Pages Menu Navigation

Autoriteti i pyetjeve Mendoni për veten tuaj

GOOGLE AD

Njerëzit janë plaçkitur për miliarda duke debituar borxhet greke

Njerëzit janë plaçkitur për miliarda duke debituar borxhet greke

Ndonjëherë unë kritikohem se përmend se mediat i mbajnë gjërat të fshehura ose nuk i tregojnë ato. Ditari i NOS, për shembull, do të kishte kushtuar një artikull në Protestat franceze dhe kështu do të thoja vetëm pakuptimta. Këta njerëz shpesh kanë lexuar vetëm titullin e një artikulli të tillë. Ajo që them në artikull është se mediat raportojnë 'jo ose jo'. Me pak fjalë; ajo është shumë nën ekspozim dhe shfaqet në këtë rast vetëm për shkak se ju nuk mund ta injoroni plotësisht atë. Kujdes i është kushtuar asaj, por sidomos për ta ulur atë. Mediat përmbushin rolin e menaxherët e perceptimit. Ata fjalë për fjalë përfaqësojnë imazhin tuaj të botës me imazhet që ata bëjnë vetë (nganjëherë manipuluar) dhe të sigurojë tekstin që duhet të besoni. Kjo ju jep efektin që keni parë në Gjermani pas Luftës së Dytë Botërore ku popullsia është "Wir haben es nicht gewußt". Ata fjalë për fjalë nuk dinin se çfarë ishte nën sytë e tyre.

Tani zbatimi i ideve të njeriu me mustaqe dhe krahun e shtrirë në fakt do të vazhdojë brenda Bashkimit Evropian në Bruksel, mund të shohim të njëjtin efekt. "Wir haben es nicht gewußt". Sepse ne nuk e shohim se Greqia është marrë nga një grusht shteti evropian përmes pengesës së borxheve. Mediat na thanë se grekët ishin të zhgënjyer dhe për këtë arsye kishin shumë borxhe. Dhe ne jemi 'djemtë e mirë' që i shpëtuam këta grekë dembelë me 'mbështetje'. Jo, është paksa ndryshe. Greqia duhej të shkatërrohej, sepse ajo lidhej me Rusinë. Dhe siç e keni vënë re kohët e fundit, Rusia është ende armiku i madh i Perëndimit. Ju nuk dëshironi 'enklava ruse' brenda Europës së madhe. Serbia historikisht është po aq e lidhur me Rusinë, ashtu si Greqia. Serbia ishte zvogëluar tashmë në luftën e Jugosllavisë; Greqia ndoqi luftën financiare të drejtuar nga gjeneral Mario Draghi. Draghi ishte zëvendës president i Goldman Sachs në atë kohë dhe ndihmoi me përparimin për të hyrë në borxh nga Greqia. E gjithë kjo mbi kokën e popullit. Se Maria Draghi tani është Presidente e Bankës Qendrore Evropiane (ECB) nuk mund të quhet koincidencë. Ju shënoni mirë në Evropë nëse keni provuar të kontribuoni në realizimin e mendimit të Evropës së Madhe njeriu me mustaqe dhe krahun e shtrirë (pa kuptimin e njerëzve).

Grekët janë shkatërruar me shkurtime ekstreme dhe janë të përmbytur me refugjatë. Ajo që bëjnë mediat këtu është të sjellë gjithçka në mënyrë që të ketë vetëm zhvillime pozitive. Për shembull, këtë javë qeveria greke (evropiane vasal) pastroi kampet e tentave të refugjatëve në Idomeni, për shembull, për të dërguar njerëz në strehimore. Por në qoftë se ju birë të gjitha ato fjalë të mirë të raportimit; mendoni po aq mirë dhe imazhet ju do të zbuloni se kjo duhet të jetë e përkthyer ndryshe. Refugjatët janë gjuajtur për herë të parë në Greqi nga (armiku grek dhe hajduti i BE-së) Turqia (me Rusinë gjithashtu si një armik historik); atëherë njerëzit përpiqen të fshihen në tenda të lira fluturimi. Pastaj vijnë buldozerët evropianë për t'i përzënë nga çadrat e tyre dhe të ndalojnë në një kamp ku nuk ka ndonjë kanalizim dhe mungesa e ushqimit dhe ujit mbizotëron. Por për shkak se mediat na shesin ndryshe vlen edhe këtu "Wir haben es nicht gewußt".

Por ae dini se çfarë është më e keqja e çdo gjëje? Kjo është diçka që mund të jesh më e ndjeshme ndaj asaj historie rreth Greqisë dhe atyre refugjatëve. Në fund të fundit, këta refugjatë janë të vështirë. Ajo që ne jemi të ndjeshëm ndaj holandezëve është kur prek dorasën tonë. Megjithëse Mark Rutte (me antics e tij budalla) arriti të shpëtoj miliarda nga qese. Po, sepse duhej të dilte nga Evropa. Dhe në fakt, ishte e gjitha e nevojshme, sepse kishte një problem brenda Europës. Greqia u ngrit dhe Evropa duhej të ndihmonte. Ajo që askush nuk e sheh (duke treguar se sa e fuqishme është hipnozë e mediave) është se Evropa me qëllim vendos borxhin e Greqisë rreth qafës për ta bërë atë pak më të vogël. Ky borxh u përdor për t'i vënë bankat në telashe. Dhe kjo përsëri kishte efektin që bankat duhej të shpëtonin. Nga njerëzit sigurisht. Me pak fjalë; Masat shtrënguese janë ndërmarrë në të gjithë Evropën për të zgjidhur krizën e borxheve. Por kjo krizë e borxheve është vetë nga dizajni e ndërtuar nga njerëz si Mario Draghi. Greqia pastaj mori "paketa mbështetëse", e cila ishte asgjë më shumë se edhe më shumë kredi dhe kështu edhe më shumë detyrime të interesit. Greqia (ose populli grek) është sjellë në gjunjë nga një luftë financiare. Borxhet janë përdorur si armë financiare! Dhe këto borxhe krijohen nga vakuumi i plotë nga bankat. Banka qendrore fut një numër në një kompjuter dhe e siguron atë si një borxh. Dhe për atë borxh "të skuqur në ajër", i gjithë Evropa duhej të rrjedh gjak. Vetëm në Holandë, miliarda janë reduktuar. Të gjithë të dërgojnë para në Bankën Qendrore Evropiane, në mënyrë që të zgjidhin borxhin në rritje. Por ky borxh është krijuar nga asgjëja. Shkurtimisht: ka qenë një gënjeshtër përkatëse (dhe gjithmonë do të jetë) se duhet të ketë shkurtime për të kontribuar në ripagimin e borxhit. Ky borxh është futur në një kompjuter. Nuk është problem thjesht ta fshini atë. Borxhi larg! Dhe pikërisht kjo po ndodh tani.

Greqia nuk mund të heqë qafe detyrimet e borxhit. Vendi duhej dhe do të paguante çdo gjë. Kjo është arsyeja pse ajo mori "paketa mbështetëse" (edhe më shumë kredi) për të përmbushur detyrimet e interesit të borxheve të tjera dhe për të paguar shërbimin civil dhe të tilla. Pra, një kredi u sigurua ("paketa mbështetëse") për të paguar tjetrën. Greqia është e mbingarkuar me një mal të borxhit që ju thoni ju. Dhe kjo duhej të paguhej nga shtetasi evropian. Por pse ai borxh nuk ishte shkruar menjëherë në fillim. Pse është e mundur vetëm të shkatërrohet në të gjithë Evropën pas kaq shumë vitesh? Tani ka një term marketingu të mirë për këtë: 'lehtësim borxhi' ose gjithashtu 'rimarrja e borxhit'. Kështu që i jepni fqinjit tuaj një hua prej € 10.000 me interes 10% (nga paratë që keni shtypur vetë); atëherë ai nuk mund t'ju paguajë më interesin dhe ju kërkoni të gjithë banorëve lokalë që të depozitojnë para për një hua të re për atë fqinj, në mënyrë që të paguajë interesin. Ju gjithashtu paguani përsëri 10% interes. Pas pak, fqinji tregon se nuk mund të paguajë më interesin për të gjitha huatë. Pastaj kaloni përsëri fqinjët për të zbrazur të gjitha kutitë e parave të tyre, në mënyrë që fqinji të mund të marrë një hua të re për të paguar interesin. Fqinjët janë duke u balancuar si një prizë, sepse ato duhet të jenë me të vërtetë ekonomike dhe nuk mund të vënë më shumë mish në tryezë. Në fund të udhëtimit ju vendosni të anuloni pjesën e borxhit. Por nuk u thoni asgjë fqinjëve të tjerë. Ata kanë humbur paratë e tyre dhe ende nuk mund të vënë mish në tryezë. Kjo është pikërisht ajo që po ndodh në Evropë nën udhëheqjen e Jeroen Dijsselbloem.

Ju jeni grabitur për miliarda dhe keni lënë atje? Ende i kënaqur me Markt Rutte, Jeroen Dijsselbloem dhe bandës mafioze në Hagë? Apo mendoni se ndoshta nuk është aq e thjeshtë sa është përshkruar këtu? A e dini pse mendoni kështu? Sepse shikoni shumë televizorë dhe prandaj mbyllni sytë nga specialistët e menaxhimit të perceptimit. Ata nuk bëjnë asgjë tjetër veçse down play e kësaj historie. Është e gjitha e përhapur pak dhe nuk është nga një ditë në tjetrën, kështu që nuk është shumë e keqe. Jo, është shumë e thjeshtë: ju jeni gënjyer fort, përgjuar dhe mashtruar! Por thoni lotët në sytë tuaj? Jo, njeri. Nuk ka lot për t'u parë. Ne populli holandez thjesht kthehemi në punë!

Lista e lidhjeve burimore: nos.nl, volkskrant.nl

A mendoni se është e nevojshme që analizat kritike si këto të vazhdojnë të ekzistojnë? Pastaj është e rëndësishme të jepni mbështetjen tuaj përgjithmonë:

ANËTAR I FJALË

Të gjitha aksionet 2
468 ad
GOOGLE AD

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër