'Horizon Zero Dawn' nga kompania e lojërave të lojrave të Guerrilës të Amsterdamit 1e hap drejt realitetit të shtuar

paraqitur në FILOZOFIK by në 11 Korrik 2017 6 Comments

Programi televiziv VPRO Tegenlicht dërgoi një program në 16 pril 2017 me titullin 'Të gjithë në lojë'. Një emër i zgjedhur mirë, sepse dokumentari ishte një shembull i mirë se si gjithnjë në rritje numri i miliona publikëve në botë po humbasin veten në lojëra. Këto lojëra po bëhen më realiste dhe janë transformuar ngadalë nga lojërat 'lineare' në 'botë të lirë'. Ndryshe nga lojërat e vjetra si "Killzone" (e cila është veçanërisht një botë ku ju jeni kur ju mund të kënaq bloodlust tuaj, ju më të kërkuar mbrapa sa më shpejt të jetë e mundur), lojrat e fundit ka për qëllim pikërisht të ju jep ndjenjën se ju duan të qëndrojnë atje. Kjo sigurisht vlen për lojën Horizon Zero Dawn nga kompania e lojërave të lojrave Guerrilla në Amsterdam. Kjo kompani, e cila u ble nga Sony Playstation, është një nga zhvilluesit më të avancuar të lojës në botë dhe për këtë arsye ka ndërtuar një lojë të vërtetë të lartë. Të paktën, për gjendjen e tanishme teknologjike, ata po bëjnë mjaft mirë. E them këtë me një shaka, sepse dua ta inkurajoj lexuesin të shikojë dokumentarin e VPRO Tegenlicht. Ju do të gjeni transmetimin e plotë më poshtë kjo lidhje.

Për të gjithë lojtarët e lojës janë të pyesin se pse Martin Vrijland një lojë do të doja të shkruaj, unë do të rekomandojë duke lexuar më tej, sepse unë kam një pjesë të së ardhmes do të reflektojë që quhet në fund të dokumentarit vPro:; (nga 45 min 30.) një vizion për të ardhmen që do ta bëjë këtë lojë të zbehtë. Ne po flasim për të ardhmen e realitetit të shtuar. Kjo është një shtresë virtuale që shtrihet mbi botën reale. Kam diskutuar këtë teknikë në faqen e parë dhe gjithashtu përmendi se shembulli i parë i kësaj ishte loja Pokémon Go.

Sipas mendimit tim, dokumentari VPRO jo vetëm tregon teknikat e përdorura për të ndërtuar një lojë të tillë, por gjithashtu tregon se sa njerëz të ngushtë mund të prekin lojëra. Njerëzit ndonjëherë luajnë lojëra 8 çdo ditë deri në orët 12. Kjo lojë më e re Horizon Zero Dawn ju duhet për këtë arsye veçanërisht të provoni të imagjinoni veten në një realitet virtual tjetër dhe në të vërtetë nuk dëshironi të largoheni.

Teknikat e përdorura nga kompania e lojërave të lojërave të Guerrilla në Amsterdam janë me të vërtetë interesante. Planet e plota të 3D janë dizajnuar dhe kujdeset për të siguruar që kudo që të shikoni, gjithmonë mund të shikoni gjithnjë e më shumë. Për shembull, kompania gjithashtu përdor teknika ku kapin lëvizjet e një trupi dhe më vonë mund të rindërtojnë fytyrën e karakterit në një mënyrë të gjallë. Të gjitha këto teknika prandaj janë tashmë aq të avancuara saqë nuk mund ta shihni më dallimin mes një personi ekzistues të vërtetë ose një personi të krijuar praktikisht. Në filmin Fast and Furious 8 përdorur teknologji të ngjashme për të vendosur fytyrën e aktorit të ndjerë të çojë Paul Walker në "dyshe trupit" e tij (2 vëllezërit e tij). Mjetet teknike ekzistojnë dhe vetëm mund të sa herë që ne shohim diçka që ne në media prapa veshët tanë duhet të zeroja: ajo është ende e sigurt nëse diçka është e vërtetë, ose se ajo është pieced së bashku me softuer në një studio? Por le të përqendrohemi në botën e lojës.

A është realitet i shtuar hapi tjetër në industrinë e lojës? Sipas mendimit tim, industria e lojës do të fitojë industrinë e filmit dhe ne do të shohim rritje të buxheteve në atë botë sesa në industrinë e filmit. Lojërat do të kthehen në mjedise filmike ku mund të takoheni, për shembull, kundërshtarët të cilët kanë zgjedhur të gjithë avatarin e tyre. Lojë futbolli Fifa është tashmë një shembull i mirë për këtë. Vetëm ajo botë është e kufizuar në një fushë futbolli. Gjenerata e ardhshme e lojrave do të përbëhet nga botët e krijuara plotësisht virtuale, si në shembullin e Horizon Zero Dawn. Pastaj ju mund të përjetoni aventura dhe të hasni në lojtarë të tjerë; të hyjnë në marrëdhënie dhe të bëjnë të gjitha llojet e çështjeve të tjera kulturore shoqërore që janë të krahasueshme me botën reale (por më shumë argëtim). Por edhe kjo është vetëm agimi i ditës në horizontin e asaj që do të vijë. Ajo që do të vijë ka të bëjë me zhvillimet në fushën e realitetit të shtuar, lidhjeve neurologjike të trurit dhe kompjuterëve kuantikë.

Hapat e parë për të përgatitur njerëzit për realitetin e shtuar u bënë me të vërtetë nga ndërtuesit e Pokémon Go. Google investoi 2015 në një shumë prej 700 milion në një kompani Shkel Magjike. Shikoni prezantimet tuaja në YouTube nga kjo kompani, atëherë pyes veten se si Google mund të fusë kaq shumë para në një kompani që është aq e paqartë sa ato janë duke ndërtuar. Ju mendoni se po zhvillojnë diçka si Pokémon Go, por më të avancuar. Arsyeja pse kjo është ndoshta kaq e mjegulluar për botën e jashtme është për shkak se vështirë se mund të shpjegohet, ose për shkak se ende nuk dihet. Ne po shkojmë drejt një bote të ndryshme teknologjike. Një botë në të cilën truri juaj po varet në internet. Elon Musk (CEO i Tesla dhe Space X) krijoi kompaninë Neuralink për këtë. Telegraph.co.uk tha në 28 Mars 2017 [quote] Neuralink dëshiron të zhvillojë teknologjinë e ashtuquajtur "dantella nervore" për të implantuar elektroda të vogla të trurit që mund të ngarkojnë dhe shkarkojnë një ditë mendimet. Për të ndërtuar botën virtuale në PlayStation, smartphone apo PC të zhvilluesve të lojës duhet, por teknologjinë më të fundit kompjuterike, përkatësisht ato gjëra direkt në kohë reale në upload trurit tuaj, dhe me to tuaj ndërveprimit mund të trajtojë në kohë reale, ju gjithashtu kanë zhvilluesve e nevojshme. Tani ju ndoshta e kuptoni investimin e Google pak më mirë.

Realiteti i shtuar përmes syzeve të realitetit virtual është zbavitës, por është në të vërtetë loja e fëmijëve në atë që po vjen. Në lojërat e së ardhmes do të shihni një shtresë mbi botën reale. Ne nuk mund të quajmë lojra më. Bota virtuale do të krijohet për botën reale. Kjo informatë audio-vizuale, por edhe lloje të ndryshme të përvojës shqisore mund të ngarkohen direkt në trurin tuaj nëpërmjet lidhjes neurologjike në internet. Për të krijuar ato "mbivendosje" në botën reale, ju nevojitet fuqi e mjaftueshme informatike. Ju nuk mund të menaxhoni me procesorët e fundit nga AMD ose Intel. Duhet të mendojmë për kompjuterët kuantikë. Serverët e fundit qendrorë nga Google dhe Facebook do të jenë kompjuterët kuantikë. Këto janë kompjuterë që nuk përdorin parimet bit dhe byte bazuar në përpunimin linear të të dhënave në një procesor. Ato janë kompjutera të bazuara në të ashtuquajturën statusi kuantik fizik të superpozicionit të një elektronike. Për shpjegimin për këtë ju drejtohem te Leo Kouwenhoven, një shkencëtar holandez që fitoi një çmim në këtë fushë (shih videon më poshtë). Kompjuterët kuantikë munden, ashtu siç janë, të zgjidhin të gjitha problemet në momentin 1. Kështu që kompjuterët kuantikë do të thjeshtësojnë shumë ndërtimin e botëve dixhitale virtuale.

Kjo na sjell në fazën e ardhshme të realitetit dhe lojrave të shtuara. Në të ardhmen, ju mund të përdorni lidhjet e trurit e Elon Musk dhe kompjuterët në dispozicion kuantike e Google dhe djemtë e tjera të mëdha, të krijuar botët vetë tuaj virtuale nga imagjinata juaj mbi të për të le të shkojë. Ju sigurisht do të keni nevojë për një lidhje 5G në çdo kohë dhe kudo. Kompjuterët kuantikët i krijojnë të gjitha opsionet (që ju doni të përfshini në botën tuaj digjitale) në një (mbivendosje) të parakohshme dhe përvoja virtuale parashikohet drejtpërdrejt në trurin tuaj. Ju mund të shkoni aq larg sa të lejoni mbulesën të mbivendosni botën reale dhe të siguroheni që ju të jetoni fjalë për fjalë në iluzionin dixhital të krijuar vetë. Së paku, teknikisht kjo do të jetë e mundur. Kjo nuk është një fantazi e egër e Martin Vrijland; Jo, kjo është një pamje faktike që shefi teknik i Google Ray Kurzweil tashmë në 2010 skicuar. Këtë mund ta bënte, sepse ai gjithashtu e di se cilat janë zhvillimet.

Natyrisht, ky zhvillim nuk është vetëm interesant për industrinë e lojës, por në fakt, gjithçka në jetën tonë do të ndikohet nga këto zhvillime teknologjike. Pse do të shkosh në një universitet për të studiuar, nëse mund të marrësh të gjithë informacionin nga e gjithë bota drejtpërsëdrejti nga super kompjutera qendrore nëpërmjet trurit tënd. Përveç këtyre zhvillimeve, zhvillimet në fushën e nanoteknologjisë gjithashtu sigurojnë që të gjitha llojet e qelizave në trupin tuaj mund të zëvendësohen nga qelizat e pavdekshme nano-teknologjike. Këto përditësime në trupin tuaj, hap pas hapi, sigurohuni që trupi juaj shkon drejt pavdekësisë. Mund të ketë edhe një moment kur jeta në botën dixhitale fillon të bëhet kaq interesante saqë nuk e gjeni dot botën tuaj fizike origjinale mjaft interesante. Ky efekt tashmë ndodh në një masë të madhe me lojtarët e një loje të tillë Horizon Zero Dawn (sipas dokumentarit VPRO). Nëse ju nuk dëshironi që të tërhiqet nga një iluzion të vetë-krijuar, mund të vijë koha kur ju (deri atëherë) nano-teknologjikisht trupi përmirësoi do të vijë edhe për sa i përket si të panevojshme. Pse të mos jetoni në iluzione digjitale të krijuara në superkompjuterët qendrorë që po bëhen gjithnjë e më të fuqishëm? Në ato botë mund të bëni atë që dëshironi; mbushur plotësisht në imagjinatën tuaj. Ky moment i shkrirjes së njeriut dhe inteligjencës artificiale parashikohet edhe nga ky z. Ray Kurzweil. Ai e quan atë moment "singularitetin" dhe ai gjithashtu thotë se kjo veçantia pranë është.

Futuristë të tillë si Michio Kaku (i njohur nga kanali Discovery) dhe Ray Kurzweil kryesisht tregojnë aspektet pozitive të këtyre zhvillimeve. Veçanërisht elementi i pavdekësisë dhe elementi i krijimit të botëve fantastike të lojërave dixhitale do të apelojë tek lojtarët e lojërave të sotme. Ata tashmë po humbasin veten çdo ditë në botën 3D në PlayStation. Çfarë do të ndodhë nëse Elon Musk ofron pilulën e parë për të gëlltitur nano-bots që truri sjell në internet? Apo janë këto nano-bots tashmë fshehurazi në chemtrails shumë diskutuar? Unë mendoj kështu me ndershmëri.

Lexuesi mesatar në vendin e mediumeve alternative ndoshta ka dëgjuar për Operacionin Blue Beam. Ky do të ishte një projekt i fshehtë i MIC (Kompleksi Industrial Ushtarak) me të cilin parashikimet holografike mund të realizoheshin në atmosferë. Sipas mendimit tim, shpërndarësit e këtij informacioni janë krejtësisht të gabuar. Me këtë, për shembull, një pushtim i rremë i huaj mund të simulohet. Mendoj se kjo është informacion i pakuptimtë. Me teknologjinë neurologjike që ka të ngjarë të hyjë në treg në vitet 20 nëpërmjet një kompanie si Neuralink, ju mund të ngarkoni objekte të tilla direkt në vëzhgimin e të gjithë fiseve në të ardhmen. Në kohë reale dhe në të gjithë botën mund t'u jepni njerëzve audio-vizuale, por edhe erë, prekje dhe vëzhgime të tjera. Ky është realiteti i shtuar që ne do të bëjmë në afat të shkurtër. Realiteti i shtuar që ne shkojmë në afat të gjatë është veçoria. Nëse e shihni ndonjëherë mesianin tuaj të shumëpritur të shfaqet në një re, mendoni përsëri për të gjithë ata aeroplanë të bardhë në qiell dhe grimcat që keni thithur. Pastaj mendoni prapë për shpjegimin për realitetin e shtuar dhe pyetni veten nëse perceptimi juaj është i vërtetë. Pra, është e mundur që truri ynë është ngadalë i lidhur nëpërmjet nano-bots inhaled nga chemtrails. Një pilulë blu nga Elon Musk e bën funksionalitetin ndoshta edhe më efikas në afat të shkurtër.

Ne presim me ritme emocionuese me këtë tren teknologjik të shprehur drejt realitetit të shtuar (ndoshta vitet 20) dhe singulariteti (ndoshta vitet 30). Tani imagjinoni se ju në atë kohë vendosi të ngarkoni ndërgjegjen tuaj "në një botë të krijuar digjitale të Google (sepse edhe pse ne do të jetë i tha se ne vetë mund të krijojë botën, këto botëve fantazi janë ende duke supercomputers kuantike nga kompanitë si Google ) i cili në fakt është fshehurazi përgjegjës për 'vetëdijen' tuaj? Shikoni filmat Transcendence dhe Inception përsëri për të marrë një pamje të përparimit teknologjik të dekadave të ardhshme. Kjo nuk është fantashkencë më shumë; këto janë shkencore nga të cilat ne jemi tani në pikë zero të qëndrojë. Pika ku ne largohemi në mëngjes (Dawn) nga singulariteti në horizont shih.

Me gjithë këtë njohuri teknologjike në mendje, dëshiroj t'ju inkurajoj që të pyesni veten nëse "ndërgjegjja" jonë ose shpirti ynë mund të jenë tashmë në një botë virtuale; të kontrolluara nëpërmjet kornizës së kubit të zi (Saturn) të ndërtuesit Ray Lucifer. Mendoni për këtë! Pasi vetëdija juaj është ngarkuar në botët virtuale të Ray Kurzweil; a mund të kthehesh akoma? Nëse shpirti juaj është ngarkuar në botën virtuale të Ray Lucifer dhe rruga prapa është firewalled; a mund të kthehesh akoma? A nuk është pasojë e veçantisë një largim i mëtejshëm i origjinalit tonë? Çfarë ndodh kur shpirti ynë është i bllokuar në botën dixhitale të Ray Kurzweil dhe se bota virtuale ndryshon papritmas nga jashtë dhe mbyllet? A keni qasje në kodin burimor? A nuk është veçantia e njëjtë sikur shpirti yt? ka rënë më parë? Ushqim për mendim.

Lista e lidhjeve burimore: vpro.nl, telegraph.co.uk

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (6)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Si sociologjikisht, ashtu edhe makroekonomikisht (bllokkëndëshin) tranzicioni bëhet në dixhitale / virtuale. Me fjalë të tjera, një matricë është vendosur mbi një matricë në këtë projeksion holografik 3D:
  http://atomsinmotion.com/book/chapter1/atoms
  https://www.wired.com/2016/10/oculus-facebook-social-vr/

  Kriza e ardhshme ekonomike u fabrikua gjithashtu nga bankat qendrore në mënyrë që të tregonte bllokun dixhital (zinxhir).

  Syzet VR janë një hap i ndërmjetëm drejt integrimit total virtual:

 2. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Dhe DARPA sigurisht

  Ushtarak i SHBA zbulon projektin $ 65 Million 'Matrix' për të futur trurin tonë drejtpërdrejt në kompjuterë

  http://yournewswire.com/darpa-matrix-brains-computers/

 3. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Email nga një lexues:

  A jeni njohur me serinë e Black Mirror nga Netflix? Black Mirror është një fantashkencë televizive antologji seri britanike krijuar nga Charlie Brooker dhe përqëndruar rreth temave të errët dhe satirike që të shqyrtojë shoqërie moderne, veçanërisht në lidhje me pasoja të paparashikuara të teknologjive të reja. [1] episodet janë të pavarur punon bentike, zakonisht e vendosur në një alternativë të pranishëm ose në të ardhmen e afërt. 3 1 sezonin episod në lidhje me historinë e mediave sociale, ku ata janë tashmë të eksperimente në Kinë. Sa më i lartë vlerësimi juaj, aq më shumë privilegje dhe vize. Episodi 3 i episodit 2 ka të bëjë me realitetin virtual dhe që përshtatet në mënyrë të përkryer me artikullin tuaj të fundit. Pavarësisht se disa episode janë si më realiste një seri imagjinar që është e frikshme për të parë (dhe unë nuk kam frikë aplikuar). S03E01 S03E02 dhe janë të përsosur për të dhënë një imazh vizual i njerëzve konsiderojnë mediat sociale dhe realitetit virtual. Nëse unë nuk e di më mirë unë do të mendoj se artikujt tuaj ishin script për ato episode 2. Unë mendoj se ju mund ta vlerësoni këtë seri.

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/07/Black-Mirror-season-3-episode-2.png

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër