Amazon kobong, bayah bumi pareum!

Filed dina warta analisis by on August 23 2019 8 Komentar

sumber: abc.net.au

Saha waé anu émut yén nalika presiden ayeuna Brasil, Jair Bolsonaro, kakawasaan salaku hiji jenis politik politis jangjang anu ekstrem anu digambarkeun dina media, langsung terang yén urang nuju aya di dieu sareng batur anu ngadukung agenda anti-globalisasi . Batur anu nangtung pikeun kapentingan jalma sorangan. Jinis Boris Johnson, Thierry Baudet, Donald Trump sareng sadaya jalma politikus jangjang anu sanés anu tiasa nyandak kamulyaan saeutik, tapi pamustunganana ditakdirkeun gagal, sabab ieu agén gedé. Sadayana sareng saha waé anu protektoris atanapi yakin aya konspirasi (sareng katingalina mah ngalawan aranjeunna) kedah pamustunganana tiasa nyalahkeun Zwarte Piet pikeun gagal, ku kituna aya sora kritis ngalawan globalisasi sareng clique elitist kuno pasti aya hubunganana sareng golongan éta anu nyababkeun bencana ékonomi.

Janten upami Jair Bolsonaro nyatakeun yén LSM tanggel waler pikeun nyalurkeun kahuruan Amazon, teras anjeun tiasa ningali yén salaku konspirasi ide. Gambar global diatur: handapeun Jair Bolsonaro, bayah bumi urang susun dina waktu anu henteu.

Masih kapayunna pikeun tetep ngulang yén urang leres-leres henteu terang naha warta anu urang tingali masih leres atanapi henteu. Naha anjeun masih émut pangungsi ngungsi nuju wates Méksiko sareng AS? Naha anjeun masih émut wabah Ebola? Ujug-ujug urang ngadangu henteu langkung seueur ngeunaan éta sakali deui langkah-langkah anu bakal ditolak. Maka masalah dumadakan ngaleungit sapertos salju di panonpoé. Dina waktos pangungsi ngalir ka wates Amérika. kuring némbongkeun kumaha gampang anjeun tiasa ngadamel riungan seueur ageung sareng parangkat lunak; ogé dina gambar video. Ayeuna anjeun ningali seueur deui iklan dina média sosial sapertos Facebook anu nawiskeun software hebat pikeun nyaluyukeun poto (tingali voorbeeld). Hal ieu jadi beuki gampang pikeun ngamanipulasi gambar sareng sora. Kami henteu ngartos nalika gaduh urang ngawawancara sareng Bolsonaro naha anjeunna leres-leres mangrupikeun anjeunna atanapi naha urang ngan ukur angkat ka hiji muka swap calik ningali. Fakta sederhana anu kami yakin yén saluran média utama nyaéta perusahaan anu nganggo ratusan atanapi rébuan jalma, sareng gambar anu urang ngagaduhan ngeunaan awéwé anu rapi sareng pormat dina jas, hartosna urang ngagaduhan iman kana naon anu ditepikeun ku urang.

Naha Amazon na seuneu? "Leres, anjeun masih ningali gambar-gambar na !?"Terus matak kaget kuring yén masih kénéh teu mungkin ngajelaskeun ka jalma yén gambar henteu aya deui buktina. Gambar ngabuktikeun nanaon. Hiji-hijina buktina anu anjeun aya nalika ningali gambar nyaéta yén anjeun parantos ningali kana layar anjeun. Anjeun ningali gambar. Éta éta. Kalayan perangkat lunak ayeuna, sadayana tiasa didamel sareng dimanipulasi sakedapan. Tingali kana pidéo di handap ieu pikeun ningali kumaha jaringan saraf intelijen (AI) ayeuna tiasa ngamanipulasi poto dina sababaraha detik. Teknik anu sami nyaéta tukangeun nyieun gambar pidéo (tingali di dieu). Urang bet pikirkeun "Leres, sadaya anu bakal janten, tapi kuring yakin pisan yén Amazon ngaleungitkeun". Naha anjeun terang kunaon? Kusabab anjeun ningali éta dina média sosial sareng warta. Iman anjeun janten ditangtukeun ku anu anjeun kalebet perkawis nalika mayar pajak anu sakedik sareng ngagaduhan miliar dina akun bankna; sakitu kelompok elitist saeutik. Anjeun bakal kéngingkeun ngaganggu yén aya sakedik kelompok anu jalma anu beunghar anu mikat sagala kabeungharan, tapi anjeun teu malire kanyataan yén aranjeunna gaduh saluran média anu ageung sareng internét minangka alat anu tiasa dimainkeun.

sumber: noticias.r7.com

Naha Amazon na seuneu? Kami henteu terang! "Leres, tapi kuring terang jalma anu cicing di dinya anu mastikeun"Di tempat anu mana éta jalma hirup sareng anjeunna hadir dina situs pikeun ningali kahuruan atanapi naha jalma éta ogé nampi berita ieu? "Leres, tapi di Brazil aranjeunna moal ngabohong ngeunaan sapertos kitu? Saha anu pedah ti éta? Upami Bolsonaro kedah angkat, sanés média Brasil ngabébaskeun plot?", Anjeun bisa ngabantah. Teras anjeun hilap éta, sapertos di Amérika Serikat sareng Donald Trump (anu konon ngalawan pertarungan ageung), para pulitikus ngan ukur palaku anu kedah tetep némbongan sareng ngalakukeun aktingna ditéang sareng média sareng média alternatif. Anjeun moal kakawasaan upami anjeun henteu tangguh tina bloodlines aristokrat. Éta mungkin tebih teuing kanggo seueur, tapi tingali dina tulisan kuring panganyarna dina Ursula von der Leyen, présidén anyar EU (tingali di dieu) sareng milari kumaha éta jalan.

Média aya anu maén masarakat sareng ngajunjung ilusi démokrasi. Ahli politikus sareng média maénkeun interplay anu ngawas naskah master sareng kedah ngarahkeun populasi dina arah anu telah ditangtukeun, tanpa sadar yén éta dimainkeun sacara sepenuh waktos ngalangkungan akting, tipu daya sareng tipu daya.

Ieu "merek Amazon" panginten ngan ukur revolves sareng persépsi politik sareng pakampungan sareng merek di beulah katuhu. Diantara anu séjén, kuring gaduh penjelasan rinci ngeunaan prosés ieu sareng pedaran mérek di sisi katuhu artikel ieu anu dirumuskeun. Maca tulisan éta deui sareng milari kumaha patandinganna.

tags: , , , , , , , ,

Ngeunaan Author nu ()

Komentar (8)

URL Trackback | Komentar RSS Feed

  1. Anna de Usum Usum wrote:

    Énéh! Hatur nuhun kanggo nyerat kumaha jalanna ... persis anu ku panginten nalika kuring ujug-ujug ningal "berita" ieu disambut ku ...

  2. keazer wrote:

    Pidéo éta ngingetkeun kuring deui lamun urang tiasa ngawangun sapertos kitu di dunya ieu ngaliwatan sketsa barudak anu saderhana. Kumaha gampangna nyieun hiji hal sapertos ieu di luar dunya pikeun ngobrol ngeunaan aventar?

  3. DHBoom wrote:

    Babaturan réréncangan kuring cicing di Brazil, ogé di Sao Paulo ... Kuring ogé panginten badé ngabagi béja ieu sareng anjeun, sabab aya omongan dina média salaku wengi salaku wengi kusabab sadaya haseup siang siang. Teu aya nanaon ti mana !! Kuring parantos ngirimkeun anjeunna média média mainstream tina naon anu diumumkeun ka dieu sareng anjeunna nyarios nanaon éta leres.

    Kumaha mungkin dimungkinkeun yén média mainstream naif ... Sakur jalma pamikiran saderhana terang yén hal anu sapertos éta kalayan patarosan anu sederhana tiasa dilabélan salaku berita palsu ku naroskeun ka babaturan anu tinggal di dinya ?!

    Kuring ngagaduhan mamang ageung kuring ngeunaan warta, tapi salaku hasil tina carita ieu aranjeunna parantos kaleungitan kredibilitas .. Ngahasilkeun ...

    • Martin Vrijland wrote:

      Abdi henteu tiasa pariksa réspon anjeun (anu umumna dianggo), tapi upami carita anjeun sahih, maka teras aya sadayana tentara troll ngantosan anjeun ngaku sabalikna (pagawé mayar anu ngajagaan diskusi média sosial).

  4. Martin Vrijland wrote:

    Oh enya ... upami anjeun ngan hoyong narik dompét:

    Kahuruan leuweung pikasieuneun di hutan hujan Amazon teu bisa dikawasa sareng masih kénéh ngembang unggal poé. Amazon henteu berharga pikeun sato sareng jalma, sareng pikeun merobih parobahan iklim. Éta sababna WWF ngamimitian kampanye darurat. Tapi babarengan urang langkung kuat, janten bantosan teuing! Téks AMAZONE ka 4333 ayeuna sareng nyumbang 3 euro. Anjeun tiasa ngirim pesen téks sakumaha sering anjeun! Hoyong terang langkung seueur? https://www.wwf.nl/kom-in-actie/noodactie-bosbranden

    • Martin Vrijland wrote:

      Oh enya sareng saatos ngirangan biaya kanggo Porsche anyar pikeun sutradara, artos anjeun bakal diséépkeun nganggo cara anu mangpaat. Panginten meureun aya sababaraha tangkal anyar anu direncanakeun di taman sato Apeldoorn, tapi tangtos seueur blok pariwara TV kedah dipésér sareng iklan anu mahal dina majalah, supados langkung seueur janten anggota. Éta tangtosna hal pangpentingna.

  5. kaméra 2 wrote:

    Penghargaan militér anu luhur

    Angon laut

    THE ditambah sareng dikurangan nyiptakeun énergi di dunya sapertos seueur pisan tambah & dikurangan, christ / anti christ, bageur / jahat, etcetera
    Seasheprd teu aya rambut salain ti batur, jalma hartosna saé anu sukarelawan tapi diréktur angkat ka méja kalayan perusahaan anéh

  6. Présidén Osama wrote:

    NASA nyarios yén aya sababaraha kahuruan leuweung:

    https://fires.globalforestwatch.org/report/index.html#aoitype=GLOBAL&reporttype=globalcountryreport&country=Brazil&dates=fYear-2019!fMonth-8!fDay-15!tYear-2019!tMonth-8!tDay-22

    Éta sapertos 5.000 tibatan 15.000 12 sababaraha taun ka pengker.

    Janten jelas yén Bolsonaro kedah angkat.

Leave a Reply

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup