Pages Menu Navigation

Autoriteti i pyetjeve Mendoni për veten tuaj

GOOGLE AD

A është e saktë imazhi juaj i botës?

A është e saktë imazhi juaj i botës?

Pjesa më e madhe e asaj që ne si njerëz mendojmë se e dimë me siguri mund të jetë një besim i bazuar në një "sistem besimi". Disa njerëz mendojnë me siguri se universi është krijuar nga një zhurmë e madhe dhe të tjerë mendojnë se ka një Perëndi që ka bërë gjithçka. Të dyja në të vërtetë janë sisteme besimi, edhe pse mund të mendoni se zhurma e madhe është provuar shkencërisht. Jo, kjo teori e "big bang" është në fakt një hipotezë e mbështetur nga të gjitha llojet e hipotezave të tjera dhe aktualisht është e vërteta e pranuar brenda pjesëve të mëdha të shkencës. E njëjta vlen edhe për teorinë e evolucionit. Ka shumë hipoteza që mbështesin teorinë dhe provat zakonisht janë dëshmi të bazuara në korrektësinë teorike të supozuar të supozimeve të caktuara. Dëshmia e vështirë nuk është atje. Ka mjaft lidhje të munguara në teori, por për shkak të kësaj si 'e vërteta përgjithësisht e pranuar'në media, në kanalin Discovery, National Geographic, në universitete dhe shkolla, duket të jetë e vërteta përfundimtare. Dhe kështu mund të shkojmë në një listë të tërë të vërtetat e pranuara përgjithësisht, ku mund të parashtroni pyetjen nëse ajo është e vërteta e aboligjit ose thjesht pozicioni më i pranuar i marrë nga grupi i madh si e vërtetë.

Mirë, atëherë shembull 1. Merrni shembullin e holokaustit. Në shkollë ju mësoni se ...

Të gjitha aksionet 0
468 ad
GOOGLE AD

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër