Organet e shtypura nga ADN-ja e trupit janë një fakt: shih këtu zemrën e parë të shtypur 3D

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 17 Prill 2019 2 Comments

burim: qz.com

Jo, nuk është një lajm i rremë, shkenca është aq sa parashikohet rregullisht këtu në këtë faqe interneti. Zemra e parë e shtypur 3D është një fakt. Shkencëtarët nga Izraeli kanë arritur të shtypin një zemër nga ADN-ja e tyre. Zemra e treguar në videon më poshtë mund të jetë madhësia e një fëmije, por me sa duket ka qenë e mundur të përdoren qelizat burimore për të shtypur të gjithë indet e kërkuara. Kjo hap rrugën për shtypjen e praktikisht çdo organi dhe sipas shkencëtarit nga filmi kjo do të thotë që në vitet 10 do të gjejmë printerë të organeve 3D në çdo spital në botë. E kam quajtur tashmë këtë në kohën e ligjin e dhurimit të organeve që është shtyrë këtu në Holandë. Ky legjislacion u përpoq në kohën kur ky zhvillim ishte fshehurazi pothuajse gati. Shpallja e shkencëtarëve izraelitë prandaj është vonë me kohë. Tani mund të kërkojmë Pia Dijkstra që të shfuqizojë atë ligj, por zoti ndoshta është ulur diku në Bahamas duke shijuar shpërblimin e saj.

Ligji për donacionin e organeve, siç thashë në atë kohë, nuk kishte të bënte me mungesën e organeve dhe si ta rregullonim këtë. Teknologjia e prezantuar tani ishte tashmë e parashikueshme, sepse unë tashmë e kam arritur këtë rezultat me disa kërkime të thjeshta në Google. Ligji për donacionin e organeve rrotulloi rreth faktit të thjeshtë juridik se çdo person duhej të bëhej (fjalë për fjalë) pronë e shtetit. Sepse sapo të rregulloni me ligj që trupi juaj (organet dhe çdo gjë tjetër) është në dispozicion të shtetit, sipas përcaktimit, nëse nuk e shprehni në mënyrë eksplicite se nuk doni të jeni donator, atëherë ju keni përcaktuar trupat e të gjithë popullit holandez si 'asete'. : pronë shtetërore. Dhe mund të kryeni mirëmbajtje në pronën e shtetit. Kjo do të thotë se nëse mendoni se duhet të punoni në ato prona shtetërore, ju mund ta bëni atë ligjërisht. (shikoni dhe lexoni më tej nën video)

Shteti madje e ka thyer ligjin duke ruajtur fshehurazi ADN-në e të gjithë fëmijëve të sapolindur që nga viti 2000 në RIVM; marrë nëpërmjet shpatullës së thembrave. Kjo do të ishte ëndrra e lagësht e Joseph Mengele, por ne Holandez mos u shqetësoni aq shumë. Shtyni drejt bazës së të dhënave të ADN-së ndërkohë po shitet përmes saj Problemi, Reagimi, Zgjidhja lojë e dosjeve penale nëpërmjet media hypes nga njerëz si Peter R. de Vries. Me atë ADN nga ato të ardhura të dhënash, shteti së shpejti do të ketë të gjitha mjetet për të "ruajtur" pasuritë e saja shtetërore. Ajo kërkon vetëm një rrjet 5G për të përfunduar situatën. Me një rrjet 5G në të gjithë Holandën, në parim, mund të përshtatni çdo kod gjenetik në trupin e njeriut online. Kjo do të thotë që ju mund, për shembull, t'i jepni një 'kundërshtim të vogël' një përditësim të vogël nga reja. Megjithatë, gjithashtu mund të eliminoni disa njerëz. Ju mund të imagjinoni se çfarë mund të bëjë kjo teknikë nëse ajo ra në duart e terroristëve.

Nëse supozojmë se shteti kemi vetëm qëllime të mira, mund t'i besojmë. Megjithatë, kush ende e ka atë besim në ditët e sotme nëse ne, për shembull, vetëm e dimë këtë shteti mbështet grupe të fshehta terroriste në vendet për të arritur ndryshimin e regjimit? Beso verbërisht shteti? Duke ditur se i kanë të gjitha këto burime në dispozicion të tyre? Hidhni një sy në videon më poshtë për të parë se çfarë mundësish ofron CRISPR CAS 12 dhe kombinoni këtë me dijeninë që shteti ka ADN-ja e çdo qytetari dhe kompanitë e telekomit janë të zënë me realizimin e bandwidthit të kërkuar për rrjedhën e të dhënave përmes instalimit të rrjeteve 5G. (lexo më tej nën video)

Po, unë bëra një kërcim të shpejtë në bazat e të dhënave të ADN-së dhe në metodën online për të modifikuar gjenetikisht popullsinë. Kjo është për një arsye. Ju mund të mendoni "Çfarë ka të bëjë me printimin online të organeve?" E pra, legjislacioni i Pia Dijkstra (ligji për dhurimin e organeve) është bërë tepër i tepërt, sepse organet mund të shtypen në terren në spital. Megjithatë, ligji i dhurimit të organeve kishte dhe do të vinte (në momentin e fundit përpara se kjo teknologji të vinte në skenë). Pse? Sepse falë këtij legjislacioni, trupi dhe anëtarët e të gjithëve janë bërë pronë shtetërore. Pra, është e gjitha e ndërlidhur. Pa këtë legjislacion shteti duke qenë i dënueshëm kur kryen një mirëmbajtje të padëshiruar në ADN-në e një individi. Me atë legjislacion nuk ka më pengesë për këtë. E vetmja gjë shteti ende ka nevojë është një ligj që përcakton vaksinimin e detyrueshëm. Pastaj ajo mund të injektojë transportuesin në çdo qytetar; transportuesi i kërkuar për metodën CRISPR CAS 12 (në internet, nga reja). Horror në marrjen!

Ju mund ta shkarkoni atë si një ide të çmendur të komplotit paranojak, por paralajmëroj vetëm për atë që është e mundur. Krijuesi i kësaj metode CRISPR CAS 12, zonja nga videoja, paralajmëron për rreziqet; edhe pse ajo kryesisht përshkruan mundësinë fantastike të, për shembull, zbulimin dhe shërimin e sëmundjeve në internet (nga reja). Të gjitha mjetet teknologjike dhe pothuajse gjithë legjislacioni janë zbatuar për të realizuar Brave New World Aldous Huxley. Shteti mund t'i përshtasë qytetarët e saj në madhësi. Gjenetiku Ronald Plasterk ka lënë politikën, por ka qenë në djepin e gjithë këtij legjislacioni dhe ndoshta tani mund të sigurojë mjetet e nevojshme për ta vënë gjithë këtë në praktikë (shih funksion i ri në kompaninë MyTomorrows). Ju mund të pyesni veten pse një gjenetist ka luajtur një rol kaq të rëndësishëm në politikë prej vitesh. Ndoshta përgjigjja për këtë pyetje, me njohuritë e mësipërme në mendje, është bërë disi më e qartë.

Lista e lidhjeve burimore: trouw.nl, mytomorrows.com

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (2)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

  1. Skllavi i pagave ka shkruajtur:

    Çfarë bote e frikshme!

    Por po, fëmijët duhet të shkojnë në shkollë ... Duhet të punoj në karrierën time ... ose a kam dëshiruar këtë pushim larg fluturimit? Unë nuk mund të bëj asgjë për atë botë të frikshme.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër