PsyOp për 'familjen fantazmë' të thellë për heqjen e të gjitha lirive tuaja dhe prezantimin e "policisë së menduar" (pjesa 2)

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 21 Tetor 2019 10 Comments

burimi: rgcdn.nl

Shtë e admirueshme se si makina PsyOp ka përdorur të gjitha mjetet e mundshme për të bashkuar këtë sapun të bukur të rremë të familjes fantazmë Ruinerwold. Shtë një skenar i shkëlqyeshëm filmi, në të cilin edhe një blog dhe video janë bashkuar. Sigurisht që është një "ide konspirative paranojake", sepse shteti nuk bën një gjë të tillë dhe John de Mol me studiot e tij të filmit si pronar i ANP natyrisht nuk do ta bënte kurrë atë fare. Ai me të vërtetë fiton miliardat e tij në një mënyrë të mirë dhe nuk ka nevojë për një vend shtetëror për këtë.

De filma të bukur të 'babait fantazmë' Gerrit Jan van Dorsten (aka John Eagle) të 'familjes fantazmë' janë rënë në sy, sepse përndryshe ju mendoni se mund të ishte një ide e thellë. Për shembull, ju mund të lexoni skenarin emocionues në ky artikull Volkskrant ose këtu Asnjë stil. De Telegraaf, si promovuesi më i madh i këtij PsyOp, i shtyn lexuesit të bëhen një anëtar premium. Ju mund të punoni rreth kësaj duke hapur një artikull në Mënyrën e Njoftimit (Google Chrome). Atëherë mund të tregoni librin e bukur të djemve (si kjo) ende lexoni falas.

Lineshtë ideuar një skenë e shkëlqyeshme që do t'ju tërheqë në një lloj kërkimi të ngjashëm me Dan Brown. Ne Hollandezë e gjejmë këtë fantastike. Ne e shijojmë këtë. Nëse nuk është e vërtetë, është akoma një histori emocionuese. Por pse një gjë e tillë nuk do të ishte e vërtetë? Atëherë, përse media e vendos tërë atë përpjekje? Epo ka disa funde të dyfishta në këtë PsyOp. PsyOp (shkurtim për: operacionin psikologjik), si shtet, ju ngre në bashkëpunim me median tuaj për të bindur njerëzit për legjislacionin e ri që normalisht nuk do ta pranonte kurrë. Për këtë duhet së pari t’i luani ato psikologjikisht. Kështu që ju shpikni një problem dhe e fryeni atë problem në përmasa të mëdha në media. Ju nxisni indinjatën e njerëzve përmes të njëjtit media. Në mediat sociale, ushtria juaj troll është e gatshme të largojë menjëherë këdo që është kritik. Pastaj keni masat gati për zgjidhjen që keni dashur të prezantoni së bashku. 'Problemi, Reagimi, Zgjidhjaquhet kjo lojë psikologjike.

Zgjidhja në raft në këtë operë sapun ishte në të vërtetë e qartë që nga dita e parë: Shteti dëshiron të jetë në gjendje të shikojë prapa çdo dere të përparme. Kur ende keni nevojë për një urdhër kërkimi nga një prokuror publik, ai prag duhet të hiqet. Për këtë ju duhet të krijoni një problem në media që i bën të gjithë të mendojnë "Po, jo, kjo në të vërtetë nuk është më e mundur. Diçka duhet të bëhet për të!Babai (me atë pseudonim të bukur të sapunit John Eagle) gjithashtu kishte fenë e tij dhe i mbante fëmijët e tij jashtë sistemit të rregullt arsimor. Tashmë mund ta shihni: menjëherë merreni me njerëz që duan të bëjnë shkollimin në shtëpi. "Arsyeja e këtij edukimi në shtëpi do të kishte qenë që school shkolla në shtëpi ’ku Gerrit Jan solli fëmijët e tij, papritmas ndoqi rregullat e shtetit.", Media na raporton në këtë seri sapunësh. Shkurt: nëse nuk pajtoheni me parimet arsimore të shtetit në të ardhmen, atëherë jeni i lidhur me këtë eksentrik, me nofkën John Eagle, dhe vlerësoheni si dikush që ndan fëmijët tuaj nga bota e jashtme.

Kështu që në shkollën fillore fëmijës suaj i thuhet se nuk është një djalë ose vajzë, por që ai ose ajo mund të zgjedhë gjininë e tij ose të saj dhe mund të konvertohet, dhe nëse nuk ju pëlqen vërtet dhe ju i merrni fëmijët tuaj nga shkolla ti tani e tutje një 'prind fantazmë'.

Ka kaq shumë funde të dyfishta në këtë PsyOp. Fantastike! Pastroni ujin tuaj dhe kopshtin tuaj të perimeve? Atëherë ju jeni një person i çuditshëm si John Eagle. A ju pëlqen druri dhe i bëni gjërat tuaja? Atëherë ju jeni një person i çuditshëm si John Eagle. A keni një uebfaqe dhe a shkruani për çështje shpirtërore? Atëherë ju jeni një person i çuditshëm si John Eagle. Ai blog i John Eagle është natyrisht po aq i rremë sa videot e tij. Aktrim i bukur; shkrimtarët e shkëlqyer! A keni parë ndonjëherë një film dhe keni humbur plotësisht veten në film dhe keni ndjerë sikur të kishte ndodhur? Kjo po ndodh tani. Studiot e filmit të John de Mol kanë të gjitha mjetet për të krijuar një film. Kush ju thotë se fakti dhe trillimet nuk janë të përziera kur John de Mol ka të gjitha mjetet teknike për ta bashkuar këtë sapun? "Po, por të gjithë kanë dëshmitarë që e njihnin burrin ose familjen". Po, ashtu si në filma. Ju me të vërtetë duhet të futeni në parimin e deepfakes. Ju mund t'i bëni njerëzit të shfaqen të gjallë dhe 'të vërtetë' në filma, intervista, në një histori, në një histori të tërë të mediave sociale, imazh, tingull, të rinj, të moshuar, etj.

Kam diskutuar shpesh teknikat me të cilat mund të krijohen personazhe të thellë. Do të dëshiroja ta përsëris këtë këtu për lexuesit e rinj. Sepse nëse i përcjellni lajmet çdo ditë, është jashtëzakonisht e rëndësishme që të njiheni me këtë temë, sepse do të shihni se cilat teknika janë të disponueshme për të luajtur thjesht njerëzit. Shumë e lehtë.

Deepfakes janë bërë përmes GAN (Rrjetet Adversarial Generative)) teknikat e softuerit. Ky është një softuer inteligjent artificial që, bazuar në sistemet e shumta të UA në një rrjet, krijon karaktere nga asgjëja. UA është anglisht për Inteligjencën Artificiale; çfarë qëndron për inteligjencën artificiale. Një rrjet tjetër AI pastaj teston imazhet e krijuara nga rrjeti i parë dhe i refuzon ose i miraton ato. Duke e bërë këtë në një cikël, personazhet bëhen më realiste me çdo hap, kështu që në fund të fundit mund të krijoni njerëz krejtësisht imagjinar që duken si njerëz të zakonshëm të zakonshëm (të cilët mund të takoheni vetëm në rrugë). Nëse doni të dini saktësisht se si funksionon kjo, së pari shikoni videon më poshtë nga NVIDIA (prodhuesi më i njohur i kartës grafike për PC).

Nuk është e dobishme vetëm të dimë se ekziston kjo teknikë e thellë, por gjithashtu se si mund të përdoret një karakter i thellë në, për shembull, video ose për të krijuar profilet e mediave sociale (duke përfshirë një histori të tërë, duke përfshirë fotot dhe videot dhe pëlqimet nga të tjerët) profilet e mediave sociale të thella). Për shembull, diskutimet në mediat sociale lehtë mund të monitorohen online nga "punëtorët shtëpiakë" ose punonjësit e një agjencie telemarketing, për shembull, ku personazhet me të cilët po diskutoni mund të fshihni pas një profili të tillë të thellë (rrjetet e miqve të të cilëve janë gjithashtu të mbushura me profile profili). Ata mund të sulmojnë njerëzit në afatet e tyre në diskutime për të drejtuar ndjenjat midis njerëzve në një drejtim të caktuar.

Le të shqyrtojmë të gjitha mundësitë e aplikimit, por para se të fillojmë, është e dobishme të dimë që industria e lojës dhe industrisë së filmit, por edhe prodhuesit e televizionit, kanë pasur teknika të tilla për një kohë të gjatë. Megjithatë, puna tashmë është thjeshtësuar në atë masë sa që mund ta bëni vetë në një shtëpi-kopsht dhe kuzhinë PC.

Kur Paul Walker vdiq në mes të regjistrimit 7 Fast and Furious, kompania Weta Digital u ftua për të përfunduar versionin e filmit të Paul Walker. Bazuar në një kombinim të metodave të tilla si imazhet e vjetra, skanimet e trupit të vëllezërve të Palit dhe digjitalizimi i kokës së Pavlit, Weta Digital solli Paul Walkerin në jetë. Videoja më poshtë jep një përmbledhje se si funksionoi kjo.

Teknika e kapjes së lëvizjes 3D ka ekzistuar për vite me radhë, në të cilat aktorët i mbajnë përshtatjet për të regjistruar lëvizjet e tyre dhe pastaj mbivendosen karakteret e krijuara digjitale nëpërmjet CGI. Kjo është e krahasueshme me teknikën e përdorur për Paul Walker, vetëm me aktorë të gjallë që mbajnë një kostum të kapjes së lëvizjes. Kjo teknikë tani është gjithashtu në dispozicion për njerëzit me një buxhet të ulët (shih videon më poshtë), por një shembull i mirë i një filmi në të cilin kjo teknikë tashmë është përdorur është filmi Avatar nga 2009 (shih këtu).

NVIDIA tashmë ka kapur përdorimin e këtyre kostove dhe teknologjinë CGI, sepse përdor rrjetet nervore për të trajnuar softuerin. Në fakt, kjo është e njëjta teknikë prapa fytyrave të thellë. NVIDIA tani nuk është vetëm në gjendje të gjenerojë fytyra joekzistuese, por mund të kalojë nëpër një qytet me një aparat fotografik dhe ta kthejë atë në një peizazh dimëror (në kohë reale). Teknika të tilla mund të përdoren për shembull për të trajnuar programin AI të makinave vetëlëvizëse në ndryshimin e kushteve të motit, por ato gjithashtu mund të përdoren për të bërë të panevojshme një kostum të kapjes së lëvizjes. Një kamera e thjeshtë GoPro ose kamera është e mjaftueshme. Hidhni një sy nga 1: 03 min. Në videon më poshtë për të parë se si funksionon kjo.

Tani ju mund të mendoni se mundësia për ta bërë këtë në kohë reale nuk ekziston. Mendoni përsëri. Ne kemi parë më lart se është e mundur të krijohen persona joekzistues nëpërmjet Rrjeteve gjeneruese adversariale. Tani e dimë se si një mjedis urban dhe një karakter mund të gjenerohet nëpërmjet rrjeteve nervore. Pyetja është nëse kjo është gjithashtu e mundur në kohë reale. Kjo është ajo ku teknologjia e reenactment fytyrës në kohë reale vjen në. Kjo ka qenë rreth e rrotull për një PC shtëpi të thjeshtë që nga viti 2015 (shih videon më poshtë).

Gjithsesi, ne mund të themi se ka qenë e mundur që prej vitesh të gjenerohen video të thella. Megjithatë, teknologjia tani është bërë kaq e thjeshtuar me shfaqjen e Rrjeteve Adversarial Generative, rrjetave nervore dhe reenactment fytyrës në kohë reale, që ju në të vërtetë mund të krijoni një histori të tërë të një personi që nuk ekziston në një minutë, një intervistë të gjallë të atij personi që nuk ekziston mund të krijojë çdo mjedis nga çdo perspektivë e kamerave dhe çdo kusht i motit.

Cilat janë implikimet e kësaj? Për të filluar, ju mund të thoni se nuk keni qenë në gjendje të besoni 100% për vite me rradhë. pikëpamje këtu sa kohë teknikat CGI janë përdorur në industrinë e filmit. Megjithatë, për momentin është kaq e thjeshtë që kushdo me një buxhet prej disa mijë euroësh mund ta bëjë këtë. Nëse supozojmë se media është e drejtë, atëherë mund të supozojmë se ata nuk kanë përdorur teknika të tilla për vite me rradhë. Megjithatë, nëse marrim parasysh mundësinë që qeveritë të përdorin veprime psikologjike për të sjellë psikologjikisht njerëzit në mënyrën e pranimit të legjislacionit të ri dhe më të rreptë, atëherë duhet ta kuptojmë se për vite me radhë teknikisht nuk ka pasur asgjë në rrugën e prodhimit të lajmeve të rreme. Në këtë kontekst, është shumë interesante të dihet se agjensia më e madhe e lajmeve në vend (Algemeen Nederlands Persbureau, shkurtuar ANP) është në duart e një produenti televiziv (i cili është gjithashtu një miliarder). Sa e madhe duhet të jemi për t'u siguruar që këto teknika nuk janë përdorur për vite me radhë?

Duket se mediat janë padurim në kërkim për të mbyllur rrjedhën që Martin Vrijland ka goditur në fund të anijes mediale të madhe. Për disa vite unë kam qenë duke shpjeguar se si media mund të manipulojë imazhet. Jort Kelder dhe Alexander Klöpping u lejuan në programin televiziv Kelder & Klöpping shfaqje çfarë deepfakes janë. Gjithashtu programi i radios Përcaktuesit e imazhit BNR Nieuwsradio (menaxherët e perceptimit) kohët e fundit përmendi atë që unë kam qenë duke shkruar për kaq gjatë. Është e qartë se paniku është gjithmonë i dukshëm dhe se krijuesit e programeve duhet të përpiqen të mbajnë shikuesit dhe dëgjuesin në bord. Ju duhet të vazhdoni të keni besim në media dhe në demokraci, sepse nuk ka asgjë më të keqe se revolucioni i mobit (për të folur në fjalët e bodrumit të Jort).

Sigurisht "zgjidhja" për të gjithë këtë është se qeveritë dhe kompanitë e teknologjisë do të përpiqen të shtojnë një lloj ujëra në filma, në mënyrë që të mund të kontrollohen për autenticitet. Pyetja e vetme është se nëse vetë qeveritë po përdorin lajme të rreme për vite me radhë për të nxitur legjislacionin dhe për të luajtur mbi njerëzit nëse kjo ujëfaqe është aq e besueshme apo jo. A do të refuzojë një kasap mishin e vet? Jo, natyrisht jo. Të gjitha lajmet nga John de Mol, NOS, De Telegraaf dhe kështu me radhë kanë qenë gjithmonë krejtësisht të besueshme dhe të ndershme! Kuch. A jeni me të vërtetë mendoni se John de Mol do të shfaqet në TV sot apo nesër për të thënë: "Na vjen keq zonja dhe zotërinj, kam bërë lajme të rreme me të gjitha studiot televizive dhe software që kam në dispozicion. Unë ju kam prezantuar me lajm të rremë dhe kam luajtur me punë psikologjike me koston e tenisit dhe kam mbushur çantat"? Jo, natyrisht jo. Dhe natyrisht ju duhet të mbani besim në media dhe në qeveri, sepse kush tjetër duhet të keni besim? lexoj këtu...

Aplikacionet e mundshme të forta:

 1. profilet e thellë të mediave sociale
 2. foto dhe video nga e kaluara duke përfshirë familjen dhe miqtë
 3. intervistë e gjallë me një person joekzistent
 4. imazhe nga kamerat e sigurisë
 5. video si dëshmi në lajme (prodhime të rreme të lajmeve)
 6. dhe kështu me radhë

Prandaj mund të themi me siguri se nga pikëpamja teknike nuk ka asgjë për të parandaluar një 'familje fantazmë' nga PsyOp. Kjo është vetëm një çështje e përgatitjes disa muajsh. Sigurisht që do të jeni akoma në gjendje të mendoni:Po, por ajo ndërtesë në Zwartsluis ishte me të vërtetë një dyqan lodrash?"A keni qenë ndonjëherë në Zwartsluis? A mendoni se ka një gjel që dëshiron edhe atë?

Shteti ndoshta do të përdorë këtë PsyOp për të hartuar një lloj udhëzimi për 'devijimin e ideve'. Kjo e bën George Orwell 1984 mendimin se policia është po aq e mirë sa një fakt. Populli është po aq i mbërthyer sa këmbët e Peter R. de Vries gjatë një fluturimi në Transavia. Lexojeni këtu vazhdoi në pjesën 3.

Lista e lidhjeve burimore: bnr.nl, wikipedia.org, volkskrant.nl, geenstijl.nl, telegraaf.nl, telegraaf.nl

Etiketa: , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (10)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Nëse diçka është qartë Fake ... ju gjithmonë keni lëvizjet e shtetit që mbrojnë përgjigjet:

  https://www.dumpert.nl/item/7775595_5d87c425

 2. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Ajo që kam paralajmëruar për dekada në mjedisin tim të afërt tani kërcënon të bëhet e vërtetë. Të gjithë ata vrasës "Oh, nuk do të shkojë aq shpejt.", "Shteti është këtu për të na mbrojtur.", "Ne jemi në shumicë dhe ata nuk janë".
  Duke vijuar nga kjo e fundit, unë u rendit paraprakisht dhe emigroi sepse kisha arritur në përfundimin se mesatarja Neanderlander nuk është saktësisht zgjuar dhe prandaj nuk kishte 'shumicë' në Madurodam.

  Duket se duhet të arrijë në atë pikë sa policia të mund të godasë me dyer në drejtim të një punonjësi lokal të NSB. Inoffizieller Mitarbeiter dhe fëmijët tuaj mund të heqin pa pasur nevojë të justifikojnë veten e tyre. Dhe me të gjithë teknologjinë në dispozicion, është një fllad për të skanuar shtëpinë tuaj nga distanca dhe për të hequr të gjitha pengesat.

  Dhe kështu mund të jetë që një pakicë mund të vazhdojë të vëzhgojë një masë delesh ... Vigjilent dhe Shërbëtor. Madurodam, gjithçka duket e qetë dhe miqësore por ekziston një nënkuptim i pabesë ...

  "Aufmachen zum Verhör"

 3. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Një tjetër person i hutuar që mund të ishte deportuar në psikologji nëse familja ose fqinjët mund të kishin paralajmëruar policinë dhe legjislacioni i Edith Schippers ishte rregulluar, kështu që kushdo që është pak më ndryshe mund të ishte mbyllur për vëzhgim.

  Bëjmë bast se ishte dikush që mbështeti komplotet?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/544255222/echtpaar-dood-gevonden-in-woning-hengelo-zoon-aangehouden

 4. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  natyrisht nuk është qëllimi që ju si familje të qëndroni nën radar në madurodam. Sa i përket një skllavi të mirë civil, ju duhet të qëndroni në radar dhe të paguani sa më shumë taksa të jetë e mundur dhe të jeni gjithmonë në dispozicion të dhe për hir të këtij skllavi.

  Si ka mundësi që familja nga Ruinerwold të qëndronte nën radar për kaq gjatë?
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4892126/vader-gezin-ruinerwold-ligt-gevangenisziekenhuis

 5. Lace këpucësh ka shkruajtur:

  Artikull i fortë përsëri Martin! Më e shkruar.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër