Pak e dinë edhe se çfarë të besojnë, kështu që shumica e besimit tregohet, të paktën në një nivel pasiv. Jeta kullues nga një student i ri, një njeri që mbajnë mburojën e tij, kafka e foshnjës në lulëzim përveç - kjo është vetëm edhe një fëmijë të vdekur - grumbulluar mbi një mal të fëmijëve të vdekur në vendet e largëta. Gaza drejtimin e kuqe me gjak, fëmijët Donbass mbushur me shrapnel, rrëzua udhëheqësit varur, bëjnë besojnë villains me bajoneta therur në rectums të tyre në Libi, duke qeshur kandidatët Hyena presidencialë bragging rreth vrasjes - dhe tani në tregun e Silicon Valley të aksioneve do të na mbrojë ? Jo, miqtë e mi, derëtarët po mbyllin demokracinë, ose të paktën përpiqen të bëjnë. Kur qëllimi u shërben atyre, hapi i ardhshëm më në fund do të jetë bota në njohje. Unë vetëm shpresoj se ne mund t'i ndalojmë ato më parë.
  http://journal-neo.org/2016/12/08/google-facebook-microsoft-and-twitter-become-the-gatekeepers/

 6. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  Partia e argëtimit.
  Tani e vendos atë pak para se YouTube të fillojë censurimin e imazheve të partive të bukura. Ne-pleps-do të donim të dinim se cilat parti të këndshme po mbahen - dhe nga elita e ndrojtur?

 7. Riffian ka shkruajtur:

  Kjo shpjegon pse disa pyetje vijnë në një mënyrë tjetër ose madje zhduken nga rezultatet:

  "CEO i Google, Sunar Pichai tha në nëntor se ai dëshiron të parandalojë përhapjen e lajmit të rremë. Ai e bëri këtë pas zgjedhjeve amerikane, të cilat sipas kritikave mund të jenë ndikuar nga përhapja e madhe e lajmeve të rreme nëpërmjet, për shembull, Google dhe Facebook ".
  http://www.nu.nl/internet/4363871/wijziging-google-zoekalgoritme-zorgt-verspreiding-nepnieuws.html

  • Riffian ka shkruajtur:

   Një mesazh tjetër dhe roli i Alpahbet Inc. (Google):

   Në nëntor 30, një javë pasi Washington Post nisur gjuetinë e shtrigave kundër "propagandës ruse të lajmeve të rreme", me 390 vota për, Shtëpia e kaloi në heshtje "HR 6393, Akti Autorizimi Inteligjencës për Fiskal Vitit 2017", sponsorizuar nga California republikan Devin Nunes (donatori i tretë më i madh në 2016 është Alfabeti i prindërve të Google, Inc).
   http://www.zerohedge.com/news/2016-12-02/house-quietly-passes-bill-targeting-russian-propaganda-websites

   • Averroes ka shkruajtur:

    @ Riffian, keni lexuar ... fisi i trembëdhjetë është gjithashtu i paqëndrueshëm:
    "Këtë javë, Google hoqi sugjerimet anti-semite nga motori i tij i kërkimit. Autocomplete dha përfshirë sugjerimin "Çifutët janë vetëm të keqen?" (Hebrenjtë jeni të këqij?) Kur të shtypni fjalën 'janë' dhe 'judaike. Pesë rezultatet e para ishin artikuj që shpjegonin pse hebrenjtë janë me qëllim të keq ".

    Sipas mendimit tim, prova se algoritmi punon shumë mirë .. po po:
    "Për të mësuar se kush ka rregulla për ju, thjesht zbuloni se kush nuk ju lejohet të kritikoni.-Voltaire"

 8. Averroes ka shkruajtur:

  Asnjë koment ...

 9. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  "Fjala e vitit 2016" sipas Z. Van Dale nuk do të jetë; Lajm i rremë
  "Lajm i rremë" nuk është në nominim.
  Pra, pavarësisht se fjala e vitit 2016 do të bëhet, nuk do të bëhet "lajm i rremë".
  Van Dale përcakton cilat fjalë mund të zgjidhen. Unë përmend disa.

  Në woordvanhetjaar.vandale.nl ju mund të klikoni mbi fjalët për të parë se çfarë-ju probabilitetit fjalë të panjohura, sepse fjala nuk ka dëgjuar 2016 do të thotë.
  Trumpizmi = një rrezik
  Terrori i Pokemonit = një rrezik
  Thuisterrorist = një rrezik
  Apptivism = një rrezik
  Refuzimi i medias = një rrezik
  Digibetisas = një rrezik
  Trainervlogger = një rrezik
  Deug-BN-er = Një rrezik, siç sugjeron fjala 'DEUG'.
  Aftësitë shëndetësore janë të rrezikshme nëse e humbni këtë aftësi.
  Nëna pluhur është një rrezik
  Mishi i kërmillit është një rrezik
  Kruimel-zzp-er = një rrezik
  Pakti i Piets = një rrezik
  Kwakkelbank = rreziku GEÉNN, kjo është një bankë e parave që, ndryshe nga të gjitha bankat shumë të mira, thjesht nuk e bën atë aq të mirë.
  Smartphonista = është një rrezik, siç sugjeron fjala 'smart'.
  Brexodus = një rrezik

 10. Riffian ka shkruajtur:

  Mos u shqetësoni, ajo nuk funksionoi mirë, ata arritën në Facebook:

  Facebook tani kontrollon faktet në raportet e përbashkëta të lajmeve

  Facebook njofton vendimin në blogun e vet.

  Faqet e internetit që do të ndihmojnë të kontrollojnë faktet janë Snopes, Politifact, ABC News dhe FactCheck.org. Më vonë, më shumë uebfaqe do të shtohen.

  Së bashku me këto organizata Facebook shpejt do të përpiqet të zbulojë lajme të rreme. Përdoruesit gjithashtu do të inkurajohen të mos e ndajnë këtë lajm me rrethin e miqve të tyre.
  http://www.nu.nl/internet/4366292/facebook-controleert-voortaan-feiten-in-gedeelde-nieuwsberichten.html

 11. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  Warning.
  Përkundrazi i referova RFB (Richie From Boston) në brumë pica, dhe shpalli se ai do të ishte i sinqertë.
  Ndërkohë kam parë disa video të tjera të tij dhe i kthej fjalët e mia.
  RVB është një agjent disinfo. Pra, kini kujdes.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër