Microsoft Hololens 2 një shije të asaj që është e mundur me lidhjen e trurit të internetit

paraqitur në SIMULIMI, ANALIZA E LAJME by në 4 Mars 2019 1 Comment

burim: yahoo.com

Microsoft Hololens 2 është një avancim i mrekullueshëm inovativ në fushën e Realitetit të Shtuar. Realiteti i shtuar është një shtresë dixhitale në lidhje me botën reale. Kjo është arsyeja pse syzet e Microsoft-it janë bërë nga materiale transparente, në kontrast me syzet e realitetit virtual që njohim për lojëra. Realiteti i zgjeruar është e ardhmja dhe kjo është diçka që kompanitë si Google e dinë, që derdhën qindra miliona në kompaninë Magic Leap; një kompani që nuk ka bërë ende ndonjë gjë komerciale, por tani është e zënë duke hartuar gjithë botën digjitale.

Në videon më poshtë ju mund të flisni për 'realitetin e përzier të shtëpisë' si vendi ku ju përdorni Hololen më. Kjo do të thotë që softueri harton shtëpinë ose vendin tuaj të punës (dosjet) në mënyrë që të vendosni objekte që mund t'i shihni dhe lëvizni nga kënde të shumëfishta. Microsoft punon me një lloj pike "ankorimi cloud", kështu që përdoruesit e shumtë mund të shohin një objekt të parashikuar. Ju duhet të imagjinoni se kjo së shpejti do të jetë e mundur në një shkallë globale me përpjekjet e Shkel Magjike (Google), Microsoft dhe shumë të tjerë. Për këtë ju keni nevojë për bandwidth të mjaftueshëm dhe se natyrisht do të plotësohet nga Rrjetet 5G.

Arsyeja për të shqyrtuar në mënyrë të përsëritur këtë temë është për shkak se unë dua t'ju tregoj se bota në të cilën jetojmë po bashkon gjithnjë e më shumë në një realitet simulues. Gjithçka bëhet gjithnjë e më interesante kur kompanitë e mëdha të teknologjisë nuk duhet të projektojnë projeksionet e imazheve nëpër ato porta të modës së vjetër të quajtur 'sytë', 'veshët', 'hundën', 'gjuhën' dhe kontaktin tonë. Në fund të fundit, ato shqisat në të vërtetë shkaktojnë një vonesë në informacionin që ne mund të thithim. Një fjalë e folur duhet të merret nga veshët dhe imazhi duhet parë përmes syve. Kjo pastaj konvertohet në një sinjal elektrokimi në tru dhe konvertohet në imazh dhe zë nga truri. E njëjta vlen edhe për të gjitha perceptimet e tjera shqisore. Pra, nëse doni të lexoni një libër të tërë, duhet ta bëni atë fjalë me fjalë, faqe nga faqja. Shkarkimi i një pjese të njohurive nga një libër studimi, sidoqoftë, shkon shumë më shpejt nëse mund t'i merrni ato shqisa nga ajo. Ne e njohim këtë parim më të mirë nga trilogjia e filmit The Matrix, në të cilën Neo mëson Kung Fu në asnjë kohë ose thjesht merr një program fluturimi me helikopter të shkarkuar.

Po, sigurisht që është e gjitha SciFi dhe jo realiste, mund të mendoni, por shkencëtarët mendojnë atje por me të vërtetë ndryshe. Një teknologji e tillë po vjen me të vërtetë. Jo për asgjë Elon Musk filloi një kompani të quajtur Neuralink. Nëse realiteti Augmented (si Hololens) është reale dhe bota nga Magic brishtë është plotësisht digjitale plotësisht, atëherë ju mund të bëni një shtresë dixhital botën dhe për të siguruar që të gjithë mund të vëzhgojnë e njëjtë (nga perspektiva e tij ose të saj ). Ju pastaj mund të stimulojë të gjithë perceptimin ndijor në tru, ju do të dynden gjallë dinosaurët kërkuar mund të drejtuar përmes Amsterdamit dhe njerëzit bëjnë erë djerse dhe mukusit ajrit. Ju edhe mund të simulojnë të ndjehen të një toke të gjallë, thjesht për të stimuluar trurin. Bota virtuale është në fakt vështirë i dallueshëm nga real dhe Jurassic Park bëhet një përvojë krejt të re.

Pse është kjo kaq interesante? E pra, sepse teknologjia që Microsoft dhe Google përdorin për të vendosur pikat ankoruese në hapësirën dixhitale, ka shumë (nëse jo gjithçka) larg asaj që quhet ngatërrim kuantik në fizikën kuantike (shih këtu). Ju sfidoj që të gërmoni seriozisht në ju teoria e simulimit. Supozoni se ne tashmë jetojmë në një simulim me shumë lojtarë, në të cilën shpirti është lojtari dhe bota rreth nesh materializohet si rezultat i perceptimit nga shpirti (lexo: shpirtrat në një lojë me shumë lojtarë), atëherë parimi i inkorporimit të reve, ashtu si Google dhe Microsoft e zbatojnë atë, është një kërkesë që të gjithë të jenë në gjendje të respektojnë të njëjtën gjë. Megjithatë, imazhi vërehet vetëm kur njerëzit lëvizin në një vend të caktuar. Për shembull, nëse vendosni Microsoft Hololens, kompjuteri nuk duhet të krijojë imazhin pas jush. Kjo imazh vjen vetëm nga 'mbivendosja' kur e ktheni kokën. Nëse lojtarët janë në botën dixhitale Magic Leap në Amsterdam, kompjuteri qendror ka nevojë vetëm për të ndërtuar atë imazh për ta. Ankorat e reve pastaj sigurojnë që të gjithë të shohin një objekt në të njëjtën kohë në të njëjtin vend, nga perspektiva e tij ose saj.

Bota e realitetit të shtuar, siç janë kompanitë e mëdha të teknologjisë që tani prodhojnë, tregon se teknikat e përdorura përdorin të njëjtat parime si parimet e fizikës kuantike. Koncepti i "mbivendosjes" dhe - asaj që quhet - mbivendosja e informacionit si rezultat i vëzhgimit, është e njëjtë sikur vjen nga serveri qendror i imazhit në ekranin tuaj ose Hololens me një simulim multi-player online. Ngatërrimi kuantik siguron që çdo vëzhgues vëzhgon të njëjtën gjë dhe kështu rregullon parimin e futjes së reve. Për më tepër, vëzhgimi i parë siguron që informacioni materializohet (eksperimenti i dyfishtë i rrafshët). A nuk është ky një zbulim fantastik?

Nëse fillojmë të kuptojmë gjithnjë e më shumë se po jetojmë në një simulim, ne gjithashtu mund të njohim gjithnjë e më shumë se kush jemi me të vërtetë. Ne gjithashtu do të fitojmë më shumë njohuri për parimin e "dimensioneve" (lexo këtu) dhe përfundimisht ne madje zbulojmë se ky realitet (ose më mirë "simulim") është programuar në një mënyrë të caktuar. Mund të zbulojmë edhe se ka një skenar. në ky artikull Unë e kam shpjeguar këtë në detaje dhe gjithashtu kam shpjeguar se pse "vullneti i lirë" duhet të respektohet në një simulim (përndryshe nuk do të ishte një simulim, por do të kishte një rezultat përfundimtar). Ju këshilloj që të bëni një studim të plotë. Zbulimi më i rëndësishëm që do të bëni është, sipas mendimit tim, sa vijon:

Ju do të zbuloni se nuk jeni trupi juaj-avatar, por shpirti perceptues në simulimin e shumë lojtarëve, në të cilin bota e materializuar mund të formohet vetëm përmes perceptimit të shpirtit. Ju mund ta minoni skenarin dhe të ndikoni në rezultatin duke vepruar në nivelin e shpirtit dhe duke mos luajtur më në përputhje me skenarin, por duke ndjekur vullnetin tuaj të lirë. Ju nuk jeni trupi apo mendja juaj, ju jeni shpirti i veprimit (duke luajtur).

Lista e lidhjeve burimore: futurism.com

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër