Sa njerëz holandezë ende mund të paguajnë faturat e tyre gjatë krizës së koronës?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 21 Maj 2020 16 Comments

burimi: l1.nl

Nëse ndiqni mediat, vështirë se nuk ka një problem në Hollandë, përveç virusit të koronës, i cili është ende duke rënë si një bombë me kohë. Ku është gazetari kur bëhet fjalë për të portretizuar vuajtjet personale pas dyerve të përparme të shumë njerëzve? Nuk është aq e vështirë për të analizuar shifrat RIVM dhe për të nxjerrë në pah dy palët. Media kryesore mbron politikën e Rutte & Co. dhe Xhensen që thotë se nuk është aq e keqe. ajo orar afatgjatë është se do të ketë një ringjallje tjetër pas së cilës do të përfundojë shteti i policisë dhe gjithçka dhe kushdo që kritikon do të pastrohet. Por pse askush nuk i kushton vëmendje shqetësimeve personale dhe financiare?

Në praktikë, të gjitha ato paketa mbështetëse të premtuara fantastike do të jenë kryesisht çështje e sporteleve, ku do të dërgohen nga banaku A për të kundërshtuar B. Në veçanti, 433.000 freelancer do të jetë dredha, sepse mbështetja e tyre TOZO nga 1 qershori do të testohet kundër të ardhurave të partnerit dhe më pas do të përfundojë. Dhe, edhe nëse merrni mbështetje, shumë (përfshirë persona të vetëpunësuar) mund të zbulojnë se një rënie e vogël e të ardhurave mund të jetë katastrofike për pagimin e qirasë. Qeveria sheh që ky problem po zvogëlohet, kështu që plani ishte që të vendoset një ngrirje e përkohshme me qira, por që ka qenë Kajsa Ollongren torpedoed.

Kështu shkon në politikë: vija e kuqe është krijuar prej kohësh, por ju bëni disa veprime për 'ne jemi për atë' ose 'ne jemi kundër saj'. Ky është iluzioni i demokracisë në të cilën jetojmë. Ollongron thotë se ndalesa e qirasë është vetëm për korporatat e banesave, sepse ata kanë më pak para për të investuar në ndërtime të reja. “Kabineti preferon t'u japë pronarëve pronarë mundësinë për të ofruar zgjidhje me porosi. Për shembull, ata mund t'u japin qiramarrësve shtyrjen e pagesës, anullimin e një pjese të qirasë më pas ose uljen e qirasë, "thotë Kasja. Ollongren gjithashtu dëshiron ta bëjë më të lehtë uljen e qirasë përkohësisht. Një projekt-ligj i ri që do të hyjë në fuqi më vonë gjithashtu e bën këtë të mundur.

Një ligj tjetër. Ligjet po fluturojnë rreth veshëve tanë, por në praktikë mbetet që korporatat e banesave të zvogëlojnë qiranë. Dhe ata me siguri do ta bëjnë këtë me shumë padurim (jo).

Sigurisht, problemet reale janë me njerëzit që thjesht nuk mund të përballojnë më dhe mund të jenë një ose dy muaj prapa. Ne nuk e dimë sepse askush nuk po e hulumton atë. Ju dëshironi t’i mbani vuajtjet në shoqëri nën tapetin si shtet. Një ulje e qirasë është e bukur, por çfarë bëni kundër agjencive të përmbledhura të pandalshme dhe përmbaruesve që vendosin shuma gjigande në krye të llogarive të prapambetura? Pagesat me qira të një muaji mund të çojnë shpejt në qindra euro në kosto shtesë, kështu që ju do të bini edhe më tej muajin tjetër.

Pastaj ka një reagim zinxhir ndaj problemeve, ku mbërtheheni kaq shumë nga financiarisht, sa që kjo madje mund të çojë në kujdesin e të rinjve gjithashtu të vijnë dhe të marrin një vështrim nëse fëmijët tuaj nuk mund të vendosen më mirë me një familje kujdestare, sepse nuk jeni më kujdesuni për to.

Nëse zhvlerësimi i parave (për shkak të miliarda eurove) do të ketë një efekt në çmimet në supermarkete dhe nëse në afat të gjatë rriten taksat, sepse paketat e ndihmave duhet të merren diku, edhe më shumë njerëz do të futen në telashe.

Sigurisht që ka edhe njerëz që janë duke bërë mirë. Këta janë njerëzit që punojnë për sistemin dhe që kryejnë të gjitha ato aktivitete monitoruese dhe zbatuese. Ju mund të merrni një punë të shkëlqyeshme si një inspektor RIVM, ku do të dërgoheni në rrugë për të provuar njerëzit për koronën ose për të parë nëse njerëzit rrinë në metër e gjysmë. Me siguri ka firma konsulence që janë duke kaluar përvojat e ditës, sepse ato udhëzojnë kompanitë dhe i këshillojnë ata se si të organizojnë kompaninë e tyre në një shoqëri një e gjysmë metër. Sa më shumë njerëz që punojnë për qeverinë, gjysmë qeverinë ose për kompanitë që ofrojnë shërbime në lidhje me të, aq më shumë njerëz do të përfitojnë nga kontrolli dhe ndëshkimi i grupit që nuk punon ende për sistemin.

Sa kohë derisa holandezët do të zbulojnë se atje Niemand po vjen ajo për të shpëtuar? Për sa kohë njerëzit që punojnë për sistemin mund të duken drejt e në pasqyrë pa provuar siklet të thellë? Epo, për sa kohë që i përkisni shumicës, ju mund të fitoni borxhin tuaj kolektiv larg me Meiland në vend që të luftoni për një vend me të vërtetë të lirë. Kur njerëzit do të zbulojnë se ne jetojmë në një demokraci të turpshme, në të cilën politikanët për shumë vite na prezantuan vetëm me iluzionin e zgjedhjes, por fshehtas ndjekin një axhendë madhore që duhet të bllokojë masat? E vetmja rrugëdalje nga kjo situatë është një revolucion i vërtetë, në të cilin njerëzit kapin pushtetin.

Kjo mund të bëhet përmes demokracisë direkte. Në demokracinë e drejtpërdrejtë, ministrat e zgjedhur direkt nga njerëzit raportojnë para njerëzve. Ata përcaktojnë me shumicë nëse ligjet janë miratuar, rregulli kryesor është që asnjë ligj nuk duhet të minojë ose eliminojë të drejtat themelore në një kushtetutë. Prandaj, gjithçka që cenon privatësinë, trupin dhe anëtarët nuk mund të hyjë në fuqi si ligj (madje as një ligj për vaksinimin e detyrueshëm). Demokracia e drejtpërdrejtë mund të instalohet nga njerëzit duke injoruar politikën në detyrë dhe vetë ndërtimin e një sistemi të ri. Qindra mijëra duhet të tregojnë se ata duan ta bëjnë këtë. Kjo është arsyeja pse ne me të vërtetë duhet të rebelohemi dhe të tregojmë se duam ndryshime. Ju nuk mund të arrini një revolucion të vërtetë vetëm duke u ankuar për gjithçka që shkon keq; ju e arrini atë duke bërë.

Prandaj, ndihmoni për të nxitur revolucionin e vërtetë. Zhyt veten në demokraci të drejtpërdrejtë dhe ndajnë këtë faqe në internet dhe peticionin e saj: www.fvvd.nl

Lista e lidhjeve burimore: bnr.nl, telegraaf.nl

Etiketa: , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (16)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Censura më e fundit në Facebook: ju keni ende ndjekës, por nuk mund të postoni më.

  Duket se faqja ime në Facebook ka mbaruar: Unë nuk mund të postoj asgjë më!

 2. Zonnetje ka shkruajtur:

  Scamdemic duhet dhe do të promovohet nga qeveria / shërbimet e sigurisë.
  Në ekspozimin e masave të tyre të pakuptimta dhe të palogjikshme
  Ata nuk janë duke pritur. Lejohen njerëzit e thjeshtë
  nuk i di faktet dhe nuk duhet të mendojë. Shkelen të drejtat e njeriut, por për këtë arsye kush është grindur në shërbimin qeveritar dhe / ose pjesa tjetër e shqetësuar për 'karrierën' e tyre ose jetën e tyre banale.
  Për fat të mirë ne jetojmë në një vend 'të lirë'.

  Njerëzit nënshkruajnë peticionin tani!

 3. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Ajo që shumica nuk e shohin është se ky proces është i përshtatur për integrimin e plotë të Hollandës si provincë në EUSSR. De fakto, tashmë është nën mbikëqyrjen e Byrosë Politike në Bruksel, vetëm kjo mbulesë e Corona siguron që pjesët e fundit të enigmës të bien në vend.

  RDGJ ishte një harbinger. eksperiment për atë që do të përsëritet në kontinentin Evropian. Tani mund të shihni qartë se kush kontrollon këtë fazë të tranzicionit, siç theksoi JFK, është një makinë që ndërthur gjithçka dhe operon në "Lock Step".

  Stasi Merkel, anëtari Trilateral, Vestager, Von der Leyen dhe Timmerfrans po shikojnë me sy dhe me miratim. Faza e rekrutimit për Stasi-in e ri (Eurogendfor) mund të fillojë në të ardhmen e afërt.

  • Kamera 2 ka shkruajtur:

   faleminderit Salmon! Intervistë shumë e mirë,

   Presidenti Francë pati një kontroll të rëndësishëm që është i qartë.

   ISHTE DISIGJUAR (minutë 6; 19 Nuk ka Gulag nuk ka KGB "Megjithatë")

   Minuta 4; 03 Si e dinte Gigscard d'Estain

   https://www.europa-nu.nl/id/vggd1fum7n7f/v_valery_giscard_d_estaing

  • ZalmInBlik ka shkruajtur:

   e ardhmja, përqëndrimi dhe fleksibiliteti (fff = 666)

   Për shembull, janë ndërmarrë hapa të rëndësishëm në bashkëpunimin midis EUROGENDFOR dhe misioneve civile CSDP, dhe është hartuar një plan komunikimi për të përmirësuar dukshmërinë e EUROGENDFOR.

   Këtë vit, konceptet kryesore të së ardhmes, fokusit dhe fleksibilitetit do të reflektohen në qëllimet që i vendosëm vetes.
   Një nga këto synime, dhe një thelbësor, është të përcaktoni skenarët e ardhshëm të vendosjes së EUROGENDFOR.

   Kjo do të thotë që ne duhet të shohim drejt bashkëpunimit rajonal dhe bashkëpunimit me palë jashtë EUROGENDFOR, siç janë partnerët civilë dhe autoritetet lokale.
   Të punojmë së bashku na lejon të mësojmë nga njëri-tjetri.

   Këtë vit, Hollanda po kryeson edhe Shoqatën Ndërkombëtare të Xhandarmërisë dhe Forcave Policore me status Ushtarak (FIEP) dhe Programin e Trajnimit të Policisë dhe Shërbimeve Civile të Bashkimit Evropian (EUPCST).
   Ne do të shqyrtojmë nëse mund të krijojmë lidhje midis këtyre organizatave dhe të vlerësojmë se si ta mbështesin njëri-tjetrin në mënyrën më të mirë.
   Për atë çështje ndoshta mund të vendoset një lidhje me FRONTEX.

   Këto ekipe të specializuara duhet të jenë fleksibël dhe të gatshëm për t'u vendosur shpejt në situata krize. Ato duhet të përfshijnë aftësitë e specializuara që janë të nevojshme për skenarët e vendosjes së ardhshme të EUROGENDFOR.
   Në këtë mënyrë ne mund t'u përgjigjemi kërcënimeve transnacionale dhe sfidave në mënyrë efektive.
   Do të ketë gjithnjë e më shumë kërkesë për këtë në të ardhmen.

   Sot, konceptet kryesore të së ardhmes, përqendrimit dhe fleksibilitetit (fff = 666) janë më të rëndësishme se kurrë.
   https://eurogendfor.org/2019/01/15/speech-of-the-royal-netherlands-marechaussee-commander/
   https://eurogendfor.org/2019/01/15/eurogendfor-presidency-2019-objectives-activities/

 4. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Shumica janë përgjumur për të fjetur me kalimin e viteve dhe gatuar deri në prag me suditë që kam një kohë të vështirë duke menduar se një zgjidhje efektive do të gjendet në kohë për diçka që ka vazhduar përpara tyre për dekada.

  Shtë më mirë të përqendrohemi në gjeneratën që do të goditet më rëndë nga kjo plandemi. Përkatësisht gjenerata Z, studentë me borxh pa perspektivë.

 5. Analizoj ka shkruajtur:

  … Derisa ata të jenë në derën tuaj të përparme:

  De Jonge: 'Karantina e detyruar në politikën e re të provës nuk përjashtohet'
  https://www.nu.nl/coronavirus/6052728/de-jonge-gedwongen-quarantaine-in-nieuw-testbeleid-niet-uitgesloten.html

  Nëse këto ndryshime legjislative nuk kanë qenë të kota, qeveria është largpamësi:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4973036/nieuwe-wet-ggz-verplichte-opname-psychische-problemen
  https://www.ggznieuws.nl/schippers-reageert-op-protesten-tegen-verplichte-rom-in-de-ggz/

 6. Riffian ka shkruajtur:

  Palantir mbledh më shumë kontrata COVID-19, këtë herë me VA
  https://techcrunch.com/2020/05/20/palantir-covid-19-va-contract/

  Apple dhe Google lëshojnë API të njoftimit për ekspozimin, duke u dhënë mundësi autoriteteve të shëndetit publik të lëshojnë aplikacione
  https://techcrunch.com/2020/05/20/apple-and-google-launch-exposure-notification-api-enabling-public-health-authorities-to-release-apps/
  https:// techcrunch.com/2020/05/20/covid-19-exposure-notification-settings-begin-to-go-live-for-ios-users-with-new-update/

 7. Zonnetje ka shkruajtur:

  Këtu janë 10 hapat që duhet të përdorni, nëse dëshironi të shndërroni një virus jo shqetësues në një kapje globale të energjisë

  1. Filloni me një virus të përcaktuar dobët, shtoni një provë të pasaktë për të dhe inkurajoni sa më shumë njerëz me sëmundje terminale ose kritike që të jenë të mundshme për të përsëritur testuar derisa të testojnë pozitivë.
  2. Raportoni nivelet e vdekjeve tuaja në mënyrë të pashmangshme shumë të larta dhe merrni paqartë nëse këta njerëz vdiqën nga virusi apo thjesht me të.
  3. Krijoni një 'përgjigje' ndaj 'krizës' që nxjerr një rrjet të gjerë të masave autoritare, disa prej të cilave kanë qenë në planifikim për një kohë të gjatë, dhe vetëm një pakicë e të cilave ka ndonjë aplikim të mundshëm për parandalimin e pandemisë. (Sigurohuni që të anulloni zgjedhjet deri në njoftimin e mëtutjeshëm dhe të rritni jashtëzakonisht shumë fuqitë e policisë për arrestim dhe mbikëqyrje)
  4. Mbyllni spitalet tuaja për të gjitha "rastet e këqija". Anuloni operacionet me zgjedhje, dializën e veshkave, trajtimet për kancerin, konsultimet normale të mjekut mjekësor dhe të gjitha "kujdeset shëndetësore jo-urgjente". Kështu rritet pashmangshmërisht vdekshmëria nga të gjitha shkaqet.
  5. Ndryshoni ligjet tuaja në mënyra të shumta për të lejuar që pothuajse të gjithë këta vdekje të reja të anashkalojnë kontrollet dhe ekuilibrat normale dhe të diagnostikohen lehtësisht si 'të lidhura me covid-19', qoftë me testin e pasaktë ose thjesht me 'prezantim klinik'.
  6. Në rast se disa mjekë që marrin pjesë nuk kanë dëshirë të shkojnë së bashku me këtë, ndryshoni ligjin për të lejuar një MD të vetëm, i cili ndoshta nuk e ka parë kurrë pacientin në fjalë, të diagnostikojë covid19 në diskrecionin e tij / saj.
  7. Raportoni numrat befasues të 'rasteve të reja' që i gjeni si rezultat i këtyre manipulimeve të ndryshme, si dëshmi për sa thelbësore janë masat e reja autoritare për 'shpëtimin e jetës'.
  8. Pa asnjë sens ironi prezantoni detyrueshëm Mos u ringjallni (DNR) për çdo demografik që ju konsideroni ngrënës të padobishëm. (Nëse flitet për sfida për vuajtjet njerëzore, burime të kufizuara të kujdesit shëndetësor dhe ventilatorë)
  9. Mos harroni të shtoni ndonjë vdekje që pason në shumat e kovid19.
  10. Sigurohuni që media e quan këdo që vë në dyshim ndonjë pjesë të kësaj "teoricieni komploti".

  https://off-guardian.org/2020/05/19/10-steps-to-turn-a-pandemic-into-the-brave-new-normal/

  • Lydia Roosje ka shkruajtur:

   Mbikëqyrje e mirë! Por ka edhe një aspekt tjetër të rëndësishëm, atë ekonomik apo financiar:
   Sigurohuni që çdo biznes në pronësi private falimenton në mënyrë që çdo biznes dhe ndërmarrje të jetë pronë e grupit të vogël të kontrolluesve. Prandaj krijimi i një forme të komunizmit kapitalist. Sigurisht që kjo është një axhendë që po vazhdon për dekada, por kjo plandemi është hapi i fundit për të hequr qafe të gjithë pronarët e biznesit të vogël.

   Për shembull, dikush mund të mendojë se Ministrja jonë e Kulturës van Engelshoven nuk është shumë inteligjente pasi ajo duket se nuk është në gjendje të kuptojë që sektori kulturor në Hollandë është në pjesën më të madhe NUK subvencionohet por krijohet nga sektori privat. Ndërsa ministrja do të ndihmojë financiarisht palët e subvencionuara për të shpëtuar sektorin kulturor, shumë njerëz mendojnë se ajo është shumë budalla për të kuptuar se si funksionon sektori ynë kulturor. Por a është me të vërtetë kjo budalla apo thjesht po i përmbahet rendit të ditës për të falimentuar të gjitha ndërmarrjet private? Një pyetje retorike që do të thoja…
   https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/24071-minister-van-engelshoven-over-steun-culturele-sector-er-is-meer-tijd-nodig

 8. Pse doni ta dini këtë? ka shkruajtur:

  Qesharak që ju përmendni meiland martien në artikullin tuaj. Kam pyetur për një kohë nëse ai emër ishte zgjedhur / krijuar me vetëdije. Ajo ka të njëjtin tingull si emri juaj. A do të shkonte aq larg sa që kjo është bërë me qëllim që të ndërgjegjësohet në mënyrë të pandërgjegjshme emri juaj te njerëzit me personazhin që Martien Meiland nuk po e merr seriozisht?

  Edhe më i çmendur; meiland ka dy ngjyra të ndryshme të syve, efektin chimeric në foto ...

 9. Analizoj ka shkruajtur:

  Grushti i shtetit financiar shpjegoi, alegorik për demonët:

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër