Pages Menu Navigation

Autoriteti i pyetjeve Mendoni për veten tuaj

GOOGLE AD

Nigel Farage në Nieuwsuur rreth Brexit

Nigel Farage në Nieuwsuur rreth Brexit

Nigel Farage i partisë britanike UKIP lufton për pavarësinë angleze dhe një dalje nga BE. Në transmetimin e Nieuwsuur të dje 24 Shkurt, intervistoi Twan Huijs lideri i partisë në lidhje me këtë Brexit. Farage është e qartë për mashtrimin e kryeministrit David Cameron dhe të ashtuquajturit marrëveshje me BE. Në fakt, nuk ka nevojë për një marrëveshje me BE, thotë ai. Nuk ka kompani që mund të përballojë të bëjë biznes me Britaninë e Madhe. Për këtë është thjesht një vend shumë i rëndësishëm. Ai beson se Anglia nuk ka nevojë për Evropën dhe se duhet të ketë një politikë shumë më të rreptë migrimi. Tani gjysmë milioni refugjatë po hyjnë çdo vit në Angli dhe për ta zgjidhur atë, Anglia nuk ka nevojë për Evropën. Farage absolutisht nuk dëshiron të ndahet me Marine Le Pen frëngjisht dhe Geert Wilders tonë. Duket se Nigel Farage është mjaft autentik dhe me të vërtetë mendon se Evropa është një diktaturë në të cilën ka zyrtarë që janë kryesisht të interesuar të pasurojnë veten dhe të cilët janë të shqetësuar se ku do të hanin përsëri këtë mbrëmje. Prandaj, është një njeri i fuqishëm dhe i admirueshëm. Nigel Farage merr brohoritje të papritura nga kryebashkiaku i Londrës, Boris Johnson.

Gjithçka më kujton një zhurmë rreth Donald Trump në SHBA. Edhe kjo është shumë e ashpër në lëkurë kundër rendit të vendosur. Edhe ata që guxojnë të denoncojnë abuzime të mëdha. Duhet të theksohet se unë mendoj se Nigel Farage është më i pasuri se Trump bërtita, por që gruaja e tij ka.

Papritmas ekziston trendi në të gjithë Evropën se ka thirrje për referendume. Hungaria dëshiron një referendum mbi të kuotat e refugjatëve Evropa, Anglia dëshiron një referendum të Brexit dhe madje edhe në Holandë se opsioni është diskutuar. Njeriu i dytë i Evropës Frans Timmermans ka shpjeguar tashmë qartë se një referendum në Holandë nuk është i detyrueshëm në asnjë rast. Dhe kemi vërejtur se në të kaluarën. Ai në të vërtetë e shërben këtë mundësi paraprakisht.

Duket se Evropa po kalon aktualisht një test stresi. Çështja është nëse ne duhet të jemi kaq të shqetësuar për këtë. Po, Evropa është një diktaturë dhe shoqatat e aktorëve të politikës kombëtare janë vetëm atje për t'u dhënë njerëzve përshtypjen se ata janë në vendin e tyre origjinal, ku ata ende mund të ndjehen disi nacionalist, të qeverisur nga politikanët e tokës. Por në fakt ne jemi të qeverisur nga Evropa dhe politikanët e vendit lejohen të zbatojnë rregullat e imponuara. Sidoqoftë, nëse shikoni fuqinë prapa skenave, ato janë të pasurit, gjakderdhjet aristokrate, Rockefellerët, Rothschildët, Oranjet dhe familjet e tjera mbretërore, të cilat janë prapa të gjithë modelit të Evropës. Në fakt, aristokracia e vjetër (ose linjat e gjakut faraonik) janë prapa të gjitha blloqeve të mëdha të fuqisë dhe nuk ka rëndësi nëse një Brexit, Nexit apo çfarëdo dalja vjen. Fuqia mbetet gjithmonë në duart e atij grupi të njëjtë aristokratik. Ajo është vetëm një argëtim i vogël popullor i 'politikanëve gladiatorë' në shërbim të aristokracisë, me të cilën ju jeni mbajtur të ëmbël. Lufta nuk po ndodh më në arenë me shpata dhe skllevër të gjakosur muskulor, por para tubit me foto gladiatorë të bardhë-lartë. Aristokracia ende vazhdon gjithë fushën e forcës.

Por a nuk mund të kemi pak shpresë për njerëz si Nigel Farage? Po, vazhdo. Por a nuk është e mrekullueshme që ju nuk keni nevojë të kontribuoni në përmirësimin dhe ndryshimin e botës nga këta njerëz? Ah, prisni! Unë të kuptoj! Ne nuk mund të ndryshojmë asgjë. Jemi por njerëz të parëndësishëm pak. Dhe ata janë të shkëlqyeshëm. calimeroefekt. Politikanët duhet ta bëjnë këtë për ne! Ata duhet të sjellin ndryshimin! Dhe për fat të mirë kjo tani po bëhet nga njerëz si Donald Trump dhe Nigel Farage. Ka shpresë!

Ndryshimi i vërtetë që nevojitet është një ndryshim në ndërgjegjësimin se cili njeri është në qenien më të thellë. Në thelb, ne jemi të gjithë shpirtra të barabartë krijues, të fuqishëm të cilët mbahen të vegjël me një model iluzionist të fuqisë së jashtme dhe një shoqëri të ndërtuar mbi modele biznesi, shtypje, programim, degjenerim dhe skllavëri. E gjithë shoqëria është në përputhje me atë model, kështu që ju jeni të suksesshëm dhe të pasur nëse ndihmoni për ta ruajtur atë model dhe për t'u bërë i varfër dhe i keq, nëse e minon atë. Ka vetëm një mënyrë dhe kjo është marrin pjesë në sistem. Centralizimi i pushtetit është kaq thellësisht i rrënjosur në nevojën e programuar që ne kemi besuar në të. Megjithatë, në qenien më të thellë, ne jemi të lirë. Të lirë nga çdo forcë e pushtet dhe centralizim. Pa pagesë nga qeveria, pa para, falas! "Po, por kjo nuk është realiste!"Jo, kjo është për shkak se ky grup elitë ka ndërtuar shoqërinë përgjatë epokave, në mënyrë që njerëzimi të jetë larguar dhe vështirë se mund të kthehet te kush është. Personi i vërtetë është në kontakt të plotë me shpirtin e tij dhe nuk absorbohet nga 'raca e mirave' për para, arsim, karrierë e kështu me radhë. Këto janë të gjitha çështjet që lidhen me një mekanizëm të krijuar për të shtypur njerëzimin në skllavëri. Skllavëria me shkallë lirie, ndërsa ngritesh më lart në hierarkinë e skllavit. Njerëzimi ka harruar kaq jashtëzakonisht gjigant kush është ajo.

Lista e lidhjeve burimore: nos.nl, nrc.nl, nrcl.nl, realhumans.nl

Të gjitha aksionet 7
468 ad
GOOGLE AD

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër