Si qendra e të dhënave Palantir dhe AI ​​parashikojnë të ardhmen tuaj disa vite përpara

paraqitur në INTELLIGJENË ARTIFICIALE, ANALIZA E LAJME by në 6 Dhjetor 2017 7 Comments

Për të kuptuar se si të kuroni një sëmundje, duhet të kuptoni thelbin e problemit. Për të kuptuar se si të luftoni një armik, ju duhet ta njihni dhe të kuptoni se si të shmangni një rrezik të afërt, ju duhet të kuptoni se çfarë rreziku është. Pra, së pari duhet të njiheni me rrezikun që vjen tek ju. Kjo vlen edhe sidomos për AI (inteligjencës artificiale). UA e tani është në gjendje të parashikojë të ardhmen tuaj dhe kjo është për shkak se përdor një teknikë krejtësisht të re. Kjo është teknika prapa bitcoin, por parimi i asaj bitcoin bazohet në blockchain. Dhe kjo bllokadë është në të vërtetë interneti 2.0.

Pra, ne duhet të diskutojmë pak teknologji. Mos u shqetësoni, ne e mbajmë të thjeshtë. Në fakt, kjo do të thotë që interneti deri më tani përbëhej nga sa më shumë rrjete private të mundshme nga bankat dhe ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP-të) që dërgojnë pako të dhënash në serverat e njëri-tjetrit. Në rastin e ISP-ve që punon si kjo: nëse vizitoni një faqe interneti, atëherë ajo faqe ka një adresë të caktuar. Të gjithë serverat në rrjet e dinë se adresa dhe kompjuteri juaj gjithashtu ka një adresë. Një Server Domain Name (DNS server) lidh emrin e një faqe interneti në një adresë IP. Kjo adresë (e faqes së internetit që dëshironi të vizitoni) kalon përmes shfletuesit në serverin e një ISP të cilit ju jeni i lidhur dhe e sheh adresën e synuar dhe pastaj i transferon të dhënat në kompjuterin ose smartphoneun tuaj. Për shembull, bankat lejojnë qarkullimin e tyre nëpërmjet rrjeteve optike të vetë-prokurosura, në mënyrë që askush të mos i bashkohet atyre. Kjo është tepër e sigurt.

Parimi blockchain ndryshon rrënjësisht mënyrën e transportimit të trafikut dhe shton funksionalitetin ndaj tij. Blockchain në të vërtetë bën një copë unike të kodit të ADN-së ose një gjurmë gishtash unike të çdo PC apo të çdo pajisjeje të mençur. Të dhënat nuk përdoren më vetëm nga ISP-të, por çdo kompjuter ose smartphone formon, siç ishte, një lidhje në një rrjet të madh dhe të afërt. Pra, ku dikur udhëhoqi ISP për kontrollimin e dërguesit dhe pranuesit, dhe të dhënat u miratuan në mënyrë, e cila shkon tani me miliona e blloqeve të ndërlidhura të gjithë të mbajë një rekord të të gjithë atyre kod unik e ADN-së të çdo bllok (ose gjurmët e gishtave) në rrjet . Sapo të dërgohen të dhënat nga blloku në bllok, bëhet një kontroll në atë ADN unike. Nëse bllok është ndryshuar për të dhënave të transmetuara, gjithashtu ndryshon gjurmë gishtash dhe bllok të keq, sepse duke njohur të gjitha blloqet e tjera në rrjetin që gjurmët e gishtave nuk është e saktë. Kështu që ju krijoni një metodë të sigurt të transportit që nuk është ose vështirë se mund të hackohet. (Shikoni një video më poshtë që shpjegon shkurtimisht dhe më pas lexoni).

E internetit është transformuar në mënyrë nga një sistem rrjeti me serverat qendrore nga çdo kompjuter, çdo web faqe ose email adresën, regjistrohu IP adresa dhe shpërndarjen e-mail për të paketave në një dorë për dorë me anë të sistemit nga miliona në miliarda (sistemet kompjuterike) në mbarë botën. Baza e të dhënave qendrore që kontrollon gjithë trafikun nëpërmjet një regjistri të madh zëvendësohet kështu nga një bazë të dhënash që ruhet në çdo kompjuter ose pajisje me një çip kompjuter. Të gjithë në rrjetin cubes di gjurmë gishtash e të gjithëve dhe të gjithë kompjuterat dhe pajisjet së bashku formojnë një sistem monitorimi që kontrollon nëse gjurmë gishtash apo ADN-së përkatësisë është e pandryshuar nga bllok për të bllokuar dërguesit. Ju do të thoni se kjo ngadalëson trafikun, por kjo është vetëm një çështje e bandwidth dhe një numër në rritje të lidhjeve. Kjo e bën transportin e të dhënave praktikisht onhackbaar sepse ju - kur blloqe të dhënave do të doja të rregulloje - ju të gjithë kompjuterat në rrjet duhet të vendosen besojnë se ADN ndeshjet. Pra, sa më shumë rritet rrjeti blockchain, aq më e sigurt bëhet.

Tingëllon si një sistem i mirë dhe i besueshëm. Dhe kështu është shitur. Bitcoin ishte në fakt sistemi i parë që përdorte këtë siguri blockchain. Prandaj, Bitcoin kaq popullor, sepse ajo është në fakt baza e të dhënave qendrore e regjistrimit të 'parave' heq sistemet kompjuterike të bankave dhe në thelb i bën të gjithë në pjesën e rrjetit të një lloji të bankës kooperativë, të cilin të gjithë ka një pjesë të barabartë përqindje. Nëse keni një mijë anëtarë, formoni një pjesë të njëmijtë; nëse ke një miliardë anëtarë, do të jesh një miliardë pjesë. Krahasimi nuk është krejtësisht, për shkak se ju Bitcoins "mina", kështu që ju ende merrni një pjesë të madhe në kooperativë, por në bilancin është e garantuar sigurinë e transaksioneve. Kjo e bën parimin blockchain aq interesante për transportimin e të dhënave. Sistemi i bllokimit duket i pamundur të kollitem.

Çfarë është një "përfitim" shtesë i këtij parimi bllokues? Tani e dimë se bllokada jep një gjurmë gishti unik të dërguesit të çdo pjese të të dhënave të dërguara. Kështu që unë të dërgoni një email përmes zinxhirit bllok sesa përmes rrjetit të ofruesve të shërbimeve të internetit (ISP), atëherë kjo 100% të sigurt për shkak se gjurmët e gishtave nuk është ndryshuar. Blloku nuk mund të hapet nga lidhjet në rrugë dhe gjithashtu nuk mund të rregullohet. Pra, ne po lëvizim drejt një forme tjetër interneti, ku ISP-të do të zhduken ose do të marrin një rol më pak të rëndësishëm. Interneti bëhet një rrjet i ashtuquajtur peer-to-peer. Çdo gjë është e lidhur me të gjithë dhe të gjithë e njohin gjurmët e gishtave dixhitale unike. Pra, më lejoni të blini tuajin një makinë në bitcoins dhe se makina ka marrë një gjurmë gishtash unike nga fabrika. Pastaj e shes atë makinë nëpërmjet tregut përmes bitcoin, atëherë prodhuesi mund të shoh saktësisht se kush e zotëron makinën dhe blerësi mund të jetë pikërisht pronarët e mëparshëm. Kjo është arsyeja pse tani ne gjithashtu shohim se në Japoni AKhain filloi është. Kjo është një metodë për t'i dhënë të gjithë produkteve në mbarë botën një kod unik bllokash. Çdo gjë që do të prodhohet në mbarë botën së shpejti do të jepet një "gjurmë gishtësh" unike. Dhe ky kod pastaj përhapet mbi të gjitha blloqet në zinxhir, kështu që kodi nuk mund të ndryshohet kurrë. blej një biçikletë vjedhur në Amsterdam do të jetë koha e heqjes së parave të gatshme dhe fitores së monedhës crypto në të holla e bankës, nuk do të jetë një opsion, pasi pronari i mëparshëm gjithmonë do të jetë i njohur dhe nëse kodi është jashtë geflext, kripto transaksioni do të refuzohet.

Kriptopalenca duket se po minon sistemin e vjetër bankar financiar, sepse heq energji nga bankat dhe gjithkush bën pronësinë bashkëpunuese. Por siç u tha, të ashtuquajturit 'minatorë' tërheqin shumë 'aksione'. Kjo është arsyeja pse edhe ju shihni se njerëzit si Peter Thiel, themelues i PayPal dhe miliarder, investojnë shumë në këtë teknologji. Dhe nëse supozoni se krijuesi anonim i bitcoin, një person anonim i cili është vetë Satoshi Nakamoto quan nganjëherë mund të përfaqësojnë një grup në të cilën bankat e vjetra janë të përfaqësuar si duhet, kjo është vetëm një zhvendosje të dukshme në pushtet dhe bankat vazhdojnë të mbajnë një pjesë të fortë të globale kooperativës zinxhir bllok. Më pas ata u treguan njerëzve iluzionin e një sistemi të sigurt pagesash, nga të cilat të gjithë janë bashkëpronarë. Ata atëherë njerëzit ishin në gjendje për të mbajtur suxhuk për një ndryshim të energjisë dhe një monedhë që ju mund të merrni të shpejtë të pasur, por pastaj në fakt fshehurazi udhërrëfyesit drejt shoqëria cashless përshpejtuar. Dhe pastaj përsëri një shoqëri cashless ku çdo transaksion është plotësisht i gjurmueshëm në një rrjet të padallueshëm. Ku unë mendimi i parë se kompjuterët kuantikë mund të përbëjnë një kërcënim, piloti nuk do të vazhdojë sa më shpejt që këto kompjuterë kuantikë të bëhen pjesë e bllokadës.

Tani ju mund të pyesni se çfarë ka të bëjë kjo me titullin e këtij artikulli. Well, blockchain formon bazën e një rrjeti të ri të komunikimit të sigurt dhe të shpejtë në mbarë botën. Është, siç ishte, në internet 2.0. Bitcoin ishte aplikimi i parë i bllokadës, por në të vërtetë teknologjia po zbatohet në nivel global për gjithçka që mund të mendoni. Mund të jepni edhe bimë dhe cigare ose një sasi birre në një birrë të birrës një kod unik. Kjo është ëndrra e lagësht e kompanive si Bayer dhe Monsanto (ose ishte kështu hetzelfde?), por është edhe ëndrra e lagësht e të Dhënave të Mëdha. Për këtë arsye, një qendër të dhënash është ndërtuar në Arabinë Saudite, në bashkëpunim me, për shembull, CIA-n dhe të gjitha llojet e investitorëve të mëdhenj (si Peter Thiel) që tashmë është gati për këtë Internet 2.0. Por sigurisht mund të përdorë edhe "internetin e vjetër". Kjo qendër e të dhënave Palantir ndoshta ka edhe akses në kompjuterë kuantikë, edhe pse ata e bëjnë këtë mohoj publikisht. Palantir mbledh të gjitha të dhënat për gjithçka dhe për të gjithë të kaluarën dhe të tashmen.

Avantazhi i teknologjisë blockchain të prezantuar nga bitcoin është se nevojitet 'miniera' dhe për këtë nevojë shumë kompani dhe individë kanë filluar të investojnë në sisteme kompjuterike shumë të rënda. Të gjitha këto sisteme kompjuterike janë bërë pjesë e rrjetit blockchain dhe kapaciteti informatik i të gjitha atyre sistemeve kompjuterike është i disponueshëm për të gjithë rrjetin. Kjo do të thotë se si rritet rrjeti i bllokut, rritet kapaciteti kolektiv i kompjuterave. Krahasoni atë me eksperimentin që u bë me majmunët 3 që me anë të lidhjes së trurit ishin kolektivisht më të mençur (shih këtu).

Inteligjenca artificiale që shkon në qendrën e të dhënave Palantir mbledh të gjithë informacionin nëpërmjet internetit 1.0 dhe internetit 2.0 (rrjeti blockchain). Nga të gjitha këto informacione bëhet një profil psikologjik i çdo individi. Kjo nuk është bërë nga sekretarët pas një makinë shkrimi dhe një tavolinë me grumbuj të trashë letre. Jo, kjo bëhet përmes algoritmeve të llogaritjes që mësojnë dhe bëhen gjithnjë e më inteligjente për shkak të rritjes së kapacitetit informatikë në rrjetin blockchain. Është inteligjencë artificiale që zgjerohet çdo ditë. Dhe përmes analizës së të gjitha këtyre të dhënave, ne shikojmë modelet në sjelljen tuaj. Po, kjo bëhet me çdo individ në mbarë botën. Kjo është arsyeja pse të gjitha këto ligje të spiunazhit duhej të vinin nën pretekstin e 'terrorizmit'. Dhe kështu ne shikojmë historinë tuaj në të gjitha llojet e fushave. Datat e shkollave fillore, të dhënat e shkollës suaj të shkollës, universiteti që keni ndjekur. Ndërveprimi social; rrjetin tuaj; sjellja juaj e blerjes; përdorimi i kohës suaj.

"Por si e bëjnë këtë të gjithë?"Çfarë mendoni përse shumica e instituteve kanë pasur dixhitalizimin e administratës së tyre? Të gjitha këto të dhëna kërkohet dhe përpunohet nga Palantir. Sensorët në telefonin tuaj tani ju japin gjithçka rreth 24 orë në ditë. Palantir ka qasje në të drejtat që keni klikuar kur keni instaluar një aplikacion Facebook ose WhatsApp, në mënyrë që të mund të trajtojë mikrofonin dhe kamerën e kohës së plotë të smartphone-it tuaj dhe ta dëgjojë atë. Në qytetin ku jetoni, ekziston një aparat fotografik në çdo dyqan apo rrugë. Sjellja juaj e blerjes mund të analizohet; edhe nëse paguani me para (sepse sapo një aparat fotografik varet mbi një arkë, AI e njeh fytyrën tuaj). Dhe nga të gjitha ato sjellje nga historia dhe të pranishmit, UA mëson. Ajo gjithashtu mëson kolektivisht nga të gjithë. Ju përdorni Facebook dhe media të tjera sociale; ju shfletoni internetin; prindërit tuaj gjithashtu kanë Facebook; fëmijët tuaj përdorin Instagram dhe Snapchat. Për shembull, në bazë të profilit tuaj, mund të bëheni parashikime se si do të sillen fëmijët tuaj dhe madje se si do të duken kur janë më të vjetër. Sjellja juaj bëhet e parashikueshme dhe e ndikueshme. Dhe në qoftë se ju mendoni se kjo është një shpikje e një mendimtari famëkeq komploti, atëherë unë i referohem një artikulli nga 30 korrik 2017 në gazetën britanike Guardian, ku këtu është një kuotë:

Duke përdorur minierat më të sofistikuara të të dhënave, Palantir mund të parashikojë të ardhmen, sekondat ose vitet para se të ndodhë.

Tani ne e dimë ne 24 ditë orë 7 në javë spiunazh dhe qasje në internet zinxhir bllok dhe Interneti i Gjërave ", ka shtuar në rritjen e Bandwidth e internetit duke përdorur teknologjinë si rrjetet 5G të bëhet një kërcënim i madh për lirinë tonë dhe duke shtuar këtë për faktin se AI mund të parashikojë sjelljen tonë, ne mund të konkludojmë vetëm se kemi përfunduar në një botë gjithnjë në përkeqësim në mbarë botën. Bllokada e bën atë rrjet edhe më të ngurtë dhe të hollë. Forma potenciale të reja të energjisë siç përshkruhet në ky artikull, sigurohuni që dobësia e internetit 2.0 të bëhet më e vogël dhe më e vogël. Nëse shikojmë zhvillimet nga nanoteknologjia, lidhja e trurit e dëshiruar nga Elon Musk është një shtesë e mirë për rritjen e njohurive të AI. Dhe ne shikojmë teknika që zhvillohen në fushën e modifikimit të ADN-së nëpërmjet CISPR dhe teknika të tjera, atëherë ne shkojmë mjaft mirë drejt njeriut të kontrollueshëm dhe të modifikueshëm. Pastaj lëvizim drejt shkrirjes së njerëzve me UA, gjatë së cilës UA tashmë është në gjendje të parashikojë se cilat zgjedhje do të bëjmë gjatë këtij procesi. Prandaj duket gjithnjë e më e vështirë për t'i shpëtuar AI-së. Po, AI dhe nanoteknologjia (dhe bioteknologjia që rezulton) duket se bëjnë shumë gjëra të dobishme për ne, të tilla si çrregullime korrigjuese si Tourette (shih këtu) ose - në të ardhmen e afërt - rritjen e kapacitetit tonë të trurit në re (shih këtu), por të marra nga banka mund të themi se AI (dhe bashkimi me të) përbën një kërcënim për atë se kush jemi në qenien më të thellë. Kjo është një kërcënim për individin; për 'qenien' dhe për thelbin e asaj se kush jemi: shpirtra të lirë.

Kjo është arsyeja pse koha duket se ka ardhur - tani që ne kemi hartuar rrezikun në mënyrë të arsyeshme mirë - për të folur për atë që mund të bëjmë. Është koha për të folur rreth zgjidhjeve. Rreth artikullit tim të ardhshëm.

Lista e lidhjeve burimore: acchain.org, ad.nl, theintercept.com, coindesk.com, theguardian.com

Etiketa: , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (7)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Ed mendimtar ka shkruajtur:

  "Është koha për të folur rreth zgjidhjeve."
  Klink (ende) shumë optimist ...

  Zie ook:
  https://medium.com/hashgraph/ai-3-0-why-hashgraph-and-how-it-will-revolutionize-blockchain-and-ai-86a6ef715c9f

 2. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Në Holandë njerëzit duhet të fillojnë të mendojnë përse dendësia e fibrave po rritet dhe pse qendrat e mëdha të të dhënave të alfabetit (Google) po hapen në veri (Groningen) të vendit? Pse të gjitha produktet SMART po rriten? Dhe pse ka eksperimente në Friesland dhe Groningen me sinjale 5G (V2K), duke rezultuar në fermerët që vërejnë se ndryshimet e sjelljes (frika) ndodhin në lopë, ndër të tjera?

  Për më tepër, si mund një Bilderberger zonjë dhe një Alderman 'të thjeshtë', edhe këshilltar i Kryeministrit në disa muaj, ka ngjitur një pozicion 'panjohur' në politikën rajonale në një pozicion kombëtar të zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Brendshëm ? Kjo pasi mori pjesë në një konferencë të Bilderbergut ku përveç mbretit, kryeministri, Peter Thiel, Alex Karp etj. Ishin të pranishëm. A ka ndonjë komplot, a vazhdon një dritë?

  Kush i përfaqëson ata ...?

 3. IBERI ka shkruajtur:

  Ata përfaqësojnë gjarprin, vëllazërinë e nëntokës dhe syrin që shikon.

 4. Kornizat ka shkruajtur:

  Martin, pse mund të hacked marketplaco bitcoin ose ku vjedhin bitcoins?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Për shkak se ato vende të tregut thjesht funksionojnë në një server web dhe një server web që menaxhon një portofol ende mund të hackohet. Bitcoin nuk është hacked, por një menaxher i bitcoinwallets (një lloj ndërmjetësi). Vetëm kur hosting do të shfaqet edhe në formën e bllokimit do të bëhet edhe një parim më të sigurt.

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Ne sigurisht do të shohim se ky është gjithashtu një problem për të cilin së shpejti do të ofrohet një zgjidhje. Diçka e: menaxhoni bitcoinwallet tuaj dhe lidhni skanimin tuaj të irisit dhe njohjen e fytyrës në telefonin tuaj të mençur. Është edhe më i përshtatshëm nëse keni chip në trupin tuaj.

 5. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Në Holandë ne gjithashtu kemi sistemin CAS që bën të njëjtën gjë si Palentir nga Holanda dhe ndoshta të gjitha këto të dhëna janë të përbashkëta me Palentir. Mos mendoni tani se kjo është diçka "larg nga këtu". Holanda po kandidon në radhën e parë.

  http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-criminaliteitsanticipatiesysteem-cas-big-data-voor-big-brother-2-0/

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër