Gjithnjë e më shumë njerëz po punojnë për shtetin, kështu që kritikat e shtetit zhduken

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 5 Mars 2016 6 Comments

vajzë qarëNdërsa gjithnjë e më shumë njerëz gjejnë punë për shtetin dhe të gjithë ekzekutojnë një nën-zonë të rregullave të shtetit, ju merrni gjithnjë e më shumë njerëz që varen nga shteti për jetesën e tyre. Për shembull, komunat marrin komuna gjithnjë e më shumë BOAs dhe kështu ka më shumë njerëz në një zonë të rehatshme, kështu që ata mund të paguajnë faturat e tyre me kujdes në kohë. Gjithnjë e më shumë njerëz punojnë për institucionet e kujdesit për të rinjtë ose për detyra të tjera shoqërore me sa duket të dobishme dhe çdokush mëson se ka një kundërvënie për çdo problem. Të gjithë këta punonjës, natyrisht, marrin një edukim të duhur nga institutet e trajnimit, të cilat për këtë arsye kanë nevojë për më shumë njerëz. Ne jetojmë në një vend ku me sa duket kemi një rrjet të sigurt sigurie për çdo problem. Problemi është se për shkak të varësisë së të gjithë atyre njerëzve në ato punë që duken shumë shoqërore dhe të dobishme, ekziston gjithnjë e më pak vetë-kritika. Ju ndoshta e dini thirrjen: "Kasap nuk e refuzon mishin e vet". Një shembull:


Një familje merr probleme financiare sepse një nga partnerët (le të themi njeriun) të pushohet nga puna. Kompania falimenton. Kjo i jep një rënie të të ardhurave. Ata ishin në gjendje të paguajnë të gjitha faturat e tyre në kohë, por njeriu nuk mund të gjejë një punë të re që shpejt. Pushimet nuk ishin aty, sepse nuk mund ta përballonin dot. "Atëherë ata do të duhet të jetojnë pak më të lirëDëgjoj që po mendon. Po, me kusht që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme të jetesës së lirë. "Pastaj njeriu thjesht duhet të gjejë një punë përsëri shpejt. Hup! fillimiUnë dëgjoj se ju mendoni tani. Pastaj duhet të ketë një punë. E pra, ndoshta njeriu mund të bëhet BOA, sepse bashkitë e ndryshme marrin përsipër më shumë BOAs në shërbim.

Pas disa muajsh, përfitimi është zvogëluar sepse njeriu nuk ka pasur shumë vite shërbimi, kështu që bëhet gjithnjë e më e vështirë të paguhen faturat. Djali i tyre i madh cikle 10 km në shkollë çdo ditë dhe mbrapa. Kjo është zgjidhja më e lirë dhe kjo është gjithashtu e mirë për gjendjen e tij. Pastaj një ditë biçikleta rezulton të jetë i pariparueshëm. Duhet të ketë një biçikletë tjetër. Ata shikojnë në bikes të reja, por kjo nuk është me të vërtetë atje. Do të jetë një biçikletë 150 e përdorur përmes tregut. Ata do të duhet, sepse djali i tyre duhet të jetë në gjendje të shkojë në shkollë. Ai duhet të kërkojë punë dhe të gjejë një punë në supermarketin lokal. Për momentin, mom dhe baba duhet ta avancojnë biçikletën. Biçikleta rezulton të mos jetë aq e mirë dhe në një ditë dimri në fund të pasdites llambë biçikleta shkon. Ai është arrestuar nga një BSH dhe merr një biletë. Shpenzimet janë në rritje dhe papritur nuk ka para më të mjaftueshme. Ata duhet të bëjnë një zgjedhje. Ose ne paguajmë qiranë pak më vonë dhe ende mund të hani ose ne do të shkurtojmë ushqimin. Ata tashmë kryejnë sende ushqimore në Aldi, por tani e tutje vendosin të mos hanë më mish dhe të shohin se ku mund të shpëtojnë edhe më shumë.

Jo shumë më vonë ka një faturë tatimore nga komuna në mat. Kjo është dukshëm më e lartë se vitin e kaluar dhe ata nuk e kishin llogaritur atë. Ky muaj me të vërtetë nuk paguan qiranë. Dhe pas një kohe qiraja është ende e hapur. Njeriu bën një kërkesë të kalbur dhe duhet të ketë një bisedë tani dhe pastaj, për të cilën ai duhet të bëjë shpenzimet e udhëtimit. Ai ende nuk gjen punë. Për shkak se ky vit ishte një dimër i rëndë, shpenzimet e energjisë duket të jenë më të larta. Pas një kohe ata kanë muaj 3 të prapambetura me qira. Po, ata kanë një shtëpi në sektorin privat, sepse njeriu ka një punë të mirë dhe pastaj nuk keni të drejtë për strehim social.

Vajza e tyre e 9 vjeç rritet si lakër dhe tani duhet të blejnë rroba të reja për të. Për fat të mirë, ka një dyqan të dorës së dytë në qytetin më të afërt dhe me pak ngurrim vajza e pranon se mund të veshë vetëm rroba. Ajo gjithashtu sheh sa të rënda janë prindërit e saj. Për shkak të të gjitha këtyre shpenzimeve dhe të ardhurave në rënie, borxhet e qirasë vazhdojnë të rriten. Shoqata e strehimit dërgon një agjensi mbledhjeje. Kjo nuk funksionon vërtet, sepse kjo rrit shpenzimet.

Ka shpresë në horizont, sepse njeriu gjen një punë të re. Ai vetëm duhet të dorëzohet shumë në pagën e punës së tij të fundit dhe në fakt e bën situatën financiarisht jo shumë më shpresëdhënëse. Ata vendosin të kthehen në ndihmë borxhi. Ata i këshillojnë ata për të parë nëse ata mund të jetojnë më lirë dhe të shohin nëse ka një marrëveshje pagese me korporatën e strehimit. Njeriu shpjegon se ata do të dëshironin këtë, por thjesht nuk kanë mjaft para për të ngrënë. Gruaja e dobishëm prapa banakut bën shënime.

Pas dy javësh, një letër bie mbi mat e kujdesit të të rinjve. Ata duan që familja të vijë dhe të flasë. Kujdesi i të rinjve është i shqetësuar për vajzën e tyre, sepse prindërit kanë probleme financiare. Ata duan një bisedë me fëmijën rreth situatës në shtëpi. Gjatë kësaj bisede, punonjësi i kujdesit të të rinjve vëren se fëmija vuan nga presioni psikologjik si rezultat i situatës së tensionuar në shtëpi. Ata u kërkojnë prindërve nëse kanë një formën e treguesit duan të mbushen për të parë nëse fëmija mund të marrë këshillime personale psikologjike. Kjo duket të jetë një plan i mirë për prindërit.

Jo shumë më vonë, duket se korporata e strehimit nuk ka më durim me borxhet e paguara. Pagesat e qirasë nuk rriten më tej, por nuk marrin numrin e mbetur të muajve 3 dhe nuk mund të paguajnë marrëveshjen e pagesës sepse thjesht nuk mund të hanë më. Gruaja me të cilën kishin biseduar rreth këshillimit të borxhit kishte këshilluar tashmë që të regjistroheshin në bankën e ushqimit, por ata mendonin se kishin shumë të ardhura për t'u kualifikuar për këtë. Për shkak të gjithë kësaj, nuk është shumë kohë përpara se ata të merren në gjykatë nga korporata e strehimit. Gjyqtari është i paepur në gjykimin e tij. Familja ka bërë një marrëveshje pagese, por nuk e ka respektuar atë. Përkundër faktit se njeriu përpiqet të shpjegojë se ai donte të paguante, por që kjo thjesht nuk funksiononte, gjykatësi mund të vendosë vetëm që korporata të vihet në të drejtën. Ai duhet t'i përmbahet ligjit. Është një vendim i tmerrshëm. Ata janë larguar nga shtëpitë e tyre.

Kjo është e tmerrshme. Çfarë duhet të bëjnë ata tani? Çfarë do t'u thonë fëmijëve. Kur vijnë në shtëpi, marrin fëmijët e tyre me ta dhe tregojnë lajmin e tmerrshëm. Djali thotë:Babi, mami, po përpiqem të gjej punë shtesë. I jap të gjitha paratë e mia për ju!"Prindërit e falenderojnë atë dhe shpjegojnë se tashmë është tepër vonë. Vajza e tyre shkon lart në heshtje. Ditën tjetër në shkollë ajo shpërthen në lot dhe mjeshtri e merr atë mënjanë për të pyetur se çfarë po ndodh. Ajo rrëzohet historinë e saj. Mësuesi merr përgjegjësinë e tij dhe e raporton këtë për kujdesin e të rinjve, sepse vajza mund të ketë nevojë për ndihmë.

Përafërsisht pas një jave, prindërit marrin një letër në hyrje. Kujdesi i të rinjve ka vendosur që është më mirë që vajza e tyre të hiqet nga një situatë e shqetësuar për një kohë. Ata tregojnë se ata kanë gjetur një shtëpi përkujdesëse për vajzën e tyre. Prindërit janë të frikësuar dhe pyesin vajzën e tyre se çfarë ka ndodhur. Vajza e tyre thotë se ata nuk dinë asgjë dhe janë gjithashtu të tronditur plotësisht. "Babi, mami, nuk dua të të lë fare!"


Kjo histori shkon edhe më tej dhe drama bëhet më e madhe. Megjithatë, duket se shumë pak njerëz e kuptojnë se si në praktikë të gjitha rregullimet e dukshme shoqërore në vendin tonë nuk janë aspak sociale. Megjithatë, për shkak se nëpunësit civilë përgjithësisht merren vetëm me nën-dosjet dhe duhet t'i përmbahen rregullave që lidhen me punën e tyre, nuk është e qartë se si situata e njerëzve përgjithësisht nuk përmirësohet për shkak të këtyre "aranzhimeve shoqërore", por vetëm përkeqësohet. Ju jeni dërguar nga counter në banak, ku ju gjithmonë ndihmoni njerëzit që bëjnë më të mirën për atë zonë, brenda kuadrit të funksionit të tyre, por rezultati neto është një spirale në rënie. Sigurisht punonjësi i kujdesit të të rinjve që rregullon një shtëpi përkujdesëse për vajzën e ka bërë mirë punën e saj sipas mendimit të saj. Në fund të fundit, ajo nuk e njeh historinë dhe është njoftuar për një situatë problematike. Ajo ka dalë me një zgjidhje të shkëlqyer. Nuk është e vërtetë? A e shihni se si fragmentimi i dosjeve dhe 'ngjitja në detyrën tuaj' në fakt mbajnë shumë vuajtje personale nën sipërfaqe?

Megjithatë, sa më shumë njerëz të bëhen të varur nga të ardhurat dhe zonat e rehatisë duke punuar për agjencitë qeveritare, aq më shumë njerëz do të mbrojnë këto agjenci qeveritare dhe "rrjeta të sigurisë sociale". "Vajza me të vërtetë do të pushojë në familjen e saj të re". Unë mbetem rasti im.

Lista e lidhjeve burimore: ad.nl, trouw.nl

Etiketa: , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (6)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Bram Bram ka shkruajtur:

  Shpjegim i qartë.
  Dhe pastaj implikimet morale dhe shpirtërore të sipër.
  E gjithë kjo është tërësisht e bazuar në faj, turp dhe skllavëri.
  Njeriu nuk mund të fitojë sa duhet për të vazhduar të jetojë në shtëpinë e tij të tanishme, por a do të thotë kjo që papritur ai nuk mund të mbështesë më një familje? Një mundësi e shkëlqyer për t'i mësuar fëmijët e tij se si të merren me pengesat dhe kursimet, por ai nuk e ka këtë shans.
  Ai e ka "shkatërruar" atë, ndërsa në realitet "tregu i punës" dhe mungesa e "ndihmës" është fajtor për këtë. Plus faktin skandaloz që punëdhënësit mund të vënë vetëm dikë pa kompensim nga puna, ndërsa ata janë plotësisht të varur nga punonjësit. Çështja e marrëveshjeve mes tyre.
  Më pas vajza përfundon në një familje kujdestare. Natyrisht, ka një shans të vogël që këto janë njerëz me mirëkuptim dhe të merituar, të cilët kanë interesin më të mirë me vajzën e tyre.
  Për fat të keq, duket se vajza ka përfunduar në një "familje" ku shihet kryesisht si një burim shtesë i të ardhurave, një kafshë e bukur për të treguar bamirësinë e tyre dhe njeriu i shtëpisë e sheh atë si një impuls të mirë shtesë për janë, me ndihmën e gruas së tij feministe / sataniste, e cila kryesisht punon me punëtorët e ndërtimit, një jetë seksuale të humbur.
  Së fundi, ajo nuk është gjithsesi një familje, dhe jo me prejardhje "të mirë" ...

  Tani babai, i cili është ende në kontakt me vajzën e tij, dëgjon disa përpjekje abuzive dhe pastaj zemëron unazën derën e njeriut të shtëpisë, pas së cilës ai i shet atij një shuplakë të madhe në hundë, e cila më pas thyen ... Për fat të keq, shanset nuk janë shumë të mëdha të favorshme në këtë rast

  Për shkak të punës së tij të re, De Vader nuk ka më të drejtë për ndihmë juridike dhe merr një avokat jo shumë të shtrenjtë. De Pleegvader ka një politikë shumë të shtrenjtë të sigurimit dhe për këtë arsye një avokat shumë i shtrenjtë.
  Megjithëse vajza sigurisht konfirmon historinë e Atit, ajo tashmë është përshkruar nga Kujdesi i Rinisë si "Psikologjikisht nuk është më i qëndrueshëm" dhe Gjykatësi e shpjegon atë, megjithëse jo krejtësisht zemërgjerë, por pak nën presion nga deklaratat psikologjike, por sigurisht që Ati "ekzaminohet" "Në gjysmë ore, nga të njëjtët njerëz që gjithashtu punojnë për" Shtetin ", dhe gjithashtu deklarojnë Psikikisht" të paqëndrueshëm ". Për më tepër, këta njerëz deklarojnë se babai është pak "narcisist dhe i hidhëruar ndaj Shpëtimtarëve dhe Shtetit".

  Vajza duhet të kthehet te prindërit e saj, të cilët tani mund të shkojnë aq larg sa të duan, dhe babai është i mbërthyer me shpenzimet e gjykimit dhe sigurisht një humbje të të ardhurave, sepse babai i Foster nuk ka qenë i aftë të punojë për muaj për shkak të atij hunda të thyer, sidomos "Pasojat psikike dhe trauma e saj", e konfirmuar përsëri nga të njëjtët psikologë të mirë dhe psikiatër nga Jeugdzorg dhe GGD. Kjo është një humbje e konsiderueshme e të ardhurave, pasi ai kishte një punë qeveritare të paguar shumë.
  Në borxhe të thella, ai largohet nga një dënim pune, të cilin mund ta kryejë 3 duke vepruar si BOA për muaj për komunën e tij. Së bashku me disa ish-të burgosur, ai vështirë se mund të presë për llakin e tij të ri të bat dhe piper ...

  Deri tani sa i përket "ndihmës" ka të bëjë ...

 2. Bram Bram ka shkruajtur:

  Damn, ka një gabim.
  Duhet të ketë qenë atje; "... dhe gjyqtari e deklaron atë" psikologjikisht të paqëndrueshëm ". Natyrisht, edhe Ati shqyrtoi në gjysmë ore .... "

  Është për të ardhur keq që unë nuk mund ta redaktoj mesazhin tim të dërguar .... Grts.

 3. Treowd ka shkruajtur:

  Imazh i madh për mënyrën se si mund të shkojë apo si do të ketë shkuar edhe për shumë.
  E gjitha i përket një "demokracie" të përsosur (e drejta e forcave më të forta të zbatuara nga një shtet)
  ajo që në fund të fundit do të jetë një diktaturë perfekte përmes atyre aplikacioneve të njëjta të përsosura të të gjitha llojeve të rregullave, që është një rezultat i pashmangshëm. Por ... një rivendosje e madhe mund të ndodhë duke vepruar moralisht dhe etikisht dhe empatikisht dhe jo burokratikisht.

  Diktatura e burokracisë

  http://pauldeblot.nl/2013/02/01/dictatuur-van-de-bureaucratie/

 4. Nuk eshte ka shkruajtur:

  Solidariteti i popullsisë është 0,0 !! E pra ata "të varfër" asyligzoekers ndihmojnë dhe / ose ankohen, por vetëm injorojnë njerëzit e tyre vetëm thonë le të shpërthejë!

  Kuptimi shoqëror empatik duket plotësisht i munguar ose tërësisht i keqdrejtuar.

  Njerëzit zgjohen !!!.

 5. Janar ka shkruajtur:

  Një qeveri që vjedh Pjetrin për të Paguar Palin, gjithmonë mund të varet nga mbështetja e Paul - George Bernard Shaw.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër