Pages Menu Navigation

Autoriteti i pyetjeve Mendoni për veten tuaj

GOOGLE AD

Heqja e parave, shoqëria pa para

Heqja e parave, shoqëria pa para

Në mbarë botën, fokusi është në eliminimin e parave të gatshme dhe kështu varësinë e një ekuilibri në një kartë bankare. Ky i fundit gjithashtu do të zhduket, por kjo është faza e ardhshme. Ne e quajmë atë 'shoqëri pa para'. Së pari, çdo medium i shkëmbimit që qeveritë nuk u japin akses transaksionit duhet të hiqet. Pra, nuk ka para më. Sepse me këtë ju mund të shkoni në supermarket për të shkuar pazar pa shtet që sheh se kush bën pazar dhe sa. Çdo gjë duhet të digjitalizohet. Lufta kundër parave të zeza prandaj përdoret kryesisht si alibi për luftën kundër parave të gatshme. Në Itali, për shembull, një ligj i ri u miratua në nëntor të këtij viti për të fituar më shumë kontroll mbi cash-in, shkruan ADN Kronos. Nëse tërhiqni më shumë se € 1.000 në ditë ose më shumë se € 5.000 në muaj nga dispenzuesi i parave, banka duhet që tani t'i raportojë autoriteteve tatimore. Nëse autoritetet tatimore pastaj e shohin arsyen për të filluar një hetim, ju duhet të jeni në gjendje të dëshmoni se paratë u morën në mënyrë legjitime. Të gjithë duket se janë kryesisht hapa drejt dekurajimit të transaksioneve në para të gatshme. Çdokush që ndonjëherë përpiqet të tërheqë para nga një makinë shitëse në një qytet të madh do të ketë zbuluar se ATM-të po bëhen më të rralla. Gjithashtu bëhet frikë nga ajo hacked cash makina mbjellë për të inkurajuar njerëzit që të paguajnë më shumë me plastike. Në Greqi, edhe një plan po punohet i tatimit në regjistrimet e pin.

Çfarë është kaq e keqe për eliminimin e parave? A mendoni ...

Të gjitha aksionet 0
468 ad
GOOGLE AD

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër