Iedereen in de toekomst een brein-connectie met het internet

Filed in FILOSOFISCH by on 26 mei 2015 12 Comments

nano-brein-implantAlle grote concerns ter wereld lijken vol in te zetten op het verbinden van het menselijk brein met het internet. Al in 2013 meldde ik dat Google topman, Scott Huffman, stelde dat in 2018 iedereen een chip in zijn hoofd zal hebben (zie hier). De gemiddelde lezer van de leeftijd 40 plus kan zich wellicht nog een jeugd herinneren waarin nog geen mobiele telefoons bestonden. Diezelfde generatie ziet nu haar eigen kinderen uren per dag appjes versturen aan vriendjes en vriendinnetjes en druk actief zijnde op ‘instagram’ en social media. Daarnaast zitten ze zelf ook de hele dag online en geven ze dus “het goede voorbeeld”. Doe je niet mee dan hoor je er eigenlijk niet meer bij. Het meest geliefde verjaardagscadeau van kinderen is inmiddels dan ook een i-Phone.

Als we kijken naar de exponentiële ontwikkeling van technologische vooruitgang zoals uitgelegd door Ray Kurzweil – filosoof, transhumanist en technische topman bij Google (zie hier) – is het dan ook zeer aannemelijk dat we over enkele jaren inderdaad over de technologie beschikken om altijd online te zijn. Het (reeds beëindigde) Google glass project is daarmee slechts een tussenfase geweest en slechts een schim van wat er technologisch gezien mogelijk wordt in de nabije toekomst.

Wat moeten we ons erbij voorstellen dat het menselijk brein aan het internet komt te hangen? Waarom of hoe zal de opgroeiende generatie kinderen dit wellicht accepteren?

Om te beginnen is het nuttig om u te verdiepen in de nano-technologie. Met nanotechnologie kan men elk molecuul nabouwen. En omdat men inmiddels zover is dat het complete menselijk DNA in kaart gebracht is, kun je dus ook stellen – zoals Ray Kurzweil doet – dat de gehele mens te reproduceren valt. Dat is natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar we moeten ons daarbij ook realiseren dat technologische groei altijd exponentieel verloopt. Op dit moment kan men bijvoorbeeld op de universiteit van Eindhoven al een hele kaaklijn laten hergroeien door middel van deze nanotechnologie. Kijken we naar het menselijk DNA, dan kunnen we na grondige analyse eigenlijk concluderen dat de menselijk genetische kaart als een soort informatiepakketje of een informatiedatabase opgeslagen is in ons DNA. Ray Kurzweil zegt dan ook dat natuurwetenschap steeds meer informatica wordt. De ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie zorgen er dan ook voor dat mensen als Ray Kurzweil stellig kunnen beweren dat ze binnen afzienbare tijd de mens na kunnen bouwen. Als immers het menselijk DNA met nanotechnologie is na te bouwen, dan is zo in feite ook het gehele menselijke lichaam te reproduceren. Hoogstwaarschijnlijk is dat ook het doel van het Google X project. De Hollywood film ‘Transcendence’ geeft hier een mooie illustratie van. Ray Kurzweil zelf zegt dat de mens in 2045 nagebouwd kan worden en daarmee onsterfelijk wordt (zie hier).

De nanotechnologie zal in de nabije toekomst oplossingen bieden die ervoor zorgen dat de receptoren in onze hersenen ‘nano-formaat modems’ zullen hebben; zoals uw smartphone nu een modem heeft om met het G4 netwerk of uw WiFi netwerk te kunnen communiceren, zullen hersencellen ook een hyper klein modem kunnen krijgen. Het filmpje dat u hier kunt zien is daar al een voorbode van. Als de receptoren in uw hersenen aan het internet komen te hangen, zal het vrij eenvoudig worden om (tegen betaling) extra capaciteit ‘in the cloud’ te verkrijgen. Zo kun je dan extra geheugencapaciteit benutten en zal alle data die Google op haar servers heeft staan (het internet) direct vanuit het brein benaderbaar zijn. We worden dan lopende supercomputers, want alles waarvoor we nu nog een beeldscherm moeten aanraken, kunnen we dan met onze gedachten direct van het internet plukken. Begint u de naamkeuze (Android) van het besturingssysteem van uw smartphone te begrijpen? Het visualiseren van de data zal dan niet meer via een schermpje hoeven te verlopen of überhaupt via uw ooglens. Nee, dat kan direct in dat deel van uw hersenen overgebracht worden waar de visualisering plaatsvindt, zodat u de beelden levensecht ziet. Google zal ongetwijfeld zorgen voor een brein-interface die er voor zorgt dat u ook nog steeds die ouderwetse ogen kunt gebruiken en de geüploade beelden niet de oog-waarnemingen zullen overschrijven.

Natuurlijk zal deze ontwikkeling allereerst geïntroduceerd worden op basis van de voordelen die dit biedt op het gebied van medische toepassingen. Zo zullen parkinson-patiënten baat hebben bij de ontwikkelingen en vermoedelijk is Google tegen die tijd ook al zover om hersencellen en receptoren volledig na te bouwen op basis van nano-technologie. De supercomputers van Google zelf zullen dan waarschijnlijk zelf ook al bestaan uit synthetische nano-hersencellen. Ik wil uw voorstellingsvermogen echter niet te veel prikkelen.

Om te beginnen zullen de grote concerns dus oplossingen bieden tegen ziektes. Op een smartphone kunt u nu al apps vinden die uw gezondheid monitoren. Zo kan op de Samsung Galaxy Note 4 uw hartslag gemeten worden en wordt een gezondheidsindicatie gegeven. Dat is om u er alvast aan te laten wennen. Binnen nu en een jaar zullen steeds meer mensen met een smartwatch rondlopen en over afzienbare tijd kunnen we polsbandjes of horloges kopen die ziektes opsporen. Daarvoor zult u dan wel even wat nanotechnologie in uw bloedbaan op moeten laten nemen en tegen die tijd zult u de voordelen laten opwegen tegen de risico’s. Verzekeringsmaatschappijen en de politiek zullen wellicht een dwingende rol kunnen gaan spelen. De nanotechnologie zal de oplossing tegen kanker en andere ernstige ziektes gaan bieden; waarbij de nano-technologie natuurlijk niet zal worden benut om de kankercellen e.d. te herprogrammeren, maar eerder om medicatie af te leveren (zie hier), zodat ‘Big Pharma’ haar miljardenindustrie draaiende kan houden. Nano-bots zullen ziektes opsporen en deze aan uw polsband of smartwatch doorgeven. Gadgets, ‘virtual reality games’ en medische toepassingen zullen de opkomende generaties laten wennen aan het accepteren van nanotechnologie in ons lichaam. De stap naar het  online brengen van het brein is dan ook niet groot meer. De wat ouderen onder ons, zullen zich nog achter hun oren krabben, maar de jongeren worden verleid en de groepsdruk geeft het laatste duwtje. Kijkt u ook onderstaand filmpje en wees gewaarschuwd.

Bron linkvermeldingen: understandingnano.comsingularityhub.com, Wikipedia

109 Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. loveulongtime schreef:

  Magnetische nanoparticles van de vervuiling in de buitenlucht die vrijwel alle ziektes veroorzaken juist omdat ze de hersenen en alle organen kunnen bereiken zijn noodzakelijk als overdrachts medium om de nanobots in ieders lichaam te krijgen. Zonder deze magnetische luchtvervuiling kunnen al deze technieken niet op grote schaal uitgevoerd worden.

  Om die reden is de oplossing van fijnstof door het kapitalisme: ultrafijnstof. En daarvoor zijn de katalysatoren op verkeer en industrie de belangrijkste instrumenten.

  https://schafderenteaf.wordpress.com/2015/04/06/oplossing-van-het-kapitalisme-voor-fijnstof-ultrafijnstof/

  • ZerotheHero schreef:

   Ik vind het incorrect om te zeggen dat fijnstof het ultieme antwoord is op alle ziektes en dus de rest achterwege gelaten kan worden. Het is een factor van velen. Martin schrijft over ziektes alsof hij gelooft in het statische genenpoel verhaal en dat gezondheid of ziek worden een kwestie is van de genenloterij winnen. Alle ziektes zijn te genezen en te voorkomen. Wat mensen alleen moeten begrijpen is dat blanke mensen simpelweg een gedegenereerde tak zijn van de mensheid, maar let op de rest van de mensen komen er rap achteraan. Daarbovenop komt ook nog misvoeding/ondervoeding, te veel stress, toxische invloeden( fijnstof bijv) en straling. Dat zijn zo’n beetje alle oorzaken mits ik er niet een gemist heb. Het uitsluiten van die factoren zorgt ervoor dat de meeste kwaaltjes of ziektes uitgesloten worden. Enige reden kan dan zijn degeneratie dus een gecorrumpeerde genenpoel. In de natuur betekent dat je waarschijnlijk zwakker bent dan de rest en via natuurlijke selectie niet zal overleven. Wij hebben dit uitgesloten omdat al het menselijk leven gered moet worden, maar hierdoor overleven wel zwakkere genen. Alle hevige gedegenereerde mensen zouden dus niet meer mogen voortplanten net als mensen met down syndrome. Dat kan hard klinken, maar in de natuur wordt daar niet over geschroomd. Het belang van de soort voor het belang van de genetisch zwakkere. Nou ben ik geen nazi hoor. Wat mij betreft zouden alle “blanke” volkeren van de aarde moeten vallen en alleen de donkere natuurvolkeren mogen nog blijven. Eigenlijk zoals het begon. Tevens kan degeneratie voorkomen worden door zo natuurlijk mogelijk te leven. Er is geen geneesmiddel voor the common cold zeggen ze. Waarom wordt ik dan nooit meer verkouden sinds ik mijn voedingspatroon heb verandert? Het is in de westerse wereld een cultureel iets geworden om jezelf te verwaarlozen vanuit de nihilistische misleidde aanname dat gezondheid niet mogelijk is en voeding geen verband houdt daarmee. Dat is iig niet mijn ervaring. Sombere, depressieve klachten zijn eveneens weg al moet ik wel die nieuw verkregen homeostase goed onderhouden. Punt is dat het gezondheids probleem mogelijk ook een van de gefabriceerde problemen is die de globalisten hebben gecreeerd. Wat als ze op een gegeven moment biologische producten verplicht maken? Wie heeft daar dan profijt van? de bevolking omdat ze gezonder wordt? Of de globalisten omdat hun bedrijven het licht gezien hebben en alles biologisch produceren zodat de mensen gezonder zijn en zodat de ondermijnde overheden die samenwerken met de globalistische voedingsproducenten nu alle macht over alle voedings productie hebben. Hoe dit past in het West vs Oost valse paradigma is te zien doordat rusland gmos weigerd en mcD op de huid zit. Wie zullen de mensen die zich bezighouden met gezondheid en bang zijn dat de complete voedingsproductie genetisch gemodificeerd zal worden nu prefereren? Juist. Mensen vergeten dat de globalisten werken via problem reaction solution. Vertel mij is wat voor een solution is een communistische politie staat waarvoor al het voedsel genetisch gemodificeerd is( needless to say het monsanto gedoe is een spook verhaal, geloof je nou echt dat ze zo dom zouden zijn om de mensheid te vernietigen?)? Geen solution dus. Mensen worden bang gemaakt, maar grote kans dat er heel veel oplossingen geboden zullen worden op gezondheidsgebied om je de nwo te laten accepteren. Alhoewel tot in hoeverre zij daar baat bij hebben.

   • loveulongtime schreef:

    “blanke mensen simpelweg een gedegenereerde tak zijn van de mensheid, maar let op de rest van de mensen komen er rap achteraan.” Het blanke ras staat veel langer bloot aan vervuiling dan de mensen in Azie, Afrika en Zuid Amerika. In Azie en Afrika is de vervuiling pas de laatste jaren een feit. Daar gaat de degeneratie ook zichtbaar worden.

  • Nemesis schreef:

   verstand online
   gevoel offline

 2. Chriszebis schreef:

  Wat mij betreft zijn de mensen al gekoppeld aan het worldwideweb en wel dmv hun ‘smart’phone, mensen kunnen niet zonder.
  Je ziet ze savonds op de bank hangen met de ipad, telefoon, laptop op schoot alsof het hun kroost is en uiteraard de televisie aan ! En de mensen die je op straat tegen komt hebben haast en/of zijn met hun telefoon bezig.
  Toch, grappig dat je het zegt over voeding Zerotothehero wbt verkoudheid, bij mij op het werk zijn er een hoop die het bijna chronisch zijn en dan roepen, ach het hoort erbij. Net als dat gemiddeld mens alles afschuift op, hoort bij de leeftijd, bij ouder worden. En dat terwijl ze nog geen 40 zijn.

  De mensheid in zn geheel holt achteruit, meer en meer worden zwak en blijven dom.
  Een mens is immers wat hij eet

  Collega naast me schuift zijn lunch naar binnen, geen idee wat het is maar het komt uit de frituurpan.

 3. Nemesis schreef:

  In de Chinese cultuur (weliswaar de “oude cultuur”, maar tradities zijn taai) was en is voedsel = medicijn
  en medicijn = voedsel.

  Ik denk dat veel van onze westerse ziekten door slecht voedsel, lucht en beweging komen, bovenop de al honderden jaren degeneratie die via de genen bij de voortplanting worden doorgegeven. Ook is al bekend dat ook levenservaringen via de voortplanting(zelfs via DNA dus) kunnen worden doorgegeven. Cf. muzikaliteit, intellect, goed of slecht kunnen leren. kracht, snelheid etc.

  Daarbij komt dat de mens een bijzondere aap is, rechtoplopend, veel hersens (te veel? 😉 ) etc. zaken die misschien nog niet Ijn uitontwikkeld.

  En last but not least de emotie, de compassie en vooral de empathie, kortom een gezonde emotionele evolutie c.q. ontwikkeling zit en zat er ook niet in.
  Dat ook waarschijnlijk de reden is dat er zoveel psychopaten in de ‘top’ zitten.

 4. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  denk er aan mensen,6 en 7 juni is de open mind conferentie in Amsterdam,daat komt Ian R Crane vertellen hoe het allemaal zit.( Crane is een oud-collega van Mossad/CIA agent Uri Keller )

  • PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

   Maar Ian R Crane is verder een prima kerel,hij heeft veel gedaan voor de BP ramp,samen met Deborah Dupre.
   zie; Phoenix Rising from the Gulf.

  • ZerotheHero schreef:

   @ PasOp, nee je bent niet gek. I r crane is zeker weten een disinfo agent. En de open mind conference is 100% een disinfo platform: Zionism vs isam? Nep. West vs Oost. Nep. Waarom worden die dingen toch gepropageerd daar? Omdat ze zelf ook allemaal nep zijn.

 5. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ian R Crane komt vertellen dat we meer onze rechterhersenhelft moeten gebruiken en minder ons linker….

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten