Naha garis keras Trump ka arah Cina kana usum gugur tina dolar sareng runtuh ékonomi?

Filed dina warta analisis by on May 18 2020 11 Komentar

sumber: abril.com.br

Kalayan pelepasan sukses standar emas sareng standar minyak, dolar janten tukeur anu bakal dicitak tanpa wates. Urang nyauran artos éta Fiat. Duit Fiat goréng pikeun perdagangan internasional. Barina ogé, nyitak ratusan milyar nyababkeun panyusutan artos.

Kusabab bank sentral AS (Fed) ngatur prosés nyiptakeun dolar ieu sareng dolar mangrupikeun standar dina perdagangan internasional, panyusutan dolar ieu ogé pangaruhan panyusutan mata uang sanés, kalebet euro éta.

Kalayan harga tong minyak sakedap bade négatip (anu hartosna anjeun ngagaduhan artos kanggo mésér minyak) dina minggu ayeuna, éta mangrupikeun hal anu minyak sanés henteu deui standar. Minyak bakal digentos baé ku Bill Gates kaulinan énggal (cahya panonpoé ngadamel hidrogen pikeun mesin durukan).

Hiji-hijina alesan urang tinggaleun sareng yén dolar standar anu teu dijantenkeun nyaéta standar he militér militer AS (dugi ayeuna). NATO kapaksa unggal nagara atanapi pamimpin pikeun nyingkir dolar. Éta parantos campur sareng bom sareng granat sareng meresihan pamimpin.

Conto?

  1. Yugoslavia taun 90an. Hésé pisan hutangna (sahingga dollar mandiri). Tentara kuat sorangan (sanes anggota NATO sareng di no. 4 tina segi kakuatan tentara di dunya). Saatos pupusna Tito, jumlah populasi mimiti diadu pikeun silih perang pikeun ngamimitian perang anu kedah ngancurkeun nagara, sahingga IMF ngaléngkah sareng nginjeum artos pikeun diwangun deui (dollar dependence).
  2. Irak, Saddam Hussein hoyong dagangan minyak dina euro. Sangkan ngabersihan.
  3. Libya, Moammar Mohammed al-Qadhafi miharep dinar Afrika anu didukung emas pikeun ngabebaskeun dolanan. Bérés sareng rapih.

Ayeuna yén perang di Siria parantos nunjukkeun yén kakuatan NATO (dolanan Amérika) henteu pati langkung utama, janten jaman awal akhir standar dolar global. Langkung seueur nagara deui anu mundur di Amérika Serikat, sareng mung jawab Donald Trump mangrupikeun garis anu langkung parah: perang dagang. Sareng ayeuna - sareng kaayaan koronavirus - anjeunna tumiba deui dina ngalangkungan China bashing. Dina wawancara pamungkas na FOX News anjeunna nyatakeun bahkan anjeunna hoyong ngerjakeun hubungan sareng Cina.

Pikeun catetan, éta gunana kauninga yén pamaréntah Tiongkok parantos junun ngajaga ékonomina langkung atanapi kirang dollar dollar mandiri. Dolar éta ngan ukur dianggo kanggo perdagangan internasional, tapi bank sentral Cina parantos mésér dolar ti multinasional nagara sareng parantos ngajaga yuan Cina kuat dina watesna sorangan.

Salaku tambahan, Cina ngagaduhan pangaruh ékonomi anu ageung di seueur nagara di sakumna dunya sareng proyék Cina Belt and Road Initiative (BRI) mastikeun kerjasama sareng 120 nagara sareng 40 multinasional anu ageung. Éta ngajadikeun nagara sareng perusahaan langkung gumantung ka Cina.

Nalika Donald Trump ngagorowok yén anjeunna hoyong ngusir China, pisan sapertos tindakan polah tina kakuatan superpower anu kaleungitan cengkramanna. Nalika Trump nyamar yén amarahna aya hubunganana sareng pendekatan China ka virus korona, alesan nyata frustasiana kamungkinan yén dolar badé leungit standar perdagangan dunya sareng yuan Tiongkok ceunah.

Cina ngenalkeun hiji dina watesna sorangan artos cyber anyar hartos pamayaran: e-RMB (Ren Min Bi, anu hartosna 'artos rakyat'). E-RMB ieu ayeuna diuji di sababaraha kota Cina, kalebet Shenzhen, Suzhou, Chengdu sareng Xiong'an. Di kota-kota ieu, e-RMB ampir ditarima sacara universal pikeun mayar gaji, transportasi umum, tuangeun, sareng pembelian di kalolobaan toko. Sistim ieu dihubungkeun ka WeChat sareng AliPay (ti Alibaba). Cryptocurrency anyar ieu katutupan ku Bank Pusat Cina.

IMF netepkeun prinsip Hak Gambar ngagambar Husus dina taun 2016, dimana aya "mata uang lami" janten jinis cadangan standar standar SDR cryptocurrency anyar ieu. Masalah dina inisiatif IMF ieu, kumaha ogé, dolar ngabentuk 41,73% dibagikeun dina standar cryptocurrency anyar ieu, sedengkeun yuan Cina ngan ukur 10.92% saham (yen Jepang 8.33%, pound Inggris 8.09%, euro 30.93%). Janten nalika ékonomi Cina caket janten ékonomi anu paling kuat di dunya, bagian tina standar IMF crypto (SDR) sacara teu saeutik sacara leutik.

Janten sabenerna perang perang anu lumangsung; perang anu berputar pikeun netepkeun standar duit anyar. Dolar sigana kaleungitan kakuatan sareng krisis korona parantos masihan dorongan akhir, sabab éta artos artos teu pernah ngajalankeun gancang pisan. Ayeuna éta paribasa, sabab henteu aya artos anu dicitak deui. Ngan sajumlah dina komputer anu ditambih.

Yuan Tiongkok sigana beuki kuat, sedengkeun dolar éta kiat beuki seueur.

Anu ditaroskeun ayeuna naha naha multinasional sareng bank badé ngalih tina standar dolar kana standar yuan atanapi naha kedah aya sababaraha standar standar internasional deui. SDR salaku standar crypto henteu janten pilihan anu dipercaya, kusabab kalayan susut nilai dolar éta, SDR ogé turun sareng (dibagi dolar 41,73% dina SDR éta). Janten anjeun kedah nyingkirkeun pangaruh artos fiat (artos dicitak salamina) salaku dasar sistem kauangan internasional.

Dolar sigana parantos ngahontal waktuna. Ékonomi di Amérika Serikat sareng Eropa bakal pencét susah dina bulan-bulan datang ku épék krisis korona. Harga dina supermarkét parantos naék. Seueur perusahaan bakal murag sareng kusabab ratusan milyaran parantos dicitak, panyusutan artos ieu bakal janten langsung nyata pikeun sadayana dina sasih bulan. Jalma anu masih gaduh sababaraha tabungan bakal mulai hariwang.

Nyatana, skenario kiamat bakal nyobaan pikeun seueur perusahaan sareng penyelamat. Kalayan dolar, emas sigana mangrupikeun hiji-hijina kota aman, sabab jumlah emas di dunya sering dianggo pikeun nutup mata uang salami panyétangan kauangan.

Nanging, bitcoin ogé sigana beuki nyayogikeun kana kota aman. Kalayan ancaman poténsial bank ragrag (sabab perusahaan bangkrut sareng individu henteu tiasa deui mayar pinjaman atanapi kapentingan kana gajian éta), ancaman bail-out sareng bail-in nuju ngalonggok. Ieu ngandung harti yén nagara boh nyimpen bank (baca: pembayar pajak) atanapi tabungan anu digunakeun pikeun nyimpen bank.

Janten meureun urang bakal ningali artos sakedik artos ka arah bitcoin sareng emas dina sasih datang.

Bisa diprediksi yén penerbangan ka bitcoin bakal panggedéna, sabab ngan saukur henteu ngagaleuh emas nganggo dorong tombol. Anjeun parantos muka dompét bitcoin dina waktos henteu sareng naon di bank ayeuna anjeun bakal aya dina dompét bitcoin énjing. Kusabab penerbangan ka bitcoin, digabungkeun sareng prinsip pertambangan anu didasarkeun, sigana bakal masihan bitcoin salaku posisi internasional anu kuat yén éta ngagaduhan poténsi pikeun nyandak tempat dolar.

Yuan Tiongkok tiasa katutup ku bank sentral Cina, tapi alesan yén emas masih ngagaduhan salaku cadangan sadunya rada nyumput kanyataan yén anjeun kedah tambang emas. Anjeun kedah ngaluarkeun taneuh tina karya ngali digali dina tambang emas, anu mangrupikeun prosés anu gampang sareng intensif tanaga gawé sareng kakurangan. Prinsip pertambangan Bitcoin didasarkeun kana ideu anu sami, sakumaha dijelaskeun dina artikel ieu.

Tombol dagang bitcoin di sakuliah dunya ayeuna langkung ageung saengna seueur deui multinasional sareng investor ageung anu dipikaresep di jerona sareng ngalebetkeun éta. Upami anjeun nambihan kanyataan éta kana aprésiasi hiper-artos sareng kasibukan dolar kamungkinan, sigana mah pikeun seueur bitcoin bakal janten panyumputan bom. Ku sabab éta ngagaduhan poténsi pikeun netepkeun standar internasional anyar sareng upami dolar ragrag, bitcoin tiasa ogé nyandak tempat dolar dina standar SDR IMF IMF.

éntri sumber link: edition.cnn.com, ft.com, globalresearch.ca

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ngeunaan Author nu ()

Komentar (11)

URL Trackback | Komentar RSS Feed

  1. Marcos wrote:

    Dina pamanggih kuring, anu mimiti bakal ningali pamisah USD antara hiji dolar internasional (petro) sareng USD lokal kanggo AS sorangan. Anu terakhir bakal ngahirupkeun gede, sapertos skénario sapertos Venezuela. Pecahan dolar mangrupikeun bagian tina setélan kauangan, sabab unggal nagara parantos investasi seueur tabungan warga (dina mata uang lokal, sapertos rasies Iniase) dina sekuritas hutang AS dina sistem injeuman bank pikeun ngabiayaan perdagangan internasional anu dipasang di USD. Maka nagara-nagara moal pernah hoyong ningali klaim USA AS = nguap akibat hipinflasi, janten éta pamisah pamisah. Salajengna, Cina gaduh langkung ti hiji triliun jaminan AS. Upami Cina hoyong salah, aranjeunna tiasa ngaleungitkeun hutang di pasar sareng upami henteu aya paménta, FED kedah mésér hutang ieu anu bakal nyababkeun hyperinflation di Amérika Serikat. Garis hard Trump ngeunaan perang tariffs janten sigana kuring janten panggung pikeun massa pikeun nerapkeun setélan kauangan. Ulah hilap yén setélan kauangan artos yén seueur hutangna bakal kasir, sabab sareng ngareset teu aya titik kaasup hutang goréng tina sistem bangkrut dina sistem anyar. Punten dicatet, ieu bakal ukur dilarapkeun ka grup anu milih sareng henteu kana hipotik atanapi jalmi anu ngagaduhan hutang pribadi, ieu bakal diteruskeun dina sistem énggal. Kuring ogé yakin yén urang bakal ningali apresiasi ageung tina dolar internasional sateuacan sirna tina pamandangan. Kanaékan ieu utamina kusabab paménta dolar pikeun nyusun kompleks turunan kompleks. Kuring nyangka ieu ogé bakal janten waktos nalika pamaén (bank sareng bank sentral) bakal ngical hutang Amérika.

  2. ZalmInBlik wrote:

    Hidrogen nyaéta révolusi énergi anu datang sareng bakal ngabalukarkeun gencar paradigma. Cukup kaluar ti implikasi ékonomi langsung, ampir sadaya modél dumasar kana sumber tanaga lami tiasa ngantunkeun jandela.
    https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5016231/bill-gates-jacht-waterstof-schip-superjacht-duurzaam-varen
    https://archive.org/details/ColdFusionTheSecretEnergyRevolutionByAntonyC.Sutton1997_201903/page/n13/mode/2up/search/hydrogen

    Perang proksi antara Cina sareng Amérika parantos dilaksanakeun sareng bakal naék parah maot maot duta Tiongkok ka Israél sareng tuduhan biowarfare. Pasukan ngawangun di Laut Cina Kidul (Diego Garcia) ogé kudu diawasi.

    Hong Kong mangrupikeun operasi Operasi Otak klasik sareng tangtosna China bakal ngabales dina waktosna pas.

  3. nganalisa wrote:

    malah langkung sanksi, TSMC mangrupikeun perusahaan Taiwanese anu niup sénsitip ka China.

    Kontrak Chipmaker Terpanjangna Dunia Dunya Ngirimkeun Ka Huawei Salaku Sanksi Anyar AS
    https://www.zerohedge.com/markets/worlds-largest-chipmaker-halts-deliveries-huawei-new-us-sanctions-bite

  4. Zonnetje wrote:

    Hiji poster Israél dina 4 chan nyarios Shin Bet, internal internal Israél 'Mossad, maéhan duta besar atas pamundut China saatos Du Wei nyoba ngahirupkeun sareng ngabagi info dina laboratorium bio-perang China, sareng teras dua kali nyebrang.

    Henrymakow.com

  5. Riffian wrote:

    oge, biasa kasangka Bannon parantos antosan konflik anu diarah sareng China.
    https://www.breitbart.com/politics/2017/11/13/im-proud-to-be-a-christian-zionist-steve-bannon-gets-standing-o-from-leading-jewish-organization/

    Bannon WarRoom - Warga Républik Amérika
    66,6K palanggan

  6. Marcos wrote:

    Het begint steeds meer op een strategie te lijken waarbij de sequence omgedraaid is. Wat ik hiermee wil zeggen is dat van de aanbodzijde van de economie het MKB en een aamtal andere sectoren de nek om wordt gedraaid, omdat deze niet meer nodig zull;en zijn wanneer ze de vraagzijde met bijvoorbeeld vaccins naar beneden kunnen stellen. Normaal zal eerst een bevolking groeien en er meerdere aanbieders komen, of een bevolking dalen en het aantal aanbieders afnemen. Nu lijkt dit dus omgedraaid.

Leave a Reply

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup