Ontdek de werkelijke betekenis van het kerstfeest

Filed in SYMBOLIEK by on 10 december 2015 6 Comments

kerstboomOm de werkelijke betekenis van kerst te achterhalen is het even graven in de geschiedenis. Het begint al een beetje luguber: In de Noorse heidense traditie werd 12 dagen lang een enorme boomstam verbrand waarbij zowel dieren als mensen werden geofferd ter ere van de godheid Yule. De boomstam stond symbool voor het mannelijk geslachtsdeel. Het is vrij lastig te achterhalen wie de god Yule daadwerkelijk is, maar het woord Yule komt waarschijnlijk van het Oud Noorse hjól, dat wiel betekent. Dat wiel is erg belangrijk als we verderop ontdekken wat er nu eigenlijk aanbeden wordt met het kerstfeest. Tijdens de rituelen ging het er nogal wild aan toe en zouden dronken deelnemers contact leggen met geesten. In andere delen van de wereld werden rond dezelfde periode ogenschijnlijk andere goden aanbeden, waaronder de god Baäl. Verderop zullen we zien dat eigenlijk steeds dezelfde god aanbeden wordt in alle tradities wereldwijd. Volgens sommige historici werd in Perzië (het huidige Iran) de geboorte van de god Mitra gevierd. Mitra zou exact op 25 december geboren zijn en was de god van de onoverwinnelijke zon. Andere historici beweren dat Mitra niet een Perzische godheid was, maar juist door Rome bedacht is. Ook over Mitra zullen we later ontdekken dat dit eigenlijk dezelfde god als Yule of Baäl is. Feitelijk staan ze allemaal symbool voor de zon, maar niet de zon waar u direct aan denkt als u overdag omhoog kijkt.

In feite is het gehele kerstfeest afkomstig van het Romeinse Saturnalia feest. Dit feest ter ere van de god Saturnus werd in eerste instantie alleen op 17 december gevierd, maar groeide later uit tot een feest van ruim een week. Het was een feest waar alles was toegestaan en orgies waarin seks met het gelijke geslacht, maar ook kinderen betrokken werden. Rond 354 n.c. werd het vieren van het feest gelijkgetrokken met de datum van de geboorte van Mitra. In het jaar 354 schreef een Romeinse schrijver: “Het was gebruikelijk voor de heidenen om de geboorte van de zon te vieren. Toen leiders van de kerk constateerden dat christenen erg aan dit feest gehecht waren, besloten zij dat het geboortefeest op die datum (december 25) gevierd moest worden.” Hier betrof het dan nog de geboorte van Mitra. Het verhaal van Jezus is waarschijnlijk pas later bedacht en is mogelijk gebaseerd op het Mitra verhaal. Volgens deze documentaire van History Channel zou keizer Constantijn in de 4e eeuw n.c. het Mitraïsme vermengd hebben met het christendom, om zo de christelijke soldaten van het veroverde centrale Romeinse gebied voor zich te winnen. Het Mitraïsme werd heimelijk door de hogere officieren aangehangen. Vele christelijke kathedralen zouden op oude Mitra tempels gebouwd zijn en vele gebruiken als het drinken van wijn en delen van brood (het avondmaal) zouden uit het Mitraïsme afkomstig zijn. De geboorte van de ‘zoon van god’ zou eigenlijk staan voor de datum van de geboorte van de zonnegod Mitra. Vandaar dat Jezus in de kerstmis traditie op de 25e van december geboren is. Zelfs het verhaal van de drie wijzen uit het oosten zou uit het Mitraïsme afkomstig zijn. Keizer Constantijn zou verantwoordelijk zijn voor de vermenging van het originele christendom en het Mitraïsme. Keizer Constantijn zag zich zelf overigens als een Avatar; een soort halfgod. Legt u dit eens naast mijn gedachtegoed over het leven in een simulatieve realiteit (ofwel ‘Saturnus matrix’) en de gedachten van Googles topman Ray Kurzweil (zie hier en hier). Overigens liet keizer Constantijn zich (volgens de documentaire) niet alleen omringen met Mitraïstische symboliek op zijn ‘arc de triomphe’, maar had hij ook een kroon met zonnestralen op zijn standbeeld gepland. De genoemde documentaire linkt dit aan Apollo (de kleinzoon van Cronos oftewel Saturnus). Direct of indirect valt dit ook weer te linken aan Saturnus, waarbij de zonnestralen symbool staan voor de oude planetaire opstelling, waar Saturnus de centrale zon was (zie deze documentaire).

We kunnen dus inmiddels wel met een gerust hart stellen dat het kerstfeest een feest ter ere van Saturnus is. Linksom of rechtsom kom je steeds weer bij Saturnus uit. Ik daag u uit zelf op research uit te gaan. Saturnus speelt toch steeds in alle religies en enorme centrale rol en ook heden ten dage vieren we zonder dat we het doorhebben feesten ter ere van Saturnus. Het oud Noorse woord Yule verwijst zoals eerder gezegd blijkbaar naar het woord ‘wiel’. Dit wiel was zichtbaar in de lucht in de tijd dat Saturnus nog de centrale zon in het universum was (zie deze documentaire), waardoor je ook hier weer zou kunnen stellen dat de Yule aanbidding Saturnus aanbidding representeert.

In een eerder artikel vroeg ik mij af waar de naam Allah vandaan komt. Als je op Google zoekt op ‘encyclopedia of religion Allah’ dan krijg je frequent het antwoord dat Allah de pre-islamitische naam was voor de Babylonische god Bel. Babylon wordt beschouwd als een heidens rijk waarin sprake was van polytheïsme. Er werd in die tijd dus in meerdere goden geloofd. In dit heidense geloof was Allah de maangod die trouwde met de zongodin (Isis). Samen produceerden zij 3 dochters genaamd Al-Lat, Al-Uzza en Manat. De naam Bel dat een synoniem was voor de naam Allah in deze Babylonische tijd, is een verbastering voor Baäl. Wie is dan die Bel of Baäl in het Babylonische polytheïsme? De Egyptische religie is erg verwant met die van het oude Babylon. In de Egyptische religie was Horus de zoon van Isis en Osiris. Osiris is een andere naam voor het Griekse Kronos en beide zijn synoniem voor Saturnus. Dus zowel Bel, Baäl, Osiris, Kronos als Allah zijn in feite andere benamingen voor Saturnus. Dus waar in alinea 1 al gemeld werd dat in andere delen van de wereld in dezelfde periode (als wat wij nu kennen als de kerstperiode) onder meer Baäl verering plaats vond, blijkt dit niet zo gek te zijn, want Baäl is feitelijk Saturnus. En omdat kerst feitelijk het Saturnalia feest is, is het begrijpelijk dat Baäl in andere delen van de wereld vereerd werd. Het is immers steeds dezelfde verering.

En hoe zit het dan met Mitra? Is dat dan ook weer diezelfde Saturnus? Een website die meer toelichting geeft over de Mitra verering zegt [citaat] Mitra priesters gaven meer gewicht aan Saturnus dan Neptunus, omdat Saturnus werd gelijkgesteld met de Titan Kronos, die op zijn beurt geïdentificeerd met Chronos, de god van de Eeuwige Tijd, de Perzische Zervan, en de Griekse Aion. Mitra werd ook voorgesteld als de jeugdige God van de tijd, waarbij hij als Zonnegod de loop van de zon door de dierenriem regisseerde. Met andere woorden: Mitra is Saturnus” Kronos of Chronos zijn in feite andere (Griekse) benamingen voor Saturnus. U merkt al, alle wegen leiden naar (nee niet Rome, maar naar) Saturnus.

Dat brengt ons op de vraag: “Wat is er zo belangrijk aan Saturnus?” Waarom zien we in alle religies de naam of verering van Saturnus in verkapte vorm opduiken? Waarom zien we in bedrijfslogo’s, films en allerlei andere dagelijkse dingen Saturnus symboliek opduiken? Ik voeg er nog een vraag aan toe: “Kan het zijn dat de wereld inderdaad gerund wordt door de door Martin Vrijland veronderstelde Saturnus cult?” Als praktisch alle symboliek en de belangrijke feesten in de wereld draaien om Saturnus, dan mogen we ons toch op zijn minst af gaan vragen of de gestelde vragen relevantie hebben, vindt u niet? Think about it.

 

Bron linkvermeldingen: paganspath.com, cais-soas.com

Tags: , , ,

About the Author ()

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Saturnus is een (negatieve) energie vortex die energie geleid en terug resoneert naar de aarde (frequentie), zie ook de kunstmatige ringen (goud/zilver?) haar manifestaties zijn negatief omdat het onze bewustzijn beïnvloed en ons weghoudt van de universele zuiverhuid. Wie dit heeft opgetuigd (samen met de maansatelliet) heeft een agenda, wat inhoudt dat het een slavenras nodig heeft voor het delven van energie. Het moet dus een parasitaire entiteit (archonten) zijn die leeft van deze (negatieve) energie, iets wat Nikola Tesla tussen neus en lippen door heeft aangetoond in zijn werk. M.a.w. we staan afgestemd op de verkeerde frequentie en dit soort rituelen (kerst e.d.) dragen niet bij aan de bewustwording. Ook een sport (muziek) als voetbal (zie lijnen op het veld) zorgt voor het oogsten van deze energie. Kiezen we voor 3,6,9, of 6,6,6 (zie video)? Onze wereldleiders zijn de bewakers van deze matrix, positiviteit draagt dus bij aan ontmanteling van de gevestigde orde.
  http://www.localterror.com/wp-content/uploads/2012/10/1452035_629747403790553_855000604_n.jpg

  “Psycho centrale commando van Saturnus

  De aarde is in Oblivion door natuurlijke tsunami’s en aardbevingen vernietigd en de maan ‘is er niet meer’. Een psychotische robot oefent haar controle uit over de planeet.

  Wat is de ware natuur van Saturnus en zijn het buitenaardsen die in staat zijn manen te bouwen in de ringen (en volgens Norman Bergrun ook de ringen zelf)?
  Zie ook het boek The Ring Makers of Saturn van Bergrun.”
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m6&s=m135&ss=P2127&l=NL

 2. Diewer schreef:

  Goed filmpje (lijkt al wel oud..) met veel info over de verschrikkelijke achtergrond van kerstmis.

  Aansluitend hierop geef ik graag de zeer waardevolle info door van Matthew Delooze:

  http://www.oneballmedia.com/2015/12/11/hark-how-all-the-welkin-rings-2/
  http://www.oneballmedia.com/2015/12/06/on-christmas-day-in-the-morning-by-matthew-delooze/
  http://www.oneballmedia.com/2015/12/07/so-is-this-christmas-2009/

 3. Treowd schreef:

  Volgende video legt wat meer uit over de rituelen die occulte genootschappen uitvoeren van met name rondom kerst.
  Kevin Annett talks about Saturnalia and the Ninth Circle cult

 4. Treowd schreef:

  Savile and the 9th Circle ( Must See )

  https://youtu.be/5LItAcLMRdA

  *MORE ON ‘THE 9th CIRCLE’ PEDOPHILE RING.

  https://youtu.be/6Dr090NRUsY

 5. Treowd schreef:

  7 Days of Truth Part 9 Pedophiles

 6. Analyze schreef:

  De feiten omtrent het kerstfeest:

Leave a Reply

AVG Toestemming

Per 25 mei 2018 moeten wij u op de hoogte stellen van de nieuwe EU regelgeving omtrent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Lees de privacy verklaring en voer uw toestemmingsinstellingen in of pas deze aan.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten