NU.nl dhe Universiteti Leiden do të luajnë 'Ministrinë e së Vërtetës' për Facebook

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 4 Mars 2017 16 Comments

Facebook-ministery-e-vërtetësFacebook shkon me NU.nl dhe Universiteti i Leiden të përcaktojë se cila është e vërteta duke vendosur për Facebook çfarë është 'lajmi i rremë' ose 'lajmi i vërtetë'. George Orwell përshkroi në librin e tij tashmë të famshëm 1984 një Ministri të së Vërtetës. Sepse Facebook është një parti dominuese në shpërndarjen e raporteve të lajmeve, ju mund të thoni se kjo Ministri e së Vërtetës është duke u realizuar. Është shumë absurde të përmendet se një parti si NU.nl është duke u thirrur për këtë. Kjo është thjesht një nga kanalet kryesore të medias që nuk bën asgjë, por përhapë pamjen kryesore të lajmeve dhe çështjeve aktuale. Më shumë se kurrë, kemi të bëjmë me kasapin, i cili në këtë rast jo vetëm që miraton mishin e tij, por edhe mishin e konkurrentit. Do të jetë e qartë se cila mish do të miratohet në një rast të tillë dhe cila mish nuk do të jetë. Universiteti Leiden është fole e gervave Minerva ku njerëzit si Joris Demmink dhe politikanët e tjerë kanë rrënjët e tyre. Ky inkubator i krijimit tani do të ndihmojë në etiketimin e mesazheve si "lajm i rremë". Sa e frikshme ju doni që ajo të jetë?

Në disa artikuj që kam paralajmëruar për planet e Facebook. Kompania vlen edhe për këtë kurstmatige intelligentie Bet. Nu.nl raportoi në 2 Mars [quote] Facebook po fillon gjithashtu në Holandë për të trajtuar lajmet e rreme në rrjetin social. Për të kontrolluar faktet, ne bashkëpunojmë me Universitetin NU.nl dhe Leiden. Kjo e bën kompaninë të njohur të enjten. Redaktorët e mediave do të kenë qasje në një pult të veçantë të Facebook-ut që tregon se cilat artikuj janë identifikuar nga përdoruesit si lajme të rreme. Mesazhet që në fakt dalin të pasakta mund të konsiderohen si të tilla.

Çfarë do të thotë kjo në praktikë? Kjo do të thotë që shpërndarja e mesazheve dhe analizave të lajmeve që kritikojnë mesazhin e zakonshëm thjesht jepet një etiketë. Lajmëruesit paralajmërohen dhe në këtë mënyrë përhapja është kundërthënëse. Natyrisht, kjo është sjellë nën maskën e ndikimit të zgjedhjeve nga, për shembull, një të dyshuar Fabrika e lajmeve ruse rusepor në praktikë është e qartë se çdo gjë dhe çdokush që ka një mendim tjetër, e merr anëtarin në hundë. Në terma konkretë, kjo do të thotë që analiza kritike dhe vizionet e tjera të tilla si ato të një uebfaqeje në të cilën lexoni këtë artikull nuk depërtojnë më në grupe të mëdha njerëzish. Ju pastaj mund të shtrëngoni supet tuaja dhe thjesht të vazhdoni me shqetësimet tuaja të përditshme, por si unë ky artikull ju pastaj kontribuoni në mbylljen e vazhdueshme të internetit. Liria e shprehjes është një gjë e mrekullueshme dhe mundësia për të mbledhur vizionet alternative është e rëndësishme për të ardhmen e fëmijëve tuaj. Apo insistoni që ata të marrin një imazh të censuruar për të vërtetën? Kërkimi larg tani nuk është më opsion.

Shkrimtari i këtyre artikujve e vuri të gjithë karrierën e tij në rrezik dhe vendosi më shumë se 4,5 vite më parë se ishte koha që dikush në Holandë të ndriçonte një dritë të ndryshme në lajme. Përmes të gjitha llojeve të faqeve të internetit, të cilat janë treguar se ka role shtetërore pas tyre, ai është shkatërruar në internet dhe është bërë plotësisht i varur nga donacionet nga lexuesit. Kjo mbështetje është kaq margjinale sa ai mezi mund ta mbajë kokën e tij mbi ujë. Muajin e kaluar, shumë pak është dhuruar për të mbijetuar. Numri i anëtarëve të kësaj faqeje është mbërthyer në 30, ndërsa mijëra njerëz lexojnë artikujt çdo ditë. Nëse dëshironi që analizat kritike të lajmeve të vazhdojnë të ekzistojnë dhe doni të kontribuoni në shpërndarjen e tyre, përpjekjet tuaja do të duhet të shkojnë përtej një si në Facebook ose një vështrim të shpejtë në një artikull. Tani është e rëndësishme që lajmet alternative të marrin një themel të fortë dhe mund të pretendojnë të drejtën e tyre për të ekzistuar. Kjo kërkon që ju të mbështesni në mënyrë aktive. është pra një anëtar (që tani është 2 euro / muaj) ose bëni një një donacion një herë dhe në mënyrë aktive të ndihmojë me ndarjen e artikujve. A nuk është më e vogla që mund të bëni për të ndaluar këtë censurë? A doni që Ministria e së Vërtetës të ketë të drejtën ekskluzive për perceptimin e botës së ju dhe fëmijëve tuaj? Nëse është kështu, mos bëni asgjë. Nëse jo, dëgjoni zile bell emergjente.

ANËTAR I FJALË

Lista e lidhjeve burimore: nu.nl, leidschdagblad.nl

Etiketa: , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (16)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Averroes ka shkruajtur:

  Nu.nl dhe Leiden po zgjerojnë tentacles e oktapod, rrokje në realitet. Në Holandë kjo është ende në nivel mikro, por në një shkallë më të madhe kjo ka ndodhur në të vërtetë që nga fillimi i "50" me "Operation Mockingbird" si fillimi i goditjes. Dhe shërbimet e lajmeve si Reuters, ANP, AP që marrin dhe publikojnë gjithçka pa dallim:

  "Ata filluan menjëherë pas CIA u krijua me anë të legjislacionit (Akti i Sigurisë Kombëtare) në 1947 gjatë administratës Truman (CIA ishte një produkt i Zyrës së Shërbimeve Strategjike, ose OSS, Sa pasuesit operuar gjatë Luftës së Dytë Botërore). [SHËNIM: Për krahasim, NSA nuk ishte një rezultat i drejtpërdrejtë i Aktit të sigurisë kombëtare; ajo u krijua me urdhër të fshehtë ekzekutiv të lëshuar nga Presidenti Truman në 1952.]

  Praktika e zakonshme, përmes Operacioni Mockingbird (Sa pasuesit kishte një ndikim të madh me më shumë se 25 gazetat më të mëdha dhe shërbimeve tela), është zhvilluar për të vendosur raporte nga inteligjenca e ofruara nga CIA me witting dhe gazetarët pa dashje. Raportet pastaj do të cituar nga gazetarët e tjerë, dhe nga ana tjetër, atëherë do të paraqesë deri përmes shërbimeve tela. "
  http://www.globalresearch.ca/the-cia-and-the-media-50-facts-the-world-needs-to-know/5471956
  https://static01.nyt.com/packages/pdf/national/familyjewels/20070626_projectmockingbird.pdf

  • Averroes ka shkruajtur:

   Rreziku i vërtetë përmblidhet në një numër kuotash:

   "Ju mund të merrni një gazetar i lirë se sa një vajzë e mirë thirrje, për disa qindra dollarë në muaj." - CIA operative duke diskutuar me Philip Graham, redaktor Washington Post, në disponueshmërinë dhe çmimet e gazetarëve të gatshëm të jap e marr e CIA-s propagandistike dhe të mbuluar historitë. "Katherine i Madh", nga Deborah Davis (Nju Jork: Sheridan Square Press, 1991)

   "Agjencia Qendrore e Inteligjencës zotëron rëndësinë e secilit në mediat kryesore." - William Colby, ish-drejtor i CIA-s, i cituar nga Dave Mcgowan, Derailing Democracy

   "Ka një përhapje të pabesueshme të marrëdhënieve. Ju nuk keni nevojë për të manipuluar revistës Time, për shembull, sepse ka njerëz [Central Intelligence] Agjencia në nivelin e menaxhimit. "- William B. Bader, ish-oficer të zbulimit CIA-s, anëtarët informuese e Komitetit të Inteligjencës të Senatit, CIA-s dhe Media, nga Carl Bernstein

   "Marrëdhënia e Agjencisë me [The New York] Times ishte deri tani më e vlefshme e gazetave, sipas zyrtarëve të CIA-s. [Ishte] politika e përgjithshme e Times-it ... për të ofruar ndihmë për CIA-n sa herë që të jetë e mundur. "- CIA dhe Media, nga Carl Bernstein

   "Senatori William Proxmire ka mbështetur numrin e punonjësve të komunitetit të inteligjencës federale në 148,000 ... edhe pse numri i Proxmire është në vetvete një konservator. "Komuniteti i inteligjencës" zyrtarisht përcaktohet si përfshirje vetëm të atyre organizatave që janë anëtare të Bordit të Inteligjencës së SHBA (USIB); një kuti të agjencive të tjera, të ngarkuara me punë të inteligjencës së huaj dhe vendore, nuk janë përpiluar nga termi .... Numri i punonjësve të inteligjencës në qeverinë federale nuk është 148,000, por disa të shumtë të papërcaktuar të atij numri. »- Jim Hougan, Spooks

   "Për disa kohë unë kam qenë i shqetësuar nga mënyra se CIA e ka këmbën shmangen nga detyrë e saj origjinal. Ajo është bërë një krah operativ dhe ndonjëherë politikbërës i qeverisë .... Unë kurrë nuk kishte asnjë menduar se kur kam ngritur të CIA-s se do të ishte injektuar në paqe me kohë të fsheh dhe kamë operacioneve. "Presidenti -Former Harry Truman, 22 dhjetor 1963, një muaj pas JFK vrasjes, seksioni op-ed i Washington Post , botim i hershëm

 2. Averroes ka shkruajtur:

  Dokumente të sapo-klasifikuar tregojnë se një agjent i lartë i CIA-s dhe zëvendës drejtor i Drejtorisë së Inteligjencës punuan ngushtë me pronarët dhe gazetarët me mediat më të mëdha

  Qeveria masivisht manipulon Webin, mediat sociale dhe forma të tjera të komunikimit

  Natyrisht, Web dhe mediat sociale janë bërë një platformë e madhe mediatike, dhe Pentagoni dhe agjencitë e tjera qeveritare po manipulojnë masivisht të dyja.

  Dokumentet e lëshuara nga Snowden tregojnë se spiunët manipulojnë sondazhet, popullaritetin e faqeve të internetit dhe akuzat e pamjes së ekranit, censurojnë videot që nuk u pëlqejnë dhe përforcojnë mesazhet që bëjnë.

  CIA dhe agjencitë e tjera qeveritare gjithashtu po shtyjnë propagandën përmes filmave, televizionit dhe videove.

  Gjithkush që e sfidon Statusin Quo është etiketuar si "Purveyor" ose "Lajme të rreme" ... Ose më keq
  http://www.blacklistednews.com/Newly-Declassified_Documents_Show_that_a_Senior_CIA_Agent_and_Deputy_Director_of_the_Directorate_of_Intelligence_Worked_Closely_with_Owners_and_Journalists_with_Many_of_the_Largest_Media_Outlets/57067/0/38/38/Y/M.html

  • Bartsch ka shkruajtur:

   @Joris: Faleminderit për videon e thjeshtë por të qartë. Shpresoj që disa njerëz janë të frymëzuar nga kjo për të bërë një donacion. Për fat të keq, mbetet një detyrë e vështirë për të motivuar njerëzit në mjedisin tim të drejtpërdrejtë, shpesh për shkak të analizave të gjera në këtë faqe. Ndoshta ky film mund t'i shkaktojë ato.

 3. Averroes ka shkruajtur:

  Liria e fjalës: Muret po mbyllen

  • Averroes ka shkruajtur:

   Axhenda e 1984 po përparon vazhdimisht, kanarinë në minierën e qymyrit është SHBA. Kushtetuese, vendi më i lirë në botë:

   Si ta mbroni privatësinë tuaj online tani që Kongresi ju shiti

   Të gjitha të dhënat tuaja private në internet - faqet e internetit që vizitoni, përmbajtja e bisedave dhe e-maileve, informacionet tuaja shëndetësore dhe vendndodhjen tuaj - u bënë papritur më pak të sigurta. Jo për shkak të hakerëve, por për shkak se Kongresi vetëm bllokoi rregullat e rëndësishme të privatësisë. Kjo do të lejojë ofruesin tuaj të shërbimit të internetit të mbledhë të gjitha të dhënat tuaja dhe t'ia shesë atë informacion ofertuesit më të lartë pa ju kërkuar më parë. Mirë se vini në një botë të re trim.
   http://www.zerohedge.com/news/2017-03-29/how-protect-your-online-privacy-now-congress-sold-you-out

   Trump mund të jetë e drejtë: Aleancat 'Pesë Sytë' bëjnë spiunimin e njëri-tjetrit

   Në një njoftim të rrallë publik, agjencia e inteligjencës sinjalet Britanisë, Government Communications Headquarters (GCHQ), lëshoi ​​një deklaratë të rrallë publike në lidhje me një akuzë nga një ish-gjyqtar amerikan se ajo Kryer survejimi elektronik ose presidentin e zgjedhur Donald Trump pas fitores së tij mërzitur në nëntor 8 , 2016. GCHQ deklaroi:

   "Pretendimet e fundit të bëra nga komentatori i mediave, gjykatësi Andrew Napolitano, lidhur me pyetjen e GCHQ për të kryer" përgjimin "kundër presidentit të atëhershëm, zgjedhin absurditetin e tij. Ato janë krejtësisht qesharake dhe duhet të injorohen ".

   Njoftimi i saj publik përgënjeshtruan të factthat GCHQ dhe katër të saj partnerët Five sytë 'kanë spiunuar mbi qytetarët e njëri-tjetrit si një workaround ligjore në ligjet e tyre kombëtare të hartuara për të parandalueshme përgjime tillë në familje mbi qytetarët nga agjencitë e tyre përkatëse.
   http://www.zerohedge.com/news/2017-03-30/trump-may-be-right-five-eyes-allies-do-spy-one-another

   Teknika e njohjes së fytyrës mund të krijojë miliona amerikanë të pafajshëm për krimet që nuk u kryen

   Shpesh ndodh që teknologjitë e reja po vijnë më shpejt sesa shoqëria jonë dhe kodi ligjor mund të vazhdojë. Ndonjëherë kjo mund të jetë një gjë e mirë. Për shembull, printimi 3D i lejon njerëzit të shtypin pjesë të parregulluara të armëve, duke u lejuar pronarëve të armëve që të anashkalojnë ligjet e qeverisë sonë.
   http:// http://www.zerohedge.com/news/2017-03-30/facial-recognition-tech-could-ensnare-millions-innocent-americans-crimes-they-didn%E2%80%99t

   • Averroes ka shkruajtur:

    Zgjerimi i Windows X i Microsoft i programit të Vëzhgimit Global të NSA:

    Windows 10 do t'ju mbajë të zënë

    Ndërsa krijimi i një kopje të re të Windows 10 Enterprise Edition në VirtualBox, përdoruesi kalon nëpër të tre faqet e opsioneve të ndjekjes, një nga një. Më pas ai la kompjuterin për tetë orë brenda natës dhe u kthye për të gjetur se Windows 10 kishte tentuar të kontaktojë 51 adresat IP të Microsoftit 5,508 herë.

    Pas orëve 30, rreth 112 IP adresa ishte kontaktuar.

    Përdoruesi u përpoq të njëjtën eksperiment edhe një herë me një instalim të ri ose Windows 10 si një mjet i palës së tretë të quajtur DisableWinTracking. Ai zbuloi se emri i mjetit ishte paksa i gabuar, pasi Windows 10 kishte kontaktuar 30 IP adresat 2,758 herë në të njëjtën kohë kohore 30 orë.
    http://bgr.com/2016/02/10/windows-10-spying-investigation/

    CIA ndikon në zinxhirin e furnizimit të iPhone me Malware të Mbikqyrjes së Përhershme Vault7

    Infeksioni "Cave" i CIA-s ruhet në firmware të modifikuar ose në një përshtatës Apple Thunderbolt-to-Ethernet.

    "Errët Seas Zgjidhni" është "një implant që vazhdon në firmware EFI ose një kompjuter Apple MacBook Air" dhe përbëhet nga "Dark Matter", "SeaPea" dhe "Night Zgjidhni", respektivisht EFI, kernel-hapësirë ​​dhe implantet user-hapësirë.

    Dokumentet mbi malware "Triton", MacOSX, infektues saj "errët Mallet" dhe e saj EFI këmbëngulës version "DerStarke" ook janë të përfshira në këtë version. Ndërsa DerStarke1.4 manual lëshuara datat sot për 2013, dokumente të tjera tregojnë Vault 7 2016 That bosht apo CIA vazhdon të mbështetet në përditësime dhe sistemet sintezë dhe është duke punuar në prodhimin e DerStarke2.0.

    Gjithashtu përfshihet në këtë version është manuali për CIA-n "NightSkies 1.2" një "vegël / ngarkues / mjet implant" për Apple iPhone. Vlen të përmendet se NightSkies kishte 1.2 nga 2008, dhe është projektuar shprehimisht për t'u instaluar fizikisht në fabrikë të freskët iPhones. dmth. CIA ka infektuar zinxhirin e furnizimit të iPhone ose objektivat e saj që prej së paku 2008.
    https://geopolitics.co/2017/03/24/cia-infects-iphone-supply-chain-with-persistent-surveillance-malwares-vault7-dark-matter/

    Have fun me telefonin tuaj sy?

 4. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  Duhet të shikojmë! - Pse nuk duhet t'i besoni mediat kryesore?

 5. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  Një histori e shkurtër e kontrollit qeveritar të mediave kryesore (Dëshmi dhe shembuj)

  • PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

   Për fat të keq në videon e mësipërme, shumë agjentë të kontrolluar të opozitës.
   Kam vendosur videon tashmë kur isha ende duke e parë, dhe në minutat e fundit emrat e disa agjentëve të rëndësishëm të kontrolluar të opozitës vijnë nga.

 6. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  Më shumë mbi propagandën dhe mallkimin kolektiv

  • Kamera ka shkruajtur:

   dhe në këtë mënyrë

   përpiquni të bojkotoni google më të madh përbindësh, ka më shumë motorë kërkimi, ose përdorni shfletues të ndryshëm. Ndoshta çdo gjë është tepër vonë, sepse ne jemi bërë të varur nga çdo gjë. Dhe ata e dinë shumë mirë. Google drones për google maps, google makina për googlestreet, fjalor google për interesin e tyre. Google është bërë bota. Dhe Neanderland është i lumtur me disa vende pune (për polet?) Për të ndërtuar ndërtesën për Google dhe Facebook. Është për të shkuar mbi qafën Jin ... Kjo buxhetim> numër i mirë përsëri

   http://www.nu.nl/economie/3885008/google-bouwt-datacenter-van-600-miljoen-in-eemshaven.html

  • PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

   Më falni, për fat të keq kam postuar një video të gabuar më sipër.
   Krijuesi - Jerry Kroth - nuk e njihja deri dje. Mendova se kisha gjetur një hulumtues serioz të propagandës, por për fat të keq ky talkmaker është gjithashtu një agjent disinfo.
   Kam shikuar disa nga videot e tij si "Holokausti dhe lufta e shenjtë", atëherë isha jashtë.

 7. Riffian ka shkruajtur:

  Google po fillon me censurën totale:

  Ushtria e Google do të fluturojë në uebsajtin 'The Conspiracy Theory' në luftën kundër Alt. media

  Google ka angazhuar një drejtësi sociale të fortë 10,000 për të gjetur "komplotin" e tyre, "ofensivën" ose "lajmin e rremë".

  Në një lëvizje për të çrrënjosur plotësisht të gjitha gjurmët e gazetarisë së pavarur dhe të vendeve alternative mediave nga web, Google ka filluar procesin e hartimin e një liste të gjitha faqet ofendim kështu thatthey mund të "de-gradën" e tyre fromtheir rezultatet e kërkimit.

  Gjiganti search engine është duke shpresuar për të trajtuar ankesat nga organizatat e mediave të majta thatthey lejuar të ashtuquajturat "lajme të rreme" të dominojnë rezultatet e kërkimit dhe osmanthus ndikojnë në rezultatin e zgjedhjeve presidenciale 2016. Sipas inxhinierit të lartë të Google, Paul Haahr, një ushtri e Raters të cilësisë do të ngarkohet me të siguruar që faqet e internetit të pavlerë teoritë e konspiracionit apo gjen tubim përmbajtje ofenduese, janë vënë në një listë të zezë në mënyrë që Google mund të fillojë largimin e tyre nga Web.

  "Ne jemi duke e shmangur shprehjen" lajme të rreme ", sepse ne mendojmë se është shumë e paqartë", tha Paul Haahr. "Informacioni i demonstrueshëm i pasaktë, megjithatë, ne duam të synojmë."
  https://investmentwatchblog.com/google-army-to-flag-conspiracy-theory-websites-in-fight-against-alt-media/

 8. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

  Lajm i ri vijues nuk është një lajm i rremë, por për të parë fotografitë e shërbimeve të urgjencës së jashtëzakonshme jashtëzakonisht qesharake.
  "Djali i vogël me gisht fiksuar në stol në tramvaj ndaluar Den Haag"
  Shihni mesazhin mbi NOS, Omroep West dhe rtlnieuws.nl.
  Pra, shërbimet emergjente kanë përjetuar edhe një herë diçka jashtëzakonisht qesharake, dhe me djalin ndoshta do të shkojë mirë pas kësaj aventure të rrezikshme.

  Dhe sapo e kam dëgjuar se në Biesbos është vërejtur një fije e zezë me kokë të zezë. Kjo është me të vërtetë e veçantë!
  Unë tashmë kam rezervuar një fluturim në Holandë, do të shikoj direkt nesër!

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër