Stigma e 'mohuesve të klimës' është e lidhur me teoritë e konspiracionit, politikën e krahut të djathtë dhe ndjenjën e zorrëve

paraqitur në Rebelimi i zhdukjes, ANALIZA E LAJME by në 1 Tetor 2019 15 Comments

burimi: bssnews.net

Historia e "ngrohjes globale" është një lojë e konstruktuar me shumë kujdes, në të cilën politika, media dhe figura të shquara luajnë një rol udhëheqës. Nuk mund të mohohet që media dhe politika kanë lidhur lëvizjet politike të krahut të djathtë me stigma 'mohuesit' (mohuesit) dhe mbështetësit e teorisë së konspiracionit. Ne e quajmë këtë "ndërtim i një marke" ose "markë". Kjo është një strategji e marketingut që luhet me kujdes dhe global.

E djathta (Anglisht: 'e djathta') u lejua të rritet në mbështetje dhe 'krahu i djathtë' duhej të lidhej me disa stigmat përsëritëse. Grupi 'i krahut të djathtë' është i stigmatizuar në: nacionaliste (anti-globalizim), grua jo miqësore, skeptike, mohimi i ngrohjes globale ("mohuesit") dhe respektimi i teorive të konspiracionit. Kjo e fundit u arrit përmes rritjes së mediave alternative si Infowars (Alex Jones), David Icke dhe në Hollandë njerëz të tillë si Thierry Baudet dhe Robert Jensen. Ato media alternative janë stigmatizuar në vendet e komplotit dhe duke i lënë ata të rrezatojnë mbështetje të hapur dhe fanatike për nacionalizmin dhe anti-globalizmin e Trump dhe procesin e Brexit, ju keni përfunduar ndërtimin e kujdesshëm të markës ndërkombëtare të krahut të djathtë. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të hedhni në erë atë markë, për shembull, një krizë ekonomike dhe ju paguani për çdo gjë që lidhet me atë markë menjëherë.

Përmes Greta Thunberg dhe të gjitha llojeve të festimeve, masat tani po luhen në një ndjenjë lehtësisht të arritshme të zorrëve. Shumica e njerëzve thjesht janë shumë dembelë ose janë bërë shumë të zënë me 'grupin e mendimit' për të studiuar prezantime si ai më poshtë. "Shikoni një film për dy orë? Nuk e bëj këtë Të gjithë mund të nuhasin se mjedisi po shkatërrohet dhe toka po ngrohet". Askush nuk mund të mohojë që mjedisi është duke u shkatërruar, për shembull, nga plastika në ujë, por stigma 'mohues' është e mbërthyer në gjithçka dhe të gjithë ata që bëjnë mundimin të shikojnë përtej shifrave të para-përtypura nga media kryesore. Sidoqoftë, shumë nuk e kuptojnë (ose thjesht nuk mund ta kuptojnë) që media mund të jetë në gjendje të prodhojë propagandë ose të manipulojë gjëra për të udhëhequr botën drejt një goditje financiare (të njeriut të zakonshëm) dhe një sistemi administrativ global .

Ideja se politika duhet të veprojë injoron faktin se politika kryesisht financohet nga lobet e industrive të mëdha. Për shembull, industritë që janë shpikës dhe prodhues të gjithë atyre plastikës në oqeanet tona. Sidoqoftë, nuk duhet të ngatërrojmë gjërat. Fokusi në prezantimin në mbarë botën të taksave shtesë bazohet në CO2 në atmosferë dhe ngrohjen globale. Duket se një problem global po përhapet për të shtyrë një zgjidhje që siguron edhe më shumë kontroll dhe kontroll mbi popullsinë. Ky duket të jetë qëllimi i fundit i fshehur.

Në fund të fundit, përmirësimi mund të ndodhë vetëm nëse gjërat përkeqësohen. Disonanca konjitive ndodh kur u tregoni njerëzve që së pari duhet të dimë nëse vërtet ka përkeqësim të klimës. Njerëzit tashmë janë të mbërthyer në atë sistem besimi. Shtë një lloj 'mendimi në grup' ose refuzimi për të marrë madje telashe për ta studiuar atë. Pasi të pranohet, është e vështirë të depërtohet. Kjo i ndalon shumë njerëz të shikojnë me kujdes një prezantim si ai më poshtë. Bëjmë bast që nëse ia dërgoni këtë artikull miqve, ata do të refuzojnë të shikojnë prezantimin dhe të shtrëngojnë shpatullat dhe pastaj t'ju quajnë "mohues i klimës" ose "mendimtar i konspiracionit"? Kjo mund të krahasohet me atë që keni parë në kishë në të kaluarën. Njerëzit thjesht supozuan atë që tha pastori, sepse ai kishte studiuar për të. Komoditeti u shërben njerëzve dhe sistemeve të tyre të besimit. Kushdo që devijon nga ai sistem besimi, tallet me një stigmë të thënë nga e njëjta kishë. (Shikoni prezantimin dhe lexoni më tej nën video).

Ata njerëz nuk do të shikojnë kurrë prezantimin e mësipërm. Kjo mund të ndikojë në sistemin e tyre të besimit të adoptuar dhe ju nuk e dëshironi atë. Në psikologji, ai fenomen quhet "disonancë konjitive". Ndërkohë, ai sistem besimi është forcuar nga loja më e fundit emocionale përmes Greta Thunberg. Zonja e re që nuk del me ndonjë argument thelbësor, por thjesht luan emocionin e dëgjuesve në bazë të ndjenjës së zorrëve (sepse ato nuk janë fakte) që klima po ngrohet në atë masë, saqë speciet e kafshëve po vdesin dhe se rinia mund të mos ketë më të ardhme. Shtë gjithashtu shumë e lehtë për të manipuluar numrat, siç është David Icke in këtë prezantim shpjegon plotësisht. Por rryma që ka adoptuar sistemin e saj të besimit për 'ndryshimin e klimës' nuk do dhe nuk do të shikojë prezantime si kjo. Ju nuk dëshironi të hutoheni nga ato fakte marrëzie, por vetëm të mbani mend emocionin se diçka duhet të ndryshojë. Nëse ata të njëjtët njerëz, 10 vite më vonë, nuk kanë parë ndonjë ndryshim, por kanë mijëra euro në vit për të shpenzuar më pak dhe shumë liri janë hequr, atëherë mbase realizimi do të kalojë, por atëherë do të jetë tepër vonë.

Fakti që ka vërtet një lojë emocionale nuk ka rëndësi për ata njerëz që janë të përfshirë në sistemin e tyre të 'ngrohjes globale' ose 'ndryshimit të klimës'. Jo edhe nëse theksoni se Sir David Attenborough dhe skuadra e tij e filmave krijuan mashtrim dhe mashtrim të qartë në serialin dokumentar Netflix 'Planeti ynë'. Nëse gënjeshtra 1 nga ajo seri është ekspozuar, mund të pyesni veten se sa më shumë është filmuar së bashku për të dhënë një pamje të rremë të realitetit. Sidoqoftë, është e qartë se historia e marive që zhyten nga shkëmbinjtë si rezultat i akullit polar që mungonte ishte një gënjeshtër e dukshme. Nëse ia përcillni këtë artikull njerëzve që ju quajnë "mohues i klimës" ose "mendimtar i komplotit", ata përsëri do të zvogëlojnë ose thjesht do të citojnë justifikimet e paqarta që Attenborough dhe Netflix bënë më pas. Aktiviteti i 'verifikimit të fakteve' është aq i stigmatizuar në diçka që vetëm gratë e moshës mesatare - burrat jomiqësor, të krahut të djathtë, nacionalist, me mendje komploti nuk shqetësojnë wil merre Për më tepër, kontrollimi i fakteve tani është diçka që bëhet nga media dhe eksperti në Facebook. Kasapi që inspekton mishin e tij. Programimi nga i njëjti media ka bërë një punë të shkëlqyeshme!

Nuk bëhet fjalë më për fakte, por për trillime përmes propagandës, duke përdorur aktorë të njohur që përsëri luajnë në ndjenjat e zorrëve. Imazhi i Harrison Ford nga karriera e tij në film tani po përdoret për të luajtur lojën e besueshme. Ai së fundmi ishte përdorur për të përdorur zjarret e Amazon si përforcuesi më i ri i emo-ve në një fjalim që nuk e shkruajti vetë. Sigurisht që një aktor mund të luajë emocionet! Ai është një aktor për këtë. Të gjithë e dimë se Amazon është thelbësore për thithjen e CO2 (por më shumë CO2 bën që Amazon të rritet), për bio-diversitetin e tij dhe për ajrin që thithim. Harrison Ford nuk ka pse të na e tregojë këtë. Elsedo gjë tjetër që thotë Ford nuk është gjë tjetër veç Programimi Neuro Linguistik i audiencës me imazhin që Amazon "me shume se kurre ' po digjen Ford dëshiron që ju të ndjeni se si është kur një dhomë në shtëpinë tuaj është në zjarr dhe ai luan dëgjuesin në të thjesht emocionalisht. Ai skicon imazhin se e gjithë shtëpia jonë është 'toka' në zjarr dhe se 1 është 12. Sidoqoftë, nëse lexoni dhe shikoni videon në fund të këtij artikulli, do të zbuloni se masat janë luajtur përsëri me një imazh të rremë të realitetit përmes mediave propagandistike. Si fëmijë e dimë që Sinterklaas nuk ekziston në një moment të caktuar, por prapë dëshirojmë të vazhdojmë të festojmë.

Ai nuk thotë se fjalimi i Harrison Ford për Amazon është një përpjekje tjetër për të ndarë rrymën 'e krahut të djathtë' të shkopit të zi të diçkaje që në të vërtetë bazohet në pretendime të rreme. It'sshtë gjithçka për të lidhur mendimin kritik me diçka që i përket asaj marke të stigmatizuar qartë (që së shpejti do të hidhet në erë me një krizë, në mënyrë që ata të jenë fajtorët). Ford është një aktor dhe aktorët janë punësuar dhe paguar për rolin e tyre.

Amazon nuk ka njohur më shumë zjarr në 2019 sesa vitet e kaluara dhe materiali vizual i përdorur është i datuar. Por pyetja është nëse doni të merrni përsëri telashe për të klikuar në këtë video apo nëse thjesht ju bien përsëri stigmës së "Epo, kjo duhet të jetë një tjetër teori konspirative". Me pak fjalë: pyetja është nëse ju keni rënë viktimë e programimit sublime (i njohur ndryshe edhe si 'propagandë') dhe a po vraponi pas pretendimeve të rreme. A guxoni ta bëni vetveten atë pyetje apo do të doni t'i përmbaheni sistemit tuaj të besimit? Ju jeni bërë pjesë e një polarizimi të strukturuar saktësisht në shoqëri dhe që polarizimi gjithmonë gjeneron një rrymë (si polet plus dhe minus të një baterie). Ju mund të merrni me mend se në cilën drejtim energjia po rrjedh. Këshillë: Harrison Ford ishte një nga folësit në 'Samitin e Qeverisë Botërore'. Ne jemi dëshmitarë të një maksimumi të moshës: Ndani dhe sundoni.

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (15)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Isshtë koha që ne të flasim për rreziqet e mëdha të mëdha në vend të këtij lloji të klubeve ose të romëve. Ajo që ne nuk e perceptojmë menjëherë është ndoshta rreziku më i madh i drejtpërdrejtë për njerëzit dhe natyrën. Një fatkeqësi ekologjike na pret nëse nuk veprojmë menjëherë.

 2. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Si një Tsunami, mesazhi po vjen vazhdimisht për të gjithë,

  KB, fërkon brenda, shtyp dhe do ta shtyjë në fytin tuaj.
  Përsëri sot 1 Tet pasi ndodhin Greta e neveritshme (abuzimi i fëmijëve) gjatë KB
  (dhe natyrisht ka pasur një manipulim të motit për dekada, kjo është gjithashtu një fakt)

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/nieuw-vn-klimaatrapport-zeespiegel-stijgt-sneller-oceanen-warmer-en-zuurder/

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Propaganda duhet të vazhdojë të përsëritet.
   Prezantimi në artikull tregon sesi IPCC manipulon të dhënat.
   Vetëm shumica e njerëzve nuk marrin telashe për ta parë atë.
   Kemi një hapësirë ​​të vëmendjes më së shumti 8 sekonda

 3. Wilfred Bakker ka shkruajtur:

  Shkëlqyes !!! ne do të hamë bebet për të shpëtuar klimën!

  Vajza: «Qielli po bie pas disa muajsh. Duhet t’i hamë foshnjat ”.

  AOC: "Po, jo, kështu që është mirë. Por kemi më shumë se disa muaj. "

  https://youtu.be/8Qx38bK81gM

 4. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Një tjetër aktor i paguar mirë që promovon "unitetin global" dhe kështu gjestin piramidal në fund të fjalimit zbulon skenarin Luciferian.

  Askush nuk dëshiron ndotje. Të gjithë duan një planet të shëndetshëm, por autorët janë në krye të korporatave dhe njerëzit duhet të paguajnë. Shumë nga imazhet e ndotjes janë thjesht prodhime filmike. Ka të bëjë me Problemin, Reagimin, Zgjidhjen.

  https://youtu.be/qSB7PJQqzak

 5. Fleur ka shkruajtur:

  Unë mendoj se kulti global i klimës është një organizatë djallëzore. Shkencëtarët me një vizion tjetër, pra, të cilët nuk ndjekin fenë klimatike të tufës së madhe, thjesht janë të kërcënuar ...
  Sa e sëmurë e dëshironi atë me atë kult klimë ngrohëse ...!

  Mashtrimi i shkëlqyeshëm i ngrohjes globale [NL Subs]

 6. Fleur ka shkruajtur:

  Ka shkencëtarë që shkojnë kundër rrjedhës dhe tregojnë se bota nuk do të nxehet nga 2020 por do të qetësohet në mënyrë të konsiderueshme.
  Ne jemi në pritje të një epoke mini akulli ...
  Edhe NASA parashikon ftohjen e fortë të tokës.

  https://electroverse.net/nasa-predicts-next-solar-cycle-will-be-lowest-in-200-years-dalton-minimum-levels-the-implications/

  Natyra, dielli i fuqishëm godet prapa dhe shkatërron gënjeshtrat e IPCC në vitet e ardhshme nga ftohja e fortë e tokës .... e shkëlqyeshme!
  Për të mos u mashtruar plotësisht, IPCC tani është fshehur duke bërë një ndryshim të vogël por të rëndësishëm në raportin e tyre.

  "Heibel për IPCC"

  https://doorbraak.be/heibel-om-het-ipcc/

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër