Waarom zou je je druk maken over al het onrecht in de wereld?

Filed in FILOSOFISCH by on 11 september 2016 0 Comments

schep-je-eigen-realiteitWaarom zou je je druk maken over al het onrecht in de wereld? Dat is de vraag die veel mensen stellen. Daaraan toegevoegd wordt dan veelal, dat dit je alleen maar in een negatieve energie brengt. Sommige mensen geloven daarnaast dat je je eigen realiteit creëert, dus als je je richt op onrecht, geef je daar energie aan en help je mee het in stand te houden. Dat zou tot de conclusie kunnen leiden dat het beter is om ‘bewust te zijn’ en positieve dingen te gaan doen. Richt je energie op dingen die je wilt bereiken in plaats van op het ontmaskeren van onrecht en je schept je eigen wereld van succes. Zou het echt zo makkelijk werken voor al die ruim 7 miljard mensen op deze wereld? Heeft iedereen zijn eigen lot vooraf bepaald? Heeft iedereen invloed op zijn eigen lot? Dat zijn nogal essentiële levensvragen. Wat is dat eigenlijk ‘succes‘? Wanneer ben je succesvol en welke invloed heeft dit op je levensgeluk?

[restrict]Laten we beginnen bij de vraag of het zinvol is om het onrecht in de wereld aan te kaarten. De reden dat ik mij daar op richt in mijn artikelen is met name te vinden in het afpellen van de lagen van programmering die we als mens ondergaan. In de basis zit die programmering al in ons DNA, maar ook de omgeving waarin je opgroeit is van grote invloed op de ervaring die je ziel in dit leven opdoet. Word je ergens in een arm Afrikaans land (rijk qua grondstoffen, maar arm gehouden door Westerse grip op deze rijkdommen) geboren, dan is de kans dat je ooit een leven als Paris Hilton gaat leiden relatief klein. Ben je geboren in LA en zijn je ouders beide filmster, dan is de kans op succes iets groter. Ongemerkt zijn onze indicatoren van wat van waarde is en wat niet, sterk bepaald door economische indicatoren. Vooral het bezit van geld en het kunnen spenderen van dat geld aan luxe en leuke uitjes is misschien wel de grootse onbewuste indicatie van succes. Is het niet zo dat dit idee juist een gevolg is van een opgedrongen systeem waarin dat geld tot belangrijkste succesmaatstaf verheven is. Het ‘geld’ dat als slavenketting lijkt te dienen, is bij grote hoeveelheden de maatstaf van levensgeluk of bij gebrek daaraan de aanleiding van veel leed. Ben je hoog in de geld piramide geboren, dan maak je al een goede start. In een Afrikaans land moet je vanuit de achterhoede naar voren rijden. Je startpunt is dus zeker niet onbelangrijk. En als je hoger in de piramide geboren wordt draag je ongewild en ongemerkt bij aan het ‘armoede besef’ van mensen die lager in de piramide geboren worden.

Op Facebook zie ik regelmatig foto’s voorbij komen van een dame die hoger in de piramide geboren is. Zij plaatst vrijwel dagelijks foto’s van het ene naar het andere feest op het ene naar het andere luxe oord in het zoveelste jetset gebied. Het is haar gegund, maar tegelijk draagt ze misschien ongemerkt bij aan het besef van anderen dat ze dat allemaal niet kunnen of mogen hebben, omdat zij er geen geld voor hebben. Is dat misschien ook de bedoeling? Hebben we Sylvie Meis en andere barbie poppetjes nodig om het verlangen naar een plekje hoger in de piramide in stand te houden? Zijn we daarom steeds op zoek naar een betere baan, meer zakelijk succes of een man met geld? En zijn we daarom bereid om dingen te doen die eigenlijk niet zo leuk zijn voor onze medemens, omdat we daarmee hogerop komen? Ja, er zijn ook mensen die gewoon slimme ondernemers zijn. Die verkopen anderen nuttige dingen waarmee ze hun luxe kunnen versterken of ze hebben gewoon veel vastgoed en verhuren dat slim. Er zijn ongetwijfeld vele succes stories die heel goed en geweldig klinken. Toch zijn ze allemaal gebaseerd op het piramidemodel van het bewust of onbewust, direct of indirect uitknijpen van de medemens. Maar het onder de loep nemen van dat idee vereist een dieper denkniveau. Dat vergt het compleet afpellen van de machtspiramide die zo zorgvuldig is opgebouwd over de millennia.

De leefstijl die misschien wel het minst bevuild was door het piramidemodel zoals die inmiddels de gehele wereld besmet heeft, was waarschijnlijk die van de indianenstammen in Noord Amerika. Na de komst van Columbus (de held die volgens de officiële geschiedkunde Amerika ontdekte) zijn de indianen binnen enkele decennia van tientallen miljoenen gereduceerd tot enkele honderd duizenden. Volgens sommige geluiden gaat het om een genocide ter grote van 95 tot 114 miljoen indianen. Dat is een stukje genocide waar ‘the land of the brave and the home of the free‘ liever niet aan herinnerd wil worden. Hoewel het ‘Thanks giving‘ feest refereert naar de eerste kolonisten die hun voedsel van de indianen ontvingen, weet geen Amerikaan meer wat ze daarna met die indianen hebben gedaan. De indianenstammen leefden zonder geld en in volledige balans met de natuur. Maar alle Western films uit Hollywood en alle geschiedvervalsing heeft ons het beeld in geprogrammeerd van een stelletje wilden op paarden die erg moordlustig waren. Blijkbaar waren al die tientallen miljoenen indianen in staat om zonder olie slurpende landbouwmachines en zonder geld, politie, gevangenissen en wetboeken in overvloed te leven. Nee, ze hadden geen wolkenkrabbers, sportwagens en cocktailparties, maar wel miljoenen buffels, schoon drinkwater en geen afvalbergen, rioolsystemen of farmaceutische industrie. De Westerse invloed heeft deze misschien wel utopische leefstijl van de kaart geveegd en vervangen door een systeem dat vervuilend is voor milieu en geest en dat draait op afhankelijkheid van religie en geld. Het is dus een programmeringslaag die ons er in doet geloven dat succes bepaald wordt door geld. Dat is slechts en alleen zo binnen het piramidesysteem gebaseerd op dat geld. Het woord ‘piramide’ duidt al wie er achter dit systeem zit.

Bij de gedachte dat je dus je eigen succes creëert op basis van je mindset en je focus, zit dus ongemerkt een voorgeprogrammeerde waarde aan het woord ‘succes’ gekoppeld. Het woord ‘succes’ zoals wij dat plegen te waarderen, is 1 op 1 gelieerd aan geld en maatschappelijke verworvenheden. Wetende dat die verworvenheden eigenlijk in een piramidemodel zitten, is deze denkwijze dus in diepste wezen eigenlijk ‘jezelf in de maling nemen’. Hadden die miljoenen indianen voor de genocide van Columbus niet alle verworvenheden, omdat ze simpelweg voor iedereen overal beschikbaar waren? De natuur voorzag hen in alles wat een mens nodig heeft. Het begrip ‘succes’ had dus waarschijnlijk een hele andere betekenis. Als voor iedereen alles, altijd en overal beschikbaar is, hoef je dus niet succesvol te zijn. Het begrip ‘succes’ hoort dus bij het piramidemodel waarin we ‘geboren zijn’. Datzelfde geldt voor termen als ‘welvaart’ en ‘bezit’ of ‘carrière’. Het idee dat je focus je succes bepaalt is dus eveneens volledig verweven met dat piramidemodel.

Ja, maar..“, zult u wellicht denken “de industriële revolutie, technologie en de huidige structuur in de maatschappij heeft ons zoveel vooruitgang gebracht. We kunnen ziektes bestrijden, we hebben auto’s, vliegtuigen, industrieën, internet, computers, ruimtevaart, enzovoort enzovoort.” Ook dat is een ingeprogrammeerde geloofsovertuiging die ook helemaal tot op het bot af te pellen valt. Hebben al die auto’s, vliegtuigen en industrieën de atmosfeer niet helemaal vervuild? Hebben de steden het milieu niet vervuild? Is wat wij vooruitgang noemen niet eigenlijk teloorgang? Dat willen we niet geloven, omdat we dagelijks geprogrammeerd worden met het idee dat vervuilende dingen goed zijn. Een mooie en een ogenschijnlijk milieu vriendelijke Tesla auto bevat batterijen die grondstoffen vereisen die uit vervuilende mijnen gedolven moeten worden. Windmolens lijken bijvoorbeeld schone energie te leveren, maar zijn in feite extreem vervuilend. Internet geeft ons vrijheid van communicatie, maar zal onze vrijheid op termijn juist volledig inperken. Wist u dat de Amerikaanse indianen gewoon uit iedere beek of rivier konden drinken? Wij hebben enorme waterzuiveringsinstallaties nodig. En wilt u in de toekomst een bron in uw tuin slaan, check dan eerst even of er geen fracking ten bate van schaliegaswinning heeft plaats gevonden in uw omgeving. Gedurende het fracking-proces komen methaan en giftige chemicaliën in het grondwater terecht. Methaan concentraties zijn 17x hoger in drinkwaterbronnen nabij schaliegas-gebieden. Zet ook een tentje over uw volkstuintje, zodat u bepaalde chemicaliën niet in uw groente en fruit krijgt. Zijn alle ziektes die wij kennen niet een gevolg van de vervuiling die we zelf aangericht hebben? “Ja, maar de mens wordt gemiddeld veel ouder dan vroeger“. Kan het zijn dat er ook daarin sprake is van geschiedvervalsing? En bovendien is de vraag of dat fysiek ouder worden daadwerkelijk een vooruitgang is.

Met dat laatste punt komen we misschien wel op het volgende terrein terecht, namelijk die van de technologische vooruitgang die er straks toe zal kunnen leiden dat de mens als maar ouder en op den duur zelfs onsterfelijk wordt. Dat zijn de ideeën van Google’s technisch topman Ray Kurzweil en het transhumanisme. Google investeert miljarden in onderzoek naar het transhumanisme. Ray Kurzweil gelooft dat het menselijk lichaam in 2045 onsterfelijk zal zijn. Stelt u zichzelf eens de vraag of dit vooruitgang is en of dit een succes ijkpunt is.

Het aankaarten van onrecht in de wereld is een noodzakelijk proces. Dat begint al met het ontmaskeren van leugens in de media en propaganda vanuit overheden. Het hele begrip overheid zou al in een ander daglicht komen te staan als we de utopische wereld van de uitgemoorde indianen zouden kunnen laten herleven. Denk nog eens aan de vraag of zij onderwijs hadden; of zij wetboeken hadden; of zij ambtenarij hadden om die wetten te handhaven; of zij politie en gevangenissen hadden; enzovoort. Laat het Hollywood beeld over deze uitgeroeide (achterlijke) bevolkingsgroep dan even achterwege. Het ontmaskeren van leugens in de media, is dus als het ware een eerste stap in het afpellen van de lagen van programmering en diepgewortelde geloofssystemen. Sommige geloofssystemen zijn zo diepgeworteld dat we ze niet eens ter discussie stellen. En dat laat zien hoe diep de programmering zit. Bij het afpellen van al die lagen van programmering ontstaat langzaam maar zeker een groei in bewustwording van wie wij in diepste wezen zijn. Het afpellen van programmeringslagen leidt zo tot ontwaking van de essentie van ons bestaan. Die vragen komen daarom ook aan bod op deze website. Daarom schreef ik in 2015 een artikel met de titel ‘Wie zijn wij?‘. Dat soort essentiële vragen komen pas als de beperkende programmeringslagen afgepeld worden. De vraag is of u dat proces aandurft of liever de illusie aanhangt dat u uw eigen ‘succes’ bepaalt door alleen op “positieve dingen” te focussen. Denkt u dan nog eens aan bovenstaande analyse van het begrip ‘succes’. Gelooft u echter dat u de wereld kunt verbeteren vanuit een ander bewustzijn, dan zit u misschien wel op het juiste spoor.

Bron linkvermeldingen: trouw.nlespressostalinist.com [/restrict]

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Leave a Reply

AVG Toestemming

Per 25 mei 2018 moeten wij u op de hoogte stellen van de nieuwe EU regelgeving omtrent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Lees de privacy verklaring en voer uw toestemmingsinstellingen in of pas deze aan.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten