'Ego' është programi AI që plotëson autopilotin e bio-robotit të njeriut-avatar

paraqitur në SIMULIMI by në 11 Korrik 2019 13 Comments

burim: regmedia.co.uk

Kush artikull për njerëzit pa shpirt (NPC) mund të kenë kuptuar tashmë se termi "vetëdije" ose "shpirt" mund të krahasohet me një lidhje pa tel midis një ndërveprimi të trurit me një avatar në një simulim. Avatari në simulim është, siç ishte, i kontrolluar nga jashtë dhe prandaj është i frymëzuar. Në atë artikull unë fola shkurtimisht për programin e AI që shkon trurin e avatarit. Në këtë artikull dua të elaboroj në këtë. Titulli në të vërtetë e tradhëton vizionin tim për këtë: "Egoja" është programi AI që mbush autopilotin e bio-robotit njerëzor-avatar. Më lejoni t'ju shpjegoj më poshtë.

Nëse supozojmë se trupat tanë njerëzorë (duke përfshirë trurin) janë avatarë në një simulim, atëherë ekziston një linjë diku me një lojtar origjinal; atë që ne e quajmë frymëzim. Në artikullin e lidhur gjithashtu shpjegova se ka shumë avatarë pa shpirt (NPC) që ecin përreth. Pra, ato janë avatarë që nuk operohen jashtë. Megjithatë, këta njerëz janë plotësisht të aftë të përjetojnë çdo lloj emocioni, duke përmbushur proceset e mendimit me cilësi të lartë (duke studiuar, duke bërë karrierë etj.) Dhe duke qenë në gjendje të gëzojnë artin dhe muzikën. Në atë artikull unë bëra edhe një krahasim me robotë nga seritë Netflix 'Real Human' dhe iu referua Transcendencës së filmit. Për hir të lehtësisë, le të supozojmë se inteligjenca artificiale (AI) do të arrijë inteligjencën njerëzore në të ardhmen e afërt. Atëherë ju mund të jepni një robot një tru dhe askush nuk do të jetë në gjendje të shohë ndryshimin me një "njeri të vërtetë" më.

Mund të mbetet e vështirë për lexuesin mesatar që të shohim se jetojmë në një simulim, sepse gjithçka që prekim, shohim, erë, dëgjojmë dhe shijojmë është vërtet e gjallë. Kjo është një keqkuptim i madh. Nëse zmadhoni me një mikroskop super në karrigen në të cilën jeni ulur ose në tavolinën pas së cilës ju e lexoni këtë, përfundoni me hapësira të mëdha boshe midis elementeve individuale të molekulave dhe atomeve që i bëjnë ato. Dhe nëse bëni një eksperiment të fizikës kuantike (eksperimenti i dyfishtë), atëherë duket se materia ekziston vetëm nëse ka një vëzhgues. Kjo ngjan me syzet e VR, ku bota pas jush nuk ekziston, për sa kohë që nuk e ktheni kokën atje. Në simulimin e shumë lojtarëve, vëzhgimi për secilin lojtar duhet gjithashtu të lidhet. Është e dobishme të përfshihet më thellë në shpjegimin teorik prapa simulimit, duke shkuar tek pika 'simulimi' këtu në faqen e internetit dhe duke mësuar të kuptojë teorinë prapa saj.

Duke supozuar që ju vëzhgoni një simulim, pra, nuk jeni avatar juaj njerëzor (trupi juaj me trurin), por ju jeni lojtar i jashtëm që vëzhgon dhe luan këtë simulim përmes avatarit tuaj njerëzor. Pozicioni im është pra se ka shumë avatarë njerëzorë që ecin përreth, të cilët nuk kanë kontroll të tillë të jashtëm dhe ku nuk ka vëzhgues / lojtarë të jashtëm. Në të gjitha rastet, megjithatë, avatarja njerëzore është artificialisht inteligjente. Ky inteligjencë artificiale (AI) është, ashtu siç është, programuar në bio-tru të avatarit njerëzor. Programi bazë është tashmë në ADN dhe është transferuar nëpërmjet procesit riprodhues të avatars (procesi vetë-përsëritur i konceptimit, shtatzënisë dhe lindjes) në avatar tjetër. Programimi fillestar i atij truri është përmes avatars prind dhe përmes procesit të programimit përmes gjithçkaje që thith shqisat e avatarit. Procesi i programimit më pas merret nga shoqëria.

Ky program aI avatar i AI është kaq i avancuar sa që është me sa duket kontributi më i mirë për të dëgjuar. Është ajo që ne e quajmë "ego" në psikologjinë popullore. Më pëlqen ta quaj programin AI që kontrollon bio-avatarin tonë.

Për shkak se ne jemi të rrethuar nga avatarë njerëzorë me një program shumë të fortë dhe mbresëlënës të AIS-së dhe shohim gjithashtu suksesin e këtyre avatars si rrugë për të shkuar më lart, ne synojmë të marrim procesin e programimit dhe UA në biberinë tonë në rolin përcaktues për të përmbushur jetën tonë.

Megjithatë, në qoftë se gjithmonë mbajmë në mendje se programi AI në thelb vjen nga ndërtuesi i kësaj simulimi (edhe pse kjo inteligjencë AI duket se po mëson më shumë dhe për këtë arsye bëhet më e zgjuar) atëherë do të mësojmë të bëjmë dallimin midis vendimeve i cili e bën avatarin tonë njerëzor bazuar në programin e AI ose në vendimet e bazuara në lidhjen e shpirtit pa tel me "vetën tonë origjinale".

Ju mund të argumentoni se programi AI i trurit tonë avatar-bio mund të jetë më mirë në gjendje të marrë vendimet e duhura brenda këtij simulimi, por pastaj supozoni se 'lojtari origjinal' nuk do të ishte mjaft i zgjuar ose nuk do të kishte pasqyrën. Le të supozojmë se lojtari ka një panoramë më të mirë (mund të mbikëqyrë fushën e përgjithshme të lojës) dhe për këtë arsye mund të marrë vendime më të mira. A nuk është më mirë të anashkaloni programin AI të trurit tonë avatar-bio (dhe programin që është mbyllur në ADN)? A nuk është më mirë ta dëgjosh sërish lidhjen shpirtërore dhe të besosh në të?

Kjo është e vështirë, sepse programi AI është i lumtur të marrë përsipër menaxhimin përsëri dhe përsëri. Nëse shumica e popullatës rreth jush është e pakufizuar dhe për këtë arsye jeton në programin e saj të AI, ju do të jeni të prirur të zgjedhni dorëzimin e plotë në programin tuaj të UA. Në fakt, ju jeni programuar që nga mosha e hershme në - veçanërisht nëse ju keni atë lidhje të shpirtit pa tel - për të mos dëgjuar për këtë lidhje. Ju do të programoheni për të dëgjuar programin tuaj AI të bio-trurit. Programi AI i bio-trurit është trajnuar që nga mosha e hershme dhe ju (avatar juaj) shpërbleheni ose ndëshkoheni në këtë proces trajnimi. Kjo është ajo që sistemi arsimor është për të dhe kjo është arsyeja pse ne e shohim këtë sistem arsimor duke filluar në një moshë gjithnjë e më të re.

Prandaj është e rëndësishme që të rizbuloni lidhjen tuaj të shpirtit pa tela dhe atëherë është e rëndësishme që të lejoni që lidhja e shpirtit pa tel të marrë kontrollin. Programi AI që drejton bio-avatarin tuaj ju beson se kjo simulim është mega e rëndësishme. Filloni të zbuloni se po luani një simulim dhe dëgjoni origjinalin tuaj nëpërmjet lidhjes suaj të shpirtit tuaj pa tela!

Etiketa: , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (13)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Jehona ose Zanafilla

  Megjithatë, ka një unazë të njohur për idenë se ekziston një imitues, ose krijues, i cili kujdeset për ne. Në mënyrë të ngjashme, ideja e një krijimi superior të krijimit të një universi të simuluar përputhet me nocionin e një hyjnieje që krijon botën - për shembull, siç përshkruhet në Librin e Zanafillës.
  https://www.nbcnews.com/mach/science/are-we-living-simulated-universe-here-s-what-scientists-say-ncna1026916

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Në këtë rast, unë nuk mendoj se ndërtuesi i këtij simulimi "kujdeset për ne". Shiko artikullin nën linkun e fundit në artikull.

   Fakti që teoria e simulimit është e shtyrë në një kuptim të caktuar ka të bëjë me faktin se njerëzit duan të ulin pragun për të thithur në njerëzimin singularitetin e AI Luciferian: në sistemin e virusit

 2. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Avatarja AI e njeriut është tani e zënë me ndërtimin e një simulimi të ri me avatarë që mund të bëjnë të njëjtën gjë si avatar aktual i njeriut:

  Projekti i Përbashkët Sense i vazhdueshëm i Agjencisë për Projektet e Avancuara Kërkimore të Projektit të Kërkimit të Mbrojtjes të Departamentit të Mbrojtjes, i cili synon të modelojë kuptimin e shëndoshë të njeriut në nivelin e një fëmije 18-mujor. Mansinghka është një nga hetuesit kryesorë në këtë projekt.

  http://news.mit.edu/2019/ai-programming-gen-0626

 3. Zonnetje ka shkruajtur:

  Mbetet çështje e rëndë për të kuptuar intelektualisht dhe emocionalisht atë që djemtë duan nga shkrimi. Unë mendoj se ka një kërkim për një mënyrë për të jetuar pas jush / vdekjes duke ngarkuar vetëdijen tuaj në një matricë që tani po zhvillohet nga këta djem të shkrimit. Epo, ata po përpiqen të kopjojnë zotin e tyre dhe ndoshta t'i shpëtojnë Luciferit / vdekjes duke kaluar në një matricë tjetër / dimension. Unë mendoj se kjo është e shkurtër, sepse ajo dimension i krijuar ekziston nga hiri i sistemit / kornizave / parametrave që e bën Luciferin / vdekjen të jetë e mundur.

 4. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Në të ardhmen e afërt, njeriu avatar do të programohet edhe më mirë nga robotët që nuk vuajnë nga ndonjë lidhje shpirtërore me origjinalin e tyre (si avatarët biologjikë njerëzorë që mund të kenë ende), kështu që avatarët e rinj që kanë lidhje shpirtërore janë akoma më të mirë në mësojnë të dëgjojnë programin e tyre të AI dhe Ai Luciferian (i cili drejton këtë simulim) fiton edhe më shumë kontroll:

  https://futurism.com/the-byte/expert-future-robots-steal-children

  Është koha që ne të ndalemi në sistemin e virusit Luciferian.

 5. Guppy ka shkruajtur:

  Unë mendoj se kjo simulim është një vonesë (e dritës). Ajo që vëzhgojmë është një gjë e së kaluarës, prandaj lehtë mund të parashikosh të ardhmen. Ne e respektojmë këtë sepse kemi hyrë brenda. Filmi i matricës ishte shumë i nxehtë në shumë mënyra. Në fund, Neo mund të lërë matricën, por egoja e tij dhe dashuria për vajzën e tij e tërheqin atë përsëri në lojë. Zgjedhje e vështirë nëse mendoni të kufizuar si personi aktual. Le të shkojmë, atëherë ne jemi të lirë dhe të shpenguar. Unë duhet të them se unë kam një kohë të vështirë me këtë. Një gjë është e sigurt, nuk do të filloj ndërhyrjet artificiale dhe pastaj do të vdes dhe jo një përsëritje të përjetshme në këtë nivel.

  Ne me siguri mund të gëzojmë neutralitetin e origjinalit dhe origjinali e di se e keqja është historia.

  Ne kemi pasur për të vëzhguar këtë për ta mbajtur të pastër të ardhmen.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Filmi i parë i matricës fillimisht kishte për qëllim të tregonte se matrica është një lak i pafund dhe se është më mirë të mos rezistosh. Kjo gjithashtu u drejtua rreth një lloj shpëtimi (Neo, një).
   Një film plot me të vërtetën me një kthesë që na bën të besojmë se një shpëtimtar duhet përsëri. Nuk është e nevojshme atje. Dhe matrizi nuk është gjithashtu i pamposhtur. Është një sistem i virusit dhe njeriu me mjekër të bardhë (Lucifer, ndërtues) gjithashtu mund të shuhet.
   Gjëja më e rëndësishme, megjithatë, është zbulimi se nuk mund të jetoni në një simulim. Origjina juaj gjithmonë është jashtë dhe vëren. Një simulim është një rast testimi. Një simulim është një simulim. Ju nuk jeni avatar i trupit tuaj.

   • Martin Vrijland ka shkruajtur:

    Me pak fjalë: filmi matricë kishte për të krijuar iluzionin se është shumë e emocionuese dhe e komplikuar për të kapërcyer këtë sistem virusi. Për këtë nevojitet një lloj superhero (Neo); një Jezu Krisht i ri.
    Jo, të pakuptimta. Sa më shpejt që ju kujtohet se kush jeni ju jeni tashmë atje.

 6. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Pasuesit e skenarit marrin një përparim në rezultat, nëse ndjekim qëllimin e transhumanizmit atëherë ne bëhemi skllevër të fundit.

 7. Supernova ka shkruajtur:

  Pjesë e bukur! Nga pikëpamja shpirtërore, ata e quajnë këtë zgjim të procesit. Reconnecting me atë pjesë ose pjesë të ju që jetojnë / jetojnë në dimensione të tjera. Vetë juaj e vërtetë, çfarëdo emri që doni ta jepni. Është gjithashtu një lloj kujtimi për atë se kush je. Ka edhe njerëz që bien në gjumë përsëri pas zgjimit. Dhe ka njerëz që mund të flasin për këtë, sepse ata mendojnë se i kuptojnë disa nga konceptet, por nuk janë vërtet të zgjuar për veten e tyre të vërtetë. Kushdo që është i zgjuar thjesht e kupton / e sheh atë.

  Më pëlqen mënyra se si e përshkruani atë, pothuajse teknikisht, por të dyja janë të vërteta. Siç e shoh, njerëzit jo të animuar janë pjesë për të ndihmuar të tjerët në zgjimin e tyre. Është kaq e bukur që këta njerëz jo të animuar thjesht bëjnë 'gjënë e tyre'. (deri në zgjimin e tij) Ata nuk janë as të vetëdijshëm se janë pjesë e një programi më të madh. Unë vetë mendoj se politikanët dhe njerëzit në skenën botërore aktualisht nuk kanë fare njohuri për lojën në të cilën ata janë. Ata vetëm luajnë rolin e tyre (pa ndjenja). Ata mund të jetojnë vetëm sipas programit. Kjo botë është pikërisht ashtu siç duhet dhe bën atë që duhet të bëjë. Asgjë për të ndryshuar. Nëse vini në një zgjim ose keni përjetuar këtë, atëherë është e rëndësishme për mua që ta rivendosni atë lidhje me veten tuaj të vërtetë dhe të jetoni me të vërtetë. Pastaj ju gjithashtu mund të ndihmoni të tjerët në zgjimin e tyre.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Shpirtërore e përshkruan atë në një mënyrë të caktuar, sepse në atë kohë nuk kishte ende njohuri teknike që ne jetojmë në një simulim. Imazhet tani mund të konvertohen në literal. Ne shikojmë përmes trupit tonë (përmes këtij avatar) / luajmë së bashku në këtë simulim.
   Eksperimenti i dyfishtë i rrafshët e tregon atë. Universi gjithashtu vepron si një kod kompjuterik. Ne "jetojmë" në një program të madh (virusi Luciferian).

Lini një Përgjigju

CLOSE
CLOSE

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër