Coronavirus covid-19 dhe shkenca: Si futet në trupin tuaj dhe si e transferoni atë?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 4 Prill 2020 40 Comments

burim: wordpress.com

Ekziston një arsye shumë e thjeshtë pse mund të thuash se një virus në përgjithësi nuk mund të jetë ngjitës dhe pse filmat si ato në fund të këtij artikulli janë filma të drejtuar bukur për propagandë. Kjo është për shkak se një virus nuk mund të zvarritet ose të lëvizë vetë; as nuk koronavirus.Ai nuk është baktere, nuk është krimb.

Një virus mund të krahasohet me një ngjitës për një kompjuter ose CD-rom për një lojtar playstation. Një virus është një paketë e ARN dhe ADN. Këto janë bartës informacioni. Nëse një ngjitës nuk është në një kompjuter, asgjë nuk ndodh me të dhënat në ngjitës. Ata duhet të lexohen sa më shpejt që është ngjitur në PC. Një CD-ROM që nuk është në lojtar nuk është gjithashtu asgjë. Nuk është gjë tjetër veçse një disk me shkëlqim.

Nëse duhet të besojmë profesorin profesor Huub Savelkoul (nga videoja e poshtme), virusi mund të jetë në duart tuaja, për shembull. Tani e dimë nga videoja shkencore (më poshtë) nga Universiteti Kahn se një virus duhet të merret nga një qelizë e gjallë. Qeliza e gjallë duhet të thithë virusin. Pasi të përthithet nga një qelizë e gjallë, ajo mund të aktivizohet, ashtu si aktivizohet një ngjitës kur është në kompjuter. (Lexo më shumë më poshtë)

Nga sekondi i 20-të në videon më poshtë, bëhet e qartë se ky profesor profesor Huub Savelkoul mund të jetë pak shaka.

Për ta zbuluar këtë, pyesni veten nëse qelizat e lëkurës tuaj në duar janë të ndryshme nga qelizat e lëkurës në krahët, qafën, këmbët ose fytyrën tuaj? Nuk ka te drejte? Një qelizë e lëkurës është një qelizë e lëkurës. Një qelizë e lëkurës me sa duket nuk është në gjendje të thith koronavirusin. Përndryshe, menjëherë do të hynte në trupin tuaj përmes duarve. Sidoqoftë, Savelkoul shprehet se virusi depërton në trupin tuaj përmes 'qelizave tuaja të hundës' brenda disa orësh nga prekja e hundës me duart tuaja.

"Kjo do të thotë kur prekni hundën; që brenda një dite gjysma e të gjitha qelizave tuaja të hundës të infektohen me koronavirusAi thotë

Cilat janë ato 'qelizat e hundës' atëherë? thjesht prekni hundën. Kjo është lëkura, apo jo? Lëkura është lëkura; qoftë ajo në duar, krahë, këmbë apo në hundë. Atëherë pse nuk depërton nëpër duart tuaja brenda një dite? Apo është lëkura në hundën tuaj më e hollë; më i ndjeshëm; ndryshe? A janë qelizat e lëkurës së hundës?

Kështu që ai ndoshta i referohet brendësisë së hundës suaj. Por si arriti atje? Atëherë duhet të zgjedhësh hundën. Por kjo nuk është e nevojshme. Në fund të fundit, thjesht duhej të prekni hundën. Kështu që Savelkoul supozon se virusi mund të zvarritet nga lëkura në pjesën e brendshme të hundës. Përndryshe, lëkura e hundës do të thithë vërtet virusin. New York Times jep përgjigjen:

… Sepse pikat virale mos kaloni ne lekure. (ju lutemi kontrolloni që në dokument)

Pra, nëse e dimë se një virus nuk jeton vetvetiu, si mund të thuhet se mbijetojnë ditë në sipërfaqet metalike? Më së shumti ajo mund të mbështetet pasivisht në diçka, si një CD-ROM mund të shtrihet në tryezë, por një virus nuk është një organizëm i gjallë. Nuk është i aftë të copëtojë qelizat pa një qelizë pritëse. Dhe nëse tashmë prekni dorën e një personi tjetër ose merrni një monedhë në të cilën ndodhet koronavirusi, sapo kemi parë që lëkura nuk është në gjendje të thithë virusin. Atëherë pothuajse duhet të lëpini duart për të absorbuar virusin.

A mukozën e hundës, lëngjet e mushkërive apo lëngjet e gojës thithin koronavirusin? Exactlyfarë saktësisht është zhulja? Tani e dimë që lëkura nuk mund të thith koronavirusin. Në fakt, lëkura nuk mund të thithë ndonjë virus. Mbi të gjitha, është si një CD-ROM dhe nuk ka rëndësi nëse ka një film romantik apo një film horror në atë CD-ROM. Një CD është një CD dhe ajo që thotë nuk ka rëndësi nëse është në një tryezë. Pyetja është nëse pajisja për riprodhim regjistron CD-ROM. Lëkura nuk e bën këtë, kështu që duhet të jetë mukoza në gojë ose në hundë. Atëherë së pari duhet të vidhni hundën me kujdes, sepse virusi nuk mund të zvarritet vetvetiu (nuk është bakter ose krimb; ai është një paketë informacioni). Kontrollet e fakteve të Lajme Medical Sot jep përgjigjen:

"Nuk është një mendim shumë i këndshëm, por sa herë që gëlltitni, ju gëlltisni mukozën nga trakti i sipërm i frymëmarrjes. Në fakt, ky është një mekanizëm i rëndësishëm mbrojtës. Kjo heq viruset dhe bakteret poshtë në zorrën tonë, ku ato denatyrohen në kushtet acide të stomakut tonë. ”

Prandaj presupozon që mukusit të krijojë një pengesë midis qelizave të, për shembull, gjuhës suaj, gojës tuaj dhe prandaj edhe hundës tuaj; përndryshe do të ishte vonë për ta kulluar atë në stomakun neutralizues. A mund të më thotë dikush se si dreqin hyn virusi në trupin tim? Asnjë propagandë të lutem! Unë kam një pyetje të ngutshme: "Si futet një virus në trup kur lëkura nuk e thith atë dhe kur mukozën e kullon atë. A duhet të zgjedh hundën më parë? Pse atëherë duhet të ruajmë kaq shumë distancën dhe të mos shtrëngojmë duart?"

Ende ekziston mundësia e infeksionit, përkatësisht ajo e frymëmarrjes dhe teshtitjes. Por nëse dikush kollitet në fytyrën time, virusi do të merrej në lëkurën time. Tani e di se nuk mund të zvarritet vetvetiu, kështu që nëse e lyej fytyrën nuk do të futet në hundë ose gojë. Dhe nëse kjo hyn në gojën time, unë vetëm duhet të gëlltis, sepse atëherë stomaku im pastron virusin (sipas kontrollave të fakteve të Lajme Medical Sot). Kështu që nuk mund të teshtit. Në fund të fundit, lëkura ime e fytyrës nuk mund të thithë një virus.

A është atëherë në avullin e frymëmarrjes? Kjo duhet të jetë avulli i ujit; Ata e quajnë 'pikat virale'. Avulli i ujit më pas do të merrte virusin si një grimcë e poshtër në një parashutë dhe unë duhet të thith atë grimcë të lagësht. Atëherë duhet të më kalojë hunda ose goja dhe kush e di, mbase do të depërtojë diku. Epo, kjo gjithashtu nuk duket e mundshme, përveç nëse e merrni frymë dikë drejt në fytyrën e tyre 10 inç larg. Në rregull, mbase gjysmë metër ose një metër. Në rregull, ndoshta pesë metra. Por sa ka të ngjarë të marrësh frymë?

Në fund të fundit, temperatura jashtë trupit është zakonisht më e ulët se tridhjetë e shtatë gradë, kështu që do të thotë që avulli shpejt zhduket nga fryma jashtë trupit. Ju me të vërtetë duhet të jeni pranë, që kjo të ketë sukses. Pastaj, teorikisht, mund të jetë një mundësi. Sidoqoftë, pyetja e madhe është përmes së cilës qelizat virusi hyn në trupin tim.

A mund të më thotë dikush se si e marr koronavirusin në trupin tim dhe cilat qeliza wel dhe cilat qeliza Niet thith virusin? Mund të përplaseni me terma si 'qelizat e hundës', qelizat vrasëse, qelizat vrasëse natyrale, citokinat dhe komandantët, por që duket se janë kryesisht terma të marketingut dhe jo terma shkencorë. Tani kemi parë mjaft fotografi. Ju mund të manipuloni çdo imazh, mund të bëni animacione 3D dhe të tregoni modele të këndshme kompjuterike të virusit, por nëse lëkura ime nuk mund të thithë virusin, do të doja të dija një gjë:

Si hyn në të vërtetë koronavirusi në trupin tim! Kushdo ju lutem !?

Lista e lidhjeve burimore: nytimes.com

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (40)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Kjo është gjithashtu një propagandë e pastër, sepse një virus nuk zvarritet në të gjithë trupin tuaj. Nuk mund të zvarritet.

 2. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Dikush do të pyes veten se si zbatuesit dhe policia e zbatuan virusin vdekjeprurës të AIDS në atë kohë. A u zvarritën ata në shtratin e djemve për të parë nëse gome ishte duke u përdorur?
  Pse nuk u mbyllën të gjitha Klubet gay në atë kohë? etcetraaa

  https://www.telegraaf.nl/video/1604068174/verhitte-corona-discussie-op-amsterdamse-markt

 3. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Buburrecat, të njohur më mirë si të dyshuarit e zakonshëm, gjithashtu zvarriten nga vrima e tyre për të shpallur axhendën e tyre. E gjithë puna është bërë, ndërsa ne flasim për detaje këtu virus / baktere që ata qeshin në grusht. Trump e përshkroi më së miri një "armik të padukshëm" ...

  Pandemia Coronavirus Do Gjithmonë Për Ndryshimin e Rendit Botëror

  Nga Henry A. Kissinger
  3 Prill 2020 6:30 pasdite ET

  Realiteti është se bota nuk do të jetë kurrë e njëjtë pas koronavirusit. Të debatosh tani për të kaluarën vetëm e bën më të vështirë të bësh atë që duhet të bëhet.
  https://archive.is/cyItf#selection-2123.287-2123.433

 4. Future ka shkruajtur:

  Këtu operacioni i hundës më duket mjaft i besueshëm. Nuk ka të bëjë me qelizat e hundës.

  https://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-lichaam/neus/item45079

  Këtu do të gjeni një histori për qelizat e hundës, nuk keni bërë një kontroll të fakteve. Por ka diçka në lidhje me qelizat e hundës. A ka të bëjë me qelizat nga vala e erë në trurin e tij? Dhe kontrolloni për injektimin.

  https://www.trouw.nl/nieuws/man-herstelt-van-dwarslaesie-door-gebruik-eigen-neuscellen~b7b36ef1/

  Dhe versioni në anglisht i së njëjtës pjesë në Trouw.

  https://www.medicalnewstoday.com/articles/284152

  Dhe kjo e fundit shprehet se çfarë bëjnë siç duket. Kështu që mbroni nga pushtuesit. A bën virus edhe por mendon nga brenda.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25430951

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Qelizat e hundës janë qartë duke iu referuar asgjë më shumë dhe asgjë më pak se qelizat në hundë. Kështu nga brenda.

   Dhe përsëri një virus nuk mund të ecë në lëkurën e jashtme gjatë gjithë hundës dhe pastaj brenda hundës.
   Një virus nuk është baktere apo krimb. Nuk mund të lëvizë pa një qelizë të ftuar dhe nëse ajo qelizë e ftuar nuk ka këmbë për të lëvizur jashtë trupit, të gjitha opsionet janë zhdukur.

 5. Future ka shkruajtur:

  Ne vazhdojmë kërkimet. Kërkimi i besueshëm është i vështirë, por ne do të bëjmë çmos.
  Me të vërtetë nuk e kuptoni pse të gjithë flenë mirë. Dhe pastaj të gjithë zemërimi në FB sepse njerëzit me sa duket dalin me këtë mot. Fotografitë e hapësirave të plota të parkimit pranë pyjeve dhe plazheve. Por unë mendova se këto ishin tashmë të mbyllura? A ka akoma kryetari i bashkisë? Shumë përgjigjen sikur kafshohen nga një shtues nën ato postime.

 6. Pafajësia ka shkruajtur:

  Pershendetje te gjitheve Unë jam mikrobiolog. Mund të mos punoj si e tillë, por di një ose dy gjëra në lidhje me mikroorganizmat, përfshirë viruset. Të paktën kjo është ajo që na mësoi programi.

  Një organizëm konsiderohet i gjallë nëse plotëson disa kritere, siç është riprodhimi / shumëzimi. Viruset janë vetëm një paketë e materialit gjenetik. Prions (sëmundja e lopës së çmendur) janë edhe më pak, të cilat janë proteina, por që të dy kanë pronën e shumëzimit pavarësisht se mungojnë kriteret e tjera të "jetës". Malaria nuk mund të riprodhohet pa ndihmën e qelizave të njerëzve të tjerë, por ky parazit konsiderohet të jetë një organizëm i gjallë. Qoftë apo jo i gjallë nuk ka kaq rëndësi, por që ka varësi / parazitizëm, sepse nuk janë organizma të pavarur.

  Së pari një korrigjim i vogël në lidhje me një koment në artikullin e kaluar, ku ata folën për "mbijetesën" e virusit jashtë trupit. Ky është një term i përgjithshëm që mund të jetë konfuz, por në fakt është shumë i thjeshtë: edhe pse një Virus nuk është i gjallë, ai i nënshtrohet faktorëve të dëmshëm nga mjedisi i tij (p.sh. drita), kështu që sa më gjatë grimca e virusit të mbetet jashtë trupit të njeriut aq më shumë preket dhe kështu më pak "qëndrueshmëria" e virusit. Një term më i mirë do të ishte "ruajtja e funksionalitetit".

  Në kushte më të mira, viruset mund të "mbijetojnë" më gjatë, p.sh. nga tharja e ngrirjes, thjesht mund t'i mbani ato në temperaturën e dhomës dhe të mbroheni nga drita për kohën e pakufizuar.

  Tani përgjigjja e pyetjes si futet një virus (ose ndonjë mikroorganizëm tjetër) në trupin tim? Tani është e pamundur të shpjegohet në 1 paragraf se si funksionon sistemi imunologjik njerëzor, por kjo nuk është e nevojshme (për më shumë thellësi mund të kërkoni vetë), këtu është në të vërtetë shumë e thjeshtë: pengesa juaj e parë mbrojtëse kundër botës së jashtme është lëkura juaj Ky është një pengesë fizike, një mur i mirëfilltë që duhet të mbajë të jashtmit, këtu edhe bakteret tuaj të lëkurës luajnë një rol të rëndësishëm.
  Pastaj llogarisim edhe me mukozat, të cilat janë më të holla dhe për këtë arsye një pengesë më e dobët, qimet e hundës dhe veshit që formojnë barriera mekanike dhe siç është përmendur edhe në artikull sistemi tretës që i bën pushtuesit të padëmshëm. Në vendet e tjera ku nuk ka lëkurë, por akoma ka kontakte me botën e jashtme (mushkëritë), qelizat imunologjike janë aktive, ushtarë që patrullojnë, të themi kështu.

  Vetëm nëse pengesa e 1 ju lejon të dini, p.sh. plagën e lëkurës si një derë hapëse për botën e brendshme, atëherë sistemi imunitar do të veprojë, dhe vetëm nëse sistemi imunitar dështon, atëherë ju keni një problem.

  Në rastin e patogjenëve "të mbartur nga ajri", të cilat mund të përhapen nëpër ajër, kjo ndodh përmes pikave të ujit të çelur që përmbajnë grimca virusi. Megjithë qimet e hundës dhe pengesat e tjera mekanike, siç janë mukozat në mukozën, këto disi arrijnë akoma në rrjedhën e gjakut, përmes një plageje ose mukoze të hollë, ku në atë kohë janë të pranishëm disa "ushtarë patrullues".

  Se si virusi futet saktësisht në qelizë është një histori krejt tjetër. Viruset janë specifike shumë specie, janë të afta të "rrëmbejnë" qelizat, d.m.th., aktivitetet normale të qelizës së fituar janë ndalur dhe të gjitha aktivitetet transferohen në prodhimin dhe përhapjen e grimcave të virusit. Këto janë udhëzime shumë specifike që nuk funksionojnë vetëm në ndonjë host, prandaj viruset janë gjithmonë shumë specifikë për speciet. Ju nuk mund të ekzekutoni vetëm një program Windows në një kompjuter Linux ose anasjelltas. Dhe duke qenë se është gjithmonë një garë midis sulmit dhe mbrojtjes, viruset kanë "zhvilluar" metoda të ndryshme për të pushtuar qelizat. Shembulli grafik më klasik është virusi që duket si një anije kozmike e vogël, një enë sferike (ose gjashtëkëndore) në majë që përmban materialin gjenetik, të bashkangjitur në një tub me këmbë në fund të këtij tubi. Anija e virusit zbret në qelizë, bashkohet me ato këmbë dhe injekton materialin gjenetik në qelizë përmes asaj tubi. Ekzistojnë edhe mënyra të tjera për të mashtruar qelizën në mënyrë që vetë qeliza të sjellë në vete materialin gjenetik të huaj, kështu që nuk ka nevojë të injektohet me forcë.

  Një nga teoritë është se viruset kanë qenë një ndihmë për bakteret për të shkëmbyer materiale gjenetike, dhe me kalimin e kohës këto grimca kanë filluar të udhëheqin jetën e tyre (evolucionin) ... Por, në të dy mënyrat, evolucioni funksionon gjithmonë në një situatë optimale. Në rastin e simbiozës midis virusit dhe pritësit -> është në interes të virusit që hosti të mbijetojë për aq kohë sa të jetë e mundur në mënyrë që hosti të mund ta përhapë virusin për aq kohë sa të jetë e mundur. Në një situatë ideale, kjo rezulton në një situatë në të cilën të dy palët madje të dy kanë një avantazh të madh, dhe për këtë arsye në natyrë gjithmonë shihet se një organizëm që fillimisht mund të jetë parazitar dhe agresiv bëhet më pak agresiv me kalimin e kohës. Më vonë neutrale madje edhe të favorshme. Një shembull i kësaj janë mitokondritë që jetojnë në qelizat tona, të cilat kanë ciklin e tyre të shumëzimit dhe materialin e tyre gjenetik. Pra, këto janë "mete" që dikur pushtuan trupat tanë nga jashtë, dhe tani nuk mund të jetojmë më pa to, sepse mitohondria është e domosdoshme në lëshimin e energjisë së ruajtur. Nëse çaktivizoni mitokondrinë, vdekja e shpejtë është rezultati. Ky mund të mos jetë një virus, por është një shembull shumë i mirë që ilustron evolucionin simbiotik.

  Pra, është shumë e rëndësishme të kuptohet se si funksionon dhe zhvillohet simbioza me kalimin e kohës, si dhe pse. Ky virus është i panatyrshëm në çdo mënyrë, agresiviteti, rikonfeksioni i mundshëm nga mutacionet e shpejta, etj ... nuk ka dyshim se ky virus, si kushërinjtë e tij më të afërt si Ebola, HIV dhe të tjerët, u "lind" në një laborator. Se ekziston një rezervuar natyror (host pa simptoma në "mjedisin natyror të virusit") nga i cili virusi mund të "shpëtojë" dhe të shkaktojë dëme në një "mjedis të huaj për virusin" është plumbi i pastër . Shtë një justifikim i bukur që duket i besueshëm, por për sa i përket besueshmërisë nuk do të shkoja më larg se të them që nuk është 100% e pamundur, por aq jashtëzakonisht e pamundur që thjesht ta injoroj këtë mundësi. Një virus i ri mund të jetë fillimisht agresiv, por ai DUHET të dobësohet më pas. Kjo është gjithashtu diçka që nuk duket se ndodh me virusin e zakonshëm të gripit (gripit), kështu që ka edhe diçka që ndodh në mënyrë të panatyrshme ...

  Pra, një virus natyral nuk mund të jetë me të vërtetë i RI. Kjo është e mundur vetëm nëse është zhvilluar në një laborator! Viruset natyrore kanë kaluar tashmë një evolucion, kështu që ata nuk mund të përkufizojnë të jenë të reja (dhe për këtë arsye jo agresivë). Ju mund ta bëni atë aq sa dëshironi, por themeli themelor nuk është shumë më i vështirë se kaq.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   @DeOnschuld (NUK ASSHT IN INOKONOMI SI SHTET)

   Epo, këtu në faqe ne kemi përvojën që njerëzit ndonjëherë pretendojnë të jenë të tillë dhe në të vërtetë meritojnë një gjumë të poshtër për të mbrojtur propagandën shtetërore, kështu që prezantimi juaj që jeni i diplomuar në mikrobiolog merr 2 komente nga unë:

   Pika 1: ne duhet të supozojmë se dhe për më tepër: A nuk është Ab Osterhaus? A nuk është edhe Ronald Plasterk?
   Pika 2: A nuk është rasti që në universitete mësoni kryesisht atë që është aprovuar nga shteti / industria farmaceutike dhe nëse pshurrni jashtë tenxhere, nuk i kuptoni notat tuaja?

   Ajo që më godet është se ju silleni rreth çështjes. Nga njëra anë, ju konfirmoni që një virus nuk jeton vetvetiu, por në të njëjtën kohë jep një kthesë mashtruese duke thënë se "Malaria nuk mund të shumohet pa përdorur qelizat e njerëzve të tjerë, por ky parazit konsiderohet të jetë një organizëm i gjallë. Qoftë apo jo i gjallë nuk ka rëndësi kaq shumë, por ka varësi / parazitizëm, sepse ata nuk janë organizma të pavarur. " SHPRNDARJE E INFO-s

   Ju krijoni përshtypjen se një virus mund të mbijetojë jashtë trupit ose se mund të jetë një parazit. Kjo është e mundur vetëm nëse ajo ka një qelizë pritëse në një organizëm të qelizës pritëse që jeton. Koronavirusi nuk është një parazit. Kjo është logjikë e pastër.

   Përveç kësaj, NUK ju përgjigjeni në pyetje. Cila është pyetja thelbësore: Si e kap virusin përmes lëkurës. Ndërsa ne tani e dimë se kjo nuk shkon nëpër lëkurë, ju përpiqeni të jepni përshtypjen se kjo është e mundur.

   Virusi thjesht nuk mund të ecë. Shpjegoni se si futet në hundë nëse është në pjesën e jashtme të lëkurës dhe nuk ka qeliza të ftuara për të qëndruar gjallë.

   Ju gjithashtu përpiqeni të jepni përshtypjen se virusi mund të mbijetojë për një kohë shumë të gjatë dhe e dini shumë mirë se, për shembull, një vaksinë rritet në qelizat e fetusit. Pra, një virus i tillë vaksinash jeton në qelizat pritëse dhe mund të ruhet në frigorifer. Qelizat e ftuarve janë gjithmonë të nevojshme. Ju e dini shumë mirë. Mos e proklamoni mashtrimin e sofistikuar këtu.

   M M SHUM SHPRNDARJES:
   "Dhe meqenëse është gjithmonë një garë midis sulmit dhe mbrojtjes, viruset kanë" zhvilluar "metoda të ndryshme për të pushtuar qelizat. Shembulli grafik më klasik është virusi që duket si një anije kozmike e vogël, një enë sferike (ose gjashtëkëndore) në majë që përmban materialin gjenetik, të bashkangjitur në një tub me këmbë në fund të këtij tubi. Anija e virusit zbret në qelizë, i bashkëngjitet atyre këmbëve dhe injekton materialin gjenetik në qelizë përmes asaj tubi. "

   Ju thoni vetë se një virus është vetëm një pako informacioni. Tani ju krijoni përshtypjen se virusi mund të injektojë diçka përmes një tubi. Na vjen keq, por me qëllim duke i bërë gjërat pak më të këndshme se është shumë keq! Ashtu si një ngjitës nuk mund të injektojë informacion në një kompjuter, por kompjuteri duhet të kontaktojë me informacionin mbi ngjitësin, e njëjta vlen edhe për ARN-në dhe / ose ADN-në e një virusi.

   VERDO GJITHA që ju thoni është kryesisht për të dhënë përshtypjen e "profesionalizmit" dhe "ekspertit", por ne e dimë këtë taktikë NGA STROLLS SHTETE IMB'ers. Megjithëse thoni që virusi duket i panatyrshëm në të gjitha aspektet, ju po largoni vetëm pyetjen se për çfarë bëhet fjalë: Si përfshihet virusi covid-19 (nëse ai ekziston tashmë), me pak fjalë, cilat qeliza specifike e marrin atë? virus, i cili aktivizon informacionin dhe e vendos atë për të punuar? A janë qelizat e bardha të gjakut, a janë ato qelizat e kuqe të gjakut, a janë qeliza të tjera?

   SHKURT :R: Si futet virusi në trup?

   Në fakt, ju nuk bëni asgjë, por konfirmoni historinë e Huub Savelkoul, pa dhënë përgjigje, por duke e veshur atë me shumë lesh. Këto janë metoda NLP, të cilat tani mund t'i dallojmë këtu. Për shembull, ju thoni:

   "Në rastin e patogjenëve" të mbartur nga ajri ", të cilat mund të përhapen nëpër ajër, kjo ndodh përmes pikave të ujit të çelur / kollitur që përmbajnë grimca virusi. Megjithë qimet e hundës dhe pengesat e tjera mekanike siç janë mukozat në mukozën, këto disi arrijnë akoma në rrjedhën e gjakut, përmes një plagë ose mukozës së hollë, ku në atë kohë janë të pranishëm disa "ushtarë patrullues". "

   Për aq sa unë jam i shqetësuar ju jeni skualifikuar si dikush që përpiqet ta vendos diskutimin në një rrugë të ndryshme; zakonisht e njohur si një troll shtetëror.
   Pyetjes se si virusi mund të jetë aq ngjitës sa të mund të futet në trup, askund nuk është përgjigjur tjetër përveçse në mashtrime të ngjashme me lesh.

   Ju mund ta lexoni këtë nga vërejtja juaj "disi akoma futeni në rrjedhën e gjakut", mund të pranoni që vetëm qani. Kështu që JO.

   skualifikuar!

 7. Riffian ka shkruajtur:

  Nuk është asgjë më pak se e pabesueshme që askush nuk dëshiron ta besojë përrallën.

  https://twitter.com/talialikeitis/status/1246175653793275907/photo/1

 8. një sy hapur ka shkruajtur:

  Unë duhet ta kisha marrë virusin shumë kohë më parë, jam në tren gati çdo ditë. Koronavirusi ka qenë në Hollandë për më shumë se 3 javë. Sipas tyre ajo mund të jetë aktive dhe duhet të lëvizë jashtë hostit në materiale dhe erë? Epo ndonjëherë harroj t’i lani duart dhe kam prekur gjithçka në supermarket, ku është virusi atëherë? Fakt, një hundë është bërë nga kërc ashtu si veshët tuaj. Por pyetja është nëse lëkura në kërc është e njëjtë me fytyrën tuaj. Por, atëherë virusi mund të përthithet edhe nëpër veshë, a keni ndonjë infeksion në vesh apo aurikulat tuaja kalbet? Oh jo, përndryshe do ta kisha pasur shumë kohë më parë dhe miliona do të ishin infektuar tashmë dhe një virus nuk mund të ndalet fare. Kjo pastaj shkatërron lehtësisht tërë njerëzimin me aristokracinë. Dhe pse hapet Wuhan përsëri si zakonisht? Oh atje virusi është mutated mbrapa dhe është më pak i dëmshëm.

  • Kamera 2 ka shkruajtur:

   Mega e rëndësishme ajo që vini re atje !!!!!

   Shikoni gjithashtu politikanët e vjetër si Wouter Bos, ku kanë qenë ata ndonjëherë?

   Oh, politikanët që duan të marrin pushtetin, befas interesohen për spitalet ???
   Më jepni një pushim.

   Wouter Bos lë Amsterdam UMC - Zorgvisiewww.zorgvisie.nl ›Lajme
   2 jul. 2018 - Invest-NL është një kompani e re në pronësi të shtetit që ofron sipërmarrësve një dyqan me një ndalesë për kapitalin e sipërmarrjes dhe garanton dhe do të ...

   Wouter Bos lë VUmc dhe bëhet njeriu më i lartë në… - Volkskrantwww.volkskrant.nl ›Sfondi i lajmeve› Bos-un-w…
   29 qershor 2018 - Kryetar i Bordit Wouter Bos të Qendrës Mjekësore VU gjatë rihapjes së spitalit. Spitali ishte dy në vitin 2015…

   Wouter Bos do të drejtojë një bankë të re investimesh | TANI -… www.nu.nl ›Ekonomia› wouter-bos-going-new-inves…
   29 qershor 2018 - Ish Ministri i Financave i PvdA është ende kryetar i bordit të spitalit VUmc në Amsterdam. Ai do të fillojë…

   Wouter Bos thuhet se është në garë të bëhet drejtor i… www.businessinsider.nl ›Të bësh biznes
   Wouter Bos thuhet se është në garë për t'u bërë drejtor i Schiphol ... Detaji i dukshëm është se nën mbretërimin e Bos si Ministër i Fina

  • Zandi Eyes ka shkruajtur:

   @ zalm, është makabre të shohësh sesi ajo video e koopmans të dyshuar të zakonshëm nga erasmus mc qëndron në 666 shikime. Më duket një mesazh i qartë:

   https://youtu.be/aXI4QYwERS4

 9. Guppy ka shkruajtur:

  Virusi tashmë është në trupin tonë. Problemi është se një reagim kimik ndodh në trupin tonë që bën që sistemi ynë imunitar të humbasë kontrollin.

  Ju mund të thoni se çfarë e shkakton këtë: ankthi, rrjetet 4G, 5G ose WiFi, ushqimi, programimi nga jashtë përmes trurit, vaksinimeve etj.

  Bill Gates hap portat dhe ju paguani faturën.

  Tashmë kemi të gjitha informacionet brenda vetes, pyetja është nëse i kemi nën kontroll ato.

  Mos kini frikë nga ajo që vjen nga jashtë, por kini frikë nga ajo që vjen nga jashtë 🤔

  • Harry ngrijë ka shkruajtur:

   Mund edhe të jetë që virusi është tek ata që kanë kryer një vaksinim, për shembull, një vaksinim të gripit në 16 muajt e fundit.

   Si aktivizohet (aktivizimi i lëshuar me kohë) në mënyrë që të duket sikur është një epidemi globale që fillon këtu (Kina) dhe më pas përhapet në vendet e tjera brenda vendeve, provincave, shteteve etj.

   zgjidhja e reagimit të problemit (zgjidhja kryesore mund të jetë që e gjithë bota të vaksinohet me vaksinën që ishte tashmë në raft para se të fillonte shpërthimi i koronës).

   Dhe çfarë është në atë vaksinë dhe cilat janë pasojat për popullatën botërore pas vaksinimit? Ndoshta hapi i parë i rëndësishëm nga e gjithë popullata botërore drejt transhumanizmit? apo kush e njeh një epidemi të re që do të shkatërrojë deri në 70% të popullsisë në botë?

 10. Kornizat ka shkruajtur:

  vetëm përmes vaksinimeve direkte është përgjigjja e pyetjes suaj të ngutshme

 11. Stef Broekema ka shkruajtur:

  Cilat janë faktet e vërteta të armikut të padukshëm "Corona"?
  - Ekzistenca asnjëherë nuk është vërtetuar shkencërisht
  - Nuk është një patogjen i vërtetuar, ashtu si të gjithë viruset e tjerë.
  - Nuk ka organizëm, kështu është materia e vdekur
  - Materiali i vdekur nuk ka pse të dezinfektohet
  - Lënda e vdekur nuk mund të shumohet
  - Lënda e vdekur nuk ka inteligjencë
  - Nuk mund të infektohet nga një tjetër
  -Ka madhësi 0,012 mikron, një maskë në gojë FFP3 ka 0,6 mikron pore, të gjitha maskat e tjera të gojës kanë pore më të mëdha
  - Një maskë në gojë nuk lidh asnjëherë 100%
  - Nuk mund të shihet nën një mikroskop të lehtë
  - Të gjitha imazhet janë animacione (paqartësuese)
  - Testet nuk janë specifike dhe jo të besueshme

 12. Zonnetje ka shkruajtur:

  Martin shpjegon një video interesante në lidhje me anatominë e 'virusit' të koronës nga një mjek 'Andrew Kauffman'.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=GWRbIIaPV78&feature=emb_logo
  Kontrolloni nëse ka kuptim apo nëse është dezinfektuese. Unë nuk di për viruse, por nuk mendoj se mjekët e bëjnë këtë. Majmunët kopjojnë njëri-tjetrin në mënyrë akademike.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Disinfo më e sofistikuar duket se masat presin ... nga dhomat e papafingo

   Mund të tregoni foto të manipuluara, mund të tregoni një histori të bukur të gjatë dhe t'i tërhiqni njerëzit plotësisht nën hipnozë.
   E gjitha e mrekullueshme, por videoja e Universitetit Kahn shpjegon shkurtimisht se çfarë është një virus dhe si funksionon. Nuk diskuton se si lind një virus dhe si futet në trup.

   Kjo video e dhomave të papafingo zotërinj të kontrolluar (të cilët janë të gjithë në gjendje të mirë dhe jo 3 të larta në pjesën e pasme të Bijlmer) është pra shumë e sofistikuar dhe të jep përshtypjen se është autentike, por kryesisht është hipnozë dhe një foto e prodhuar bukur. Asnjë herë nuk është folur për mënyrën sesi funksionon virusi.

   Ideja you duhet të kuptoni diçka ’është e lidhur me idenë leave lëre atë tek ekspertët’ Jo, po ju mund të mendoni në mënyrë logjike dhe të qartë dhe mund të kuptoni dhe shihni se ne jemi luajtur në një nivel të lartë. Ju gjithashtu duhet të kuptoni se media alternative është po aq e rëndësishme (mbase edhe më e rëndësishme) sikurse media kryesore. Media kryesore është bariu. Media alternative jep përshtypjen të jesh një nga ne, por është ujku në veshjet e deleve.

 13. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  "Virusi nuk mund të komunikohet përmes objekteve"
  Heinsberg

  “Koronavirusi nuk kalohet përmes shulave, telefonave celularë, telekomandave, maceve ose në sallone parukeri apo dyqane. Rreziku i ndotjes ekziston veçanërisht nëse njerëzit janë së bashku për orë të tëra në një hapësirë ​​të ngushtë. " Ky është mendimi i virologut gjerman Hendrik Streeck pas hulumtimeve në rajonin e Heinsberg afër Sittard.

  profesor Si drejtor i Institutit të Virologjisë në Universitetin e Bonit, Hendrik Streeck (42) është veçanërisht i interesuar për efektin e koronavirusit tek njerëzit dhe sistemin e tyre imunitar. Ai e bazon veten në fakte dhe jo në modele të përgjithshme të llogaritjes.

  Si hetuesi i parë, Streeck dhe ekipi i tij udhëtuan derë më derë në komunën e prekur rëndë nga Gangelt (Heinsberg), ku virusi shpërtheu në mes të shkurtit pas një seance karnavalesh. Ata morën në pyetje çdo pacient me koronë dhe mostrat u morën nga ajri, dhe njollat ​​nga dorezat e dyerve, telefonat celularë, telekomandat, vendet e tualetit, etj. Konstatimi i parë ishte se dy nga tre personat e infektuar vuanin nga një humbje erë dhe shije për disa ditë. .

  Skishja e Apres

  Të martën në mbrëmje, Streeck befasoi duke njoftuar gjetjet e reja në emisionin e bisedave në ZDF Lanz. "Tani jemi të sigurt se Covid-19 nuk është një infeksion kontakti. Asnjë virus i vetëm i gjallë nuk është gjetur në objekte, madje as ndër familjet më të infektuara rëndë. Nuk ka gjithashtu ndotje të provuar kur blini, në parukierë ose në restorante, "thotë virologu Streeck. "Një dorezë derë mund të jetë ngjitëse vetëm nëse dikush kollitet në duar, kap dorezën dhe menjëherë pas kësaj dikush tjetër prek dorezën".

  më tej ...

  https://m.hbvl.be/cnt/dmf20200401_04910262/virus-niet-overdraagbaar-via-voorwerpen?fbclid=IwAR3hABssnn666aBeXfDzRAEHzN-gdefGn1xYw7j-oC9axUZfVuNS04u4xEk

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Kthesa e fundit ... dëshmon hipotezën time

   Po për paratë?

   Ende nëpër frymë sigurisht 😉

   Pra, shpejt nga bllokimi (pa aplikacione dhe sisteme kontrolli)!

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   "Një dorezë derë mund të jetë ngjitëse vetëm nëse dikush kollitet në duar, kap dorezën dhe menjëherë pas kësaj dikush tjetër prek dorezën".

   Unë do të thoja: "Dhe pastaj fuste gishtat në gojë".

   Oh jo, sepse atëherë mukoza mund ta kullojë atë në stomak, ku është neutralizuar (shiko artikullin tim).

   Hej..bah..një histori mjaft e fortë

   • Kamera 2 ka shkruajtur:

    Bibliotekat janë të mbyllura për mirëmbajtje 1,5 metra etj

    Tani ata hapen por japin libra në shtëpi.
    Si e di personi që do të marrë hua librin tani se nuk ka mukozë, grykë, pështymë, Viruse në faqet e librit.
    Kjo është saktësisht e njëjtë me shpërndarjen në shtëpi, askush nuk mund të kontrollojë nëse Pizzaboer nuk është
    teshtimë ose pëlhurë mbi Pizza tuaj ose duart janë larë gjatë përgatitjes.

    Mospërputhja është shkalla më e lartë. Kjo konfirmon që masat nuk janë të mjaftueshme, të gjithë duhet të ngrihen në një kostum të hënës
    dhe mos hani asgjë për momentin, kështu që e gjithë bota duhet të karantinohet, apo është thjesht një masë e njohjes dhe nuk ka asnjë virus fare? kjo është gjithashtu e mundur

    https://www.parool.nl/amsterdam/op-naar-de-1-5-meter-bieb-een-tasje-boeken-aan-de-deur-zodat-je-toch-kunt-lezen~bcba253d/

 14. Kornizat ka shkruajtur:

  Përgjigja mund të gjendet sot në Telegreaaf, përmes qelizave në hundë.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Haha, po e pashë atë mbrëmë .. pyetja është se si futen nga lëkura në hundë. Rrëshqanorët?
   Atëherë duhet të jetë me anë të lëngut që mund të marrë frymë, por që ndoshta do të përfshihet në botimin tjetër. Ata së pari presin atë që shkruaj.

 15. Kornizat ka shkruajtur:

  Ndoshta ky artikull është pak më afër së vërtetës,

  https://greatgameindia.com/chinese-agent-charles-lieber-his-virus-transmitters/

  Dr Leiber krijoi një tranzistor aq të vogël sa të mund të përdoret për të depërtuar në membranat qelizore dhe hetimin e brendshëm të tyre pa ndikuar në funksionet ndërqelizore

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër