Brain-Computer Interfaces tashmë në afat të shkurtër: mund Facebook shpejt lexuar mendimet tona? Përgjigje: po

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 6 Mars 2019 20 Comments

burimi: youtube.com

Shumë mendojnë për filma SciFi si The Matrix në një ndërfaqe të trurit-kompjuter (BCI) dhe nuk besojnë se teknologjia do të arrijë deri tani. Kritikët gjithashtu nuk besojnë se inteligjenca artificiale (AI) ndonjëherë do të kryejë shumë, sepse programimi i algoritmeve bëhet nga njerëzit. Një kritikë e tillë, sipas mendimit tim, është pak a shumë e lehtë dhe injoron zhvillimet praktike, në të cilat këto algoritme mund të arrijnë një marrëveshje të madhe duke mbledhur shumë të dhëna dhe duke qenë kështu në gjendje të mësojnë shumë shpejt. Natyrisht, çështjet njerëzore siç është intuita apo emocionet janë ende një rrugë e gjatë nga shfaqja ime e shtratit, por çështja është nëse kjo është ajo që UA ka nevojë në të gjithë botën. Ajo që është e qartë është se njerëzit që paralajmërojnë më me fanatizëm rreth UA, po investojnë plotësisht në UA. Argumenti këtu është, si në rastin e Elon Musk, se nëse nuk mund ta rrahim AI, ne mund të bashkohemi më mirë me të. Ne thjesht nuk mund të presim që evolucioni i kafkës sonë të zgjerohet, në mënyrë që të përshtatet më shumë neokorteksi dhe nëse duam të bëhemi më të zgjuar, ne duhet ta varim trurin tonë në re; sipas Google topman ray Kurzweil. Pyetja është: a do të jetë kjo ndonjëherë e mundur dhe sa shpejt?

Çështja nëse është e vërtetë se bashkimi me AI është zgjidhja e vetme që është e dobishme. Nëse nuk lejon teknologjinë që mund ta bëjë këtë për të dalë jashtë spërkatjes dhe e kufizon atë për aplikime mjekësore ose shkencore, ndoshta nuk do të funksionojë kështu, por sepse jetojmë në një botë në të cilën njerëzit në krye janë kryesisht luftëra. dhe loja hegeliane e garave të armëve, është në përputhje me shpresën se të gjitha llojet e teknologjisë do të vijnë në treg në kombinim me UA që do të kërkojë jetën njerëzore. Robots dhe drones që do të mbajnë një sy në njerëzit ose robots në fushën e betejës. Kjo është e gjitha zhvillimet që shumë e përditësuar. Nëse tashmë shohim se qeveritë po spiunojnë njerëzit, në çfarë situate do të përfundojmë kur njerëzit me trurin do të vijnë në internet? Mund të thuhet se të gjitha do të rregullohen rregullisht, por gjithashtu mund të ndaloni zhvillimin e UA. Për fat të mirë, ka paradigma lindje-perëndim që mund të përdoret gjithmonë si një alibi: nëse Rusia dhe Kina zhvillojnë robotë autonomë dhe UA, ne gjithashtu duhet ta bëjmë këtë. Loja hegeliane e kontradiktave të dukshme përdoret herë pas here për të thënë se ne nuk mund ta ndalojmë zhvillimin. Dhe kështu ka mbetur vetëm një opsion dhe kjo është mënyra e më shumë UA dhe bashkimi me atë UA; me pak fjalë, ky është argumenti.

Sigurisht që ka mjaft informata pozitive për zhvillimet shkencore aktuale. Për shembull, ne kemi përfituar shumë nga nanoteknologjia, e cila ka bërë të mundur replicimin e atomeve dhe molekulave dhe zhvillimin e materialeve të reja. Për shembull, ne mund të bëjmë ADN-në ose të bëjmë ADN-në sintetike. Sepse ne kemi qenë në gjendje të sjellim së bashku gjenin njerëzor, tashmë është e mundur të bëjmë një funksion kërkimi si në Google në trupin e njeriut nëpërmjet CRISPR CAS 12. E gjithë kjo është e lidhur ngushtë me njohuritë në fushën e nanoteknologjisë. Pra, nuk jemi shumë larg prej rishkrimit të gabimeve gjenetike që shkaktojnë sëmundje të tilla si kanceri dhe HIV, kështu që ju mund të thoni se pavdekësia po afrohet. E gjithë kjo lidhet me AI dhe mbledhjen e të dhënave, ku algoritmet analitike mund të lëshohen. Për shkak se ne mund të shikojmë nivelin nano dhe të ndërhyjmë në trupin e njeriut, ne gjithashtu shohim përparim të madh në përcaktimin e funksionalitetit të aktiviteteve tona të trurit. Gjymtyrët artificiale po bëhen gjithnjë e më të sofistikuara dhe ndërveprimi ndërmjet këtyre gjymtyrëve dhe trurit po bëhet gjithnjë e më realist. Ndërkohë, ekziston edhe zhvillimi në bioteknologji indet e gjalla dhe kështu mund të prisni që protezat e së ardhmes të jenë më nano-biologjike në natyrë. (Lexo më shumë nën video)

Prandaj mund të themi se në të ardhmen e afërt sëmundjet dhe plakja mund të ndalet. Kjo kursen dhe shpreson mjerimin, edhe pse natyrisht të pasurit do të përfitojnë në shkallë të parë. CEO i Google Ray Kurzweil e quan veten një optimist. Nëse jeni kritik dhe theksoni rreziqet e UA, jeni pesimist. Megjithatë, unë nuk kam murmuritur veten në mesin e grupit pesimist, por shikoni faktin e thjeshtë se të gjithë këtë përparim teknologjik po shtyhen nga të njëjtët kompani të mëdha që thithin sasi të mëdha të të dhënave të mëdha dhe mund të na spiunojnë ditë e natë. Unë pyes veten për pyetjen e thjeshtë: sa besim kam në këto klube kur ata kanë teknologji që shtrin kufijtë e shkeljes së privatësisë në trurin tonë? Çka nëse Wikipedia dhe lajmet tashmë janë të ngjyrosura? A duhet ta gjej kaq fantastike që unë të kem qasje të drejtpërdrejtë në të gjitha të dhënat (sepse mund të marr një ndërfaqe të trurit më vonë në fushën e AI dhe nanotekë)? Në fakt, çdo gjë sillet rreth besimit tek qeveritë dhe kompanitë e mëdha kur u japim atyre akses në trurin tonë. Dhe të jem i sinqertë, duhet të pranoj që nuk jam optimist, por realist: I besoj atyre për asnjë centimetër. Shumë, megjithatë, do të gjejnë se gjithçka që nuk është aq e rëndësishme, pasi të gjithë fiset tani e dinë se Google dhe Facebook smartphone i tyre ndoshta përgjimi. Njerëzit zgjedhin lehtësi dhe kënaqësi dhe marrin rrezikun për të dhënë nën maskën e "Nuk kam asgjë për të fshehur".

Sa larg është në fakt me zhvillimin e atyre ndërhyrjeve kompjuterike të trurit? Pretty larg. Jo për asgjë Elon Musk filloi kompaninë Neuralink në 2016. Në janar 29, Universiteti i Kolumbisë publikoi një raport në faqen e internetit nature.com i cili shpjegon se si aktiviteti i trurit në lëvoren audio mund të përkthehet nga UA në dëgjim dhe në fjalim:

Duke monitoruar aktivitetin e trurit të dikujt, teknologjia mund të rindërtojë fjalët që një person dëgjon me qartësi të pashembullt. Ky zbulim i madh, i cili shfrytëzon fuqinë e sintetizuesve të të folurit dhe inteligjencës artificiale, mund të çojë në mënyra të reja për kompjuterët që të komunikojnë drejtpërdrejt me trurin.

"Në këtë skenar, nëse përdoruesi mendon se 'kam nevojë për një gotë uji, sistemi ynë mund të marrë sinjale të trurit dhe t'i kthejë ato në një fjalim sintetizues, verbal. Kjo do të ishte një ndërrues i lojërave. Do t'i jepte të gjithë ata që kishin humbur aftësinë e tyre për të folur, qoftë përmes lëndimeve apo sëmundjeve, shansin e ripërtërirë për t'u lidhur me botën rreth tyre ".

Në fakt, kjo do të thotë se tashmë ekziston teknikë për të lexuar fjalë për fjalë. Këto nuk janë teori konspirative. Këto janë fakte të vështira shkencore. Natyrisht ky është gjithashtu një zhvillim fantastik që mund të përdoret për të lejuar që njerëzit e shurdhët të dëgjojnë përsëri ose të bëjnë njerëzit telepatikë në internet. Ajo gjithashtu do të bëhet shumë e dobishme në botën e internetit të gjërave. Ju pastaj mund të supozohet Microsoft Hololens 2 edhe më lehtë për të vepruar dhe nëse mendoni "brr, është ftohtë këtu", shtëpia juaj e zgjuar mund të ngrejë ngrohjen tuaj pak më të lartë, por unë jam realist dhe i shoh rreziqet në të njëjtën kohë.

Gjendja e tanishme e punëve në fushën e ndërfaqeve të trurit aktualisht është mjaft amator në fushën e dukshme, sepse ekziston ende një nevojë për kirurgji. Në rrjedhën kryesore shohim njoftimin e një chip truri që mund të rrisë IQ tuaj deri në 200 duke ju lidhur me internet (të tilla si këtu në CBS News), por pastaj pas një procedure kirurgjikale. Elon Musk njoftoi nëntor 2018 se zgjidhja e tij Neuralink gjithashtu do të kërkojë ndërhyrje mjekësore. Hidhni një sy për veten tuaj dhe lexoni më tej nën këtë video.

Elon Musk me sa duket përdor teknologjinë Pluhur Neural zhvilluar nga Departamenti i Inxhinierisë Elektrike dhe Shkencave Kompjuterike dhe Instituti i Neuroshkencës së Helen Willit, Universiteti i Kalifornisë, Berkeley. Ju lutemi lexoni këtu përmbledhjen e kësaj teknologjie:

Një fundit letër teorike ka një koncept të sistemit të quajtur "pluhur nervor" - një sistem miniaturë me fuqi të ulët për të mbështetur ndërfaqet kompjuterike të trurit dhe monitoron trurin nga brenda. Përfshirë në tru, grimcat inteligjente të pluhurit mund të formojnë një formë tërësisht të re të BCI, thonë hulumtuesit Berkeley Engineering.

Një pengesë e madhe në ndërfaqet kompjuterike të trurit është mungesa e sistemit të ndërfaqeve nervore implantuese që mbetet i zbatueshëm për një jetë. Ky material shqyrton projektet fundamentale të dizajnit të sistemit dhe madhësinë e fundit, fuqinë dhe kufijtë e shkallëzimit të bandwidth të sistemeve të regjistrimit nervor.

Një rrjet i vogël sensorë implantues mund të funksionojë si MRI brenda trurit, duke regjistruar të dhëna për neuronet aty pranë dhe duke e transmetuar atë përsëri. Grimcat e pluhurit të zgjuar do të përmbajnë një sensor CMOS jashtëzakonisht të vogël të aftë për matjen e aktivitetit elektrik në neuronet e afërt. Hulumtuesit parashikojnë një piezoelectric materiale mbështetur CMOS të aftë për të gjeneruar sinjalet elektrike nga valët ultratinguj. Procesi gjithashtu do të funksiononte në anën e kundërt, duke i lejuar të dhënat mbrapa përmes valëve të zërit me frekuencë të lartë. Pluhuri nervor gjithashtu do të jetë i veshur me polimer.

Ndoshta sfida më e madhe është implantimi i grimcave të pluhurit nervor në lëvore. Dongjun Seo dhe kolegët thonë se kjo mund të bëhet duke fabrikuar pluhurin në këshilla të një rrjeti gjobë teli, heroi në vend nga tensioni sipërfaqësor. Ky grup do të zhytet në lëvore ku grimcat e pluhurit të futen.

Pyetja tani është se sa kohë do të duhet që nanobots të depërtojnë në trurin tonë për të sjellë në internet trurin pa një procedurë kirurgjikale (për shembull nëpërmjet një vaksine). Problemi mbetet i ashtuquajturi Barriera e Trurit të Gjakut (BBB), e cila ndan trurin nga qarkullimi i gjakut. Ky sistem i zgjuar në trupin e njeriut kryesisht parandalon që truri ynë të jetë i ndjeshëm ndaj ndikimit të viruseve dhe baktereve. Me zhvillimin e një realiste të përsëritur nëpërmjet një printeri 3D kopje e BBB, shkenca tani mund të shohë se si mund ta zgjidhin ende këtë problem. Prandaj, me siguri do të jetë një çështje kohe derisa nanobotët të mund të shpëtojnë përmes këtij BBB dhe pastaj ta mbyllin atë përsëri. Pastaj një operacion për ndërfaqen e trurit të Musk nuk është më e nevojshme.

Facebook është gjithashtu i përfshirë në zhvillimin e ndërfaqeve kompjuter-truri, robotikë "e butë" dhe, për shembull, një projekt që e dëgjon atë nga një byzylyk lejeve. në ky post Fabebook nga 2 vite më parë Mark Zückerberg tha këto:

Pak minuta më parë në F8, kemi ndarë një projekt dhe ne po punojmë për të.

Truri ynë prodhon të dhëna të mjaftueshme për të shpërndarë filma 4 HD çdo sekondë. Problemi është se mënyra më e mirë për të dalë nga bota - fjalimi - mund të transmetojë vetëm për të njëjtën sasi të të dhënave si një modem 1980. Ne jemi duke punuar në një sistem që do t'ju lejojë të shkruani direkt nga truri juaj rreth 5x më shpejt se sa mund të shkruani në telefonin tuaj sot. Përfundimisht, ne duam ta kthejmë atë në një teknologji të vishet që mund të prodhohet në shkallë. Vetëm një "klik të trurit" të thjeshtë po / jo do të ndihmonte që gjërat si realitet të shtuar të ndjehen shumë më të natyrshme.

Teknologjia do të bëhet shumë më e avancuar para se të mund të ndajmë një mendim apo ndjenjë të pastër, por ky është hapi i parë.

Prandaj është e qartë se teknologjia tashmë ekziston. Posta e Zückerbergut është dy vjeç dhe tani ekziston zhvillimi i konvertimit të mendimeve të skanuara në kohë reale në fjalimin dhe dëgjimin (siç përshkruhet më sipër). Pra, është ende një çështje e marketingut për të bindur publikun e gjerë për të shkuar vullnetarisht në ndërfaqen kompjuterike të trurit. Kjo natyrisht do të jetë e shtyrë në veçanti në fitimin e rezultateve më të mira të studimit dhe rritjen e inteligjencës. Pra, me sa duket, të pasurit e tokës do të tërhiqen së pari mbi vijën.

Për pyetjen "A mundet Facebook të lexojë mendimet tona së shpejti?" Përgjigjja është pra "po". Pyetja kryesore për ju është: A doni që bota të zhvillohet në atë mënyrë që ne të ndryshojmë gjithnjë e më shumë në cyborgs (lexo ky artikull) dhe a besoni kompanitë e mëdha të teknologjisë dhe qeveritë kur ata do të jenë në gjendje të lexojnë mendimet tuaja?

Videoja më poshtë është nga 2017. Ndërkohë, Google Alpha Go është në gjendje për të në asnjë kohë, pa ndonjë njohuri paraprake, të mësuarit për të luajtur lojë në dhe humbjen lojtarët më të mirë në botë. Kërcënimi i UA po bëhet më realist, por, pyetja është nëse fusing së bashku me UA apo UA, zgjidhja është të mbahet pikërisht në kontroll. A jemi UA (dhe kompanitë e mëdha të teknologjisë që shtyjnë atë) mund të japin thjesht më hapësirë ​​për t'u rritur dhe të mos shkojnë së bashku me trendin e një tjetër më të zgjuar dhe pajisje (edhe më shumë) spiunazh. Sa larg jemi duke u larguar? A do të punosh edhe në ndërfaqen kompjuterike të trurit?

Lista e lidhjeve burimore: aabme.asme.org, nature.com, neurogadget.net, scitecheuropa.eu, businessinsider.com, futurism.com

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (20)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Kjo tech (Smart Pluhuri / Reality Augmented) ka qenë që rrjedhin nga laboratorët e DARPA dhe Musk është jo më shumë se një njeri i shitjes i cili shkon të zinin rreth botës së financave, etj Kjo është më i përshtatshëm për të mbajtur një sy në figura të tilla si Regina Dugan prapa skenave për të parë se çfarë po ndodh aktualisht ...
  https://web.archive.org/web/20110308132656/https://www.darpa.mil/WorkArea/DownloadAsset.aspx?id=2391
  Në 2013, Regina u emërua si Bordi i Varian Medical Systems, Inc. (NYSE: VAR) [16] dhe në korrik 2014 ajo u emërua si Bordi i Zynga (NASDAQ: ZNGA)

  Ndryshimet e punuara nga komunikimet dhe kompjutera të bëjë për një shoqëri jashtëzakonisht të vegjël anëtarët e të cilit janë në të vazhdueshme dhe të afërt kontakt audiovizuale Vazhdimisht bashkëveprojmë, në çast duke ndarë përvojat më intensive shoqërore, dhe të nxitet për përfshirje më të madhe personale në edhe problemet më të largëta. Gjenerata e re nuk përcakton më bazën botërore të leximit, ose analizave të strukturuara ideologjikisht ose përshkrime të gjera;
  dhe e ndjen atë nëpërmjet komunikimit audiovizual.

  Realiteti i ri, megjithatë, nuk do të jetë ai i një "fshati global". Analogjia e mrekullueshme e McLuhan mbikëqyr
  stabiliteti personal, intimiteti ndërpersonal, vlerat e përbashkëta dhe traditat që ishin të rëndësishme
  përbërësit e fshatit primitiv. Një analogji më e përshtatshme është ajo e "qytetit global" - një rrjet nervor, i shqetësuar, i tensionuar dhe i fragmentuar ose marrëdhënie të ndërvarura. Kjo ndërvarësi, megjithatë, karakterizohet më mirë nga ndërveprimi sesa nga intimiteti. Komunikimet e menjëhershme tashmë po krijojnë diçka të ngjashme me një sistem nervor global. Çrregullimet e rastit të këtij sistemi nervor - për shkak të ndërprerjeve të zjarrit ose të thyerjeve - do të jenë gjithnjë e më shqetësuese, pikërisht për shkak të besimit të ndërsjellë dhe stabilitetit reciprok të përforcimit.
  Midis dy moshave - Roli i Amerikës në epokën teknologjike p. 13

 2. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  A keni një facebook?

  Së pari pyesni për financimin
  Ndiqni gjurmën e parave ...
  Kjo video zbulon qëllimin e vërtetë të komplotit të Facebook: minierat e të dhënave për CIA-n

  Lidhja ndërmjet Facebook dhe DARPA (Agjencia e Mbrojtjes së Avancuar të Kërkimeve të Mbrojtjes) ka disa tentakula groteske: Zyra për Ndërgjegjësimin e Informacionit (ILO); TIA (Gjithëpërfshirja e Informacionit Gjithëpërfshirës, ​​Programi i Ri Informues mbi Terrorizmin); dhe TIPS (Sistemi i Informacionit dhe Parandalimit të Terrorizmit).

  Por, si e keqe si fillimi i Facebook është, Paralelet mes mbështetjen e CIA-s të ëndrrës së Google-it për t'u bërë "mendja e Perëndisë", dhe financimin e qëllimit të ditur gjithçka për të gjithë Facebook-ut e CIA-s është asgjë, por beninje.

 3. Zonnetje ka shkruajtur:

  Sa i kam kuptuar saktë, do të monitoroheni nga 24 / 7 nga të dyshuarit e zakonshëm. Ata kanë hacked trurin tuaj. Pyetja atëherë është se cilat janë mendimet tuaja dhe të Sistemit? A janë shtypur, fshirë, ndërhyrje apo të ngjashme mendimet tuaja tërësisht ose pjesërisht? Si e dini se ekzistoni? Po në lidhje me shpirtin tonë? Snatchers Soul po vijnë.
  A jemi të dënuar menjëherë për të pasur mendime 'të gabuara'? Pra, para se të bënit diçka. Mendoni policizmin që ju flet në trurin tuaj? Mirë se erdhët në 1984 2.0 të përditësuar të Orwell.
  Përsëri sa më përket unë jam i shqetësuar Regjimi Ndryshimi menjëherë!

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Po, në këtë mënyrë vazhdon.
   Shpesh dëgjoj se ju thoni 'ndryshim të regjimit', por ndryshimi i vetëm i regjimit që punon është ai në të cilin secili shpirt individual vendos të mos pranojë më autoritetin nga lart dhe të mos luajë më lojë sipas rregullave të skenarit. Vetëm atëherë gjërat do të ndryshojnë. Fuqia e kësaj zgjedhjeje të shpirtit individual 1 tashmë mund të ketë një ndikim të madh në simulimin total.

   • Zonnetje ka shkruajtur:

    Të dashur Martin, besoj se ju keni një pikëpamje idealiste dhe keni ende pritshmëri për njerëzit e zakonshëm që unë e konsideroj si skllevër të përsosur.

    Të dyshuarit e zakonshëm nuk do të heqin dorë vullnetarisht nga pozicionet e tyre kryesore. Kjo kërkon një lloj si Fortuijn për të ndryshuar status quo-in ekzistuese. Mendimi im i përulur.

 4. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Bio Hacking (duke përfshirë CRISPR) u promovua në Barcelonë gjatë MWC19, sponsorizuar nga një bankë Sabadell (BStartup) dhe GSMA

  Njerëzit e mëposhtëm ishin të pranishëm në ngjarjen përkatëse të shkurtuar me 4YFN (Vite nga Tani), që do të thotë se ndërmjet xNUMX-2023 çiposje bëhet rrjedhë e zakonshme

  Sanderson Jones
  Ghislaine Boddington
  Edgar Pons Forn
  Anna Puigoriol
  Alex Rodriguez Vitello

 5. Riffian ka shkruajtur:

  Agjentët e ndryshimit / ndikuesit e tillë si Rogan dhe Musk ekspozuar

 6. Guppy ka shkruajtur:

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2274944-knutselen-aan-dna-wat-vindt-nederland.html

  Të NOS ndjekin subjektet tuaja 😉

  Po sikur zot i këtij planeti të gabonte gabimisht në ADN-në tonë, kështu që ne do të donim që ADN-ja jonë të adaptohej vullnetarisht. Grupi qeverisës në këtë planet që kopjon këtë fakt bën të njëjtën gjë, ata krijojnë viruse HIV dhe të ngjashme, kështu që ne do të shkojmë vullnetarisht në rrjetin e tyre.

  Megjithatë, unë mendoj se Perëndia jashtë kësaj matrice na ka dhënë kaq shumë fuqi për të gjetur një rrugëdalje. Ky Zot nuk është i pranishëm në këtë planet, vetëm i pranishëm nëpërmjet lidhjes sonë origjinale. Kjo është arsyeja pse ata duan të qetësojnë vetëdijen tonë nga dita e parë, në mënyrë që ata të mund të vjedhin fuqinë tonë (krijuese).

 7. Guppy ka shkruajtur:

  Unë duhet të them se unë besoj në një energji më të lartë mbi veten, ajo është në shërbim të tërësisë.

  Përndryshe unë jam si Luciferi dhe unë mendoj se unë jam i vetmi Perëndi / shpirt i vërtetë.

  Ju keni lëshuar tashmë disa gjëra, por unë jam kurioz për të parë se ku ka filluar. Çfarë mendoni për këtë? Nuk po flas për fillimin e ri këtu në tokë, por fillimi.

 8. mb. ka shkruajtur:

  Shikuar kohët e fundit një video për lojtarët e basketbollit në SHBA. Njerëzit deklarojnë se ata gjuajnë me shumë saktësi, shërohen shumë më shpejt se normal (edhe duke marrë parasysh moshën) ....

  Ndoshta (pjesërisht) njerëzit robot po luajnë tashmë në sport të ndryshme.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër