A punojnë mediat me shkrimtarët e shkrimit dhe i shesin operacionet PsyOp ashtu si bëjnë me shfaqjet televizive?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 15 Maj 2019 11 Comments

burim: ageofshitlords.com

Çdokush që ka ndjekur rastin e Anne Faber dhe kohët e fundit ka parë rastin e Julie van Espen në Belgjikë në lajme duhet të ketë vënë re se kishte pak a shumë një situatë të ngjashme. Nëse ndjekim mediat, ky lajm është thjesht e vërteta. Jemi përmbytur me imazhe që vërtetojnë autenticitetin dhe ne jo vetëm që shohim familjen dhe miqtë, por gjithashtu shohim fotografi dhe video reale të personazheve kryesorë, që do të thotë se me të vërtetë nuk mund të jetë tjetër veç të vërtetës. Në artikullin më poshtë, përpiqem të shpjegoj pse mund të kesh përsëri të heqësh kokën.

Së pari një hyrje të shkurtër.

Ushtri Troll

Ne kemi dëgjuar për fenomenin e "fabrikës së trojës" ose "ushtrisë së trollit", por ato janë vetëm në Rusi (na tregojnë mediat). Sidoqoftë, përvoja ime është se ato ushtri troll janë kryesisht në Holandë. Ju nuk e shihni më aq mirë në përgjigjet e mia, sepse i filtroj ato duke përdorur një filtër të vetë-përcaktuar. Le të themi se kur qeveritë punojnë me skedarët PsyOp (operacion psikologjik) dhe i shesin ato të suksesshme "përtej kufirit" (për shkak se shënoi mirë në vendin e tyre), keni nevojë për një ushtri të madhe troll për të marrë përgjigjet në të gjitha llojet e forumeve dhe diskutimeve online mbi çështjet sociale media "për të monitoruar". Ata mund ta dërgojnë diskutimin përmes komenteve të tilla si "e njihja" ose "ajo ishte me një mik të minave në zyrë" dhe shumë komente të tjera.

Njerëzit zakonisht nuk e kontrollojnë profilin e Facebook që qëndron pas një përgjigjeje. Ata jo gjithmonë duhet të jenë profile të rreme; që gjithashtu mund të jenë njerëz të vërtetë ekzistues.

Ju mund të keni dëgjuar për termin Inoffizieller Mitarbeiter. Sipas Stasit të RDGJ-së të Gjermanisë Lindore, këta ishin punëtorët e qetë dhe të fshehtë të cilët, për shembull, mbanin një sy në fqinjët e tyre. Kjo thuhet se ishte një në pesëdhjetë në atë kohë. Ju mund të besoni se ky fenomen u zhduk nga faqja e dheut pas integrimit të Lindjes me Gjermaninë Perëndimore. Nuk jam aq i sigurt për këtë. Unë nuk e përjashtoj - në pikëpamje të përvojës sime me të gjitha përgjigjet e viteve - se Holanda ka një ushtri të madhe trollësh të gatshëm për të drejtuar diskutimet e mediave sociale në favor të një skenari të mundshëm.

Drejtori punon

A e dini se John de Mol zotëron ANP? A e dini se si u bë i pasur John de Mol? Kryesisht përmes shitjes së shfaqjeve televizive të suksesshme. Ju i njihni ato nga ato shfaqje si Got Talent i Holandës. Ato pastaj testohen në ato pak milionë njerëz holandezë dhe nëse kapen, ato shiten përtej kufirit si një koncept dhe fitohen mirë. Në kohën e vloggersrel Zaanse, unë kam qenë në gjendje të kujtoj (në sajë të imazheve të furnizuara të një miku që jetonte në lagjen) se si Powned ishte e vështirë në punë drejtimin e një vloggersrel krejtësisht të organizuar. U bë e qartë se kishte drejtime. Ishte gjithashtu e qartë se, për shembull, një arrestim mori një kohë shumë të gjatë, sepse kameramani duhej të shkonte në pozicionin e duhur. Pak kohë më parë, zotërinjtë që po argumentonin para kamerës ishin duke qeshur duke qeshur dhe duke marrë veten me njëri-tjetrin. Kjo vloggersrel Zaanse u organizua plotësisht dhe u drejtua drejtpërdrejt. Ato imazhe ju mundeni këtu shih përsëri.

Deepfakes

Unë kam diskutuar shpesh teknika me të cilat mund të krijohen shkronja të thella. Do të doja ta përsëris atë për lexuesit e rinj. Deepfakes janë bërë përmes software GAN. Ky është një softuer inteligjent artificial që, bazuar në sistemet e shumta të UA në një rrjet, krijon karaktere nga asgjëja. UA është anglisht për Inteligjencën Artificiale; çfarë qëndron për inteligjencën artificiale. Një rrjet tjetër AI pastaj teston imazhet e krijuara nga rrjeti i parë dhe i refuzon ose i miraton ato. Duke e bërë këtë në një cikël, personazhet bëhen më realiste me çdo hap, në mënyrë që përfundimisht të krijoni njerëz krejtësisht imagjinar që duken si njerëz të zakonshëm (të cilët mund të takoheni vetëm në rrugë). Për vite të tëra industria e filmave ka qenë në gjendje të krijojë karaktere jo-ekzistuese, zhvilluesi i kartës grafike NVIDIA ka siguruar që tani mund ta bëni këtë edhe në një PC të arsyeshëm të lojës (shih këtu). E njëjta kompani (NVIDIA) është e aftë të krijojë mjedise virtuale. Hidhni një sy në videon më poshtë dhe pastaj vazhdoni të lexoni.

Tani ka edhe softuer në treg me të cilin mund të jepni një intervistë të drejtpërdrejtë nga prapa një webcam në një kompjuter të rregullt dhe vendosni si fytyrën dhe zërin e një tjetri për të. Kjo bëhet në kohë reale dhe pa asnjë ndërprerje. Ju mund ta shihni këtë më poshtë (lexoni më tej nën video).

Nëse i shtoni të gjitha këto burime të disponueshme së bashku, mund të krijoni cilindo person që dëshironi, dhe gjithashtu mund të krijoni një histori të saj dhe të bëjë që të gjitha duket sikur është e gjallë. Hipotetikisht, për shembull, ju mund të prodhoni një video të Anne Faber nga disa vjet më parë, me babain e saj në veturë, dhe të bëjë që të gjithë të besojnë se kjo është e vërtetë. Apo ndoshta nuk është hipotetike, por a është kjo thjesht ajo që ndodh në praktikë? Mund ta kontrolloni? Mund të jemi të sigurt se qeveritë dhe mediat nuk po prodhojnë lajme të rreme dhe ne mund të besojmë se shërbimet sekrete po zhvillojnë teknika për të zbuluar deepfakes, por a nuk janë thjesht prodhuesit e këtyre deepfakes vetë?

John de Mol

Pra, nëse John de Mol, miliarderi, prodhuesi më i madh televiziv dhe pronari i Agjencisë Shtetërore të Shtypit ANP ka të ngjarë të ketë të gjitha mjetet dhe prandaj duhet të konsiderohet i aftë për të prodhuar deepfakes, atëherë duhet të qeshim kur dikush ngrihet ju theksoni se ekziston mundësia që ne të mashtrohemi? Për më tepër, unë kam treguar disa herë (sepse nuk u tregova në demonstrata mbështetur me material vizual ne u mashtruam). A mund të jetë se është kaq e keqe që një skenar i tillë, ashtu si një shfaqje e madhe televizive, shitet jashtë vendit, sepse ai ka provuar të jetë i suksesshëm?

Përse duhet?

"Po, por Vrijland, duhet të ketë një qëllim për të mashtruar njerëzit në një shkallë aq të madhe? Kush e bën një gjë të tillë?"Atëherë duhet t'i kushtoni vëmendje asaj se cilat ligje të reja po zbatohen, menjëherë pas një ngjarjeje të tillë të madhe si rasti i Anne Faber. Në disa artikuj kam përshkruar se pse rasti Anne Faber (në të cilin Michael P. ishte autori i krimit) ishte më i mundshëm një operacion psikologjik PsyOp. Një operacion për të nxitur më shumë legjislacion. Legjislacion që njerëzit kurrë nuk do të përqafoheshin vetëm nën rrethana normale. Për këtë, diçka duhet të ketë ndodhur rrënjësisht.

Problemi, Reagimi, Zgjidhja

Më lejoni të filloj duke shpjeguar përsëri se si mediat mund të luajnë këtë lojë PsyOp dhe çfarë Problemi, Reagimi, Zgjidhja maksimumi është se duket se aplikohet herë pas here dhe pastaj për të parë se çfarë shohim për këtë në rastin e Julie van Espen dhe Steve B..

Cili është ai maksimum atëherë? Problemi, Reagimi, Zgjidhja? Ajo që ju si një qeveri më pas bëni është: Ju krijoni një problem shoqëror me ndikim të madh (Problem) provokon një reagim të ashpër emocional në mesin e njerëzve (Reagim) dhe mund të zbatojë ligje dhe masa të reja që normalisht nuk do të pranohen kurrë (Zgjidhje). Ju pastaj paketoni atë me fjalë të tilla si "Qeveria ka dështuar në mbrojtjen që shoqëria mund të presë prej saj", Si kohët e fundit erdhi nga ministri hollandez Sander Dekker.

Prandaj mund të punoni me teknikat e përshkruara më sipër për të krijuar një problem të tillë. Në fakt, kjo do të thotë që nuk mund të provosh ndonjë intervistë, fjalim apo ndonjë imazh të çfarëdo lloji për të vërtetën. Pra, nuk mund t'i besosh më sytë. Televizioni dhe media të tjera janë teknikisht të afta të marrin frymë nga jeta në karaktere joekzistuese. Edhe nëse mendoni se është regjistruar me telefon dhe nëse vjen nga kamera e sigurisë, nuk mund të jeni i sigurt se është autentik. Çdo gjë është e mundur dhe asgjë nuk është e pamundur në botën e mediave. Ju gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje të cilës Zgjidhje ndjek menjëherë pas një ngjarjeje të tillë të madhe.

Pyetje në rastin Anne Faber

"Por Vrijland, vrasja e Anne Faber po ashtu mund të ndodhte me të vërtetë?"Po, mundeni, vetëm në serinë e artikujve që kam shkruar për këtë (shih këtu) Është bërë e qartë se ajo ka dalë të jetë një histori shumë e vështirë. Cila grua e re merr një biçikletë për të filluar me një stuhi të parashikuar dhe pastaj fillon çiklizmin e një rruge ANWB dhe pse ishte pallton e saj gjetur në 3 Tetor dhe a ka marrë 6 ditë për një ndeshje të ADN-së me Michael Panhuis që do të realizohet? Kjo nuk është thjesht e saktë. IMF mund ta bëjë këtë për të bërë në orët 6. Pse Mikaeli përhapte të gjitha objektet e gjetura dhe çfarë lidhjeje me qenien e tij? udhëtim skuter me Anne Faber prapa? Pse u varros së pari dhe më pas u dogjën dhe pastaj përsëri për t'u varrosur? Pse ishin raport të mjekësisë ligjore dhe të autopsisë nuk tregohet në rastin e gjykatës? Oh mirë, dhe ka pasur shumë gjëra të tjera në këtë rast, por kryesisht për shkak se keni parë imazhet e prindërve emocionalë, ju keni ardhur të besoni në të. Storyline emocionuese plus gjueti thesare (Problem) emocionalisht prekur njerëzit jashtëzakonisht dhe kështu u bë në Reagim pėr tė pėrfshirė legjislacionin e ri (Zgjidhje). Kjo tani mund të bëhet nga fëmija juaj ose ndodh edhe me veten:

Dekker e quan 'shumë të padëshiruar' se të dyshuarit të cilët kanë nevojë për trajtim në TBS që mund të shpëtojnë duke mos bashkëpunuar me hetimet dhe se kjo nuk mund të ndodhë më.

Përveç kësaj, një vlerësim i strukturuar i rrezikut dhe një analizë krimi bëhen të detyrueshme. Rreziqet shoqërore gjatë dhënies së lirive ndaj të burgosurve bëhen më të rëndësishme.

Me pak fjalë: hulumtimi i shtetit psikologjik bëhet i detyrueshëm dhe pastaj mendojmë për Michael Panhuis dhe kështu ne jemi të bindur për domosdoshmërinë. Fakti që për shumë qytetarë kjo mund të nënkuptojë se ato do të vihen në dispozicion të shtetit për jetë (dhe në këtë mënyrë do të humbasin të gjitha të drejtat e njeriut), pasi të kenë kaluar një provim të detyrueshëm, do të thotë se kushdo që dëshiron ta zhvlerësojë psikiatrin e shtetit mund t'i referohemi. Pra, shteti i policisë.

Luaj emocional

Rasti i Anne Faber dhe Michael P. prandaj ndjehet si një orë në erë dhe duket qartë se historia është organizuar në një shkallë të gjerë me bashkëpunimin e gjyqësorit, medias dhe politikanëve për të thjesht të shtyjë legjislacionin e ri që kurrë nuk do të pranohej nga njerëzit. Duke luajtur njerëzit në masë të madhe në emocion, masat janë të bindura të jenë në favor të një ndryshimi të tillë të ligjit, sepse të gjithë e lidhin atë me përbindëshin Michael P.

Mediat na kanë bindur se të gjitha do të jenë të vërteta, por kurrë nuk do të jemi në gjendje ta kontrollojmë atë vetë dhe duhet të supozojmë se nuk po luajmë me teknikat e Hollivudit. Rezultati është që njerëzit mund të largohen pa arsye dhe mund të zhduken në fajin e tyre gjatë gjithë jetës së tyre, sepse legjislacioni nuk i mbron më.

Po në lidhje me Julie van Espen dhe Steve B.?

Ajo që menjëherë u dallua në përshkrimin e Steve B. ishte teksti në vijim vrt.be:

Sipas informacioneve tona, imazhet do të ishin fotografuar në interes të hetimit para se të shpërndaheshin si një raport hetimi (shih foton më poshtë, u largua nga imazhi i fotografive - dallohej imazhi origjinal i kamerës). Policia menjëherë do ta dijë se ai nuk ishte thjesht "dëshmitar".

Pse policia do ta "shprishë shportën që mbante Steve B." në interes të hetimit? Ju mund të thoni se ata e bënë këtë në mënyrë që të mos demotivojnë asnjë dëshmitar, por ju gjithashtu mund të thoni se ata tashmë e dinin se Steve B. mund të lidhej me të humbur të Julie sepse ai ishte duke ecur me shportën e saj . Ju gjithashtu mund të thoni: këtu ne shohim prova të gjalla se sa lehtë mund të manipulohen imazhet dhe ne gjithashtu shohim këtu prova se kjo po ndodh.

burim: vrt.be

Ajo që ishte edhe më e habitshme ishte se nuk ishte babai i viktimës që fliste, por njerku. Në rastin Anne Faber ne pamë një xhaxha që ishte i pari që fliste. Vetëm më vonë prindërit filluan të shfaqen. Unë vazhdoj të theksoj mundësinë e deepfakes dhe aktorëve, ku imazhet mund të manipulohen në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe një fytyrë e re lehtë mund të vendoset në një intervistë (duke përfshirë mbulesën e zërit). Ushtria e mediave sociale që është gati të thotë "ajo ishte një mik ose njohuri e .."Përpiqet për të shpërndarë dyshimet e fundit.

"Zgjidhje"

Në kërkim të Julie, një thirrje në shkallë të gjerë u bë gjithashtu për një kërkim të qytetarëve. Kjo me sa duket do ta bëjë ndikimin social të madh dhe do të përqendrojë gjithë vëmendjen e njerëzve në këtë çështje. Natyrisht ky shkelës gjithashtu duket se ka kaluar një përdhunim dhe kështu ju mund ta merrni atë si të mirëqenë se ne jemi përsëri këtu Problemi, Reagimi, Zgjidhja shih veprimin, me legjislacionin e ri (gjithashtu në Belgjikë) që të gjithë mund të mbajnë më gjatë ose të imponojnë trajtim psikiatrik (nëse psikiatri e konsideron këtë të nevojshme apo jo). Standaard.be raportet:

"Gjykata e dënoi të pandehurin me një dënim katërvjeçar për përdhunim dhe vjedhje". Kështu dëgjohej pothuajse dy vjet më parë, në 30 qershor 2017, në Gjykatën e Antwerpit. Megjithatë, Steve B. nuk shkonte në burg atë ditë. Prokurori publik kërkoi arrestimin e tij të menjëhershëm, por gjykata nuk iu përgjigj kësaj.

B. gjithashtu bëri thirrje për bindjen e tij. Si rezultat, ajo nuk ishte përfundimtare dhe ai qëndroi i lirë derisa të apelohej një aktgjykim.

Një hallë dëshmon se, falë saj, ai u lirua nën kushte të caktuara. "Psikiatri i tij kishte ardhur të fliste me mua", thotë gruaja, e cila dëshiron të mbetet anonim. "Ai nuk e shihte Stivenin si një kriminel. Ai djalë vetëm ka nevojë për ndihmë, mendoi ai. Dhe nëse mund t'i japim atij atë? Ne e bëmë këtë ".

Në këtë ju mund të vërtetë tashmëZgjidhje"Leximi. Ndoshta pas këtij rasti njerëzit do të binden për përfundimin e lirimit kur parashtrojnë një apel dhe gjyqtarin (jo më shumë, por vetëm 1) duhet të gjykojë nëse dikush duhet të jetë i mbyllur në klinikë. Që një legjislacion i tillë mund të prekë të gjithë, është i përmbytur nga vala e emocioneve me të cilën luhen masat në një rast të tillë (të dyshuar) PsyOp.

Përgjigjjuni pyetjes në titull

Për pyetjen nga titulli "A punojnë mediat me shkrimtarët e shkrimit dhe ata i shesin operacionet PsyOp si kjo ndodh me një shfaqje televizive?", Përgjigjja mund të jetë thjesht PO. Sigurisht që ka pak njerëz me gjalpë në kokat e tyre, por në këmbim këta njerëz kanë një pagë të mrekullueshme ose mund të quhen veten një miliarder dhe të gëzojnë të gjithë luksin që duan. Ju nuk e dini; nuk mund ta kontrolloni; ju nuk mund të merrni gishtin tuaj mbi të derisa dikush ndonjëherë të ngrihet dhe të ekspozojë gjithçka nga brenda. Megjithatë, mundësia që kjo të ndodhë është e vogël, sepse pjesëmarrësit ndoshta janë të kërcënueshëm. Për më tepër, të gjitha nën-fushat e një Operacioni Psikologjik ndoshta janë aq të ndara që shumë nuk e dinë se janë pjesë e një shkrimi PsyOp.

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (11)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. John.s ka shkruajtur:

  Faqja e internetit RtvUtrecht ka publikuar kohët e fundit lajmet PsyOp. Ata janë të vështirë në të dhe përpiqen të çojnë lexuesit në rrugë të gabuar.

 2. danny ka shkruajtur:

  Artikull të vërtetë të mirë përsëri.
  Dënimi i fundit në veçanti është gjithashtu shumë i rëndësishëm.
  Ajo që shpesh vjen këtu në këtë faqe është një video e një hipnotizuesi që i bën njerëzit të besojnë se një limon kosi shije si një mango e ëmbël apo diçka e ngjashme.
  Hipnotizuesi natyrisht e di se kjo nuk është e vërtetë, por hipnotizori me të vërtetë do të besojë se po ha një mango të ëmbël dhe do të vazhdojë të pretendojë se po ha një mango të ëmbël sepse ai me të vërtetë beson se

  Për sistemin, këto janë "idiotë të dobishëm" që mund të përdoren.

  Kështu që ju keni hypnotists dhe hipnotizuar ose një kombinim i të dyjave.

 3. Wilfred Bakker ka shkruajtur:

  Gëzuar të lexoni se do të qëndroni për një kohë, gjërat po shkojnë kaq shpejt, tani që një pamje e qartë e gjërave të ardhshme që na presin është mjaft e nevojshme.
  Nuk është tërësisht temë kjo është një domosdoshmëri, ai djalë luan me ata jetojnë në kanalin e tij, një guxim që të flasë.

  Izraeli Hacking Botërore, ju vetëm duhet të guxojnë.

  https://youtu.be/5VGpWl56ZF0

  dashuri

 4. Karel Reuterz ka shkruajtur:

  Po, sigurisht që besoj kështu. Parazitëve të pamëshirshëm të pushtetit nuk i mbajnë mend asgjë.
  Shkrimet e luftës janë të shkruara, librat janë të shtrembëruar dhe të përbërë qëllimisht (dokumentacioni i bashkangjitur)
  Sa e lehtë është atëherë? për të shkruar skenarë për ligje të rëndësishme në favor të pushtetit. Grupi po rritet në numër të madh, të cilët hedhin poshtë historitë e Faber Fabregas si lajme të rreme.

  minutë 1-12.47 në këtë super dokument >>>>>>>>>>>
  Tani na thuhet që kemi qenë në lindje të mesme dhe edhe pse ndodhin ngjarjet tani, shkëmbimi
  e informacionit është tani më e lehtë dhe efikase me ndihmën e pajisjeve të ndryshme teknike dhe ende njerëzve
  në pjesë të ndryshme të botës kanë radikalisht informacion të ndryshëm rreth asaj se kush po lufton, të cilët ??? .......... cilët janë palët e përfshira? ............... ..

  Pra, nëse është e mundur të mashtrosh njerëzit për ngjarjet që po ndodhin para syve të tyre, sa më e lehtë do të ishte t'i mashtrosh ato për gjërat që 100 kishte të tretat e viteve më parë.

 5. Pse doni ta dini këtë? ka shkruajtur:

  Është qesharake se pjesa rreth filmave të rremë të rremë tregohet me Putinin. Këtu është një tjetër, por nga mediat kryesore:

  https://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2019/vladimir-putin

  A po përgatiten ngadalë njerëzit për televizionin e manipuluar?

 6. Kamera 2 ka shkruajtur:

  Data e bukur 9-11 Journaal Nederland

  Nëntëmbëdhjetë, ndoshta edhe një mjeshtër pSY-OPP? Se rrëmbimi Heineken, shkrim i bukur

  https://www.youtube.com/watch?v=LredfCXGw6k

  dhe tani pleps mund të bëni pyetje në lidhje me aktorin Holleeder në het Parool, i bukur

  https://www.parool.nl/amsterdam/wat-wil-jij-nog-weten-over-het-holleederproces-stel-je-vragen~b0c45faf/

Lini një Përgjigju

CLOSE
CLOSE

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër