Tag: diulas

Panaséhat pulitik ngiringan ngawangun kampong pendidikan deui!

Filed dina warta analisis by on Désémber 10 2019 8 Komentar
Panaséhat pulitik ngiringan ngawangun kampong pendidikan deui!

Kuring parantos nyerat perkawis éta mangtaun-taun na ayeuna ngan saukur sacara kabuka anu politikus nyauran kubu pendidikan. Di Walanda urang bakal nyebat éta 'organisasi reintegration', sapertos di Uyur propinsi Cina, tapi di Amérika Serikat, George Orwell, henteu parantos diucapkeun. Urang Walanda parantos ngarangkep sadayana sacara lantip […]

Continue Reading »

Tekanan anu diturunkeun pikeun murangkalih ageung!

Filed dina warta analisis by on Désémber 9 2019 13 Komentar
Tekanan anu diturunkeun pikeun murangkalih ageung!

Pikeun barudak di sakola primér sareng kanggo rumaja kedah aya tekanan anu langkung ageung ayeuna para guru henteu ngan ukur nyarios yén aranjeunna masih tiasa milih génderna, tapi krisis iklim ogé nyiptakeun tekanan kelompok. Upami éta ampir kalakuan nyimpang janten normal heteroseksual, maka dina taun-taun ayeuna aya [[]]

Continue Reading »

Dina kaayaan pulisi, anjeun badé larangan nyababkeun pulisi sareng panyayogikeun "pitulung"

Filed dina warta analisis by on Désémber 6 2019 8 Komentar
Dina kaayaan pulisi, anjeun badé larangan nyababkeun pulisi sareng panyayogikeun "pitulung"

Di propinsi Tionghoa Sinkiang ngiringan kelompok padumukan anu disebut Uyghurs. Aranjeunna umumna muslim kalayan alam sareng nagara Cina langkung resep ningali ieu béda. Gambar anu urang tingali nyaéta tina populasi karusuhan sareng gugus téroris anu poto sareng videona ampir sami sareng IS. Hal ieu bakal […]

Continue Reading »

Nyaho sajarahna pikeun ngartos agenda PBB 2030

Filed dina warta analisis by on Désémber 4 2019 14 Komentar
Nyaho sajarahna pikeun ngartos agenda PBB 2030

Internét kami nyangking seueur inpormasi anu parantos dirobih tina sumber pangaweruh supados meriam anu hadé. Ngan sakumaha TV parantos dirobih tina informatif ka hiburan anggur sareng chip, réngsé ku John de Mol & co; Salaku conto, ayeuna média sosial utamina ngeunaan video pikaresepeun sareng lucu sareng ningali naon anu dilakukeun ku babaturan di Instagram. Salaku tambahan […]

Continue Reading »

Téknologi pinter sareng pamaréntahan global téknologi bakal ngahémat iklim

Filed dina warta analisis by on Désémber 3 2019 9 Komentar
Téknologi pinter sareng pamaréntahan global téknologi bakal ngahémat iklim

Pamaréntah dunya téhnologis mangrupikeun hiji-hijina solusi pikeun nyalametkeun planét urang tina karusakan akibat bencana iklim anu nuju ka urang. Nalika bintang pilem nyadaan bél alarem, anjeun parantos yakin satengah tina populasi sadunya yén hiji hal anu kedah dilakukeun, sabab penampilan anu alus sareng sujudan peminat anu jadi dasar. [...]

Continue Reading »

Rutger Bregman nyauran rezim PBB

Filed dina warta analisis by on Désémber 1 2019 8 Komentar
Rutger Bregman nyauran rezim PBB

Rutger Bregman, panulis anu kawéntar dunya, kusabab pidato na di Forum Ékonomi Dunia, ngajantenkeun sababaraha pernyataan anu luar biasa dina wawancara anu anyar. Biasana nalika aya batur nengetan pisan, kami nuju kaayaan batur anu ngadorong agenda di tukangeun topéng kritikus simpatik. Urang ningali anu di Greta Thunberg, urang ningali yén […]

Continue Reading »

Promosi Sinterklaas gedé: kejutan anu saé geulis rangkep!

Filed dina warta analisis by on Nopémber 30 2019 10 Komentar
Promosi Sinterklaas gedé: kejutan anu saé geulis rangkep!

Éta ampir Sinterklaas, pésta barudak nyata sareng pésta anu pinuh ku kejutan. Kejutan ieu dibungkus sacara saé sareng biasana ngicalkeun kabiasaan anu saé. Dina hal barudak urang, urang bakal mayar éta, tapi kejutan kaayaan Sinterklaas téh sami sapertos dieusian anu alus sareng biaya kami […]

Continue Reading »

Kaméra pinter dina stadion maén bal sateuacanna di sistem sistem titik Cina?

Filed dina warta analisis by on Nopémber 29 2019 10 Komentar
Kaméra pinter dina stadion maén bal sateuacanna di sistem sistem titik Cina?

Di China, sistem titik sosial, anu disebut Sesame Credit, dijalankeun, sareng kalakuan unggal warga dikedalkeun ditambah titik atanapi dikurangan. Sareng hiji jumlah titik anu langkung handap, contona, anjeun henteu deui diidinan dina karéta atanapi pesawat atanapi anjeun ngeureunkeun antrian kanggo prosedur aplikasi. Sistem titik sapertos ieu ogé bakal dilaksanakeun dina EU dina sababaraha […]

Continue Reading »

AIVD parantos nyegah serangan téroris sanés, saur AIVD sareng média ngajual acara éta

Filed dina warta analisis by on Nopémber 28 2019 10 Komentar
AIVD parantos nyegah serangan téroris sanés, saur AIVD sareng média ngajual acara éta

Nyatana, henteu langkung seueur anu kedah disarioskeun ngeunaan éta tibatan judul anu parantos diringkeskeun. AIVD parantos nyegah serangan anu sanés, kecap AIVD sareng média ngajual acara. Warta NOS saleresna henteu kantos diperhatoskeun pikeun mangtaun-taun, tapi studio anu ningal langkung mahal sareng anu kantos langkung indah […]

Continue Reading »

Kapitalisme sareng dukun démokrasi, jalan anu alon pikeun fascisme komunis

Filed dina warta analisis by on Nopémber 25 2019 19 Komentar
Kapitalisme sareng dukun démokrasi, jalan anu alon pikeun fascisme komunis

Upami anjeun baca judul tulisan ieu, anjeun panginten bakal mundur sareng mikir naon ideu anu aya di tukangeun éta !? Upami anjeun parantos nengetan sababaraha taun ka pengker, anjeun parantos aya perhatosan dua hal anu penting. Kami parantos ningali perusahaan atanapi industri kabangkrut sareng anu diurus ku nagara […]

Continue Reading »

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup