Çështja Romy dhe Savannah tani e tutje janë të ngopura?

paraqitur në ANALIZA E LAJME, ROMY & SAVANNAH RASTI by në 23 Qershor 2017 5 Comments

Me shumicën e gjërave që janë kritikuar rëndë ose për të cilat leksioni zyrtar është vënë në pikëpyetje, ju shihni se ata po heshtin sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo taktikë është e ngjashme me mënyrën se si e shpërqendroni një fëmijë që bërtet për shkak se kërkon vëmendje. Ju vendosni një biberon në gojë ose ju jepni atë një lodër dhe fëmija është i qetë përsëri. Mediat janë mjeshtra në teknikat e shpërqendrimit kur gjërat nuk shkojnë siç është planifikuar në skenarin. Pastaj ju kujdeseni për zbavitje me tema të tjera. Për fat të mirë, kishte mjaft terrori dhe dramë që shpejt ta bënin këtë histori të zhdukeshin në sfond. Kush po flet për Romy dhe Savannah?

Shkrimi në rastin Romy dhe Savannah (respektivisht djathtas dhe të majtë në figurë) duket se ka marrë parasysh idenë se njerëzit do të bindeshin se diçka e tmerrshme shkaktoi përdorimi i mediave sociale nga autorët e rinj. Skenari mori parasysh shumë vëmendje nga publiku i gjerë, sepse ishin vajzat 2 të së njëjtës moshë dhe ndodhën në një rreze prej 15 km, por shkrimi nuk mori parasysh se kishte një studiues që bënte tërë historinë. dyshim dhe kështu ndjenjën e nënshtruar të shumë njerëzve të shqetësuar (të paktën, nuk është marrë parasysh nga publikimi i njohur i mediave sociale trolls në faqen Facebook të Martin Vrijland). Shkrimi duhet të çonte në një tronditje në shoqëri. Ky shok ishte reagimi i dëshiruar në maksimum 'Problemi, Reagimi, Zgjidhja"në të cilën u bazuar shkrimi. Problemi ishte vdekja e supozuar e vajzave 2 dhe rolet e supozuara të shkelësve të dyshuar për djemtë e rinj 2. Lexo këtë dorëshkrim përsëri në tim artikulli i mëparshëm.

Ka thjesht disa gjëra të rëndësishme për të përmendur në këtë histori. Para së gjithash, funerali i vajzave ishte shumë i qetë. Në rastin e një vrasjeje paralele në një rreze prej 15 km, të paktën një lidhje duhet marrë parasysh dhe kështu dy trupat e gjetura duhet të hetohen nga Instituti Ligjor i Holandës (NFI). Kjo kërkon një kohë. Diçka e tillë kërkon kohë. Si rezultat, do të duhet të presësh si të afërm para se të varrosh fëmijën tënd. Prandaj, funeralet ndodhën shumë shpejt.

Ishte edhe më e mrekullueshme që pas hulumtimeve në faqet e dyshuara, asnjë gjurmë dëmi nuk u gjet në ndonjë mur të hendekut. Marrja e një viktime nga uji do të shoqërohet me hulumtimet e nevojshme në dhe rreth asaj pjese të ujit. Në tim artikulli i mëparshëm ju do të gjeni një video dhe unë shpjegoj se nuk ka pasur askund një gjurmë dëmtimi në një hendek. Pyetja që mund të pyesni është çështja nëse trupat e vdekur janë vërtet gjetur ose nëse ka pasur vetëm një akt dhe xhirimin e disa fotografive nga stafi i lajmeve-psiko. Kërkimet e gjurmëve dhe heqja e një trupi nuk mund të bëhet pa shkaktuar dëme, përveçse kur të lëshoni një trokitje (por kjo gjithashtu lë gjurmë). Pyetja që unë pyes (dhe cilat njerëz mund të gjejnë shumë të frikshme për t'u marrë parasysh) është: "A janë të vdekur Romy dhe Savannah? a janë vrarë? (dhe për këtë arsye) a janë gjetur?"

"Si mund ta vendosni atë lirisht? Ka 2 të dyshuar, nga të cilët 1 ka paralajmëruar edhe! Është një gjë e qartë!"Epo, unë sugjeroj që, sepse ne duhet ta bëjmë atë me tregimet e mediave. Në artikullin tim të mëparshëm kam botuar emrat e autorëve të supozuar. dhe me mend se çfarë! Unë nuk kam pasur një përgjigje nga 1 nga dikush që i njohu djemtë personalisht. Nuk ka të dashurin apo të dashurin, asnjë prindër që thotë se unë duhet t'i heq emrat. A nuk ishte e vërtetë që AD.nl botoi se prindërit e të dyshuarit për vrasjen e Savannah kishin paraqitur një ankesë kundër personit që kishte publikuar emrin e djalit të tyre? Pse ata prindër të atij djali nuk shqetësuan për të hequr profilet e tij të mediave sociale? Mos të dalë me historinë se ata nuk kanë qasje në këto profile. Kjo është rregulluar kur vendosni një avokat për të dhe mund të provoni se ka të bëjë me djalin tuaj. A ekzistojnë vërtet këta njerëz? Të gjitha që dëgjojmë janë tregime në media dhe histori rreth njerëzve që thonë se i njohin djemtë. Edhe unë erdha te emrat e djemve, por zbulesa e atij informacioni mund të kontrollohej me vetëdije, sepse shkrimi ishte i shqetësuar nga dikush që vinte në dyshim ligjëratën zyrtare. Shpallja e këtyre emrave ka qenë e vetmja kohë që më kanë thënë se njerëzit i dinin autorët e supozuar. Pas botimit, unë nuk kam dëgjuar askënd që tha se i njihte djemtë. Vetëm tregimet në media japin përshtypjen se djemtë kishin miq dhe për këtë arsye ekzistonin.

Për habinë time, këtë javë mora një email nga firma ligjore SZ Advocaten nga Wageningen, në emër të znj. SS Zijderveld:

Pse ta publikoj këtë email? Epo, menjëherë pyesja pse ky avokat nuk ka paraqitur një ankesë kundër meje për shpifje? Prindërit e djalit do ta kishin bërë më parë? Unë e citoj atë AD e 14 qershor [Quote] Prindërit e djalit që u arrestuan në lidhje me vdekjen e vajzës Savannah kanë bërë një deklaratë shpifjeje. Dikush postuar një foto të djalit të tyre në Facebook fundjavën e kaluar duke deklaruar se ai është vrasës Savannah. Megjithëse fotografia u hoq menjëherë pas kësaj, prindërit vendosën të paraqesin një raport. "Ata duan të japin një sinjal. Ata gjithashtu kanë të drejtën e privatësisë ", thotë avokati i tyre. Prindërit besojnë se është në gjykim të gjyqtarit të tyre dhe jo të opinionit publik. Pse po marr vetëm një email që deklaron se shkelin privatësinë? Dhe përse znj. Zijderveld nuk e përmend emrin e këtij të dyshuari në emailin e saj? A nuk mund të bëjë gabim ligjor duke përmendur emrin e një personi jo-ekzistues? A ishte rrjedhja e profilit të mediave sociale të këtij të dyshuari (Angelo), ndoshta pjesë e shkrimit për të bërë të besueshme historinë e kryerësit? Pse nuk kam reagim ndaj përgjigjes time ndaj zonjës Zijderveld? Pse ishin fotot dhe profilin e mediave sociale të këtij të dyshuari ende në internet? edhe pas deklarimit të supozuar të prindërve? A nuk ishin prindërit e Angellit ata që raportuan shpifje sipas AD? A nuk është Angelo një i mitur? A nuk duhet të ketë marrë detyrën nga prindërit?

Ajo që kemi parë është se mediat sociale luajtën një rol të rëndësishëm në kontaktin midis autorëve të supozuar dhe viktimave të supozuara. A mund të jetë që ne mund të tërhiqet plotësisht me një skenar filmik si akt i jetës reale? Padyshim, ky është një akt i keq. Kush pretendon se vajzat 2 janë vrarë dhe djemtë e rinj 2 ka të ngjarë të jenë autorë të krimit dhe po i shtyn të gjithë Hollandit me nxitjen e veprimit? Kush tani është duke vënë funeralin 2 në skenë? Kjo nuk mund të ekzistojë!? E pra, përderisa historia të mbetet me një histori dhe ne duhet ta bëjmë atë pa asnjë provë, mund të themi se kjo është e mundur. A keni parë prindërit e pikëlluar në foto? Pse nëna e Romy më dërgoi letërnjoftimin e saj në ditën e funeralit të Romy dhe pse kartën e identitetit të Romy vetë shkoi të nesërmen? në ky artikull Unë shpjegoj arsyen dhe reagimin e mëtejshëm. Ju mund të supozoni se ju, si një nënë, keni diçka tjetër në mendjen tuaj në kohën e një funerali të tillë, pastaj duke dërguar email Martin Vrijland. A duhet ta bëjë historinë e besueshme, kështu që unë nuk do të shihja më tej?

Në artikujt e mi të mëparshëm unë tashmë postuar një skenar të mundshëm që mund të përdoret si një dorëshkrim në përmbledhje:

Skenari i mundshëm (Problem):
Shaka e përgatitur mirë, paratë xhepi për pjesëmarrësit dhe miqtë e rremë, paratë e xhepit për "prindërit", një vit përgatitjeje në mënyrë që vajzat të bëheshin një fytyrë e njohur në zonë (shumë aktivitete të mediave sociale)

Qëllimi i mundshëm (Reagimi):
Trazirat sociale në Holandë, mashtrimet e mëdha të kërkimit dhe autorët e rinj (që nuk janë autorë të vërtetë dhe mund të mos ekzistojnë madje)

Rezultati i dëshiruar i dëshiruar (Zgjidhja):
Mbërthenin në mediat sociale; Shteti mund të marrë pjesë në çdo gjë dhe pa asnjë fëmijë të falur në një institut të kujdesit të të rinjve nën mbikëqyrje dhe ri-edukim

Pse ata do të bënin diçka të tillë? Për të arritur qëllime të mëdha me një ndikim të madh shoqëror dhe kontroll më të madh mbi popullsinë, mund të kapni njerëzit me mashtrime dhe mashtrime, sipas librit të Niccolo Machiavelli 'Il Principe'. Dhe për këtë Makiaveli është emëruar çmimi më i rëndësishëm mediatik në Holandë. Sapo Bauke Vaatstra fitoi atë çmim ..

Në afat më të gjatë do të shohim vetëm tregime shtesë që konfirmojnë leximin zyrtar. Por së pari lënda do të shtypet në harresë. Pastaj ndoshta do të ketë raporte të lajmeve ku thuhet se të dyshuarit janë kryerës të "provuar" (pa vërtetuar apo provuar këtë dëshmi kudo). Në përshkrimin e "fakteve të vrasjeve", kontakti i medias sociale ka të ngjarë të jetë një faktor i rëndësishëm. Atëherë mund të presim që një propozim legjislativ të vijë me më shumë kontroll mbi mediat sociale; Fëmijët mund të vendosen në mënyrë preventive nën mbikëqyrje dhe ndoshta edhe më shumë propozime legjislative të kësaj natyre. Shkurtimisht, ka përsëri një problem; reagimi është (ose më mirë duhet të ketë qenë) "tmerri mes popullsisë" (me shijen e idesë se mediat sociale janë një rrezik i madh) dhe zgjidhja mund të gjendet në më shumë masa të policisë. Më shumë ndërhyrje nga qeveria; më shumë shkelje të privatësisë së qytetarëve nga ajo qeveri.

Ka shumë gjëra për të thënë për këtë çështje. Për shembull, ka pasur përfshirje në mediat sociale të një oficeri të policisë lokale në Hoevelaken. Ky polic i rrethit me emrin Erik Kluinhaar, më akuzoi për shpifje dhe shpifje në artikujt e botuar prej meje (shih këtu). Për pyetjen time pse nuk ka ende asnjë deklaratë kundër meje dhe kërkesës time për shpjegim (shih këtu) Unë nuk kam pasur një reagim. Gjithashtu një ankesë e paraqitur zyrtarisht kundër këtij agjenti (shih këtu), ende nuk ka prodhuar përgjigje. Pra, një agjent mund të thërrasë në mediat sociale që unë të kryej shpifje dhe shpifje, pa prova apo prova. Në fakt, faqet e internetit të tërë janë të dedikuara për shpifje të pabazuara dhe shpifje ndaj adresës sime. Dorëzimi i një ankese ose paraqitja e ankesës çon në zero përgjigje nga policia dhe gjyqësori. Nga qeveria (po, sepse shpifje dhe shpifje provuar në internet vjen nga ai cep mbi punonjësit e shtetit Jeroen Lartë Weij) mundet, pra shpifje të pabaza dhe shpifje ndaj personit tim kryer dhe asgjë nuk ndodh me ankesat apo kthimit. Nuk ka thjesht përgjigje. Duket se taktika e vetme e lënë për të shtypur çdo formë kritike nga shoqëria është e mbushur me metodën:Vras lajmëtarin'ose për: zihet shkrimtari Martin Vrijland përmes mediave sociale dhe faqet e internetit.

Është e qartë se për shumë njerëz ka ende shumë pyetje në lidhje me këtë çështje nga Romy dhe Savannah. Nga një sondazh (shih më poshtë ky artikull) ndër të tjera përveç lexuesve të 750 tregon se keq 12% beson se vrasjet e Romy dhe Savannah nuk kanë të bëjnë me njëri-tjetrin. Një 88% e tillë nuk beson në leximin zyrtar të policisë dhe medias. A është aplikuar mësimi i Machiavellit në këtë vend? A do të shpërblehet çmimi Machiavelli këtë vit kryetarëve të Hoevelaken dhe Bunschoten ose drejtorit të Donnerschool JH në De Glind?

Për momentin, asnjë provë nuk është siguruar për vrasjet dhe të dyshuarit. Ne e bëjmë atë me tregime dhe imazhe. Hollywood mund ta bëjë këtë; mediat mund ta bëjnë këtë. Dëshmitë gjithashtu mund të krijohen për të bindur publikun e gjerë. Unë citoj një lexues në Facebook [quote] Shikoni serinë superinteresante të dokumenteve në Netflix duke bërë një vrasës! Weird si gjykata, brumë dëshmi të rreme, të dyshuarit vënë nën presion për të zbatuar deklaratat sigurimin vjet të pafajshëm, duke detyruar policët të shtrihen dhe kështu me radhë. Askush nuk mund të besohet, edhe nëse punojnë për drejtësi. Ju mund të krijoni dëshmi për të bërë tregimin tuaj të besueshëm. Për shembull, mund të thuhet vetëm në media se mbështetja u gjet në trupat e vajzave. Ju mund të thoni, për shembull, se ADN-ja e të dyshuarve është gjetur në trupat e vajzave. Kush mund ta kontrollojë atë në fund të fundit? IFN-ja? Nga ajo që kemi në Rast Anass Aouragh në 2013, është e qartë se kjo organizatë nuk është saktësisht e besueshme. Erëza e një mbuleseje është akoma në varësi të këtij rasti. Kjo ndoshta do të mbetet e njëjtë në rastin e Romy dhe Savannah.

Lista e lidhjeve burimore: ad.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (5)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Jam zgjuar ka shkruajtur:

  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=104

  Kjo ndoshta nuk është për ju Martin. Kush është ky njeri?

  • PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

   Hilarious! Dhe policia e lexoi një herë mësimin shumë !!
   Sigurisht ... ..
   @ Ikbenwakker, supozoj se e kuptoni se ky është një lajm i rremë.

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Jo, nuk ka ndjekje penale sepse është ndoshta një mashtrim psikik:

    https://www.rtvutrecht.nl/amp/nieuws/1630033/geen-vervolging-voor-smaad-in-zaak-savannah.html

    • Martin Vrijland ka shkruajtur:

     [Cituar] "Prindërit e të dyshuarit 16 vjeçar bënë një raport, por nuk paraqitën një ankesë zyrtare. Prandaj Prokuroria Publike thotë se duhet ta mbyllë çështjen. "

     Për shembull: "Përshëndetje, do t'ju njoftoj, por mos paraqitni një ankesë zyrtare". Pra, ju dorëzoni një deklaratë, por përmendni në mënyrë specifike që nuk bëni ankesë zyrtare. Pse bëni një deklaratë tatimore? E pra, kjo është si [quote]: "Sipas publikun sidomos prindërit kërkuar për të dhënë një sinjal që nuk mund të vënë çdo gjë në internet." Ata donin të dërgojë një sinjal se njerëzit nuk janë vetëm duke u fokusuar në mediat sociale. Çfarë simpati!

     A nuk ekziston problemi dhe zgjidhja e thurur fshehurazi?

     Sigurisht, si prindër nuk mund të bëni një deklaratë nëse nuk jeni prindër të vërtetë të një personi që nuk ekziston (ose një personi ekzistues me identitet të rremë).

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër