Si mund ta ndalojmë procesin e profecisë në fund të kohës?

paraqitur në SIMULIMI by në 5 Janar 2019 9 Comments

burim: pixels.com

Çështja nga titulli do të jetë paksa e çuditshme për shumë njerëz gjithsesi. Ju mund të jeni të mjerë dhe kështu do të gjeni termin e përfundimit të kohës me kuptim të përkufizuar. A nuk e gjeni atë duke goditur sa njerëz arianë ende kanë një lloj sistemi besimi? Besimi në teorinë e evolucionit, për shembull. Po, edhe ky është një sistem besimi, sepse pavarësisht nga fakti se shkenca përpiqet të provojë këtë teori, ende nuk ka asgjë të vështirë dhe ka mangësi në provën. Besimi në horoskopë ose në psikologji është një shembull i thjeshtë i një sistemi besimi. Njerëzit që pretendojnë të jenë tërësisht ateistë besojnë se e ardhmja e tyre përcaktohet nga yjet. Nëse jeni thjesht materialist, a nuk besoni se ka diçka që ndikon në kohëzgjatjen e jetës? Kohët e fundit kam folur me një ateist të vetëshpallur që beson në rimishërimin. "Ajo që në të vërtetë reincarnates pastaj", e pyeta, pasi ai duhej t'i bindej përgjigjes dhe diçka që murmuriti në stilin e energjisë. Megjithatë, ka miliarda njerëz që i përmbahen një feje dhe besojnë në ekzistencën e ajrit të jetës ose të shpirtit. Këta njerëz në përgjithësi gjithashtu besojnë në profecitë në fund të kohës. Lidhur me këtë, ata besojnë në ardhjen e Mesisë së tyre specifike. Këta njerëz nuk shikojnë deri në fundin e kohës në një mënyrë, sepse ata besojnë se ata përfundimisht do të shpengohen dhe do të jetojnë përgjithmonë.

Kjo është përmbledhur shumë shkurt dhe ka mjaft pika kontradiktore në ato pikëpamje fetare, por gjithçka është e qartë se ekziston një lloj betejën përfundimtare duhet të vijë: lufta kështu. Pozicioni im është që pikat konfliktuoze në fetë janë forca lëvizëse prapa asaj lufte. Këto pikëpamje kontradiktore sigurojnë që të gjithë fiset duan të arrijnë rezultatin e fesë së tyre. Kjo siguron që miliona njerëz të vënë veten në shërbim të ushtrive dhe t'i bëjnë ato të disponueshme për luftën e madhe botërore të ardhshme. Kjo luftë e fundit duhet të kthehet në mënyrë të qartë rreth Jeruzalemit dhe do të jetë një luftë ndërmjet Islamit dhe Sionizmit (ose Perëndimit të krishterë së bashku me Izraelin). Shumica e lexuesve fetarë marrin shpatullat e tyre të devotshëm kur lexojnë këtë. Ata mendojnë se është gjëja më normale në botë se kjo betejë përfundimtare po vjen dhe është plotësisht e bindur se ata do të fitojnë. Kjo është në profecitë e fesë së tyre dhe ata besojnë në të. Veç kësaj, një vrasje masive në të vërtetë është e krehur me një frivolitet më të madh si diçka që është vetëm e keqja e nevojshme. Udhëheqësit botërorë dhe udhëheqësit fetarë i përdorin këto besime fetare për të vendosur ushtritë e tyre në masën e dëshiruar. Jo, kjo nuk zbatohet vetëm për Islamin; që vlen edhe (dhe sidomos) për krishterimin dhe judaizmin, ku dy të fundit, dy duart janë në bark.

E vetmja mënyrë për të parandaluar udhërrëfyesin drejt asaj lufte të fundit botërore është se miliarda njerëz arrijnë të kuptojnë se nuk duhet t'u lejojnë fëmijëve të matin uniformat. Megjithëse gjithnjë e më shumë po ecim drejt robotizimit të luftërave, viktima e mishit dhe e gjakut mbetet shumë e rëndësishme. Megjithatë, mundësia që të gjithë ata miliarda njerëz të braktisin besimin e tyre është relativisht e vogël, sepse ajo kalon në brez nga brezi dhe kështu bindja është e fortë. Pyetja se si një Perëndi i dashurisë, i luftës dhe i dhunës mund të lejojë dhe madje të parashikojë këtë, nuk duhet të kërkohet. Është gjithashtu një fakt i pranuar që njerëzit me një bindje fetare marrin profecitë të përshtatshme për bindjet e tyre. 'Fundi i mirë' është atëherë shpërblimi i ardhjes së Shpëtimtarit, në fund të gjitha ajo sillet rreth ruajtjes së shpirtit dhe jetës së përjetshme të atij shpirti.

Prandaj, koncepti i shpirtit ka rëndësi vendimtare. Nëse shpirti nuk ekziston dhe jeta është thjesht materialiste, nuk do të lejojmë që të jemi të përkushtuar ndaj luftërave, nga ideja që shpirti ynë mund të shkojë përfundimisht në qiell ose të jetojë përgjithmonë (falë Perëndisë për preferencën). Megjithatë, për këdo që ka studiuar fenomenet paranormale apo edhe fenomenet fetare, duhet të jetë e qartë se duhet të ketë diçka të përshtatshme për atë përkufizim të termit 'shpirt' ose frymëmarrje jete.

Vetëm kur të zbulojmë se të gjitha ato profeci dhe të gjitha kontrollet që ndodhin japin dëshmi shtesë për idenë që jetojmë në një simulim të paravendosur me shumë lojtarë, a mund të vendosim ta ndalojmë rezultatin nëpërmjet mënyrës së fesë Programim për të lejuar të përcaktohet, por duke luajtur lojë më nuk sipas rregullave. Nëse zbulon se profecitë fetare dalin gjithnjë e më shumë, ju mund ta shihni atë si dëshmi se feja juaj është e drejtë ose mund të filloni të shihni se kjo është dëshmi se ka një skenar.

Lexoni pak artikullin tim të mëparshëm dhe gjithashtu shfletoni artikujt e referuar rreth simulimit. Krahasoni atë me një lojë online në të cilën miliarda lojtarë të tjerë me kontrolluesin në dorën e tyre rrijnë në kërkim në një ekran dhe përpiqen të fitojnë lojën, duke luajtur smartly dhe duke fituar. Çështja është që ne të zbulojmë se kush është në kontroll me kontrolluesin. Ka të bëjë me zbulimin se ne po vëzhgojmë (bashkë-vepruar) shpirtrat që perceptojnë një botë të materializuar, ku fenomenet kuantike-fizike të ngatërresës kuantike sigurojnë që të gjithë lojtarët të bëjnë të njëjtin vëzhgim.

Eksperimenti shkencor i përsëritur shpeshherë (i cili edhe injoronte teoritë e Albert Einstein), 'eksperimente të dyfishta(eksperiment i dyfishtë) tregon se materia kërkon që një vëzhgues të dalë nga 'mbivendosja'. Ju mund të krahasoni atë me vëzhgimin në ekranin tuaj kur luani një lojë playstation. Vetëm kur lëvizni kontrolluesin është imazhi në ekranin tuaj të materializuar nga kodi burimor (materiali vjen nga 'mbivendosja', pozicioni në të cilin të gjitha mundësitë janë ende të hapura). Në një lojë me shumë lojtarë, është vëzhguesi i parë që përcakton atë që perceptojnë pjesa tjetër e lojtarëve. Nëse lojtari i parë sheh një mal në një pozicion të caktuar, ky mal gjithmonë do të duhet të jetë në të njëjtin vend për të gjithë lojtarët e tjerë. Në serinë time të artikujve rreth simulimit (shih menunë 'mendimtarë', 'simulim') mund të lexoni një shpjegim të detajuar dhe gjithashtu do të gjeni një artikull që tregon se platforma cloud e Google për lojëra të realizuar me shumë lojtarë aplikoni një metodë që i ngjan pikërisht parimit të ngatërresës kuantike. Në fakt, të gjitha sinjalet tregojnë idenë se ne jetojmë në një realitet simulues.

Ky realitet simulues duket (si një lojë playstation) që të para-programohet sipas rregullave të ndërtuesit. Megjithatë, lojtarët kanë vullnet të lirë. Kjo është një kërkesë, sepse pa vullnetin e lirë zgjedhja do të ishte deterministe (e paracaktuar) dhe kjo do të thoshte se shpirti nuk do të ishte i lirë dhe kështu simulimi nuk do të ishte i dobishëm, sepse rezultati do të ishte tashmë i fiksuar. Megjithatë, për shkak se ndërtuesi i lojës dëshiron të kthejë rezultatin në vullnetin e tij (shih profecitë fetare), ai ka vënë lojtarët e tij në lojë që lojtarët e tjerë në lojë multi-player (shpirtrat me vullnet të lirë) drejtim për të joshur rezultatin e dëshiruar. Këto avatars në lojë që janë nën kontrollin e ndërtuesit të lojës, përpiqen të dërgojnë lojtarët e tjerë në lojë një drejtim. Kjo ende respekton vullnetin e lirë të shpirtrave që filluan të luajnë lojë, por ajo është e një ndikimi të madh, sepse loja është e ndërtuar në mënyrë që të jetë pothuajse e pamundur të mbijetoni nëse nuk merrni pjesë në rregullat e vendosura nga lart ( nga avataret e kontrolluara nga ndërtuesi). Këto avatars të kontrolluara nga ndërtuesi i lojës janë në rajonet më të larta të lojës. Ata formojnë grupin elitist, ashtu siç ishin; këtu quhet shpesh gjakrrjedhjen e faraonit. Ata janë në pozitat më të larta të qeverive, bankave, institucioneve fetare dhe gjithë skemës piramidale që shumica e lexuesve tani e njohin në një masë më të madhe ose më të vogël.

Kur e kuptojmë se shpirti ynë është vetëm vëzhgues në një lojë me shumë lojtarë, ndërtuesi i të cilit përpiqet të kontrollojë rezultatin përmes ndikimit nëpërmjet këmbëve të kontrolluara, mund të nxjerrim dy përfundime. E para është se identiteti ynë origjinal dhe ekzistenca jonë janë jashtë kësaj 'ekran'. Përfundimi i dytë është se kur ndalojmë të luajmë ndeshjen sipas rregullave të vendosura nga këmbët e ndërtuesit, mund ta ndryshojmë rezultatin. Një mundësi e tretë mund të jetë që ne mund të kollhejmë simulimin nga jashtë dhe të rregullojmë kodin burimor. Megjithatë, pyetja më e rëndësishme është nëse shpirti ynë mund të jetë i bllokuar në këtë simulim të shumë lojtarëve dhe se vetëm ne mendojmë kjo është ajo dhe kjo është ndoshta mësimi më i madh: nuk identifikohen me kukullën në lojë. Ndërkohë, mos lejo të tundohesh në uniforma, armë dhe përpjekje. Ndalo të luash ndeshjen sipas rregullave të vendosura më lart dhe hiqni mënjanë kontrollin tuaj të mendjes fetare.

Më poshtë është një shembull i një vizioni fetar të luftës në fund.

Tags: , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (9)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. info vital ka shkruajtur:

  Unë mendoj se janë virtytet që do të na lirojnë përfundimisht nga matrica.
  Virtytet janë guximi, toleranca, dhembshuria, ndershmëria, falja, mirënjohja. Nëse njerëz të mjaftueshëm praktikojnë këto virtyte, një program i ri krijohet në mendjen universale, duke e mbivendosur kështu ndarjen e vjetër dhe sundimin e luftës.

  Një ndarje lind përmes ndarjes. Kjo duket të jetë programi themelor në të cilin kemi punuar për një kohë të gjatë. Kjo duhet të jetë hacked dhe overwritten me një program më të mirë. Kështu e shoh.

  A jam i saktë? Unë mendoj kështu. Unë nuk do të dija se si mund të dilni nga lufta.

 2. Zonnetje ka shkruajtur:

  Ne do të kemi të bëjmë me matricën në të cilën tani jetojmë. Dalja jashtë dhe pjesëmarrja nuk është e mundur. Nëse nuk doni që profecitë të bëhen të vërteta, atëherë do të duhet të marrim shoferë të rinj. Kjo mund të bëhet vetëm përmes ndryshimit të regjimit Kjo nuk është e mundur përmes zgjedhjeve, rezultatet janë tashmë të fiksuara, nuk ka opozitë politike në Holandë. Për shembull, ndryshimi i regjimit mund të demonstrohet çdo ditë (rele) dhe / ose të gjithë raportojnë sëmurë dhe / ose e kryejnë punën e tij më ngadalë etj. Mendoni për veten. Ajo që unë përmend janë vetëm mundësitë dhe unë nuk e quaj askënd që ta bëjë këtë, thjesht një ushtrim i bazuar në mendime. Gjithkush ka përgjegjësinë e vet sipas ligjit. Ne gjithashtu duhet që në fund të kemi një demokraci të vërtetë ku synimi është që do të ketë një republikë. Askush nuk duhet të marrë një punë dhe / ose ndikim përmes trashëgimisë. Gjithkush duhet në parim të ketë mundësinë të bëhet president i Holandës. Funksionet e nëpunësve civilë gjithashtu duhet të jenë funksione të përkohshme gjyqësore në mënyrë që të gjithë nëse ai është në gjendje ta kryejë atë funksion. Kompetenca është vetëm kriteri i përzgjedhjes dhe jo motive politike.
  Duke vepruar kështu, të dyshuarit e zakonshëm do të duhet të binden për të ndarë të gjitha pozicionet kyçe që kanë në shoqëri ose për të ndarë në mënyrë të barabartë fuqinë për të ndarë me personat që nuk janë anëtarë të Klubit. Zgjedhjet duhet të jenë me të vërtetë sekrete dhe çdo qytetar mund të kontrollojë rezultatin etj.

 3. Guppy ka shkruajtur:

  Pajtohem fort Martin Këto janë pyetje që kam kërkuar si fëmijë dhe nuk kam marrë një përgjigje të kënaqshme.

  Fëmijët e mi dhe unë me siguri nuk do të luftojnë kurrë për një ushtri. Ne gjithashtu nuk ritemikisht përkujtojmë të gjitha viktimat çdo vit. Këta njerëz janë therur për të lënë një Evropë të pavarur, e cila u riemërua si Europë pak vite më vonë.

  Këtu vijmë tek të ashtuquajturit liderë të zgjedhur, që është emri ynë që përcakton se cili është politika. Që nga mosha e hershme mësojmë të kemi nevojë për udhëheqës, por e kaluara ka treguar se është dhe mbetet një gaos me udhëheqës të jashtëm.

  Një udhëheqës i vërtetë është një shërbëtor!

  Nëse ju luani minecraft ju mund të zgjidhni midis një botë të qetë dhe një botë me zombies dhe si. Unë mendoj se vlen edhe për ne, ne tani luajnë versionin e zombies dhe është e vështirë për të gjetur menunë kryesore. Shpëtuesit e kësaj bote zombie duan që ne të besojmë se kjo botë duelist përfundimisht do të bëhet paqësore, por unë nuk besoj. Mendoj se duhet të vdisni para se të ktheheni në menunë kryesore. Jemi krijuar në atë mënyrë që ne kemi frikë nga vdekja. Përveç kësaj, nëse vdesim nëpërmjet dhunës, mund të bëjmë zgjedhjen e gabuar përsëri në menunë kryesore.

  Kjo është pyetja ime e vështirë: Cili është gjendja e shpirtit / shpirtit tonë pas vdekjes. A jemi me të vërtetë shpirtra të lirë të pavarur apo a jemi ende të ndikuar duke bërë zgjedhje në menunë kryesore?

  Unë jam i bindur se po fitojmë aq shumë dituri që ne jemi gjithnjë e më të vështirë për të ndikuar.

  Më pas mund të zbresë në faktin se falë kësaj loje, ne i lëmë vetes tiparet e pakëndshme të vetes këtu.

  Duke e respektuar atë, së shpejti do të lirohemi prej tij dhe nuk do të mund të kthehemi.

  Ne e dimë atëherë se versioni paqësor është dhe mbetet paqësor sepse jemi ndërgjegje e pastër. Frekuencat do të jenë aq të larta sa frekuencat e ulëta nuk mund të arrijnë atje!

 4. mendjehollësi ka shkruajtur:

  Atje, dera është rrëzuar.

 5. mendjehollësi ka shkruajtur:

  Por ka diçka.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër