Adobe, Twitter sareng média mainstream anu badé perang jero jalan?

Filed dina warta analisis by on Nopémber 6 2019 0 Komentar

Sumber: aolcdn.com

In buku anyar kuring Kuring ngajelaskeun kumaha jero-jeroan tiasa dilarapkeun dina sagala rupa lapangan dina média, tapi ogé dina platform média sosial sareng diskusi, sareng kuring ngajelaskeun kumaha média parantos kagungan sagala téknik pikeun ngalaksanakeun warta dina sababaraha dekade. Éta hal ieu dipecat ku seueur salaku konspirasi, dina kaayaan yén kedah aya batur diantara aranjeunna anu bakal nyarios ngagerentesna, teu malirakeun kompartemenasi kanyaho. Upami perusahaan média sareng koran nampi berita tina sumber 1 sareng yén salah sahiji sumber nyaéta, contona, Kantor Umum Walanda Walanda John de Mol, maka ngan ukur tim leutik dina ANP anu kedah sadar kana operasi sapertos kitu. Sareng di jero tim éta, élmu pangaweruh tiasa mastikeun yén ngan ukur sababaraha urang anu peryogi terang ngeunaan trik sareng tipu daya.

Kuring sering sering kaget sareng kapercayaan kana média anu hébat, ogé diantara anu disebut awakened. Upami réaksi anjeun anu munggaran ngeunaan barang warta masih kaget atanapi "kagum", maka anjeun sanés sadinten kumaha jalma-jalma didorong ka panerapan anu langkung saé kalayan operasi psikologis. Jalma wani ngobrol ngeunaan 'kasadaran' sareng yakin pisan yén kadang-kadang operasi bendera palsu parantos kajantenan, tapi anu sadayana jauh sareng pasti henteu lumangsung di Walanda, sabab Belanda tiasa dipercaya sareng urang sadayana ngagaduhan jalma anu berbakat dina éta. média sareng politik sareng seueur politikus kritik di The Den Haag. Jalma-jalma sapertos Jeroen Pauw sareng Matthijs van Nieuwkerk masih ditangan sareng urang tetep teu ningali yén aranjeunna manajer persépsi canggih anu ngagaduhan diskusi pikeun nyiptakeun penampilan kritik sareng ngiringan kamungkinan mendakan kumaha jero panipuan éta. . Kami tetep teu percanten yén oposisi tiasa dikawasa.

Upami, dina operasi psikologis anu sadaya anu kasangka nyaéta warta palsu, anjeun gaduh diskusi anu serius, kalayan para ahli anu serius sareng seueur emosi, maka sadayana otomatis bakal percaya. Sareng upami anjeun malikan deui berita dina sadaya stasiun radio, dina sagala koran sareng sadaya wartos, sadayana yakin. Kakuatan kakuatan ieu dikuatan ku anu disebut kritik kritéria pikeun média alternatif, sadayana sadayana sepi dina operasi psikologis. Aranjeunna jaga perhatian anu disebut kebangkitan tapi fokus kana hal-hal sapertos 911, JFK, badarat bulan sareng sagala rupa berita kuno anu sanés atanapi 'kesadaran warta'; sahingga ngajaga hudang saleresna dina modeu dormant ngeunaan (ampir unggal dinten) maén sareng berita palsu anu ngahasilkeun kabijakan pulitik. Duanana média sareng média alternatip aya pikeun ngajantenkeun masarakat teu sadar kana metode 'Wag the Dog' (film ti 1997) média sareng koléktif Truman Show (film ti 1998) dimana masarakat digelar. "Cara anu pangsaéna pikeun ngadalikeun oposisi nyaéta mingpin éta diri"

Adobe, perusahaan anu ngembangkeun parangkat lunak grafis anu, upamana pilem tiasa diedit. ngumumkeun dinten sateuacan kamari pikeun kolaborasi sareng Twitter sareng New York Times. Aranjeunna hoyong ngenalkeun standar kaaslian eusi. Di buku kuring kuring parantos ngumumkeun yén ieu bakal datang sareng éta tiasa disada sapertos inisiatif hebat, anu sigana hartosna yén "pabrik berita palsu Rusia" henteu deui tiasa ngadamel pidéo palsu pikeun ngabantosan Donald Trump menangkeun pamilihan umum, tapi Saha waé anu nyekel konci pikeun standar kaaslian ieu, dina prinsipna, nyatakeun yén unggal pidéo tina "sumber anu disatujuan" asli sareng yén saha waé anu nyusahkeun yén éta nyarios warta palsu. Kanyataanna; urang panginten tingali ningali pilem palsu anu dipikabutuh pikeun periode anu badé narik perhatian langkung seueur kana masalah éta. Urang tiasa ngabandingkeun éta kana situs warta palsu anu ngahaja dirarancang, anu hartosna tiasa nyebut "katingal situs berita palsu tos aya, janten urang kedah nyetél sababaraha jinis 'pelayanan kabeneran' Facebook sareng média sosial". Standar kaaslian anyar ieu moal langkung ti éta: a George Orwell 1984 pelayanan sertifikasi kabeneran.

Ayeuna pasti bakal janten ahli anu diulem deui di méja Jeroen Pauw pikeun ngajelaskeun kumaha saé sareng pangabutuhna tanda kualitas sapertos kitu, tapi upami agénsi warta utama nampi kodeu énkripsi pikeun nyatujuan sadayana warta palsu, anjeun émut sanes naon anu anjeun kéngingkeun tina solusi anu sareng saleresna mung nguatkeun monopoli kana produksi warta palsu.

éntri sumber link: engadget.com

tags: , , , , , , , , , ,

Ngeunaan Author nu ()

Leave a Reply

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup