A përdor teknikën e ankorimit të Google për Aurgmented Reality (AR) teoria se universi është një simulim?

burim: ytimg.com

Pas disa artikuj janë shkruar në lidhje me konceptin që ju dhe unë në një jetë virtuale realitet, dëshmohet nga komentet e shumta që lexuesit janë mjaft në shok. Siç e kam deklaruar se parimi i "ngatërresë kuantike" një fenomen të nevojshëm që lokalitet Teoria e Ajnshtajnit dhe gjithashtu minon shpejtësinë e dritës (si fizikanti kufi fizik), unë duket për të bërë diçka që botëkuptimi i shumë përmbysur. Bazuar në supozimin tim se ngatërresë kuantike a thjesht e nevojshme "Emërimi" është një lojë multiplayer, sepse të gjithë të njëjtën percepton atë që kurrë në këqyrjes parë erdhi nga mbivendosje (vëzhguesi i parë) (ose të materializuar), ajo dukej mua se kjo parim duhet të pasqyrohet në virtuale boot botë realitet zhvilluesi. Dhe çfarë doli për habinë time të madhe? Augmented Reality zhvillues (AR) platforma Google zbatohet një parim të ngjashëm si ngatërresë kuantike 'ta!

Për ta bërë konceptin se universi është simulim i prekshëm, bëra një krahasim me një lojë multiplayer në internet. Në këtë kontekst, unë këshillova disa lexues të shikojnë në serinë Netflix Black Mirror, sezonin 4 episod 1. Edhe pse Hollywood padyshim kurrë plotësisht do të zbulojë të vërtetën, sepse ne gjithmonë duhet të jenë vënë përsëri në rrugën e gabuar, dhe nuk është edhe do të duhet një kuptim për të na joshur në transhumanist (tjetër) vjeshtë, që ju të merrni një ndjenjë të arsyeshme këtu e asaj që " një lojë (përveç faktit që ju shihni Einstein-in - në sytë e mi të gabuar - teorinë e krimbit). Me gjendjen aktuale të teknologjisë, ne nuk jemi larg nga zhvillimet e tilla.

Unë e kuptoj se kjo temë është një gulçim i informatave teknike për lexuesin mesatar të faqes sime dhe se shumica e tyre ndoshta do të lënë, por unë ende përpiqem ta shpjegoj rastin në mënyrë më të detajuar. Ju pastaj mund të kuptoni se ideja që ne dëshirojmë të shpjegojmë realitetin tonë shpirtërisht ose nëpërmjet fesë mund të fshihet. Ne mund ta shpjegojmë realitetin tonë thjesht mbi bazën e logjikës. Kjo është arsyeja pse ne jemi në një kuptim me fat që jemi në këtë kohë të avancimit të zhvillimeve teknologjike, sepse thjesht tregon se si vepron realiteti i tanishëm (sur). Fetë japin vetëm udhëzimet shtesë për të identifikuar në mënyrë specifike "arkitektin". Këshilla ime është që prapëseprapë të bëni më të mirën për të kuptuar eksperimentin e dyfishtë (nga artikujt e mi të mëparshëm) me të vërtetë mirë, në mënyrë që të kuptoni se materia ekziston vetëm pas vëzhgimit. Pra, nevojitet një vëzhgues. Deri atëherë, çështja është në "të gjitha opsionet e mundshme"Pozita; quajtur 'mbivendosje' nga shkenca. Kjo mund të krahasohet me një lojë multiplayer në të cilën disa lojtarë, për shembull, hyjnë në një dhomë dhe shikojnë një objekt. Forma e këtij objekti është fiksuar tashmë në kodin burimor të programit. Pasi vërehet nga lojtari i parë, lojtarët e tjerë duhet të shohin të njëjtën gjë, nga një kënd tjetër. Nëse 1 e merr objektin nga lojtarët dhe e kthen atë, lojtarët e tjerë duhet ta respektojnë atë lëvizje rrotulluese nga këndvështrimi i tyre. E përdori këtë për të shpjeguar konceptin e "ngatërresës kuantike", e cila mund të mos jetë një shpjegim i fortë, por jep një ide.

Quantum Ngatërrimit në fizikën kuantike do të thotë se në qoftë se çifte p.sh. dy Foton janë materializuar një herë (nga vëzhgimi), ata gjithmonë marrin qëndrim të kundërt dhe drejtimin. Nëse ktheheni mbi një grimcë, grimca tjetër do të kthehet gjithashtu; edhe pse vitet e dritës hiqen nga pjesëzat e tjera. Lokaliteti prandaj nuk luan rol dhe kufizimi i shpejtësisë së dritës atëherë papritur nuk ekziston më. Ajnshtajni deklaroi se duhet të ketë një lloj derë prapa, në mënyrë që të ndodhë komunikimi. Ky është parimi i njohur i krimbave. E pra, nëse kjo derë e pasme është thjesht rryma e të dhënave ose ajo që ne tani e quajmë 're', atëherë mund të bëjmë një paraqitje të papritur. Nëse ne, megjithatë, mund të deklarojë në perceptimin tonë 3D, ju ende do të duhet të merren me kufizimin e shpejtësisë së dritës (si ne komunikojmë të dhënave në "re" nëpërmjet fibrave optikë dhe dritës lazer për të vazhduar), por ne do të 4D mendojmë, atëherë ajo 're' është kudo e pranishme në të njëjtën kohë. Duke supozuar se keni qenë një 2D qenë dhe unë do të 3D nga një sferë nga avioni juaj ka rënë, do të bëjë vëzhgimin kronologjike të paraqitjes së një pikë (nga e para), një linjë në rritje; pasuar nga një vijë gjithnjë e më e vogël në një pikë që është zhdukur papritmas. Megjithatë, sfera tashmë është mbi nivelin tuaj dhe gjithashtu nën nivelin tuaj. Ju përjetoni vëzhgimin kronologjikisht, ndërsa forma sferike është në të vërtetë një konstante (gjithmonë e pranishme) në 3D. Pra, nëse ne do të shtojmë një dimension 4e në modelin tonë, atëherë kjo është, ashtu siç ishte, 'reja' që është e pranishme kudo.

Nëse në një lojtar multiplayer A në Japoni një objekt kthehet, lojtari B në Kanada duhet ta shohë atë në ekranin e tij. Zbutja kuantike shpjegohet kështu nga një rrjedhë gjithandej e të dhënave. Ne kemi menduar se koha (shpejtësia e dritës), faktor kufizues ishte 3D jonë, por kjo është për shkak se ne nuk mund të perceptojnë sferë (e cila ishte gjithmonë aty) dhe vetëm perceptimin e kronologjike të paraqitjes dhe zhdukjen bëjë shirit. Lokaliteti dhe shpejtësia e dritës nuk llogariten në 4D dhe në rrjedhën gjithnjë e të pranishme të të dhënave, në të cilat gjithçka është ende në mbivendosjen e kodit burimor.

Sa interesante është atëherë të zbulojmë se teknikat ekzistuese të realitetit virtual sigurojnë njohuri për situatën në të cilën jemi. Shikoni prezantimin më poshtë, duke shpjeguar se ndryshimi ndërmjet realitetit virtual (VR) dhe realitetit të shtuar (AR) do të zhduket. Në thelbin e saj është një komplet VR bota e krijuar digjitale (si një lojë) ende ka kuptim dhe AR është një shtresë e krijuar digjitale në syzet transparente ju "bota reale". Ky ndryshim do të zhduket, sepse ato bashkohen, ashtu siç ishin. Avantazhi i VR është se ju mund të ndërtoni një lojë multiplayer shumë më të lehtë, sepse ju e keni përcaktuar vetë fushën e lojës dhe kështu keni përcaktuar tashmë pikat referuese të vëzhgimit në lojë. Ju keni, siç janë ndërtuar një dhomë të madhe digjitale dhe ju e dini se çfarë ndodh pikërisht si në distancë, lartësi dhe perceptimin kënd në një objekt, kështu që ju mund të projektit imazhin për çdo lojtar në syzet saktë 3D. Në AR ju ende keni për të zgjidhur këtë problem dhe kjo është e mundur duke kaluar vëzhgimin dhe pozitën e lojtarit nëpërmjet sensorëve të saktë GPS në serverin qendror në 're'. (Lexo më shumë nën video)

Zbulesa 1: 7 'Shikoni, ai po vjen retë dhe çdo sy do ta shohë '

Google ka ofruar platformën e saj të zhvilluesve për këtë. Natyrisht, sepse janë kryesisht kompanitë e mëdha si Google që duan të na shohin të zhduken gjithnjë e më shumë në botën VR dhe AR, kështu që ne gjithashtu bëhemi gjithnjë e më shumë të varur nga 'reja'. Për të trajtuar këtë problem teknik, ju keni nevojë për pika referimi. Ju duhet të dini saktësisht se ku secili lojtar është në fushën e lojës (bota) dhe gjithashtu duhet të dini se ku gjendet një objekt i perceptuar. Kjo është zgjidhur nga Google me një parim shumë logjik: ankorë cloud. Logjike, sepse vetëm duhet të tregosh 're' ku ndodhet në planetin vëzhguesi dhe ku objektet janë të vendosura nga perspektiva e perceptuar. Pra, supozoni që doni një dinosaur të jetë realist (si AR) në një tavolinë në një dhomë. Atëherë duhet ta dini pozicionin e saktë të vëzhguesit. Ju mund ta dini këtë në bazë të të dhënave GPS, por edhe në bazë të lenteve të dyfishtë të kameras në syza (të cilat mund të bëjnë një perceptim thellësi, ashtu si sytë e 2). Ju pastaj mund të vendosni një rrjet të gjithë tavolinën, ashtu siç janë, dhe të përcaktojnë këndin e shikimit të shikuesit në lidhje me tryezën. Pastaj ndani tryezën në të ashtuquajturat pikat e ankorimit dhe regjistroni ato pike ankorimi në "re", kështu që ato janë të njëjta për çdo vëzhgues.

Në këtë mënyrë ju mund të projektoni të gjitha llojet e hologrameve 3D në hapësirë ​​(nëpërmjet Microsoft Hololens) që janë më pas të dukshme për të gjithë. Ju mund të sillni objekte të ndryshme në fushën e lojës nga lojtarë të ndryshëm, të cilët përputhen saktësisht me njëri-tjetrin nëpërmjet pikave të ankorimit. Pra, imagjinoni se ju jeni një AR swordfight mban projektuar në krye të botës reale (nëpërmjet Microsoft Hololens), pikat ankorohen në Google re do të bëjë shpatat goditur njëri-tjetrin saktësisht në momentin e duhur, dhe jo një swabbing e kishte kaluar njëri-tjetrin, sepse pikat referuese janë të pasakta.

Ajo është padyshim i interesuar vetëm në VR dhe AR në qoftë se ne mund të vënë një lidhje neurologjike nëpërmjet kompanisë p.sh. Elon Musk-së Neuralink, kështu që ju mund të drejtpërdrejt në tru spikaste ndjesi e prekur, të nuhaturit, dëgjuarit dhe të shikuarit. Deri në atë kohë vështirë se është e mundur të bëhet dallimi i krijuar digjitalisht nga e vërteta. Por tani po bëj një pjese të rrugës drejt fazës paraprake për transhumanizmin. Serija Netflix Altered Carbon gjithashtu ofron një pamje të mirë të botës transhumaniste që ne mund të presim brenda disa dekadave. Temptation gjithashtu luan një rol të madh këtu, sepse natyrisht është e parapëlqyer romantikisht.

Arsyeja që po ju them është sigurisht fakti se Google është koncepti ankorave të reja futur. Çfarë ju kujton? A nuk është rasti që një herë një imazh i materializuar 3D (si një holografi në Hololen tuaj) është i njëjtë për çdo vëzhgues nga ky parim. E bën këtë ankoruar re ju nuk mendoni për ndonjë gjë? Çfarë ndodh kur informacioni materializohet nga mbivendosja në vëzhgimin e parë (në eksperimentin e dyfishtë)? Ajo merr një pozicion që është i njëjtë për çdo vëzhgues dhe pozita e të cilit është ankoruar nëpërmjet parimit të ngatërresës kuantike! Eureka!

Ngatërrimi kuantik ka të njëjtin funksion si spiranca e re e Google!

Për fat të keq, unë nuk mund të aplikoj për një patentë për këtë zbulim dhe unë me siguri nuk do të nderohet kurrë si Ajnshtajni, por kam dashur të ndaj entuziazmin tim me ju. Sa më shumë dëshmi doni që ne të jetojmë në një realitet virtual? Apo ndoshta është një realitet i shtuar ku universi origjinal është përdorur për të hedhur një shtresë të shtuar dhe biokompjuteri ynë është hackuar me orar të plotë nëpërmjet serverit qendror brenda "realitetit real"? Apo është ajo "realitet real" (universi ynë) në tërësinë e tij edhe një simulim. A ka ndonjë shtresë të shumëfishtë, ku një simulim shkon në simulim? Pa dyshim, tani e bëj kompleks, por këto janë konsiderata që më shqetësojnë.

Shpjegimi fizik kuantik deklaron se gjithmonë duhet të ketë një vëzhgues dhe se informacioni shpaloset vetëm si çështje. pas vëzhgimit. A është shpirti në të vëzhgues dhe në këmbë re janë të gjithë-rreth-prezent "rreth" ne? A ju kujtohet; se loja PlayStation? Gjitha kodi është djegur tashmë në CD. Sapo të filloni lojën, keni të gjitha opsionet dhe përjetoni ndeshjen kronologjikisht. Zgjedhja juaj (dhe në një lojë multiplayer edhe zgjedhjet e të tjerëve) përcakton se si informacioni shpaloset në ekranin tuaj. Ju jeni vëzhguesi. Ju jeni ende duke pritur avatarin e Mesisë që do të paraqitet re?

Rreth Autorit ()

Komente (4)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Martin Unë ju ndjek plotësisht, atë që përpiqeni të shpjegoni është bërë e njohur në filma si Inception, Interstellar etj. Çështja është se simulimet e pafundme (afatet kohore) funksionojnë në të njëjtën kohë me rezultate të ndryshme, të cilat herë pas here rrjedhin në mënyrë të pandërprerë në çdo ndërhyrje të ashtuquajtura dimension. Koha nuk ekziston jashtë kësaj simulimi (s), unë e di se institucionet si CERN janë duke u marrë me këto çështje dhe janë të përfshirë në manipulimin e kësaj periudhe kohore

  Së pari, shpirti ynë është i bllokuar në një guaskë që është e kufizuar në funksionimin e saj nëpërmjet trurit tonë, përveç kësaj ne jemi bllokuar në një dimension simulimi / 3D. Faza e parë e zgjimit po kupton se jemi të bllokuar

  Luciferi nuk quhet 'bartës i lehtë' për asgjë, dritën që kemi arritur të marrim këtë simulim. Mashtrimi i fundit është që të na mbajmë definitive këtu nëpërmjet agjendës së VR, një simulim brenda një simulimi (efekti Droste / labirint)

  Teoria e vargut është një kornizë teorike në të cilën grimcat e pikës ose fizika e grimcave janë zëvendësuar nga strings quajtur 'objekte'. Ai përshkruan se si këto vargje propagandojnë përmes hapësirës dhe bashkëveprojnë me njëri-tjetrin. Në shkallët e largësisë më të mëdha se shkalla e vargut, një varg duket si një grimcë e zakonshme, me masën e saj, ngarkesën dhe pronat e tjera të përcaktuara nga gjendja vibrational e vargut. Në teorinë e vargut, një nga shumë gjendjet vibrational të vargut korrespondon me forcën gravitacionale. Kështu teoria e vargjeve është një teori e gravitetit kuantik. '

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Teoria e vargjeve u krijua për të shpjeguar ngatërresën kuantike sepse ngatërrimi kuantik shkatërroi teorinë e vendndodhjes së Ajnshtajnit. Kështu ata menduan vetëm vargjet midis grimcave; vargjet që pastaj kalojnë nëpër një dimension tjetër. Wow! Brilliant! Dreq, nëse më pyet mua. Vetëm një shqetësim që nuk duhet të pranojmë se po jetojmë në simulim (Luciferian).

   Unë nuk e di nëse ka simulime të pafundme që funksionojnë në të njëjtën kohë. Ne të paktën mund të identifikojmë 1; duke qenë ai në të cilin jemi aktualisht. E cila rastësisht (në qoftë se ju të marrë seriozisht sinjalet) ose laminuar: që do të thotë, për shembull, një lloj 'archontische të ulët "ose" të ulët të njësive duket të jetë në simulim. Shkurtimisht: Simulimi Luciferian tashmë duket se përbëhet nga disa dimensione (ku një dimension është një simulim në një simulim).

   Teorikisht, mund të jeni në gjendje të argumentoni se shpirti juaj mund të përjetojë paralelisht dimensionet e shumta. Pyetja e vetme është nëse kjo do të ishte "një zgjedhje e mençur" për shembull nga shoku ynë Luccifer, sepse është mjaft e vështirë të mbetet në fokus nëse luani lojëra të shumta PlayStation si rezultat. Dhe vetëm duket se ne duhet të qëndrojmë në fokus në lojën e tij. Kështu që unë e shoh personalisht si më pak të qartë se ne jetojmë në univers paralelë në të njëjtën kohë.

  • ZalmInBlik ka shkruajtur:

   'Elita' që i shërben kësaj axhende luciferiane janë duke punuar shumë për t'i përdorur këto teknologji kundër masave injorante

   TAKIMI I 66TH BILDERBERG
   Inteligjenca e Inteligjencës 4
   9.Quantum informatikë
   http://bilderbergmeetings.org/meeting_2018.html

   "Ne nuk mund t'i zgjidhim problemet duke përdorur të njëjtin fëmijë ose duke menduar që kemi përdorur kur i kemi krijuar ato."

 2. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Pra, për hir të qartësisë: një dimension nuk është asgjë më shumë se një simulim në një simulim.

  Paramendoni se po ndërtojmë një simulim të realitetit virtual, në të cilin ne tentojmë të humbim plotësisht veten, në mënyrë që të harrojmë se jemi "nën kontrollin". Kjo së shpejti do të jetë mirë nëse mund të stimulojmë të gjitha perceptimet ndijore direkt në neuronet në trurin tonë. Nëse pastaj "jetojmë" në atë simulim, shtresa aktuale është një dimension më i lartë.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër