Rasti Romy & Savannah mbërthen në tregimet e medias dhe provën e paprovuar "

paraqitur në ANALIZA E LAJME, ROMY & SAVANNAH RASTI by në 1 Korrik 2017 0 Comments

Mbetet një histori e mrekullueshme kjo vrasje paralele e Romy dhe Savannah. Sigurisht, ne nuk dëgjojmë asgjë për vrasjen e Romy. Pas të gjitha, ajo është "zgjidhur". Kryerësi ka njohur. Një djalë 14-vjeçar ka abuzuar dhe vrarë Romy. Se si i ka kryer këto vepra të mrekullueshme nuk përmendet dhe nëse përmendet, nuk do të jetë asgjë më shumë se një histori në media. Nuk mund ta verifikojmë atë. Në Rast Anass Aouragh, pamë një tjetër foto në domenin publik, nga i cili mund të konkludonim se kishte lëndime të caktuara. Megjithatë, plagët dukeshin të jenë krejtësisht në kundërshtim me përshkrimin në raportin NFI (Instituti Ligjor i Mjekësisë Ligjore Hollandeze) dhe babai gjithashtu raportoi se kishte shumë më tepër lëndime që nuk ishin përmendur në raport. Kjo provë "NFI" dukej se ishte prodhuar në mënyrë të gabuar. Në rastet e vrasjeve të sotme nuk shohim asnjë dëshmi, por dëshmia jonë është thënë. Kështu, dëshmitë e kryerësit të vrasjes së Savannah mund të gjenden në bisedat e tij me mediat sociale dhe imazhet e kamerave të sigurisë. Në kohën e RTL-së ne shohim një raport të kësaj "rindërtimin e detajuar"(Shihni këtu video raport). Kjo zgjedhje e fjalëve tashmë po tregon në vetvete: është një rindërtim. Në fund të fundit, kuptimi i mirëfilltë i rindërtimit është 'rindërtimi ose riparimi i asaj që është ndërtuar'.

Ky afat në RTL (që një vit pas rastit të Anass Çmimi Machiavelli fitoi) është me vlerë një vizitë. Kryerësi i dyshuar (me sa duket Angelo Soares Giroto) do të përdorin kryesisht Instagram në komunikim me Savannah. Ai mund të shihej edhe në imazhet e kamerave të sigurisë. Fotografia e treguar këtu është krejtësisht e pakuptimtë, sepse personi në biçikletë është plotësisht i zbardhur. Ne dëgjojmë një histori përsëri dhe përsëri nuk shohim prova për ndonjë gjë që do të ishte dëshmi. Gjithashtu në transmetimin e Jinek nga e premtja 30 qershor thuhet se i dyshuari dhe Savannah janë parë së bashku në një kamer të sigurisë. Këto imazhe u zbardhën gjithashtu. Le të marrim përsipër dhe të studiojmë afatet kohore këtu:

Donderdag 1 juni

Rreth orëve të 12.00: Savannah ndjek një klasë fizike dhe kimi në Kolegjin Oostwende në Bunschoten. Sipas një shok klase, Savannah po bisedon fshehurazi me të dyshuarin.

Orët 12.15: Pas mësimit Savannah merr një notë të sëmurë. Ajo thotë se po vuan nga hernija e saj.

Orët 12.52: I dyshuari është duke bërë një transaksion në stacionin Amersfoort.

Orët 13.20: I dyshuari lejon Savannah të dijë nëpërmjet Instagram se ai largohet çdo moment. Ai merr autobusin 76 në stacionin Amersfoort, në drejtim të Bunschoten-Spakenburg.

Rreth orëve të 13.45: Savannah largohet nga shtëpia. Ajo thotë se do të punojë në një detyrë të shkollës me një mik në shtëpi.

Orët 13.58: Savannah dërgon të dyshuarin nëpërmjet Instagramit një mesazh që ajo është me të Blue Heron është (një rrugë me një stacion autobusi, në 300 metra nga shtëpia e saj). I dyshuari tregon se ai është në një stilolaps.


Strehimi i autobusit ku Savannah dhe i dyshuari u takuan.

Orët 13.58: Kontakt telefonik midis Savannah dhe të dyshuarit. Biseda merr zero sekonda.

Orët 14.12: Savannah dhe i dyshuari po filmohen nga disa kamera sigurie nga kompanitë Twists.

Orët 14.16: Savannah dhe i dyshuari blejnë pije të buta në Stacionin e Stacionit të Gjirit në adresën De Kronkels 23. Savannah pints blerjen e saj të 1,50 euro. I dyshuari paguan për vete në para të gatshme.

Orët 14.23: I dyshuari i dërgon një mesazh të menjëhershëm një shoku. Ai thotë: 'Hej'.

Orët 14.32: I dyshuari bën një shënim me përmbajtje në telefonin e tij: '...' (katër pika / pika).

Orët 14.48: Savannah i dërgon një mik një mesazh nëse ajo vjen. I dyshuari gjithashtu i dërgon një mesazh të njëjtit mik.

Orët 14.49: Shenja e fundit e jetës së Savannah; në momentin që është në internet për herë të fundit.

Orët 15.11: E dashura i përgjigjet të dyshuarit: 'Po'. Dhe pastaj dërgon: '?'

Orët 15.23: Një person në një biçikletë për femra me një arkë përpara është filmuar nga kamera e sigurisë së një kompanie. Policia mendon se është i dyshuari, në biçikletë nga Savannah. I dyshuari thotë se imazhet janë shumë të paqarta dhe thotë se ai nuk e njeh veten.

Orët 15.24: Përsëri një person në një biçikletë për gra me kuti është filmuar në pjesën e përparme Voltaweg 30. Kjo është bërë nga një kamera e sigurisë. Edhe këtu, policia mendon se ka të bëjë me të dyshuarin. I dyshuari thotë se imazhet janë shumë të paqarta dhe thotë se ai nuk e njeh veten.

Orët 15.25: Një djalë me biçikletë dhe arkë për gra është filmuar në Edisonweg. Ai kthehet në gjysmë të rrugës. Djali nuk vesh një pallto, por ka vënë një shpinës në arkë në biçikletë. I dyshuari nuk e njeh veten në këtë imazh.


Policia dyshon se personi në këtë foto është i dyshuari në biçikletën e zonjës nga Savannah. (Foto: RTL News)

Orët 15.25: Një mik i të dyshuarit e kërkon atë nëpërmjet bisedës: 'Ku?'

Orët 15.37: E dashura e pyet të dyshuarin përmes bisedës: 'Kush?'

Orë 15.53. I dyshuari dërgon Savannah një mesazh nëpërmjet Instagram me qëllim që autobusi të mos përzënë.

Orët 16.11: I dyshuari pyet kush mund ta thërrasë, sepse ai është mërzitur gjatë gjithë ditës.

Orët 16.26: I dyshuari bisedon me një mik dhe përgjigjet: 'Amersfoort'.

Orët 16.33: I dyshuari përdor internetin në telefonin e tij nëpërmjet mastit të transmetuesit në Stationsplein në Amersfoort.

Rreth orëve të 18.00: Savannah nuk kthehet në shtëpi. Ajo kishte premtuar të ishte në shtëpi për 'ushqimin'.

Rreth orëve të 19.30: Një kalimtar e sheh një biçikletë të zezë për zonjat, markë Cortina, me një kuti të zezë përpara rrotave në anë të rrugës në Monsinjorin e Weteringstraat në Hoogland. Hulumtimet tregojnë se kjo është biçikleta nga Savannah.

Orët 19.35: Një mik e pyet të dyshuarin përmes bisedës atë që ai bëri në Savannah. I dyshuari përgjigjet se preferon të tregojë këtë në Skype.

Orët 20.03: I dyshuari kërkon në telefonin e tij nëpërmjet Google në termin 'ora e hapjes së erëzave den bosch'.

Rreth orëve të 21.00: Nëna e Savannahut heq dorë nga vajza e saj si e zhdukur nga policia.

Orët 21.43: I dyshuari merr një mesazh me tekst me tekstin: 'Verifiko llogarinë tuaj Instagram me 921 354'.

Orët 22.09: Një mik i Savannah hynë në llogarinë Instagram të Savannah me kërkesën e nënës së Savannahut. Ajo i dërgon një mesazh një shoku me tekstin: 'Unë jam [...] tani'.

Orët 23.20: Nëna e Savannahut posto një mesazh në Facebook. Ajo shkruan: "Kush e pa vajzën tonë pas 15.00 orë pasdite? Që nga ai moment telefoni i saj është jashtë dhe ne nuk kemi dëgjuar asgjë nga ajo. Ne jemi shumë të shqetësuar. Dëshironi të ndani këtë mesazh ju lutem? "

Vrijdag 2 juni

12.00 - Orari 12.30: I dyshuari pajtohet me një mik në Oisterwijk. Ai thirret nga policia gjatë takimit dhe thotë se ai nuk ka folur në Savannah për një javë ose dy ose tre.

Mëngjes dhe pasdite: Thirrja nga nëna e Savannahut ndahet masivisht në Facebook.

Orët 17.00: Nuk do të jetë një trupi i një vajze të gjetur në një hendek në Achterveld. Ajo nuk rezulton të jetë Savannah, por nga Romy Nieuwburg.

E shtunë 3 Qershor

mëngjes: Gjyshja e Savannahut bën një apel emocional ndaj RTV Utrecht: "Honey, më bëj një favor dhe kthehu në shtëpi. Më lejoni të dëgjoj prej jush! "

Orët 20.32: Policia do të dëgjojë kur i dyshuari të thërrasë një mik. Ai i thotë asaj të gënjejë në polici se ku dhe me të cilët ai ishte në lidhje me zhdukjen.

Zondag 4 juni

Orët 09.00: 700 vullnetarë filloni një kërkim në Savannah.

Rreth orëve të 11.38: Policia merr një njoftim se ka një trupi u gjet pranë De Kronkels në Bunschoten. Trupi qëndron në një hendek, pjesërisht i zhveshur. Ajo u gjet nga një njeri i cili është afër shkarkimit të qenit të tij.


Pas zbulimit të trupit, policia bën kërkime në zonën industriale De Kronkels. (Foto: ANP)

Orët 19.34: I dyshuari vendos një mesazh në Facebook: 'Me kë dua të di për të përzënë për të jashtë vendit ??? Faleminderit! '

Orët 20.42: Policia do të dëgjojë kur i dyshuari të thërrasë një mik. Ai thotë se je nuk duhet të shqetësohesh jashtë vendit.

23: 20 orë: Policia raporton atë trupi i Savannah është gjetur. Ata supozojnë se Savannah u vra nga një krim.

Maandag 5 juni

Orët 01.02: De i dyshuari është arrestuar, në shtëpi në Den Bosch. Në dhomën e tij të gjumit, policia gjen një shpinës që përmban gjëra nga Savannah. Kjo përfshin një kartë bankare, një kartë identiteti të djegur gjysmë, një kartë Rabobank dhe një unazë kyçe me tre çelësa, duke përfshirë një çelës biçikletash nga biçikleta Savannah.

Shërbimi i Prokurorisë Publike tha në një reagim: "Shërbimi i Prokurorisë Publike shpreh keqardhje që informacioni i ndjeshëm për shkakun e vdekjes është bërë publike në këtë fazë të hetimit. Hetimi, duke përfshirë edhe shkaktarin e vdekjes, është vetëm një muaj në rrugë dhe ende është në lëvizje të plotë. Edhe pse ne e kuptojmë se ka shumë pyetje, ne ende nuk mund t'u përgjigjemi atyre në interes të hulumtimit ".

Leksioni zyrtar i lartpërmendur po shpërthen me varrin! Për të filluar, nëna e Savannah e jep atë në 21: 00 në mbrëmje si të humbur në polici. Me burimet teknike të sotme, të cilat ne kemi qenë të hedhur me vite, duhet të jetë e qartë se gjithkush gjithmonë dhe kudo monitorohet plotësisht. Kjo do të thotë që çdo smartphone lë një udhë të saktë të gjurmueshme. Shikoni nganjëherë një seri CSI ose seri të tjera të policisë, atëherë ju e dini se kjo teknologji jo vetëm ekziston, por me të gjitha mesazhet e mediave në lidhje me legjislacionin e paraqitur më parë, mund të jemi të sigurt se kjo teknologji është aplikuar gjithashtu. Telefoni mobil nga Savannah dhe nga autori i supozuar mund të gjurmohen menjëherë. Departamenti i hetimeve penale gjithashtu mund të shohë menjëherë se të dy janë në kontakt dhe lidhja mes dy smartfonë menjëherë mund të krijohet nëpërmjet historisë së anketës. Policia duhet të alarmohet menjëherë nga dy telefonat që ishin në të njëjtin vend. Policia duhet të jetë edhe në gjendje të shohë rrugën e saktë të të dyjave. Ky informacion duhet ta kishte bërë menjëherë të dyshuarin për kryerësin e dyshimit. Ju mund të thoni: "Po, por Savannah mungonte dhe nuk u vra në atë kohë, prandaj policia nuk ishte akoma e mprehtë. "Atëherë pse ata (sipas tregimit) e thërrasin mëngjesin e ardhshëm me të dyshuarin? Pse e thirrën fare? Duhet të lexohet qartë nga pista telefonike se të dy ishin në të njëjtin vend në të njëjtën kohë dhe kështu duhet të ishin arrestuar menjëherë për të dëgjuar djalin. Asnjë nga këto.

I gjithë kohëzgjatja e mësipërme jep përshtypjen se policia dhe gjyqësori kanë vetëm teknologji nga 80 e shekullit të kaluar. Kjo është më e ftohtë. Të gjitha të dhënat nga të gjithë janë ruajtur në ditët e sotme. Ju mund të blini edhe ato në serverat e kompanive të mediave sociale dhe Google (në kohë reale). "Por ndoshta i dyshuari ose Savannah kishin të dhënat e vendndodhjes!"A mendoni seriozisht se kjo është ende një problem? Sapo ka një lidhje me mastet e transmetuesit, vendndodhja juaj mund të vlerësohet saktësisht; edhe nëse e fikni telefonin tuaj. Në 2016, Ministri Ard van der Steur tashmë zbatoi legjislacionin që e bëri këtë matës bërë e mundur. Sa kohë duam të mashtrohemi? Policia dhe drejtësia mund të gjurmojnë këdo në çdo kohë, por u deshën deri të dielën në mëngjes deri sa u gjet Savannah? Ata nuk kishin mundësi të kërkonin nga e premtja qentë dhe helikopterë (me kamera FLIR) dhe për të gjetur diçka? Gjithsesi Savannah mungonte, dhe kishte edhe një vrasje tjetër (kryer në Romy) në të njëjtën zonë; që duhet t'i bëjnë ata më aktivë dhe aktivë menjëherë?

Dhe pastaj, historia e shquar që i dyshuari ka postuar një mesazh në Facebook duke kërkuar kush mund ta marrë atë jashtë vendit. Ai madje do të kishte quajtur një mik dhe tha se nuk duhet të brengosesh për ndonjë gjë jashtë vendit. Djali e di që nga e premtja (sipas tregimit në media) se ai është nën kontrollin e policisë, por vetëm tani do të përgatitet të shkojë jashtë (dhe ta vendosë këtë në Facebook)? Vizitor i zgjuar! Dhe natyrisht ai gjithashtu ka bërë një vendim shumë të zgjuar për të lënë asnjë gjurmë të Savannah (cinizëm) duke marrë në shtëpi qesen e gjërave dhe çelësin e biçikletës nga Savannah. Ah, djali do të shqyrtohet psikologjikisht dhe do të provojë të ketë një IQ jo shumë të lartë. Nuk ka trazirë të kësaj historie të shpikur të medias.

Më parë kam shkruar se mund të ketë shumë spin, me vrasje të bëra dhe vrasës të bërë. Lexoni përsëri mendimet e mia ky artikull en ky artikull (shih këtu të gjitha artikujt). Me çfarë qëllimi? Në këtë kontekst ju duhet të mendoni për mënyrën e të menduarit Niccolo Machiavelli kuptojnë dhe e dinë se ekziston një çmim i rëndësishëm medial i quajtur me të. Machiavelli propagandoi që ju mund të përdorni ruse dhe mashtrim për të marrë një kontroll më të fortë mbi popullsinë. A jemi luajtur sipas parimit Problemi, Reagimi, Zgjidhja? Ju krijoni një situatë problematike vetë, jepni një reagim të caktuar në mesin e popullatës dhe më pas ofroni një zgjidhje që ju jep më shumë pushtet dhe kontroll mbi popullsinë. Në këtë rast, kjo mund të jetë, për shembull, puna në legjislacionin në të cilin fëmijët e mitur mund të parandalohen për vëzhgim pa ndonjë tregues të qartë. Ministri Edith Schippers bëri një herë një projektligj në atë drejtim kur erdhi tek të rriturit. Duket se mentaliteti i popullsisë duhet të shtyhet në atë drejtim. Kjo (e mundur) psyop gjithashtu do të kontribuojë në dëshirën për një bazë të dhënash të ADN-së kombëtare. Mund të presim që mediat së shpejti të dalin me një histori të provave të ADN-së të gjetura mbi viktimat. Do të jetë sërish një tregim për provat për të cilat ju dhe unë kurrë nuk do të përballemi me dëshmi. Rasti u mbyll. Ekziston gjithashtu një alibi shtesë për legjislacionin edhe më të madh për të parë në kohë reale dhe për të ndërhyrë në komunikimin e mediave sociale.

Përderisa i mbajmë sytë mbyllur me tregimet e medias dhe tregimet rreth provave pa prova të forta, çmimi i Machiavellit do të vazhdojë të paguhet. Dhe edhe nëse shihni prova, pyetja është nëse nuk është prodhuar dëshmi për të mbajtur psyop gjallë. Më poshtë 1x mendimet e mia në lidhje me këtë rast që unë postuar në 15 qershor në timeline tim Facebook. Nëse merret parasysh mundësia që kemi të bëjmë me një psikopsi dhe me mundësinë që viktimat dhe autorët e veprës të luajnë një rol, atëherë ju mund të regjistroni (rindërtoni) çdo skenar. Ju lutemi vini re: në një skenar të tillë, gjithashtu luan edhe avokati i të dyshuarit të dyshuar të Savannah (siç shihet në transmetimin e Jinek). Rreth Eva Jinek por nuk flitet.

Ju lutem më falni për të thënë mendimet e mia, por nganjëherë e kam ndjenjën se në këtë rast Romy & Savannah po mashtrohen. Po sikur të mos kishte vajzat e vdekura? Funeralet ishin fshehur në fshehtësi dhe kamerat mbaheshin në distancë të madhe. Babai i Savannah Dekker vendosi një tjetër film i mbuluar me mish i mishit në ditën e zhdukjes së Savannah.

Mund të tingëllojë i çoroditur; merr një tregon për të organizuar një shaka të tillë dhe ju duhet sigurisht të sigurojë që vajzat në Far-larg-Giê punching vazhdojnë nën një identitet tjetër ... por unë nuk jam i bindur për prindër prindërit e tyre. Një kartë identiteti e falsifikuar (për një mbiemër të dëshiruar) është bërë nga ndërtuesit e një mashtrimi të tillë. Nëna e Romy më dërgoi letërnjoftimin e saj dhe atë të Romy. Pse do ta bënte atë ditën dhe ditën pas funeralit? Pse do të më përgjigjet fare? Se vajzat me të vërtetë kanë ekzistuar, unë kam sqaruar tashmë në postin tim të mëparshëm.

Kam marrë edhe emrin e autorit të supozuar (vrasësi i Romy). Nuk mund të gjej asgjë për këtë, dhe nëse vazhdoj të pyes, nuk dëgjoj më asgjë.

Skenari i mundshëm (Problem):
Shaka e përgatitur mirë, paratë xhepi për pjesëmarrësit dhe miqtë e rremë, paratë e xhepit për "prindërit", një vit përgatitjeje në mënyrë që vajzat të bëheshin një fytyrë e njohur në zonë (shumë aktivitete të mediave sociale)

Qëllimi i mundshëm (Reagimi):
Trazirat sociale në Holandë, mashtrimet e mëdha të kërkimit dhe autorët e rinj (që nuk janë autorë të vërtetë dhe mund të mos ekzistojnë madje)

Rezultati i dëshiruar i dëshiruar (Zgjidhja):
Mbërthenin në mediat sociale; Shteti mund të marrë pjesë në çdo gjë dhe pa asnjë fëmijë të falur në një institut të kujdesit të të rinjve nën mbikëqyrje dhe ri-edukim

Pse ata do të bënin diçka të tillë? Për të arritur qëllime të mëdha me një ndikim të madh shoqëror dhe kontroll më të madh mbi popullsinë, ju mund të merrni njerëzit me ruse dhe mashtrime, sipas librit 'Il Principe' nga Nicolo Machiavelli. Dhe për këtë Makiaveli është emëruar çmimi më i rëndësishëm mediatik në Holandë. Sapo Bauke Vaatstra fitoi atë çmim ..

Qëndrimi i tregimeve. Në videon e mëposhtme do të shihni Edward Snowden të shpjegojë për një çast se cilat janë shërbimet e shërbimeve. Në njohurinë e asaj dijeje mund të thuash me siguri se rindërtimi i përmendur dhe afati kohor i përcaktuar është shumë i pabesueshëm.

Lista e lidhjeve burimore: rtl.nl, metronieuws.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër