Cilat janë dimensionet, çfarë është vetëdije, si është ndërtuar realiteti ynë dhe sa dimensionet janë atje?

paraqitur në SIMULIMI by në 14 Tetor 2018 22 Comments

Brenda botës sonë 3-dimensionale, të paktën botën siç e shohim me sytë tanë në 3D, mund të përcaktojmë dimensionet matematikisht, por çfarë lidhje me dimensionet shpirtërore? Çfarë nënkupton koncepti? dimensie në botën shpirtërore apo fetare? Në këtë artikull do të gjeni një shpjegim të detajuar dhe unë do të jem i qartë pas leximit të këtyre shembujve praktikë! Edhe në qoftë se ju mendoni se tashmë e dini dhe nuk keni nevojë të lexoni fare, ju këshilloj të leni kuriozitetin tuaj të lirë. Ndoshta ju do të merrni një moment eureke, ndërkohë që keni menduar që kjo temë tashmë është prerë për ju.

në 'historia e platlanders'Unë shpjegova se si mund ta shihni dallimin mes 2D dhe 3D brenda' realitetit 'tonë. Për shembull, një qenie dy-dimensionale nuk ka thirrur ndonjë kuptim të formave bol of kub. Këto forma perceptohen shumë ndryshe në botën bididensale. Një sferë që bie përmes një avioni të sheshtë perceptohet si një pikë që shfaqet papritmas, zgjerohet në vija, të bëhet më e ngushtë përsëri dhe më pas zhduket përsëri. Qeniet dydimensionale në botën e tyre të sheshtë do të kishin një përvojë kohe me një pikë, duke zgjeruar vijën, duke ngushtuar vijën, dot dhe përsëri asgjë fare. Kjo do të ishte përvoja e tyre në kohë e sferës. Në botën tridimensionale, megjithatë, sfera është tashmë atje, përpara se të bjerë përmes avionit, gjatë dhe pas. Si perceptimi kohor i sferës dhe i formës janë të ndryshme për qeniet dy dimensionale si për personin tre-dimensional që bie sferën përmes avionit të sheshtë. Ne mund të llogarisim këto fenomene dimensionale matematikisht. Për shembull, ne mund të llogarisim matematikisht se si duhet të duket një përfaqësim tre-dimensional i një forme në dimensionin e katërt. Ne nuk mund ta imagjinojmë atë vetëm, sepse truri ynë është i kufizuar në të menduarit tridimensional dhe perceptimi ynë për këtë është gjithashtu i kufizuar.

Nëse jeni tashmë në mendje para syve, përmes këtij prezantimi të shkurtër, do t'ju prezantoj në një mënyrë tjetër të shikimit të dimensioneve. Përfundimisht, shpesh flitet për dimensionet në botën shpirtërore, për shembull, por nëse duhet të shohim se në perspektivën matematikore, së shpejti do të jetë e tronditur. Në fund të fundit, nuk mund të imagjinojmë asgjë me sy. Ne në të mirë mund të bëjë një krahasim për shembull me erën e një qen që është më e fortë se e jona, të cilën ai e percepton më shumë se ne, nëse ne shikojmë në spektrin e dritës perceptuar nga sytë tanë dhe atë që mund të matet me pajisje dhe do të njohë një ndryshim të madh . Ne mund të citojnë shembullin e WiFi ose rrjete të tjera pa tel, në të cilin një lumë të dhënave është që të shfaqet në telefonat tanë celularë, por ku sytë tanë, veshët, erë tona ose prekni asgjë në të gjitha meekrijgen. Kjo do të jepte pak një ide të 'dimensioneve të tjera'. Megjithatë, unë do të doja ta vëja atë në një perspektivë krejtësisht të ndryshme për ju.

Para së gjithash, dua t'ju prezantoj shkurtimisht gjendjen aktuale teknologjike. Është e rëndësishme të dimë se jemi në prag të një hap të madh në fushën e smartfonëve. Elon Musk tashmë e tha atë: "Ne aktualisht përdorin një bandwidth të ulët për të komunikuar me sasi të madhe të informacionit se interneti na ofron, sepse ne përdorim sytë, veshët dhe gishtat tonë për të vepruar pajisje ne shumë e mbajtjes së ditës në duart tona". Kjo mund të jetë e ndryshme në të ardhmen e afërt, sepse zhvillimi është pothuajse gati për të sjellë trurin tonë në internet. Në vend që të kemi sytë tanë të lexojmë të gjithë atë letër informacioni me shkronjë, të gjithë pjesët e dijes, kapacitetit kompjuterik dhe kujtesës mund të shtohen në trurin tonë në një bandwidth shumë më të madhe. Kjo është për shkak se ne duhet t'i heqim ato sy të ngadalshëm dhe përkthimin që nevojitet në qendrën vizuale në trurin tonë. Skeptikët thonë se ajo kurrë nuk do të marrë këtë larg, sepse thjesht duket e pamundur për të lidhur të gjitha neuronet në një rrjet pa tel. Unë marr qëndrimin e 'presin dhe shohin' dhe supozojmë se Elon Musk është frontman i DARPA-s i cili lejohet ta sjellë këtë teknologji në treg në faza. Për ushtrimin e mendimit në lidhje me shpjegimin tim se si funksionojnë dimensionet, le të supozojmë se kjo teknologji është në dispozicion tani dhe 5 vite (dhe ndoshta edhe më herët).

Është e rëndësishme të mësosh më parë se çfarë do të ndodhin ndërlikimet e një skeme të tillë teknologjike. Ne aktualisht po flasim për 'një hap i vogël në tru, por një hap i madh për njerëzimin', sepse ne shpejt lëvizim drejt një situate që e njohim nga trilogjia e filmit Matrix, domethënë atë në të cilën ne mund të shkarkoni informacione në trurin tonë në 1x. Ju me të vërtetë mund të shkarkoni të dhënat e kërkuara me shpejtësinë e rrjetit (i cili tashmë do të jetë 5G) për t'u bërë një pilot helikopteri ose për të mësuar kung fu. Kujtesa juaj ka shkarkuar të gjithë informacionin motorik që i përket këtyre gjërave. Ju mund ta vendosni atë në kujtesën tuaj afatgjatë, kështu që të bëhet natyra e dytë, ashtu siç ishte.

Natyrisht që kjo teknologji do të duhet të ndahet, sepse përndryshe ne do të kemi një ndikim shumë të madh në shoqëri. Dhe sigurisht, futjen e teknologjisë së tillë do të jetë përmes një nevojë për të zgjidhur sëmundje si Alzheimer, por në fund ndoshta do të ndihmojnë mediat sociale për të marrë publikun mësuar për këtë teknologji. Për shembull, ne mund të ndajmë kujtimet me njëri-tjetrin në Instagram (ose platforma të reja). Ne pastaj mund të dërgojmë njëri-tjetrin ëndrrat tona dhe ndoshta të pasurit e tokës mund të blejnë edhe një memorie shtesë në cloud nga Google, kështu që diplomimi është shumë më i lehtë. Sigurisht që nuk do të hapim të gjitha portat në 1 herë.

Në këtë kontekst, hidhni një sy në episodin 1 të sezonit Netflix Black Mirror 3

Industria e pornografisë dhe lojës gjithashtu ka gjasa të jetë një forcë lëvizëse kryesore në futjen e këtij hapi teknologjik revolucionar. Ne tashmë e shohim këtë duke ndodhur me robots seksi, për të cilat edhe tashmë janë hapur bordela. Industria e lojës tashmë është duke u përgatitur për këtë botë plot mundësi të reja.

Ne tashmë kemi një shije të asaj që do të vijë nëpërmjet qelqit Google, Microsoft Hololens dhe syze të tjerë që projektojnë një shtresë mbi perceptimin e vërtetë. Realiteti i zgjeruar (AR) është ajo që ne e quajmë atë. Nëse truri ynë është në internet më vonë, ju mund t'i hiqni sytë, ashtu siç ishin. Ju pastaj mund të rregulloni vëzhgimin në kohë reale, duke mbishkruar atë që sytë tuaj perceptojnë ose duke hedhur një shtresë mbi të. Ata me qasje në qendrën tonë vizuale mund të heqin qafe gjithçka me perceptimin tonë ndijor. Për shembull, nëse shkon në një tualet publik, ku aroma nuk është shumë e këndshme, mund ta bëni atë qendër erë të ndryshme në trurin tuaj. Ju në fakt mund të stimuloni çdo perceptim ndijor direkt në tru. Kjo ndoshta do të ofrohet para së gjithash para njerëzve me, për shembull, depresion ose çrregullime të tjera. Çfarë është më e bukur se ajo që ju mund të overwrite ndjenjat e caktuara psikologjike. Pra, ne ndoshta do të shohim një hyrje hap pas hapi, por në ndërkohë ju mund të mbani gjurmët e asaj që do të jetë teorikisht e mundur.

Në këtë kontekst, hidhni një sy në episodin 3 të sezonit Netflix Black Mirror 5. Episodi 4 i episodit 2 është gjithashtu i dobishëm në këtë kontekst.

Ray Kurzweil, i cili përmendet shpesh në faqe, drejtor i zhvillimeve teknike në Google dhe gjithashtu filozof dhe shpikësi, flet në shumë nga prezantimet e tij rreth mundësive që ky zhvillim do të ofrojë. Mundësia më e madhe është se ku të gjitha stimulimet ndijore mund të parashikohen në trurin tonë dhe prandaj mund të fillojmë të jetojmë në botë simuluese. Ne pastaj mund të projektojmë çdo gjë në fushën e vizionit, dëgjimit, prekjes, erë dhe shije direkt në trurin tonë. Është e dobishme që kjo të mos ndodhë nëse qëndroni në mes të një udhëkryqi në Amsterdam, por nëse jeni të relaksuar në një karrige ose jeni në një dhomë të mbyllur. Në këtë mënyrë mund të përjetoni një botë krejt të re në paqe dhe paqe. Çdo gjë në fushën e asaj që perceptoni shqisat, atëherë e kupton jetën aq të vërtetë sa që është ashtu si në botën reale. Ju madje mund të simuloni gravitetin në tru. Thjesht mendoni për filmin Avatar, por pa të gjitha ato kukulla blu. Mund të duket po aq e vërtetë sa edhe vrojtimi juaj aktual.

Ne jemi teknikisht në pikën ku ne njerëzit mund të ndërtojmë simulime që nuk janë vërtet dalluese. Nëse jeni tashmë një tifoz i PlayStation Games dhe ndonjëherë jeni të prirur të humbni plotësisht veten në një lojë të tillë, prisni deri në momentin që lidhja e trurit është atje, sepse lojërat që mund të përjetoni, atëherë me të vërtetë ju lejojnë ecni në xhungël dhe nëse gjuani armë tuaj bosh, ju mund të shihni plumbat me të vërtetë fluturojnë nga arma juaj, ju ndjeni reagimin dhe dëgjoj zhurmën. Ju gjithashtu shihni armikun tuaj me të vërtetë gjakderdhje dhe në të vërtetë gjithçka bëhet aq e vërtetë sa është me të vërtetë. Lojërat e së ardhmes ju lejojnë të përjetoni gjithçka. Ne pastaj kemi arritur pikën ku mund të fillojmë lojërat multiplayer që nuk janë më të dallueshme. Nëse njerëzit tentojnë të humbasin veten në një ekran 2D në një lojë dhe nganjëherë ulen pas ekranit të tyre për ditë të tëra, si do të ndodhë kjo kur lojrat të bëhen të gjalla? Po sikur të kemi simulime shumë të mira dhe pozitive. Po sikur të na ofrohet simulime joshëse?

Ne nuk jemi ende atje. Për një kuptim të mirë të termit 'dimension' ne duhet të shkojmë një hap më tej. Imagjinoni që një grup studentësh të zgjidhet për të jetuar në një simulim për një vit. Çdo gjë që ata perceptojnë dhe përjetojnë është projektuar drejtpërdrejt në trurin e tyre. Le për lehtësi (dhe hipotetikisht) madje edhe supozojmë se trupat e tyre origjinale nanoteknologji modifikuar në mënyrë që lëkura e tyre ndaj diellit mund të konvertohet në karburant për trupin dhe kështu ata nuk kanë nevojë për të humbur grushta jashtë. Pra, ata nuk duhet të shqetësohen për trupat e tyre në botën reale dhe mund të identifikohen plotësisht me avatar në simulim.

Tani mendoj se avatarët e tyre kanë një përvojë krejtësisht tjetër të kohës brenda atij simulimi (shih këtu përsëri një shembull të një eksperience të ndryshme në serinë e Black Mirror në Netflix: sezoni 3 episode 2). Në simulimin e vitit 1 në të vërtetë zgjatë vitet 1000. Brenda simulimit të tyre ata mund të vdesin, të lindin përsëri në një trup tjetër dhe ata mund të përjetojnë të gjitha llojet e revolucioneve. Në një moment në kohë, ata përjetojnë revolucionin industrial dhe një ditë ata dëshmojnë për ngritjen e kompjuterëve dhe internetit. Pastaj në një moment të caktuar vjen pika që ata marrin smartphones dhe mund të komunikojnë me njëri-tjetrin në distanca të mëdha (brenda simulimit). Ata kanë iPhones dhe Facetime dhe tani fluturojnë në të gjithë botën. Në një moment 1 e avatars në lojë është zhvilluar në një specialist të teknologjisë nano që është në gjendje të sjellë avatar-trurin e tyre në internet. Ata pastaj, 1000 vite më vonë, kanë arritur pikën ku ata kanë një lidhje të trurit dhe pastaj vjen momenti që ata eventualisht mund të krijojnë një simulim për t'i projektuar ato drejtpërdrejt në trurin e tyre avatar. Pastaj një grup avatarësh vendosin të jetojnë në këtë simulim të ndërtuar rishtas dhe të identifikohen plotësisht me kukullën në atë simulim. Kjo është për shkak se të gjitha perceptimet shqisore janë të stimuluara drejtpërdrejt dhe prandaj çdo gjë ndihet e gjallë.

Kukullat në lojë të re nuk kujtojnë më kujt janë avatarët që e ndërtuan lojën e tyre dhe ata avatarë të njëjtë nuk kujtojnë më cilët e ndërtuan simulimin e tyre dhe se ata madje jetojnë në një simulim. Kukulla në lojë të re janë përmasat 2 më thellë se sa grupi origjinal i studentëve.

Nëse e keni kuptuar më lart, keni zbuluar përkufizimin e ri të termit 'dimension'. Unë do ta përmbledh atë për ju:

Një dimension është rezultat i një simulimi brenda simulimit

Nëse e lejoni historinë e mësipërme të shkojë mirë përsëri dhe të kuptoj se çfarë dua të them, atëherë mund të njihni tri dimensione. Dimensioni origjinal / i parë, duke qenë ai në të cilin jetojnë grupi i nxënësve. Dimensioni i dytë, duke qenë ai në të cilin grupi i nxënësve jeton në simatarët e tyre në simulim. Dhe dimensioni i tretë, në të cilin avatarët nga dimensioni i dytë kanë ndërtuar një simulim të ri për të vazhduar të jetosh në kukullat e asaj loje të re.

Epo, nëse po ju them tani se një eksperiment i shekullit 1 ka treguar se tashmë po jetojmë në një simulim, a mund ta kuptoni se ka përmasa më të larta? Vetëm lexoni se si kjo është me atë teori të simulimit ky artikull. Bëje atë! Ajo jo vetëm që shpjegon çdo gjë në një nivel shpirtëror dhe fetar, por gjithashtu shpjegon të gjitha llojet e ligjeve fizike. Mbi të gjitha, ajo shpjegon fizikën kuantike (nëse tani e dini se çfarë është). Në fakt, koncepti i ngatërresës kuantike është plotësisht në përputhje me atë që Google Cloud bën në platformën e saj teknikë e ankorimit të reve për Realitetin e Shtuar. Dhe termi 'mbivendosje' nga fizika kuantike është një tregues i qartë se të gjitha mundësitë tashmë e fshehur në kodin e simulimit.

Së fundi, një pyetje: "A e mbani mend veten tuaj origjinale në dimensionin e parë?"

Studioni artikujt më poshtë kjo lidhje pajtohen mirë dhe mendoni përsëri për këtë. Në një artikull të mëvonshëm do të kthehem në pyetjen se sa dimensionet mund të ekzistojnë dhe çfarë termi "vetëdije" në të vërtetë do të thotë në terma konkretë.

Etiketa: , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (22)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Skllavi i pagave ka shkruajtur:

  Art shumë i ndriçuar Martin!
  Në lidhje me përkufizimin e një dimensioni të dhënë nga ju, unë do të doja të bëja një shtesë. Përkufizimi juaj i një dimensioni është:

  "Një dimension është rezultat i një simulimi brenda një simulimi."

  Burimi (ose dimensioni i parë) nga i cili vijnë të gjitha dimensionet nuk mund të jetë kurrë një dimension sipas këtij përkufizimi, pasi burimi (ose dimensioni i parë) nuk është rezultat i një simulimi brenda simulimit. Burimi (dimensioni i parë) ishte, është dhe gjithmonë do të jetë. Burimi (dimensioni i parë) nuk është i prishur, në dallim nga simulimet (dimensionet) të krijuara nga ky burim (përmasë e parë).
  Për këtë arsye unë do të zgjasja përkufizimin tuaj për një dimension me një përjashtim; burimi ose dimensioni i parë, nga i cili janë krijuar të gjitha dimensionet e prindërve. Përkufizimi për një dimension mund të jetë:

  "Një dimension është rezultat i një simulimi brenda simulimit, me përjashtim të dimensionit burimor."

  Ky dimension burimi (ose dimensioni i parë) është sipas mendimit tim dimension divine nga i cili krijohet gjithçka. "Perëndia" ose "hyjnor" është pra ky dimension burimor dhe çdo ndërgjegje (shumëdimensionale) që mbart këtë dimension burim duhet të jetë në kontakt me këtë dimension burimi. Fatkeqësisht, në Tokë, ky nuk është rasti tani, pasi Luciferi ka hackuar "realitetin", kështu që situata në këtë moment është më e ngjashme: secili për vete dhe për të gjithë ne.
  Dimensioni burimor është i pavdekshëm. Prandaj është e lehtë të konkludohet se përmasat e lartpërmendura janë të prishet, sepse këto dimensione janë simulime. Kështu që trupi i njeriut i mishit dhe i gjakut është i prishur, siç është një program softueri. Organet e ndryshme delikate (të quajtura edhe aure) janë të ndryshueshme dhe të prishet, të cilat në një mishërim hyjnë në një simbiozë me trupin e njeriut. Ashtu si me përkufizimin e një dimensioni, një përjashtim për këtë është "Atman", që është thelbi i thellësisë së një vetëdije dhe është identik me "vetin kozmik". "Vetja kozmike" është e barabartë me dimensionin burimor (dimensioni i parë).

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Mendoj se kjo është një shtrirje e mirë e përkufizimit.

   Nëse e konsideroni eksperimentin e dyfishtë të fërkimit, trupi ynë (dhe për këtë arsye truri ynë) është pjesë e simulimit. Trupat tanë (ose mishi) gjithashtu ekzistojnë vetëm dhe vetëm si rezultat i perceptimit nga shpirti. Kjo është po aq e prishur sa kukullat në lojën tuaj PlayStation.

   Është jashtëzakonisht e rëndësishme të kuptojmë se gjithçka (përsëris: çdo gjë) që përjetojmë si materializohet realisht (vjen nga mbivendosja) si rezultat i vëzhgimit. Në fakt, çështja nuk ekziston. Është kodi (/ informacioni) që perceptohet nga shpirti (et). Matter ekziston vetëm për shkak të perceptimit, si kukull dhe mjedisin e lojës në ekran për shkak të programeve dhe zgjedhjes suaj në lojë (dhe paketa bazë të rregullave në lojë multi-player).

   Ajo shkon rëndë kundër kuptimin tonë se çështja nuk do të ekzistonte, por që situata do të përsëritet më shpejt që Google simulimi do të ofrojë në trurin tonë dhe ne kemi stimulim ndijor në tru i shenjtë i bindur do të jetë se ajo që ne shohim është Real .

   Më shumë për këtë në artikujt e mëparshëm nën menunë 'simulimi'.

   Faleminderit për shtimin tuaj.

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Rastësisht, shpjegimi im është diçka tjetër.

    Luciferi nuk e bëri këtë simulim, por e ndërtoi këtë simulim. Ne (shpirtrat tanë) janë tunduar ta provojmë këtë lojë.

    Sapo të kuptoni se kjo është një simulim, ju jeni në fakt tashmë në pikën ku duhet të jeni: Kujtoj veten se kush është në kontrollet.

    Simulimi i Luciferit gjithashtu shkon në një simulim tjetër. Më shumë për këtë më vonë.

    Gjithashtu më shumë për atë që ne aktualisht bëjmë këtu dhe çfarë mund të bëjmë. Në ndërkohë, ti e kupton se wr nuk është me të vërtetë këtu ... ne po e vëzhgojmë atë.

    • Skllavi i pagave ka shkruajtur:

     Është një çështje e ndërlikuar, por sipas mendimeve të mia, Luciferi nuk i përket këtu në tokë dhe / ose në këtë sistem diellor dhe mund të gëlltitet, për sa i përket meje.

     • Martin Vrijland ka shkruajtur:

      Çështja është se kjo tokë dhe ky univers janë një simulim i ndërtuar nga Luciferi.
      E gjithë kjo është çështje, e cila materializohet vetëm nga vëzhgimi (shih artikujt e mi nën menunë 'simulimi')

      Nuk është simulim metaforik: është një simulim

 2. JV ka shkruajtur:

  Në cilin dimension jemi 'zgjuar' kur vdesim? Po fillon të flas me të vërtetë tani ??

  Faleminderit për të gjitha përpjekjet tuaja dhe shpjegimet super interesante!

 3. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Si është e mundur që të tre fetë abrahamike adhurojnë një kub të zi? A është pika pikë kuantike mekanike në Saturn që krijon realitetin tonë 3D?

  https://nypost.com/2018/01/10/studies-find-evidence-of-a-fourth-dimension/

  Efekti kuantik Hall, zbuluar në 1980s, është një efekt i rëndësishëm themelor në fizikën e lëndëve të kondensuara që lidh shtetet topologjike me vetitë elektronike në sistemet dydimensionale.
  https://www.nature.com/articles/nature25011

  Fizika kuantike dëshmon se ka një jetë të përtejme, thotë shkencëtari

  Robert Lanza pretendon se teoria e biocentrizmit thotë se vdekja është një iluzion
  Ai tha se jeta krijon universin dhe jo anasjelltas
  Kjo do të thotë që ne nuk ekzistojmë në mënyrë lineare që mendojmë se e bën
  Ai përdor eksperimentin e famshëm të dyfishtë të ndarë për të ilustruar pikë e tij
  Dhe nëse hapësira dhe koha nuk janë lineare, atëherë vdekja nuk mund të ekzistojë në 'asnjë kuptim real'
  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2503370/Quantum-physics-proves-IS-afterlife-claims-scientist.html#ixzz2kgg0Xv94

  • ZalmInBlik ka shkruajtur:

   http://file.scirp.org/Html/5-4500184_36510.htm

   Shkakësia është një nga nocionet më themelore dhe thelbësore të fizikës. [43] Efikasiteti shkakësor nuk mund të përhapet më shpejt se sa drita. Përndryshe, të koordinojë sistemeve të referencës do të mund të ndërtohet (duke përdorur Lorencit transformuar ose relativitetit special), në të cilën një vëzhgues do të shohin një efekt paraprijë shkaku i saj (dmth postulat i shkakësisë do të shkelen).
   https://en.wikipedia.org/wiki/Special_relativity

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Vetëm kur Robert Lanza do të kuptoni se ne jemi në një simulim i jetës, ai do të shohim nëpër të gjitha zgjedhjet e mundshme janë të koduara në kodin burimor të "mbivendosje" janë të bazuara në zgjedhjet e lojtarëve (dmth ndërgjegjes). Prandaj nuk ka nevojë për universet e pafundme. Sasia e pafund e zgjedhjeve mund të krahasohet me softuerin e një simulimi (ose lojëje). Ju mund në çdo kohë ndonjë (pafund) zgjedhje (s) me levë tuaj / kontrollues dhe çfarë arsye materializon varet si kodin burimor dhe të bëjnë zgjedhje tuaj (dhe ato të lojtarëve të tjerë në një lojë multi-player).

   'Mbivendosja' e 'të gjitha vërejtjeve të mundshme' është një fakt i provuar fizikisht, që tregon se kodi burimor ofron të gjitha mundësitë. Prandaj është lojtari (shpirti) i cili e bën realitetin në bazë të zgjedhjeve (të kufizuara nga mundësitë që janë koduar në kodin burimor). Ashtu si një lojë është ndërtuar sipas një sërë rregullash bazë dhe lojtarët përcaktojnë atë që tregohet në ekran bazuar në zgjedhjet e bëra nga kontrolluesi.

   Pra, ne jemi shpirtra që e perceptojnë këtë univers si në një ekran televiziv Playstation. Ndjen, nuhas, dëgjon, shije dhe duket i gjallë! Kjo është një simulim.

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    "Dimensioni i katërt" që shkencëtarët mendojnë se kanë zbuluar është në fakt kodi burimor / softueri ("mbivendosja" e grupit themelor të rregullave të përcaktuara në softuer) të këtij simulimi.

    Nëse ndërtoni softuer dhe doni që lojtarët të jenë në gjendje të lëvizin nëpër lojë, kjo do të thotë që dëshironi të jeni në gjendje të shfaqni çdo rezultat të mundshëm të lëvizjes së kontrolluesit në ekran. Softaare kështu llogarit imazhin që shfaqet në bazë të lëvizjes suaj me kontrolluesin. Kështu, realiteti që ne perceptojmë vjen nga 'mbivendosja' e bazuar në zgjedhjet e shpirtit.

    Nuk është truri juaj apo trupi juaj që bën zgjedhjet. Është shpirti që është vëzhgues i kësaj simulimi (një lojë me shumë lojtarë me një grup bazë të rregullave të shkruara nga Luciferi, ndërtuesi i kësaj simulimi).

 4. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Filmi interstellar (ndërdimensional) u përpoq të shpjegojë këtë me sy ...

 5. Kornizat ka shkruajtur:

  Martin, a mund t'i krahasojmë vëzhgimet në dimensionin e katërt me atë që për shembull, gjarpërinjtë e perceptojnë? Gjarprinjtë kanë një organ midis syve dhe hundës që u lejon atyre të vërejnë sasi të vogla të rrezatimit infra të kuqe.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Jo, kjo është vetëm një perceptim i një spektri më të gjerë të dritës.
   Dimensioni i katërt është në fakt një term i rremë. Dimensioni i katërt që përshkruhet në faqet, në faqet e internetit dhe në shkencë, është në të vërtetë kodi burimor i simulimit.
   Nëse ky simulim shkon në një simulim tjetër, dimensioni i katërt (në përkufizimin tim të dimensionit) është në të vërtetë dimensioni dimension 2e ose më mirë: përmasa 1 më e lartë (varësisht se sa simulime zhvillohen në simulime).

 6. JV ka shkruajtur:

  Po në lidhje me këtë vizion: https://www.indigorevolution.nl/2018/09/24/het-synthetische-universum-oftewel-de-god-matrix/

  Ka shumë baza të përbashkëta me vizionin tuaj. Një tokë organike e përjetuar nga syzet matricë VR? Si, për shembull, njerëzit mund të ndihen më mirë në natyrë? Unë ende nuk e kam arritur pikën ku unë jam i bindur për një simulim 100%. A e përjashtoni vizionin e mësipërm?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Sa i përket kësaj unë nuk është plotësisht e saktë. Ideja që ne jemi të pranishëm në të gjitha dimensionet është e vërtetë, sepse nëse keni simulime në simulime, ju jeni gjithmonë lojtar.

   Unë vetëm me të vërtetë me seriozitet rekomandoj që të lejojë që koncepti i eksperimentit të dyfishtë të çarë të depërtojë mirë.

   Tom Campbell e shpjegon me të vërtetë mirë. Vetëm ai ende nuk e ka kuptuar se ky simulim i natyrës luciferiane, por që shihet nga një pamje e helikopterit është në fakt vetëm një problem i kësaj simulimi.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër