Pse është kaq e vështirë të mbash besim

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 3 gusht 2019 8 Comments

burimi: futurism.com

Të gjithë kemi faza në jetën tonë, ku gjithçka duket se është kundër nesh ose që nuk shohim rrugëdalje. Ju dëshironi shumë për kohën kur gjithçka funksiononte ose shikonte të tjerët dhe shihni se gjithçka shkon mirë atje. Sidomos kur jeni zgjuar disi nga realiteti i rremë në të cilin mbahet njerëzimi, mund të jetë zhgënjyese. Disa kanë mashtrime për ta bërë veten përsëri pozitiv, të tjerët ikin me impulse të shkurtra për të rritur gjërat. Pasi të kuptoni se si është strukturuar realiteti ynë, ju mund t'i vendosni gjërat në një këndvështrim krejtësisht tjetër dhe gjithashtu dini të gjeni zgjidhjen për të gjitha problemet. Shtë shumë e thjeshtë, por kërkon një ndryshim të plotë në qëndrimin tuaj ndaj jetës. Sidoqoftë, nuk kërkon asnjë përpjekje, por përkundrazi i heq të gjitha përpjekjet.

Ka njerëz që besojnë se po ngacmohen nga energjitë negative ose demonët. Për shembull, ju mund ta ndiqni atë me rituale ose përmes një shaman. Një tjetër e gjen zgjidhjen me besim dhe besim në ndihmën nga lart; për sa kohë që ju qëndroni mjaft afër lidhjes suaj me Zotin.

Vetëm kur e kuptoni plotësisht se modeli i simulimit që përshkruhet këtu nuk është një teori apo imazh, por një fakt që është edhe i miratuar shkencërisht, të gjitha këto dukuri fillojnë të shpjegohen.

Matështja hyn në jetë vetëm kur shikohet. Kjo është ajo që eksperimenti 'slits double' van Nils Bohr. Kushdo që bën një histori të ndryshme nga kjo e bën këtë sepse nuk mund ose nuk do ta pranojë kuptimin e këtij fenomeni të çuditshëm. Ështja materializohet vetëm pas vëzhgimit. Deri atëherë, ajo vepron si një dridhje. Unë preferoj ta quaj atë një 'rrjedhë informacioni'. Ështja mund të marrë çdo formë përpara se të perceptohet. Formdo formë që përmbahet në atë informacion si "të gjitha opsionet e mundshme" përmbahet. Në fizikën kuantike kjo quhet 'superpozicion'. Vëzhgimi i parë siguron që 'të gjitha të dhënat e mundësive' materializohen në atë vëzhgim.

Ky 'supozim' duket të jetë një lloj burimi, pasi kodi burimor i një loje Playstation është djegur tashmë në CD dhe vetëm përkthehet në ekran nga hyrja e riprodhuesit.

Pra, materia nuk ekziston fare derisa të vihet re. "E pra, atëherë ju me të vërtetë duhet të jeni një mendimtar i komplotuar për të besuar", Ju mund të mendoni tani. Jo, kjo është vetëm shkencë e vështirë. Prandaj nuk është një besim, por rezultat i një eksperimenti që është përsëritur qindra herë dhe që madje tronditi edhe Albert Einstein plotësisht.

Gjithçka që mund të prekim dhe shohim si të prekshme materializohet vetëm kur ekziston një vëzhgues. Kjo do të thotë që trupat tanë dhe truri që i përkasin këtij trupi gjithashtu materializohen vetëm si rezultat i perceptimit. Pra, nuk është truri ynë ose mendimet tona që perceptojnë. Duhet të ketë një vëzhgues të jashtëm. E jashtme në kuptimin e 'jashtë këtij simulimi'. Jo, jo të huaj. Ne vërtet po flasim për 'jashtë universit tonë material'. Shtë më mirë ta krahasoni atë me sa vijon: Një avatar ose kukull në ekranin e lojës tuaj në Playstation nuk e ka idenë se ekziston një botë jashtë lojës. Vëzhguesit e jashtëm të këtij universi janë jashtë këtij ekrani.

Termi më i famshëm për këtë vëzhgues të jashtëm quhet "shpirti" në fe. Për hir të komoditetit, le të marrim përsipër termin dhe të themi se shpirti është lidhja pa tel me lojtarin që percepton. Lojtarët e vëzhgimit sigurojnë që kodi i burimit të materializohet si rezultat i zgjedhjeve. Përveç kësaj, është e rëndësishme të mbani në mend se ekzistojnë të gjitha llojet e faktorëve që përcaktojnë se çfarë materializohet, siç është në një lojë në internet me multiplayer, ekzistojnë të gjitha llojet e faktorëve që ndikojnë në atë që është në ekran. Së pari, është kodi burimor i lojës që përcakton kornizën. Së dyti, ka lojtarë të tjerë në lojë që bëjnë të gjitha llojet e zgjedhjeve dhe lëvizjeve. Së treti, ju mund të jeni akoma duke u marrë me Karaktere Jo Lojëra të lidhura me lojën që luajnë një rol në lojë etj.

Për të arritur të kuptoni këtë koncept - që shpirti është lidhja pa tel me vëzhguesit (në një lojë me multiplayer) - së pari duhet të kuptoni që eksperimenti i prerjeve të dyfishta dëshmon që materia nuk ekziston nëse nuk respektohet. Ju dhe unë, kjo tokë, karrige në të cilën ju uleni, universi në të cilin jetoni; e gjitha nuk ekziston nëse nuk perceptohet. Ashtu si loja Playstation nuk ekziston nëse nuk shikoni në ekran dhe ecni jashtë ose fikni Playstation. Megjithatë, i gjithë kodi është djegur tashmë në CD. Dhe me një lojë multiplayer në internet, i gjithë programi tashmë është në re në serverin qendror. Megjithatë nuk do ta shihni nëse nuk e ndizni lojën. Kërkon që të ndizni ekranin tuaj dhe të merrni kontrolluesin (levë) dhe të filloni të luani. Vetëm atëherë diçka do të shfaqet në ekranin tuaj. Sidoqoftë, kodi ka qenë në serverin qendror gjatë gjithë kësaj kohe; edhe nëse nuk dukesh. Sidoqoftë, materializohet vetëm në ekranin tuaj kur ekrani juaj ndizet dhe shikon atë. Ky realitet materializohet vetëm kur e perceptojmë. Nëse shihni se vëzhguesi është "forma juaj origjinale e vetëdijes" dhe se kodi është diku në re, atëherë gradualisht filloni të kuptoni konceptin. Unë e përshkroi atë përsëri në, për shembull ky artikull.

Sapo të kuptoni se është gjithashtu e mundur të bëni të njëjtin mashtrim përsëri brenda një simulimi; dmth, sigurohuni që 'avatarët në lojë' brenda asaj loje të rizhvillojnë teknologjinë me të cilën ata mund të krijojnë një realitet simulativ, atëherë do të kuptoni se si ndërtohen dimensionet. Unë rekomandoj seriozisht ky artikull lexoni mirë në atë kontekst, por në përmbledhje mund të deklaroni se dimensionet janë rezultat i një simulimi në një simulim.

Reallyshtë vërtet thelbësore të kuptohet koncepti i 'frymëzimit'. Në këtë artikull kam shpjeguar edhe një herë se frymëzimi kuptohet më mirë kur përdorim ndërfaqe truri-re nga Neuralink e Elon Musk thjesht merrni atë. Nëse truri juaj është plotësisht në internet dhe i gjithë perceptimi juaj shqisor mund të stimulohet në atë mënyrë që të mund të futeni në një simulim dhe të ndjeheni plotësisht sikur gjithçka është e vërtetë. Imagjinoni që vizioni juaj, erë, dëgjim, prekje dhe shije dhe madje edhe ndjenja e gravitetit mund të stimulohet direkt në trurin tuaj. Pra, nëse së shpejti keni një lidhje të tillë wireless-ndërfaqe në tru nga Elon Musk me një simulim të gjallë, atëherë mund të identifikoni plotësisht veten me kukullën në atë simulim. Lidhja me origjinalin tuaj (ai person që ka një ndërfaqe të trurit Neuralink) mund të krahasohet me lidhjen e shpirtit tuaj.

In ky artikull Unë e përshkrova trupin tonë njerëzor si një kompjuter bio në ecje (një karakter i simuluar në këtë realitet virtual: avatar juaj). Ky avatar ka një procesor qendror (trurin tonë), memorie pune (afatshkurtër dhe afatgjatë) dhe "memorje të integruar"; ADN-ja jonë, hard disku mbi të cilin digjet programi themelor për avatarin tonë. Ajo paketë themelore e ADN-së është e përbërë nga një sistem kontrolli bazë, mbi të cilin jepet programimi i të parëve përmes ADN-së. Brenda këtij simulimi, yjësitë ndihmojnë në përcaktimin e paketës themelore të vetive që janë në hard disk. Një PC funksionon në Windows, një telefon celular në Android dhe një iPhone në iOS. Bido bio-avatar ka marrë paketën e tij themelore (sistemin operativ) brenda këtij simulimi bazuar në një grup themelor astrologjik. Këto janë llojet e drejtuesve themelorë 12. ADN-ja është e programueshme, kështu që kur një avatar i foshnjës lind në këtë botë të materializuar (simulim) avatar avatar merr sistemin themelor të kontrollit astrologjik, plus programimin e ADN-së të të parëve. Pjesa tjetër e programimit bëhet përmes memorjes së punës (afatshkurtër dhe afatgjatë) dhe gjithashtu do të digjet në ADN gjatë jetës, në mënyrë që të kalohet gjatë riprodhimit të avatarit në një avatar të ri (riprodhim).

Paketa themelore që avatari njerëzor merr në lindje mund të krahasohet më së miri me një program AI. Shtë një sistem inteligjent artificial (AI) mbi të cilin mund të bëhen konsiderata aritmetike me cilësi të lartë dhe emocioni është gjithashtu pjesë e paketës themelore. Ne jemi avatar të vërtetë të inteligjencës njerëzore në këtë simulim. Përsëri: është thelbësore që të mësoni të shihni se është një e vërtetë realitet i simuluar është. Asnjë hologram, sepse ajo ide është konfuze. Nuk ka asnjë projeksion holografik; kjo është më së shumti një metaforë. Parimi i materializimit të materies në perceptim është thjesht një fenomen fizik. Ështja nuk ekziston nëse vëzhguesi nuk e percepton atë. Në një simulim me shumë lojtarë, materia krijohet në vëzhgimin e parë (nga lojtari i parë që e vëzhgon atë) dhe më pas materializohet përgjithmonë. Parimi i ndërthurjes kuantike është i domosdoshëm për këtë dhe ne shohim të njëjtat parime themelore të aplikuara në platformën cloud të Google për realitetin e shtuar dhe virtual (shiko këtu). Paketa themelore e AI që është "djegur" në ADN-në e avatarit njerëzor (sistemi themelor operativ AI) është, siç ishte, egoja ose karakteri i qenies njerëzore.

Një person mund të vuajë nga ankthi, trishtimi, gëzimi, euforia, depresioni, psikozat, etj. Për më tepër, një person mund të marrë vendime të informuara, të studiojë (të mësojë truket) dhe të kujtojë, përmirësojë etj. Ne jemi një avatar super i AI në një simulim super realist.

Gabimi i madh që ne të gjithë bëjmë është se ne priremi të lejojmë avatarin të marrë të gjitha vendimet në lojë. Ne kemi harruar që jemi lojtari / vëzhguesi i jashtëm dhe kështu ne mendojmë se duhet ta bëjmë atë me të menduarin e bio-procesorit tonë (trurin tonë) dhe t'i lëmë të gjitha vendimet në programin tonë të trajnuar mirë të AI (egoja, karakteri, inteligjenca) . Ne bëjmë plane, stërvitemi në mjeshtëri të mirë dhe mendojmë se do të arrijmë atje përmes punës së palodhur dhe karrierës. Ne besojmë plotësisht se ne (avatari ynë njerëzor me trurin e saj) kemi pasqyrën më të mirë dhe përvojën më të madhe. Ajo që kemi harruar është se ka dikush në butonat e këtij avatari që ka një përmbledhje shumë më të mirë. Ne nuk i kushtojmë vëmendje kësaj lidhjeje wireless me origjinalin tonë (i njohur gjithashtu si "frymëzim"). "Kjo është gjithçka e bukur dhe e këndshme, por kjo është gjithçka e pavlerë shpirtërore, që nuk më ndihmon taniJu mund të mendoni. Me këtë ne në fakt vendosëm mënjanë personin që ka pasqyrën më të mirë (vëzhguesi i jashtëm, lojtari, personi që në të vërtetë jeni). Ne dëgjojmë programin tonë të AI në lojë dhe jo për ata që kanë pasqyrë.

Ekziston vetëm një mënyrë e drejtë për të kaluar këtë simulim dhe kjo është: ajo në butonat për të udhëhequr. Personi ka një përmbledhje më të madhe dhe është në gjendje të kapërcejë programin tonë të AI (grupi ynë themelor i programimit dhe programimi që qelizat e trurit tonë avatar të bëjnë gjatë pjesëmarrjes sonë në këtë simulim). Kjo është e vështirë, sepse avatari ynë shpesh lufton. Emocion, frikë, dhimbje, eufori; të gjitha ato programe themelore mund të refuzojnë marrjen dhe kontrollin nga jashtë. Megjithatë, është e vetmja input i saktë që duhet të mësojmë të ndjekim. Forma jonë fillestare e vetëdijes ka gjithnjë pasqyrën më të mirë; ka, si të thuash, 'pamja e sipërme e helikopterit'.

Choiceshtë zgjedhja më e panatyrshme (kundër programit tonë të AI) për të zgjedhur të mësoni të dëgjoni lojtarin e jashtëm. Ju gjithashtu mund të bëni pyetjen:Si e bën atë?Përgjigja është në të vërtetë shumë e thjeshtë. Ju duhet të të jesh më i heshtur, njohu programimin tuaj të AI dhe dëgjoni se kush jeni. Ju nuk jeni avatari njerëzor që shihni kur shikoni në një pasqyrë. Ju jeni një formë origjinale krijuese e vetëdijës që buroi nga rrjedha gjithëpërfshirëse (mbivendosje) e informacionit. Ju jeni një entitet krijues që zbriti në një simulim (me sa duket një simulim i virusit).

Vetëm vendimet e sakta vijnë nga lidhja juaj wireless me origjinalin tuaj. Ky kontroll është i pavarur nga mendimet dhe emocionet tuaja, kështu që është e rëndësishme që në të vërtetë të mësoni të veproni më pak në bazë të të menduarit dhe ndjenjës. Përsëri: kjo është e panatyrshme, sepse programi ynë i AI dëshiron të analizojë dhe reflektojë mbi gjithçka dhe pastaj të marrë vendime. Ne gjithashtu duam të dimë nëse 'ndjehet mirë'. Sidoqoftë, ajo që ne anashkalojmë është që vendimi tanimë është marrë përpara se të keni menduar për të ose të bëheni emocionues për të. Prandaj ndaloni të shqetësoheni: personi me vështrimin më të mirë e ka marrë tashmë vendimin (vetja juaj origjinale).

Rreth Autorit ()

Komente (8)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Matthijs van den Brink ka shkruajtur:

  Nëse ndiqni intuitën tuaj, domethënë ndjenjën tuaj më të lartë, për të mos u ngatërruar me ndjenjën proporcionale, atëherë është mirë ta dëgjoni atë, mendoj. Sepse vetja juaj e lartë tashmë e ka marrë atë vendim. Pra, "të veprosh më pak nga të menduarit dhe të ndjeheni", sipas mendimit tim, duhet të jetë "të veprosh më pak nga të menduarit (egoja), por më shumë nga të ndjehesh intuitivisht". Edhe pse dallimi është shpesh i vështirë për tu bërë. Për shembull, unë përjetova një person të ashtuquajtur shpirtëror, i cili mund të bënte vizatime të bukura shpirtërore të dikujt, por dëshiroja të trajtohesha me kimioterapinë e saj, sepse "kjo ndjehej mirë". Dhe acidi (kimo) që gjoja ndihmon kundër acidifikimit (mjedis acidik me pak oksigjen) siç është kanceri, që nuk është aspak e qartë. Ndjeva frikën e saj.

 2. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Kurthi më i madh është të identifikoni veten me këtë realitet të simuluar dhe të mendoni se është, le të mos mendojmë se përveç këtij simulimi, simulime të panumërta (paralele) po funksionojnë edhe simulime të panumërta (paralele). Për të mos përmendur konceptin e kohës ... Masa e pavetëdijshme tani përdor teknologji Addictive për të kontrolluar shtrirjen tjetër të këtij 'realiteti', të ashtuquajturin realitet të shtuar, i cili është portali për zbatimin fizik dhe përvojën e pafundme të këtij simulimi

  Ne mund ta kthejmë valën, nëse një numër i caktuar bëhet i vetëdijshëm për këtë rrjet të sigurisë, nuk jam i sigurt për numrin e saktë. Por nëse njerëzimi fillon të sillet dhe të veprojë në bazë të konceptit të mosrespektimit, ajo shkakton një lloj efekti domino që hyn në fuqi në mënyrë që ne të vazhdojmë të kontrollojmë teknologjinë dhe jo teknologjinë.

 3. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Mos e ushqeni bishën virtuale

 4. Zonnetje ka shkruajtur:

  Eksperimenti i dyfishave tregoi se 'materia' formohet vetëm pas vëzhgimit. Gjithçka është e mundur deri në atë perceptim. Sidoqoftë, nuk mund të përjashtohet që ne jemi të programuar ta shohim 'materialin' përmes perceptimit. Kush jemi programuar për të zbuluar është e vështirë.
  Kush nuk thotë që edhe përvoja e matter materies ’përmes vetëdijës / perceptimit tonë është gjithashtu një simulim.
  Nuk e di Thuhet se ne e perceptojmë, por nuk përmendet fakti që nëse perceptojmë, 'të perceptuarit' na perceptojnë gjithashtu. Trafiku i dyanshëm në vend që vetëm ne të vëzhgojmë? A ka vëzhguar një vetëdije?, Një frymë?

 5. Zonnetje ka shkruajtur:

  Ne nuk mund ta shohim lojtarin në shtrat. Unë do të thosha më shumë të them se ajo që ne e perceptojmë në këtë dimension, për shembull, materia e pajetë gjithashtu mund të na perceptojë dhe të ndikojë në ne dhe që ne nuk mund ta perceptojmë ose matim atë. Trafiku i dyanshëm? Ndoshta mendoj shumë.

 6. Ben ka shkruajtur:

  AI: Beteja Për mbijetesë
  Një film i bazuar në një botë ku singulariteti është afër përmes zhvillimit të ANA, një program menaxhimi, i përdorur për të rritur produktivitetin. ANA ndjek punëtorin e vetëm në një fabrikë futuriste të prodhimit të makinave, pasi ANA e mashtron atë në kontrollin e saj të plotë.

  https://www.youtube.com/watch?v=fBh5TgmC-tc

  "Dhoma e shikimit"
  Një program i AI mëson se është në rrezik ose i mbyllur, si do të përgjigjet?

  https://www.youtube.com/watch?v=th5uJNB7VU8

  MIRATIMI TEK TEK TUAJ NUK JANI N A KARAKTER T C CGI N IN KOHA TAL REAL

  https://futurism.com/the-byte/cgi-character-real-time?mc_eid=8a35dde912&utm_medium=email&utm_campaign=b058488dde-EMAIL_CAMPAIGN_2019_08_05_08_45&mc_cid=b058488dde&utm_source=The%20Future%20Is&utm_term=0_03cd0a26cd-b058488dde-250230093

  Botë e çmendur
  Lotët e tyre po mbushen syzet ... Asnjë shprehje Asnjë shprehje

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër