Meerdere dimensies, software simulaties, bewustzijn of ziel. Wat is waar?

Filed in FILOSOFISCH by on 20 oktober 2015 27 Comments

surrogateIn een artikel over de Hebreeuwse taal lichtte ik toe hoe het universum alles weg heeft van een software simulatie. Ik ben niet de eerste en enige die dat roept, nee zelfs astrofysicus en Nobelprijs winnaar George Smoot houdt zich met die vraag bezig. Alhoewel hij in deze TED presentatie zegt dat hij ‘a little bit of a fun talk’ houdt, zet hij het publiek met de inhoud van de presentatie wel degelijk op het spoor van de mogelijkheid van het leven in een softwaresimulatie. Ook hij is niet de eerste. Een professor uit de raad van adviseurs op het gebied van wetenschap en technologie van Barack Obama, Dr. Sylvester James Gate, heeft wetenschappelijk geconstateerd dat het universum bekeken vanuit de ‘string theory’ (snaartheorie) zich gedraagt volgens computercode (zie hier). Dat zijn nogal hilarische gedachten als je het zo op het eerste gezicht tot je door laat dringen. In dit artikel zal u hopelijk duidelijk worden dat het allemaal misschien niet zo hilarisch is als op het eerste gezicht lijkt.

arm_bewustzijnOm de mogelijkheid van een simulatieve realiteit of het ‘leven in een simulatie‘ te kunnen begrijpen is het allereerst nuttig om onderstaande TED presentatie van arts en wetenschapper Olaf Blanke te bekijken. Daarnaast is het nuttig kennis te nemen van de huidige stand van zaken op het gebied van nanotechnologie. Olaf Blanke laat redelijk aannemelijk zien dat ons bewustzijn (zoals hij dit noemt) in de maling te nemen valt. Hij doelt hier eigenlijk op een ander soort bewustzijn, dan datgene hier op de site zo vaak besproken en hierna ook verder toegelicht. In feite toont Blanke aan dat het brein of liever gezegd het “computerprogramma” dat in het brein loopt, in de maling te nemen valt. Het lichaams-bewustzijn valt als het ware te tricken. De jongen op de foto is visueel afgeschermd van zijn echte linker arm. Een testmedewerker streelt gelijktijdig over de echte hand buiten beeld en over de rubber hand. Op het moment dat er iemand onverwacht met en vork in de rubber hand prikt trekt de proefpersoon zijn linkerhand snel weg; terwijl hij zou kunnen weten dat het niet zijn echte hand is. Blanke laat zien dat dit lichaams-bewustzijn op een veel groter niveau te tricken valt. Het gaat zelfs zo ver dat deze rubberhand lichaamsidentificatie zo ver gaat als een compleet namaak lichaam, zolang de zintuigelijke impulsen maar overgebracht worden op het brein. Trek je dit door naar computer games, dan kun je met de huidige 3D technieken en zintuiglijke impressies het brein dusdanig in de maling nemen, dat de game-speler zich daadwerkelijk in de game waant.

In de film Transcendence met Johnny Depp zien we hoe de nanotechnologie het mogelijk maakt om fysieke lichamen na te bouwen. Ray Kurzweil – technisch topman van Google – riep al jaren geleden dat we in 2045 onze eigen Avatars zullen hebben en digitale werelden kunnen creëren die niet van echt te onderscheiden zijn. Dus als we het lichaams-bewustzijn in ons brein in de maling kunnen nemen, zouden we dus met een breinconnectie met deze Avatar een pretty much echt leven kunnen leven, waarbij we ons lichaam lekker thuis laten zitten; ver weg van alle gevaar voor verkeer, ziektes, enzovoort. Doet dat u denken aan de film Surrogates? Juist ja, dat is precies wat ik bedoel. En de techniek is al bijna zover, wees gerust. Als we dan op dit moment al in staat zijn om met nanotechnologie eetbaar vlees te produceren, kaaklijnen te laten hergroeien, nieren na te bouwen enzovoort, dan leert de wet van Moore (exponentiële technologische vooruitgang) ons dat Ray Kurzweil het jaar 2045 waarschijnlijk niet uit zijn duim gezogen heeft. Wilt u trouwens geld verdienen? Investeert u dan in de printer-industrie. De 3D printers die uw eigen kleding zullen uitprinten zullen over een paar jaar hetzelfde doen met kledingwinkels als downloadable muziek met de CD-winkels gedaan heeft. U kunt straks uw eigen kleding en wellicht niet veel later uw eigen voedsel uitprinten. Weg met die koelkast! Overigens komt de realiteit van de film Elysium dan ook steeds dichterbij. Als ons lichaam vol nanocellen zit – die de originele kwetsbare biocellen zullen vervangen – dan zijn we niet alleen Androids, maar kan een software reset in een scanner zorgen voor een reset. Daarmee ziektes en veroudering voorkomend.

De vraag is echter: “Hoe zit dat dan met dat lichaamsbewustzijn, moet je steeds – als in de film surrogates – verbonden blijven met je originele brein?” Daar heeft deze meneer Max Tegmark een antwoord op. Ons bewustzijn is niets meer dan een patroon van interactie tussen de cellen in ons brein, zo stelt hij. Hij legt dit uit aan de hand van het watermolecuul. Een watermolecuul op zichzelf voelt niet nat aan. Als het bevroren is voelt het niet nat aan, als het waterdamp is voelt het niet nat aan. Alleen water geeft de gevoelssensatie nat. Het is dus rangschikking of het bewegingspatroon dat bepaald in welke status het watermolecuul nat voelt. Zo geldt dit ook voor onze hersenen. Het zijn als het ware de denkpatronen die het bewustzijn scheppen, niet de receptoren. Dat zou impliceren dat bij het simuleren van deze denkpatronen of de interactie van de receptoren in de hersenen volgens een complex patroon, een bewustzijn ontstaat. Feitelijk is dit een beetje overeenkomstig het gedachtegoed van de film Transcendence en ook overeenkomstig datgene wat Ray Kurzweil gelooft. Je zou dan kunnen stellen dat het bewustzijn dus niet afhankelijk is van het brein in het ‘originele lichaam’, maar – wanneer de patronen geüpload kunnen worden – dat het bewustzijn ook ontstaat in de computer of Avatar, zodra deze worden ge-upload. Michio Kaku gelooft zelfs dat we ons hele lichaam en bewustzijn in de toekomst kunnen teleporteren als gevolge van informatie teleportatie gebaseerd op kwantumverstrengeling (onthoud dat woord). Dus naast dat we ons bewustzijn dan kunnen uploaden naar 1 of meerdere Avatars kunnen we dit ook doen naar computergames of zelf (via teleportatie) naar andere sterrenstelsels met daarin mogelijk leefbare planeten. Een druk bestaan krijgen we dan. Ik ben nu 43, dus als ik de 73 haal kan ik een mooie jonge Surrogate aanschaffen.

De vraag is of het allemaal zo simpel is en werkt. Is ons bewustzijn echt niets meer dan een complex van patronen of is dat complex van patronen een gevolg van iets buiten onszelf, waardoor dat complex van patronen juist en slechts alleen daardoor die vorm aanneemt? Gesteld dat bewustzijn inderdaad niets meer dan een complex van patronen is, zou het dan niet zo kunnen zijn dat wij nu al in een simulatie leven? “Ach Vrijland, hou toch eens op met die onzin man! Je kraamt echt zulke flauwekul uit de laatste tijd. Ga lekker het nieuws analyseren man!” Nee, ik ga u lekker eens stevig prikkelen tot nadenken. Stel dat onze grote vriend Ray Kurzweil gelijk krijgt en we kunnen ons ‘bewustzijn’ uploaden naar computersimulaties die net zo levensecht zijn als de film Jurassic Parc jaren geleden al was met haar dino-simulaties. Je schrok je een hoedje! De games van tegenwoordig zijn super realistisch. Voeg daar een beetje 3D technologie en zintuigelijke trucjes aan toe voor uw hersenen en voilà! En als het zo is dat dit bewustzijn daadwerkelijk geüpload kan worden dan kan de game dus eigenlijk uw leven super realistisch voortzetten en leeft uw origineel daarnaast ook nog eens door. Dan krijgen we wat de Red Hot Chilli Peppers bezongen met hun “Deep inside of a parallel universe it’s getting harder and harder to tell what came first“. En als we dan een Avatar hebben (in bijvoorbeeld een ander universum) die gewoon onafhankelijk leeft, is de vraag of het origineel – uw huidige lichaam en brein – nog weet wat die Avatar allemaal uitspookt. Datzelfde geld voor uw game-avatar. Ik kom steeds dichter bij de vraag of dit allemaal gewoon al realiteit is. Nu, als we kijken naar de beweringen van Dr. Sylvester James Gate, zou dit zomaar eens het geval kunnen zijn.

Een vraag die automatisch voortvloeit uit deze gedachte-exercitie is: Wat gebeurt er als we inderdaad in staat zullen zijn om onze eigen simulaties te bouwen en binnen die simulatie ontstaat een dusdanig hoog kennisniveau waardoor de gecreëerde beschaving op het technologisch niveau komt waarop we zelf nu zitten en dus ook haar eigen simulaties gaat bouwen? U raadt het antwoord al: dan krijg je meerdere dimensies in de simulatie! Wacht eens even. Waar herkennen we dit van? Recentelijk schreef Micky van Leeuwen nog een artikel over meerdere dimensies hier op de site. Wat nu als wij al in een simulatie binnen een simulatie leven en dat iedere simulatie boven deze simulatie weer door andere spelregels gekenmerkt wordt? Heeft u wel eens gehoord van het begrip demon, jinn of archont? Ach, misschien behoren zij wel tot de simulatie waarbinnen onze simulatie draait. Een laagje hoger dus. En zou het kunnen dat de originele bouwer van de eerste simulatie iemand was die in de originele laag voor een Google-achtige firma werkt? Zou het kunnen dat deze man gewoon de achternaam Lucifer heeft en dat hij de grote architect is van deze simulatie (waarin zich meerdere dimensies oftewel meerdere simulaties binnen simulaties bevinden)? Is dat misschien simpelweg de grote held van onze elitaire cult? De film trilogie The Matrix zou ons aan het denken kunnen zetten in de richting van dat spoor. Maar om een simulatie te kunnen bouwen moet er ook ergens een origineel zijn! Daar zit dus die meneer Lucifer (de Ray Kurzweil van de bron) aan de knoppen. Houdt ondertussen in gedachten dat er meerdere simulatie gelijktijdig kunnen lopen en houdt daarbij ook in gedachten dat binnen die simulaties nieuwe simulaties kunnen ontstaan (waardoor je dimensionale gelaagdheid krijgt). Briljant van die Lucifer man!

Maar er is dus een bron. Er is dus ergens een originele status. “Ja en wie heeft die dan geschapen Vrijland?” Weet u wat daar kom ik dan later een keer op terug. Dat gaat nu erg ver. U mag van mij denken dat het een God is. Ik laat het voor nu even in het midden. Wel kunnen we stellen dat wat wij nu voor echt aanzien, namelijk het universum, wel eens totaal niet bestaand zou kunnen zijn. Dat het wellicht een kopie van het origineel is, is aannemelijk, want een software programmeur kijkt meestal naar realistische voorbeelden. Je bouwt meestal simulaties om situaties te testen: Hoe reageert een bepaald volk op een economische crisis? Wat gebeurt er psychologisch bij de mens na een grote natuurramp? Enzovoort. 

Even terugkomend op de kwantumverstrengeling en het begrip bewustzijn, is mijn stelling altijd geweest dat bewustzijn niet alleen een complex van patronen in de hersenen is, maar dat het gelieerd is aan een ‘hoger zelf‘. Ik noemde dat de ziel. Niet dat ik dat woord bedacht heb, want het is een in religie gebruikelijk en veelvoorkomend begrip. In mijn optiek zou het wel eens zo kunnen zijn dat de wetenschap nog voor verrassingen kan komen te staan als gevolg van het bestaan van kwantumverstrengeling. Wikipedia zegt [citaat] Kwantumverstrengeling is een fenomeen uit de kwantummechanica waarbij twee of meer natuurkundige objecten zodanig verbonden zijn, dat het ene object niet meer volledig beschreven kan worden zonder het andere specifiek te noemen – ook al zijn de beide objecten ruimtelijk gescheiden. En dat is de grote verrassing die de wetenschap in mijn optiek nog gaat krijgen. Als het bewustzijn of de ziel van het origineel via kwantumverstrengeling verbonden blijft met alle avatars binnen de simulaties (of ze nu fysiek via nanotech nagebouwd zijn of softwarematig), dan voelt het origineel dus wellicht ook alles aan wat er in die andere werelden gebeurt. Is dat misschien het hoger bewustzijn of het dieper innerlijk weten wat mensen zeggen te hebben? Maar wat geldt voor het origineel, geldt ook voor de avatars. Het is immers kwantumverstrengeling! Dus de avatar kan voelen wat het origineel voelt. Misschien is voelen niet helemaal het juiste begrip in deze en kunnen we het beter hebben over ‘weten’. Dus is datgene wat ik ‘ziel’ noemde misschien gewoon de kwantumverstrengeling met ons originele bewustzijn? Ik laat u graag zelf het antwoord geven. In mijn nog te schrijven boek met de titel ‘Wie ben ik?’ zal ik al mijn ideeën en bevindingen stap voor stap verwoorden. Om dit boek te kunnen schrijven en om door te kunnen gaan met deze website vraag ik daarom om uw steun in de vorm van een donatie. Alstublieft; stof tot nadenken.

Bron linkvermeldingen: ninefornews.nl

61 Shares

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Comments (27)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Voor degene geïnteresseerd in onze belevingswereld (matrix) en de ontwakening cq. ontmaskering:

  https://www.youtube.com/watch?v=QWbYne9LyFI

 2. Marc schreef:

  En ook wellicht te denken aan de film Inception …
  Groeten,

 3. Analyze schreef:

  Als wij niet op tijd ontwaken en bestaande dogma’s verwerpen, dan is dit nummer een bestaande realiteit. Nogmaals geen angst, maar bewustwording.

 4. boterbloem schreef:

  Marcel Messing – HAARP – Breedband

  https://www.youtube.com/watch?v=R-M_3eO1TB8

  • Analyze schreef:

   @Boterbloem

   Messing refereert naar Annunaki, Sitchin, Christus (aka Christos), hoger machten.
   Dit klopt dus niet, wij zijn een reflectie van het universum (positief en negatief geladen) en kunnen deze planeet, mits de pijnappelklier/bewustzijn bij één ieder goed ontwikkeld is dit schip (moeder aarde) een positieve toekomst insturen.
   In het kader ‘valse profeten’ worden in leven gehouden:

   • Bas0570 schreef:

    Dan heb je het niet begrepen of de video geskimt, de referenties gebruikt Messing hoe wij hier neer zijn gezet en gebruikt ze om ons verleden en afkomst te verklaren ofwel
    Doordat wij hybride zogezegd zijn door hun toedoen ontstijgen we onze stichters en zijn we meer dan hun geworden en hebben wij de macht/kans om multiversaal te gaan…
    Dus multidemensionale wezens te worden.
    Hun. Annunaki en machthebbers ofwel afstammelingen van de Annunaki zitten met zweet in de handen want de koe wordt slimmer dan dan de boer… Wij gaan hun onstijgen, en ze proberen alles om dat tegen te gaan.
    Dat is in deze laag vd matrix gaande, op het hoogste vlak is het universum een reflectie van onszelf onze ziel dus en niet wij een reflectie van het universum. Klein maar een significant verschil.
    Martin praat over 1 bouwer van de Matrix ik geloof dat wij (dezielen) zelf de makers zijn van deze matrix en dimensies in onze hoogste vorm.
    Als ik een programma zou schrijven of een game met meerdere lagen kan ik in de onderste lagen als er iets mis gaat ook niet meer direct sturen of handelen.
    Dat is hier ook aan de hand… Jezus ja een valse profeet maar hij heeft het toch over oudere beschavingen zoals de Sumierishe kleitabletten inca’s Tibetanen enz die wel de echte kennis hadden die wij overigens in de afgelopen 2000 jaar hebben vernietigd.
    Ik kende Messing niet maar wel een goede opsomming van wat ik al weet, ook een goede video om nog slapende mensen mee wakker te schudden.

    • ZerotheHero schreef:

     http://www.metahistory.org/gnostique/archonfiles/ReptilianAgenda.php

     “Cuneiform Lies

     So, the earliest surviving documents in book form, the Nag Hammadi Codices found in Egypt in 1945, contain an account of alien intrusion with descriptive clues on the physical form of the intruders. But what about the earliest known writings in any form? Archeologists tell us that cuneiform writing was invented in Mesopotamia around 3200, long before bound books appeared. The cuneiform record on clay tablets presents a fascinating repertoire of stories about human prehistory. Cuneiform texts such as Atrahasis, Enuma Elish, and Enki and World Order, describe an alien race called the Annunaki, “those who from heaven to earth came,” as Zechariah Sitchin translates that term. Sitchin is well-known for densely researched books on the Annunaki, whom he identifies with the Biblical Nefhilim and “the Watchers” of the Book of Enoch. These are alien entities who “came into the daughters of men,” as Genesis says. In short, they interbred with the human race.

     Assumed to be factual, the Sumerian tablets give an account of alien intervention upon humankind by a master race from another world or dimension. This is the Annunaki script, as I call it. Sitchin and many others take this script for a record of actual events in prehistory. The tablets describe two Annunaki leaders, Enki and his half-sister Ninhursag, who produce a hybrid slave race by mixing their divine genes with the inferior genes of the lu-lu, the indigenous ape-like peoples of the planet, Thus, an alien “interbreeding program” is central to the Annunaki narrative. This is also a key event in the “reptilian agenda.” Indeed, it may be considered the foundation myth of that agenda. A foundation myth is a story that legitimates a social or cultural custom or order. It is worth noting that the Annunaki script is the foundation myth of theocracy, rulership by the gods or descendents of the gods. The ancient theocrats claimed descent from the reptilian alien race.

     It is an indisputable fact that this story is written down in the oldest surviving records, but is the story itself a fact? And if Annunaki intervention were not a fact, but a fiction presented as fact, how would we know? How would we be able to tell the difference? What critical faculties would be required for such an exercise of discernment?

     How amazing it is that the oldest known writings and the earliest surviving books both tell the same story! The cuneiform tables and the Nag Hammadi books both describe an alien intervention scenario. To my knowledge, no attention has yet been given to this remarkable coincidence.

     But hold on a second. There is a huge difference in the way these two sources handle the foundation myth of the reptilian agenda. The cuneiform record presents alien intervention as if it were solid fact, an event that really happened in prehistory. By contrast, Gnostic writings in the NHC put the story of the Annunaki (there called archons) in the cosmological perspective of the fallen goddess myth, then analyze and deconstruct it in quite rigorous terms. The trained seers of the Mysteries had a definite fix on the Annunaki, including a view of their origins and motives, and within that view, they took a critical approach to intervention. In short, they deconstructed the Sumerian narrative and exposed part of it to be a fabrication, a lie.

     The cuneiform record itself is just a story, without critical commentary. We are not told the source of the story, who authored it. By contrast, we know that the NHC texts come from Gnostic sects of the pre-Christian Mysteries. Although the authors remain almost all anonymous, we know them as having been participants in that ancient tradition of spiritual education, the Mystery Schools. The resident seers of those organizations took special interest in a panoramic view of human evolution, with particular attention to interference from non-human channels, but they did not report that the human species has been engineered by alien forces. Several passages in the NHC describe the “alien interbreeding program,” yes, but always treating it as a failed venture:

     The Archons came to Adam. When they saw Eve talking to him they said to each other, ‘What sort of creature is this luminous woman?’ … Now come, let us lay hold of her and cast our seed into her, that she may become soiled and unable to access her inner light. Then those who she bears will be under our charge… But Eve, being a free power, laughed at their decision. She put mist in their eyes [and escaped them].” (On the Origin of the World, NHC II, 5 : 116.10ff)
     This is one of several riveting passages that show Eve, the primal woman who represents the human race, outwitting the archons. Another text describes how Eve leaves her “phantom image” for the archons to defile, but they are unable to access her body, i.e., human genetic structure. If the Gnostics knew what they were talking about, and were not themselves merely fabricating a tall tale, the Archon/Annunaki race did attempt to interbreed with humanity, but failed.

     If this is true, the cuneiform record is a lie, a deliberate fiction intended to deceive. It is mythological disinformation. That possibility must be allowed, but can it be investigated? Consider this: actual alien intervention in human genetics would have an effect, obviously, but equally so would a false claim of intervention were it taken for real. The physical and evolutionary effect of genetic intervention would, however, be impossible to trace without samples of pre-intervention DNA to compare to modern DNA. So, even if it is literally true, the cuneiform story cannot be confirmed, or refuted, scientifically.

     Testing Credulity

     Consider what effects might arise if human beings held the fictional story of intervention to be true. To get an idea of what can happen when people believe a false story, consider the panic reaction to Orson Welles’s radio program, “The War of the Worlds,” announcing an invasion by Martians. The invasion was a fiction but it produced a massive panic, as if it were really happening. This famous stunt (regarded by some today as a government- backed psi-ops experiment on the public) exemplifies the archontic power of HAL, simulation. The power of a HOAX happens to be extremely strong in human reality, due to the gullibility of our species combined with our high imaginative talent, i.e., the capacity to live our mental fictions and inventions.

     It is a well-known truism of psychology that the subconscious mind cannot distinguish fact from fiction. Normally, we rely on the conscious rational mind to make that judgment. Most people can rationally choose fact over fiction, if the choice is clear, and, most important, if the conditions for making a choice are provided. But what if they are not provided? If you are presented, say, with a fake terrorist alert, you will be strongly inclined to react as if it were real unless you have preponderant evidence to the contrary. Psi-ops tactics use the dynamic of the subconscious mind, unable to discern fact from invention, to subvert the operations of the rational mind, thus breaking down and overpowering the capacity for discrimination and choice. Trick someone in that way and you have them in control, under your “authority”. Although in fact you command no real power of them, the fabrication taken for real commands the mind and actions of those so duped. In the aftermath of the 9/11 terrorist events, many people around the world have had occasion to consider the archontic power of simulation.

     There is no way to prove the effects of actual genetic intervention in a remote time, but the effects of a hoax purporting such intervention can be investigated. Gnostic seers appear to have understood that the interventional power of the archons is pure fakery, like the special effects of the Wizard of Oz. But for humanity, imagination is powerfully real and directs our purposeful behavior in a crucial way: we have first to imagine a goal or objective in order to pursue it. Presented with a decoy in place of a real objective, we will pursue the decoy and adapt our behavior to a false set of events. The Sophianic story about the testing of the archons may refer to the risk of pursuing fake objectives, such as a “war on terror,” when we fail to apply our intelligence to the quest for a true version of events.

     The archon story tests us, perhaps more than the Archons themselves do, or can do. The intervention story tests human credulity and poses a riddle: Do you accept the power of your imagination to invent something that comes true, and use it in that way, or are you in default imaginatively, overpowered by an invention that pretends to be true?

     The “Reptilian Agenda” propounded by David Icke and others is an extrapolation of the Sumerian cuneiform story. If the Gnostic critique of the Annunaki script is correct, this would amount to the unwitting perpetuation of an ancient hoax. Icke and others such as Michael Tsarion and Jordan Maxwell appear to be completely uninformed about Gnostic teachings on the archons. If so, they cannot benefit from the critical commentary of those veteran seers and clairvoyants, the initiates of the Mystery Schools. Moreover, they do not question Sitchin’s weak points: namely, his inability to confirm the return of Nibiru, the home planet of the Annunaki, by astronomical science, and his failure (or refusal) to describe their physical appearance. Most ET speculators who follow Sitchin assume the Annunaki are reptilians: for instance, R. A. Boulay in Flying Serpents and Dragons—an excellent book, by the way, and more deeply researched than Sitchin in some ways.”

     http://redefininggod.com/2014/09/the-vatican-is-preparing-to-introduce-the-anunnaki-to-us/

     “However they play it, it is important to remember that both the “Antichrist” and the “real Christ” are scripted characters in a Blood Cult play. They are the dialectic thesis and antithesis of the False God / Yahweh / Demiurge spiritual paradigm, and neither one is on humanity’s side.

     It is also important to note that Christianity is a religion centered on Anunnaki (a.k.a. Elohim) worship. Under the Biblical paradigm, the beings who supposedly created modern man are called the Elohim; under the Sumerian paradigm, those same beings are called the Anunnaki. And whether the Anunnaki/Elohim are mythological or real, they are bad news for Planet Earth.

     All this being said, if any ET/EDs show up in the next several years, who will we really be meeting? Will they be the real-deal Anunnaki flying in on spaceships, or will they be the genetically-engineered spawn of underground labs flying in on black budget aerospace craft? It all depends on whether the beings worshipped by the “elite” are genuine ET/EDs or just myths they finally have the technology to bring to life.”

     http://redefininggod.com/category/extraterrestrials/

     “So the public promotion of a supposed war between “good aliens” and “bad aliens” is what Jordan Maxwell, Kerry Cassidy, David Wilcock, and Gordon Duff all have in common. They are saying that there are bad aliens (reptilians) who are working in league with the US government and have taken control of the Western governments and Israel, and that they are fighting against good aliens (humanoids) who have taken up with the BRICS powers. Supposedly, these good aliens are our original creators (the Anunnaki/Elohim), and they are working with the BRICS to take the planet back from the bad guys and bring us “truth, justice, and the globalist way.”

     Needless to say, this is all a gigantic lie. Even if ET/EDs really are on Earth, historical accounts suggest they have the ability to appear to us in any form they wish (human, reptilian, angelic, demonic, etc.). So to create an “alien” dialectic conflict, all they have to do is appear on one side of the planet as benevolent-looking humans while appearing on the other side as malevolent-looking reptilians. With their supposed ability to shapeshift, they could pose as any number of “alien factions” to support whatever agenda they are implementing at any particular place and time.

     As I’ve painstakingly shown in previous entries, it was not “good aliens” who built up the BRICS over the past few decades; it was the Illuminati. And the Illuminati (also know as the “Dragons”) openly proclaim to be the bloodline descendants of Anunnaki who mated with humans, so is it any surprise that they are presenting us with a narrative that makes the Anunnaki slavemasters look like the good guys?”

     “The Alien Card: How will the globalists play it?

     It is clear that the globalist “elite” are inculcating the belief in benevolent extraterrestrials in the public mind. But why? From my current perspective, there are three ways they can play the alien card:

     1) They are already playing it, and they are using UFOs and ETs to distract inquisitive people. If the globalists can get people to look up at the skies, no one will notice what is happening on the ground as the NWO unfolds. This is the most conventional way of looking at the UFO question.

     2) They are preparing the public to accept a fake alien arrival. Instead of seeing real ETs arrive in real ET spacecraft, we’ll see genetically modified humans arriving in black budget aerospace craft. Given that scientists have been publicly cloning complex animals like sheep and genetically modifying goats to produce spider silk in their milk, is it so hard to believe that black budget science has produced a cloned, genetically modified human? If the globalists unleash upon the public a race of mind-controlled, mystery religion-indoctrinated hybrids flying antigravity craft, they can really play with people’s minds.

     3) They are trying to generate public consent for an intrusion by real extraterrestrial / extradimensional beings. By getting people to believe that all our problems will be solved when the ET/EDs show up, they are building freewill permission for the ET/EDs to step in and run things. The globalists have built the multipolar NWO pyramid…
     dollarpyramid
     …so now the capstone (the Anunnaki) can float down and control the world.

     I can’t yet say with certainty which of these three scenarios is in motion. We’ll just have to wait and see how weird things get.”

     Ik vind het interessant om over te lezen, maar ik vind beide, annunaki en reptilian verhalen, nog steeds niet de waarheid.

     • Martin Vrijland schreef:

      Uitermate goed commentaar. Ik zou graag de bron willen weten.

      In mijn optiek, zoals ik het nu inmiddels denk te moeten zien, is het hele alian verhaal een optie die een kwestie is van een stuk software dat geimplenteerd wordt (of al reed is) die deze wezens kan laten verschijnen in deze illusie/simulatie. Ik ga daar zeker nog een artikel aan wijden.

   • Analyze schreef:

    @Bas en boterbloem
    Ik wilde alleen aangeven dat het interview gedateerd is nl. 2006 en dat een gedeelte (met de kennis van nu) achterhaald is, verder klopt een groot gedeelte van zijn verhaal en bronnen.
    Het is een wijze man en respecteer hem ten zeerste. Verder klopt het dat de ontwaking en hopelijk de ommekeer bewerkstelligt kan worden. Wat wij moeten blijven doen is kennis delen en verbanden leggen en elkaar wijzen op (mogelijke) fouten. Ben zelf niet in staat om vast te stellen, dat kan alleen door te reflecteren met een andere medemens.

    Recent interview en een realistische blik op de stand van zaken, afgesloten door een prachtige interview:
    https://www.youtube.com/watch?v=IBmElZCigSg

    Waarin hij uitlegt, dat hij heeft onderwezen aan vrijmetselaars en dat een groot aantal loges geïnfiltreerd is:

    • boterbloem schreef:

     Analyse ,,

     Ik ben blij te vernemen dat je deze wijze en moedige man ; Marcel Messing
     ook bent gaan waarderen .
     Hij is al flink op leeftijd , en hopelijk zijn hem nog wat jaartjes gegund .
     Want waar hij ons o.a voor waarschuwt is de toekomst gaande naar 2050
     Bekijk dit filmpje in alle rust tot het einde , want wat er gaande rollende is
     is een heel snel tempo ,waar ,,wij als mens,, van kunnen gaan verliezen.
     Dit is niet wat we willen wensen, en dat doen we dus ook niet.

     • Analyze schreef:

      Het enige wat we kunnen doen is de medemens helpen ontwaken, kennis/liefde delen en moeder natuur respecteren. En positief blijven en niet vervallen naar het negatieve, waardoor je ‘the powers that be’ versterkt. Kost mij veel moeite en energie, want ook de mens zit vol tegenstrijdigheden.

 5. Camera schreef:

  Zeer interessant is ook te lezen , “Het verschijnsel mens” van Teilhard du Chardin

  zijn visie werd juist weer omstreden door Rome indertijd

  http://teilhard.com/2013/11/21/quantum-physics-relationality-and-the-triune-god/

 6. boterbloem schreef:

  En ook dit even doorgeven aan iedereen die je Lief is ,

  Tijdens de Donorweken ,, Wordt ook Donor.nl

  Nou, ehh liever niet .
  Waarom Niet ?
  Nou lees / leef je maar even in ;

  http://organ-donation.info/site/Informatie.html

  http://organ-donation.info/site/Nee_toch.html

 7. Analyze schreef:

  De ‘alien card’, nadat de financiële markten zijn onderuitgegaan en er totale chaos is uitgebroken (dmv gestuurde immigratie, gestopte voedselvoorzieningen en verraad door de roverheden), opdat de NWO wordt geïmplementeerd door de verpersoonlijking van de ‘Antichrist’ = negatieve energie. Is in mijn ogen ‘Project Blue Beam’ al decennia in de planning:

  http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeam25jul05.shtml

  Degene betrokken bij de ontmaskering van de operatie zijn niet geheel toevallig omgekomen à la Robin Cook (https://wideawakegentile.wordpress.com/2014/03/26/robin-cook-assassinated-british-revolutionary/)

 8. ZerotheHero schreef:

  Trouwens weer goed artikel Martin! Met plezier gelezen. Ik wil weer mijn dankbaarheid uiten voor je inzet. Ik voel me nederig tegenover de opofferingen die je maakt in je leven om dit te kunnen doen.

 9. Freeman schreef:

  Ik ben ook afgestapt van het gnostici-scheppingsverhaal/mythe. Hoe bescheidener/nederiger hoe meer men kan accepteren en tevreden is. De lagere werelden gebouwd en voortgekomen zijn uit de hogere werelden. Er is dan sprake van een voortdurende en oneindige -spiraalgewijze- evolutie&involutie (van heel ijl en snel tot een zware vibratie en traag) met tussentijdse rustperioden (slaap).

  Zuiver onschuld en ijle-lichtkleed (wie we in essentie zijn, de naakte onschuld die nog niet grofstoffelijk werd/dierenhuid) moest/noodzakelijk wel vallen (de weg van zelfgeleide-evolutie en ontplooiing doormaken om een volwassen staat te bereiken door de duisternis/onwetendheid (de kringloop/wiel van de dood) en men ontwaakt en men getrokken wordt te luisteren na de wijsheid en de absolute onderscheid tussen licht en duisternis (het zuiver innerlijk-weten) en bewust kiest de sprong te maken, terug te keren tot zijn oorspronkelijkheid.

  In mijn optiek zijn wij in staat om de dood te overstijgen en ons te kunnen dematerialiseren en weer te materialiseren, een kleed en voertuig die niet aan verval onderhevig is en waarbij wij puur licht zullen zijn en in staat zijn te resetten en te deleten van alle negatieve herinneringen en opgeslagen karma, op het moment dat we de dood aan het overwinnen zijn, mede mogelijk gemaakt doordat de Moon/Saturn-matrix-control, wordt opgeheven.

 10. Freeman schreef:

  Doordat we onszelf helen, helen we ook de aarde en als we bewust kiezen om een hemel op aarde te vestigen, dan kiest men voor zuiver licht. Dan dringt het tot ons door dat slechts on-bewustheid (onwetendheid) een noodzakelijk-kwaad is die goed en nodig is om door te maken, anders geen ontwaken daaruit. Men kan ook zo ontwaken dat men bewust kiest voor duisternis (destructie) en/of voor Grijs-gebied (het kwaad in stand houden). De meeste mensen bevinden zich wel in het grijze-gebied zo n gemiddeld gesproken, maar weinig mensen zijn zich daarvan bewust omdat ze bewust daartoe zijn geconditioneerd, ze zijn zich niet bewust van hun eigen conditionering, om het simpele feit dat ze niet in contact/verbinding staan met hun innerlijk-weten en er is ook haast niets in hun (leef) omgeving dat hen daaraan doet herinneren. En mensen hebben steeds minder contact met nature en linkerhersenhelft-minded-leven leidt tot ongezonde begeerten en is feitelijk een zelf-roofbouw op vitaliteit en door disbalans-programmeringen is men niet verbonden met real-life en men leeft geen real-life en men is onderweg om de mens volledig in een realiteit vast te zetten 9transhumanism), dat het haast uitgesloten is, om dan te herstellen. Waar geen zelf-controle en regie meer is, dan is men verloren, dus onwetendheid-onbewustheid is zeer gevaarlijk.

 11. boterbloem schreef:

  I Fly with you , Freeman.

  Duidelijk uitgelegd hierboven.

  Here some music for your inner Soul ;

 12. hurtT schreef:

  Neem -bij wijze van gedachte experiment- in plaats van de rubberhand, de hand van een persoon en prik er in. Een empathisch persoon zal de prik ook ervaren, terwijl iemand zonder inlevingsvermogen (ofwel een psychopaat) niets zal voelen. Waarschijnlijk zal de psychopaat ook niets voelen bij een rubberen arm.

  Zo gezien wordt het ‘inlevingsvermogen’ van de mens misbruikt om een onzinnig construct te voorzien van ‘bewijs’. De wetenschap verzint steeds weer nieuwe gebakken lucht om zich van een bestaansrecht te voorzien.

 13. jst schreef:

  Beste Martin,

  Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoord op de vraag, “wie ben ik?”
  al theoretiserend, zeg ik, dat er geen antwoord op die vraag mogelijk is.
  Daarentegen is de vraag “wat ben ik?” vooruitstrevender

 14. hurtT schreef:

  Hallo Martin, ben verbaasd dat mijn bijdrage niet geplaatst werd en ik geen reactie kreeg op mijn vraag waarom niet. De enige reden die ik kan bedenken is die van censuur. Jammer, want ik had een positieve indruk van je/jullie werk en overwoog het te ondersteunen, zowel financieel als mogelijk met bijdragen van mijn partners en mij. Voor het financiële gedeelte kan ik steunen op een fonds, dat ik zelf beschouw als een ‘truth-fund’ en dat mij toegekomen is vanuit een erfenis. Degene die het mij naliet deed dat met de wens om de fondsen te gebruiken voor de ondersteuning van hen die de moed hebben om tegen leugenachtige paradigma’s in te gaan, met gevaar voor de eigen persoon. Tot nu toe zijn de bijdragen allen naar personen buiten Nederland gegaan, maar wilden wij als beheerders van het fonds ook promotors van de waarheid binnen Nederland in overweging nemen. Jij was de eerste die ik voorgeselecteerd had, maar helaas voor ons val je door de mand. Desondanks wens ik je veel succes met je bezigheden en blogs. Dat velen er plezier aan mogen beleven.

  N.B. Wil je zo vriendelijk zijn mijn gebruikersaccount (hurtT [=Truth]) te verwijderen? Dank je.

  • Martin Vrijland schreef:

   Goedemorgen

   Ik had de comments inderdaad in de spambox geplaatst omdat ik in het verleden veel trollen op de site heb gehad en de indruk had van “ah daar heb je waarschijnlijk weer zo een”.
   Ik moet bekennen dat ik dat niet weloverwogen en al rijdende heb gedaan dus ik kan me voorstellen dat ik een verkeerde inschatting heb gemaakt.

   Vr. Groet,
   Martin

  • Martin Vrijland schreef:

   Overigens, valt me op dat ik dit verhaal van een erfenis eerder gehoord heb.
   Micha Kat was ook door zo iemand benaderd of althans schermde daarmee in der tijd.
   Daar is weinig van terecht gekomen.
   Als iemand serieus is met dergelijke uitspraken over een fonds en steun, dan lijkt me dat niet af moeten hangen van het weg modereren van 1 comment. Bovendien zoek je dan naar mij dunkt persoonlijk contact via de email ipv dit te roepen in een comment op de site.
   Ik vraag me dus ernstig af hoe serieus ik dergelijke verhalen moet nemen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten