Panalungtikan némbongkeun yén Nis jeung pulisi nyieun bukti palsu tur kumaha hiji alibi bisa jadi falsely ngadéklarasikeun

Filed dina warta analisis by on Maret 7 2018 32 Komentar

Panalungtikan ti loka ieu geus nunjukkeun bukti anu gedé yén NOS sareng pulisi tiasa masrakat anu mana waé nanaon. Ieu lumaku pikeun bukti sareng gambar sareng buktina sora sareng buktina DNA. Baca artikel ieu sacara leres pikeun nganalisis bukti anu diadegkeun. Indikasi naon kemungkinan anu dicirikeun, ieu sabenerna geus ditingalikeun dina film Wag nu Dog ti 1997, tapi minggu ieu NOS némbongkeun dina acara TV na 'News jeung gede bohong'Sabenerna arsenal nya pakarang. Gambaran ieu saterusna ngenipik yén téknik manipulasi ieu ngan ukur dianggo dina runtuyan Game of Thrones atanapi artis, tapi jajalkeun bukti anu jahat yén ieu geus lumangsung leuwih lila.

Video di handap ieu kudu mimitina néangan pamahaman hadé ngeunaan naon anu mungkin. The pilem nunjukkeun kumaha téhnik manipulasi gambar janten katingali ngan sanggeus Perang Dunya Kadua. Ti e-mail anu anu kuring rutin nampi ti pelajar jurnalistik, anu nunjukkeun yén ramatloka Martin Vrijland mangrupakeun bagian tina bahan diajar, nyaéta disimpulkan yén ieu sacara rutin maca di dieu. Ta pisan tiasa ngusahakeun pisan taliti ngajuru bahan gambar dihandap sareng mendakan conto anu kahiji tina poténsi manipulasi gambar. Sanggeus perang, populasi Jérman sumping kana kacindekan: "Wir haben es nicht gewusst". Upami anjeun diajar kangipulasi gambar, anjeun bakal mendakan yén ceurik kawentar anu meureun hasilna tina manipulasi gambar. Kituna pagawean di imah pikeun siswa journalism sareng sajarah anu dipikaresep atanapi atanapi pamaca anu diajar: diajar pidio anu di handap sareng tingal kumaha manipulasi gambar atanapi naon leres (lajeng maca on).

Thenta padahal sarta ayeuna téknologi parantos laun pisan. Ieu mungkin pikeun digital ngalelep teu bisa dibédakeun tina nyata nyieun aksara sareng nempatkeun eta dina sagala kaayaan anu anjeun hoyong nganggo téknik pilem digital. Téhnisna, kami geus lulus tahap di mana urang tiasa percanten kana persépsi. Anjeun ngan saukur tiasa henteu deui ngandelkeun naon nu katingali. Kajadian News Nonsense atanapi anu leres téknis nu tiasa, tapi teu nyarios sabaraha lila sapertos téknik aya sareng anu tiasa nerapkeun sadaya. Ieu teu eling masihan gambaran yén ieu henteu acan lumangsung tur ngan bisa dilarapkeun ku Rusia (sabab aya pabrik warta palsu teu di dieu). Acara News sareng Nonsens ogé nempokeun sabaraha parantosan video ku Neelie Kroes dikelompokeun kecap-henteu 'henteu'. Teu aya siaran tina jumlah badag kaayaan anu sanggup ieu dilakukeun ku NOS sorangan. Marcel Gelauff ngan ngaku kasalahan "kasohor" dina motong wawancara sareng Putin, tapi sanésna, yén ieu nganon katerangan pasanana; inti suratna henteu kapangaruhan. A bohong anu tangtu, tapi aya anu nyambung ka langkung seueur langkung sering manipulasi gambar sareng motong kana paguneman. Sareng sering paguneman sapertos klip atanapi gambar NGAMANIPULASI (disiarkeun ku NOS) parantos nganggo ku politik pikeun tiasa ngagual perang ka jalma.

Contona masterful tina manipulasi gambar ku jalan motong sareng némpelkeun video eta dipidangkeun ka jalma ku warta NOS nalika perang Yugoslavia. Di jerona sigana yén Jendral Mladic ngancem Karremans urang Walanda. Kanyataanna, Mladic diondang ku Karremans pikeun wawancara sareng anjeunna ngajak Karremans upami manéhna daék ningali barudak na deui kanggo ngajelaskeun ka anjeunna yén prajurit-Na bakal resep lamun éta ditémbak maot ku pasukan Karremans dina dinten anu sami. Témbongkeun video aslina di dieu tur tingal didieu versi cut-up sakumaha disiarkeun ku Nomer waktu.

Aya ogé conto anu langkung langkung ti pamandangan gambar na méncak panempo. Sarerea nginget pikeun serangan teroris pisan ka Charlie Hebdo di Paris, tapi ngan ngantepkeun gambar di handap pikeun anjeun, anu kedah ngaluarkeun patarosan. Tapi, masalahna éta kami psikologis dimanipulasi ku nempokeun sapertos News atanapi Nonsense yén kami parantos yakin yén média kami henteu ngamanipulasi. Kusabab ieu nyababkeun jenis sumbatan méntal anu ngajamin yén - saé sanéh urang ngan ningali ku panon urang sorangan yén hal anu palsu - urang henteu tiasa percanten palsu. Urang ogé nyauran anu dina psikologi dissonance kognitif. Anjeun tiasa ningali éta, tapi kabukti worldview anjeun ka tibalik, yén éta gampang ngan ukur percanten.

Naon arsenal téhnik gaduh média pikeun nyieun kaleresan anu aranjeunna hoyong di bebeneran? Nah, sakapeung anjeun bisa kalayan gampang digawekeun ku anjeun téhnik greenscreen atawa téknik na rohangan ngédit digital pikeun sakabéhna nyiptakeun kaayaan anu euweuh, sapertos ieu kajadian dina film sareng seri. Anjeun ogé tiasa dianggo sareng kaayaan anu leres di alam nyata. Contona, saurang maca situs ieu parantos narik kumaha PowNed ngalakukeun éta jeung vloggersrel Poelenburgse (Pinuh nempatkeun dina pamandangan) jeung kuring nempatkeun sorangan dina cara demonstrasi kaasup tumbukan antara Pegida na Antifa ieu pinuh nempatkeun dina pamandangan pikeun kaméra média mainstream. Tapi mana anu loba salajengna. Anjeun tiasa ogé nyieun jalma-jalma anu aya sacara langsung atanapi ngantepkeun jalma anu aya ti tukangeun laptop anjeun nyarios yén aranjeunna henteu ngomong. Sanajan téhnik ieu (tingali di dieu) ditempokeun dina acara News of Nonsens, henteu katingali langkung langkung seueur, nyaéta kamungkinan langkung nganggo karakter anu sanés aya-angka. Ieu jalan gawéna kalanten: anjeun ningalikeun partikel kaleresan supados nyieun gambaran anu anjeun jujur, tapi henteu nyaritakeun sadaya carita.

Hurup dihandap (ti 0: 42 min.) Teu kungsi aya na moal pernah; aranjeunna kreasi digital.

Téknologi ieu parantos aya léngkah salami dina taun-pamaréntah yén pamaréntah tiasa dianggo sareng média Psikologis Operasi (PsyOps) kalayan hurup anu teu aya sapinuhna. Anjeun tiasa nempatkeun aksara anu aya di kota atanapi daerah na; nyieun snapshots libur paling geulis tur masangkeun éta dina média sosial sahingga masihan batur sajarah lengkep bisa dipercaya, tanpa jalma jalma sabenerna sanggeus eksis. Pasti kedah kedah janten alesan anu hoyong ngamanipulasi kana jalma kawas ieu. Yén pamaréntah jeung média bisa ngalakukeun ieu sering ditingal dina panerapan anu badé ngenalkeun atanapi perang anu hoyong dikempokeun, supaya tanpa kajadian dramatis nu bakal kajadian, bakal pernah ditarima ku jalma-jalma. Salaku conto, anjeun bakal narima hiji hukum anu tiasa ngamungkinkeun sarerea bade kaluar tina jalan pikeun anu ditengetan atanapi mendakanna sadayana anu tiasa maksa TBS? Biasana sarta 10 sababaraha taun ka pengker sigana sanes, tapi saatos Kasus Anne Faber Samentara éta Anjeun meureun pikir béda.

Sigana beuki loba anu hal Anne Faber éta nyaéta PsyOp sapertos kitu anu dimaksudkeun pikeun ngenalkeun panerapan anyar sareng gadget nenjo anyar. Anu Anne Faber dimakamkan diobonkeun sareng Telegraaf dumadakan ngalaporkeun sababaraha jam engké manéhna ngaben, 1 mangrupa salasahiji sababaraha sinyal tina anu mana anjeun bisa kéngingkeun hal éta henteu tiasa neken pisan sajam.

Upami anjeun panginten kumaha ngeposkeun PsyOp sapertos kitu, teras baca artikel di handap ieu: Kumaha tiasa media warta palsu maké AI (jieunan AKAL). Ogé maca eta sometime artikel ieu dina website Futurism.com sarta tetep dina pikiran nu pamaréntah jeung média kudu fitur lila téhnik misalna migunakeun software CGI didaptarkeun dina artikel disebutkeun di luhur. Anjeun kudu dicatet yén utamana didieu dina cutatan di handap ieu:

Sistim is conto pangahirna ngeunaan kumaha carana AI teu lirar antara "real" sareng disieunan.

téks nu ieu gancang robah sanggeus kuring ditempatkeun téks aslina 13 Désémber Facebook. Aya mimitina jelas:

Kitu cenah, téhnologi Saperti bisa mibanda kagunaan nefarious ogé. Mun dipaké luas ieu diadopsi, pangabisa urang pikeun percanten sagala video atawa gambar solely dumasar kana naon panon kami ngabejaan urang bakal jadi greatly sabagean gede. bukti video bisa Janten inadmissible di pangadilan, sarta warta palsu bisa Janten malah leuwih kaprah online salaku video nyata Janten indistinguisable ti Jalma dihasilkeun ku AI

Dinten ieu kami maca di de Volkskrant yén pulisi polah cukup gampang ku PHK tina alibis sareng yén éta ogé sesah ngadamel alibi kredibel. Hayu urang nempo sababaraha bagian artikel éta teras nambihan satengah kritikna kana hiji langkung:

Penyidik ​​mendakan hiji alibi nyertakeun lamun aya bukti fisik (pikir gambar kaméra) anu kasangka henteu di tempat kajadian kajahatan. Kaayaan séjén nyaéta yén kasangka gaduh carita anu parantos yén anjeunna henteu nyimpang. Minoritas 30 persen tina kasangka-polos suksés.

Filsuf élmu Ton Derksen, anu ngurus filsafat forensik, nganggap yén éta 'kaharti' anu ngan 2 persen tina tersangka polos tiasa nganteurkeun alibi nu ngayakinkeun. "Tersangka polos anu estu rawan. Penjahat pelat kana sarung, pastikeun maranehna teu katempo, ulah sumebar DNA jeung saterusna. Pikeun jalma anu polos anu kajantenan aya di daérah éta, sesah hésé ngabuktikeun yén aranjeunna henteu bunuh pembunuhan, "kecap Derksen, panulis sababaraha buku ngeunaan kasalahan yudisial.

Di dieu urang datang sapotong persépsi manipulasi, anu kalahka kabeneran kabéjakeun, tapi pamaca ogé kalebet ti kaleresan anu sanés disebatkeun kamari, teu aya ésénsial, nyaéta kamungkinan yén pulisi sareng yudikatif nyieun bukti palsu pikeun tujuan PsyOp atanapi ngabersihan jalma hésé ti masarakat. Urang parantos ngabahas yen PsyOps aya hiji kasempetan pikeun ngenalkeun panerapan anyar atanapi nerapkeun rencana anu ngan bisa dilaksanakeun dina ditampa anu tangtu. Sacara téknologis, sareng sofwér leres sareng laptop standar, tiasa waé nyiptakeun bukti palsu. Warta News of Nonsens ti NOS nembongkeun senjata api anu sanés dina kaayaan. Nomer kituna aya na sorangan.

Pulisi, kaadilan sareng média tiasa nempatkeun unggal warga di tiap nagara ngaliwatan parantos ngédit période basajan. Canta tiasa lengket anjeun sareng kuring dina unggal tempat anu kajahatan sareng tiasa katingali sareng éta filmim ku i-Phone ti nongton atanapi kaméra kaamanan. Ista sanésna sanés sesah ngadamel alibi anu kredibel (awewe sareng gentlemen of de Volkskrant), éta sesah pajeulit lamun pulisi sareng otoritas yudisial mimitian ngadamel bukti palsu. Téhnisna éta mungkin. Henteu aya masalah! Ku sabab kitu ngan ukur perkawaan kapercayaan dina kaayaan ayah naha éta sabenerna lumangsung. Aya sababaraha conto conto manipulasi gambar (tingali, contona, pidéo Charlie Hebdo di luhur), tapi salasahiji léngkah langkung léngkah lamun nagara bakal ngonci anjeun dina dasar bukti anu palsukeun nyiptakeun. Jeung naon anjeun tiasa ngalakukeun ngeunaan éta?

Goesta salah sahiji hambalan salajengna sakali nagara nyéta DNA anjeun diilikan. Nyandak DNA anjeun henteu masalah, contona Téknologi CRISPR bisa diédit meh ngahasilkeun pertandingan nu dipikahoyong. Tapi anjeun ogé tiasa ngan saukur nyolong DNA tina "palaku" sareng nempatkeun eta dina tempat anu kajahatan. Pondokna, kami parantos asup kana jaman téhnologis, dimana boh karakter anu kalentur, profil sareng gambar ogé beungbeurat DNA ngeunaan bukti tiasa disiptakeun ti tukangeun laptop. Sagalana bisa dilakukeun, ngajalin atanapi motong. Pertanyaan nyaeta naha urang kedah percanten naha ieu ukur dilakukeun ku ajag goréng ageung atanapi naha urang tiasa percanten sumberdaya ieu di leungeun nagara, pulisi, kaadilan jeung média? Whyta pisan sababna naha di Nomer investasi pisan di meunangkeun deui kapercayaan ngaliwatan acara sapertos News atanapi Nonsense. Longerta henteu langkung seueur ngeunaan naon maca, ngadangu atanapi ningali. Allta sadayana ngeunaan kapercayaan atanapi iman buta di pihak anu ngaladénan anjeun sareng aranjeunna terang yén kapercayaan ieu dina média parantos kéngingkeun. Sigana éta leres. Warta mangrupakeun ngeunaan iman sareng anu masih percaya ka NOS?

Upami urang diajar sagalana sareng ningali sajarah NOS sareng media sejenna, teras urang ngan ukur tiasa sumping ka kacindekan 1 sarta aranjeunna hungkul anu sering ngagunakeun métode palsu pikeun ngadamel warta. Ku cara kieu aranjeunna geus mantuan nyorong perang sareng panerapan (kalayan konsekuensi dramatis). Lamun aya kana perang dumasar kana ngampar nyalira, urang kedah ngaroko anu produsén warta palsu. Jalma anu nyiptakeun ton, sakapeung nepi ka sajuta sataun, pikeun nyorong jelema-jalma dina tikoro anu di luhur ku jalan matuh warta nu dijieun sareng cobian nyebrih éta ku jalan nyebut yén éta henteu kaluar tina leungeun umum 'anu palsu aya warta' sungut nu trickery na tipuan.

éntri sumber link: volkskrant.nl

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ngeunaan Author nu ()

Komentar (32)

URL Trackback | Komentar RSS Feed

  1. Martin Vrijland wrote:

    Halo puncak budak awéwé sareng awéwé jurnalistik. Upami anjeun hoyong conto anu sanés, parios bohong ieu. Ieu ogé geus kabuktian warta palsu.

    • Zandi Panon wrote:

      Vrijland anjeun ayeuna nyandak sapi-pulo anu lami tina solokan, naon bédanana sakitu ... langkung ti sajuta maot atanapi jalma anu lunta yén urang henteu hayang di dieu geus katempo Irak

      Leres? Méntalitas VOC ...

      • Martin Vrijland wrote:

        Muhun katingali ... anjeun ngawitan perang ku sabab ngucapkeun yén nagara gaduh pakarang pemusnah massal teras nyarios "henteu, éta sanés éta .... atanapi ayeuna anjeun jempé"

      • Martin Vrijland wrote:

        Laundering duit: "Kami mung teu ngadangukeun salah sahiji pamariksaan berdebu ... punten"

        Perlu dicatet yén rugi duit anu langkung seueur tina jalma langkung seueur dina ageman anu berdebu lami di imah kuna anu berdebu, janten janten aranjeunna henteu penting sareng sakeduna dina panon panempo (kawas jalma checkers kanyataan EU). Carita di handap ieu écés mangrupa prakték laundering duit anu diadegkeun teras. Kanyataanna, Balkenende sareng De Hoop Scheffer, tangtosna, terang kahayang ayeuna na aya na terang yén teu aya pakarang pemusnah massal.

    • Siep wrote:

      Atawa aya warta! Naon anu keur didiskusikeun dina festival Bilberberg taunan, sareng naha patarosan pernah ditanya ngeunaan eta?

  2. Wilfred Baker wrote:

    Jeung milik leuwih hade ...

  3. Zandi Panon wrote:

    Martin Anjeun hilap dina argumen anu gairah 'Rupa-rupa Pangobatan Rupa

  4. Zandi Panon wrote:

    Conto sejenna NOS psy-op, kalayan peran Rob Trip anu henteu katingali ku jalan kitu. Ku jalan kitu, éta ém dimimitian ku 'triple' atanapi anjeunna meta sareng Rob sareng Tarik meta salaku sahiji AIVD?

  5. Wilfred Baker wrote:

    Nyiksa anak anu murni yén Marcel Gelauff ngajual padamelan salaku anak

    https://twitter.com/VanessaBeeley/status/970789482348806146?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fblikopnosjournaal.blogspot.com%2F

    Kaméra anu saé anu saé dianggo

  6. Zandi Panon wrote:

    Paguneman antara akina Trip sareng putu

    Lalampahan JR.: "Ngising dimana anjeun damel?"
    Nini: "ngising jalan di NOS-NTR"
    Trip JR.: "Naon naon?"
    Ngising: "Muhun, éta ngan hiji pabrik dimana urang nyieun warta."
    Trip JR.: "Naon ari éta sanés?"
    Ngising: "Nélék warta anu kajadian anu lumangsung dina kanyataanana."
    Trip JR.: "Naon kanyataanana eta?"
    Nini: "Muhun, kanyataanana aya naon urang ningali atanapi ngadangu, atanapi ngarasa jalma."
    Perjalanan JR.: "Ah, manéh henteu kaam teu matak?"
    Nini: "Euweuh SMP anu henteu diidinan ... batuk batuk." Ngising chokes dina sobat pamayang sarta dina waktos eta nyengkram Ipad pikeun milarian perjalanan usum panas na hareup dina pamaen pola pamaen pajeg.

    NOS-NTR: "Kami moal bisa nyieun anu langkung realistis .."

  7. Notis wrote:

    Massa Media = Mafia Media

    Diomongkeun tina warta anu didanipulasi: 911 Di mana henteu aya pesawat 0,0 sareng Osama Bin Laden sareng pembajak 19 na parantos angkat.
    "Leres, anjeun terang saha sih angkat?" Kuring nanya.
    Jeung ka glassy neuteup ka kuring, kuring tuluy nyebutkeun: "Anjeun! Anjeun parantos angkat! "

    Sareng deui anu ayeuna nepi ka ayeuna ieu. Najan kitu, ku bédana yén téknik jadi beuki canggih, ngampar na ageung, anu jadi daya-jalma urang janten beuki loba masif.

    Whyta pisan sababna naha (massa) Média (TV, koran, radio, pamplet pamaréntah sapertos brosur leutikna mahal dina Den Haag, sumebar ngaliwatan jalma Kurds anu dahsyat anu sadayana téroris) sahingga kabebasan anu ngalebetkeun perang, pati, karuksakan sareng tungtungna (over) terus hirup dina lingkungan sagemblengna dikawasa (hukum towage jrrd) salaku budak.

    Sakumaha goréng anjeun kedah janten, kumaha psikopatik tiasa mareuman hate nurani anjeun, kumaha karanjingan sareng horny anjeun teu kedah hoyong dianggo dina éta ???? Bah!
    miharep yén anu maranéhanana maranéhanana kudu ngawaler ka istri sareng barudak anu sanésna (upami aranjeunna gaduh aranjeunna sarta heunteu fungsina jadi otomatis robot transgender), réncang kulawarga sareng mudahan ogé dina akhirat.
    Alam ogé karma urang gaduh waktos sareng hukum sorangan.

  8. clairvoyance wrote:

    Abdi teu tiasa ningali video 1e (tilu bagéan) dina artikel ieu ngeunaan manipulasi gambar. "Pidéo ieu teu sayogi di domain nagara ieu." Bangsat. Jadi kuring teu tiasa ningali gambar nu ngeunaan WWII geus dimanipulasi. Na mah ngan ukur abdi tiasa nonton video, tapi anu 60 juta anu sanésna lianna di Perancis sanés kedah waé tiasa ningali video ieu.

    • Martin Vrijland wrote:

      Anjeun oge tiasa nempo manipulasi gambar dina situs wéb ieu, di mana anjeun tiasa ngundeur sadaya klip salaku bahan ulikan kahandap:

      http://holocausthandbooks.com/

      Tingali anjeun tiasa ngatur file bantosan Brongersma dina yayasan Ilia sareng Rutger WPF sareng saha saha waé tiasa ngungkalikeun panalungtikan ilmiah, tapi seueur bahan pelajar sajarah anu disandikeun ku JijBuist sareng smoelenboek.

  9. yuswa wrote:

    Naon anu kuring heran naha maranéhna sacara harfiah ngagunakeun sadayana pikeun ngaktipkeun kabayang dina panon urang.
    50 sababaraha taun ka pengker kami parantos kagungan cukup betah pikeun ngorban unggal kriminal di mana waé.
    Naha drama téater ieu dijalankeun?
    Contona, tingali dina farce tina jumlah, saturn, satan. Hah tembus tapi ogé farce. Kawijakan éta. Euweuh kecap kanggo éta. Sénsor. Matrix carita Lachertje
    Sakabéh ujug-ujug bersih na netepkeun kana jalan anu darurat. Salaku conto, hiji Martin Vrijland atanapi saha wae teu diwenangkeun pikeun nyarios nanaon. Hayu.
    Kunaon urang henteu tiasa émut nanaon ... Sieun aya hal bakal nyarios yén sacara harfiah bakal tumiba ka buah pikeun jalma balik ka pamandangan.

  10. Wilfred Baker wrote:

    Upeti kanggo situs ieu!

  11. Martin Vrijland wrote:

    Sigana eta seueur sareng pangsaeutikna jalma anu nonton tipi ... jadi pangaruh nu langkung seueur kana média sosial ... tapi énggalna mah warta anu hadé

    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/08/rtl-topman-tv-kijktijd-daalt-in-nederland-sneller-dan-elders-a1594925

    • Zandi Panon wrote:

      Nempoan reureuh sabenerna nambahan .. jasa sapertos Netflix Fedi mangpaatna. Dina basa sejen, dulur ngorondang kana kepompong nya kitu sareng nyiptakeun sareng ngabagikeun waktosna sorangan ku cara ningali paripolah. Pondokna, henteu burit robah, éta bakal leres saé anjeun mah leres moal hadé.

      "Total belanja dina vidéo (TV linier, nempoan ditunda, klip online sareng jasa vidéo) ngaronjat ku sabab konsumén daék mayar video. Waktu turun na pengeluaran liniér langkung batan ditumpurkeun ku cara-naon anu sejen nempo laku-lampah sareng komérsisasiisasi ".

  12. Martin Vrijland wrote:

    Hatur nuhun kanggo nampilkeun urang arsenal sanés pakarang anu sanés, NOS, Jigana yén anjeun badé maénkeun bagian badag ...

Leave a Reply

Ku neraskeun ngagunakeun loka, Anjeun satuju kana pamakéan cookies. inpo leuwih

Setélan cookie dina ramatloka ieu pakakas "ngawenangkeun cookies" pikeun méré Anjeun pangalaman browsing pangsaena. Lamun neruskeun migunakeun ramatloka ieu tanpa ngarobah setélan cookie Anjeun atawa anjeun klik "Tampa" handap anjeun agreeing ka institusi ieu.

nutup