Naon masalah nitrogén, naha para patani miluh sareng kenging panurunan laju?

Filed dina warta analisis by on Nopémber 7 2019 11 Komentar

Sumber: nos.nl

Sigana janten jambangan nyata! Sadaya patani dumadakan kedah ngirangan nitrogén. Éta kecap 'nitrogén' parantos ngagaduhan kecap subliminal 'nyekelan' nyalira sareng anu janten jalmi rata-rata di jalan ngiringan yén urang nuju kaayaan bahan anu urang sadayana badé cuk. Masih seueur ogé anu ngahubungkeun kecap sareng CO2 sareng bédana teu dipikanyaho. Nitrogén dasarna nyaéta partikel dasar di alam. Istilah 'nitrogén' nunjukkeun ngarujuk kana atom anu ngan ukur bisa kajadian dina wujud (salaku molekul). Éta sababna, salaku patani, anjeun moal tiasa ngirangan nitrogén. Anjeun tiasa, contona, ngirangan amonia. Ammonia NH₃ saleresna tiasa diukur sareng kapanggih, contona, dina ékskrési sapi. Kusabab nagara hoyong ngalakukeun réduksi nitrogén jelas hususna hiji pilihan NLP (Neuro Linguistic Programming) pikeun maénkeun masarakat dina tingkat subliminal. Pangurangan nitrogén tiasa hartosna nanaon pisan. Naon anu anjeun ngirangan gas nitrogén, amonia of salah sahiji bahan anu sanés dimana unsur nitrogén lumangsung?

sumber: indiamart.com

Anjeun panginten langkung terang nitrogén paling tina barang anu dina tekenan anu tinggi dina botol sareng anjeun kedah tuang kalayan sarung tangan kandel (atanapi sapertos poto dina botol insulated), sabab henteu, ramo anjeun bakal beku: gas nitrogén (N2). Ieu dianggo contona pikeun ngaleupaskeun kutil. Pas nitrogén kaluar tina tekanan tinggi, mimiti kulub sareng menguap. Cai mibanda suhu ngagolak -195,8 ° C sareng suhu nyaéta nitrogén cair. Ku kituna, gas nitrogén tiis pisan sareng mimiti menguap dina hawa kabuka. Tetep dina tekenan tinggi dina botol baja anu solid ngajadikeun cairan éta. Éta mangrupikeun hukum fisik.

Kami parantos terang yén urang kedah ngirangan CO2. CO2 teu aya hubunganana sareng gas nitrogén (N2). CO2 hartosna karbon dioksida. Janten éta kecapna terstruktur sapertos kieu: di-oksida nangtung pikeun oksigén 2x. Atom karbon nganggo dua atom oksigén anu dipasang di dinya. Karbon dioksida dihasilkeun ku bakar suluh anu ngandung atom karbon. Bensin, minyak tanah sareng solar sadaya ngandung atom karbon. Molekul bahan bakar diwangun ku, diantara anu sanés, atom karbon sareng, nalika dibakar dina hawa (oksigén, kabentukna gas O2), CO2 didamel ku pembakaran sareng karbon monoksida (CO) tiasa timbul kalayan durukan. Kiwari dimungkinkeun di kajantenan di pamanas gas di bumi, nyababkeun choking. Di dinya anjeun ogé tiasa ningali tautan subliminal antara nitrogén sareng CO2. Sacara kimiawi sareng di dunya anu nyata, dua ngagaduhan leres-leres teu aya hubunganana.

Upami patani kedah ngirangan nitrogén, aranjeunna kedah ngirangan hal anu hartosna henteu jelas. Ieu sabab patani henteu ngahasilkeun gas nitrogén. Gas nitrogén mangrupikeun gas murni anu paling umum sareng ngawasa 78,1% tina sajumlah volume atmosfir. Catet yén hiji atom ngan ukur aya di alam anu aya hubunganana sareng atom séjén. Ngan sapertos atom oksigén (O) ngan upami, contona, gas oksigén (O2) atanapi dina cai lumangsung (H2O). Sanyawa nitrogén terus-terusan saluyu antara atmosfir sareng organisme hirup. Nitrogén kedah diolah heula atanapi "dibereskeun" kana bentuk tanaman anu tiasa dianggo, biasana amonia. Ammonia nyaéta naon patani (sahenteuna sato ingon). Amonia aya gunana sareng mangpaat pikeun pepelakan, naha éta patani nyebarkeun pupuk pikeun daratan.

Sumber: wikipedia.org

Nalika amonia kaserep ku pepelakan, dipaké kanggo nyintésis protéin. Tutuwuhan ieu teras dicerna ku sato anu nganggo sanyawa nitrogén pikeun nyintésis protéin sorangan sareng bahan bakar éngkolik (amonia). Ahirna, organisme ieu maot sareng merurutan, ngalaman oksidasi bakteri sareng lingkungan, sareng ngaleupaskeun gas nitrogén gratis (N2) kana swasana. A siklus anu kapaké sareng perlu.

Ngan sapertos CO2, leres-leres henteu aya anu beracun atanapi ngabahayakeun ngeunaan gas nitrogén. Nyatana, gas nitrogén mangrupikeun gas 'londur' ku alam henteu condong kana réaksi kimia sareng zat-zat sanés. Kituna matak bahaya, henteu beracun, teu bau sareng kami ngambekan dina sadaya poé; kawas oksigén. Éta oksigén anu dihasilkeun deui ku tangkal salaku panyerapan tina CO2. Duanana janten CO2 sareng gas nitrogén janten positip sareng gas anu saé, sareng pulitik ayeuna (sareng grup aktivis) nyatakeun bahya. Éta sabab pamaréntah dina skala global parantos kompromi para ilmuwan supados tiasa dipercaya ku carita, sedengkeun henteu aya katerangan biologis, kimia atanapi fisik anu tiasa disayogikeun. Laporan anu bakal nunjukkeun yén langkung seueur CO2 dina hawa dina période anu langkung anget di Bumi, nunjukkeun yén CO2 mangrupikeun akibat tina kagiatan surya tapi henteu kenging. Kami minangka saksi élmu sihir pikeun ngenalkeun sistem pajeg global sareng sistem dimana sadayana biaya tiasa ditelusuri (janten artos blockchain).

Kusabab 2015, patani parantos diayakeun di PAS (Program Pendekatan Nitrogen). Urang ningali protés tina sababaraha minggu pamungkas sabab panyebaran syarat anu sesah atanapi henteu mungkin dilaksanakeun, anu ngalangkungan patani patung. Kanyataan yén Mark Rutte nyéépkeun dinten kamari ngadangukeun para patani (nyarios bantal teras teu nganggo nanaon) mangrupikeun sami sareng ékstraksi gas Groningen sareng gempa anu nyababkeun: Unggal ayeuna teras saurang politikus ngadatangan sapotong akting na. sareng hayu jalma niup pareum. Rutte tiasa angkat kana rapat rapat patani sapertos yakin, terang yén nagara Walanda parantos nganjalan sababaraha taun dina hiji jaringan bidak dina unggal profesi; jaringan Inoffizieller Mitarbeiter salaku panksi oposisi anu dikawasa dina unggal lapisan masarakat. Salaku aktor anu tiasa nyebat dirina 'perdana menteri', anjeunna henteu kedah sieun serangan nyata, sabab para patani anu bakal luput sagala kasangsaraan sigana ogé aya diantara golongan ieu sareng aranjeunna bakal tetep tenang.

Kusabab anjeun teu tiasa ngukur émisi nitrogén, upami anjeun teu gaduh écés jelas ngeunaan saha atanapi naon anu ngaluarkeun nitrogén, anjeun gaduh masalah. Salaku conto, naha sapi ngaluarkeun gas nitrogén nalika anjeunna jauh? Henteu, aya sanyawa nitrogén dina cikiih sareng di poo, tapi sapi henteu ngaluarkeun gas nitrogén. Gas nitrogén sakapeung dianggo ku patani, contona pikeun nyegah kamekaran jarami atanapi nyimpen buah, tapi anu henteu seueur nyarios sareng, bahkan, gas nitrogén henteu bahaya sareng gas anu saé. Maka patani kedah nyandak alat itungan, dimana kaayaan éta ditangtukeun ku aranjeunna polusi nitrogén. Dina tungtungna tétéla nyaéta perkawis amonia sareng ku sabab naon anu aya dina kandang sareng cikiih. Nitrogén tetep aya kecap anu dipilih pikeun alesan dakwah sareng program subliminal "anu nyiksa". Naha henteu kitu? polusi amonia disebatkeun sareng naha urang sok ngadangu nami anu ngingetkeun urang sesak? Sakumaha anu dijelaskeun: éta nyaéta naon anu urang sebut 'program subliminal'.

Rencanaan anyar tina asosiasi aktor The Hague nyaéta laju maksimal dina jalanna kedah diréduksi. Teras salajengna aya hal anu ngeunaan konstruksi? Naha anjeun masih nampi éta? Tétéla kedah aya patani sakedik, kumargi urang hoyong tiasa ngawangun langkung seueur imah sareng prasarana, sareng ku kituna laju di jalan raya kedah ngirangan, kusabab nagara éta tiasa nyéépkeun sababaraha milyaran tambahan pikeun denda lalu lintas. Saban logika anu leungit dina unggal diskusi sareng sigana éta niat. Aya ngan ukur dialungkeun sareng istilah anu teu nyabak kana anu langkung raoseun kana usus (tapi saleresna masih salah). Éta henteu langkung seueur ngeunaan logika sareng eusi; sagalana di dunya media, politik sareng lingkunganisme sadayana perkawis raos Gut. Samentawis éta, ngan ukur aya hiji pangaruh sareng yén nyaéta unggal anu kedah nempatkeun seueur artos kana éta atanapi ngan saukur (sapertos patani) bangkrut.

Shell, anjeun terang yén perusahaan dimana kulawarga karajaan urang ngagaduhan porsi anu penting (disumputkeun sabalikna sagala rupa konstruksi anu éndah) dimimitian dina 2009 sanyawa nitrogén pikeun nambahan bahan bakar na. Éta bakal janten pelepasan mesin langkung bersih. Nyatana, sabalikna sigana mah masalahna sareng urang tiasa nyarios yén masalah éta parantos diambah ku bbm ku perusahaan minyak. Masalah dimana pamaréntahan Rutte ayeuna nyobaan muncul solusi via pangurangan laju maksimum ti 130 ka 100 dina jalur jalan. André L. Boehman (anu ayeuna bakal jadi bogeyman), profesor sains bahan bakar, sains bahan sareng teknik di Penn State University di New York, parantos dilaporkeun dina 2009 di New York Times:

Bahan bakar-énergi nitrogén parantos 'dianggo sakedap'. Saur anjeunna yén istilah "nitrogén diperkirakeun" teu nyarioskeun ka rata-rata jalmi anu henteu sadar kimia aditif. Naon anu kuring nanya ka diri salaku ahli suluh nyaéta: "Naha aranjeunna nambihan langkung nitrogén, sabab éta sacara umum bakal ningkatkeun émisi NOx?"

Penambahan sanyawa ngandung nitrogén pikeun suluh janten sababna. Solusi sapertos kitu kedah dipendakan di dinya: sareng anu nyayogikeun bahan bakar; Anjeun terang yén miliar dollar dijalankeun ku kulawarga anu hirup di istana sareng anu urang mayar pajeg dina ilusi anu disebut demokrasi. Kantun piceun aditif nitrogén!

Saban ukuran anu ayeuna urang tingali jalma-jalma ngalayang di bumi murni sareng didasarkeun ngan ukur kana rasa gantung propaganda anu dirojong ku para ahli disewa ku Jeroen Pauw sareng program TV manajemén persépsi anu sanés. Henteu aya kritik anu jero atanapi landasan ilmiah anu padet. Sareng upami aya kritik, sénsor bakal mastikeun yén jalma henteu ningali. Éta sadayana ngeunaan rarasaan Gut, program subliminal, sareng palaku anu beurat mayar anu nempatkeun anjeun dina wol nganggo lumpuh. Dina pamanggih kuring, syarat nitrogén pikeun patani berkumandang di landjepik, dimana nagara hoyong ngajantenkeun sesah pikeun para patani. Hésé pisan yén sawaréh bangkrut sareng tatanggana patani éta tiasa ngarebut tanah sareng sésana lahan tiasa angkat ka nagara pikeun ngawangun konstruksi sareng infrastruktur. Kanyataan yén kacepetan maksimal turun, sigana bakal ngahasilkeun milyaran dolar tambahan (tina denda), ti mana éta infrastruktur sareng proyék konstruksi anyar tiasa dibiayaan. Kanyataan yén sababaraha patani anu bade ngasongkeun botol bakal ngaganggu kaayaan. Patani ieu tiasa akur kalayan janten abdi sareng tatangga. Éta henteu sadayana ngeunaan lingkungan; éta sadayana ngeunaan artos sareng seueur peraturan (baca: langkung seueur kendali, langkung seueur kaayaan pulisi). Belanda minangka bumi pangujian pikeun sesa Éropa sareng dunya sanés.

Lees beuki dieu

éntri sumber link: nytimes.com

tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ngeunaan Author nu ()

Komentar (11)

URL Trackback | Komentar RSS Feed

  1. Matthijs van den brink wrote:

    "Heath tuwuh lumayan sareng wungu," saur para patani, sahingga henteu tiasa (katingalina) teuing seueur nitrogén. Anu nunjukkeun yén aya ogé tiasa seueur nitrogén. Atanapi ieu langkung kusabab asidasi tina taneuh kusabab seueur amonia? Jeung henteu langkung nitrogén? Tapi harita ogé nyebarkeun kandang konstan henteu saé. Naha anjeun henteu hartosna (sanajan upami istilah nitrogén henteu leres)?

    • Martin Vrijland wrote:

      Ammonia sorangan henteu asam, tapi dasar; nyaéta nétralisasi asam.
      Istilah nitrogén dijelaskeun dina tulisan sareng teu aya hubunganana sareng sapi-sapi dina ékskrési salian ti éta atom atom nyaéta bagian amonia. Amonia aya gunana sareng anu hadé pikeun pepelakan.

      Tangtosna anjeun tiasa nyebatkeun yén sagala hal anu nyarios 'teuing' teu saé, tapi agenda politik sigana bakal milarian artos sareng kapilahan lahan (atanapi ngaleungitkeun éta), kalayan syarat-syarat lingkungan ieu salaku alibi

    • Martin Vrijland wrote:

      Carita nyaéta nagara Walanda ngagaduhan seueur sapi sareng ku kituna seueur ogé kandang sareng émisi amonia. Upami ieu netep di darat maka pepelakan anu resep taneuh anu goréng - sareng henteu tiasa ngolah langkung seueur nitrogén - kakurangan di dinya. Tutuwuhan anu subur kana taneuh anu beunghar nitrogén, sapertos jukut sareng jukut, kéngingkeun panangan luhur.

      Éta mangrupikeun kuliah resmi ... éta ngingetan kana hype "hujan hujan" sababaraha taun ka pengker. "Tangkal anu resep taneuh goréng ...", "pepelakan anu kaancam" .. heuh enya .. Kitu deui urang ningal kecap nitrogén sareng beunghar nitrogén. Kecap nitrogén tetep teu katetepan. Nitrogen ngan ukur aya dina sanyawa sakumaha dinyatakeun dina gambar dina tulisan.

      Kuring ngomong: éta sadayana ngeunaan artos, langkung seueur peraturan sareng tanah nyekel

    • Martin Vrijland wrote:

      Janten resmi maca yén amonia bakal goréng pikeun sababaraha pepelakan di cadangan alam anu tangtu.
      Pasti bakal janten seueur teuing anu teu saé, tapi sadayana sigana sareng karuksakan sato sato di Walanda. Lingkungan sapertos alibi pikeun kéngingkeun langkung seueur artos nyalira ti jumlah penduduk.

      Éta panginten janten sakedik kirang, tapi sigana khususna perkawis perkenalan sareng habituation pikeun sistem kontrol totalitarian sareng artos artos.

      Urang ogé ningali padika anu terkenal 'ilmuwan anu ngabantosan kuliah resmi nampi promosi sareng anu sanés anu ngauangan carita nampi promosi' dina carita CO2. Pertanyaanana naha ieu ogé hal di dieu.

  2. Martin Vrijland wrote:

    Punten Catet:

    Nuduhkeun pangurangan émisi ammoina mangrupikeun léngkah leutik pikeun ngirangan konsumsi daging. Kumaha anjeun parios sabaraha daging anu meser sareng tuang? Via 'internet barang-barang' (5G) sareng konsumsi renik. Éta ngabutuhkeun sistem duit anu didasaran ku blockchain sareng hal sapertos pinter dina samentawis (kulkas pikeun ngukur naon anu lebet, tandas pinter pikeun ngukur naon anu kaluar).

    Alibi "nitrogén", babarengan sareng hyp2 hype, ku kituna mangrupikeun cara anu saé pikeun ngenalkeun sistem kontrol totalitarian.

  3. ZalmInBlik wrote:

    Sareng upami urang patani teras milarian solusi, maka éta sacara logis diejir, kusabab éta henteu cocog sareng agenda 2030 sadunya. Ngawatesan kabébasan sareng asup kana perkebunan sapertos budak ..

    https://www.rtvoost.nl/nieuws/320525/Ondernemer-uit-Almelo-Mijn-biologische-ammoniakfilter-wordt-bewust-tegengehouden

    • Martin Vrijland wrote:

      Solusi anu saé. Kuring sakali ngamimitian bisnis grosir di zeolites sareng anu munggaran mawa barang éta ka Éropa ti tambang tambang ti Turki sareng Australia. Hanjakalna, dina hiji waktos anu ngagaleuh ageung henteu mayar tagihanana, janten kuring henteu tiasa ngahemat perusahaan. Pamilik énggal anu ngagaleuh tina kabangkrutan ngagaduhan sadayana téks anu ditulis ku kuring dina wanci masih aya dina website. Anu pangsaéna ayeuna jutawan sareng hatur nuhun kuring pikeun sadaya pagawéan telepon.

      Zeolite, sareng khususna Clinoptilolite, nyaring amonia tina miceunan sareng regenerable ngaliwatan mandi uyah. Clinoptilolite anu kuring pasikeun ogé parantos disatujuan ku EU salaku suplemén diet. Ayeuna mah anu pangheulana ngintunkeun ieu ka kebon abah sareng imah hayam ageung (lumpuh).

      Solusi sanésna anu dianggo. Tapi jalma henteu hoyong solusi, aranjeunna hoyong ngarobih industri sareng cengkraman anu langkung saé.

  4. Danny wrote:

    Ogé dicatet yén boom dimimitian ku "marentah nitrogén" ti déwan nagara.
    Klub anu Willen-Alexander kapala nyaéta.
    Tah jelas tina pasualan ieu muncul.

    • Zonnetje wrote:

      Sadayana, khususna hal anu penting pikeun budak lalaki dina naskah, diarahkeun ka kasampurnaan. Ku sabab éta moal aya akal pikeun balik ka pengadilan di 'pengadilan'.
      Abdi henteu ngartos yén patani, dunya konstruksi, jsb sanés tiasa damel? Bahaya tetep aya organisasi anu hoyong anu jero, jero, diserang ku sababaraha panemutan. Naon nagara. Untungna urang hirup dina 'aturan hukum'.

  5. Martin Vrijland wrote:

    Sareng koran propaganda panglegana di Walanda ayeuna tiasa mimiti ngalakukeun kontrol karusakan, ayeuna parantos jelas (kusabab ukur ngaji, data ageung) anu henteu nyandak éta

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1439735619/doorgeslagen-onbegrip-over-groene-maatregelen

    (gratis pikeun maca dina modeu Inognito, tapi langkung saé henteu ningali éta poyok)

    Jalma tetep ngobrolkeun ngeunaan nitrogén, tapi éta henteu ngeunaan nitrogén. Éta mangrupikeun nami propaganda, masihan gambaran yén anjeun cécés!

Leave a Reply

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup