Si mund të flasin njerëzit për "ndërgjegjësimin" dhe në të njëjtën kohë të ndihmojnë në ruajtjen e sistemit?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 3 Korrik 2019 4 Comments

burim: fortinet.com

Ju dëgjoni shumë njerëz që flasin për ndërgjegjen. Disa kërkojnë një mësues feje; të tjerët meditojnë ose praktikojnë yoga; të tjerët shkojnë në kishë ose angazhohen në ndonjë formë feje ose shpirtërore. Misteri i madh është se sa njerëz duket se po përpiqen të pastrojnë anijen e tyre derisa po lundrojnë në lumë që të çojnë në humnerë?

Si mund të flisni për ndërgjegjen nëse ndihmoni njëkohësisht të mbani sistemin? Cili sistem? Sistemi që bazohet tërësisht në minimin e vetëdijes; sistemi që ne gjithashtu përmbledhim me termin 'shoqëri'. Si mund të vazhdoni të merrni pjesë në garën e kësaj shoqërie; flasin për ndërgjegjen dhe praktikojnë të gjitha llojet e varianteve të spiritualitetit, ndërsa shoqëria minon vetëdijen e plotë? A nuk është koha për të vënë anijen tuaj në breg të vërtetë të marrë me atë që po ndodh?

Me këtë hyrje mund të mendoni:Asgjë nuk ka të drejtë! Unë jam një besimtar ose jam shpirtëror dhe ndihmoj për ta përmirësuar botën përmes këtij qëndrimi ndaj jetës". Por ju ngriheni në mëngjes për të shkuar në punë në një sistem të bazuar në skllavëri dhe varësi nga udhëheqësit politikë që mund të keni votuar, duke shpresuar se ekipi i ri i grabitësve do të bëjë pak më mirë pastaj ai i mëparshmi. "Por çfarë dëshiron që Vrijland të bëjë? Anarkia? Unë nuk do të ndaloj pagimin e taksave për vete dhe nuk do ta lë punën time më vete. Pastaj humbas çdo gjë ose dënohem me gjoba dhe përmbarues dhe mund të dëbohesha nga shtëpia ime dhe nuk mund ta mbështes më familjen time".

Burgu

Unë fola me dikë që kaloi rreth 5 vite në një burg të Teksasit si rezultat i një mosmarrëveshjeje biznesi me një prodhues të njohur printerësh lidhur me shkeljen e patentës. Pa shpjeguar këtë në detaje, përvoja e tij në këtë sistem burgu është interesante për të përshkruar shkurtimisht këtu.

Njeriu tha se në fakt ishte një lloj anarkie në këtë burg (me disa mijëra të burgosur), ku rojet ishin pak a shumë të detyruara të vepronin në përputhje me rregullat e pashkruara midis vetë të burgosurve. Nëse ata dëshironin ujë të nxehtë, ata mund ta zbatojnë këtë duke depozituar punën kolektivisht. Ai gjithashtu tregoi se nuk kishte pothuajse asnjë dhunë, sepse ekzistonte një lloj grupi midis fiseve të ndryshme dhe pleqve fisnorë (të cilët ishin formuar në burg). Kjo formë e bashkëjetesës, duke përfshirë edhe kodet e saj të sjelljes, vazhdoi pavarësisht nga ardhja dhe shkimi i të burgosurve.

Në fakt, ai përshkroi një shoqëri anarkiste që operonte në mënyrë të pavarur nga rregullat e sistemit të burgjeve; pavarësisht nga fakti se të gjitha ndodhën brenda mureve të burgut. Kjo formë anarkiste nuk ishte e bazuar në ligje dhe rregulla, por në respektin reciprok, marrëveshjet dhe fuqinë zgjidhëse të fiseve të ndryshme. Nëse dikush në grup është keqbërës, grupi e zgjidhi këtë duke adresuar personin. Në fakt, ai krahasoi se si kjo funksiononte me fiset e lashta indiane; fiset indiane, të cilët ishin banorët origjinale të Amerikës dhe jetuan në paqe pa polici, ligje, shkolla dhe burgje (derisa arriti Kolombi).

Në fakt, një burg i tillë është një model mikro i shoqërisë gjithsej, ku duket sikur jetojmë gjithnjë e më shumë në një burg pa bare të dukshme. Për fat të keq, shumë nuk e njohin ende këtë, sepse ata vetë janë pjesë e "ekipit të sigurisë". Të tjerë punojnë në arsim, për shembull, ku gjeneratat e reja të rojeve janë të trajnuar. Nga 'rojet' dua të them: gjenerata e re e menaxherëve, trajnerëve, përmbaruesve, inspektorëve të taksave, oficerëve të policisë, ushtarëve, kontabilistëve, avokatëve, e kështu me radhë e kështu me radhë. Të tjerë punojnë për qeverinë, për kompanitë private që janë të lidhura, ofrojnë shërbime apo produkte për qeveritë ose gjysmë-qeveritë. Shumë punojnë kundërsulm ose në drejtim të akrepave të sahatit në një pozicion që kontribuon në menaxhimin e kupolës së burgut që ne synojmë ta quajmë "shoqëri". Sa më shumë njerëz që punojnë në kullën qendrore të asaj kube, aq më shumë ka një ndjenjë solidariteti që ne po bëjmë mjaft mirë. Në fund të fundit, në partitë, partitë dhe partitë e pijeve, ju jeni të rrethuar nga njerëz që punojnë edhe për sistemin.

Për fat të keq, shembulli i burgut të Texanit po bëhet gjithnjë e më pak i rëndësishëm, sepse raporti i të burgosurve dhe rojeve ende ka ndryshuar shumë. Mijëra të burgosur në disa dhjetëra roje. Në shoqërinë tonë ka pothuajse aq shumë krijues, zbatues dhe kontrollues të rregullave dhe ligjeve dhe ata që janë dashuruar me sistemin vetë-krijuar dhe pozitën e tyre në të (për shkak se ata fitojnë të jetuar me të). Një kryengritje anarkiste që rezulton në vetëbesim shumë të mirëfunksionuar (siç përshkruhet nga ish-i burgosuri me të cilin kam biseduar) duket kështu pothuajse një opsion i përjashtuar. Shoqëria jonë është më shumë si ajo që ndodhi gjatë eksperimentit Stanford (Zimbardo) (lexo këtu).

ndërgjegjësimi

Megjithatë, mund të thuash gjithashtu se ekziston shpresë nëse të gjithë ata njerëz që janë kaq të angazhuar në religjion, spiritualitet, yoga, gur dhe kështu me radhë, marrin anijen shpirtërore të lëmuar nga lumi (i cili rrjedh drejt humnerës). Apo mendoni se nuk do të ketë humnerë? A mendoni se mënyra e vetme e një shoqërie mund të funksionojë; është kështu që ne e shohim atë të shpaloset? A e kupton se ne po lëvizim gjithnjë e më shumë drejt një shteti policor, në të cilin çdo formë e lirisë është gjithnjë e më e kufizuar dhe të gjithë duhet të vallëzojnë brenda rrugës gjithnjë e më të ngushtë të ligjeve dhe rregullave të shtetit?

Nëse njerëzit janë kaq të shqetësuar me ndërgjegjen, atëherë ekziston një nënkalim diku që do të donte diçka të ndryshme. Megjithatë, shumë bien për shpresën e rreme të fesë dhe nuk e kuptojnë se e njëjta fe është pikërisht një konceptim i "sistemit", që synon të krijojë dualizëm (polaritet) në shoqëri dhe ndërkohë që të mbajë shpresën e rreme të një Shpëtimtari si një sallam . Kjo suxhuk siguron që njerëzit të vazhdojnë të shpresojnë për ndryshim, pa aktivizuar vetëdijen e tyre. 'Aktivizo' mund të mos jetë fjalë e drejtë në këtë. 'Trading nga' është ndoshta një përshkrim më i mirë. Është koha për të mos e thjeshtuar vetëm kabinën dhe kuvertën e anijes (nëpërmjet spiritualitetit, bikram yoga, meditimit apo lutjes), por për të marrë drejtimin dhe për të hequr anijen nga lumi nga sistemi . Ndoshta është stimuluese nëse zbulon se lumi në fakt çon në humnerë.

Shumica e rrymave shpirtërore ju japin vetëm fshin për kabinën ose kuvertën e anijes tuaj, por mos ju inkurajoj që të merrni anijen tuaj nga rrymat dhe të shkoni në breg.

Çfarë është gjithsesi vetëdija?

Mund të jetë e dobishme në atë kontekst që së pari të bëjë përkufizimin e vetëdijes. Shkenca dhe kompani të tilla si Alfabeti Google shpenzojnë shumë fuqi njerëzore dhe para për hartimin e trurit të njeriut. Drejtori i Përgjithshëm i Google, Ray Kurzweil beson fuqishëm se vetëdija është pasojë e numrit të neuroneve në kafkën tonë dhe se kjo është arsyeja pse njerëzit dallohen nga gjitarët. Kjo do të ishte për shkak se njerëzit kanë një neo-korteks dhe kështu kanë qeliza të mjaftueshme të trurit që të kenë formuar vetëdijen. Për shkencën dhe kompanitë e mëdha të teknologjisë, ndërgjegjësimi është pra një pasojë e aktivitetit të trurit. Përkufizimi im i ndërgjegjes është i kundërta: Ndërgjegjja është ajo ose ajo në levë që drejton bio-avatarin njerëzor.

Për ta kuptuar këtë, duhet së pari të kuptoni se ne jetojmë në një simulim me shumë lojtarë. Kjo mund të tingëllojë si "plotësisht i shkëputur nga Perëndia'(i çmendur) në vesh, por jo për t'u shqetësuar; është gjithashtu i përshtatshëm për transhumanistët dhe shkencëtarët e të njëjtëve kompani të teknologjisë së madhe për t'ju thënë që ne jetojmë në një simulim. Njerëzit si Elon Musk dëshirojnë ta bëjnë këtë (dhe për një arsye). Megjithatë, ata nuk thonë se ne jetojmë në një simulim shumë specifik Luciferian.

Nëse lexoni seritë e mia të artikujve rreth simulimit, mund të zbuloni se fizika kuantike (nëse përkthehet dhe kuptohet siç duhet) siguron dëshmi të plotë të idesë që ne jetojmë në një simulim. Unë jap një shpjegim të rëndësishëm për këtë ky artikull. Është gjithashtu e dobishme në këtë kontekst të shkoni në menunë e kësaj faqeje interneti dhe të zgjidhni artikullin e menusë 'simulimi'.

"Të jetosh në të vërtetë" nuk është një përshkrim i mirë. Ne nuk 'jetojmë' në një simulim: ne jemi vëzhgues dhe lojtarë. Ne jemi, ashtu siç janë, ata që ulen në divan me kontrolluesin (ose 'levë çelësin' për gjeneratën e vjetër) dhe shikojnë në ekranin në të cilin ne e vëzhgojmë lojtarin; lojtari / avatar i cili merr pjesë në lojë në ekran. Trupat tanë duke përfshirë trurin janë avatars në këtë lojë multi-player. Ne kemi avatarë AI (artificiale inteligjente) me një bio-tru që mendon shumë, ka emocione dhe mund të marrin në konsideratë mundësitë, por lojtari aktual është i jashtëm. Avatarët tanë, megjithatë, ndihen shumë të gjallë dhe të prekshëm, ashtu si bota që 'materializohet' rreth nesh.

A nuk gjeni deklarata të çuditshme? Jo në qoftë se ju e kuptoni eksperimentin e dyfishtë të fërkimit nga fizikani Niels Bohr, në të cilin vërtetohet se materia ekziston vetëm në vëzhgim; ashtu si imazhi në ekranin tuaj të PlayStation TV ekziston vetëm nëse lëvizni kontrollorin tuaj dhe shikoni atë pjesë të botës dhe kohën në lojë.

Përkufizimi i ndërgjegjes, bazuar në këtë pasqyrë, është atëherë: partia e jashtme që kontrollon trupin dhe trurin tuaj dhe bën zgjedhjet që mendoni se truri juaj merr. Vetëdija po vjen për aktiviteti i trurit dhe për çdo veprim. Ndërgjegjja është jashtë këtij realiteti virtual. Ndërgjegjësimi është se kush jeni. Ju jeni vetëdije; ju nuk jeni truri juaj as trupi juaj. Trupi juaj është vetëm avatar në këtë simulim.

Ndryshimi nga ndërgjegjja

Mënyra e vetme për të ndryshuar mund të ndodhë në nivelin e vetëdijes. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kemi një ide të mirë se si ta definojmë realitetin tonë. A do ta kuptoni me të vërtetë që ne jetojmë në një simulim luciferik me shumë lojtarë, atëherë do të shihni se gjithçka bëhet nga vetëdija dhe se ju keni një zgjedhje të lirë për të vënë anijen tuaj në breg dhe se ndryshimi është gjithashtu i mundur. Pa dyshim, është e ndërlikuar, sepse është pikërisht për shkak të faktit se duket se një ndërtues i lojës është qartë i identifikueshëm (Lucifer) që një skenar i qartë dhe të lojtarëve (avatars) në lojë të cilët duhet të ndihmojnë në kompletimin e atij skenari. Për këtë arsye është e nevojshme që disa lojtarë të ndalojnë të luajnë lojë sipas atij skenari.

Ka ndoshta një arsye pse ne luajmë këtë simulim. Për çfarë arsye është, unë u përpoqa të përshkruaj ky artikull, në të cilën unë jam përpjekur të shpjegoj se kjo simulim është ndoshta një sistem i virusit në 'fushën kuantike' ose qelizën burimore gjithpërfshirëse të ekzistencës sonë (qeliza burimore ose rrjedha e informacionit nga e cila gjithçka ka origjinën). Ju lutem lexoni shkurtimisht atë artikull.

Unë do të doja të jap një kuotë nga ky artikull këtu:

Ju gjithashtu mund të thoni se ne nuk duhet të shqetësohemi për problemet në këtë simulim, sikur të mos ishte qëllimi i një sistemi virusi: ta tejkalojmë dhe ta riparonim atë. Trupi juaj mund të mbijetojë edhe nga një sulm viral. Forma juaj e vetëdijes (shpirti ose çfarëdo që doni ta quani) mund të mbijetojë gjithashtu një sulm virusi. Megjithatë, ne mendojmë se duhet ta bëjmë atë në nivelin Sims avatar. që ekuivalent Megjithatë, ajo është në vetvete një nivel Sims. Është pjesë e simulimit të virusit. Fitorja e një sistemi virusi bëhet duke sulmuar qelizën e virusit. Jo nga brenda, por nga jashtë. Enti i formës së Luciferit, detyra e të cilit ishte të testonte format e tjera të ndërgjegjes për forcën e tyre dhe që ndërtoi këtë simulim të virusit, duhet të trajtohet në nivelin e njësisë. Kështu që ndodh në nivelin e vetëdijes.

Merrni hapa konkretë

Ajo shkon kundër të gjitha ndjenjave tona njerëzore (avatar) (të menduarit) për të bërë zgjedhje që do të na bëjnë të bien jashtë sistemit. Shkon kundër çdo ndjenje sigurie dhe sigurie për ta vënë anijen në breg. Në fund të fundit, ne mendojmë se nëse shkojmë me rrjedhën, mund të vazhdojmë të paguajmë qiranë ose hipotekën tonë. Ne mendojmë se kur ndërpresim punën në sistem nuk mund ta mbështesim më familjen tonë dhe të humbasim gjithçka. Ne mendojmë se duhet ta zgjidhim atë me të menduarit.

Vetëm kur t'i kthehemi kontrollit të avatarit tonë dhe "lëvizjeve në lojë" atyre që janë në butona, do të zbulojmë se ata kanë një panoramë më të mirë të lojës. Kush mendoni se mund të marrë vendime më të mira: avatari në vetë PlayStation ose personi që kontrollon avatarin?

Është koha që të fillojmë të dëgjojmë vetëdijen dhe të veprojmë vetëm nga kjo vetëdije. Kjo mund të thotë që ju duhet të bëni zgjedhjen për të ndryshuar kursin dhe për të marrë anijen tuaj nga lumi. Kjo do të thotë që ju duhet të ndaloni trurin tuaj avatar dhe të dëgjoni vetëdijen tuaj. Meditimi ose të gjitha llojet e metodave të tjera që heshtin ju duhet të bëni që të merrni anijen tuaj nga rryma (duke çuar drejt humnerës). Nëse nuk është kështu, atëherë ju keni humbur thelbin e gjithçkaje dhe ju jeni vetëm i zënë duke lyer kabinën tuaj të anijeve dhe anijet e anijes. Anija juaj e zhurmshme e lëmuar me meditim apo yoga (etj.) Do të vazhdojë të lundrojë drejt humnerës.

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (4)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Sa është e mundur, është e thjeshtë t'i përgjigjesh hipokrizisë, të mos kesh boshtin moral dhe të zgjedhësh mënyrën më të lehtë. Gjërat që e bëjnë madurodam të mëdha duke qëndruar të vogla dhe nëse gjërat duken të gabuara në shikim të parë, ka ende një gjigant të bardhë për të maskuar gjërat me të. Sepse kopshtet, mbrojtjet dhe digat janë mirëmbajtur mirë ..

  Të mos njohësh asnjë dëm nga Princi ..

 2. Zonnetje ka shkruajtur:

  Njerëzit e dinë me vetëdije / pa vetëdije se ata jetojnë në një shoqëri të shqetësuar ku promovohen kundër shkaqeve natyrore. Ata e zhvendosin atë sa më shumë të jetë e mundur me anë të rregullimit nga qeveria dhe sepse është e sigurt të vazhdosh të marrësh pjesë në tufë. Ju me siguri e konsideroni këtë si hipokrizi. Ndonjëherë kondicionimi dhe sjellja si tufë nuk janë të mjaftueshme. Pastaj shqetësimi / trazirat thyen. Për fat të mirë, ka gurus, meditim, etj, që në të vërtetë nuk ndryshojnë situatën në të cilën ne e gjejmë veten. Gurët nuk janë kritikë ndaj sistemit, ato janë të këndshme dhe të paqarta, kështu që secili mund ta japë interpretimin e tyre në grumbullin e mësuesit. Meditimi është një mënyrë tjetër për të zhvendosur status quo-n dhe të largoheni prej saj në interesin tuaj. A funksionon kjo të gjithë për djemtë nga shkrimi. Ata kurrë nuk bëhen lëndë dhe lëndë e hetimit përgjegjës për status quo natyror. Ata janë kaq të lumtur që ka gur, meditim, etj për të shkëputur kopenë prej tyre. Dhe kjo është gjithashtu e mirë për tufën, sepse koka e tyre nuk e heq atë. Pas të gjitha, ata vazhdojnë të ecin në heshtje me tufën. Nuk është rastësi që shumica dërrmuese e 'gurëve', ofruesve të meditimit, etj. Kanë djem nga skena e shkrimit.

 3. Christian van Offeren ka shkruajtur:

  George Kavassilas flet për këtë në këtë mënyrë: Ju keni rendin natyror, hologramin e perëndive dhe një hologram teknologjik (teori simulimi ndër të tjera)
  Kështu që ai u thotë njerëzve që janë vërtet plotësisht në teorinë e simulimit se janë të lidhur me këtë "hologram teknologjik"
  Sidoqoftë, realiteti do të ishte që këto janë mbivendosje dhe se ne mund të lidhemi me thelbin e realitetit real që ekziston në të njëjtën kohë.

  Si do të thoja që është:
  Ju mund të thoni se ka shumë nivele të simulimit. Sipas mendimit tim, simulimi luciferian është vetëm 1 i ulët në rast.
  "Shtresa luciferiane negative" që luan në një nivel tokësor, ndër të tjera, dhe "shtresa pozitive luciferiane" që është kozmike shtrihet shumë më larg.

  Duke pasur parasysh që gjithçka në arenën kozmike është imituar nga rendi natyror .. strukturë / dimension, a ka ndonjë arsye pse ekziston një e vërtetë thelbësore në mënyrën sesi funksionon kjo simulim?
  A është thjesht një mbivendosje që mund të funksionojë vetëm me "realitetin"?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Nëse e kuptoni vërtet mirë shpjegimin kuant-fizik, do të kuptoni gjithashtu se termi "simulim" nuk është metaforik dhe gjithashtu kuptoni se koncepti i "projeksionit holografik" nuk është i saktë (dhe mund të shërbejë në mënyrë metaforike më së shumti).
   Ne mund të shtojmë të gjitha llojet e emrave ... nga Wingmakers në George huppelepup ose thjesht mund të zbuloni vetë logjikën e pastër.
   Tani jeni duke e bërë atë përsëri një kodrinë me Luciferian negativ dhe të ulët kozmik.
   Kjo përzierje e të gjitha llojeve të ideve (simulim / hologram) është ta bëjë atë të komplikuar dhe shpirtërore. Krijon një labirint ndërsa në të vërtetë është mjaft e lehtë për tu parë me gjithçka. Ju mund t'i lexoni të gjitha gjërat tuaja rreth librave të trasha ose thjesht t'i kuptoni ato me thjeshtësi.
   Në disa artikuj kam shpjeguar se si mund të krijoni simulime në simulime. Ndonjëherë është mirë të lexoni gjithçka para se të përgjigjeni pf për të mos kontribuar në ndërtimin e një labirint.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër