Pages Menu Navigation

Autoriteti i pyetjeve Mendoni për veten tuaj

GOOGLE AD

Samsung, Google, Cybernetics dhe amalgamation fizike midis njeriut dhe makinës

Samsung, Google, Cybernetics dhe amalgamation fizike midis njeriut dhe makinës

Cybernetics është një fjalë që vjen nga κυβερνήτης greke (kybernētēs, mate) dhe është shkenca që merret me kontrollin e sistemeve biologjike dhe mekanike me anë të reagimeve. Një kiborg (nga anglishtja organizmi kibernetik me fjalë të tjera organizmi kibernetik) është amalgamimi fizik i njeriut dhe makinës. Këto terma janë interesante për tu vendosur në zhvillimet aktuale të internetit, telefonisë celulare dhe vizionit të kompanive si Google. Një nga cyborgët e parë njerëzorë është profesori britanik Kevin Warwick, profesor i kibernetikës në Universitetin e Leximit. Së bashku me ekipin e tij ai arriti të bënte veten një cyborg popullor. Warwick ishte gjithashtu truri prapa Cybot, një robot që u përdor në revistë Robotë të vërtetë mund të merrni. Ai dhe ekipi i tij vendosën qelizat e thyerjes së miellit në një karrocë robotësh dhe sollën ndërveprimin midis qelizave të trurit të gjallë dhe makinave në jetë. Fjala 'Android' e sistemit operativ të shumë smartfonëve është gjithashtu një referencë për termin Cyborg ose Cybernetica. Në kontrast me terma më specifike si një robot (Një qenie mekanike), dhe një cyborg (a po pjesërisht e përbërë nga pjesë organike dhe mekanike), Android termi në literaturë, dhe media të tjera është përdorur për një numër të llojeve të ndryshme të krijesave të krijuara artificialisht të cilat janë kryesisht shumë si një njeri.

Të Cybernetics interesante, mund të jetë veçanërisht origjina e fjalës. Përveç faktit se interneti është quajtur edhe "cyberspace" është aq e bllokuar në mënyrë të veçantë koncepti i 'kontrollit' ose 'kontroll' në kuptimin e fjalës. Etimologjia është degë e gjuhësisë që studion origjinën e fjalëve. etimologjia e një fjale është shpjegimi historik për mënyrën në të cilën formën e fjalës erdhi në ekzistencë; prandaj quhet gjithashtu origjina e fjalës. Sipas etimologjisë, fjala 'cybernatics' do të kthehej për t'u gjurmuar kalama kybelis, cybele, kyber, kaba, kube (Anglisht për kub). Mos harroni, sepse kubiku luan një rol shumë të rëndësishëm në praktikisht gjithçka që na rrethon. Për shembull, muslimanët rrethojnë ...

Të gjitha aksionet 0
468 ad
GOOGLE AD

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër