Cila është matrica dhe pse është e dobishme të shohësh përmes saj?

paraqitur në FILOZOFIK by në 3 Qershor 2015 3 Comments

saturnus_matrixNjë citim i njohur nga Morpheus nga filmi 'The Matrix' është: "Matrica është një sistem, Neo. Ky sistem është armiku ynë. Por kur jeni brenda, ju shikoni rreth, çfarë po shihni? Biznesmenë, mësues, avokatë, marangozë. Mendjet e njerëzve që po përpiqemi të shpëtojmë. Por, derisa të bëjmë, këta njerëz janë ende një pjesë e kësaj dhe kjo i bën ata armikun tonë. Ju duhet të kuptoni, shumica e këtyre njerëzve nuk janë të gatshëm të çlirohen. Dhe shumë prej tyre janë të inkorporuar në mënyrë të pashpresë në sistem, që ata do të luftojnë për ta mbrojtur atë."Dhe një tjetër citim nga Morphius është:"Matrica është kudo. Është gjithçka përreth nesh. Edhe tani, në këtë dhomë. Ju mund ta shihni atë kur shikoni dritaren tuaj ose kur ndizni televizorin tuaj. Ju mund ta ndjeni atë kur shkoni në punë, kur shkoni në kishë, kur ju paguani taksat tuaja. Është bota që është tërhequr mbi sytë tuaj për t'ju verbuar nga e vërteta."

Termi 'matricë' gjithnjë e më shumë po përdoret. Ndoshta kam kontribuar në atë me artikujt e mi. Kur lexova artikujt e mi, vura re se kurrë nuk kam dhënë kurrë një përmbledhje të qartë të asaj që kjo matricë është. Unë do të përpiqem të jap një shpjegim këtu shkurtimisht dhe shkurtimisht dhe ndërkohë unë ju këshilloj që të lejoni që citimet e Morpheut t'ju kalojnë.

Sepse unë shpesh përdorur shembuj për të shpjeguar "matricën" dhe veprimin e "matricës", zhvillimet në fushën e 'transhumanism' dhe 'veçori'. Për ta kuptuar këtë, unë së pari i rekomandoj një film të titulluar 'Transcendenca' nga 2014. Unë gjithashtu rekomandoj që të shikosh dokumentarin "Njëjës është afër" për Ray Kurzweil (shefi teknik në Google). Është gjithashtu shumë e rëndësishme të kemi një kuptim të nanoteknologjisë. Mos hezitoni të kërkoni në këtë faqe ose në martinvrijland.nl për termin 'nanoteknologji', në mënyrë që të mund të lexoni më shumë rreth saj. Ray Kurzweil ka treguar se zhvillimet teknologjike ndjekin një rrugë eksponenciale. Kjo do të thotë se rritja dhe potenciali i saj është gjithmonë sheshi i vitit më parë. Ne e kemi parë këtë në zhvillimet në fushën e teknologjisë kompjuterike. Sikur kompjuterët e parë një makinë llogaritëse kapaciteteve dhe ata morën hapësirën e një fabrikë për të përfunduar, smartphones e sotëm kanë një kapacitet prej një kompjuteri nga një vit më parë dhe disa vjet e njëjta kapaciteti është në dispozicion tashmë në një qelizë të gjakut të kuqe (tha Ray Kurzweil ). Sipas ideve të Kurzweil dhe Google, njerëzit do të bashkohen gjithnjë e më shumë me botën dixhitale. Ky parim në të vërtetë është etiketuar me 'Singularity'. Termi 'transhumanizmi' në fakt e përkthen tranzicionin nga njeriu në makinë. Ose më mirë nga njeriu tek nano-kompjuteri (aq i gjallë që ndryshimi nuk është i dukshëm dhe vetë-përmirësohet). Tani mund ta kuptoni edhe terminin 'Android' për sistemin operativ të telefonit tuaj të mençur. Shikoni atë fjalë wikipedia.

Ray Kurzweil pohon se ne kemi arritur pavdekësinë në 2045 si rezultat i zhvillimeve eksponenciale në teknologji. Filmi 'Transcendenca' tregon bukur se çfarë mund të jenë pasojat. Duhet të theksohet se në këtë film rreziqet janë mjaft të dobëta dhe ndoshta ky film ka për qëllim kryesisht të shtyjë njerëzit që meditojnë për tema të tilla në cep të 'ai ka parë shumë filma. Megjithatë, nëse shohim aktivitetet e Google, atëherë ka shumë të ngjarë që ne mund të presim një lidhje truri me Internetin brenda pak vitesh (shih këtu). Ne shikojmë në rritjen eksponenciale në teknologji - dhe sidomos në fushën e nanoteknologjisë dhe bashkimit me TIK dhe biologji - atëherë nuk ka gjasa që parashikimet e Ray Kurzweil të jenë realiste. Më parë kam shpjeguar se kjo ndoshta do të jetë në gjendje të përmbushë pavdekësinë biblike (dhe të tjera fetare) ose në vend të 'jetës së përjetshme'.

Thelbësore në pyetjen nëse "transhumanizmi" ose "veçësia" mund të ndihmojnë për të realizuar jetën e përjetshme është nëse trupat e transformuar - e cila deri në atë kohë mund të përbëhet nga pjesë të mëdha ose madje krejtësisht nga nanoteknologjia - të jetë në gjendje për të akomoduar frymëzimin. Ray Kurzweil madje pohon se deri në atë kohë ne do të kemi nano-avatarë të plotë dhe gjithashtu do të jetojmë në botët dixhitale që nuk mund të dallohen nga e vërteta. Pra, ne mund të kemi kopjuar kopjet e vetes me nano-teknologji. Ajo që ai në fakt do të thotë është se realiteti siç e dimë është plotësisht i bashkuar me realitetet e krijuara digjitale. Në këtë mënyrë mund të ndërtohen botët dixhitale që na shfaqen nga lidhja jonë e trurit me internetin si të gjallë. Thelbësore për pyetjen nëse ne mund të jetojmë në botë të shumëfishta në të njëjtën kohë ose, për shembull, të jetojmë në një nano-kopje të vetes, është pyetja: "wat a jetojnë trupin tonë të tanishëm apo të (të ardhmen) nano-avatarë?"Filmi 'Surrogates' me Bruce Willis në krye tregon një ilustrim të kësaj. Në filmin 'The Matrix' ne gjithashtu shohim se si një spinë vendoset në tru dhe përvoja në botën digjitale nuk mund të dallohet. Këto filma sugjerojnë se 'trupi origjinal' shkon në një lloj modaliteti të gjumit dhe përvoja dixhitale aktualisht merr përsipër 'ndërgjegjen'. Ne gjithashtu e shohim këtë parim në filmin 'Avatar'.

Supozoni se është e mundur që ne ende do të jetojmë brenda jetës sonë, që ne të mund ta vazhdojmë jetën tonë në një Avatar. A është e domosdoshme të mbash trupin origjinal dhe të flesh? Apo do të jetë e mundur të ngarkoni "çfarë na jep frymën e jetës" një kloni të rindërtuar të nanoteknologjisë? Sigurisht, ne gjithashtu mund të supozojmë se situata zëvendësuar gradualisht të gjitha pjesët organike të pjesëve të trupit tonë që janë rikrijuar me nanoteknologji dhe ku "bugs" janë hequr, në mënyrë që trupi ynë në fakt jo mosha dhe vdesin. Pastaj një ngarkim në fakt nuk është i nevojshëm. Pyetja atëherë mbetet nëse ky trup transhumanist - ose ai trup nano-android - është i aftë të strehojë frymëzimin tonë. Më parë kam shkruar për shpirtin dhe mendjen ky artikull (klikoni në linkun). Pyetja që mund t'i bëjmë vetes është shumë filozofike, pra: "A është trupi i njeriut frymëzuar dhe a mund të jetë ky njeri i ngarkuar në një avatar apo mund të mbahet në një trup ku nanoteknologjia ka zëvendësuar biologjinë origjinale?"

Pse e kam përpunuar atë transhumanizëm, singularitet, nanoteknologji dhe planet e Ray Kurzweil dhe Google? "Ju do të flisni lirisht për matricën?"Kjo është e drejtë. Arsyeja që unë përpunoj në këto tema është ideja se ka diçka të bëjë me tjetrën. Paramendoni se në pyetjen e mësipërme, përgjigjja "ja"A është; A nuk mund të jetë e mundur që shpirti ynë të jetë i bllokuar në një kompjuter biologjik që ne e dimë nën emrin "trupin e njeriut"? Dhe imagjinoni që shpirti mund të jetë i ngarkuar në një avatar në të ardhmen e afërt (si Ray Kurzweil dhe Google po planifikojnë); a nuk është rasti që ata që e kuptojnë ngarkimin marrin një pushtet të mirë në këtë proces? Dua të them: nëse doni të ngarkoni shpirtin tuaj në një avatar të nano, ju ende keni nevojë për një lidhje rrjeti (shih Transcendencën e filmit). Ju duhet të vendosni një lidhje të trurit diku (ose jo më). A nuk është rasti që ata që menaxhojnë rrjetin marrin pushtetin mbi shpirtrat e ngarkuar? Supozoni se Google thotë:Ne ju ndihmojmë të ngarkoni shpirtin tuaj në një version të bukur dhe të pavdekshëm të vetes". A nuk e vendosni gjithë fuqinë mbi shpirtin tuaj në duart e Google?

Duke marrë në konsideratë shpjegimin e mësipërm, më në fund erdhi në vizionin tim lidhur me 'matricën'. Matrica është sipas mendimit tim të rrjetit tashmë ekzistues që shpirti ynë ka ngarkuar në bio-avatar aktual, i quajtur "trup". Ky organ është firewalled nga administratorët e rrjetit që kanë realizuar ngarkimin (siç dëshiron Google në të ardhmen). Ky firewall është truri reptilian në trurin tonë që na mban në rrjetin "Google" me anë të frikës. Shpirti ynë origjinal është jashtë këtij bio-kompjuteri dhe jashtë kësaj matrice. Nuk mund të kthehemi thjesht tek ajo, sepse "Google" e ka kuptuar ngarkimin dhe ka siguruar që ne nuk mund të ikim thjesht nga rrjeti i tyre dhe nga fuqia e tyre. Unë e kam quajtur këtë rrjet pa tel në shumë nga artikujt e mi Saturnin. Kanali i madh WiFi që mban shpirtrat e bllokuar brenda bio-kompjuterëve tanë është Saturni i planetit. Unë nuk e bëj vetëm këtë, jo, e kam shpjeguar këtë në disa artikuj të bazuar në të gjithë simbolizmin që ne mund të vëzhgojmë të gjithë rreth nesh (shih këtu en këtu). Matrica është në fakt një burg i shpirtit bazuar në të njëjtin parim që Google, transhumanizmi dhe singulariteti përpiqen për të. Një burg dixhital në një realitet të krijuar artificialisht, në të cilin shpirti ynë është i bllokuar dhe në të vërtetë nuk vjen në vetvete. Bota si ato të feve nga "Zoti" është krijuar, është bota e Perëndisë së rreme dhe jo nga burimi hyjnor nga i cili çdo gjë ndodh, por Perëndia i këtij simulimi (Ray Kurzweil Google). Arkitekti i serisë së filmit 'The Matrix' dhe 'arkitekti i madh' ku freemasonët dhe shoqëritë e tjera të fshehta predikojnë shumë.

Sipas mendimit tim, megjithatë, ekziston një fuqi gjithëpërfshirëse me origjinalin e shpirtit tonë (i cili është në burimin e vërtetë "hyjnor"), përkatësisht "dashuri". Unë besoj se shpirti ynë ka një ngatërrim kuantik me origjinalin e tij. "Ndërgjegja" siguron që ne mund ta përjetojmë këtë ngatërrim kuantik. Të jemi të vetëdijshëm për këtë ndërgjegje është një art që ne duhet dhe mund të praktikojmë. Ky ngatërrim kuantik i përshkruar më herët në artikullin 'Dashuria, ngatërrimi kuantik me origjinalin tonë në burimin hyjnor(Shih këtu). Është sfida më e madhe të kapërcejmë kufizimet e realitetit aktual - matricës - dhe të hyni në dashuri dhe të bëheni të vetëdijshëm për origjinalin tonë; shpirti ynë origjinal që është jashtë këtij simulimi software të "Google" (ose në këtë rast "kulti Saturn"). Është sfida më e madhe për t'u lidhur me shpirtin tonë si pjesë e burimit hyjnor përmes dashurisë. "Shpirti" i dashurisë tejkalon të gjitha kufizimet e matricës së zjarrit dhe na bën të përjetojmë se kush jemi me të vërtetë. Shkyçja e frikës dhe çkyqja e kufizimeve fizike nga truri juaj është një sfidë që duket pothuajse e pamundur. Shkyçja ndaj kësaj "Matrix-burg-per-te-shpirtit"Është një sfidë që duket praktikisht e pamundur. Vetëdija e ngatërresë kuantike me shpirtin - e cila është në burimin hyjnor - është gjëja kryesore që ne duhet të zgjoheni për. Këtu qëndron fuqia më e madhe. Atje shtrihet gjithçka. Lidhja e dashurisë me origjinalin tonë është në të vërtetë ndjeshmëria kuantike që është thjesht atje dhe që ne mund të bëhemi të vetëdijshëm; përtej matricës.

Lista e lidhjeve burimore: wikipedia

Etiketa: , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (3)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Projektues ka shkruajtur:

  I dashur Martin,

  Një tjetër artikull i bukur. A keni vizituar faqen e Lenon Honor (lenonhonor.com)? Dokumenti i Axhendës së Depozitave që ai ka bërë (dhe është në YouTube) gjithashtu flet për një matricë. Kjo bazohet në Star Trek. Pse jam duke filluar nga kjo? Në episodin 1 të Star Trek dikush vdes dhe vjen te një zot. Kjo thotë se, në qoftë se ju bëni këtë dhe këtë, atëherë ju do të shkoni në qiell (apo çfarëdo) Personi e pyet menjehere: Po, ju mund të thoni, por ndoshta kjo është një tjetër abuzues në një matricë. (Unë nuk jam shkrimtari i tij që vëreni).

  Nëse kërkoni në YouTube për: axhendën e depozitave të plotë, do të hasni të gjitha episodet e tij. Kjo është pothuajse e njëjta gjë që vërteton. Unë jam kurioz për reagimin tuaj.

 2. Projektues ka shkruajtur:

  Vazhdova në postën time të mëparshme.

  Ajo është vetëm për të qenë këtu tani. Ne mund të mendojmë se ne e dimë se si është, por kjo nuk ka rëndësi. Kjo nuk ndryshon asgjë për mua tani, tani, tani, dhe tani ???? . Unë gjithashtu pyes veten për gjithçka. Unë kam hulumtuar (dhe ende bëjnë) ato pyetje dhe t'ju ndihmoj juve dhe artikujve të tjerë në mënyrë të jashtëzakonshme. Më pëlqen TANI, tani, tani dhe tani dhe përpiqem të pyes veten nëse trupi im është i lodhur / i lodhur aty ku shpirti im po shkon. Ndoshta do të zhduket në dritë. Ndoshta na vjen një "zot". Nuk dua ta besoj këtë në fjalën e tij. Unë dua të vendos se çfarë bëj (nëse mundem). Kjo është arsyeja pse unë tërhoqa vëmendjen tuaj në faqen Lenon Honor. Ndoshta keni diçka për këtë, ndoshta jo. Gjithmonë mirë.

  Me lidhje shumë miqësore dhe tashmë të dëshiruar mirë

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër