Si mund t’i detyroni qeveritë të ndryshojnë ndërsa injorojnë masat?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 8 nëntor 2019 8 Comments

burim: rtlnieuws.nl

Ne kemi parë shumë protesta javët e fundit dhe është e qartë se shumë fermerë, ndërtues dhe shumë të tjerë janë të zemëruar. Nëse ndodh diçka e tillë, do të shihni që politikanët dhe media do të bëjnë kontrollin e dëmeve. Programet televizive siç janë ato të Jeroen Pauw në veçanti janë mjeshtra në këtë kontroll të dëmtimit dhe në kontrollin e perceptimit.

Punonjësit e kujdesit rinor duhet të mbrohen nga dhuna e prindërve të zemëruar në vend që prindërit e zemëruar të mbrohen nga abuzimet rreth makinës për pompë parash në të cilën shumë fitojnë jetesën e tyre, shpesh pa marrë parasysh vuajtjet personale. Ushtarët duhet të mbrohen kundër politikanëve që besojnë se bombardimi është në të vërtetë vrasje. Nëse fermerët janë të zemëruar, madje edhe gazeta propaganduese numër 1 është e përgatitur të raportojë se shumë njerëz në Hollandë besojnë se shteti ka shkelur në masat e saj të gjelbërta. Nëse gjithçka del nga dora, atëherë dëshironi ta mbyllni rrjedhjen vetë. Duket se shumë holandezë zgjohen vetëm kur godet portofolin e tyre ose punën e sigurt. Njerëzimi zakonisht duket sekondar në punën e vet ose karrierën e dikujt, por nëse portofoli ose siguria e dikujt goditet, është mirë të revoltohet.

2019 Në veçanti, është viti në të cilin të gjitha grupet profesionale që punojnë drejtpërdrejt ose indirekt për shtetin duket se kërcënohen, sulmohen ose vriten. Jo vetëm avokatët, por tani edhe kuratorët, stafi i të rinjve dhe gazetarët duhet të marrin mbrojtjen e shtetit. A mund të thotë kjo diçka për sa tmerr po ndodh në shoqëri dhe për këtë arsye sa vuajtje personale është shkaktuar? Gazetarët janë viktima të të ashtuquajturave bandave kriminale, por kjo duket se ka për qëllim kryesisht në lejimin e propaganduesve profesionistë që të vazhdojnë të prodhojnë lajmet e tyre të pabaza të pavlefshme me pandëshkueshmëri. Të pabaza? Epo, sigurisht që është e bazuar mirë, sepse falë historive të këtyre gazetarëve dhe menaxherëve të perceptimit në vitet e fundit, ne tani kemi dëshmitarin e kurorës anonime ose burimin anonim dhe fjalë për fjalë gjithçka mund të përgatitet dhe gjykimi nga media tani ofron pezullimin publik.

Nëse gjërat largohen pak, ju gjithmonë keni organizuar kundërshtim në formën e sindikatave dhe takimeve politike. Ju ndoshta e mbani mend se si Wim Kok u bë politikan nga udhëheqësi i sindikatave. Sindikatat janë atje për të patur rezistencën në shoqëri duke shpërthyer avull në një mënyrë të kontrolluar. E njëjta gjë vlen për partitë politike dhe njerëzit e tyre të përparëm. Tastedo shije në shoqëri mund të matet përmes sistemeve të mëdha të të dhënave ose shifrave të shikimit dhe mund të ndikohet përmes ushtrive të radios, TV dhe mediave sociale që drejtojnë diskutimin. Dhe nëse kërcënon të shkojë pak gabim, ju dërgoni një politikan në limuzinë e tij të shtrenjtë ministrore me kostum dhe shoqërohen nga shumë kamera për të mposhtur njerëzit me biseda të leshta, duke treguar të ashtuquajturën mirëkuptim, por mesazhi atje nje mbetet "është e nevojshme dhe ne duhet ta bëjmë atë". A mendoni vërtet se Mark Rutte madje shqetësohet për portofolin ose mirëqenien tuaj? A mendoni vërtet se edhe një politikan ose një menaxher perceptimi shumë i paguar në tub është i shqetësuar për mirëqenien tuaj? Jo.

burim: wikipedia.org

Pra, nëse duam të ndryshojmë rrënjësisht diçka në shoqëri, atëherë nuk duhet të rrëmbejmë vetëm hapat nëse godet vetvetiu, por atëherë është koha të fillojmë të shikojmë rrënjësisht se çfarë është e gabuar. Për këtë ju me të vërtetë duhet të shikoni përtej mediave dhe politikës. Shikoni përtej hundës tuaj. Kjo kryesisht ka të bëjë me ndryshimet thelbësore në veten tonë, se si është perceptimi ynë për botën dhe sa lehtë jemi luajtur. Nëse fillojmë të shohim përmes të gjitha mënyrave në të cilat ne jemi luajtur dhe manipuluar, ne gjithashtu mund të ndryshojmë çështjen në një nivel themelor. Kjo nuk është e mundur duke vendosur tipp-ex në ekran. Për këtë duhet të deklarojmë shkaqet një nga një. Ne duhet të bëjmë mashtrimin dhe mashtrimin të gjitha shtresat të shohësh përmes programimit dhe të largohesh nga ai mashtrim dhe mashtrim. Në thelb nuk po flasim vetëm për politikanë, menaxherë të perceptimit të mediave (si Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk, etj.), Por edhe për kundërshtimin e kontrolluar në politikë, sindikatat dhe në formën e depërtimit në shoqëri.

Në librin tim të ri unë diskutoj për të gjitha shtresat e mashtrimit dhe gjithashtu kam ardhur me një zgjidhje të formuluar qartë. Isshtë koha që me të vërtetë të hyjmë në veprim dhe se vërtet hyrja në veprim fillon duke parë nëpër të gjitha ato shtresa të programimit në realitet ndërsa mendojmë se e perceptojmë. Me të vërtetë doni të shisni librin tuaj Vrijland? Unë kam shkruar 7 në këtë faqe vullnetare me vite me radhë dhe kjo më ka kushtuar shumë. Sidoqoftë, unë nuk mund t'i përmbledh ato vite 7 më mirë sesa në një libër, dhe kjo është arsyeja pse unë kam marrë telashe. E shkurtër dhe për pikë, por xhami e pastër dhe e shkruar me dashuri. Kam vënë shumë energji në të, sepse për mendimin tim diçka me të vërtetë duhet të ndryshojë. Isshtë koha për një ndryshim të madh shoqëror dhe kjo mund të vijë vetëm nëse sytë hapen me lavdi dhe në çdo mënyrë. Unë kam bërë më të mirën time. Uluni prapa ose lëvizni. Merrni pjese

Rreth Autorit ()

Komente (8)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Zonnetje ka shkruajtur:

  Unë mendoj se protestat që kanë qenë atje janë në të vërtetë minimale.
  Yieldfarë dha protestat! Nada. Nëse protestoni duhet të vazhdoni deri sa të keni arritur diçka dhe më pas të bardhën. Përndryshe elite elita ’e imigrantëve thjesht do të të bëjë qejfin dhe ata tashmë e kanë marrë parasysh atë protestë minimale në skenarin e tyre që një ditë proteste.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Në fakt, ata me siguri kanë pengesat e tyre në organizatë ..

   "Mënyra më e mirë për të kontrolluar opozitën është ta udhëheqni vetë"

   • Zonnetje ka shkruajtur:

    That'sshtë e drejtë, kështu funksionon, por siç thashë më parë, "për fat të mirë jetojmë në një" rregull të ligjit ". Kuch.
    Krahasoni situatën aktuale si një përzierje e skenarit të George Orwell dhe botës së re të guximshme të Huxley. Përzierja e bukur, koktej, nuk duhet të mungojë. Cheers Guys vazhdojnë të përdorin skenarin tuaj.

 2. Pse doni ta dini këtë? ka shkruajtur:

  Kur vizitova prindërit e mi, pashë këto në televizion:

  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/actie-bij-belastingdienst-ouders-in-de-schuld-door-wispelturige-fiscus/

  M'u desh pak kohë që të kuptoja pse ka një përgjigje kaq të ashpër dhe emocionale (dhe për mendimin tim jo-profesional) ndaj kësaj teme nga Renske Leijten. Në fund të fundit ka të bëjë me një grup relativisht të vogël të njerëzve 8500 për të cilët është shumë i bezdisshëm, por ka abuzime më të mëdha në qeveri. Deri në minutën 22: 05, mantra e modës së sotme u përsërit në formë të kundërt nga prezantuesi: "Por, sa e keqe është kjo, kjo është me të vërtetë një qeveri që kthehet kundër qytetarëve të saj". Ajo që dua të them me këtë është se një qeveri duhet të mbrojë qytetarët e saj, por nuk arriti ta bëjë këtë.

  Ku e gjetëm një ministër të tillë i cili e njoftoi me zë të lartë? "Qeveria është atje për të mbrojtur qytetarët e saj dhe ka dështuar seriozisht."

  Ndonjëherë pothuajse admiroj se sa efikase janë metodat e përdorura. Prindërit e mi ishin plotësisht në modalitetin "turp !!" Ndonjëherë do të doja t'u shpjegoja prindërve të mi se si largohet vëmendja e tyre nga ajo që po ndodh vërtet duke ekzaminuar një temë relativisht të vogël, por emocionale.

  Ndërkohë unë ndalova ato përpjekje. Nëse psikolanca e bën pamjen e saj (e arritshme përmes numrit të telefonit 11-11, e këndshme, dy herë numri i çmendurisë, qese!) Kam frikë se do të thirrem në një fazë të hershme ...

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Psikolanca:

   “Transporti i duhur është i nevojshëm sepse personat që nuk kanë kryer një vepër penale nuk i përkasin një makine policie. Përveç kësaj, një ambulancë shpesh nuk është e nevojshme në këtë rast. Duke përdorur transportin e duhur, këta njerëz transportohen profesionalisht në një mënyrë të sigurt, të këndshme, jo stigmatizuese. Një subvencion është dhënë për një pilot transport të përshtatshëm nga ZonMW për kohëzgjatjen e një viti. Gjatë kësaj periudhe, do të monitorohet se sa shpesh dhe kur përdoret transporti i përshtatshëm. Dhe gjithashtu se si kjo po përjetohet nga njerëzit që transportohen: njerëzit me sjellje të hutuar dhe të dashurit e tyre. "

   Ejani në George Orwell ... e keni menduar këtë me një fjalim të ri?
   "Transportuar në mënyrë të sigurt, të këndshme, jo stigmatizuese, profesionalisht"

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Psikolanca është një përpunim i detyrës që komunat u janë dhënë nga qeveria për të realizuar një qasje të duhur pune për 1 Tetor 2018 në lidhje me grupin e synuar Njerëzit me sjellje të hutuar.

    • Pse doni ta dini këtë? ka shkruajtur:

     Damn, nuk e dija se një gjë e tillë po shëtiste! Për fat të mirë jetoj në perëndim të vendit!

     https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/150789/Psycholance-rukt-in-tweede-jaar-bijna-900-keer-uit

     Citim nga artikulli i mësipërm:
     Megjithatë, policia duhet të mbikëqyrë rregullisht psikolancën. Pastaj një agjent drejton së bashku për sigurinë e punonjësve. Në vitin e dytë që shkon psikolanca, mund të shihet një rritje e vogël e agresionit. "Kjo është sigurisht edhe sepse ne vozisim më shumë, por policia di gjithashtu se ku mund të na gjejë ne," shpjegon Hendriks. "Dhe ashtu si në shoqëri, ka edhe një rritje të agresivitetit me ne."

     Fqinji im i mëparshëm ka punuar si vëlla i ambulancës gjatë gjithë jetës së tij. Unë pyeta nëse agresioni ndaj personelit të ambulancës është rritur me kalimin e viteve. Përgjigja e tij ishte e qartë: "Jo, ka mbetur pothuajse e njëjtë në të gjitha ato vite. Dallimi është se falë mashtrimit dhe mediave sociale, kolegët e mi ndonjëherë janë informuar tashmë para se të kthehem në kazermë. "

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër