Lamun pamaréntah média sosial atanapi internét buka nutup di serangan (saperti dina Sri Lanka), anjeun sabenerna nyaho cukup

Filed dina warta analisis by on April 22 2019 11 Komentar

Sumber: wsj.net

The serangan di Sri Lanka kamari kungsi dampak hébat deui. Ratusan maot na loba luka, sarta serangan ku pelaku bom bunuh diri di sababaraha lokasi, jadi media ngabejaan anjeun. Kumaha impressive kitu? Jadi impressive yén pamaréntah Lankan Sri meda sosial ieu tearing geuwat ka "mencegah penularan warta palsu". Tapi warta palsu nu lajeng bisa nyebarkeun sangkan gancang? Yén serangan éta teu bener sugan? Bakal ka Sri Lankan ngabdi goréng gancang Photoshop atanapi Adobe Saatos Balukar nyieun jeung ngadistribusikaeun pilem palsu? Kumaha saur anjeun? Ah, tangtu pamaréntah téh sieun ngarasa diideuan leuwih jalma ngaliwatan média sosial nempatkeun hiji sabuk bom sakumaha saum sareng ogé ngan rék niup up a garéja atawa hotél! Kumaha lamun maranéhna unggal juices "Tur ayeuna anjeun terang!"Atawa aya, aranjeunna sieun anu Kristen ambek coba narajang muslim.

nu International Business Times dilaporkeun:

portal warta nu pamaréntah Lankan Sri urang diropéa Éta sakabéh média sosial geus diblokir leg ulah sumebarna warta palsu. Dina banding, Sri Perdana Mentri Lankan Ranil Wickremesinghe ngadesek urang ka "ulah propagate laporan dikonfirmasi na lamunan."

Pariksa video di internet, aya rusuh wawuh, shouting na screaming. Kavling sirens jeung ambulan jeung dina hal ieu tangtosna jalan kacau Sri Lanka. Tétéla aya loba karuksakan, tapi oke naon ongkos pikeun meunangkeun sakabeh dunya dina modeu agitated. Tungtungna, dunya dampak global; utamana lamun Amerika jeung Éropa nu prihatin. Pikeun nu hayang téh pangalusna kurban a interior garéja di misalna nagara miskin. Hijina gambar anu urang nempo yen urang bisa meunang ningali na mastikeun gambar anu éta sakabéh seriousness.

De New York Times hadir kalawan katerangan di handap pikeun shutting handap média sosial:

Sri Lanka diblokir sababaraha dina jaringan média sosial di hudang serangan teroris dina Minggu-kaasup Facebook jeung ladenan olahtalatah WhatsApp. Lengkah rongkah ngagambarkeun tumuwuh perhatian global, utamana di kalangan pamaréntah, ngeunaan kapasitas jaringan-milik Amérika kana spin up kekerasan.

YouTube, Instagram, Snapchat na Viber werealso inaccessible, Numutkeun Grup ngawaskeun internét.

"Ieu kaputusan sapihak," ceuk Harindra Dassanayake, a panasehat présidén di Sri Lanka.

Pajabat diblokir dina platform, cenah, kaluar sieun Éta misinformation ngeunaan serangan jeung ucapan hate bisa nyebarkeun, provoking beuki kekerasan.

Hoyong ngadangu pamadegan mah? Tétéla, disebutkeun anjeun teu bade maca artikel ieu sareng tos ditinggalkeun Tumbu ramatloka abdi. pendapat abdi jadi Jigana pamaréntah tearing Internét alatan maranéhanana sieun yén urang hirup gonna nelepon sabudeureun éta knocks ngadenge nanaon carita jeung warta palsu ngalaan mun ngadistribusikaeun gambar atawa kasaksian némbongkeun yén kami fooled jadi.

Kuring ngulang dieu: "kaluar sieun Éta misinformation ngeunaan serangan na hate ucapan".

George Orwell bakal keun di dieu. Simkuring ningali anu jelas dua hal. Pikeun ngamimitian konon pamaréntah jeung média maranéhanana "misinformation" sumebar dina wangun warta palsu na ngarah sieun anu kaleresan wangsit ngaliwatan média sosial ngaliwatan pernyataan ti jalma anu cukup ku némbongkeun yén éta téh palsu. Unsur kadua di pernyataan ieu téh ucapan istilah hate. Éta nu panutup nepi nanaon jeung saha anu wani dissenting pendapat. Éta sakadar munasabah mun buang datar Internét; konon jadi jalma ulah balik nelepon pikeun (dina hal ieu, contona) pikeun nyerang umat Islam. engké istilah 'hate ucapan' teh istilah dulur anu dissent lajeng proclaims carita nu némbongkeun media mainstream, ieu dubbed. Munggaran ieu masih dilabélan sakumaha teori konspirasi, tapi sabar ti pamaréntah palsu jeung média maranéhna ngalir kaluar. Éta rék leuwih carana ngawasan jeung kitu ayeuna teh ucapan stigma hate anyar ditambahkeun kana arsenal teh. Aya ngan hiji gambar tina realitas jeung nu mangrupa realitas palsu nu pamaréntah jeung média maranéhna maksakeun on kami liwat palsu mesin warta propaganda maranéhanana, ngarah bisa nempatkeun Grup babarengan.

Naha ayeuna tungtungna? Ieu dimaksudkeun yen bangsa nu diadu ngalawan unggal lianna. Éta pisan sababna naha a PSYOP sapertos (operasi psikologi) jadi rigged ku nyieun warta palsu. niat teh nya eta hate ucapan anu dijieun diantara pendudukna, tapi maranéhna rék Internet pikeun Bom dina urutan ulah dispersi tina paparan di warta palsu tur migunakeun ucapan hate jeung sosialisasi ngeunaan 'warta palsu' sakumaha alibis ka média sosial sensor. Cara anu seep aya gambar na seratan eta ngalaan hoax ka. Langsing Tapi? Dina waktu nu sarua global 'sieun porno' nempatkeun sagala hal dina rétina tina dunya yén ukuran kaayaan pulisi global bener perlu. Dina hormat anu, Easter Minggu éta sapoé geulis nempatkeun paus pikeun propaganda sieun ieu.

Pelaku bom bunuh diri nu kiwari diobral di Media Markt. Dua pikeun harga 1. Merenah pikeun pamakéan dina paménta.

éntri sumber link: ibtimes.com, nytimes.com

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ngeunaan Author nu ()

Komentar (11)

URL Trackback | Komentar RSS Feed

    • Martin Vrijland wrote:

      Sumuhun, urang nyaho carita, tapi éta titik: teu operasi Gladio. Lamun anjeun meunang nu ogé sakaligus ku Wilfred? Éta nu diangkat dina situasi kajadian. métode Hollywood murni maké tim aktor jeung karyawan publik compromised. Taya maotna sarta tatu. Naon Hollywood di pilem a, média teuing bisa. Nu katingali? Ieu warta bener palsu dina rasa literal kalimah.

  1. Maya El Ujang wrote:

    Naha maranéhna ngalakukeun ieu?

  2. Wilfred Baker wrote:

    Sja aranjeunna sieun estu teu ngan nerapkeun ieu, I hartosna 911, teu shopped kuring boh.

    Brrr

    bogoh

  3. kaméra 2 wrote:

    Anggap anjeun gaduh musibah di Walanda jadi badag salaku musibah Bijlmer.
    Anggap pamaréntah imposes média sosial langsung datar, aya pos nu leuwih nanaon, komunikasi nada, FB anjeun jauh sadayana

    Pikir loba jelema A sosial manggihan pamaréntah dina wayah éta naon alesanana, kumaha anjeun bakal meta lamun hal dahsyat kajadian jeung anjeun teu tiasa komunikasi cara maneh tuh?

    Lajeng anjeun boga salaku pamaréntah pikeun nyumputkeun hal, sabab lamun eta éta bener maneh maén peta lengkep muka.

    Aya situs séjén di Walanda endorses pernyataan ieu PANGERAN Vrijland, ngan balik neangan dina net, sabab ieu téh verreuit nganalisis paling logis.

  4. JHONNYNIJHOFF@GMAIL.COM wrote:

    Internét 1.0 kadali pinuh (r) pamaréntah! Waktu keur revolusi internét 2.0 évolusi!
    http://wlcg.web.cern.ch/

  5. ZalmInBlik wrote:

    Numutkeun Rita Katz Loka Intel téh kumaha bisa jadi disebutkeun ISIS

    https://ent.siteintelgroup.com/

  6. kaméra 2 wrote:

    Kabeneran aya,

    19th kaluar datang April AS Angkatan Laut di Sri Lanka pikeun tujuan latihan

    https://sputniknews.com/military/201904221074342119-us-navy-sri-lanka-drills-suspended/

Leave a Reply

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup