Michael P. Problem Zgjidhja Reagimi për të detyruar të gjithë drejt TBS?

paraqitur në ANNE FABER, ANALIZA E LAJME by në 28 nëntor 2017 5 Comments

Të gjithë vëmendja në vrasjen Anne Faber mbetet i fokusuar në tmerrshme vrasës përdhunuar ardhurave Michael P. Ne e dimë tashmë se ai e quajti Michael Panhuis dhe se ne duhet të marrë vetëm në mënyrë jokritike historinë e prokurorisë dhe mediave, por që duket disi e mirë për histori , vështirë se mund të ketë përshtypjen se kemi të bëjmë me një PsyOp që synonte të nxiste legjislacionin për të cilin plani është dorëzuar. Kur Edith Schippers një ligj vitin e kaluar e cila u ka pohuar se dikush mund të ndalohet për vëzhgimin pa ndërhyrjen e gjykatave apo psikiatër, ka pasur rezistencë të jetë nga njerëzit nëpërmjet disa peticione dhe nuk kishte mbështetje të mjaftueshme. Tani projektligji mund të shtyhet përmes një pakoje tjetër, sepse të gjithë kanë tmerrin e dëshiruar të një vrasësi të tmerrshëm përdhunues. E gjithë historia stinks Anne Faber qartë jo vetëm nga raportet se ishin varrosur dhe orët korrigjim 24 më vonë në "djegur" (pas pyeta një mik fotograf për të marrë një hidhni një sy për një "molehill" të freskët në Nijmegen).

Çdokush që hapi faqen e internetit të Telegraaf të premten 20 Tetor, mund të lexonte se Anne Faber do të ishte varrosur. Në 21 Tetor update 23: 32 orë mesazhi u rregullua dhe Anne u cremated papritmas. De Telegraaf është harruar vetëm rregullo url, kështu që ishte ende e dukshme që ata ndryshuan mendjen. Duket se AIVD po lexon email-in time dhe shkrimi mund të jetë përshtatur shpejt. Jo, unë nuk bëj varr, por në këtë rast gjeta funeralin e shquar mjaft interesant që të paktën të shihja nëse në fakt dikush ishte varrosur diku. Unë tashmë kam shkruar se ky rast ishte ndoshta një PsyOp. Prandaj, kjo ide nuk ishte e nevojshme kur atë mbrëmje u adaptua artikulli i Telegraaf dhe funerali u shndërrua në një djegje.

Ndërkohë, vëmendja mbetet i fokusuar në profilin e çrregulluar e Michael P., sepse pa pasur nevojë të zoom në të që profilin shqetësuar, të gjithë do të fillojnë të mendojnë për zgjedhjen palogjikshme e Anne Faber për të marrë në biçikletë e tij kundër terr dhe në mot të keq që vijnë, pastaj ciklin e një itinerari të biçikletave ANWB. Askush nuk e bën këtë përveç Anne Faber në trajnimin e saj.

Se funerali i jashtëzakonshëm i paparalajmëruar të premten në 20e ndodhi, ishte në vetvete tashmë duke goditur. Një ditë më parë, u kujtoja lexuesve se ende nuk kishte asnjë shenjë të një funerali. Natyrisht justifikimi ishte të nesërmen që familja nuk donte asnjë gazetar dhe prandaj ishte sigurisht roja e sigurisë. Në fund të fundit, ne të gjithë kemi gazetarë të vërtetë në këtë vend të cilët me të vërtetë bëjnë kërkime dhe ata duhet t'ju ndalojnë. Ose nuk ishin thjesht shikuesit të kërkuar, sepse veçanërisht familja nuk mund të hyjë në fotografi? Çfarë do të bënit nëse fëmija ose e dashura juaj do të mungonte dhe do të vdiste? Dërgo gjithçka për atë ekspert të komunikimit super profesional nga një xhaxha Hans Faber? Çfarë peni.

Duket se ky rast vrasje ka lëvizur rreth parimit Problemi, Reagimi, Zgjidhja. Kjo do të thotë sa më shumë që ju (për të futur legjislacionin e ri që normalisht do të pranojë) duhet së pari të krijojë një problem i cili krijon reagimin e dëshiruar në mesin e njerëzve, në mënyrë që ata pastaj të përqafojnë këtë legjislacion. Ju mund të krijoni një problem vetë nëpërmjet një PsyOp. Ju lejoni që njerëzit të kenë simpati dhe kërkim, kështu që reagimi ka një ndikim të madh. Pastaj ju nxirrni një legjislacion që duket se e pengon këtë tmerr në të ardhmen, por që gjithashtu mund të prekë fshehurazi atë qytetar injorant pa vëmendje. Natyrisht mendojmë kur lexojmë formulimin vijues se kjo është "vetëm e mirë". Vetëm lexoni:

Sipas VVD dhe PvdA, nëse vendoset një dënim me burg shumëvjeçar, dy vjet pasi një i dyshuar duhet të shihet në bazë të vëzhgimeve në burg. Në bazë të raporteve të sjelljes nga punonjësit e ndihmës ose nga mjekët e burgut, atëherë do të mblidheshin prova të mjaftueshme për çrregullime.

Anëtari i parlamentit të PvdA, Attje Kuiken, mendon se autorët e krimit mund të shkojnë përsëri gabim, ndërkohë që ndonjëherë mund të parashikohet. Kjo nuk mund t'i shpjegohet të afërmit. Njerëzit duhet të jenë të sigurtë se policia dhe gjyqësori po bëjnë gjithçka që munden për t'i mbajtur këto mallkime të rrezikshme nga rrugët ".

VVD thotë se është e papranueshme që kriminelët e rrezikshëm mund të mbeten pa u trajtuar pas dhënies së dënimit me burg, nëse ka dyshime për çrregullime të sjelljes. ,, Nëse dikush nuk bashkëpunojnë në procesin e hulumtimit psikiatrik, ne kemi mbajtur një sy në atë dhe nëse është e nevojshme që ne të ndërhyrë në burg në ende, "tha deputeti Foort van Oosten. "Ne duhet të bëjmë çdo përpjekje për të parandaluar që dikush të kthehet në shoqëri pa trajtim të domosdoshëm".

Dhe kur ta përkthejmë atë te Michael Panhuis, tani të gjithë mendojmë: "Po, kjo është e mirë dhe e nevojshme! Bëje atë!"Por në qoftë se të gjithë historinë Michal Panhuis dhe vrasjen e Anne Faber një gënjeshtër PSYOP duket të jetë, atëherë tmerrshme Michael Panhuis nuk ekziston dhe ne mund të kemi të bëjmë me të mira duke vepruar të gjitha palët (e policisë, drejtësisë, politikës dhe mediave) të tyre roli i përmbushur. Nëse ka vërtet një PsyOp, atëherë ky është legjislacioni që siguron që sapo të përfundoni në qelizë, mund të vlerësoheni në mënyrë psikiatrike dhe mund të vendosni TBS. Kjo do të thotë se ju jeni në dispozicion të shtetit. Është faturimi i Edith Schippers në maskim, vetëm politikanët dhe mediat gjithmonë përkthehen tek Michael Panhuis, kështu që pothuajse e shihni logjikën e saj. "Po, kjo ka kuptim, ne nuk duam që përdhunuesit të lirohen dhe të jenë në gjendje të bëjnë gjënë e tyre përsëri!"Është një reagim i kuptueshëm. Por ky është shembulli që keni në mendje, sepse gjithçka varet nga diçka që është ndoshta një psiko, ndërsa në praktikë gjithkush mund të marrë thjesht një vulë psikiatrike dhe të printohet në klinikën psikiatrike. Pra, nëse, për shembull, është konkluduar se ju keni një "çrregullimi i sjelljes që kundërshton kundërshtimin"Për shkak se keni lexuar analiza kritike të Martin Vrijland, gjyqtari mund të vendosë që të keni një çrregullim të rrezikshëm dhe se duhet të jeni të mbyllur. Përkufizimi i legjislacionit në bërjen është gjithmonë më i gjerë se një rast i Michael Panhuis.

Dhe pse e pranojmë këtë? Sepse ne masivisht besojmë se Michael Panhuis ecte nëpër kopsht si një ninja, valëzonte një thikë, pilula e ritalinës pulverizohej dhe thau dhe Anne Faber përdhunoi dhe vrau. Pas të gjitha, ai ka profilin ideal të tmerrshëm (Problemi, Reagimi ..). Megjithatë, nëse shohim vijën zyrtare të historisë, duhet të merremi me ngjarjet e palogjikshme. Është vetëm emocioni (Reagim) që na bind se Michael Panhuis ekziston dhe se Anne Faber është vrarë nga ky i çmendur i rrezikshëm. Nëse, megjithatë, ekziston një PsyOp, atëherë ne jemi të stimuluar vetëm në ndjenjat tona të zorrëve Zgjidhje për të pranuar.

Çka është kaq e dyshimtë në këtë rast?

 1. Anne Faber punoi për teatrin dhe mikun Nathan Fidder është një aktor. Kjo tashmë mund të tregojë veprën e aktrimit.
 2. Turneu i biçikletave të Anne Faber është një zgjedhje e palogjikshme dhe e pabesueshme;
 3. Nëse Anne e bëri atë turne biçikletë më shpesh, ajo gjithashtu duhet të ketë qenë në dijeni të klinikës ose të pacientëve që ndonjëherë vareshin përgjatë rrugës;
 4. Rrobat e Anne Faber u gjetën në vende të ndryshme;
 5. Michael P. është vonuar arrestuar për shkak xhaketë Anne u gjet në 3 6 tetor dhe më pas ajo mori ditë për të krijuar një ndeshje të ADN-së me Michael Panhuis. Kjo është në kundërshtim me teknologjinë që IMF ka në dispozicion brenda orëve 6 të ketë një ndeshje treguese;
 6. Michael do të ishte vëzhguar ditë 1 dhe pastaj do të arrestohej, ndërkohë që ndeshja e tij e ADN-së mund të kishte qenë tashmë 6 ditë;
 7. Michael do të ishte një budalla i paskrupullt, por ende mund të krijojë një marrëdhënie me një punonjës të klinikës;
 8. Michael do të kishte diskutuar vrasjen ideale me banorët e tjerë dhe prandaj do të dilte me këto plane. Kjo është sikur sjellja e plotë psikopatike dhe e shqetësuar në të cilën dikush nuk vuan nga ndërgjegja e tij. Megjithatë, Michael rrëfen vendndodhjen e Anne-s.
 9. Michael rrëfen vendin, por nuk rrëfen.

Në të vërtetë, të gjithë historinë dyshohet që nga dita e 1. Dhe kjo është arsyeja pse është e dobishme të kuptohet metodologjia e 'Problemi, Reagimi, Zgjidhja'dhe të kuptojnë përkufizimin e një PsyOp. Legjislacioni që ndjek gjithmonë do të jetë i mbushur në mënyrë që nuk do t'i referohet Michael Panhuis por nëse formulimi i saktë i ligjit do të duhet të përballen me drejtësi dhe do të shikojmë në detaje në komplikimet do të na trembë. Sepse media dhe politikanët, megjithatë, do të vazhdojë për të lidhur legjislacionin Anne Faber dhe Michael Panhuis, shumica e njerëzve në mënyrë të hapur do të përqafojnë këtë mur të ri me tulla për burgun e tyre. Një ligj i ri me mjete edhe më të mëdha për të qenë në gjendje të mbyllë çdo gjë dhe gjithkush që nuk është në hap dhe (në këtë rast) psikiatër.

Kur shohim foto ose video të Anne Faber, shpejt bëhemi të bindur se ajo me të vërtetë duhet të ketë ekzistuar. Gjithashtu fotografitë e Michael Panhuis ose një skicë si gjithmonë e bërë nga një kriminel gjatë një padi, i jep rast një rritje të mirë kredibilitet. "Kjo nuk mund të jetë PsyOp", A është atëherë një reagim mjaft logjik. Ne kemi parë fotografi të Anne në mjedise të ndryshme dhe ne shohim imazhe dhe tregime të besueshme. Ne nuk marrim parasysh gjendjen aktuale teknologjike, në të cilën ju mund të krijoni gjithçka në mënyrë digjitale. Në këtë kontekst, mendoni për filmin Fast & Furious 8, në të cilin Paul Walker luan rolin udhëheqës. Megjithatë, Paul Walker kishte vdekur tashmë dhe vëllezërit e tij ishin përdorur si trup-dyfishtë për regjistrimet dhe fytyra e tij ishte ringjallur thjesht me anë të softuerit. Ju nuk shihni asgjë për këtë në film. Paul Walker është 100% gjallë kur bëhet fjalë për imazhet. Me softuerin dhe softuerin CGI që ju dhe unë mund të kandidojë në një kompjuter standard, mund të lejoni që një person krejtësisht imagjinar të jetë i gjallë. Ju mund të regjistroni video në të cilat dikush është i dukshëm në një parti ose në një festë, ndërsa personi është krijuar duke përdorur softuerin. Ju mund të filmoni dikë në një sallë gjyqi dhe të jepni një fytyrë dhe zë të ndryshëm me mbulesë CGI në kohë reale, pa vërejtur shikuesit. Një alternativë është që ju të punoni me aktorë. Ju mund ta bëni këtë me kryerësin, viktimën dhe miqtë e ngushtë.

Në një botë ku nuk mund të provojmë ndonjë gjë që dëgjojmë apo shohim për të vërtetën, mund të na duhet të mbajmë një sy të ngushtë në konturet. Dhe nëse ne shikojmë në storyline të dy këtë rast dhe që nga Romy Nieuwburg Dekker dhe Savannah, ne mund ndoshta edhe duhet të marrin në konsideratë mundësinë e biznesit PSYOP nën 'Problemi, Reagimi, Zgjidhja. Dhe problemi pas kësaj Zgjidhje nuk duket të ekzistojë deri sa të zbuloni se nuk mund të prekë vetëm llojet e Michel Panhuis.

Lista e lidhjeve burimore: wikipedia.org

Etiketa: , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (5)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Në nivelin mikro, NL është thjesht një terren edukativ për atë që po zbatohet në të gjithë BE-në (shih EDA). Një popull që ka qenë i ftohur për të fjetur meriton masat e centralizuara të shtypjes që do të zbatohen në një fazë të mëvonshme.

  Ju duhet t'i jepni ato sharlatanëve, ata kanë përsosur teorinë e Lüge-it të madh. A po sheh se kush do ta marrë çmimin Machiavelli këtë herë ...

 2. Bartsch ka shkruajtur:

  Deputeti i VVD Foort van Oosten mund të mbrojë propozimin në Pauw:

  https://pauw.bnnvara.nl/media/379699

 3. tedsdam ka shkruajtur:

  https://www.ad.nl/politiek/dekker-onderzoek-verplichte-behandeling-tbs-weigeraar~ae9ff214/

  Dhe ...

  Rasti i frikshëm i Anne Faber ka treguar përsëri se sa është urgjente kjo.
  Sander Dekker

  Këtu vjen majmuni!

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër