Missing Siebe Viegers: Fondacioni 'A doni të bashkoheni?' ofron një zgjidhje nëpërmjet zoekjemee.nl

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 22 Shkurt 2019 18 Comments

Është një nismë fantastike fisnike për të përmendur se ka një u themelua themeli pas zhdukjes së Ruben dhe Julian në 2013; zhdukja që përfundoi tragjikisht në djemtë e vdekur në një tub të zbrazët dhe një baba që kreu vetëvrasje. Natyrisht që nuk e morëm provën dhe ari i njohur i pelenave ishte simboli i mashtrimit përsëri, por emocioni vetëm e frenon aftësinë e të menduarit kritik të shumë njerëzve. Gjëja interesante ishte se babai Jeroen Denis do të kishte jetuar me mua rreth qosheve në Vleuten dhe fëmijët ishin në të vërtetë të panjohur për këdo në lagje. Sidoqoftë, nuk na lejohet t'i quajmë të gjitha këto gjëra të zhdukura operacionet psikologjike (PsyOp), sepse atëherë do të sulmohesh nga policia e shtetit në mediat sociale. Punonjësit shtetërorë që shfletojnë përmes mediave të posaçme sociale të medias postojnë për të sulmuar dhe postuar se ata janë personat në fjalë wel duke ditur, kështu që ju do ta mbani gojën të mbyllur. Ju nuk guxoni të thoni asgjë më shumë dhe kjo është gjithashtu qëllimi.

Shtëpia e Jeroen Denis (me dritare të mbyllura) u braktis plotësisht dhe asnjë aktivitet nuk u respektua asnjëherë. Ishte shumë e habitshme që uebfaqja rubenjulian.nl tashmë gjysmë viti për të zhdukurit Ruben dhe Julian u regjistruan. Llogaria Twitter @JulianRubenNL u menaxhua dhe u menaxhua nga një ekip i menaxhimin e perceptimit biznes Grip i mediave sociale! "Partneri juaj për Monitorimin e Mediave Sociale, Webcare, menaxhimin e reputacionit online dhe komunikimin e krizës". Sa indikacione se kjo mungesë (duke përfunduar në përmasa tragjike) ishte një operacion psikologjik akoma dëshironi të shihni?

Bron zoekjemee.nl: Stichting ZoekJeMee u themelua në përgjigje të një iniciative spontane gjatë mungesës së vëllezërve të zhdukur Julian & Ruben nga Zeist (maji 2013).

Pra, në mënyrë spontane, ajo iniciativë me sa duket nuk ishte. Pas kësaj ne kishim disa gjëra të tjera të zhdukura që janë ndjekur gjithmonë këtu në faqen e internetit dhe janë përshkruar gjithashtu si PsyOp. Mund ta imagjinoj që lexuesi mendon: "Ah, eja! Ende jo gjithçka mund të jetë një PsyOp apo mashtrim? Sa njerëz nuk duhet të bashkëpunojnë dhe pse duhet ta bëjnë këtë fare? Ka gjëra të vërteta që mungojnë!"

Arsyeja për maksimumin e njohur Problemi, Reagimi, Zgjidhja për të aplikuar diçka të madhe që 17 milion njerëz holandezë prekin. Nëse e menaxhoni këtë mirë, kjo nuk do të thotë që të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për faktin se rasti është vënë në skenë. Punonjësit e policisë, të gjyqësorit dhe të medias, në fakt, mbahen të verbër si ju dhe unë. Vetëm një shtresë e vogël e lartë është në kontroll. Nëse dëshironi t'i bëni njerëzit të pranueshëm ndaj masave që janë në të vërtetë të dëmshme për të gjithë, duhet ta shisni atë nga një ngjarje që i prek ato thellësisht emocionalisht. Ju krijoni një problem (Problem), ku keni reagimin emocional (Reagim) nëpërmjet mediave dhe më pas një masë ose ligj (Zgjidhje) që mund, si rezultat i dy hapave të mëparshëm të procesit, papritmas të përqafohen nga të gjithë.

Disa vjet më parë, u përqendrova në disa çështje të kujdesit rinor dhe u bë e qartë për mua se shumë fëmijë janë në të vërtetë në një lloj brenda këtyre institucioneve regjimit të burgjeve për të përfunduar. Fëmijët i nënshtrohen një ri-edukimi shumë të rëndë dhe mezi kanë ndonjë liri të lëvizjes. Çdo hap jashtë derës duhet të raportohet dhe duhet të plotësohet një formular me të cilin kanë pasur kontakt dhe ku kanë qenë. Hidhni një sy vetes incizime të fshehta Unë bëj në një institucion të kujdesit të të rinjve të zbuloj sa serioze mund të shkojë ose të shohë filmin më poshtë për mënyrën se si trajtohet kjo vajzë nga 9. Ndoshta ju mund të imagjinoni se fëmijët e tillë ka gjasa të shpëtojnë. Sapo ta bëjnë këtë, policia thirret dhe adoleshentët sinjalizohen. Nga bisedat që kam pasur me këtë mituri 'burgosur zbuluar se ata nganjëherë vetëm të marrë nga regjimi horror donte për të shpëtuar, dhe vetëm për të kërkuar për të marrë një mik për të pushuar.

Tani, megjithatë, nëse keni qenë duke luajtur në media me raste dramatike të zhdukur, dëshironi të shkarkoni aplikacionin 'search' nga fondacioni zoekjemee.nl, sepse dikush mund të gjendet i vdekur në një kanal apo dikush mund lady në biçikletë e saj një Rruga ANWB për të ciklit për t'u përdhunuar dhe vrarë nga një i çmendur. Të gjithë ata fëmijë janë, megjithatë, në dritën e institucioneve (që janë nga jashtë duken shumë të bukur, por brenda të kënaqur kampet e riedukimit ne e vjetër Bashkimit Sovjetik dhe Kina mallkuar) së shpejti mund të jo më strehë më shumë një pushim, sepse miliona njerëz holandezë i ndihmojnë ata të gjurmojnë. Po në lidhje me të drejtat që pranoni kur shkarkoni një aplikacion të tillë në telefonin tuaj? Ju vullnetarisht e ktheni telefonin tuaj inteligjent në një të dhëna të madhe që ndryshon mjetin spiun për sistemet kompjuterike që lëshojnë analizat e tyre. Por ju keni Zgjidhje vullnetarisht përqafuar, sepse ajo është shitur në mënyrë dramatike për ju përmes mediave dhe rasteve të PsyOp Missing, që ju me të vërtetë besoni se është e madhe. Si mund të merrni 17 milion njerëz që të spiunojnë njëri-tjetrin dhe të kenë telefonin e tyre vullnetarisht të kthehen në një mjet spiunues? Përmes një PsyOp dhe lojës së Problemi, Reagimi, Zgjidhja.

burimi: politike.nl

Mund të jetë kjo rasti Siebe Viegers një tjetër PsyOp i cili duhet t'i bindë njerëzit që të përqafojnë vullnetarisht mjetet e spiunazhit? Sigurisht që mund të jetë gjithashtu një zhdukje autentike, por historia është mjaft e çuditshme. Siebe ndoshta nuk do të kalojë nëpër një ufo rrëmbyer janë. Dhe pse nuk ekzistojnë shifra të shenjave të telefonit apo imazhe kamera që mund të thonë më shumë? Hollanda është plot me direkte dhe kamera. Sidoqoftë, fondacioni "Gjej tuaj mee" është gjithashtu mbrapa ky rast është përfshirë. Po shikoni videon më poshtë dhe gjithashtu klikoni në lidhjen e incizimeve të fshehta?

Lista e lidhjeve burimore: zoekjemee.nl, zoekjemee.nl

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (18)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Shumica e fotografive të personave të pagjetur në faqen e internetit të Stichting Zoek mee janë të një përmbajtje të dobët Photoshop që ju thoni ju!

 2. Zonnetje ka shkruajtur:

  Pjesë e mirë. Duke shkuar përpara, pikat e mira,
  Shpresoj se njerëzit e zakonshëm më në fund do të kuptojnë se ne jetojmë në një diktaturë të heshtur.
  Kam frikë se ata nuk mund të marrin atë përplasje, sepse ata janë vetëm frikë, frikë, nëse ata e nxjerrin këtë përfundim, edhe nga kjo e drejtë para jush, pjesët e juaja. Pra, ata jetojnë në mohim dhe njerëzit e zakonshëm marrin pjesë në të duke qenë shumë simbolikë, për ta bërë kopshtin e tyre të duken mirë. Nëse kopshti duket i mirë, ata mendojnë se mund të heqin dorë nga bota e keqe jashtë. Gëzohem të pretendoni të jetoni në një Holandë 'normale'. Shtëpia e çmendur.

 3. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Jo i ndershëm dhe pak i dhimbshëm ...

  Nëse ju shikoni në faqe ju shihni se një vajzë Alicia Doornberg ka humbur shumë më tepër, por që kurrë nuk ka qenë në Kop van de Telegraaf, kjo është e çuditshme.
  Pse nuk Siebe nga 26 vjeç e vjetër në krye të Telegraaf dhe Alicia Doornberg (15jr).

  Çfarë përsëri përsëri qëndron se ka vetëm 1! Foto e vajzës është dhënë dhe atë që është gjithashtu e habitshme se internetit policia (shih Onderl zyrtare) vajza ka munguar që nga mesi i nëntorit 2018 dhe në faqen zyrtare Zoekjemee.nl është vetëm mungon në 3 shkurt. Kjo është mjaft ndryshim. Të gjitha kaos!

  Ajo u pa për herë të fundit në Roermond, por! faqja e policisë thuhet se e humbi atë në nëntor dhe ajo vjen nga Cadier en Keer, pse këto vende nuk përmendin atë informacion të çmendur?

  Alicia Doornberg humbi që nga 8 NËNTOR 2018

  https://www.politie.nl/mijn-buurt/vermiste-kinderen/formulier/2018/november/alicia-doornberg.html?sid=b35b3240-56f0-4700-add7-b26e3f452323

  Alicia Doornberg MISSED SINCE 3 SHKURT 2019

  https://deskgram.net/zoekjemee_vermist

  VETËM 1 BLURRY FOTO?

  https://www.youtube.com/watch?v=C3uktnph-Sg

  Nëse këto institucione zyrtare punojnë kaq pa kujdes sa serioz mund t'i merrni ato në quests e tyre?

 4. Guppy ka shkruajtur:

  Jo fare se shumë kohë më parë ju mund të shkoni atje ku keni dashur dhe kur keni ndezur dritat e rrugës ju duhet ta bëni atë shtëpi. Nëse nuk merrni një aplikacion tani, shqetësoni nëse ka ndonjë gjë.

  Si do të ndodhte kjo? Sepse ne po bombardohemi me dhunë dhe mutin më të tmerrshëm nëpërmjet TV, Nedflix, etj. 24 orë në ditë. Ju nuk doni të dini se sa vrasje një fëmijë nuk e sheh në TV apo xhiruar rreth në lojëra vetë. Ne vetë marrim pjesë në shkatërrimin e fantazmave.

  A e gjejmë të çmendur që fëmijët marrin probleme të sjelljes në botën që ne kemi krijuar?

  Përveç kësaj, ne kemi besim tek qeveria dhe ne e dimë se si funksionon, procedura shkon përtej kujdesit të dashur.

  Ata na kanë shtyrë deri tani në qoshe që bota jonë e madhe është bërë e vogël përsëri përmes kontrollit artificial. Në Kinë ju mund të shihni qartë se si funksionon sistemi social i reputacionit. Ne kemi qenë të arsimuar për brezat që nëse zile ju shkon më mirë të uleni shpejt, përndryshe ju jeni sjaak. Reputacioni i ulët se sa nuk mund të bëni me tren ose aeroplan, gjatë luftës së dytë botërore duhet të jeni në tren me reputacion të ulët. Në fund, jo shumë ka ndryshuar.

  Mos u shqetësoni se ju përmendni se zyrtarët si ne po mashtrohen. Mos harroni se shumica e amts janë gjithashtu vetëm familja dhe miqtë e ne. Për fat të keq, ka shumë punëtorë që ndoshta kurrë nuk kanë pasur dashuri dhe mund ta mbajnë atë mbi zemrat e tyre për të minimizuar dhe shkatërruar fëmijët dhe shokët e tjerë të qenieve njerëzore.

  Unë e di 100% është i sigurt se në organizatat që shpesh kemi dyshime rreth, njerëz të dashur të dashur ecin përreth që mund të bëjnë dallimin.

  Kjo është arsyeja pse unë mendoj se procedurat duhet të shmangen sa më shumë që të jetë e mundur dhe ne duhet të sigurojmë që ne të marrim kontrollin vetë. Veçanërisht kur është fjala për fëmijët tanë! Asnjë vend i lirë atëherë nuk do të përfitoni fëmijën, por asnjë përfitim i fëmijës apo para nuk është më i rëndësishëm se shëndeti?

  Kjo promovim i mungesave ka të bëjë me kontrollin social dhe pyetja është se kush e kryen kontrollin, së bashku ose me qeverinë e babait?

 5. IBERI ka shkruajtur:

  Rasti "Lisa" gjithashtu ndjehet pas një operacioni psikologjik. Historia e abuzimit seksual? Lidhje me një histori që është shumë e paimagjinueshme në të cilën do të ishte përfshirë një "zyrtar i lartë" i njohur. Ajo që është më pas është që përfundimisht të shkaktojë reagimin e dëshiruar. "Ngjitu me ato histori"!

  Kushtoj vëmendje të sinjaleve në foto e Argos pretenduar varrezat ku "ata" kanë varrosur fëmijën e Lisa dhe e cila ka qenë pa u vënë re shtatzënë!

  https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2019/Mocht-Haagse-rechter-oordelen-over-kindermisbruik-.html

 6. Zonnetje ka shkruajtur:

  Gjithkush ka të drejtë në mendimin e tij, por kur lexoj se zyrtarët po mashtrohen njësoj si popullata e përgjithshme. Tha, pikërisht zyrtarët që e mbajnë regjimin. Shumica e zyrtarëve nuk janë zgjedhur në inteligjencën e tyre por pajtueshmërinë e tyre, mos mendoni? Ruajtja e sistemit është kredo në vend të ligjit. Gjyqtarët kanë një mallkim për ligjet nëse kërkesa nuk uitkomt.Je sistemin ndonjëherë do të duhet të dini se sa çështje nuk është sipas ligjit, të drejtat e njeriut skaduar, por pothuajse nuk ka pas shufër tërhequr gojën hapur. Well sad në Hollandë. Nthe i zoti për të vlerësuar punonjësit në mënyrë negative që ka zyrtarë të cilët në mënyrë të vendosur të mbajë regjimin nuk vuajnë për të mbijetuar duhet të shohim pagën e tyre në rattenracez. Epo i krahasoj organizatat e dashura me suva kur dikush ka një këmbë të thyer. Ekzistenca e këtyre organizatave fsheh e vërtetë se ajo është shumë e gabuar në Holandë, por atëherë ne kemi nevojë për të bërë asgjë, sepse këto organizata janë. E pra problemi i madh janë të dyshuarit e zakonshëm. Për sa kohë që ata kanë pozicionet e tyre kyçe, ata mund të përcaktojnë politikën e të dyshuarve të zakonshëm dhe nëpunësit civilë mund të ndjekin politikën e të dyshuarve të zakonshëm. Atje zyrtarët e tij janë të mirë dhe skllevër. Çfarë vendi. Unë e quaj Holandën një vend mumje. Ndryshimet e regjimit ju lutemi sa më shpejt të jetë e mundur nëse jeni për liri të vërtetë.

  • Guppy ka shkruajtur:

   Ju jeni duke folur për zyrtarët në krye të organizatave, kjo nuk është ajo për të cilën diskutohet. Ata marrin mbështetjen nga poshtë nuk ka rëndësi nëse ju punoni direkt ose indirekt për shtetin.

   Unë shoh vetëm një zgjidhje për atë që ju dhe unë dua dhe kjo është e ndaluar të paguajë (taksave) atëherë ju mund të vërtetë të rivendosur. Organizoni gjithçka në nivel lokal nga njerëz që njihni së bashku.

   Ne të gjithë e dimë se sa ndikojnë paratë dhe nëse ndalon të paguash, një organizatë ndalon ekzistencën, madje edhe një organizatë vullnetare.

   Për sa kohë që marrim pjesë në këtë, nuk mund të fajësojmë askënd tjetër. Më e lehtë tha se bëhet, por ne duhet të fillojmë të vogël.

   • Skllavi i pagave ka shkruajtur:

    @Guppy:
    Jo vetëm maja e organizatave, por të gjitha shtresat e piramidës janë në mënyrë aktive apo pasive të përfshirë në korrupsion dhe padrejtësisë në diktaturën e elitës pushtetit në këtë vend:

    Në fund të 2018, një praktikant me një kontratë një vjeçare u hodh në një kompani, pasi u ngrit një mosmarrëveshje pune lidhur me ndryshimin e njëanshëm të orarit të punës. Menaxhmenti pastaj punësoi dikë për çështje të personelit për të detyruar këtë intern. Natyrisht, kjo ishte e mundur vetëm nëse mjeku i kompanisë nuk e bëri punën e tij; një mjek i kompanisë duhet ta mbrojë punonjësin në rast konflikti të punës. Mjeku i kompanisë në fjalë nuk ishte as një mjek i kompanisë, por një mjek! Ne po flasim për mashtrime, të kryera nga një shërbim i madh kombëtar për shëndetin dhe sigurinë.
    Nga një avokat praktikant punësuar mori trajnuari me premtime të bukura, për të dhënë pastaj punën cilësi të ulët, por orë 10 të deklarojë në Bordin e Ndihmës Juridike, ndërsa jo edhe gjysma kishte për orë të tëra. Natyrisht, kolegët e praktikantëve mbajnë gojën e tyre të mbyllur për shkak të frikës nga pozicioni i tyre. Rezultati ishte se trajneri nën presion (kërcënim, i cili është krim) hoqi dorë nga kontrata e tij vjetore dhe u sëmur në shtëpi.

    Njerëzit të cilët nuk i kushtojnë vëmendje kësaj historie, sepse ata nuk dinë për këtë apo sepse mendojnë se nuk kanë të bëjnë fare me të, janë edhe bashkëpjesëmarrës pasiv. Në fund të fundit, fakti që njerëzit nuk bëjnë asgjë është arsyeja që njerëzit në pozita të pushtetit guxojnë të keqpërdorin kudo në piramidë. Trajneri kishte paraqitur gjithashtu një ankesë në shërbimin e shëndetit dhe sigurisë, por sigurisht kapi një kockë atje; punonjësit që trajtuan ankesën kishin vështirësi në leximin e të kuptuarit dhe pa probleme me gënjeshtra, mashtrime dhe ankesa pa përgjigje. Ju mund të ankoheni në këtë vend, por nëse sistemi i korruptuar është komprometuar, nuk do të keni të drejtë.

    Historia e mësipërme (përfshirë emrat) mund të lexohet në:
    https://deloonslaaf.com/2019/02/09/landelijke-arbodienst-zorg-van-de-zaak-fraudeert-met-bedrijfsartsen-deel-1/

    • Zonnetje ka shkruajtur:

     Pjesë e bukur e skllavit tuaj të pagave. Ka pak njerëz që duan të kuptojnë, sepse vetë ata janë aktivë ose pasivë ndaj diktaturës tërësisht të heshtur dhe delikate përmes dhe përmes. Në kundërshtim me atë që mendohet, gjithçka në Holandë bazohet në klientelizëm, partitjecracy dhe nepotizëm.
     Vend i tmerrshëm, i quajtur një gojë e madhe për 'të drejtat e njeriut', zombiejimi. Ndryshimi i regjimit nuk ndodh në të vërtetë në këtë kombinim, çfarë skllave të përsosur.

    • Guppy ka shkruajtur:

     Pajtohem plotësisht! Mendoni se kolegët që nuk guxojnë të thonë asgjë më keq. Korrupsioni gjithmonë ka ekzistuar dhe do të ekzistojë gjithmonë në këtë botë.

     Problemi është se kur nënshkruajmë kontratën e qirasë ose blerjes ne kemi një barrë rreth qafës sonë. Kjo është arsyeja kryesore pse bashkëqeniet njerëzore kanë frikë të humbasin punët e tyre dhe të marrin padrejtësi për të shpëtuar hagun e tyre. Nëse nuk është një nga këto dy, është sigurimi shëndetësor i detyrueshëm.

     Nëse jeni të trajnuar të jeni të vetë-mjaftueshëm, atëherë mund t'i thoni një punëdhënësi të korruptuar që ta bëjë atë të bëjë atë vetë, nuk dua asgjë të bëjë me këtë. Kjo është arsyeja pse sistemi arsimor është ngritur në mënyrë të tillë që të vendosni një pjesë të vogël të enigmës dhe mund të gjeni punë vetëm në një sektor të kontrolluar.

     Personalisht, unë mendoj se në Holandë është pothuajse e pamundur të arratiset nga sistemi.

     Çfarë nuk thotë asgjë për njerëzit, por për sistemin. Për fat të keq është e vështirë dhe e pamundur që shumica e njerëzve të mos jenë mumje.

 7. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Shumica janë si ju përshkruani institucionalizuar me një fjalë të bukur, një gjen i burgut thjesht mahnitëse dhe një shikon kundër autoritetit ose jo në uniformë. Këtu janë disa shkaqe natyrore në rrënjë të aq shpesh këtu në vend beschreven..De Madurodam diktaturës në Holandë është shumë e rafinuar dhe provuar të jetë shumë efektive. Ju mund ta çoni kalin te burimi, por mos e detyrojeni atë që të pijë.

 8. Zonnetje ka shkruajtur:

  Diktatura këtu është me të vërtetë shumë e rafinuar dhe shumë efektive. Duket sikur ndoshta duhet të them, është një lloj marrëdhënieje midis robërve dhe qeverisë, sistemi, Big Brother ju do kur ju trajton keq.
  Të jesh i lirë në robëri, parajsë për skllevërit. Merr frikën e tyre ekzistenciale dhe vepron si Zot ose ndoshta Perëndi për skllevërit.

 9. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Haha njerëzit me njohuri të lëvizjeve të udhëtimit!
  Ky është një program shkencor në të cilin mësoni se si njerëzit udhëtojnë me këmbë, biçikletë, me makinë, autobus ose tren. Kjo është shumë emocionuese dhe mund të bëni të gjitha llojet e lëvizjeve.

  Ju gjithashtu mund të bëni lëvizjet e udhëtimit në patina, skuter, droni, helikopter ose anije SpaceX.

  Dhe papritmas Siebe është parë në kamera ... pse nuk mund të raportojmë që pas 2 javë?

  https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190301_8459359/tv-aandacht-brengt-vermiste-siebe-uit-enkhuizen-niet-terug-video?utm_source=google&utm_medium=organic

 10. Zonnetje ka shkruajtur:

  E pra, njerëzit me njohuri të lëvizjeve të udhëtimit. Kush do të ishte ai? AIVD-ers, CIDs, ju e emëroni atë me siguri të dyshuarit e zakonshëm si menaxherët, sepse rezultati duhet patjetër të jetë i fiksuar dhe të jetë pe.
  Të dyshuarit e zakonshëm kryejnë krimet, shpikin komplotet dhe zgjidhin krimet, komplotet, pastaj vetë. Çfarë vendi është. Ndryshimi i afatit.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Po, ata duhet ta përfundonin këtë tregim, sepse këtu ka më shumë materiale vizuale dhe ata ndoshta janë të vetëdijshëm për këtë (ligjin e rimorkiove, mos harroni). Këto imazhe do të shkatërronin gjithë historinë, por unë ende nuk e kam vendosur të pres që do të vijë më tej.

   • Kamera 2 ka shkruajtur:

    Vetëm pas katër javësh, pas disa ditësh një trup vjen në sipërfaqe për shkak të formimit të gazit në trup përveç nëse trupi është më i rëndë, detektivët mund të kenë qenë pak më mirë. Dhe pastaj në një hendek, sa thellë është ai hendek? A është atëherë një krim? Ky rast nuk mund të mbyllet vetëm.
    Shumë pyetje të shumta

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër