Çka nëse nanoteknologjia dhe inteligjenca artificiale çojnë në pavdekësinë?

paraqitur në FILOZOFIK by në 13 Korrik 2017 8 Comments

Çka nëse nanoteknologjia dhe inteligjenca artificiale çojnë në pavdekësinë? Çfarë ndodh nëse transhumanistët si Ray Kurzweil Google dhe Michio Kaku (e njohur nga Discovery Channel) të marrin të barabartë dhe ne mund të zëvendësojë të gjitha qelizat biologjike mortore në trupin tonë nga qelizat nanoteknologji riprodhuar nga i cili të metat gjenetike që shkaktojnë sëmundje dhe vdekshmërisë, dashuria-programuara ? Pse i drejtohem gjithmonë kësaj teme? Kjo tingëllon shumë fantashkencë dhe ju nuk doni të shqetësoheni për këtë. Unë kam qenë atje aq shpesh, sepse zhvillimet teknologjike jo vetëm që të sqarojë të botës kanë në zotërim të tij, por rreziku është i pashmangshëm. Në të vërtetë, kjo është arsyeja që unë shkruaj dhe ju përpiqeni të zgjoheni. Nëse zbulon se jeton në një vijë të gabuar, a do të donit ta dëgjonit atë para se të ndërtoni një shtëpi? Nëse ju të zbuloni se ju jeni duke jetuar një moment vendimtar në historinë e njerëzimit, ose (sipas dëshirës suaj) evolucionit dhe nuk është diçka shumë drastike të ndodhë, ju doni të mos dëgjojë para se të bëni plane?

Shumica e njerëzve ende kanë një pikturë të një robotikë të mirënjohur në avancimet teknologjike. Shih, për shembull, videon më poshtë. Ne mendojmë për zogjtë fluturues bionikë si në ky film of robots insectoid të cilët, për shembull, mund të krijojnë mizëri ose të mbledhin së bashku të gjitha llojet e informacionit dhe të formojnë një rrjet inteligjent. Ne gjithashtu mund të mendojmë për robot mushkonjë ose robot robotik dhe për të gjitha llojet e varianteve të tjera të zhvilluara nga Kompleksi Industrial Ushtarak. Tani e dimë se Amazon ka zhvilluar tashmë një sistem të avionëve të dorëzojë parcelat postarepor kanë parë gjithashtu se avionët ushtarakë dhe civilë janë relativisht të lehtë për tu bllokuar ose hackuar. Kjo do të thotë që ju mund, për shembull, të prishni lidhjen e komunikimit ose të hyni në kontrollin e një droni. Kjo është e gjitha teknologjia që ne shohim tani në media, dhe duke bërë kështu, ne ende mund të mbledhim supet dhe të mendojmë: "Nuk do të shkojë aq shpejt". Por zhvillimet shkencore janë shumë më larg se çfarë kemi shikoni mediat. Kjo nuk do të thotë se është sekret ose se po ndodh një konspiracion. Jo; të gjithë mund ta gjejnë atë kur ju kërkoni dhe shumica e njerëzve në universitete si Delft dhe Eindhoven janë shumë mirë të informuar. Dhe ne jemi me sa duket në një hap shumë premtues shkencore të evolucionit kuantike, sepse për shembull sëmundjet më të tmerrshme mund të shkoni në fakt të shërohet nga përparimet e fundit teknologjike. (lexo më shumë nën video)

Nanoteknologjia, inteligjenca artificiale (ose AI: Inteligjenca Artificiale) dhe kompjuterët kuantikë shpejt do ta kthejnë botën me kokë poshtë. Të tre disiplinat nuk mund të jenë me të vërtetë të ndërthurura pa njëri-tjetrin ose (në vend). Me ndihmën e nanoteknologjisë ju mund të rikrijoni çdo atom ose molekulë dhe madje të dalni me substanca të reja. Pra, nanoteknologjia është shumë e dobishme në zhvillimin e të ashtuquajturave qubits për ndërtimin e kompjuterëve kuantikë. Paramendoni që keni kompjuterin më të fuqishëm në botë dhe e siguroni atë nga 1 qubit, ju dyfishoni të gjithë kapacitetin kompjuterik të atij kompjuteri. Inteligjenca artificiale në një sistem të tillë kompjuterik mund të ju ndihmojë për të përshpejtuar zhvillimin teknologjik të vogël (dhe më shumë qubits) dhe kështu kompjuteri i parë i vërtetë kuantik së shpejti do të jetë një fakt. Transcendenca e filmit tregoi qartë se si aftësia informatike dhe inteligjenca artificiale në bashkëpunim me nanoteknologjinë e përforcojnë njëri-tjetrin në zhvillimin e tyre. Kjo dukej si një histori SciFi me një paralajmërim të mirë moral, por praktika e ardhshme është më afër asaj që është treguar në film se sa mendoni. Me ndihmën e kompjuterëve kuantikë, UA do të bëhet më inteligjent dhe ne mund të zhvillojmë materiale edhe më të sofistikuara nano, të cilat gjithashtu do të rrisin fuqinë informatike. Si rezultat, kjo rritje teknologjike mund të përputhet me ligjin e Moore, që tregon se kjo rritje nuk është lineare, por eksponenciale. Personalisht, mendoj se ky ligj nuk është aq shumë një "ligj i natyrshëm", por ndoshta më shumë pasojë e "njohurisë së informuar".

Ku ka çuar deri më tani zhvillimi teknologjik? Cila është gjendja aktuale e çështjeve? Për të dhënë një shembull: Kohët e fundit u ndërtua një grup fizikash motori më i vogël ndonjëherë. Një motor që përbëhet nga një atom i vetëm. Ashtu si çdo motor tjetër, ai konverton energjinë e nxehtësisë në lëvizje, por në një shkallë më të vogël se kurrë parë më parë. Atomi është bllokuar në një kon të energjisë elektromagnetike. Lasers përdoren për të ngrohur dhe freskuar atë, duke shkaktuar që atomi të lëvizë mbrapa dhe me radhë në kon si një pistoni motorik. Shkencëtarët e Universitetit të Mainzit në Gjermani që janë pas shpikjes nuk kanë ende një aplikacion për motorin, por është një ilustrim i mirë se si mund t'i bëjmë gjithnjë e më shumë makinat e përditshme në një nanoscale. Kjo hap rrugën për një numër mundësish të mrekullueshme në të ardhmen, veçanërisht në përdorimin e nanorobotëve në mjekësi, të cilat injektohen në trup për të ofruar ilaçe në shënjestër apo edhe për të luftuar sëmundje si kanceri. Dizajnuar gjithashtu inxhinierë në komplekset komplekse nano-mekanike të Universitetit Shtetëror të Ohajos; ndërtuar duke përdorur ADN-në. Kjo i lejoi ata të ndërtonin nanoteka tre-dimensionale. Kjo i përshtatet të gjithëve në trupin tuaj. Por shumë më tepër po ndodh në atë zonë (lexo këtu).

Në tetor 2016, një ekip shkencëtarësh izraelitë botoi një zhvillimin e produktit duke përdorur valët e trurit të një operatori që mund të kontrollonte (me mendimet e tij) nanobotet e ADN-së, ndërsa ata ishin në një kacabu të gjallë. Nëpërmjet kontrollit të mendimit, nanobotët u hapën për të lëshuar një molekulë si ilaçi në kacabu, e cila rregulloi fiziologjinë e qelizave. Buburrecat u bënë aq fluoreshente; të pastër dhe vetëm nga udhëzimet e mendimit të operatorit. Eksperimenti dhënë prova të një epoke të re të ndërfaqeve nano-tru-makinë. Tani filloni të kuptoni pse Elon Musk (i njohur nga makinat Tesla dhe SpaceX) mund të përqëndrohet në kompaninë Neuralink? Nëse kombinoni këtë njohuri me hulumtimin në fushën e pluhurit nervor (shih videon më poshtë), asgjë nuk duket marketingun e një ndërfaqe të trurit ende në rrugë. Lexoni më shumë për këtë teknologji dhe gjendjen në artikujt e mi të mëparshëm rreth saj (këtu, këtu en këtu dhe lexoni më tej nën video)

Duke ditur se nanoteknologji jo vetëm për të ndërtuar nanobots lejeve, por të gjithë gjenomit njerëzor në të ardhmen mund të ge-preprogrammed, ju mund të imagjinoni se pavdekësia pritet nga njerëz si Ray Kurzweil, Michio Kaku dhe Aubrey De Grey, nuk duket më si një qëllim i paarritshëm. Riprogramimi i ADN-së duket të jetë një rrugë e gjatë nga shfaqja e shtratit tim, por ndërsa nano-bots mund të japin ilaçe, ato gjithashtu mund të bëjnë ndryshime strukturore në fijet e ADN-së në të ardhmen. Është një çështje kohe. Dhe kjo është ajo ku lidhet lidhja mes 3 dhe zhvillimeve teknologjike të nanoteknologjisë, inteligjencës artificiale dhe kompjuterëve kuantikë. Këto do ta përshpejtojnë këtë progres. Këto nuk janë fantazitë e mia të egra, por ato janë thjesht idetë e frontalit teknologjik të Google, Ray Kurzweil dhe të tjerëve. Kurzweil nuk po shtyn për asgjë zhvillimin e asaj industrie të tërë dhe të të gjitha llojeve të lëvizjeve singularitetit-universitar.

Në tim artikulli i mëparshëm Unë tashmë tregova se transhumanizmi është faza 4 në zhvillimin drejt singularitetit. Të gjitha legjislacionin që po përgatitim tani nga qeveritë ka të bëjë me këtë zhvillim. Nuk është vetëm zhvillimi drejt një qeverie botërore, por edhe ndaj një regjimi që i sjell të gjithë njerëzit nën kontrollin total të drejtpërdrejtë. Unë jam duke folur në lidhje me të dy kontrollin direkt në tru dhe kontrollin në nivel të ADN-së. Duke pasur parasysh gjendjen aktuale teknologjike, ne mund të jemi mjaft të sigurt se do të vijë transhumanizmi dhe pavdekësia. Ato nuk janë objektiva që janë larg arritjes. Ata janë qëllime realiste. Çdokush ende skeptik në lidhje me të, thjesht nuk ka studiuar progresin teknologjik dhe zhvillimet sipas ligjit Moore (që unë dyshoj ligjshmërinë, por mendoj se e "njoftuar"). Në thelb, ne mund të supozojmë se popullata të tëra nëpër gjëra të tilla si Chemtrails dhe vaksinave do të infiltruar imperceptibly me nanobots. Ndërsa lojrave dhe industria e pornografisë do të ngjarë të jetë një forcë shtytëse për të ul receptorin e telefonit lidhjen komerciale neurologjike në një model të hyrave dhe gjithashtu për të siguruar që njerëzit vullnetarisht duan të kthehet në një cyborg, ajo do të jetë e mundur (dhe ka shumë gjasa) infiltrimi too fshehtë ndodhin në trupin e njeriut. Nëse njerëzit mund të transformohet imperceptibly nivelin e ADN-së dhe pa u vënë re në një ide të nivelit neurologjike mund të zbatohet, zbehtë metodat e vjetruara të kontrollit të mendjes së teknikave NLP dhe programimit subkoshiencës. Atëherë popullatat e tëra mund të influencohen dhe kontrollohen drejtpërdrejt në trurin e tyre.

Zgjedhja për t'u bërë e pavdekshme nuk do të pengohet nga përparimi teknologjik, por do të jetë shumë më i lidhur me zgjedhjet individuale të njerëzve. Personalisht, besoj se fuqia e shpirtit tejkalon edhe kontrollin e mendjes përmes infiltrimit fizik nano-teknologjik të trupit dhe trurit të njeriut. Me pak fjalë, shpirti është më i fuqishëm se teknologjia. Prandaj, do të ketë edhe në atë fazë të teknologjik në masë, gjithmonë individët vazhdojnë të ekzistojnë me vullnetin e tyre të fortë. Pra, vjen koha kur mund të zgjedhësh për transhumanizmin dhe singularitetin. Sipas mendimit tim, kjo periudhë do të përkojë me profecitë fetare të ardhjes së një Mesia (me sa duket), e paraprirë nga një Harmagedon. Në artikullin tim në lidhje me industrinë e lojës Unë tashmë shpjegoi se si, kur popullsia e botës është e infiltruar e lidhur biologjikisht me nanoteknologji dhe fshehurazi me tru në rrjetin 5G, një pamje Mesia mund të realizohet përmes një shfaqje të shtuar-realitet. Atëherë të shfaqet Mesia do të jetë në gjendje të pasurojë pavdekësinë. Kjo pavdekësi nuk është asgjë më shumë se bllokimi teknologjik ndaj singularitetit. Kjo veçori të cilën njerëzit do të bashkohen me inteligjencën artificiale, është kurth i madh i atyre që ndërtoi matricën e tanishme dhe kjo shtyn zhvillimin teknologjik (si ne mendojmë se është Ligji i Moore). Pse mendoj se veçantia është një trap, unë do të shpjegoj në një artikull tjetër.

Sigurisht është shumë joshëse të zgjedhësh për pavdekësinë dhe veçantinë që vjen. Ajo që është më e bukur se sa të gjitha sëmundjet janë tejkaluar; Plakja ishte diçka e shekullit 20; që ju të mund të bëheni të rinj përsëri sikur të ishit 25 dhe të vdisni është një zgjedhje. Sigurisht lexuesi i vëmendshëm do të mendojë për filmin In Time nga 2011. Transhumanistët si Ray Kurzweil ju mbajë pranë këtij pavdekësi, më e keqja për krijimin e realiteteve simulative pafund, organet e shumta, udhëtimit hapësirë ​​nëpërmjet teleportation, etj, të cilat ju mund të mendoni për një film si fillim e aan Star Wars. Mendoni ju; filma të tillë SciFi dhe seri janë bërë për t'ju bërë të mendoni: "Ah, kjo është diçka nga filmi, kjo nuk është e vërtetë!"Nëse ju keni zhvillimet e mësipërme teknologjike pak në retinë, atëherë ju mund të merrni atë që është në fakt e vërtetë. Kjo është ajo ku po shkojmë. Ju dhe unë me siguri do të shkojmë së bashku me të nëse nuk hipim në një pemë para fundit të viteve 30. Sipas pikëpamjes sime, transhumanizmi dhe veçantia janë gracka më e madhe që nga ndërtimi i realitetit simulues në të cilin ne tashmë jetojmë; gropën më të madhe të ndërtuesit të matricës aktuale; ai që është gjithashtu forca lëvizëse pas zhvillimeve teknologjike. Po flas për Luciferin. Lexo përsëri ky artikull çfarë është ajo matricë dhe kush është Luciferi.

A jeni një fëmijë i vogël apo më i ri, atëherë shanset janë që ju do të bëni pavdekësinë. A bëni disa kërkime në YouTube në Ray Kurzweil dhe termi 'pavdekësi' dhe dëshmia është atje. Të paktën; ju prapëseprapë mund ta largoni atë si një ide të çmendur të futuristëve. por thjesht ndiqni zhvillimet, atëherë është një përfundim logjik. Prandaj do të vijë koha që ju mund të zgjidhni. Unë do t'ju shpjegoj në një artikull tjetër pse zgjidhja e vdekshmërisë mund të jetë zgjidhja më e mirë. Për momentin, mund të preferoni të ëndërroni larg nga ideja që ndoshta nuk keni për të vdekur më.

Lista e lidhjeve burimore: singularityhub.com, globalfuturist.org

Etiketa: , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (8)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Programimi parashikuese:

  Kush e di këtë seri të kërcimit Qunatum nga 1989? Pak mendoj, episodi i parë 'Zanafilla' (33)

 2. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  CEO i Goolge përgjegjës për investimet teknologjike të Google dhe të gjitha llojet e universiteteve të lidhura:

  https://youtu.be/BUExzREe9oo

 3. keazer ka shkruajtur:

  Vetëm një pyetje,

  Kam mjaft pikëpyetje kur shoh një film të dynamo-s
  Pyes veten nëse CGI është përdorur tani ose nëse ai thjesht ka qasje në të
  merrni matricën ose ndihmën nga Djins ose jepni një emër.
  Na vjen keq nëse e bëj këtë pyetje të mirë, më poshtë është një video e tij.

  https://youtu.be/AKtFR2o67r0

  A mund të ketë qasje në "kodet e mashtrimit" në këtë lojë të jetës?

  • keazer ka shkruajtur:

   këtu janë disa momente të tij me ide të çuditshme

   https://youtu.be/yExF98iXgig

   Apo është për CGi Me një audiencë të paguar mirë.

   • mendjehollësi ka shkruajtur:

    Martin, në lidhje me ligjin e Moore, ju thoni që dyshoni në ligj dhe që ju mendoni se është 'dhënë njohuria'. Nga kujt do të jepej kjo njohuri? Në fund të fundit, nuk ka të huaj?

    • Martin Vrijland ka shkruajtur:

     Nuk ka të huaj ...
     Të huajt mund të shfaqen po aq lehtë në një simulim si Pokemon Go në smartphone tuaj.
     Unë po i referohem më shumë "njohurisë së motivuar", pasi Aleister Crowley kanalizoi njohuritë e tij demonike / luciferike. Kjo (hyrja e dijes) mund të ndodhë në shembull (atë që ne e quajmë) statusi i ëndrrës. Me pak fjalë ... mendoni se mendoni për veten tuaj (si në rastin Kurzweil, për shembull), por është në fakt një input nga jashtë në avatarin tuaj që është brenda këtij simulimi.
     Pra, supozoni se historia është e saktë se Tesla do të kishte marrë njohuritë e tij për të huajt (siç pretendojnë disa uebfaqe), atëherë ju duhet të ktheheni në bazat e realitetit tonë. Nëse një realitet stimuluese (një përvojë e shpirtit në shpirt burg / matricës / simulim nga njeriut-avatar) se sa për atë frymëzimin e huaj mund të vendoset në të njëjtën kategori si paraqitjet e engjëjve, kanalizimin, etj: këto janë inputet e jashtme në këtë simulim. Ne e quajmë këtë realitet të shtuar në ditët e sotme.

 4. mendjehollësi ka shkruajtur:

  Në Vietnam, teknologjia nuk ndalet.
  Robotë që rregullojnë trafikun.

 5. mendjehollësi ka shkruajtur:

  Ka ende disa gunga për të marrë, mendoj.
  Në këtë video ne jemi marrë rastësisht në hundë. Shihni njeriun që merr shkallët me këmbët e robotit të tij. (2: 54) ????

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër