Zgjedhjet 2017: aktorët politikë, të sapoardhurit dhe premtimet e rreme po grumbullohen

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 31 gusht 2016 2 Comments

mark-Rutte-keqardhjeJan Roos, njeriu i cili mezi skremoi kokën e tij të bisedimeve kohët e fundit, ka dhënë dorëheqjen nga Geenstijl dhe bëhet kreu i partisë së partisë VNL (për Holandën). Kjo pa dyshim do të japë shumë lexues Geenstijl si votues. Pres që Roos do të jetë në gjendje të gëzojë më shumë nga disa mbështetës të PVV. Ndoshta kjo është Jan Roos wel është i gatshëm të mbrojë dënimin me vdekje, kjo është e vërtetë Bram Moszkowicz kjo nuk mund të marrë mbi zemrën e tij. Sylvana Simons tërheq shumë vëmendje (dhe ka të ngjarë të paguhet rëndë) për t'i dhënë krahut të gjatë Erdogan Mendoni më shumë publicitet. Mbrëmë në Pallua ajo i pëlqente për të mbajtur zgjerimet e saj të flokëve të thatë e saj në det në pyetjet e Wilfred Genee për piknik Tunahan Kuzu pas suksesshëm grushtit të shtetit flamur të rremë Erdogan ngritur diktator të Turqisë. Jan Roos e kritikoi atë në pozitën e saj lidhur me genocidin armen nga Turqia; duke vënë në dukje se ajo kritikon historinë e skllavërisë holandeze, por nuk guxon të thotë asgjë për genocidin armen nga Turqia. Por çështja tani është se si Jan Roos rimon me rikthimin e dënimit me vdekje që VNL dëshiron, duke e ditur se kjo është në të vërtetë njëjtë me atë që Erdogan dëshiron të bëjë në Turqi. Geert Wilders i PVV flings me pamje të njohura në zgjedhje të reja, të cilat me të vërtetë boils poshtë për të gjithë refugjatëve jashtë, shami off, kriminelët me Deport shtetësisë së dyfishtë, të mbyllë të gjitha xhamitë, të ndaluar Kuranin dhe më shumë se ai lloj populizmi. Ai me mjeshtëri e kombinon këtë me të gjitha llojet e lehtësimit të taksave, duke e bërë PVV zgjedhjen ideale për këdo që dëshiron të mbajë të pastër garën ariane. Në të vërtetë, mund të themi se aktorët politikë janë të zënë duke ofruar sa më shumë shije populiste për të gjithë ata që janë në rendin e vendosur.

Mark Rutte tregojnë në Telegraaf të javës së kaluar të shtunën është po aq e qeshur. "Kam hutuar dhe mashtruar njerëzit duke mos mbajtur premtimet e mia zgjedhore, por kjo ishte për hir të të gjithëve, prandaj më votove përsëri, sepse nganjëherë duhet të gënjesh dhe të mashtrosh për të arritur më të mirën."Ose diçka. Pa dyshim, do të përballemi me një tjetër fushatë emocionuese zgjedhore, në të cilën njerëzit përsëri po përballen me iluzionin e zgjedhjes. Jan Roos natyrisht ka Geenstijl si një armë, edhe pse ata pretendojnë të ndjehen të tradhëtuar nga Roos dhe i kanë dhënë atij mustaqe të Hitlerit në mënyrë demonstrative në këtë filmi tronditës lamtumirës.

Mediat do t'i kushtojnë një shumë vëmendje fushatës zgjedhore dhe do t'i vënë të gjitha programet zgjedhore krah për krah për të nxjerrë diskutimet më të ashpra. Dhe sigurisht që të gjitha këto duhet të çojnë tek votuesi duke menduar se është me të vërtetë e dobishme të votosh. Kjo nën maskën e 'ju mund të votoni vetëm për partinë që përfaqëson më së shumti zërin tuaj, atëherë ju ushtroni ndonjë ndikim. E cila, sigurisht, është peni juaj më i pastër, sepse demokracia është vetëm iluzioni i zgjedhjes midis maskave të ndryshme në të njëjtën fytyrë. Për më tepër, Haga nuk është shumë më tepër se një qeveri provinciale ose qytetore brenda diktaturës së Evropës. Për të ecur në kutinë e votimit nuk është asgjë më shumë se një 'po' ndaj konceptit 'Unë jam duke u mashtruar. Sepse kjo është ajo që ndodh. Beteja zgjedhore që do të luhet nga mediat në muajt e ardhshëm shërben vetëm për qëllimin e vendosjes së tensionit në shoqëri. Tingëllimet radikale kundër Islamit, të tilla si ato të Wilders, do të prodhojnë përsëri një kundër-reagim radikal. E shijshme! Kjo është pikërisht qëllimi. Shkuarja në kutinë e votimit për të votuar për 'aktorët me mision' ka treguar se ju ende besoni në sistemin aktual të demokracisë; duke ditur se të gjithë aktorët janë të trajnuar nga të njejtët dorën e fshehur. Apo mendoni seriozisht se Jan Roos është një mendimtar i pavarur, i lirë dhe brutal? Jo, natyrisht jo! Kjo tërësi Geenstijl dhe referendumi Geenpeil kundër Marrëveshjes së Asociimit me Ukrainën, gjithashtu u kontrolluan opozitën. Këto janë të gjitha lëvizjet që shërbejnë si një rrjet sigurie për pakënaqësinë në shoqëri.

"Po, por ju vetëm kritikoni Vrijlandin dhe mos dalni me zgjidhje! Jan Roos dhe Geert Wilders vijnë së paku në veprim."Po, kjo është pikërisht imazhi që duhet të merrni. Politika nuk është zgjidhja. Ju jeni qeverisur nga njerëz që i shërbejnë interesave të aristokracisë që nga njerëzimi; jo interesin e popullit. ''maskë në të njëjtën fytyrë'merr vetëm një ngjyrë të ndryshme çdo herë. E vetmja mënyrë për të marrë një sistem dhe për të drejtuar është duke treguar se ju nuk jeni më të mashtruar nga koncepti i "iluzionin e zgjedhjes. Kjo do të thotë që së pari duhet të jetë një ndryshim nga brenda njerëzimit. Koncepti i një fuqie të jashtme të centralizuar është ndërtuar mbi programimin e masës që ka nevojë për menaxhim. I gjithë modeli social piramidale jep legjitimitet në krye të piramidës, sepse gjithkush vazhdon ta bëjë atë. Bërja e një nisjeje me ndryshimin fillon duke mos kontribuar më në sistem. Kjo mund të fillojë me më shumë këmbë në kutinë e votimit për të votuar për një maskë e re në të njëjtën fytyrë.

Ne mund të jemi në gjendje të shohim se një parti si VNL do të vërë në një Nexit. Gjithashtu mos ju lejojnë të mashtrohen, sepse dobësimi i kontrolluar dhe "përça dhe sundo" strategji në Evropë duhet përfundimisht të ketë agjendën e aristokracisë elitës. Ka një hartë rrugore që shkon drejt një qeverie qendrore botërore dhe që nganjëherë kalon përmes destabilizimit, trazirave dhe krizave. Rregulli i vjetër romak 'Ordo ab Chao' ende zbatohet. Faraonët ata që luajnë shahun prapa skenave tashmë e dinë në nivel makro se çfarë është agjenda dhe në nivelin mikro ata përdorin djemtë që luajnë performanca politike që luajnë vetëm një nga radarët e lojës politike. Ata kanë 1 qëllimin dhe që është krijimi i një qeverie botërore përmes rrugës së kaosit. Së pari krijoni kaos dhe pastaj rivendosni rendin.

Pyetja që marr shpesh është: "Çfarë është e gabuar me një qeveri qendrore botërore?"Ndonjëherë diçka tjetër shtohet si:"Ka edhe shumë njerëz të thjeshtë që kanë nevojë vetëm për udhëzime dhe është ende e dobishme nëse keni të njëjtat rregulla në mbarë botën?"Në parim, pyetje të besueshme, do të thonit. Fakti që ka shumë njerëz që nuk duken më shumë se hundët e tyre janë të gjatë dhe mund të etiketohen si dele ndoshta është e qartë për lexuesit mesatarë të hetuar që vizitojnë faqet si këto. Megjithatë, pa dyshim do të jenë edhe njerëz të cilët janë shumë inteligjentë dhe kanë një edukim shumë të mirë, të cilin njerëzit me një mendim tjetër preferojnë të quajnë "mendimtarë konspirativë". Midis kategorive të ndryshme të njerëzve të inteligjencës dhe joshjes së ndryshme ndoshta do të ketë shumë që shohin vetëm avantazh në centralizimin e pushtetit, rregulla të mjaftueshme, rend dhe strukturë. Në fund të fundit, me një popullsi në rritje në botë ju nevojitet një sistem mirëfunksional i rregullave dhe marrëveshjeve. Dhe tani që popullsia e botës vazhdon të rritet dhe mjedisi kërcënohet në mbarë botën (kështu që do të jetë konsensusi i përgjithshëm) dhe ka shumë kërcënime lufte ose luftë, ideja e një qeverie botërore mund të mos jetë aq e keqe.

Dhe ju e dini se çfarë? Unë mund ta kuptoj këtë mendim shumë mirë! Çfarë është e gabuar me idenë? Në rastin e kundërt, a nuk do të ishte një utopi të thuhej se decentralizimi i pushtetit mund të përmirësohej? E pra, nëse nisemi nga zhvillimi aktual mendor dhe shpirtëror i njerëzimit dhe shoqërisë, kjo do të ishte me të vërtetë një utopi e duhur. Imagjinoni duke thënë se ne do të heqim dorë nga rregulla të caktuara ose që një fshat apo qytet do të duhet të rindërtojmë frutat dhe perimet e veta. Jo, eja, centralizimi është i përshtatshëm dhe i mirë. Është e dobishme të keni të gjitha ligjet e njëjta, në mënyrë që të gjithë të dinë se çfarë është dhe çfarë nuk lejohet. Dhe nëse e rregulloni këtë në një nivel evropian apo edhe mbarë botën, të gjithë e dinë se ku qëndrojnë. E drejtë?

Ndershmëria është të thuhet se kjo me të vërtetë duket tingëllon shumë e besueshme dhe ka padyshim qindra arsye pse centralizimi dhe globalizimi do të ishin të mira. Megjithatë, ka edhe disa arsye pse diçka nuk është e gabuar me idenë. Për këtë nuk është vetëm e mençur të shikojmë çështjen se kush qëndron në pushtet dhe çfarë lloj njerëzish është kjo, por edhe në sekretet dhe simbolizmin në të cilin ata rrethojnë veten. Dhe mund të thuash gjithashtu: "Po, por në një nivel kaq të lartë mund të ketë edhe disa sekrete. Është mjaft ajo për të cilën ata janë përgjegjës. Dhe nëse këta njerëz herë pas here duket se kanë tipare psikopatike, kjo mund të jetë gjithashtu një karakteristikë që është e nevojshme në një pozitë të tillë."Unë vazhdoj të vazhdoj me arsyetimin dhe të gjitha tingëllojnë mirë.

Megjithatë, nëse e shohim historinë nga një perspektivë krejtësisht e ndryshme, atëherë ndoshta mund të bëhet pak e qartë pse është më pak rozë se sa duket. Për një kuptim të vogël të këtij artikulli unë rekomandoj e filmit Lucy hidhni një sy. Edhe pse filmi bazohet në përdorimin e mëtejshëm të kapacitetit tonë të trurit, ai jep një ilustrim të bukur të kapacitetit aktual të njeriut. Megjithatë, kjo ende konsiderohet brenda realitetit të matricës (siç e quaj unë). Por kjo e fundit, një lexues mesatar i ri i kësaj faqeje mund të shkojë shumë larg. Le të fillojmë duke pyetur veten se si shoqëria jonë është ndërtuar dhe cila pjesë e trurit tonë dominon në ins dhe outs shoqërisë. Në parim, ne mund të themi me siguri se shoqëria jonë i plotëson rregullat dhe strukturën që i përshtaten modeleve të të menduarit të trurit të majtë. Kjo gjithashtu do të shihet nga shumë njerëz si një rregullim logjik dhe i domosdoshëm. Por, çka nëse njeriu është shumë më tepër se struktura, rendi dhe logjika? Çka nëse njerëzit jo vetëm kanë shumë më tepër për të ofruar, por gjithashtu nuk kanë nevojë për udhëzime, menaxhim apo rregulla? "Ah, asnjë njeri, mos e frenon fantazitë tuaja të egra, atëherë do të jetë një rrëmujë në botë."Po sikur e gjithë shoqëria të bazohet në një model piramidë shkatërrues, që gjithnjë e më shumë përfshin lodhjen e njerëzve, mjedisin, energjinë dhe kështu me radhë? A është ajo që ne e quajmë progres progresi në të vërtetë?

Në këtë pyetje të fundit unë menjëherë dëgjoj një përrua argumente: "E pra, zhvillimet në fushën e teknologjisë na kanë dhënë kompjuterë, makina, kujdes më të mirë mjekësor dhe një prosperitet më të lartë, dhe përveç kësaj, personi mesatar është shumë më i vjetër."Pra, ky është përparim? A e ka sjellë njerëzimin më afër qenies së tij më të thellë, ose a jemi larguar prej saj? "Oh mirë, vazhdo Vrijland, kjo nuk ka rëndësi. Ajo që ka rëndësi është se ne mund të ecim përpara, të rritemi mirë dhe të përparojmë dhe të udhëheqim një jetë të mirë!"Por çfarë ju ka sjellë kur jeni pothuajse njëqind dhe nuk mund të merrni një kafshim përmes fytit tuaj dhe e dini se do të vdisni së shpejti? A nuk janë të gjitha ato kujtime të mira vetëm kujtime të kohës që nuk mund të marrësh varrin tënd me ty? A ka ende posedim vlera? A është ajo që keni bërë dhe arritur atëherë prapë me vlerë? A nuk është e vlefshme që të mendojmë për pyetjen 'kush jemi në thelb' dhe 'cila është domethënia e jetës dhe e gjithë prosperitetit apo zhvillimit teknologjik'? Kush është njeriu dhe çfarë vlere të ketë strukturë, luks, prosperitet, teknologji, rregulla dhe 'ti e emërove'? Mendoni prapa për festën e fundit që keni pasur. A nuk është asgjë më shumë se një kujtesë tani? A nuk është gjithçka në jetë në fund të fundit vetëm një kujtim? Pyesni veten se kush je me të vërtetë dhe çfarë po bën këtu.

Nëse filloni të kuptoni se kush jeni në qenien më të thellë, të gjitha konceptet si "shoqëria", "ekonomia", "teknologjia" dhe "prosperiteti" do të marrin një kuptim tjetër. Pastaj do të shihni se ato janë ndërtuar sipas një strukture të pushtetit dhe një modeli piramidal që ka për qëllim ta mbajë njerëzimin të pafuqishëm dhe të varur nga një sistem dhe se ai sistem u krijua pikërisht për shkak të nxitjes së shtypjes së njerëzimit në varësi. Ky sistem është bërë kaq e madhe dhe çdo gjë u bë gjithëpërfshirëse kjo nuk duket si në qoftë se nuk ka asnjë tjetër dhe është edhe më i mirë se përqendroj më tej pushtetin, por kjo është për shkak se sistemi është i vendosur në mënyrë dhe djepi në varr imponon kjo nuk duket të mos jetë në gjendje të bëjë ndonjë gjë tjetër. Nëse shikojmë thelbin e vërtetë të asaj se kush jemi, domethënë "shpirt" ose "shpirt", atëherë ju zbuloni se 'raca e mirave' nga djepi në varr ju mban në të vërtetë larg prej thelbit tuaj të vërtetë. "Po, mund të përballosh mirë, por ne jetojmë në shoqëri dhe unë me të vërtetë duhet ta bëj atë."Po, por vetëm mendoni se sa njerëz nuk janë në depresion ose të pakënaqur në atë shoqëri. Ka edhe shumë njerëz që janë të lumtur dhe gëzojnë atë në maksimum, por në të dyja rastet shumica e njerëzve nuk janë në kontakt me thelbin e vërtetë të atyre që jemi. Kjo realizim mund të vijë vetëm kur të plakemi dhe të shohim të vdekur në sy, por për shumë prej tyre edhe atëherë ndoshta jo. Thelbi i kujt ne jemi me të vërtetë me përvojë të ndërgjegjshme është një art në vetvete, por kur e filloni ta shihni atë, ju gjithashtu shihni se 'shoqëria' siç është tani është mbajtja nga thelbi yt.

Se ju nuk jeni trupi juaj, mendimet tuaja dhe përvojat tuaja në shoqëri, është një zbulim që ju nuk mund të dëshironi të bëni. Por kjo është gjithashtu arsyeja që shoqëria është e strukturuar në një mënyrë të tillë që të jetoni realitetin kronologjik të përvojës në hemisferën tuaj të majtë. Koha është tamam si iluzion si gjithë përvoja juaj sociale në këtë botë. Përvoja juaj fizike nuk është gjë tjetër veçse një përvojë e shpirtit tuaj brenda këtij iluzioni të matricës. E kam quajtur atë matricën e Saturnit, sepse ekziston një kult që tregon se ata janë planeti Adhurimi i Saturnit. Ata janë në krye të piramidës me të cilën është ndërtuar struktura shoqërore. Ata janë atje për të përfituar ju nuk e kuptojnë se kush jeni në thelb dhe në mënyrë që ata të ju nga djepi në varr ëmbël me prosperitetit social, ekonomik dhe përvoja të ndryshme. Jepni popullit bukën dhe luani dhe mbani ato të shkurtër me kërcënim të vazhdueshëm të frikës. Çdo gjë në shoqëri është rregulluar nga ky grup për t'ju mbajtur nga thelbi juaj i vërtetë. Edhe feja ka për qëllim t'ju mbajë larg kapacitetit tuaj të vërtetë dhe ju jeni bazuar në frikë dhe 'perspektiva e shpëtimit nga një fuqi më e lartë'shpresoj të jap. Në të vërtetë, ju nuk jeni në thelb trupi juaj, por trupi juaj është një bio-avatar që është i animuar dhe ju jeni në fakt shpirti juaj. Shpirti juaj përjeton një pjesë të jetës brenda këtij realiteti apo iluzioni (çfarëdo që dëshironi ta quani). Esenca juaj e vërtetë është përtej këtij iluzioni dhe lidhet me burimin hyjnor.

Pra, në pyetjen 'Çfarë është e gabuar me idenë e një qeverie qendrore botërore?'përgjigja është e thjeshtë. Në thelb, të gjithë fuqia e jashtme (dhe në fakt e tërë shoqëria) ka për qëllim t'ju mbajë larg nga vetëdijen tuaj në lidhje me thelbin tuaj të vërtetë. Ky realitet i matricës drejtohet nga një kult që është jashtë për të korrur shpirtin ndërsa mbajmë derrat në një stacion për therje. Derrat nuk e kuptojnë këtë, sepse ata marrin për të ngrënë dhe për t'u bërë yndyrë. Ne nuk e kuptojmë atë, sepse kemi bukë dhe luajmë dhe bëhemi të vjetër (dhe ndoshta yndyrë). Iluzioni i matricës nuk është gjë tjetër veçse një shpirt i qëndrueshëm ose një burg i shpirtit. Lexoni më shumë për këtë ky artikull. Duke u bërë të vetëdijshëm se kush jemi, mund të vijmë përsëri në kontakt me thelbin e ekzistencës sonë, përkatësisht me shpirtin tonë. Ne nuk jemi qenie të pafuqishme që kanë nevojë për udhëzime. Megjithatë, për shkak të 'zhdukjes së njerëzimit' shumë njerëz e kanë humbur këtë vetëdije. Në të vërtetë, ju nuk jeni një qenie njerëzore, jeni vetëdije e pafund dhe një shpirt në lidhje me burimin hyjnor që vetëm përjeton një përvojë njerëzore brenda këtij burgu shpirtëror. Mos punoni më në mirëmbajtjen e sistemit që e mban njerëzimin larg nga fuqia e tij e vërtetë. Për shembull, mos ecni më në sondazhe. Mos i jep më shumë legjitimitet këtij sistemi. Zgjohuni nga ai iluzion dhe hyni në lidhje me thelbin tuaj nëpërmjet dashurisë, ngatërresë kuantike me burim hyjnor!

Lista e lidhjeve burimore: metronieuws.nl, twitter.com, geenstijl.nl, putlocker.mn

Etiketa: , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (2)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

  1. PasOpSmoking parandalon tharjen e trurit ka shkruajtur:

    Një nga partitë e reja është partia themelore.
    Neset Temirci gjithashtu ka të drejtë. (shih Pateo TV për Royal Krenking)
    Një histori e paqartë. Nuk ka kuptim.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër