Nëse janë përmbushur profecitë, a është ajo dëshmi që besimet tuaja janë e vërteta?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 17 Qershor 2019 24 Comments

burim: wordpress.com

Shumë lexues e shohin përmbushjen e profecive si një shenjë se besimet e tyre janë të drejta. Për ata që nuk janë të interesuar për fenë, dua të them: mendoni përsëri, sepse e gjithë politika botërore bazohet në besimet fetare. Nëse nuk e shihni këtë, thjesht nuk i keni kushtuar vëmendje. Pse u themelua shteti i Izraelit, përse shumë hebrenj shkonin në Palestinë, pse Trump e deklaroi Jerusalemin kryeqytetin e Izraelit vitin e kaluar dhe pse ai deklaroi se lartësitë e Golan i përkasin Izraelit? Për arsye fetare dhe asgjë tjetër. Motivet fetare janë të ndërthurura në të gjitha lëvizjet kryesore politike në mbarë botën.

Nëse diçka pastaj formon fije të përbashkët në procese të mëdha, në të vërtetë nuk jeni me të vërtetë i zgjuar nëse nuk doni të shihni atë fije të përbashkët apo edhe ta mohoni atë. Feja është diçka që duhet t'i kushtojmë vëmendje serioze, sepse është faktori udhëheqës në politikën botërore. Ajo formon aortën e të gjitha proceseve politike që ne mund të vëzhgojmë rreth nesh çdo ditë. Ju mund të keni vendosur veten se nuk doni të jeni fetarë apo fetarë, por mohimi i rëndësisë së fesë në skenën botërore është diçka si mohimi se 70% e tokës është e mbuluar me ujë.

Pra, nëse ju keni marrë kokën tuaj nga rërë në lidhje me ndikimin e rëndësishëm të fesë në politikën botërore, atëherë ne mund të shohim se çfarë roli është. Nëse vërtet e studion seriozisht, mund të gjesh se shumë nga kolegët, fqinjët ose të njohurit vlerësojnë profecitë; çfarëdo besimi që ata mbajnë. Kjo do të thotë që ne mund të konkludojmë se njerëzit janë të bindur në mënyrë të vendosur se këto profeci tashmë janë bërë të vërteta ose do të realizohen. Pra, nëse miliarda njerëz besojnë në diçka të tillë, ju duhet t'i kushtoni vëmendje, sepse nëse nuk bëni, ju thjesht i përkisni pakicës. Miliarda njerëz besojnë se do të ketë një Mesia, që do të ketë një anti-Krisht dhe do të ketë një betejë përfundimtare për Jerusalemin. Vetëm duke e ditur se mund ta kuptoni pse, për shembull, Jeruzalemi është kaq i rëndësishëm në axhendën e shumë lëvizjeve politike. Është një çështje tjetër nëse nuk merrni kohë për të gërmuar në ato çështje, sepse preferoni të angazhoheni për të dalë jashtë, për të punuar, për të paguar faturat, bukën dhe lojrat, etj. Sipas mendimit tim, është e vlefshme (ose më mirë: thelbësore) të gërmoj në këto gjëra. Pse? Sepse atëherë kupton se çfarë po ndodh dhe ku 'po shkon'.

Kam marrë shumë reagime nga të dy anët e krishtera dhe islamike, se disa ngjarje janë dëshmi e përmbushjes së profecive të tyre. Pyetja që unë do të doja t'i pyesja këta njerëz është si vijon: a është fakti që ka një pulë që ecën rreth provave se veza ishte e para atje? Ju mund të gjeni një pyetje të çuditshme, por ajo që dua të them është se fakti që profecitë vijnë e vërtetë nuk vërteton se feja juaj është e vërteta. Ndoshta këta lexues duhet së pari të pyesin veten nëse ata nuk janë duke kërkuar dëshmi për atë që ata janë sjellë deri që nga fëmijëria. Unë kam qenë gjithashtu i ngritur me dogma të krishtera, por nëse vërtet keni guximin të mendoni jashtë kutisë suaj, ju nuk do të mbërtheni në flluskën tuaj para-krijuar. Frika për të lënë flluskën tuaj të krishterë ose frika për të shkuar përtej flluskës suaj islamike bazohet në frikën e ndëshkimit të ferrit dhe mungesës së çmimit të madh në jetën e përtejme. Unë kërkoj falje, por të gjithë ata që nuk kanë guximin të mendojnë kurrë jashtë atyre kornizave themelore, është, sipas mendimit tim, një lepuri për trembje.

Kur profecitë vijnë e vërtetë, shumë shohin dëshmi për besimin e tyre. Për shembull, kliko kjo lidhje për të parë se si dëshmitarët e Jehovait i shohin ngjarje të caktuara siç janë përmbushur profecitë. poshtë kjo lidhje do të gjeni një përmbledhje të shkurtër të asaj që vizioni i krishterë është i profecive që do të realizohen; vuri në dukje se ju përsëri keni një ndryshim midis të gjitha llojeve të 'lëvizjeve të krishtera'. Lëvizja Ungjillore ose Baptiste edhe njëherë mendon ndryshe rreth afatit kohor të ngjarjeve sesa të krishterët e reformuar dhe në këtë mënyrë mund të bëni një listë të tërë të dallimeve në pikëpamje, bazuar në dallimet në interpretimet biblike. Ne e shohim të njëjtën gjë në anën islamike dhe kështu ju shikoni pikëpamjet përkatëse dhe konfliktuale në të gjitha fetë e mëdha botërore. Pastaj ekzistojnë shumë ngjashmëri midis Islamit, judaizmit dhe krishterimit. I lë mënjanë fetë e tjera të mëdha botërore këtu, por në parim i shohim të njëjtat parime themelore kudo në një mënyrë tjetër. Megjithatë, të tre përmenden janë të gjitha sistemet e besimit abraham. Megjithatë, myslimanët besojnë se besimi i tyre korrigjon atë të krishterimit dhe të krishterët besojnë se Islami përfaqëson besimin e profetit të rremë.

Shumë shkurt, këto janë dallimet thelbësore midis Islamit dhe Krishterimit (ku mund të thuash se krishterimi është fort i lidhur me judaizmin, sepse është sikur besimi hebre është pjesë e planit përfundimtar të Krishtit):

Islami beson në bazë të Kuranit dhe Sunnetit (hadithi):
Në ardhjen e Mehdiut ("i premtuari", "sjellësi i paqes" ose "imami i dymbëdhjetë" ose "imami i fshehur").
Në ardhjen e Isait (Isa është arabisht për 'Jezusin').
Në ardhjen e Dexhallit. "mashtruesi i madh i cili do të vijë mbi një mushke".

Të krishterët besojnë në bazë të Biblës:
Në ardhjen e antikrishtit
Në ardhjen e "profetit të rremë"
Në ardhjen e Jezu Krishtit, i cili do të krijojë një perandori të re botërore.

Të dy fetë besojnë në kthimin e Jezusit dhe gjithashtu të dy besojnë në ardhjen e një anti-Krishti; i cili quhet Dajjal në Islam. Hidhni një sy për shembull ky film për të marrë një ide për këtë.

Ajo që po përpiqem të bëj me artikujt e mi është të nxis lexuesin të mendojë nëse profecitë dhe si realizohen ato nuk janë një shenjë se ka një skenar të madh. Besimtarët e feve të ndryshme gjithashtu duan të shkojnë së bashku me këtë. Megjithatë, atëherë ata sigurohen që shkrimi është i kontrolluar nga zot i tyre; ose zot i Biblës ose Allahut (në rastin e Islamit). Megjithatë, përpiqem të inkurajoj lexuesit të marrin në konsideratë nëse fakti i thjeshtë që ne duket të jetë dëshmitar i një skenari nuk tregon se i gjithë programi është i paracaktuar dhe se ne po jetojmë në një realitet simulues (në simulim). A mund të ndodhë që dalja nga profecitë nuk tregon thjesht se zotin tuaj të veçantë është e vetmja e vërtetë, por sidomos që duhet të ketë një 'zot'? A mundet që ky zot të ndërtojë në mënyrë të ndërgjegjshme shkrimin në mënyrë të tillë që fetë e shumtë janë të nevojshme për të krijuar polet plus dhe minus që duhet të përmbushin atë betejë përfundimtare? A mund të jetë që shkrimi është ndërtuar në mënyrë të tillë që në të gjitha aspektet e shoqërisë dualizmi gjithmonë është i nevojshëm për të çuar drejtimin në drejtimin 1 (si me një rrymë të drejtpërdrejtë nga një bateri me një pol pozitive dhe negative)? A mund të jetë që barra fetare e provës që mendoni ju të gjeni për sistemin tuaj të besimit nga libri juaj i shenjtë, është i domosdoshëm për t'ju bërë pjesë e një prej këtyre kundërshtive?

Nëse fizika kuantike tashmë tregon se nevojitet një vëzhgues dhe nëse disa zbulime të fizikës kuantike tregojnë se një vëzhgues nevojitet për të krijuar botën materiale, atëherë kjo, së bashku me ato profeci fetare, nuk është një tregues se ne jemi në një jeta e simulimit? Kam shkruar një seri të gjerë të artikujve për këtë këtu en këtu gjeni. Është mirë të sqarojmë se ka një zot nga modeli i simulimit. Kjo është ndërtuesi i kësaj simulimi. Është gjithashtu mirë të sqarojmë se ka profeci që tashmë janë bërë të vërteta dhe që do të duhet të realizohen. Kjo është shkrimi ose kodi burimor i simulimit. Nëse supozojmë se është simulim me shumë lojtarë, atëherë kërkohet vëzhgimi ekuivalent për të gjithë pjesëmarrësit (Mali Everest duhet të jetë në të njëjtin vend për të gjithë). Kjo shpjegohet nga ngatërresa kuantike nga fizika kuantike dhe ne gjithashtu gjejmë parimin themelor në këtë Teknika e spirancës së re të Google në platformën e saj për simulime (realitet i shtuar). Pra, ka shumë indikacione se ne jetojmë në një realitet si matricë dhe se kjo është një lojë shumë-lojtarësh. Kështu që mundeni of vijnë në përfundim se ju duhet të vazhdoni të ndiqni shkrimin e fesë tuaj bazuar në besimet tuaja of mund të arrish një përfundim shumë më të zgjuar.

Përkufizimi i zotit është: Perëndia është ndërtuesi i simulimit

Çfarë është përfundimi më i zgjuar atëherë? Sepse ju me të vërtetë duhet të lexoni serinë time të artikullit rreth simulimit. Nëse vërtet filloni të shihni se është e arsyeshme që ne të jetojmë në një simulim, atëherë mund të kuptoni gjithashtu se një simulim gjithmonë duhet të respektojë zgjedhjen e lirë. Ju doligjin e vullnetit të lirë'mund ta thërrasë atë, sepse pa vullnet të lirë një program nuk është një simulim, por në fakt është një lloj filmi rezultati i të cilit tashmë është i sigurt. Thelbi i një simulimi, megjithatë, është se ju ofroni lojtarëve një sfidë dhe doni të provoni se sa mirë luajnë ata lojë. Për shembull, nuk ndërton një imitues fluturimi për të bërë avionin të fluturojë dhe të vendoset në autopilot, ta ndërtoni për të testuar pilotin. Në një simulim multiplayer ju doni të studioni se si lojtarët sillen individualisht dhe kolektivisht dhe të shohin se cilat zgjedhje do të bëjnë individualisht dhe kolektivisht. Megjithatë, mund të vendosni karaktere jo-lojtarë në simulimet që ndjekin një skriptë të caktuar dhe të përpiqen të bindin lojtarët në lojë për ta ndjekur atë skriptë. A e njohim ndoshta rolin e udhëheqësve politikë e fetarë në botë atje? Po, aq sa unë jam i shqetësuar.

Po sikur ndërtuesi i simulimit të shpresojë që lojtarët të dorëzohen vullnetarisht në një qëllim të caktuar? Pastaj ai duhet të vendosë personazhet jo-lojtarë në lojë në pozita të rëndësishme dhe të sigurojë që lojtarët që nuk luajnë skriptin sipas rregullave të avatars jo-lojtar (që ai e ka vendosur në lojë) fitojnë më pak pikë në lojë. Ndërtuesi i simulimit e bën të pamundur të mos luajë ndeshjen sipas rregullave. A mund të jetë që ai dëshiron të arrijë një rezultat të caktuar që është i favorshëm për të, pa shkelur ligjin e vullnetit të lirë? Supozoni se ne jemi me një të mirë film ngacmues janë tunduar në këtë simulim, por vetëm brenda simulimit vijnë në zbulimin se është më pak argëtuese dhe e kënaqshme; që ne të mund të sëmuremi, të shkojmë në luftë, të punojmë, të vazhdojmë e kështu me radhë? Ne mund të duhet të luajmë lojën, sepse kemi nënshkruar një kontratë për ta luajtur atë. Megjithatë, në qoftë se ndërtuesi i simulimit na ka strukturuar dhe ende na tructs të vullnetshëm të shërbejë atë brenda simulimit, atëherë ai ende respekton vullnetin e lirë, por ne duhet të duhet të jemi të vëmendshëm dhe të pyesim veten nëse ai nuk ka qëllime të këqija ka.

Sipas mendimit tim, kjo simulim kontrollohet nga (avatarët në funksion të ndërtuesit, jo-lojtar) në një drejtim të caktuar. Ata përpiqen të drejtojnë skenarin në një drejtim të caktuar nëpërmjet proceseve fetare dhe politike të bazuara në dualizëm (sepse dualiteti jep një rrymë të drejtpërdrejtë në një drejtim të dëshiruar). Sipas mendimit tim, qëllimi përfundimtar është dorëzimi i bashkimit me sistemin e AI të ndërtuesit; me fjalë të tjera: fundosje më e thellë në simulim. Në fetë e gjejmë këtë në 'jetën e përjetshme'. Në transhumanizmin (shih CEO-në e Google, Ray Kurzweil) kjo quhet singulariteti. Ardhja e një figure anti-Krishti ose mesia nga ajri (reja) është mjaft e lehtë për t'u arritur. Në këtë mënyrë, një ndërtues i lojës mund të bëjë një avatar të shfaqet në lojë mjaft lehtë. Nëse filloni të shihni gjithçka nga kjo perspektivë, do të filloni të kuptoni se kjo është me të vërtetë një lloj loje hiper-realiste Sony PlayStation, ku materia, ndjenja, mendimet dhe çdo gjë që ju perceptoni perceptohet nga shpirti (vëzhguesi / lojtari) avatar juaj në lojë (trupi juaj). Prandaj është thelbësore që ta bëni këtë Eksperimenti i "dyfishtë" kupton mirë.

Pra, nëse besoni që ju mund të fitoni jetën e përjetshme duke iu dorëzuar perëndisë së fesë suaj, jeni duke bërë një gabim thelbësor në 2. Për të filluar, jetoni përgjithmonë dhe jeni vetëm një lojtar në një simulim multiplayer. Dhe pika dy ju jeni në shërbim të vënies së shkrimit që ka për qëllim lidhjen edhe më shumë me ndërtuesin e simulimit. Tani mund të thuash:Po, por zot ime ka vetëm qëllime të mira!"Epo, atëherë të gjitha vrasjet dhe vrasjet, sëmundjet, puna për para dhe skllavëria nuk do të ishin të nevojshme. Ju dorëzoheni në një sistem dualist me aspekte pozitive dhe negative. Ndërtuesi i këtij simulimi ka qartësisht qëllime të këqija; domethënë ato ku ne duhet të dorëzohemi dhe bëhemi gjithnjë e më të varur. Ai përpiqet ta arrijë këtë përmes shkrimit dhe drejtuesit e këtij skenari; avatars e vendosura prej tij në këtë simulim (të kontrolluar prej tij) në pozita të larta. Kushdo që e vendos veten në shërbim të këtyre avatars nëpërmjet pozicioneve të menaxhimit dhe të gjitha notat më poshtë kontribuon në përmbushjen e skriptës së skllavërisë. Pra, mënyra e vetme për të mos dhënë skriptin rezultatin që ndërtuesi i simuluesit dëshiron është të mos punojë në skriptin. lexoj vazhdoni këtu si mund ta bëni këtë.

Lista e lidhjeve burimore: jw.org

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (24)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. danny ka shkruajtur:

  Siç e përshkroi dikur David Icke:
  Se njerëzit kanë një besim të caktuar vjen në 99,9 për qind të rasteve sepse prindërit e tyre dhe mjedisi / kultura e tyre kishin atë besim.
  Jo sepse ata i kishin krahasuar të gjitha fetë dhe në këtë mënyrë kishin përfunduar se cila është "feja më e mirë".

  Për më tepër, besoj gjithashtu se për shkak se njerëzit besojnë se profecitë po përmbushen, kjo gjithashtu ndodh dhe vërtetohet.
  Thuaj një lloj ligji tërheqës (mendimet / besimet krijojnë realitet).

 2. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Artikull intuitive, gjithmonë kam thënë se ky është një skenar i vetë-përmbushur, një programim që kryhet nga besimtarët. Luciferi, megjithëse nuk kam për të bërë asgjë, unë paraqes zgjedhje dhe shpirtrat vijnë në dritën e rreme si fluturon.

  vetë-përmbushjen e

  (ose një mendim apo parashikim) i detyruar të provohet i saktë ose të ndodhë si rezultat i sjelljes së shkaktuar nga shprehja e saj.
  duke pritur që diçka të jetë e keqe mund të jetë një profeci vetë-përmbushëse

  Përgjigjja e vetme e saktë nuk është të luash 🙂 #noncompliance

 3. Guppy ka shkruajtur:

  Kështu është e gjitha Martin!

  Po të ishte e gjitha aq e lehtë atëherë nuk do të kishte asnjë pikë.

  Gjithashtu pajtohuni me Danny, do të programoheni për vitin e parë 7 të jetës suaj. Nëse dëshironi ta heqni këtë, duhet të riprogramoni veten. Kjo nuk do të funksionojë nëse qëndroni në kutinë tuaj të besuar.

  Nëse njerëzit ose grupet të gjithë i besojnë të njëjtit skenar, atëherë do të ndodhë.

  Unë gjithashtu besoj në atë vetë, por unë nuk do të qëndroj në këtë planet për përjetësi.

  Kthehem në origjinalin tim përmes frikës / vdekjes.

 4. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Reagimet nga lexuesit të cilët po shfaqen këtu për herë të parë dhe të cilët tregojnë se nuk kanë pasur vështirësi për të lexuar artikujt bazë (të lidhur) dhe që tregojnë se nuk duan të shohin përtej "besimit në Zotin" dhe besimi "(ose në vend të lehtë për të qëndruar me ndjenjën e vjetër të njohur) nuk janë të lejuara.

  Kam shpenzuar shumë kohë në artikujt e mi dhe nuk i përgjigjem snackers Febo.

  • john Berrevoets ka shkruajtur:

   Kjo është një turp pasi përgjigjet nga të gjitha llojet e njerëzve shpesh japin një ide më të mirë se ku njerëzit janë në artikullin që keni shkruar. Ata janë ashtu siç ishin pasqyra e artikullit tuaj. Duke kaluar vetëm mendime që përmbajnë të gjithë artikullin, pasqyra është praktikisht e mbuluar. Për më tepër, FEBO ka croquettes shumë të mirë satay.

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Të gjitha llojet e reagimeve në internet nuk japin më një pamje të saktë, sepse ajo është e mbushur me kujdestarë online të rendit të ditës; nëse janë apo jo të fshehur prapa një profili Facebook të thellë me një rrjet shoqëror deepfakes.
    A mund të lëshoni komente nën artikujt e propagandës së Telegraafit? Jo.
    Nëse njerëzit nuk marrin përsipër përpjekjet e duhura për të lexuar artikujt e mi në mënyrë të duhur dhe për të studiuar provën, unë nuk do të lejoj që këto reagime të kalojnë. Kush e menaxhon këtë faqe interneti? Ju ose mua?

 5. Zonnetje ka shkruajtur:

  Artikulli i mirë. Pyes veten nëse të gjithë lexuesit kuptojnë se çfarë do të thotë. Kjo është vetëm çështja.

 6. Guppy ka shkruajtur:

  Kjo saktësisht shpjegon dobësinë e feve në gjendjen aktuale. Nëse keni një histori të qartë, njerëzit kalojnë, vijnë së shpejti përsëri shpëtimtar dhe e vendosin atë jashtë vetes.

  Ju gjithashtu mund t'i referoni ato në forumin e besimit xandernieuws 😉

 7. Guppy ka shkruajtur:

  Ose ishte e zhveshur, unë duhet të vazhdoj të punoj në holandezin tim 😊

 8. Maasland ka shkruajtur:

  Në rregull, deklarata mjaft të vështira. Thuhet se shumë janë në flluska të tyre dhe nuk mund të dalin. Megjithatë, disa njerëz janë të liruar nga flluskat e tyre ... por pastaj ata nuk përfundojnë automatikisht me vizionin siç përshkruhet nga ju (dhe në komente) (= një flluskë, por një lloj flluskë tjetër).

  Thërrisni atë fe, ose e quani atë "të vërtetën jashtë vetes" ... por
  - Nuk duhet të bëni më të mirën tuaj për një destinacion të mirë për të ardhmen; se kokëfortësia është tipike e besimeve fetare dhe përforcon mendimin e pushtetit
  - Nuk ka fare qiell apo ferr. Jo, do të ketë një Tokë të rinovuar / restauruar
  - Shikoni vizionet prapa artikullit dhe pastaj shikoni sa më objektivisht sa të jetë e mundur atë që ju nevojitet më shumë besim dhe supozime për të bërë ... Bibla, ose ato vizione të përmendura?
  - Ekziston një "e Vërtetë Universale" jashtë vetes, në fund të fundit nuk e nxitur nga Lucifer-in-a-simulim.
  - Ka një Perëndi që ka bërë një plan të epokës.
  - Megjithë shumë gabime të demonstrueshme në përkthimet dhe përpilimin e minoriteteve në një nga librat e shenjtë ju mund ta dini se ne jemi tani në mes të 5 epokës. Periudhat 2 më poshtë janë për ndërtim dhe riparim !!
  - Kështu që ju besoni se për "eonin e zemëruar" të tanishëm, "njerëzit e padukshëm" shkruan dhe mbushën skenarin? Dhe nëse do të ishte një simulim, do të duhej të ishin "krijesa njerëzore" si krijesa në kontrollin e shkopit të kontrollit? Sa "besime" tashmë janë në këtë skenar ...
  - Jo, thotë se Perëndia i synuar, e mira dhe e keqja kanë rolin e tyre në këtë botë ... dhe me një qëllim.

  Duke studiuar gjithçka, duke eliminuar emocionet dhe "gjetjen", vijmë në përfundimin se, krahasuar me shumë "variante" të përmendura (kështu edhe pikët tuaja të fillimit të Martinit), ekziston e vërteta e Qenies Një Perëndi i cili ishte krejtësisht i vetëm para se një plan - të moshave të konceptuara në të cilat njeriu dhe e mira dhe e keqja etj. kanë një vend që më pas (kështu që ky Perëndi) të bëhet nga gjithçka në Vetvetiu në të gjitha në të gjitha nëpërmjet një ndërtimi drejt asaj përmes asaj planifikimi të kohës ...., më pak supozime apo besim është e nevojshme se të gjitha variantet e tjera që nuk janë të bazuara në Bibël.
  Kështu që unë e drejtoj pyetjen për ju: A mund të ndodhë që ka një të vërtetë (një Perëndi) që i drejton njerëzit që të zbatojnë planin e tij / skenarin? Pra, një e Vërtetë (një Standard) që është pa kohë dhe jashtë vetes? Një e vërtetë e Zotit që do të rivendosë gjithçka për të mirë në imazhin e Tij?

  Apo keni 100,0% fakte bindëse se në çdo rast që nuk mund të ndodhë kurrë?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Ky qiell dhe toka e re është simulimi i ri (brenda këtij simulimi) në të cilin ndërtuesi i këtij simulimi (Luciferi) dëshiron të na tërheqë.
   Nuk ka teori. Eksperimentet e fizikës kuantike tregojnë se ne jetojmë në një simulim. Kjo gjithashtu nuk është çështje e interpretimit apo e besimit.
   Por ju vetëm mbani në dorë të Perëndisë dhe Jezusit. Pse? Sepse ke frikë se do të humbasësh qiellin dhe tokën e re? Epo unë do të thosha: bashkohuni me Ray Kurzwel, Elon Musk dhe të gjitha këmbët që na shtynë drejt singularitetit. Ky qiell i ri dhe ajo natyrë e re janë singulariteti (premtimi i "jetesës" në një simulim të ri).

   • Maasland ka shkruajtur:

    Faleminderit për përgjigjen tuaj Martin.
    Nëse nuk doni të shkëpusni veten (ashtu si unë, siç e tregoni) nga të ashtuquajturat "simulim", atëherë kaloni simulimin e ardhshëm, siç ju tregoni (qielli i ri dhe Toka e re që u prezantua). A nuk do të vdesin ndonjëherë administratorët Luciferian të simulimit? Apo kanë ata pasardhës të mirë? Dhe "këmbëngulës" si unë vdes një ditë, apo jo? Ose po vdes një proces tjetër?
    Sa e pafund është simulimi ynë aktual?

    Prapëseprapë pyetja e njëjtë: pse jeni ju dhe akceptuesit e shkrimit tuaj (shih komentet) ende në të? A nuk është aq i zgjuar?

    A është "alternativa juaj" (kur hyni) në përjetësi? Ose çfarë ndodh atje? A do të vdisni (kur të arrini atje) një herë? Ose nuk po vdes një çështje atje?

    • Martin Vrijland ka shkruajtur:

     Unë nuk mendoj se ju e kuptoni se çfarë dua të them.
     Dying brenda një simulimi mund të krahasohet me kukull në ekranin e një lojë Playstation që vdes. Shpirti nuk po vdes.
     Ju duken të mbërthyer në një koncept të paracaktuar që duhet të ketë një zot të mirë. Ndërtuesi i simulimit që ju dhe unë tani luajmë mund të identifikohet si Lucifer (të paktën nga pozicioni ynë avatar). Kjo mund të jetë thjesht Mark Zuckerberg i shtresës së sipërme (ndoshta origjinale).
     Çështja se kush pastaj ka ndërtuar shtresën origjinale dhe nëse ky është një hyjni e vetme ose nëse gjithçka vjen nga një lloj transmetimi gjithpërfshirës i të dhënave nuk mund të përgjigjet nga pozicioni simulim / avatar (brenda lojës). Pastaj e bëni atë me librat dhe informacionin e vënë në dispozicion në lojë (si Bibla). Kush thotë se shërbimi është i saktë?
     E vetmja gjë që mund të bëjmë janë eksperimentet që çojnë në një analizë të situatës sonë. Këto eksperimente të fizikës kuantike dëshmojnë se ne jetojmë në një realitet simulues (duke qenë vëzhgues / lojtarë). Përsëri: kjo nuk është një teori, është një metodë gjyqi dhe gabimi hap pas hapi për të gjetur thelbin e ekzistencës sonë këtu.

  • Guppy ka shkruajtur:

   Pse thotë Jezui në Bibël "Mos e ndërto shtëpinë tënde në këtë tokë"? Kjo thjesht do të thotë se ky është një vend i përkohshëm. Me fjalë të tjera, mos e humbni shpirtin tuaj këtu në këtë tokë. Ai gjithashtu thotë se është mbaruar dhe jo vetëm kur mbaroni gati njëri-tjetrin në emër të zotit. Ju nuk jeni në këtë vend për asgjë dhe ju ende mund të besoni në Jezusin. Nëse dëshironi që Jezusi të kthehet në tokë, duhet të siguroheni që të bëheni Jezus. Martin thotë të njëjtën gjë si Jezusi dhe fatkeqësisht ju ende jeni duke u mbuluar nga shumica e njerëzve.

   Nëse shkëmbeni fjalën Jezus në Bibël për konsistencën e Krishtit, vetëdija unike brenda vetes atëherë jeni shumë larg.

   Jezui nuk u kujdes për atë që thanë të tjerët dhe i treguan se çfarë informacioni që ai mori nga brenda. Kjo do të thotë që ti ngrihesh mbi këtë botë dhe ligjet e saj. Bota do t'ju urrejë sepse nuk ka ndikim.

   Jezusi shkoi kundër zotit të kësaj bote dualiste që do të thotë se Luciferi është zot i kësaj bote.

   Luciferi është një gjysmëndarti që ka ndarë veten, varet nga ne nëse veçojmë gjithashtu.

   • Maasland ka shkruajtur:

    Hi Guppy
    Këto janë gjëra të bukura që ju përmendni; sipas meje pikëpamjet tona ndryshojnë më pak se sa mendoni.
    Por si unë po ashtu i përgjigjem Martinit: edhe ju jeni "ulur" këtu. Pak e drejta jo e zgjuar? Jezusi apo jo, apo jo ... Në këtë kohë ne nuk jemi në gjendje të shkojmë në fazën e ardhshme (përndryshe ju do të jeni simpatikë katrorë që ju mbani veten në këtë lot për të "ungjillizuar" ne ...).
    Të paktën mund të arrish në përfundimin se ekziston "një udhëheqës" kur shohim "dizajn inteligjent" në krijim. E pra, është shumë më e mundshme që ky Udhëheqës të na çojë në atë fazë tjetër (në hapat e rimëkëmbjes).
    Dhe çfarë dua të them për Guppy është se ju po pyesni: për cilin skenar keni nevojë për më shumë besim dhe supozime?
    Faleminderit që mbetët në këtë simulim ... ... së paku mund të shkëmbejmë ide për këto çështje.

    • Martin Vrijland ka shkruajtur:

     Nëse e kishit lexuar artikullin tim të saktë, duke luajtur në këtë simulim nuk ka të bëjë me simpatinë nëse ke nënshkruar një kontratë për të luajtur këtë simulim. Sidoqoftë, nuk dua të udhëhiqem nga simulimi dhe rënia e mëposhtme për avatarët e ndërtuesit të këtij simulimi (siç është avatari i Jezusit) dhe sigurisht që nuk mbështeten verbërisht në disa libra të bukura (si Bibla) të përgatitura nga avatarët e ndërtues i këtij simulimi.
     Çështja është që ju të mbani mend se nuk jeni avatar juaj, por shpirti juaj. Kjo është e dukshme nga eksperimentet e fizikës kuantike.
     E kuptoj se është e lehtë të ulesh dhe të presësh për Jezusin dhe pastaj të shpresosh për një qiell të ri dhe një tokë të re. Mirë dhe? Dhe pastaj? Të jetosh nën skllavërinë e të njëjtit perëndi tiran? Çfarë doni të bëni gjatë gjithë kësaj kohe në atë qiell dhe tokë të re? Si të mbillni kopshtin tuaj? Apo sundon me Jezusin nga froni në Jerusalem në mbretërinë mijëvjeçare të paqes? Rregulli se kush? Ka diçka elitare në të (si kjo ... "haha, unë mund të sundoj bukur me Jezusin mbi pjesën tjetër të turmës").

 9. Guppy ka shkruajtur:

  Unë mendoj se ju reinkarnohen po aq herë derisa ta kuptoni se ky është një iluzion. Kjo është gjithashtu koha ideale për të gjetur me të gjithë informacionin që është i disponueshëm pavarësisht nga të gjitha ndjesitë.

  Ky është raundi përfundimtar për Martin dhe mua dhe shumë të tjerë. Nëse doni të keni pushtet dhe famë ju mund të qëndroni këtu (përgjithmonë), por nëse nuk e kuptoni se është një iluzion atëherë nuk ka vërtet thellësi.

  Ju jeni këtu për të hapur shtatë vula, shtatë chakras, që të ngrihen mbi Luciferin. Kjo nuk do t'ju shpëtojë me fetë e reja dhe yoga çdo javë. Ju do ta ruani këtë duke dalë nga kutia dhe duke mbledhur informacionin që ka rëndësi. Ne nuk kemi arritur në këtë në jetën tonë të kaluar, prandaj jemi ende këtu.

  Kemi të gjithë kohën për të mësuar, sepse koha nuk ekziston.

  Përveç kësaj, duhet të kuptojmë se egoja jonë (nga avatarja jonë) është kaq e madhe sa që me të vërtetë duam të qëndrojmë këtu.

  Unë mendoj se ju mund të shkoni vetëm nëse dëshironi të largoheni.

  Kjo tashmë është një sfidë e madhe.

 10. Maasland ka shkruajtur:

  Martin / Guppy, faleminderit për perspektivat e ndryshme. Unë do ta parkoj këtë për tani.
  Sipas mendimit tim, ju keni ndërgjegjësim të pamjaftueshëm se sa supozime duhet së pari të bëni vetë dhe pastaj të mbani vizionin tuaj; vetëm pjesa e "provës së fizikës" nuk mjafton për ta bërë të saktë tërë historinë.

  Ju gjithashtu mund ta thoni këtë për "doktrinën e shërimit të të gjitha gjërave".
  Megjithëse nuk kam gjithçka gati për momentin, unë e di se shumë gjëra të tilla si ata që unë mbështes mund të demonstrohen gjithashtu në mënyrë empirike. Përveç kësaj, ju mund të tregoni vijën kryesore në Bibël nga kënde shumë të ndryshme (mendoni për një formë të pastër gematria / script-me-script krahasoni burimet e pavarura / historiografinë e popujve të tjerë etj.)

  Është mirë për ju që ky është raundi juaj i fundit. Unë nuk e di sa raunde do të kem para se të takohem me ju. Nga pikëpamja ime ne do të shohim njëri-tjetrin "në të ardhmen e afërt".
  Martin, reagimi juaj i fundit ka rënë disi ... (shëtitje / tirania etj ...); Më së paku, konkludoj se ka ende vend për zhvillim në studimin e këtyre çështjeve.

  Keni një udhëtim të mirë së bashku!

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Jo, nuk po shkoj. I referohem profecisë biblike të mbretërisë mijëvjeçare të paqes.
   Është profecia e mbretërisë mijëvjeçare të paqes, në të cilën Jezusi do të sundojë me nusen e tij (ose të gjithë besimtarët, kishën e tij, "kishën" ose çfarëdo që dëshironi ta quani).
   Kjo do të thotë që të krishterët e shohin veten e tyre si të zgjedhur. mirë; Unë besoj se kjo do të përmbushet pikërisht nëse vazhdojmë të ndjekim skenarin dhe të përfundojmë në fazën transhumaniste ku çdo mbështetës i Luciferit (besimtar në këtu Jezusin, avatar i Luciferit) do të marrë një trup të ri (një avatar me nanotekë).
   Megjithatë, ky është vetëm fillimi. E gjithë simulimi do të pësojë një transformim (qielli i ri dhe profecia e re tokësore).

   Ju nuk keni nevojë ta lëshni besimin tuaj prej meje, por e gjej kaq të ngushtë që ju (dhe shumë të tjerë) jeni kaq të lidhur me të. "Shpëtimtari vjen nga lart". Do të ishte mirë nëse kuptoni se besimi juaj është pjesë e dualizmit të nevojshëm për të përmbushur atë skriptë të njëjtë në fund të kohës (dhe gjithçka që vijon - siç është ajo mbretëri e paqes, etj.). Ju keni një besim shumë të verbër në atë zot mizor, i cili, nëse është e nevojshme, duhet të shohë gjak për të falur mëkatet. Ishte mirë që ai më pas do të sakrifikonte djalin e tij (një avatar në simulim); por ejani. Bëni të thjeshtë për veten tuaj. Sa kohë njerëzit vazhdojnë të përplasem në atë histori?
   Cili perëndi dëshiron të shohë gjak? Mos kini frikë të dilni nga flluskë e Krishtit tuaj.

   Gjë e keqe është se besimet fetare mbajnë shkrimin. Kjo është arsyeja pse unë vazhdoj të insistoj në këtë.

   • Maasland ka shkruajtur:

    Martin, i respektoj aftësitë tuaja analitike që qëndrojnë prapa artikujve tuaj. Por rreth krishterimit ju nuk merrni më shumë se njohuritë e përdorura nga "95%" e të krishterëve. Por shumë "themele" në Bibël janë vërtet të ndryshme.

    Vetëm pak për vizionin tuaj: cilat Luciferianët gjithmonë rimishërojnë me ta? A mbesin ata në rolin e tyre si sundimtarë?
    Dhe ku do të përfundoni pas 85e tuaj? Dhe cila është shpenzimi juaj i përditshëm atje?

    • Zandi Eyes ka shkruajtur:

     Përndryshe filloni një faqe interneti ku mund t'i lexoni perspektivat tuaja interesante, ju me sa duket keni shumë urtësi me qira dhe do të ishte një turp për ta parë atë të humbur. Unë jam kurioz ...

    • Guppy ka shkruajtur:

     Pyetjet që kërkoni nuk janë aq të çuditshme, e pyeta veten. Marrja e përgjigjeve nuk është aq e lehtë dhe marrja e përgjigjes vetëm kur mësova të mendoj jashtë kutisë.

     Pse mendoni se të gjithë udhëheqësit e botës duan të mbajnë asetet e tyre në familje? Përveç kësaj, ata mbajnë linjën e gjakut, sepse ADN-ja e tyre është programuar për të drejtuar këtë botë ashtu siç po ndodh tani.

     ADN-ja jonë duhet gjithashtu të rivendoset me ndarje nga origjinali.

     Kjo botë është një kopje dhe për t'iu përgjigjur pyetjes suaj atë që bëni në një nivel më të lartë: njëjtë si krijimi i botëve këtu nëpërmjet mendimit. Por, për të pasur këtë përgjegjësi, së pari duhet të zbresni në nivelin më të ulët. Kjo është mënyra e vetme për të mos humbur veten në egoizëm, ashtu si ka bërë perëndia e kësaj bote. Ai thotë për një arsye: "Nuk është vetëm 1 zot dhe ju nuk mund të doni ndonjë zot tjetër veç meje".

     Udhëheqësit e kësaj bote kanë marrë përsipër këto prona dhe me të vërtetë besojnë se ata janë të vetmit që munden dhe mund ta kontrollojnë këtë botë.

 11. Christian van Offeren ka shkruajtur:

  Përshëndetje Martin,
  A mund të theksoni (ose referojuni) nëse e keni diskutuar tashmë atë.
  Si funksionon "koncepti i njëshmërisë" në këtë? (e cila shpesh shpërndahet në komunitetin shpirtëror)

  Pra, në teorinë e simulimit, është folur një "origjinal"
  Në konceptin e unitetit supozohet se të gjithë janë pjesë e "burimit të madh". Dhe kështu nuk ekziston asnjë "origjinal" ..? Gjithçka është një dhe një është e gjitha? A është kjo besimi që përdoret në skenarin për të marrë të gjithë nën kapelën 1.

  Unë jam kurioz se si do ta përshkruanit këtë.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër